Barcelona smeekt opnieuw om vertrek na aanbiedingen uit Engeland

Woensdag, 3 november 2021 om 14:59Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:58

Het huwelijk tussen Barcelona en Samuel Umtiti gaat niet meer geheeld worden. De verdediger stond afgelopen zomer tevergeefs op de lijst om verkocht te worden en mag volgens Sport in januari wederom uitkijken naar een andere werkgever. De Catalaanse club zou de Fransman zelfs gesmeekt hebben om de club te verlaten, nu enkele clubs uit onder meer de Premier League oren hebben naar zijn diensten.

Barcelona deed er alles aan om afgelopen zomer van de 27-jarige centrumverdediger af te komen, maar slaagde daar niet in. Na een ontmoeting met president Joan Laporta stemde Umtiti in met een loonsverlaging in een ultieme poging te slagen bij Barça. De verdediger kwam dit seizoen onder de inmiddels vertrokken Ronald Koeman echter nog geen minuut in actie. De laatste keer dat hij tijdens een officiële wedstrijd binnen de lijnen stond was op 22 mei tegen Eibar. In totaal kwam de mandekker afgelopen seizoen slechts zestien keer in actie in alle competities.

Volgens Barcelona is de maand november dan ook cruciaal om een vertrek te bewerkstelligen. Volgens Spaanse media heeft Umtiti enkele aanbiedingen uit de Premier League op zak, zij het niet van topclubs. Ook clubs in Frankrijk en Turkije zien de wereldkampioen van 2018 graag komen. Afgelopen zomer had Umtiti, die nog een contract heeft tot komende zomer, ook al de mogelijkheid om te vertrekken bij Barcelona, maar sloeg hij aanbiedingen van AS Roma, OGC Nice en AS Monaco af, iets wat hem niet in dank werd afgenomen door de fans van Barcelona.

Die hielden Umtiti ervoor verantwoordelijk dat Lionel Messi uiteindelijk bij de club is vertrokken. De centrumverdediger kampte na het WK in 2018 met een slepende knieblessure, die hem lange tijd aan de kant hield, waarna in Barcelona twijfels bleven bestaan over zijn fitheid. Supporters besloten Umtiti, die altijd heeft beweerd volledig fit te zijn, daarop uit te fluiten. De Fransman speelde tot dusver 132 keer voor de club, nadat hij in 2016 voor maximaal dertig miljoen euro werd overgenomen van Olympique Lyon.


Poll

Wat is de beste competitie voor Samuel Umtiti?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Hahaha mooi hoor dit. Wat een sneue club. Had je het contract niet moeten afsluiten, wat een parodie op een voetbalclub. Lekker blijven Umtiti, het weer is veel lekkerder in Barcelona.

3 november 2021 om 09:52

Dit is hetzelfde verhaal met bale..... kan een club niet veel aan doen

3 november 2021 om 09:55

Dat is echt onzin. Een club kan zich beschermen met clausules, lager salaris uitdelen, kortere contractduur of werken met opties op verlenging (x aantal potten spelen). Dit is gewoon wanbeleid, De hoeveelheid bagger spelers die 6/7m+ verdienen bij Barcelona is een grap.

3 november 2021 om 10:06

Wat een onzin zeg wanneer een speler wilt vertrekken en contract heeft zeggen we toch ook niet waarom doet de club zo moeilijk. Er is een contract afgesloten en daar moeten en kunnen beide partijen elkaar aan houden. Had je maar niet zoveel moeten betalen als Barcelona zijnde.

3 november 2021 om 10:21

Waarom doet geen enkele club dat dan?

3 november 2021 om 10:24

@ajacf1 Ze hebben gezegd dat hij transfervrij mocht vertrekken afgelopen zomer en dat heeft hij zelf gewijzigd. Hieruit concludeer ik dat ze het wel op een normale manier hebben proberen op te lossen. Dus alles wat jij zegt qua bescherming is onzin en laat zien dat je gewoon gefrustreerd bent of een stiekeme Real fan. Umtiti staat volledig in z’n recht om te blijven. Maar als een club alles heeft geprobeerd om tot een normale oplossing te komen en die wordt niet geaccepteerd dan staan ze wat mij betreft ook in hun recht om het op een andere manier te doen. Wat jij zegt is pure onzin.

3 november 2021 om 10:32

Je praat onzin haha. Want ookal mag hij transfervrij vertrekken, heeft hij de opportunity cost van zijn huidige salaris. Waarom zou hij zijn huidige salaris inleveren voor een contract van 3 miljoen per jaar? Dan kost het vertrek van Umtiti hemzelf iets van 15m per contractjaar, koekoek. Ze hadden een korter contract moeten aanbieden met automatische clausules op basis van speeltijd, de stumpers. En nu zielig doen. En nee, ik heb ook niks met Real. Plastic clubs.

3 november 2021 om 10:41

@ajaxf1: moet je er wel bij vertellen dat Umtiti met Frankrijk naar het WK ging toen het hem door Barca’s medisch personeel werd afgeraden. Natuurlijk is dit iets wat Barcelona met Frankrijk moet regelen. Maar Umtiti heeft wel zeker debet aan de situatie waarin hij nu met Barca zit.

3 november 2021 om 10:52

Zijn contract werd gegeven op een moment dat hij nog jong was en al tijden top presteert. Dan geef je gewoon een lang contact. Dat zou Ajax nu ook graag doen met Anthony. Niet zo heel vreemd dus die beslissing destijds.

3 november 2021 om 10:58

Als mijn werkgever mij transfervrij laat vertrekken is dat heel lief, maar het betekent niet dat ik zin heb om naar een ander land te verhuizen. Als ik een contract voor vijf jaar krijg dan mag ik uitgaan van vijf jaar werk en salaris. Je bouwt je leven om je contract heen. De club heeft zelf het contract uitgedeeld en dan kan het dat iemand dat contract wel wil respecteren.

3 november 2021 om 11:44

@fcvoetbal23
Je kan als club een speler wel transfervrij willen laten vertrekken.
Maar als speler moeten er wel serieuze aanbiedingen zijn, is het nieuwe salaris evenredig. Wat zijn de kansen bij de nieuwe club.
En zeker het salaris gedeelte zal hier een hele belangrijke rol in spelen.
Maar wat je zelf ook al aangeeft beide partijen staan in hun recht.
Daarnaast als je een jaar geleden een verlenging tekent ben je eerder geneigd om nog voor je kansen te vechten

3 november 2021 om 11:46

Uiteraard is de beslissing niet vreemd, maar het contract moet ook gerespecteerd worden als het niet loopt zoals gehoopt. De manier waarop Barcelona afscheid probeert te nemen van deze medewerker is natuurlijk alle behalve chique.

3 november 2021 om 12:09

Opvallend dat Umtiti zoveel in het nieuws kwam omdat hij geen salaris verlaging accepteerde. Uiteindelijk heeft hij dit toch geaccepteerd, maar is er nog Amper nieuws over geweeet

3 november 2021 om 12:35

Als je leest wat ik zeg dan zie je dat ik ook aangeef dat hij het volledige recht heeft om te blijven of kan je niet zo goed lezen? Als hij kan kiezen om elders iets minder te verdienen maar meer te spelen en dat niet doet is hij uit op geld en dat is z’n goed recht maar dat zal niet altijd even gewaardeerd worden.

3 november 2021 om 12:36

@lierse1997 - Precies. Er is weinig wat je onder 'pech' kunt scharen betreft het beleid, maar Umtiti was daadwerkelijk pech. Dat leek een topverdediger te gaan worden en speelde uitermate goed. Helaas dacht z'n lichaam er anders over en dat is zuur voor Barcelona.

3 november 2021 om 12:36

Dat begrijp ik maar 6 miljoen en bank of 4 miljoen en meer spelen afwijzen wordt je niet in dank afgenomen ook al is dat je goed recht toch? Lijkt me dat je als sporter altijd een sportieve ambitie hebt toch?

3 november 2021 om 12:55

Het is alleen 10 miljoen plus op de bank of 2 tot 3 miljoen bij spelen elders.

3 november 2021 om 13:23

Maar misschien woont hij momenteel heel prettig en heeft zijn partner een hele leuke baan. Dan is het toch een serieuze stap om te moeten verhuizen naar een ander land. Ik moet ook in mijn ambities rekening houden met mijn gezin en kan niet zomaar zeggen dat we naar een andere provincie gaan verhuizen en dat de kids hun vriendjes vaarwel moeten zeggen.

4 november 2021 om 02:47

@FCVoetbal23
Op basis van jou cijfers. zelf vrijwillig 33% salaris inleveren. Contract loopt nog 2.5jaar wat neer komt op 5miljoen inleveren.

3 november 2021 om 09:53

Lekker makkelijk dit, je weet dat die contracten door het oude bestuur zijn geregeld. Nu proberen ze de troep op de ruimen dat is toch logisch? Wat zou jij doen als bestuurder nu...

3 november 2021 om 09:57

En dan is het ook meer dan logisch dat Umtiti blijft zitten. Dat salaris krijgt hij nergens anders. Fout van het vorige bestuur dat is zo, maar hoe is het in godsnaam mogelijk dat er geen RVC oid was bij Barcelona om dit soort dingen tegen te gaan.

3 november 2021 om 10:17

ajaxf1,
Nou dat vraag ik me toch wel af of hij dat salaris niet ergens anders kon verdienen. Je moet niet vergeten dat toen hij dat contract tekende hij een van de betere verdedigers was van de wereld op een vrij jonge leeftijd. Eigenlijk zou hij nu op deze leeftijd op de top van zijn kunnen moeten presteren. Dat is natuurlijk compleet anders gelopen, maar het was destijds ook niet te voorspellen dat hij zover terug zou vallen. Ook gooit corona natuurlijk roet in het eten.

3 november 2021 om 10:19

Troep opruimen, maar de manier waarop gaat nergens over. Laporte laat zien dat hij minstens net zo erg is als zijn voorganger. Niet zo populair hier voor de Barca boys op VZ bij wie de club niets fout kan doen, maar zoals Laporte omgaat met mensen (koeman, Umtiti en meer) is schandalig. Daarbij kan er wel steeds gewezen worden naar de vorige voorzitter, maar dat gaat op een gegeven moment ook niet meer op. Laporte is de voorzitter die Messi uit Campnou heeft gepest (feit!) en die daarvoor ook nog Messi de schuld probeert te geven. Een vieze manier van werken. Wat een club, dat Barcelona

3 november 2021 om 10:35

Hoezo kan de club hier niets fout doen, ik denk dat iedereen het ermee eens is dat ze er na neymar er een puinhoop van hebben gemaakt... En messi weggepest? Ze konden messi niet contracteren door de regels van la liga. Wat heeft wegpesten hiermee te maken? Dat je suarez of koeman noemt oke, maar messi is echt niet weggepest.

3 november 2021 om 09:58

Ik geef hem niet eens ongelijk. Zelfs een Umtiti op 50 procent vind ik niet minder dan een Eric Garcia. Bovendien gaat hij dit salaris wasrschijnlijk niet verdienen bij een andere club als hij vertrekt

3 november 2021 om 10:06

Pas op met wat je zegt. Eric Garcia is het nieuwe wereldwonder. Araujo moet ervoor banken en bij het nationale elftal is hij ook opeens basisspeler ten koste van jongens als Laporte en Pau Torres.

3 november 2021 om 10:33

Iedereen doet alsog Garcia slecht is, maar topcoaches als Enrique, Koeman en iets mindere mate Pep en nu ook de nieuwe coach. En gaat niet alleen om Garcia. Mingueza, aurojo, lenglett en natuurljk Pique staan voor hem in de pikorde. En muv Lenglet zijn het ook nog la masia spelers. Dus los van contractissue zal hij altijd super weinig speeltijd krijgen.

3 november 2021 om 17:15

heb je zelf wel eens opgelet wanneer Garcia moet verdedigen? Jeetje mina, comedy capers crossover met fawlty towers. Kan mooi uitverdedigen ja dat wel

3 november 2021 om 10:21

Je weet dat dit een artikel uit de wandelgangen is toch? En dat Laporta niet echt huilend is gaan smeken bij Umtiti om aub weg te gaan

3 november 2021 om 12:16

@ajaxf1
werken met eenzijdige verleng opties aan de hand van x gespeelde wedstrijden kan zowel voor speler als club nadelig uitpakken.
Stel speler X doet het onwijs goed. Meerdere belangstellingen van clubs. Als speler nog paar wedstrijden speelt word zijn contract automatisch verlengt. Speler ziet een transfer naar een van de geïnteresseerde clubs wel zitten. Huidige club wilt hem niet laten gaan, speler doet of die geblesseerd is en forceert zo transfervrij uittocht.
Andersom kan een club een speler op de bank houden om zo onder de verplichte verleng optie te komen.

Korte contracten aanbieden? Wat is definitie van kort? Umtiti tekende half 2020 nieuw contract tot half 2023

3jarig contract is niet echt lang daar je je een jaar later al met speler om de tafel moet om te voorkomen dat speler zelf voor een vrije uittocht kiest en zo eventueel na eerste jaar speler kan verkopen.

3 november 2021 om 13:19

Helemaal met jou eens. Ik ben een neutrale voetbalfan met echt wel liefde voor Barcelona maar dit is triest. Als je iemand een contract aanbiedt zorgt je dat het aan alle kanten met clausules dichtgetimmerd is en helemaal in je balans opgenomen kan worden en past.

Als club betaal je een speler een X bedrag om beschikbaar te zijn (tenzij blessure of ziekte) voor X aantal jaar. Als de speler weigert te spelen is het werkweigering maar dat is in dit geval niet. In dit geval is het de club die van alles uit haalt en de speler die hen aan het contract houdt.

Wat was hij vroeger goed he, maar oh zo blessuregevoelig. De laatste 3 seizoenen was het niet meer om aan te zien (net zoals Strootman toen eigenlijk na zijn twee verschrikkelijke blessures. Toch jammer om te zien altijd, maar ik snap dat niet veel clubs toehappen met zijn salaris/breekbaarheid.

3 november 2021 om 12:51

Nou ja er zijn dus best wat clubs geïnteresseerd, alleen wimpelt hij ze (om hele begrijpelijke redenen) af.

Zonde zonde zonde. Alles gegeven voor zijn wk droom en daarna is alles alleen maar berg afwaarts gegaan. Jammer want was in potentie echt een geweldenaar. Had de “Ramos” van Barca kunnen worden.

Sneu hoe er met deze jongen wordt omgegaan bij Barcelona. In zijn beginjaren was het een nuttige kracht, geen topspeler, maar wel degelijk. Nu tikt hij dat niveau niet meer aan en snap ik dat ze hem liever kwijt dan rijk zijn. Maar een beetje normaal met deze jongen omgaan kan toch geen kwaad? Het is nou ook weer niet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Hij heeft een mega salaris, maar daar kan hij zelf ook weinig aan veranderen dat hij dat toen voorgeschoteld kreeg van Bartomeu. Zijn weinig tot geen teams die dat salaris gaan geven. Dus kan hem wel aan de ene kant begrijpen dat hij lekker zijn contracttijd wil uitzitten en goed cashen om vervolgens naar een leuk team in een mooie competitie te gaan waar je wel wordt gewaardeerd.

3 november 2021 om 09:57

In het begin was het echt wel een topspeler, om heel jonge leeftijd (22-23 jaar) zat er echt heel veel potentie in. Domme beslissingen hebben echter anders beslist.

3 november 2021 om 10:13

Lierse1997, wat bedoel je precies met domme beslissingen? Tot en met 2018 was het inderdaad een topspeler. Niet de beste uit het team maar wel gewoon heel goed. Echter snap ik niet welke domme beslissingen hij gemaakt zou moeten hebben? Het probleem is dat hij gewoon heel blessuregevoelig is. Sinds hij bij Barcelona heeft getekend heeft hij maar liefst 13 blessures gehad. Hier door is 496! dagen geblesseerd geweest en heeft hij 83 wedstrijden gemist. Dat is echt ontzettend veel in 5 jaar tijd.

3 november 2021 om 10:21

Hij doelt misschien op alles op alles zetten om het WK te halen. Verder kan ik niks bedenken. Vind ik geen domme beslissing aangezien dit ongetwijfeld in samenspraak met en onder supervisie van medische specialisten en dergelijke gebeurd is. Als het onverantwoord geweest was dan basis het WK niet gehaald.

3 november 2021 om 10:23

Tegen het advies van de dokters in behandeling uitstellen en een WK gaan spelen noem ik oerdom als het gevolg is dat je knieën kapot zijn.

3 november 2021 om 10:09

Degelijke speler? Die jongen was in het seizoen 16/17 en 17/18 echt wel een top 10 verdediger. Verderdigend en voetballend ijzersterk. Na het wk is het helaas alleen maar bergafwaarts gegaan. Dat Big Sam nu geen kans meer krijgt is wel logisch na zijn optredens afgelopen seizoen. Die waren gewoon zwaar ondermaats. Desondanks hoor je eigen spelers natuurlijk niet uit te fluiten.

3 november 2021 om 10:22

@lebuffon, oke degelijke speler was inderdaad misschien wel een kleine understatement. Maar het was nou ook weer niet zo dat hij tot de beste verdedigers van de wereld behoorde. Maar dat is mijn mening. Hij was echt niet beter dan Ramos, Thiago Silva, Pique, Chiellini, Bonucci, Godin of Hummels. Om maar een paar namen te noemen

3 november 2021 om 10:55

Dan heb je denk niet zien spelen van 2016-2018. Hij was gelijkwaardig/in de buurt van de spelers die je noemt. Niet voor niks dat hij in beide seizoenen onmisbaar was voor Barcelona. Vooral voor het Barcelona onder Valverde die een ijzersterke verdediging had.

3 november 2021 om 15:34

Geen topspeler? Beste verdediger van de Ligue 1, beste verdediger van het WK 2018 of iig een van de beste. Stond super stabiel bij Barcelona in de eerste jaren. Helaas heeft die blessure roet in het eten gegooid.

Umtiti zal nu nog maar €10 miljoen verdienen in plaats van €20 miljoen. Maar even serieus. Als je Umtiti, Sergio Roberto, Pique, Coutinho, Dembele en Luuk de Jong wegdoet, dan bespaar je zo €50 miljoen per jaar aan salariskosten. Daarnaast hoop je dat Umtiti +/- €15 miljoen, Couthinho +/- €30 miljoen en Dembele +/- € 30 miljoen opleveren. Zit je zo op €125 miljoen.

3 november 2021 om 10:03

Je denkt serieus dat een club zo gek is om 15 miljoen aan Umtiti uit te geven? En dan nog zo een salaris? Die gozer heeft zijn laatste wedstrijd vorige eeuw gespeeld.

3 november 2021 om 10:51

50 miljoen aan salaris kosten bersparen? Het is wel een behoorlijk stukje meer wat het rijtje dat jij opnoemt verdiend.
Nimeand koopt Umtiti, Barcelona leurt al jarne met hem maar niemand wil hem kopen. Couthino en Dembele waren ook de hele zomer te koop. Geen belangstelling.
Barceloan betaald zoveel salaris aan die spelers, er is geen club die dat over wil nemen.

3 november 2021 om 12:33

Dat ga je natuurlijk nooit voor die spelers krijgen. Ten eerste verdienen ze bedragen die geen enkele club ook maar enigszins gaat neertellen. Spelers als Coutinho, Umtiti en Dembele vertrekken dus eerder transfervrij. Daarnaast moet Barcelona nog steeds bezuinigen op het salarishuis, dus van datgene wat ze besparen, kunnen ze niet alles uitgeven. Luuk de Jong is slechts gehuurd en verdient nauwelijks iets voor Barcelona-begrippen. Bovendien moeten al die spelers uiteindelijk vervangen gaan worden. Die gaten ga je natuurlijk niet opvullen met jeugdspelers. Dan heb je straks de jongste ploeg van Europa lopen en dat gaat natuurlijk niet werken. Nu lijkt alles even hosanna, maar op een gegeven moment strijkt de kritische blik ook neer op de talenten die nu volop bewierrookt worden.

Nog steeds MAAR 27 jaar... hoe snel kan het verkeren? Ach het is beter voor beide partijen als ze uit elkaar gaan. Misschien dat hij in subtop Duitsland nog mee kan?

Destijds een ongelofelijk koopje, maar door die idiote Bartomeu en zijn Sinterklaasbeleid is Umtiti helaas een blok aan het been. Natuurlijk moet je zijn contract respecteren, en geloof ik best dat hij er alles aan doet om zich weer nuttig voor het team te maken, maar ik denk dat zijn carrière er gewoon opzit. Die krijg je dus niet meer kwijt. Zeker niet als je dan ziet welke ploegen hem willen overnemen. Die betalen nog niet eens 30 procent met wat hij momenteel verdient.

3 november 2021 om 10:00

Transfervrij lijkt mij de enige optie. Dan kan de kopende club hem wat tekengeld geven om zijn hoge salaris te verlagen.

3 november 2021 om 12:26

En jij denkt dat dit te voorkomen was? Spelers spiegelen hun eisen aan dat van hun teamgenoten en de markt. Bovendien was de situatie rond Umtiti gewoon heel zuur, want hij was een hele goede verdediger tot z'n zware blessure. Daarna is hij nooit meer echt fit en/of in vorm geweest. Bartomeu maakte beslissingen die waarschijnlijk alle voorzitters in die situatie zouden maken. Dat maakt het natuurlijk niet goed, maar de achterban is minstens zo giftig voor de club. Die denken dat je met deze selectie even lekker fris en aanvallend voetbal kunt spelen. Ze lijken niet te snappen wat voor druk er op die ploeg staat, dat er totaal geen balans meer is en dat, met alle respect, de ploeg ook simpelweg niet zo goed is.

3 november 2021 om 13:02

Haha bij Real is clubicoon Ramos juist om deze reden vertrokken. Die wilde namelijk ook veel meer verdienen terwijl hij niet meer fit was/ is. Het zijn gewoon harde beslissingen die je best kunt nemen. Waarom zou 12 miljoen niet 8 miljoen kunnen zijn? Gewoon een kwestie van onderhandelen. Hetzelfde met Frenkie. Het is gewoon superslecht onderhandelen.

3 november 2021 om 13:28

Heb je helemaal gelijk in Ajax/barca2014. Een essentieel verschil hierbij is echter wel dat het salarishuis van Real veel 'natuurlijker' is. De verhoudingen zijn daar veel minder scheef dan bij jullie. Dan kun je als voorzitter je ook wat makkelijker rechtlijnig opstellen in zulke situaties. Net zoals dat bij Bayern ook kan bijvoorbeeld.

Ja er zitten dan 1 of 2 spelers in die verhoudingsgewijs ''te veel'' verdienen (bale bij Real, Sané bij Bayern bijvoorbeeld), maar dan zijn er dan slechts 2 t.o.v. de hele selectie. Bij Barcelona ging dat eerder richting de 10 op de hele selectie. Dan is het erg moeilijk om rechtlijnig te blijven hierin. Bartomeu heeft er een potje van gemaakt. En ook Laporta zit heel erg in de hit and miss sferen tot nu toe.

3 november 2021 om 13:22

Ze hebben bij Barca natuurlijjk er toen alles aan gedaan om hem binnen te halen en met die eer te strijken. Dat hij nu tegenvalt en achteraf teveel betaald... tja dan had je iets verstandiger moeten zijn. Als je extreme salarissen gaat bieden zul je inderdaad meer spelers trekken maar neem je ook veel meer risico.

Ronduit belachelijk om het vertrek van Messi in de schoenen van Umtiti te schuiven. Laten we wel zijn: het vertrek van Messi heeft alles en alleen maar te maken met het wanbeleid dat ten tijde van Bartomeu is gevoerd. Ik begrijp Umtiti best wel. Hij heeft al een salarisverlaging geaccepteerd, maar heeft nog steeds een vooor veel clubs te hoog salasris over. Hij hoeft niet te accepteren om voor een salaris van 3 of 5 miljoen naar pakweg Nice of Monaco te gaan. En voor wie dat niet begrijpt: bedenk zelf even wat je er van vindt als je in een jaar tijd nog slechts een derde van je salaris van een jaar geleden krijgt. Ga je daar vrijwillig mee akkoord ?

3 november 2021 om 10:23

Die supporters zijn ook overduidelijk de weg kwijt. Ze kunnen niet objectief (meer) naar de club en alles wat daar mee gepaard gaat kijken. En heb je ook nog zo’n megalomane engnek van een voorzitter die ze voert.

3 november 2021 om 12:18

Het is altijd makkelijker om 1 of 2 daders aan te wijzen dan te beseffen dat de club al jaren verrot is van binnen. Het ging al jaren over het abnormale salarishuis van Barcelona en uberhaupt de merkwaardige financiele structuren binnen het Spaanse voetbal. Bartomeu had het een halt toe kunnen roepen door gewoon te doen wat nodig was, maar ik ben eigenlijk van mening dat elke andere voorzitter in dezelfde situatie zou zijn beland. Nu is het algemeen bekend dat bijna alle Europese grootmachten het zwaar hebben in de huidige markt. Eindproducten kosten in totaal een half miljard in de meeste gevallen (alles inclusief) en dat wordt alleen maar meer.

Umtiti wordt als zondebok gezien, dat is lekker makkelijk.. Hij is wereldkampioen en zou opeens niet meer kunnen voetballen?

3 november 2021 om 10:59

Dat hij niet meer kan voetballen komt ironisch gezien wel doordat hij meedeed aan het wk. Dit was afgeraden door de medische staf van Barcelona. Sindsdien kan hij inderdaad niet meer voetballen.

3 november 2021 om 13:30

Tja, maar wel wereldkampioen dus . Gewoon erg zuur, maar het was ook niet bepaald een makkelijke keuze voor Umtiti zelf dan. Een wereldkampioenschap met je eigen land spelen is voor velen een hoog doel. En dat je hem dan uiteindelijk ook nog wint, is iets dat niet veel spelers is gegeven. Dus ik denk persoonlijk dat Umtiti er zelf geen spijt van zal hebben.

Ik snap wel dat Umtiti blijft zitten. Ik zou in zijn geval lekker mijn contract uitdienen. Barca gaat langzaam maar zeker de vernieling in door jarenlang wanbeleid. Maar ook nu nog gaat dat door. Het was ooit een topclub, maar nu een tobclub die ik uiteindelijk failliet zie gaan. Zou Koeman al de nodige centjes ontvangen hebben na zijn ontslag?

Contract is contract...dat Barca met volle verstand dit aanbied is geen reden om nou te piepen..met het mooie weer in Barcelona is het goed toeven op de bank.

3 november 2021 om 12:19

Ik kan me best voorstellen dat hij niet weg wil bij Barcelona. Het salaris dat hij ontvangt gaat hij bij lange na, niet evenaren, laat staan verbeteren.

Bovendien is Barcelona een veel leukere stad, qua klimaat en sfeer, dan een stad in bv het noord oosten van Engeland, waar het drie kwart van het jaar regent

Ondanks dat Lenglet gisteren (wonder boven wonder) een goede partij speelde, vind ik toch echt dat Umtiti ook de kans moet krijgen. Al is het alleen maar om hem enigszins in de etalage te zetten. Die jongen voelt zich fitter en sterker dan ooit gaf hij laatst aan. Een Umtiti op 50% is nog steeds beter dan Lenglet en Garcia.

Vroeger hag ik nog sympathie voor Barcelona.
Wat een verrotte club is dat geworden. Puur door dat beleid daar gun ik die club helemaal niks meer. Ik hoop dat ze het zelfde gaan meemaken als AC Milan heeft gehad.

3 november 2021 om 15:02

Ik heb nooit sympathie gehad voor Liverpool. Hoop dat ze over 30 jaar weer een landstitel mogen vieren. Man man man, we zitten niet op sympathie te wachten van Liverpool013 ofzo hoor. Bye.

3 november 2021 om 15:12

Dus hoeveel tranen had je bij je ogen toen je deze opmerking maakte?

3 november 2021 om 16:02

ontelbaar veel van het lachen hahah. Waar deed mijn opmerking jouw pijn?

Die club is inmiddels alle schaamte wel voorbij. Het is zo jammer dat het merk Barcelona nu zo ten schande word gebracht door voorzitters met veel te grote mondjes en een bestuurskamer waar luchtkastelen worden beloofd. Helaas is de achterban er ook in gaan geloven, want hoewel ze beseffen dat er schulden zijn, is er ook een te groot deel die maar niet snapt dat dit iets structureels is en dat de trainers inmiddels al een aantal jaren zitten met een selectie in disbalans, gered door Messi. Tja, die's nu weg. Elke grote aankoop in de afgelopen pakweg 5 jaar viel behoorlijk tegen en daar zitten toch best behoorlijke spelers tussen die hun strepen al verdiend hadden.

Ooit was het nog een groot talent, wel jammer hoe er met hem is omgegaan. Maar had zelf ook wel een transfer kunnen af dwingen om ergens anders wel aan de bak te kunnen. Blijkbaar zit hij wel goed $$$. En groot gelijk heeft die!

Er is van alles geprobeerd om hem te verkopen, maar meneer werkt zelf niet mee (wat overigens zijn goed recht is hoor, zeker gezien zijn salaris), maar in ‘smeken’ geloof ik niet. Het is duidelijk dat Umtiti klaar is bij Barca en dat hij er vooral nog zit omdat hij weet dat hij nergens anders zo’n salaris krijgt. Dat interview laatst, waarin hij aangaf ‘voor zijn kans te willen vechten’, komt op mij ook vrij ongeloofwaardig over. Noem het beestje bij de naam. Hopelijk zijn we snel van hem verlost.

3 november 2021 om 13:28

Ze hebben hem toen zoveel geboden om hem binnen te halen. Andere boden niet zoveel salaris omdat ze risicos zagen. Barca wilde dit risico lopen en nam ook niet goede clausules op. Als ik even snel opzoek is hij gehaald voor 25miljoen en zit hij qua salaris in de hoge middenmoot. Het enige dat je kunt doen als je hem toch niet wilt gebruiken is gratis weg doen en hopen dat hij gokt op een tekenpremie. En anders afspraken na komen en contract uitzitten.

Leuk geselecteerde foto van Frenkie en Luuk de Jong én Umtiti. Het had een artikel over alle drie de heren kunnen zijn, dus wat dat betreft zeer goed gevonden.

En ja, nog meer Barcelona nieuws. Het zou de club wellicht goed doen een jaartje op een lager niveau te acteren en zo weer met een positieve flow te promoveren.

Waarom geven clubs niet gewoon contracten met een lager basis salaris en hogere prestatie bonussen, zoals aantal wedstrijden in de basis, of minuten gemaakt? Dit soort situaties slaan natuurlijk nergens op. En dat lagere salaris zou nog steeds rijkelijk betaald zijn voor het warmhouden van een tribunestoeltje.

Van zulke berichten kan ik echt genieten. Heerlijk om te lezen, zien en horen hoe diep ze in het zwarte water zitten. Ik heb het altijd al absurd gevonden...die topsalarissen wat voetballers krijgen, om nog maar niet te spreken over die transferbedragen. Ik zou ook gewoon het contract uitdienen zonder ook maar 1 eurocent in te leveren. Ik hoop (tegen beter weten in) dat deze club deze tegenslag nooit meer te boven komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

18 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 1 0 1 0
2020/2021 Barcelona 13 0 1 0
2019/2020 Barcelona 13 0 6 0
2018/2019 Barcelona 14 0 4 0
2017/2018 Barcelona 25 1 7 0
Laatste voetbalnieuws

Umtiti wordt na bijzondere contractverlenging opnieuw geveld door blessureleed

Samuel Umtiti moet onder het mes. De blessuregevoelige Fransman is dit seizoen eindelijk fit en verlengde onlangs zijn contract bij Barcelona, maar brak maandag tijdens de training een middenvoetsbeentje. De 28-jarige...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren