Luke Shaw komt met mooie woorden voor Donny van de Beek na invalbeurt

Woensdag, 3 november 2021 om 09:20Dominic Mostert • Laatste update: 09:46

Donny van de Beek maakte dinsdagavond zijn eerste speelminuten voor Manchester United sinds het EFL Cup-duel met West Ham United (0-1 nederlaag) van 22 september. De middenvelder viel vier minuten voor tijd in tegen Atalanta (2-2) in de Champions League en kreeg in de blessuretijd een kans op het winnende doelpunt. Die mogelijkheid bleek niet aan hem besteed, maar in een interview met RTL7 spreekt ploeggenoot Luke Shaw lovend over de Nederlander.

De linksback weet dat Van de Beek zich in een lastige situatie bevindt. "Het geldt niet alleen voor Donny. Er zijn veel spelers die minder vaak spelen dan ze zouden willen", geeft Shaw aan. "We hebben begrip voor de gevoelens van Donny. Het is een fantastische jongen, een heel leuke jongen. We houden allemaal van ‘m. Hij is een heel goede professional. Hij is niet bij de pakken neer gaan zitten, maar houdt zijn hoofd omhoog. Soms komt hij wellicht wat teleurgesteld of verdrietig bij de club binnen, omdat hij niet speelt en er niet aan mag ruiken. Maar hij werkt altijd hard en traint goed."

"Zijn houding en de manier waarop hij met de situatie omgaat zijn prijzenswaardig", vervolgt Shaw. "Het is geen makkelijke situatie. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Ik weet hoe hij zich voelt. Hij moet doorgaan zoals hij bezig is, want ik weet zeker dat hij dan kansen krijgt." In de studio van RTL7 krijgt Van de Beek van Jan Boskamp echter het advies om zo snel mogelijk te vertrekken. "Hij moet spelen. Hij zit nu anderhalf jaar op de bank te klooien", aldus de analist. Tafelgenoot Ron Vlaar gunde Van de Beek het winnende doelpunt. "Het was iets te veel van het goede geweest, maar hij stond wel op de goede plek. Dat waren we ook gewend van hem bij Ajax."Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door silverfront)

Als je ziet hoe pogba vandaag liep te slenteren, nonchalant ballen verspelen, denken dat hij alle tijd had, dan zou je net zo goed van de beek eens vertrouwen kunnen geven.

3 november 2021 om 07:59

Wat dacht je van Mctominay dan? Die speelde zo slecht kon er zelfs af gaan met 2x geel. Pogba word verkeerd gebruikt, hij was gewoon de meest verdedigende middenvelder maar hij kan beter wat hoger op het middenveld spelen met meer vrijheid.

3 november 2021 om 08:57

Ik dacht ook dat hij Matic voor Mctominay zou brengen, maar die liet hij gewoon staan. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij rood zou pakken, maar gelukkig bleef dat Manchester bespaart.

3 november 2021 om 11:06

Absoluut niet eens. SMT begon niet heel goed, maar herpakte zichzelf enorm. Een echte vechter die te weinig gewaardeerd wordt. Zoals Fletcher vroeger.
De gele kaart was natuurlijk nooit geel, die hadden ze aan die acteur moeten geven die naar z’n gezicht greep alsof ie tegen Jan Wouters z’n elleboog was aangelopen. Daarna misschien twee overtredingen gemaakt die niet in de buurt van een gele kaart kwamen.

3 november 2021 om 08:48

Ze hopen dat Pogba nog bijtekent, maar dat gaat niet gebeuren. Wellicht dat hij na de winterstop meer aan spelen toekomt. Denk alleen dat Donny daar niet op wil wachten.

van de Beek moet ergens veel aan spelen toe gaan komen, die paar minuten heb je niks aan. Had hem enorm gegund om die bal in de extra tijd erin te schieten.

3 november 2021 om 06:48

precies, leuk dat hij de bal heeft aangeraakt want toen het minuut 91 stond en had hij er al 7 minuten opzitten liep hij er maar gewoon een beetje bij en keek er naar. (hij had in die 7 minuten de bal ook echt nog helemaal niet aangeraakt)

je zag ook gewoon, en dat komt door het tekort aan minuten dat medespelers hem eigenlijk niet aankunnen spelen omdat hij gewoon helemaal niet weet waar die moet lopen - hij is totaal uit zijn kunnen en spel gerukt door die Solskjaer.

Uiteraard doet Donnie dan wat Donnie ook weer goed kan en dat is in een druk moment een beetje voortuit kijken waar de bal neer gaat komen en daardoor zie je ook weer die "kansen" die hij pakt. Of het echt kansen waren is te betwisten maar goed.

Ik denk echt dat MAN U, er baat bij heeft door wellicht Pogba wat meer te banken en Donnie wat meer te laten spelen want hij heeft het echt wel in zich maar je kunt dat natuurlijk niet showen in 10 schammelige minuutjes na anderhalf jaar niet te spelen (bijwijzen van)

3 november 2021 om 10:45

Tuchel werd hier ook bekritiseerd omdat hij Ziyech te weinig liet spelen. De trainer hield zogenaamd alleen maar van lopers etc. Dit seizoen speelt Ziyech veelvuldig. Heeft de trainer het licht gezien of heeft Ziyech het zelf afgedwongen op trainingen en de minuten die hij kreeg?

De sporadische wedstrijden dat Donny mocht starten heeft hij ook niks laten zien. De krantenartikelen waren ook desastreus. Op de trainingen dwingt hij het blijkbaar ook niet af. Misschien is Donny niet zo goed als een hoop mensen vinden van wel. In Oranje heeft hij ook vrijwel nooit geïmponeerd. Guus Til is ook een zeer goede voetballer voor de eredivisie. Misschien geldt dat ook voor Donny.

3 november 2021 om 10:48

Ziyech speelt vaak alleen bij absentie van Mount

Ik snap sowieso heel zijn keuze niet. Dan klopt United aan en dan ga je neem ik aan eerst kijken wie is mijn concurrentie. Dan zie je dat dat Pogba en Bruno Fernandes zijn en dan denk je serieus daar ga ik spelen? Dan lijdt Vd Beek echt aan zelfoverschatting

3 november 2021 om 00:04

Volgensmij zit dat verhaal wat anders in elkaar. Was het niet dat veel clubs eerst afhaakten waardoor er niet meer veel keuze was voor Donny? Dat is meer een vraag dan een uitspraak, maargoed. Het is ook niet netjes van Ole om te zeggen dat hij minuten gaat maken en hij vervolgens maar 2 potjes meespeelt.

3 november 2021 om 00:17

Zo simpel is het niet hè, Japie. Er volgt een gesprek met de trainer, die in eerste instantie wellicht echt grote plannen met hem had. Misschien wilde hij wel met een ruit op het middenveld gaan spelen toen. Met McTominay/Matic, Pogba, Fernandes en Van de Beek. Er zijn ongetwijfeld dingen gezegd waar Van de Beek warm van werd. Beetje kort door de bocht

3 november 2021 om 01:45

Ik kan me moeilijk voorstellen dat Solskjaer dat als optie heeft aangedragen. In dat middenveld zit bijna geen verdedigende balans

3 november 2021 om 01:53

Nou niet gaan verwachten dat Ole dat ook zo ziet hè Japie

3 november 2021 om 02:28

Hij speelt anders toch heel vaak met twee controleurs

3 november 2021 om 02:51

Het is ook maar een voorbeeld. Joost mag weten wat hij gezegd heeft, maar het zal vast iets zijn wat Van de Beek vertrouwen heeft gegeven

3 november 2021 om 06:54

Kan me moeilijk voorstellen dat Solskjaer en Man United eerlijk zijn geweest door te zeggen, Donnie my boy! wij gaan voor jou 40 mil betalen - en echt waar we hebben hele grote plannen, maar .... daar kom jij niet in voor. Ik ga heel eerlijk zijn, jij my boy, gaat heel weinig tot niet spelen - wil je tekenen?

Haha, tuurlijk niet, die gozer is toch gewoon lekker gemaakt voor en door Man united. Als er toch veel clubs afgevallen waren dan betaal je toch ook geen 40 mil?

hij is gewoon semi-voorgelogen en natuurlijk sommige spelers deden het ineens heel goed (voor een tijdje) en hij deed het ook minder voor een tijdje (aanpassen etc) en de hele combinatie van dit heeft geleid tot de situatie die het nu is, simpel.

maar kan me niet voorstellen dat ze tegen hem het bovenstaande verhaaltje vertelde en Donnie gewoon even tekende.

3 november 2021 om 07:40

Het kan ook gewoon ergens in het midden liggen he. Van de Beek speelt gewoon meer als hij zich bewijst op de trainingen, dus blijkbaar doet hij dat niet.

3 november 2021 om 07:47

dat is ook altijd zo'n slecht excuus, als hij zich bewijst op de training. een team bestaat uit een goede 24 tot soms wel 30 spelers, je gaat me dus vertellen dat met 3 wissels er dus maar 14 man zich bewijst op de training en de rest ja - helaas pindakaas maar die vergooien hun carriere want bewijzen zichzelf niet.

hahahaha, sorry ik zie het al helemaal voor me, 2 kleedkamers en Solskjaer met een notieboekje bij de deur. Sorry Donny, kleedkamer nr 2 - vandaag weer niet bewezen dat je het kan. Gelukkig heeft die er wat van geleerd en afgelopen trainingen aan iedereen bewezen dat die het kan, nu maar hopen dat hij die lijn voort zet op de traingen ... haha sorry, lig nog steeds in een deuk!

3 november 2021 om 08:24

Als je op de training laat zien dat je beter bentdan je concurrenten, krijg je echt wel een kans hoor. Hij is ook gewoon niet goed genoeg voor United, ik neem aan dat iedereen dat nu wel een keer weet.

3 november 2021 om 08:44

ben ik het gewoon niet mee eens. er zijn veel trainers die rouleren en er zijn trainers die een vast groepje hebben waar ze het team omheen bouwen of jongens die altijd spelen omdat de coach er een bepaalde tactiek in ziet.

Je weet ook niet wat er in contracten staan van spelers, ook bij spelers die niet voor Ajax wilde spelen omdat Ajax geen minuten aantal opnam in het contract. Ik neem dus aan dat er bij United echt wel spelers lopen die een X aantal minuten per seizoen moeten spelen anders volgen er bonus boetes etc.

En je kunt toch helemaal niet zeggen dat hij niet goed genoeg is voor United, waar haal je dat vandaan? Uit die 10 minuten van gisteren? Hij krijgt gewoon geen kans en waarschijnlijk omdat hij geen contract heeft qua verplichte minuten en omdat het een vrij rustige stille jongen is, is hij gewoon een makkelijk doelwit om op de bank te zetten.

ben er mee eens dat hij moet vertrekken, ben geen Donnie fan dus ik zie het vri neutraal in maar we kunnen toch wel stellen (en dat doen zij medespelers ook) dat het gewoon triest is wat Solskjaer met hem doet en dat hij gewoon wordt voorgelogen met smoesjes en excuusjes. Dat weet iedereen nu wel een keer neem ik aan?

3 november 2021 om 10:51

@jeronsaik:

'en je kunt toch helemaal niet zeggen dat hij niet goed genoeg is voor United, waar haal je dat vandaan? Uit die 10 minuten van gisteren?'

Nee, dat kan je misschien afleiden uit het feit dat hij sinds zijn komst structureel op de bank wordt gezet door Ole, een manager die besloot 40 miljoen af te tikken voor diezelfde speler.

Het lijkt dus veel aannemelijker om aan te nemen dat Donny simpelweg niet kan brengen wat United verwacht had en dat hij daarom niet speelt. Jij kan dat triest vinden maar dat is nu eenmaal hoe de voetbalwereld werkt.

3 november 2021 om 00:37

Was het niet zo dat er algemeen verwacht werd dat Pogba van de zomer zou verkassen waarmee er een mogelijk een plekje voor vd Beek was vrij gekomen? In dat geval is een jaartje aklimatiseren en daarna serieus gaan spelen i.c.m. een vorstelijk salaris en de PL geen slecht verhaal natuurlijk.

3 november 2021 om 08:51

Maar Pogba is toch een totaal andere speler dan Donny ? Donny is 1 plek waar hij (met creativiteit om zich heen) uit de voeten kan, en dat is de 10. Dus Pogba is niet zijn concurrent.

3 november 2021 om 00:46

Ik vind het altijd heel erg bijzonder dat mensen de Donny er van nu bijhalen als het over een keuze gaat van anderhalf jaar geleden. De Donny van toen had een halve finale CL gehaald, mede door zijn goals en ook het jaar daarop speelde hij nog erg goed, ook in Europa. Misschien had Donny verwacht dat Solskjaer verfrissend mooi combinatie spel zou spelen. Niets is minder waar. Donny past daar niet maar Solskjaer wordt alleen gered door individuele klasse van Ronaldo. Ik betrap United zelden op echt goed voetbal en Donny heeft juist aangetoond een schakel te kunnen zijn in een goed voetballende machine. Snel weg daar dus.

3 november 2021 om 06:58

Donny van de Beek, die hier door Ajacieden omhoog gepraat werd en door de Nederlandse media naar Madrid geschreven werd.. Niemand, buiten de Ajacieden, zag het in vd Beek zitten en niemand, buiten de Ajacieden, hadden verwacht dat hij in het buitenland/de top zou slagen. Voor ons, niet de Ajacieden, is het feit dat hij niet speelt een bevestiging van wat we al wisten, maar de Ajacieden en de NL’se media hebben maar die rare obsessie met hem dat hij zo even de basis in zou moeten zijn gelopen bij United. Ook de stijl van van voetbal er steeds bij halen, dat heeft er echt niets mee te maken aangezien vd Beek vaak genoeg net niet in het geheel paste bij Ajax. Ook al zou Solksjaer tiki-taka van de bovenste plank spelen met United, dan nog zou vd Beek niet in aanmerking komen voor minuten.. Het enige wat je Solksjaer imo aan kunt rekenen is dat hij hem een dikke worst voorgehouden heeft afgelopen zomer en hem niet heeft laten vertrekken. Dat hij niet speelt of niet van de bank komt heb ik alle begrip voor. Voor “Donny” 10 anderen.

3 november 2021 om 09:32

Als Solksjaer tiki-take van de bovenste plank zou spelen, zou Donny 1 van de weinige spelers zijn die daar in mee zou kunnen ja. Of denk je dat Fred, Matic en Mctominay dat aspect beter beheersen? Hou toch op zeg. Zoals zoveel voorbeelden in de NL media, is Donny in dat seizoen wellicht wat teveel omhoog gepraat, en wordt hij nu het slecht gaat juist weer heel erg naar beneden gepraat. De waarheid ligt ergens in het midden. Donny is goed genoeg voor de Europese subtop, daar ben ik van overtuigd. De Europese top is een ander verhaal, maar daar kunnen we United op dit moment ook niet onder scharen. Daarnaast is Donny echt niet naar United gegaan omdat Ole heeft gezegd dat hij 5 basis plaatsen in het jaar krijgt. Er zijn voetballers die het niet erg vinden om op de bank te zitten bij een grote club, en lekker te cashen, maar het is voor iedereen duidelijk dat Donny een liefhebber is, die wil gewoon spelen. En als United komt, en een plan met hem heeft (en nogmaals dat zal vast geen beloofde basisplek zijn geweest maar wel een goede eerlijke kans) dan is het toch niet meer dan logisch dat je daarvoor gaat?

3 november 2021 om 10:55

@silverfront: het ligt dus alleen aan Ole dat Donny niet speelt? Een beetje zoals het Schmidt - Ihatarren verhaal? De arme speler die 'misbruikt' wordt door zijn boze manager?

Of is het misschien een optie dat Donny niet brengt wat ze bij United van hem verwacht hadden, aangezien hij al sinds zijn komst structureel op de bank zit?ondanks dat het toch Ole was die besloot om Donny voor 40 miljoen aan te trekken...

3 november 2021 om 13:30

Dat laatste wat je zegt kan niet eens het geval zijn, omdat Donny daar niet eens de kans voor heeft gehad. Ihatarren heeft in het verleden bijv meerdere wedstrijden achter elkaar gespeeld bij PSV. Dat is Donny nog niet 1x gelukt, hooguit met 2 invalbeurten op rij. Van zo'n 5 tot 10 min per pot.

Dus ja het is vooral Ole's schuld in deze zaak. En ik roep nergens dat Donny een basisplek verdient, want de concurrentie is hevig inderdaad. Maar als non-voetballers als Matic, Fred en Mctominay wel hun kans krijgen, en daar dit seizoen toch aardig in falen, en Donny nog steeds geen serieuze kans krijgt, dan is dat inderdaad de schuld van Ole.
Daarnaast wilde Donny zelf weg afgelopen zomer, en was er volgens zijn zaakwaarnemer een uitstekende kans om verhuurd te worden aan Everton, maar stak Ole hier zelf een stokje voor. Om hem vervolgens dus weer totaal niet te gebruiken.

Mocht Ole hem straks wel een keer een aantal wedstrijden de kans geven, en Donny levert niet, dan is het een ander verhaal en zal ik daar als 1 van de eerste iets over zeggen. Ik ben overigens niet eens United fan, maar op de United fora zeggen ze vrijwel allen hetzelfde hoor.

3 november 2021 om 01:05

Ja japie, jij zou zogenaamd nee zeggen tegen manchester united vanuit een club als ajax....

hij lijdt aan zelfoverschatting volgens jou omdat ie zijn best doet om te slagen in de absolute top van het voetbal. ga toch weg man.

3 november 2021 om 01:44

Tja, dat is hetzelfde als wanneer Gakpo nu naar een PSG zou gaan en denkt dat hij Neymar eruit kan spelen omdat hij wil slagen in de top. Ik zou er niet aan beginnen iig

3 november 2021 om 10:16

Is totaal iets anders. werd gewoon verwacht dat pogba zijn transfer vorig jaar of dit jaar zou maken. Was gewoon goeie kans voor donny om op 8 te spelen achter bruno. united betaald niet zomaar boven de 40 miljoen voor een speler uit de eredivisie. en donny zou best meer minuten kunnen krijgen hoor. alsof ie zoveel minder is dan fred...

3 november 2021 om 10:18

@blaurgrana11 Tsja, dat zelfoverschatting verhaal vind ik altijd zo'n onzin, als die niet voor zo'n club gaat hoor je mensen roepen dat hij juist weer niet genoeg ambitie heeft.

On: Het duurde even voordat Donny erin mocht en ook voordat hij überhaupt de bal had aangeraakt. Ik hoorde de commentator al over zijn aantal balcontacten in de Premier League dit seizoen en was even bang dat hij gisteravond 0x de bal zou aanraken, maar hij heeft i.i.g. nog een schot op doel kunnen lossen.

3 november 2021 om 07:33

Dat heet ambitie maar dat heb jij misschien nooit gehad

3 november 2021 om 09:50

Je kan wel ambities hebben maar dat wil niet zeggen dat je dan maar onlogische keuzes moet maken. Vd Beek.die denkt dat hij een Bruno Fernandes of Pogba uit de basis speelt is hetzelfde als dat Famke Louis denkt dat ze beter kan zingen dan Mariah Carey

3 november 2021 om 10:03

Jij hebt duidelijk Maria Carey nooit live horen zingen. Daar doet onze Famke weinig voor onder.

3 november 2021 om 11:15

Mariah haar prime zong ze alle nummers live vriend! Dat haar stembanden nu niet meer zoals het vroeger was (vind je gek met haar moeilijkheidsgraad zangtechnieken en nummers. Dat vergt veel van je stembanden) , kan ze nu nog steeds de 'wanna be singer' onder sneeuw laten verdwijnen.

3 november 2021 om 12:17

Haha, nu wordt hier ook al gediscussieerd over de zangkwaliteiten van Famke en Mariah.... Ik heb nu werkelijk alles gezien.

3 november 2021 om 07:50

Desalniettemin is van de Beek genomineerd geweest voor de Ballon D'or in 2019, dus dat je jezelf boven een inconsistente Pogba inschat snap ik wel

3 november 2021 om 10:00

Hahahaha ga je dat serieus melden???!!? Met nog 50 anderen ja

3 november 2021 om 10:29

Ligt dat geheel aan de keuze van vd Beek??
Pogba zou eigenlijk vertrekken. Maar corona gooide roet in het eten.

Als zelfs de coach de voorkeur geeft aan McFred.(de lang genoeg de kansen hebben gehad om tructueel goed te presteren) Dan aan Pogba. Dan ligt het imo meer aan de coach, dan aan de speler. Vd Beek zou best meer kansen mogen krijgen op het middenveld. Samen met SMT kan dat imo een veel betere wisselwerking hebben Dan met Fred.

Spelers die net terug komen van langdurige blessure. Spelen gelijk hele wedstrijden.
SMT Varane Maguire en Rasford met vlagen bijvoorbeeld. Geeft andere spelers gewoon de kans niet. En dat zie je terug in bekerwedstrijden. Of als ze een keer invalbeurt krijgen. Na weken niet gespeeld te hebben. Wat wordt er dan van je verwacht.
Bailly Telles Sacho zitten met vd Beek in hetzelfde schuitje. Ligt dat dan aan de keuzes die de spelers hebben gemaakt? Of aan een coach die zijn favorietjes steeds opstelt. En aan mogen blijven rommelen

3 november 2021 om 10:50

Real Madrid haakte af, nadat ze lang in de race was om de handtekening van Van de Beek. Achteraf terecht.

3 november 2021 om 13:01

Inderdaad en daarbij is hij verre van het niveau van United (al misschien van de laatste tijd wel.

Ik denk dat een Westham meer zijn niveau is.

Hij kan ook moeilijk van de Beek afkraken natuurlijk. Donny wil graag spelen maar het is ook meer de vraag of Donny nog wel voor United zou moeten willen spelen. In die ploeg zit niet veel power op het moment, dan valt er niet zo geweldig veel te halen, vooral als je al bijna nooit speelt. Je ligt dan gewoon onder een vergrootglas en zit bij een slechte wedstrijd weer op de bank. Hij moet daar gewoon weg, wat hij afgelopen zomer al wilde maar wat werd tegengehouden door Ole. Het prijskaartje zal niet mild zijn maar een Europese subtopper is leuk voor hem.

Vond Van de Beek al een gretigere indruk maken dan Mctominay en met name Pogba. Geef dan lekker zo'n jongen de kans. Pogba is niet meer gemotiveerd bij United en loopt te joggen. Mctominay is al niet goed genoeg.

3 november 2021 om 09:19

Toch blijft Solskjaer maar keer op keer voor Mctominay kiezen. Zou die iets belastends over OGS in handen hebben? Het is opvallend hoe niet presterende spelers gewoon keer op keer in de basis mogen starten.

3 november 2021 om 09:50

Mctominay zou er moeten zijn voor de verdedigende balans. Daar kun je toch geen Van de Beek neerzetten.

3 november 2021 om 10:44

Fred en Van de Beek en dan Bruno er iets voor in die 532 kan prima. Gaat Fred iets naar achteren.

3 november 2021 om 11:09

Ik vraag me echt af of je de wedstrijden van United wel bekijkt. SMT is enorm belangrijk voor dit United. Enorm ondergewaardeerde speler. Hele goede pass, vechter. Zou een hele goede box to box speler zijn.

3 november 2021 om 11:43

Genoeg en die gast is bagger slecht. Zelfs United fans vinden hem niks.

Ben ik de enige die dit een vrij genante vraag vond?

3 november 2021 om 03:52

Aan het aantal likes te zien niet, vond het ook vrij apart. Heb je eens de kans om een speler van Man Utd als Nederlandse journalist vragen te stellen, begin je over Vd Beek die zelf niet voor de camera wilde verschijnen na de wedstrijd (werd zo doorgegeven op tv).

3 november 2021 om 07:35

Ja typisch rtl7-bord-voor-de-kop niveau. Dat hele proframma met die slijmjurk Tan en de waardeloze analysten (op Boskamp na) is niet om.aan te gluren. Gelukkig hebben we ziggo nog.

3 november 2021 om 11:25

Vind Vlaar prima, maar die Humberto Tan is gewoon niet op zijn plek bij voetbal. Hij stelt rare vragen op verkeerde momenten. Je ziet ook vaak de gasten/analisten kijken van 'wat zeg je nou weer'.

Ik heb Humerto meegemaakt bij veel business events, waar hij dan de boel aan elkaar praat tussen de presentaties en lezingen, daar is hij oprecht geweldig. Helemaal zijn ding is dat, waarom hij dus nu bij voetbal zit is mij een totaal raadsel...

3 november 2021 om 11:46

Een van de grooste sporten en gespreksonderwerpen. Dus ik kan me voorstellen dat het podium je trekt. Er kijken gewoon heel veel mensen naar voetbalpraatprogramma's/ wedstrijden.

3 november 2021 om 11:45

Hij heeft is netaan 4 minuten ingevallen. Rare vraag, aangezien die kerel helemaal geen impact op de wedstrijd meer zou kunnen hebben (hoewel hij er nog wel dichtbij zat). Vraag dan of je van mening bent dat de trainer Van der Beek eerder had moeten wisselen voor een tegenvallende Pogba. Dan prikkel je nog een beetje. Of vraag naar de impact van Van Nistelrooij en Ronaldo (aangezien die het record van Van Nistelrooij benaderd).

"ik heb het zelf ook meegemaakt. Ik weet hoe hij zich voelt. Hij moet doorgaan zoals hij bezig is, want ik weet zeker dat hij dan kansen krijg". Wat hij er niet bij zegt is dat dit codetaal is voor: als je nog even wacht is er een nieuwe coach die het misschien wel in je ziet zitten want deze randdebiel zit op het einde van zijn houdbaarheidsdatum. Ik heb het ook meegemaakt.

Als mensen dit over je gaan zeggen na een goede loopactie en 5 balcontacten dan weet je dat je klaar bent.

Haha er wordt bijna over hem gepraat alsof ie patiënt is. Hij is niet zielig, hij maakte een op papier prachtige stap, komt te kort en zit op de bank, samen met de helft van de selectie.

3 november 2021 om 10:51

En word er nog eens riant voor betaald ook

Wegwezen daar. Lekker naar een club als Sevilla, Everton, Mönchengladbach, Arsenal, zoiets.

Het is toch wel heel zielig als je ploeggenoten dingen gaan zeggen als ‘het is een fantastische jongen, de hele groep houdt van hem’. Hij is daar als professional en om te presteren, niet om een leuke gozer te zijn. Verder speelden Pogba en McTominay als natte kranten, dus hij zou best eens iets meer de kans mogen krijgen.

Heel raar interview ook. Waarom zou je dit vragen? Die Koen Weijland is ook geen aanwinst zeg. Zitten wij tegenwoordig te kijken naar Koen Weijland en Humberto Tan op Champions League avonden, belachelijk zeg. En die mannen krijgen er ook nog (grof) geld voor...

Verder: wat moet Shaw anders zeggen? Donny is een klote gast die alleen maar voor stennis zorgt tegenwoordig doordat hij niet speelt? Tuurlijk niet.

Enige wat raakvlakken had: Shaw heeft ook lange tijd op de bank gezeten, maar is toch aardig er bovenop gekomen. Hopelijk komt dit dit seizoen nog voor Donny, maar met zo'n dramatische coach als Solskjaer zie ik dat sowieso niet gebeuren. Wegwezen daar.

Krijg je speelminuten en dan mis je zo'n kans op de overwinning.. Zaterdag weer gewoon op de bank plaatsnemen, Mcfred doet het wel even voor hoe het moet Donny..

3 november 2021 om 12:06

Het was toch geen open goal? Zo'n makkelijke kans was het helemaal niet.

Prachtige woorden voor een invalbeurt van 4 minuten. Nog een kleine twee maandjes Donny, dan zou ik er met gierende banden vertrekken. Dit is niet serieus te nemen.

3 november 2021 om 11:50

Over 4 maanden zit er een nieuwe coach en die gaat zijn (van der Beek) hoofd dol maken met plannen over het nieuwe spelbeeld en het vooruitzicht op een vertrekt van Pogba. Pogba vertrekt vervolgens, maar er wordt een nieuwe (dure) basisklant aangetrokken door de nieuwe coach. Van der Beek maakt in het voorseizoen een aantal minuten en verdwijnt naar de bank voor die nieuwe aanwinst, omdat de basis simpelweg beter speelt. En we gaan weer een jaartje modderen.

Op een briefje voorspel ik deze

Pijnlijk dit. Het ergste wat een ploeggenoot over je kan zeggen is dat je "een hele leuke jongen bent". Dat is hetzelfde als tegen een meid die je wel ziet zitten zeggen dat ze "vast heel aardig is". Oftewel, er gaat niks meer klaargespeeld worden. Hij moet zo snel mogelijk weg daar.

Hij viel in ieder geval op. Stond aan de basis van de gelijkmaker en prikte er daarna bijna zelf nog eentje in.

Pogba gaat contract niet verlengen, het heeft geen zin om hem op te stellen. Zeker na zijn match van gisteren maar ook het feit dat Solskjaer het vermogen ontbreekt om hem in de ploeg in te passen. Als verdedigende middenvelder is hij slecht, als linksvoor ook. Geef dan gewoon VDB de kans ipv Pogba of Mctominay/Fred/Matic. Ik moet zeggen dat ik Matic zelfs beter vind dan Mc/Fred dit jaar.
Één van de redenen waarom het zo slecht gaat is ook dat Solskjaer spelers uit vorm (Maguire, Shaw, Mctominay, Pogba) blijft opstellen.

3 november 2021 om 11:53

Blijkbaar is een Pogba uit vorm alsnog beter dan een Van der Beek in (huidige) vorm.

Hij zal vast de hele maand balen omdat die steeds weer niet speelt. Tot dat hij eind van de maand zijn bankrekening weer ziet groeien. Die zit er wel prima hoor..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. ElangaAanvaller51
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 8 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Donny van de Beek hakt knoop door en maakt zich op voor verhuurperiode

Donny van de Beek is dicht bij een tijdelijke overstap naar Crystal Palace, zo meldt Fabrizio Romano woensdag. De Premier League-club heeft net als Valencia geïnformeerd bij Manchester United naar de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren