Kandidaat voor Feyenoord meldt zich: ‘Het is redelijk makkelijk te besturen’

Zondag, 31 oktober 2021 om 12:16Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:18

Robert Maaskant solliciteert níét voor de functie van algemeen directeur bij Feyenoord, maar zou er zeker voor openstaan. De voormalig trainer van onder meer FC Groningen, NAC Breda en VVV-Venlo stelt zondag in Goedemorgen Eredivisie tot grote verbazing van zijn tafelgenoten dat Feyenoord 'an sich redelijk makkelijk te besturen is'.

Feyenoord moet door het vertrek van de zwaar bedreigde Mark Koevermans op zoek naar een algemeen directeur. Hans Kraay jr. vraagt Maaskant in de talkshow op ESPN of hij gesolliciteerd heeft voor de functie, zoals vrijdag door Martijn Krabbendam in Veronica Inside beweerd werd. "Nee", aldus Maaskant. "Ik kreeg in een interview met Marjan Olfers de vraag of er nog mensen zijn die bij Feyenoord willen instappen. Op die vraag heb ik gezegd: daar zou ik niet voor weglopen. Maar dat geldt ook voor Robert Eenhoorn (algemeen directeur van AZ, red.) en die jongen die in LA zit (Dennis te Kloese, algemeen directeur van LA Galaxy, red.). Je hebt heel veel mensen die bij Feyenoord directeur willen worden."

Robert Maaskant

Maaskant was in het verleden nog nooit algemeen directeur van een voetbalclub, maar zou graag met Feyenoord in gesprek gaan. "Ja, ik heb dat al eerder aangegeven: ik sta open voor een beleidsfunctie in de sport", zegt Maaskant, die van Kraay jr. de vraag krijgt welke kwaliteiten hij heeft om Feyenoord te leiden. "Waarom bij Feyenoord? Feyenoord is een relatief kleine organisatie, waar je denk ik goed leiding aan kan geven. Het is wat dat betreft nog wel overzichtelijk."

Dat antwoord levert Maaskant verbaasde gezichten op van Kraay jr. en presentator Milan van Dongen, die wijzen op de grote onrust bij Feyenoord met betrekking tot de bedreigingen en het nieuwe stadion. "Moet je luisteren: die beslissingen neem je niet alleen", verdedigt Maaskant. "De organisatie van Feyenoord an sich, met het personeel dat je hebt, en de dingen die er spelen, is redelijk overzichtelijk, ja. Dat het ingewikkelde, complexe dossiers zijn, is wat anders. Maar het is an sich redelijk makkelijk te besturen. Ja, echt, ja. Je moet het alleen breed gedragen krijgen, maar dat geldt bij iedere club."

Voor bedreigingen zou Maaskant niet weglopen. "Dat moet je dus oplossen. Hoe? Dan moet je justitie... ik zeg niet dat het makkelijk is, maar ik zeg wel dat het de enige manier is om het te doen. Want wat jullie nu doen, dat is zeggen: 'Sorry, we kunnen het niet oplossen.' En dat is makkelijk, aan deze tafel, maar op het moment dat er geen mensen zijn die dit tegengaan, dan blijft het gebeuren. Ik denk ook dat er op dit moment een klimaat gecreëerd is waarin iedereen het daar mee eens is, dat je moet zeggen: 'Nu stopt het.'"

Tot slot benadrukt Maaskant dat hij níét solliciteert bij Feyenoord. "Ik val in herhaling: ik ben ambitieus om een beleidsfunctie in de sport te doen. Dat vind ik leuk, dat zou ik graag doen. Dat is wel een verschil met hoe het in de pers komt. Dan is het gelijk: je bent aan het solliciteren. Dat is wat anders, dat is namelijk niet het geval."


Poll

Is Robert Maaskant geschikt om algemeen directeur bij Feyenoord te worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Maaskant, ooit de kroonprins van het trainersgilde. Meerdere malen van zijn troon gevallen en uiteindelijk in zijn carrière toch vrij weinig noemenswaardigs gepresteerd. Vind hem altijd, ook nu weer, als een blaaskaak overkomen. Lijkt last te hebben van structurele zelfoverschatting.

31 oktober 2021 om 12:39

Hahaha grappig. Die term blijft aan m kleven, dacht dat ik de enige was die m onthouden had. Eigenlijk kun je alleen maar falen als je zo'n etiket opkrijgt. Dat heeft dan ook vol overtuiging gedaan op wat succes in Roosendaal na.

31 oktober 2021 om 12:55

Diegelbereds

"van structurele zelfoverschatting"

Ik ken de man alleen als trainer, maar weet jij of hij ook studies gedaan heeft? Bestuurskunde, management opleidingen?

Hij lijkt de functie wel erg te onderschatten. Als hij zoiets ambieert, kan hij m.i. beter ergens anders starten. KKd ploegje of zelfs topamateur club.

Gelijk bij 1 van de NL topclubs waar het erg rommelt en juist behoefte is aan ervaring en stabiliteit, lijkt hij mij niet geschikt.

31 oktober 2021 om 13:25

@Krillin, Maaskant zal ongetwijfeld zijn competenties hebben en heeft natuurlijk meer dan genoeg ervaring in de voetballerij. Zijn stijl spreekt me echter totaal niet aan, krijg bij hem het idee dat hij pretendeert overal verstand van te hebben

31 oktober 2021 om 14:23

Als je denkt dat Feyenoord 'redelijk makkelijk te besturen' is, denk ik dat je zeker niet klaar bent voor zo'n klus. Qua zo'n beetje alles (amateurs/sportclub, Stadion, Profs, achterban, politiek) is het bij Feyenoord lastig en dat lijkt mij een beetje boven de competentie van een blaaskaak als Maaskant.

Tja als niemand anders zou willen met al die bedreigingen waarom niet gewoon deze man een kans geven kan veel erger toch?

31 oktober 2021 om 12:31

Haha nou, dan zou ik liever een net afgestudeerde bedrijfskunde student daar hebben. Maaskant heeft letterlijk niks bereikt in zijn leven.

31 oktober 2021 om 14:15

Toch wel kampioen in Polen geworden. Toch wel iets meer dan "letterlijk niets". Wat heb jij bereikt ? Dan kunnen we het spiegelen aan elkaar

31 oktober 2021 om 14:20

Hij zegt het zelf ook niet netjes, maar heeft natuurlijk wel een punt. Hij zegt nota bene dat hij liever een net afgestudeerde bedrijfskunde student (klopt niet, maar goed, dat vergeef ik hem dan even) als directeur wil. Sorry, maar dan snap je echt helemaal niks van wat er nodig is om een succesvolle directeur te zijn. Er is geen een net afgestudeerde dit zo'n klus aan kan. Want daar heb je andere skills voor nodig dan die je op school leert. Er zijn heel erg veel succesvolle mensen op hoog niveau die niet gestudeerd hebben maar met werk- en levenservaring zo'n klus aan kunnen. En geen enkele pas afgestudeerde.

31 oktober 2021 om 20:11

Het feit dat hij denk dat 't wel ff makkelijk te besturen is maakt 'm al bijzonder ongeschikt..

Lekker man Robert! Nooit wat gepresteerd als trainer, dan maar AD worden bij Feyenoord.

31 oktober 2021 om 12:30

Ik heb wel vaker hele bizarre keuzes gezien. Ook bij Ajax. De aanstelling van Marcel Keizer als hoofdtrainer was bijvoorbeeld ook echt op niks tastbaars gebaseerd. Zijn aanstelling bij Jong Ajax al niet.

31 oktober 2021 om 12:46

DiederikJekel. Hoe kan jij als vrij jonge vz gebruiker nou zeggen dat Maaskant nooit wat gepresenteerd heeft? Dat begrijp ik niet. Of praat je anderen na? Dus als hele kleine jochie van toen die tijd wist je dat hij geen goede trainer was? Uhmm okee. Toevallig klopt ook niet wat je zegt. Robert Maaskant was geen succestrainer okey, maar bij NAC en RBC roosendaal en Willem 2 deed hij niet onaardig. En natuurlijk is hij niet geschikt voor een AD bij feyenoord, maar dan om als vrij jonge gebruiker te zeggen dat hij nooit heeft gepresenteerd vind ik makkelijk scoren.

31 oktober 2021 om 12:56

Jaa was een leuke trainer bij RBC en deed het een tijd redelijk bij NAC. Maar is vervolgens bij Groningen, GAE en VVV door het ijs gezakt. En op die laatste paar jaar kan ik hem prima beoordelen.

31 oktober 2021 om 14:28

Wat hebben Overmars en van de Sar bereikt als trainer? Dit is een totaal andere functie waar andere kwaliteiten gevraagd worden. Na een moeilijke start kun je toch niet zeggen dat die twee het slecht doen bij Ajax.

Robert Maaskant totaal ongeschikt

Ik solliciteer niet voor de functie van minister president, maar mochten ze bij mij uitkomen dan zie ik zo'n makkelijke functie wel zitten..... Wat is dit voor onzin haha... Hij is totaal ongeschikt op basis van zijn werkverleden, heeft voor zover ik weet geen connectie met de club en de functie is juist extreem lastig gezien de dossiers die opgelost moeten worden (financieel staat het er slecht voor, nieuw stadion loopt al jarenlang stroef/staat stil, een Jong Feyenoord moet naar de KKD zonder dat daar eigenlijk middelen voor zijn, de incidenten met supporters moeten worden opgepakt en ondertussen moet je ook gewoon blijven presteren met (voor een club als Feyenoord) zeer bescheiden middelen. Maaskant verkondigd echt weer de allergrootste onzin!

Aub geen Maaskant wat een arrogante en missellijke makende droeftoeter is dat
Nergens iets gepresteerd en nu maar ff denken om Ad bij Feyenoord te worden

Nee dank je. Deze man leek een goede toekomst tegemoet te gaan maar na een paar goede seizoenen bleek het toch niets te zijn. Ook als persoon nare trekjes. Zo iemand moet je niet op die stoel zetten. Feyenoord heeft een rustig iemand nodig.

Mijn ouwe overbuurman is nooit iets veranderd. Gezellige kerel is het alsof hij overal verstand van heeft. Heerlijk

De kroonprins van de Nederlandse trainersgilde werd ie genoemd. Jong en ambitieus. Wat is er van m geworden? Mister RBC met alle respect? Hij wordt toch totaal niet serieus genomen in Rotterdam. Gezellige kerel voor aan de bar maar een hoge bestuurlijke functie bij een topclub is wat anders dan pseudo praat.

Ik zou Robert wel bij Feyenoord willen zien als algemeen directeur maar dan wel Robert Eenhoorn en niet Maaskant.

31 oktober 2021 om 12:51

Ik heb de voorkeur om dat niet te doen . Ik hoop dat Eenhoorn nog even bij AZ wil blijven, maar ben wel bang dat hij nu misschien is over te halen...

31 oktober 2021 om 14:40

Alle begrip voor natuurlijk, zal denk ik een fifty fifty kans zijn. Eenhoorn heeft er natuurlijk nooit een geheim van gemaakt dat zijn hart bij Rotterdam en Feyenoord ligt maar het is een lastige klus en dan met name door de financiele uitdagingen en het sentiment wat te vaak over de rand gaat. Wat dat betreft snap ik ook wel dat hij voor het veilige AZ kiest waar hij ook gewaardeerd wordt, goed werk verricht en niet bang hoeft te zijn dat er een conflict ontstaat tussen werk en privé situatie. We gaan het zien.

31 oktober 2021 om 22:06

Laten we voor de verandering maar is een AZ'er in Alkmaar houden ipv dat de AD,trainer, jeugdspeler en voormalig sterspeler daar terecht komen.

Geweldige vent. Altijd leuk als hij ergens zit. Alsof een dakloze even gaat adviseren over hoe je geld moet beleggen.

Niet meer dan logisch, Robert was de absolute elite natuurlijk en heeft fantastische prestaties verricht die een dergelijke functie verantwoord.

Los van de persoon Maaskant, ik zat dit te kijken en verbaasde me ook over wat hij zei. Ging in het stuk over AD in op voetbalinhoudelijke zaken, waar juist de TD verantwoordelijk voor is. Daaruit maak ik op dat hij als AD momenteel ongeschikt is.

Aah dus als je alle complexiteit weghaalt, is het in principe makkelijk te besturen. Denkt die Maaskant met dit soort uitspraken nou echt geschikt te zijn voor een bestuurlijke functie?

De droomkandidaat voor elke niet Feyenoord supporter Maaskant .

Hij heeft wel lef hoor. Koning degraderen zou ineens het er makkelijk mee hebben directeur van Feyenoord te zijn? Bizar hoe je zo'n slecht zelfreflectievermogen kunt hebben.

Hij zou wel een goede opvolger wezen bij psv

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller1911
A. JahanbakhshAanvaller171
J. BijlowKeeper160
L. SinisterraAanvaller167
C. DessersAanvaller154
R. NelsonAanvaller120
L. GeertruidaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
18 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren