Van Hooijdonk: ‘Die loopt echt met de ziel onder de arm, hij heeft nul dreiging’

Maandag, 1 november 2021 om 11:11Dominic Mostert • Laatste update: 11:39

Pierre van Hooijdonk adviseert Arne Slot om opnieuw te sleutelen aan de voorhoede van Feyenoord. In de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-1 zege) koos de trainer voor Alireza Jahanbakhsh als rechtsbuiten, Bryan Linssen als spits en Luis Sinisterra als linksbuiten. Jahanbakhsh keerde terug in de basis, waardoor Fredrik Aursnes op de bank belandde. De rentree van de Iraniër maakte echter weinig indruk op de analisten van Studio Voetbal.

"Zou je voorin niet eens de linksbuiten, die als enige iemand uit kan spelen, een keer op rechts zetten?", doelt Van Hooijdonk in het praatprogramma op Sinisterra. "En Jahanbakhsh dan op de linkerkant? Want die loopt echt met de ziel onder de arm. Hij heeft eigenlijk nul dreiging naar de goal toe. Sinisterra kan alle kanten op." Jahanbakhsh was in de eerste helft wel enkele keren dreigend. Elf minuten voor de rust bereikte hij het strafschopgebied door Bryan Smeets te passeren, waarna zijn schot door Maduka Okoye uit de bovenhoek werd gehouden. In de blessuretijd van de eerste helft trok Jahanbakhsh vanaf de flank het strafschopgebied in en haalde Okoye zijn inzet uit de verre hoek.

Theo Janssen heeft zijn bedenkingen bij het plan om de rechtsbenige Sinisterra van kant te laten wisselen. "Als hij aan de rechterkant gaat spelen, gaat hij normaal gesproken meer voor de voorzet. Vanaf de linkerkant kan hij ook naar binnen komen en afwerken", legt de voormalig middenvelder uit. "Ik snap wel dat ze hem daar laten staan. Misschien moet Linssen een keer vanaf de rechterkant spelen en naar binnen komen, met Cyriel Dessers gewoon in de spits? Als Jahanbakhsh zo blijft voetballen, heb je er weinig aan." Dessers besliste de wedstrijd tegen Sparta met een raak schot in de blessuretijd, nadat hij als invaller binnen de lijnen kwam.

Rafael van der Vaart zag Feyenoord niet voor het eerst dit seizoen goed wegkomen in de slotfase. "Als je elke keer wint op het einde... Het is waarschijnlijk het geluk van een goede coach. Maar niemand heeft een idee bij Feyenoord, als een ploeg zo staat en het moeilijk maakt om erdoorheen te komen." Janssen betwijfelt of Feyenoord de kwaliteiten heeft om een doorbraak te forceren tegen zulke ploegen. "Wie zou dat moeten doen dan? Sinisterra is een speler die dat kan, maar de spelers eromheen niet."


Poll

Zou jij Alireza Jahanbakhsh in de basis opstellen bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door teun1)

Wat verwacht van Hooijdonk? Slot kan niet toveren die moet het doen met de spelers die hij heeft en daar is hij (tot nog toe) zeer succesvol in geweest. We moeten de lat ook niet te hoog leggen met weinig geld krijg je nu eenmaal geen topspelers zoals ajax ze die wel kan halen.

Dit is weer sensatie zoeken van Pierre, want Alireza was vandaag een van de betere in een wedstrijd waarbij het bij iedereen bij Feyenoord niet liep. Alireza heeft gwn een tijd stil gestaan en die moet vertrouwen hebben om een op een weer gevaarlijk te worden. Qua passing en verdedigend werk doet hij gwn prima zijn werk, gelukkig ziet Arne dat wel.

1 november 2021 om 00:04

Sensatie zoeken vind ik overdreven. Maar ik zie niet in waarom je het om zou wisselen. Tot nu toe vind ik Jahanbaksh gewoon teleurstellen. Denk dat hij zelfs de slechtst presterende speler is bij Feyenoord uit de basis.

1 november 2021 om 02:16

Het is maar wat je teleurstellen noemt; Jahanbaksh was een absoluut koopje en alleen zijn vorm in het begin van het seizoen en het potentiële redendement (want we weten dat hij heel productief KAN zijn) maakt van hem een goede aankoop.

1 november 2021 om 11:46

Zal best dat hij een koopje was. Maar mijn verwachtingspatroon over hem was toch net wat hoger. Datzelfde heb ik bijvoorbeeld bij Propper van PSV. Het zijn niet meer de spelers die ze waren toen ze vertrokken uit Nederland. Dat kan zeker nog terugkomen maar momenteel vind ik ze niet eens 80% daar van aantikken. Dan stel je naar mijn mening gewoon teleur, ondanks dat ze geen geld hebben gekost. Als hij niet beter gaat spelen dan vind ik het gewoon een teleurstelling. Daarbij komt ook nog is kijken dat hij waarschijnlijk goed verdient en zal hij ook een premie hebben gekregen.

1 november 2021 om 07:09

Precies, er wordt veel geklaagd over Alireza, maar gisteren, zeker de eerste helft, was er eindelijk weer wat progressie te zien. Was in de eerste helft ook direct betrokken bij de enige twee gevaarlijke momenten. En waar hij eerder wel eens zijn man moest laten lopen kan hij het nu opbrengen om zijn defensieve taken naar behoren uit te voeren. Alleen je opmerking over passing ben ik het niet mee eens, want dat valt juist tegen met veel balverlies in de tweede helft. Als dat verbetert kan hij snel echt nuttig worden. Of hij zijn AZ niveau kan halen weet ik niet, maar de weg omhoog lijkt wel ingezet.

1 november 2021 om 08:11

Klopt het veld en anti voetbal van Sparta wordt niet genoemd

Sinisterra is nu juist goed bezig op links en in mijn ogen ook een pure linksbuiten omdat hij die dreiging naar binnen heel erg heeft maar ook evengoed buitenom een actie kan maken. Jahanbaksh speelde bij AZ ook altijd op de rechterflank. Ik zou dan eerder Sinisterra gewoon laten staan en Nelson de keer een kans geven op rechts.

Kracht van Sinistera is juist naar binnen kappen en in de verre hoek schieten. Natuurlijk hij zal het rechts veel beter doen als Jahanbaks maar links benut je Sinistera het best. Dus gewoon laten zo

Al met al had ik veel meer verwacht van Jahanbaksh.. Heb hem altijd verdedigd en hem geroemd om zijn voetballende kwaliteiten, maar hij komt tot nu toe nauwelijks uit de verf.

Ik vond hem vandaag wel meevallen, was als één van de weinige positief in het spel betrokken en er ging dreiging van uit.
Sinisterra, Linssen, Kokcu, Toornstra, Til etc die waren pas slecht.

Sowieso moet Feyenoord geen wonderen verwachten van Jahanbaksh.
Dat die Engelsen een aankoop van 25 miljoen vrijwel transfervrij laten vertrekken zal een zeer goede reden achter zitten…

1 november 2021 om 00:23

Toornstra toch paar keer aardig zien openen Het was ook geen makkelijke wedstrijd voor middenvelders.

1 november 2021 om 00:41

Ik vond sinisterra dan juist wel meevallen, zeker niet zijn beste wedstrijd maar toch wel heel dichtbij 2 assists. Linssen had hem natuurlijk moeten scoren en als dessers die bal vlak voor het doel aanraakt heeft luis 2 assists te pakken

1 november 2021 om 06:14

Kokcu wordt weer onterecht in dat rijtje gezet. Verdeelde het spel zo goed als hij kon, maar kon de bal veel lastiger kwijt, omdat Til, Sinisterra en Linssen niet aanspeelpunt waren. En dan toch 86% van de passes die aankomen en uiteindelijk ook de corner waar de winnende uit komt. De rest ben ik met je eens

1 november 2021 om 08:13

Kokcu laten banken en Toornstar op zijn plek en Aursnes op de plek van Toornstra

Toen hij kwam bij Feyenoord heb ik op internet gekeken naar z’n statistieken, zag dat hij als rechtsbuiten speelde bij AZ toen hij topscorer werd met 21 goals, en tot mijn verbazing is hij stijf rechts..een bizar aantal voor een rb die niet met links binnendoor kan.

Wat een raar voorstel van pierre, luis doet het geweldig op links laat hem daar alsjeblieft staan. Gewoon om wat Theo zegt, zijn kracht zit in de dribbel en dan voor een bekeken pass of het schot gaan en dat werkt gewoon goed. Ook met malacia die er overheen denderd. Als je hem op rechts gaat zetten moet hij het vooral uit voorzetten halen en ik weet niet of dat net zo goed gaat. Met linssen op rechts ben ik het dan niet eens, aan het begin van het seizoen ook al geprobeerd en dat was niks, hij is nu al van linksbuiten naar spits gegaan, dus laat hem daar maar. Dan kan slot in mijn ogen beter eens een keer proberen te starten met reis op rechts, kijken hoe dat gaat.

Ik geef 1 tip aan alle Feyenoorders op VZ. Vergeet dit hele artikel en sla ook deze wedstrijd tegen Sparta over in je gedachtes. Even serieus, kunstgras is gewoon een circus binnen het voetbal. Alles lag aan het kunstgras. Op gewoon gras zou Feyenoord dit met 3-0 winnen en dan zou Van Hooijdonk niks gezegd hebben over Jahanbakhsh.

1 november 2021 om 02:06

Shiraz, het gaat niet (alleen) om vandaag, maar om zijn seizoen tot nu toe. Hij brengt nog niet wat hij kan. Heb er wel vertrouwen in, want je ziet zo nu en dan echt wel vlagen van klasse. Nog een beetje ritme erbij en het komt wel goed

Ach Pierre... Eind December staat Feyenoord wellicht nog op 3 a 4 punten achter Ajax en voor op PSV. Dan doet Slot het echt goed! Kunstgras is ook lachwekkend, heeft 0,0 met veld voetbal te maken. Hoe de ballen ook stuiteren, raar effect aan de bal mee geeft, elke diepe hoge bal is kansloos etc.. In de Kuip wint Feyenoord dit gewoon met 4-1 of zo

1 november 2021 om 05:50

Waarom zou Feyenoord 2e staan? Niks is zeker. Wie weet wint Feyenoord van Az en Ajax. Of verliezen ze 2x. Kunnen 1e staan,maar ook 4e. Gek eigenlijk dat PSV ..,Ajax, Feyenoord en AZ al hebben gehad terwijl die laatste 3 clubs onderling nog tegen elkaar moeten. Kan nog van alles gebeuren.

Eerste wat Slot moet doen is Toornstra op de bank zetten. Aursnes is in alles een betere 6. Verder zou ik Alireza een meer vrije rol geven. Rechtsbuiten positie werkt gewoon niet voor hem. Nou was dat veld gisteren ook wel weer van een schandalig niveau. Niet in het voordeel van de aanvallende ploeg iig.

1 november 2021 om 07:48

Toornstra speelt 2 topwedstrijden per jaar, das tegen PSV.

Als Feyenoord die inhaalwedstrijd wint staan ze tweede, dat is gewoon hartstikke goed. Daarom zou ik niet teveel sleutelen aan de opstelling.

1 november 2021 om 08:59

Is wel een beetje scorebord journalistiek. Zoals RKC, GAE, NEC, Cambuur en gisteren tegen Sparta laat je voetballend gewoon te weinig zien. Tegen alle clubs had je al vroeg afstand kunnen en moeten nemen maar laat je ze groeien in de wedstrijd waardoor je die wedstrijden op je tandvlees binnen haalt of gelijk speelt. Tegen betere tegenstanders kan Feyenoord lekker voetballen en pak je wel een resultaat, maar tegen de ingravende kleintje, en ook tegen Vitesse, moet je iets tegen verdedigende ploegen creëren maar lukt dat niet omdat de creativiteit er gewoonweg niet is.

1 november 2021 om 09:16

Dus eigenlijk zeg je dat Feyenoord op dit moment te hoog staat naar wat ze laten zien? Ik herken dat bij Vitesse overigens ook. Ik snap niet dat we met dit vertoonde spel en 18 goals tegen in 11 wedstrijden op de 5e plek staan. Zegt dat wat over Vitesse of over de rest van de teams?

1 november 2021 om 09:28

Ik vind het spel van Feyenoord tegen een ploeg als PSV prima, daar PSV dan het spel moeten maken waar Feyenoord dan lekker al counterend naar 0-4 kan uitlopen.

Maar tegen de kleintjes pak je de 3 punten niet door goed voetbal over de 90 minuten. Zie tegen NEC, Cambuur en RKC, dan sta je door leuk spel na een half uur voor, heb je de tegenstander “ liggen” en verwacht je een grote uitslag. Echter, dan gaat de tegenstander opeens opportunistisch spelen met lange hale en fysiek en dan kom je in de problemen. Feyenoord kan daar niet op anticiperen. Dat je dan alsnog de volle winst pakt komt niet door het goede voetbal maar door een bevlieging van een eenling.

De rest van de competitie is zo slecht dat de plek op de ranglijst wel de juiste is, maar dat ligt meer aan onze competitie dan aan de kwaliteit van het team.

Pierre had weer sensatiezucht. Waarom spreekt die man altijd in dit soort superlatieven? Nee, het is nog niet de speler die bij AZ topscorer werd, maar mag die jongen even de tijd krijgen? Heeft een jaar stilgestaan bij Brighton, dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

Vorig jaar liep nog iedereen te klepzeiken over linsen. Die gast had even de tijd nodig om te wennen bij Feyenoord. Geef janbakkes ook effe de tijd. Komt wel weer goed met hem. Heeft echt niet verleerd hoe hij moet ballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

50 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 18 2 2 0
2020/2021 Brighton & Hove Albion 21 0 3 0
2019/2020 Brighton & Hove Albion 10 2 0 0
2018/2019 Brighton U23 1 0 0 0
2018/2019 Brighton & Hove Albion 19 0 2 0

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren