Roger Schmidt gooit de boel om bij PSV in thuisduel met FC Twente

Zaterdag, 30 oktober 2021 om 15:28Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:02

De opstelling van PSV voor het thuisduel met FC Twente is bekend. Trainer Roger Schmidt speelt zaterdag zonder de zieke Mario Götze en kiest ervoor om de boel om te gooien. Jordan Teze en Armando Obispo starten in de basis, net als Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius. De laatste kreeg, samen met Eran Zahavi, enige kritiek van Schmidt na de topper tegen Ajax (5-0 verlies), vooral omdat ze bij balverlies niet de juiste dingen deden. Het duel in het Philips Stadion staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie en gaat om 16.30 uur van start.

Davy Pröpper start bij PSV op de bank. Bij de Eindhovenaren ontbreekt naast Cody Gakpo en Noni Madueke dus ook Götze, die als aanvallende middenvelder wordt vervangen door Vertessen. Teze krijgt op de rechtsbackpositie de voorkeur boven Phillipp Mwene. Bruma verliest zijn basisplaats aan Obispo, waardoor Olivier Boscagli en Marco van Ginkel een linie naar voren schuiven.

FC Twente won geen van de laatste veertien Eredivisie-duels met PSV: zes remises en acht nederlagen. In mei 2013 wonnen de Tukkers voor het laatst van de Eindhovenaren: een 3-1 overwinning in Enschede. PSV won in de laatste twee seizoenen slechts één keer van FC Twente, naast drie remises: dat was de meest recente editie in Eindhoven (3-0).

PSV hield in geen van de laatste zeven thuisduels in Eredivisie-verband de nul, de laatste keer dat dit de Eindhovenaren in acht thuiswedstrijden op rij overkwam was in november 1968-maart 1969 (acht). FC Twente kwam tot scoren in twaalf van de laatste dertien competitieduels met een ploeg uit de traditionele top drie, de enige uitzondering hierop was echter het uitduel met PSV vorig seizoen (3-0).

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Boscagli; Vertessen, Van Ginkel; Vinícius en Zahavi.

Opstelling FC Twente: De Lange; Smal, Pröpper, Hilgers, Sadilek; Pleguezuelo, Zerrouki, Vlap; Misidjan, Van Wolfswinkel en Rots.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door westend)

Ziet er verdedigend uit, benieuwd naar de formatie op het veld

30 oktober 2021 om 15:39

Ik denk weer het geweldige 4222 met Van Ginkel op rechts...

30 oktober 2021 om 15:58

Lijkt idd 4222 met Sangare Boscagli. Ginkel Vertessen. Zahavi Vinícius.. Vinícius vind ik wel vaak naar rechts uitwijken, Vertessen links. We gaan zien hoe t zich gaat ontwikkelen. Hoop dat beide spitsen het net vinden. Trouwens ieder van PSV

30 oktober 2021 om 15:49

Denk dat 't weer de fallus opstelling is...

Slechtste basisopstelling in jaren denk ik. Bizar.

30 oktober 2021 om 16:00

Je kan overdrijven natuurlijk. Ik zou met Bruma ipv Vinicius spelen. Maar voor de rest heb je niet heel veel alternatieven natuurlijk.

30 oktober 2021 om 16:07

westend

met 4222 kan je toch beter Bruma op plek van v Ginkel zetten.

Geen idee wat die man daar gaat klaar spelen.

30 oktober 2021 om 16:11

Met Van Ginkel heb je in ieder geval nog iemand die en goal kan maken. Heb van Vinicius nog geen aanval gezien. Bruma iets meer via de zijkant en Zahavi in de spits. Speel je in principe niet echt gespiegeld, maar dat moet ook niet uitmaken. Bruma moet je niet centraal zetten, die heeft een lijn nodig

30 oktober 2021 om 16:35

v Ginkel speelt toch ook niet centraal? 42222 en dan aan rechterkant achter spitsen

30 oktober 2021 om 17:01

Hoe kan je zeggen ik laat Bruma ipv vinicius spelen. Heb je Bruma wel is zien voetballen? Ik laat nog liever mijn zusje spelen dan dat ik Bruma opstel.

30 oktober 2021 om 17:10

Bruma heeft iig nog wat voetbal. Vinicius kan al helemaal niks.

Nou nou wat gooit die het om. Drommel eruit, van Ginkel eruit en wtf Vinicius? Zet dan een topjeugdspeler erin

30 oktober 2021 om 15:39

Heeft psv die topjeugdspeler voor de positie van Vinicius? (en voor ik weer het verwijt krijg dat ik psv aan het bashen ben, dit is een oprechte vraag, want ik weet niet wat psv in de jeugd heeft rondlopen) . Maar dat van Drommel ben ik het wel eens ja, maar dat is misschien omdat ik nooit echt fan van hem ben geweest.

30 oktober 2021 om 15:41

Fofana is oke maar geen idee of hij al in de basis kan. Die nieuwe Amerikaan Sealy maakt tot nu toe een goede indruk maar zit er pas een paar weken. Ik zie niet echt topjeugdspelers op dit moment behalve de 16 jarige Babadi en Van den blaak.

30 oktober 2021 om 15:41

Fofana maar die is op dit moment geblesseerd, tot het einde van dit jaar dacht ik. Groot talent, had hem graag minuten zien maken nu als hij fit was.

30 oktober 2021 om 15:46

Oké, thanks voor de info, dan hoop ik voor Fofana dat hij goed uit die blessure komt, en geen gevalletje Lucas Andersen wordt. En wat is Fofana trouwens voor speler?

30 oktober 2021 om 15:54

Fofana is een technische makkelijk scorende spits met lengte.

30 oktober 2021 om 16:16

Ze hebben in de beloftes niet eens de beschikking over een spits. Dus dat is geen optie. Dit is met het beschikbare materiaal op het moment de enige mogelijke opstelling

De bank vandaag: Müller Mvogo Mauro Guti Romero Mwene Bruma.

Ik dacht dat Schmidt weer aan het klooien was met de opstelling maar hij heeft gewoon geen opties.

30 oktober 2021 om 15:42

Hij kan ook eens iemand van Jong PSV bij het eerste halen he. Sealy en Bakayoko hebben op dit moment meer dreiging dan Zahavi en Vinicius

30 oktober 2021 om 15:45

@davilla. Ja, ik begrijp ook niet zo goed, dat spelers die het goed doen bij Jong niet op z'n minst wel eens op de bank plaats mogen nemen.

30 oktober 2021 om 16:18

Er is geen speler die het goed doet bij jong, dus wie wil je doorschuiven? Bij jong zitten nu spelers van 16-17 jaar, omdat haast iedereen geblesseerd is. De enige die een optie zou zijn is Kjollo

30 oktober 2021 om 15:43

Propper zit ook op de bank. Die had ik dan toch wel verwacht.

30 oktober 2021 om 15:43

PSV heeft gewoon een heel matige selectie.
Alleen gakpo vind ik top. En madueke in vorm.
Zelfs de basis is niet geweldig. Gaat gewoon een zwaar seizoen worden met een bittere strijd met feyenoord voor plek 2 en 3.

30 oktober 2021 om 15:50

Heeft Psv geen jeugd dat minuten kan en moet maken
Wat is er trouwens mis met de bank? Guti goed, Romero fit en moet zich nu gaan bewijzen Mwenen gehaald en Teze moest wijken.
Het zoeken naar excuses maakt dat Psv geen stappen zet

Iedereen krijgt speeltijd bij PSV, ongeacht de prestaties! Vinicius en Zahavi, koningen van de matige draaicirkel, en de onderpresterende van Ginkel als enige creatieve outlet. Nul snelheid in deze thuiswedstrijd tegen Twente. Het zal me benieuwen.

Ontzettend weinig creativiteit. Als Twente efficiënt is gaat dit een hele lastige middag worden voor PSV.

Kan er een hoop woorden aan vuil maken, o.a dat van Ginkel geen basismateriaal meer is maar ach, ga mijzelf niet meer zitten ergeren. Hopen op eindelijk weer eens een makkelijke overwinning, hoewel het vertrouwen laag is en FC Twente een lastige tegenstander is, zijn dit juist de wedstrijden waar je het vertrouwen weer terug kunt winnen. Komop PSV!

30 oktober 2021 om 15:48

Hahaha, goede tip. Ik zat alweer vol in de ergernis stand. Die opstelling doet pijn aan mijn ogen... maar dat ergeren heb je niets aan indd. Laten we hopen dat er vertrouwen getankt word, op welke manier dan ook. Paar goaltjes voor Vinicius zou leuk zijn bijvoorbeeld.

30 oktober 2021 om 16:09

Aguerooo

Zou beter zijn toch, om Bruma op plek van v Ginkel te zetten als hij 4222 speelt. Wat gaat v Ginkel op de flank doen?

Met Zahavi en Vinicius spelen we gewoon met twee man minder. Vind het obegrijpelijk en vooral een belediging voor de jeugdopleiding dat Schmidt het experiment met die twee een vervolg geeft na de wanprestatie van vorige week.

30 oktober 2021 om 15:44

Van de andere kant denk ik dat de tegenstander het toch lastig gaat krijgen tegen die twee gasten.

30 oktober 2021 om 15:48

Op basis waarvan denk je dat? Wishful thinking? Denk dat het voor een verdediger op dit moment héérlijk is om tegenover Zahavi en Vinicius te staan. Twee statische spitsen die geweldig uit vorm zijn

30 oktober 2021 om 15:50

Ze moeten verdedigend sowieso iets oplossen, want denk niet dat ze één-op-één tegen ze gaan spelen. Daarnaast vind ik dat we de laatste weken thuis tegen mindere tegenstanders heel weinig creëren en lopen te breien. Dan liever gewoon ballen voor de pot gooien en twee spitsen oorlog laten maken.

Weinig creativiteit voorin. Verwacht dan meer ballen die voor de pot worden gegooid, zodat je Zahavi en Vinicius kansen geeft.

Je zou ook eens 433 spelen he... nee dan liever een spits en een cm op de flanken.

30 oktober 2021 om 15:48

Hij speelde de laatste tijd met buitenspelers, maar Gakpo stond zowat elke wedstrijd naast Zahavi. Daarnaast heeft hij ze nu niet voorhanden. Vertessen is geen echte buitenspeler en Bruma vind ik persoonlijk te matig.

30 oktober 2021 om 16:06

Klopt, maar als je buitenspelers allemaal in de trechter lopen speel je geen 433. Daarbij ben ik van het principe dat je het beste speelt als spelers op hun eigen positie staan. Dus ik speel liever met een speler die iets minder is maar wel de positie beheerst, dan met een speler die op papier beter is maar daar nooit gespeeld heeft.

Maar goed, blessures, selectie uit balans, gebrek aan diepte daarin, belangrijke wedstrijd donderdag... zal er niet over zeuren. Een echte oplossing is er niet.

Hopelijk hotseknots begonia knokken we ons naar de winst!

30 oktober 2021 om 15:46

Aan je groene balkje is i.i.g. te zien dat zo'n reactie van jou te verwachten valt...

30 oktober 2021 om 17:08

En daarbij is van Zermatt te verwachten dat die op dit soort berichten reageert

Vertrouwen is totaal weg. Schmidt is voor de winterstop vertrokken. MARK MY WORDS.

30 oktober 2021 om 15:51

Zit sowieso tot het einde van het seizoen op de bank. Mark my words. Of zijn contract verlengd gaat worden is een tweede.

30 oktober 2021 om 16:03

Hoop van wel. Nog 2 jaar Schmidt zou super zijn. Lekker teren op zijn Redbull wedstrijden tegen Ajax en verder matig materiaal binnen halen.

30 oktober 2021 om 16:10

Ninja

In dat geval, laten we hopen dat auteur Gerbrands en onzichtbare John de Jong ook lang gaan bijtekenen ;p

Incoming excuusverhaal over blessures met complimenten voor machteloze Vinicius over een kleine drie uur! Ook erg benieuwd hoe Vertesse binnen een week ineens wel in staat wordt geacht om vanaf de aftrap mee te spelen.

30 oktober 2021 om 18:09

Idd complimenten aan Vinicius :-)

Tegen FC Twente speelt hij dus met zowel Sangare en Boscagli samen op het middenveld. Dat is wel heel verdedigend En Van Ginkel als linksbuiten. Dat verzin je toch niet. Daar moet je echt Schmidt voor heten. Van Ginkel heeft volgens mij nog nooit op de flank gespeeld.

Van het middenveld hoeven we aanvallend dus nietd te verwachten. Dit wordt alweer een moeilijke middag.....

30 oktober 2021 om 16:09

Gewoon overslaan die handel. Dit is een prachtige kick and rush opstelling. Daar is 4222 ook het best geschikt voor. Als ze slap beginnen of hiermee echt proberen te voetballen hebben we wel een probleem.

Goed nieuws voor m'n toto.Dank u meneer Schmidt. Blijf het elftal continu veranderen. Wie of wat zal de schuld krijgen voor een nieuwe deceptie?

3 wissels waarvan 1 noodgedwongen vind ik nou niet 'de boel omgooien'. Maarja, alles voor de kliks natuurlijk.

Nou, als Schmidt zo doorgaat haalt hij de Kerst niet, kunnen we als een poole beginnen, wie wordt de nieuwe coach van Psv, ik zeg Advocaat

Ihatarren wordt zwaar gemist!

30 oktober 2021 om 17:10

Waar ?

30 oktober 2021 om 17:17

Uberhaupt, of is hij inmiddels alweer terrecht?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Roger Schmidt reageert op beschuldigingen Mohamed Ihattaren

Roger Schmidt heeft in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Telstar stilgestaan bij het tweedelige interview van Mohamed Ihattaren in De Telegraaf. De Duitse oefenmeester, die verschillende keren met de middenvelder in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren