Johan Derksen: ‘Een wonder dat die jongen in de Eredivisie speelt’

Dinsdag, 2 november 2021 om 11:39 • Laatste update: 11:39

Johan Derksen vindt het een wonder dat Tom Beugelsdijk nog altijd in de Eredivisie speelt. De centrumverdediger van Sparta Rotterdam deelde zondag in de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord (0-1) tot tweemaal toe een tik uit, aan Bryan Linssen en Cyriel Dessers. De analisten van Veronica Inside vinden dat Beugelsdijk voor de actie jegens Dessers een rode kaart had kunnen krijgen.

Beugelsdijk deelde tot twee keer toe een tik uit met zijn arm. De eerste was na 55 minuten spelen, toen de verdediger Linssen voorbij dribbelde en hem vervolgens met zijn arm in het gezicht raakte. Tien minuten later maakte hij zich met zijn elleboog breed, om zo te zorgen dat doelman Maduka Okoye voor de aanstormende Dessers de bal kon oppakken. Beide acties werden niet bestraft door scheidsrechter Kevin Blom.

De duels van Beugelsdijk met Linssen (links) en Dessers (rechts).

“Ik vind het nog steeds een wonder dat die jongen in de Eredivisie speelt. Het lullige is: bij ieder duel had hij een rode kaart kunnen krijgen. Want bij ieder duel zet hij zijn arm erin”, zegt Derksen in het praatprogramma als Beugelsdijk ter sprake komt. Presentator Wilfred Genee haalt aan dat je Beugelsdijk bij beide acties ‘ziet kijken’, voor hij zijn tegenstander raakt. Derksen: “Ik weet niet eens of het bewust is, want hij doet het steeds.”

“Het is ook een gewoonte geworden bij hem. Dit zijn twee slechte voorbeelden, want hij ligt al voor op zijn tegenstander. Over het algemeen moet hij heel erg zijn best doen om er bij te komen. In principe kun je hier wel een rode kaart voor geven”, wijst Wim Kieft op het duel tussen Beugelsdijk en Dessers. “Hij heeft zeker drie of vier keer zoiets gedaan.” Daar is René van der Gijp het mee eens: “Dat moment met Linssen was het minste, dat was met zijn hand. Die andere was echt met zijn elleboog.”


Poll

Had Tom Beugelsdijk een rode kaart moeten krijgen in de wedstrijd tegen Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door donkers)

Was ook wel bijzonder dat hij niet eens een gele kaart heeft gekregen. Op zich is Beugelsdijk natuurlijk prima voor een laagvlieger, maar dit moet wel uit zijn spel.

1 november 2021 om 22:39

Zeker als je dat vergelijkt met Sangare uit bij Sturm Graz die geel kreeg voor een hele kleine aanraking.

1 november 2021 om 22:57

Sparta is dit seizoen regelmatig gepakt door de var op rode kaarten en strafschoppen tegen en zwaar onterecht. Goed voorbeeld is Meijers tegen Cambuur thuis en dat terwijl bazoer in dat weekend bijna een enkel brak van een Ajax speler en amper geel kreeg.

Dus laten we niet van alles iets heel groot maken hij kreeg ook genoeg trappen en tikjes op zijn kin.

2 november 2021 om 11:48

Wacht ff, jij vindt serieus dat Meijers daar had moeten blijven staan?

2 november 2021 om 12:31

Denk dat er nog drank in zit, want je kan niet menen dat Meijers geen rood verdiende tegen Cambuur. Gewoon natrappen en niet wat Derksen probeerde te beweren, dat hij snel een vrije trap wilde nemen. Daarnaast is het niet pech als je rood krijgt maar goed gezien. Maar steeds als een speler een duel aangaat in de lucht en raakt met de elleboog een speler is het continue geel. Waarom dat nu niet zo is snap ik niet. Dan had beugelsdijk er op zijn minst met 2 keer geel afgekorten.

2 november 2021 om 12:52

Maar het is toch ongelooflijk onbeholpen zoals hij speelt en dat kan niemand ontkennen denk ik. Rood hoeft van mij ook niet, maar hij maakt er een trend van om met zijn armen te zwaaien. Het is een parodie op een voetballer aan het worden...

1 november 2021 om 23:04

Dit had Beugelsdijk bij ADO al dat gaat er nooit meer uit, hoevaak die gast wel niet onnodig rood heeft gekregen of weer iets raars deed of iemand een beuk of een doodschop gaf. Dat krijg je nooit eruit zo is beugelsdijk gewoon door zijn felle mentaliteit en zijn gebrek aan voetbal vermogen.

2 november 2021 om 12:34

Beugelsdijk heeft 5 rode kaarten gepakt in 11 jaar. 2 hiervan waren in zijn eerste jaar bij FC Dordrecht.

Wilfred Genee is ook het type dat zijn handjes niet thuis houdt hahaha

OT: Tom is gewoon zo'n type houthakker. Heeft geen spelinzicht maar levert wel altijd maximale arbeid. Geen slechte verdediger voor Sparta.

1 november 2021 om 21:41

Is op nergens gebaseerd toch? Dennis Schouten is zelf ook niet kosjer als persoon en loopt ook een beetje sensatie te zoeken. Laat staan Jan Roos.

1 november 2021 om 22:16

Ja ik weet ook niet wat ik daarvan moet geloven. Het was maar een grapje over de recente situatie. Ik vind het sowieso laf van Dennis om zo iemand in de rug te steken.

1 november 2021 om 22:43

@vijfmeterlijn - Komt van beide kanten hoor. Genee heeft zich ook niet netjes gedragen ten opzichte van Dennis (weet niet wat, maar daar is Dennis nogal pissig over), dus vandaar dat Dennis zo gedraagt. Maar als je de hele tijd Genee in de rug steekt, vind ik het nogal kinderachtig. Want mensen gaan het ook echt als waarheid aannemen (eerst met de salaris en nu dit).

1 november 2021 om 22:47

Genee en Dennis waren een soort van bevriend. Toen heeft Wilfred op de radio verteld dat Dennis aan expeditie Robinson mee deed waardoor Dennis weer trammelant kreeg met RTL. Die is nu met een vurige haatcampagne bezig tegen Genee. Niet heel sjiek allemaal van beide.

2 november 2021 om 11:42

Dennis kreeg een boete van 15.000 weet niet hoeveel Dennis verdiend maar Genee zou als vriend dat moeten betalen is mijn bescheiden mening

2 november 2021 om 12:38

Niet netjes van beide inderdaad, maar ik moet wel zeggen dat ik toch meer aan de kant van Dennis sta in deze (hoe kinderachtig hij ook is gaan doen). Als 'vrienden' doe je zoiets niet. Voor mij tekent het de mens Wilfred Genee dat hij het belangrijker vindt om over de rug van iemand die je als vriend beschouwde, een nieuwtje de wereld in te willen slingeren. Vooral omdat hij donders goed weet dat de persoon in kwestie daardoor in de problemen komt. Ik kan me de woede dus wel goed voorstellen. Hoe die woede vervolgens wordt geuit is natuurlijk wel bedenkelijk.

2 november 2021 om 13:07

Volgens mij heeft dennis dat niet hoeven te betalen. Dennis zal vast wel flink wat gezeik hebben gehad, maar de haatcampagne tegen wilfred gaat wel een tikkeltje te ver

2 november 2021 om 12:13

'wilfred Genee is ook het type dat zijn handjes niet thuis houdt hahaha'

Vertel verder. Weet er niks van.

Nou, een wonder? De Eredivisie staat nou niet bepaald bekend om goede verdedigers

1 november 2021 om 21:45

Ja je hebt een punt. Des te bijzonderderder

1 november 2021 om 21:45

Van Dijk, Trauner, De Ligt, Ake, De Vrij, martinez, Timber

Ik noem maar ff een kort lijstje van ex eredivisie cv’s of huidige eredivisie verdedigers die er wel iets van kunnen.

1 november 2021 om 21:47

Ake heeft toch nooit in de ED gespeeld? Rest van het lijstje klopt verder wel hoor

1 november 2021 om 21:54

Eigenlijk is dat een heel karig lijstje over de afgelopen jaren waarvan maar 3 internationale top zijn.

1 november 2021 om 21:54

Trauner in dit rijtje valt wel op moet ik zeggen

1 november 2021 om 21:57

Wel opgeleid door een eredivisie club.

1 november 2021 om 21:59

Sanchez , Blind, Senesi Boscagli

Allemaal echt meer dan prima verdedigers.

1 november 2021 om 23:15

@dirkiekuyt1980 dan pak je voornamelijk alleen de uitschieters erbij van de grote clubs maar als je over heel de breedte van de competitie kijkt en elke week ziet hoe er wordt verdedigd is dat vaak echt schikbarend slecht

2 november 2021 om 12:44

Ja, en kijk vervolgens eens hoeveel clubs je covered met deze namen en je ziet dat je Japie's punt dus bevestigt. Enkel de topclubs en hier en daar een rare uitschieter. Voor de rest is het huilen met de pet op qua verdedigers.

3 november 2021 om 07:04

Verthongen, Alderwerld

2 november 2021 om 13:53

Hoeveel goede verdedigers weet je te noemen buiten de topclubs in grote competities. Buiten natuurlijk je favo Veltman die basis staat bij Brighton (8e plek PL) .

Die Johan Derksen begint zichzelf nu echt de aller engste persoon van NL te maken. Snap niet dat er mensen zijn die hem nog serieus nemen en dan wil die ook nog ff 5 dagen per week op tv ze onzin verkondigen. Wat een ongelooflijk gestoorde is dat zeg.

1 november 2021 om 21:34

Want?

1 november 2021 om 21:43

noem eens een argument waarom zou hij "aller engste persoon van Nederland" zijn wat een dom gelul van je

1 november 2021 om 22:10

Hoe die mensen in de achterstandswijk en buitenlanders de schuld geeft van de toenemende corona cijfers en ze verdere gelul over corona en hoe geweldig rutte en Hugo de jonge wel niet zijn.

1 november 2021 om 22:37

Hij geeft niemand de schuld. Hij benoemt alleen dat veel mensen die in het ziekenhuis liggen ongevaccineerd zijn, waarvan een groot deel afkomstig is uit de steden en een migratie achtergrond heeft. Volgens mij is dat al eerder met cijfers aangetoond dat in heel veel landen een groot deel van de zieken afkomstig is uit lagere economische milieus en mensen met een andere nationaliteit..

1 november 2021 om 22:42

Hij geeft zijn mening, ik vermoed dat veel mensen het ook nog met hem eens zijn. Tevens heeft hij Rutte en de Jonge regelmatig bekritiseerd, maar vindt hij dat er niet echt aantoonbaar betere kandidaten voor die functies zijn.

1 november 2021 om 23:00

Ik kom uit de grootste achterstandswijk van NL en het valt echt wel mee hoor niemand is ziek hier, bij mijn werk op een "nettere plek" in NL heb ik veel meer mensen met corona gezien. Maar ja geloof jij maar de cijfers van al die mensen die elke week weer wat anders roepen.

2 november 2021 om 05:29

Ik ben blij dat jij zo goed geinformeerd bent!

2 november 2021 om 12:50

Zonder een standpunt in te nemen over de Covid situatie.. Maar jouw argumentatie van 'hier zie ik het niet en daar zie ik het wel' is natuurlijk ook totaal zinloos. Kom met daadwerkelijke cijfers of gebruik de argumentatie gewoon niet. Als ik toevallig 3 mensen ken hier in Praag die Covid hebben, kan ik zeggen dat het hier in Tsjechie heeeel erg is. Veel erger dan in Nederland, want daar ken ik niemand met Covid.

1 november 2021 om 22:10

Wat een onzin.

Even offtopic,aangezien Beugelsdijk nog op het veld staat,werd hij niet genoemd ivm matchfixing? Is hij daarvan vrijgepleit of heb ik het hier verkeerd gelezen dat hij de verdachte was in deze zaak?

Belachelijk dat er geen rood gegeven wordt. De VAR is in principe een goed instrument wat helaas vaak door de verkeerden gebruikt wordt.

2 november 2021 om 13:18

Je kunt je afvragen of het echt een ouderwetse (slaande) elleboog is, en hierdoor ook rood. Ondanks dat ik vind dat hij dit niet hoort te doen vind ik het eerder 2x geel, en dan mag de VAR niets doen.

Denk dat de KNVB instructies heeft gegeven om Beugelsdijk niet te bestraffen, anders moeten de wedkantoren geld uitkeren.

2 november 2021 om 13:20

Er zijn weel meer spelers die wel heel vaak goed weg komen. Het probleem is dat (maar dat geld voor zo veel in het voetbal) de een fluit er wel voor, en de ander niet. Daarbij vinden veel scheidsrechters veel goed, totdat je commentaar op zijn prestaties hebt, dan krijg je weer geel. Maar ook daarbij zie je dat er ook wel weer spelers zijn die wel heel veel mogen zeuren bij een scheidsrechter. Is de regel dat vragen om een kaart ook automatisch geel is weer afgeschaft ?

Als er wel rood voor was gegeven dan was de discussie weer geweest of het niet te zwaar bestraft was. Tegen Nec was het ook dagen nieuws dat we een discutabel doelpunt mee kregen waarbij er wel meer dingen discutabel waren die wedstrijd. Opeens stond de Var-scherm op een verkeerde plek en van alles.

Johan is volgens mij gewoon een beetje jaloers dat iemand als beugelsdijk gewoon op hoger niveau heeft gevoetbald dan hem hahaha. Merk vaak bij hem een beetje een soort afgunst naar de mindere spelers in de eredivisie.

Johan doet ook altijd alsof in zijn tijd de 1e divisie heel hoog niveau was en echt wat voorstelde.

Een zeer degelijke verdediger en misschien wel de sympathiekste van allemaal. Daarbij hebben we allemaal geleerd sinds het bij Ajax getolereerd werd wegens 'intensiviteit' niet eens een gele kaart nodig was. Meten met twee maten, maar goed.

Al met al is het ook een bijzonderheid dat zo'n fossiel met zoveel leugens en onzin nog zoveel op televisie is en nog zoveel wordt bekeken.

Toch gewoon knap dat een speler als beugeldijk zich al zo lang staande houdt in het betaalde voetbal. Uiteraard geen topvoetballer maar wel een verdediger die de kneepjes van het vak kent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
18.PEC Zwolle9-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. EmeghaAanvaller192
L. ThyAanvaller192
V. van CrooijAanvaller192
M. EngelsAanvaller170
M. OkoyeKeeper160
T. CoremansKeeper20
D. AbelsVerdediger180
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

47 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Sparta Rotterdam 14 0 3 0
2020/2021 Sparta Rotterdam 30 2 6 0
2019/2020 ADO Den Haag 19 1 5 1
2018/2019 ADO Den Haag 26 0 12 0
2017/2018 ADO Den Haag 26 2 7 0
Laatste voetbalnieuws

Speler Arsenal mogelijk betrokken bij matchfixing dit seizoen; onderzoek loopt

De FA is een onderzoek gestart naar matchfixing bij Arsenal, zo meldt the Athletic woensdagavond. De Engelse voetbalbond bekijkt een verdachte gele kaart voor een speler van the Gunners in de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren