Neymar rekent af met kritiek: ‘Ik stop daar niet mee, wat is het probleem?’

Zaterdag, 30 oktober 2021 om 07:53Yanick Vos • Laatste update: 07:53

Neymar heeft stevig van zich afgebeten na aanhoudende kritiek op zijn levensstijl. De Braziliaan van Paris Saint-Germain wordt in de Franse media veelvuldig verweten dat hij regelmatig op stap gaat, daardoor niet naar behoren presteert en vaker geblesseerd is dan gewenst. Neymar stelt dat zijn stapavonden geen negatief effect hebben op zijn prestaties in het shirt van PSG.

Neymar scoorde dit Ligue 1-seizoen tot dusver pas eenmaal, terwijl hij drie assists afleverde. In de Champions League was hij deze voetbaljaargang bij nog geen enkel doelpunt betrokken. De Braziliaans international sukkelt al jaren regelmatig met blessureleed en zoekend naar oorzaken voor zijn magere cijfers en blessuregevoeligheid, wordt in Franse media gewezen naar zijn levensstijl. Neymar wil daar niets van weten, zo stelt hij op het Braziliaanse YouTube-kanaal Fui Clear???.

“Ik vind het een gebrek aan gesprek als mensen zeggen: ‘Oh, Neymar zorgt niet goed voor zichzelf, Neymar dit, Neymar dat’. Hoe houd ik het al twaalf jaar vol in de top als ik niet voor mezelf zou zorgen? Daar kijkt niemand naar. Ik zorg wel degelijk goed voor mezelf. Ik heb een fysiotherapeut en een personal coach bijna 24 uur per dag bij me, om niets te doen?”, aldus een geïrriteerde Neymar.

Zijn levensstijl heeft volgens Neymar niets te maken met zijn prestaties op het veld. “Ik ga uit wanneer het kan. Ik ga op stap als het mogelijk is, als ik bijvoorbeeld weet dat we de volgende dag niet hoeven te trainen. Ik ga daar niet mee stoppen. Wat is het probleem? Ja, ik moet verantwoordelijk worden gehouden voor wat ik laat zien op het veld. Maar wat ik daarbuiten doe?”

Vrijdagavond was Neymar van grote waarde voor PSG. Vlak voor tijd leverde hij de assist op de winnende 2-1 van Ángel Di María tegen Lille OSC. “Het was een zware wedstrijd”, zei hij na afloop tegen Prime Video. “We speelden tegen een sterke ploeg. We hebben tot aan het einde gevochten en gescoord.” Neymar wilde na afloop ook nog wat kwijt over de kritiek op zijn persoon: “Kritiek is normaal, dat hoort erbij. Ik ben nu al vijftien jaar profvoetballer en het doet me niks. Ikzelf ben mijn grootste criticaster."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Altijd mooi, degenen die het hardst roepen dat kritiek hen niets doet, roepen om de een of andere reden ook altijd het hardst dat ze een gebrek aan respect ervaren.. Neymar mag uiteraard doen en laten wat hij wil. Neymar is echter een publiek figuur en dan lig je veelal onder elk denkbaar vergrootglas.
Deze mensen vergeten nogal eens dat degenen die hun ‘lifestyle’ mede mogelijk maken exact diegenen zijn die ook kritiek hebben en wellicht zelfs dingen verwachten.

30 oktober 2021 om 08:09

Neymar heeft het niet eens over een gebrek aan respect, hij voelt een gebrek aan gesprek…dat is nog veel erger!

Als ie de ethiek van Ronaldo had gehad, had ie echt wel de Gouden bal gewonnen. En niet een keer denk ik. Maar hij snapt t gewoon niet, omdat ie het niet wil snappen of niet kan snappen?!

30 oktober 2021 om 08:05

Hij is niet de eerste. Wat te denken van Ronaldinho. In de seizoenen dat hij top was deed hij dingen op het veld die ik nog nooit had gezien. Helaas was de aantrekkingskracht van het nachtleven ook te groot voor hem. De Ballon d'Or won hij nog wel. In het geval van Neymar wordt de kans daarop steeds kleiner.

30 oktober 2021 om 10:04

Ronaldinho is een goed voorbeeld. Ook Deco en enkele anderen stonden bekend om hun onprofessionele leefstijl.

Daarom snap ik dat bagatelliseren van Guardiola zijn Barcelona tijd niet zo goed. Kwam binnen en donderde als eerste de feestgangers eruit. Ondanks dat dat meerdere sterspelers waren. Hoe bedoel je een gespreid bedje.

30 oktober 2021 om 08:09

Misschien vindt ie het belangrijker om ook wat plezier te maken dan een onzinnig prijsje te winnen. Ik geef hem geen ongelijk.

30 oktober 2021 om 08:20

Carriere van een voetballer duurt niet eens zolang. Als hij leef als een echte prof, dan had hij meer bereikt en ging hij waarschijnlijk met zijn talent de boeken in als 1 van de grootste spelers ooit.

30 oktober 2021 om 09:38

Boris, allicht vindt ie dat belangrijker. Prima. Maar dan moet ie gewoon zeggen dat dat zo is, dat ie niet de topsportmentaliteit heeft om het uiterste te bereiken en accepteren dat mensen daar kritiek op hebben. Maar dat kan ie niet. Bovendien is ie vaak geblesseerd, wat mede komt omdat ie niet goed voor zichzelf zorgt.

30 oktober 2021 om 12:54

@Formus: hoe weet jij of hij goed voor zich zorgt of niet? Soms zijn spelers gewoon blessuregevoelig. Herinner je je Robben nog?

Hoezo heeft hij niet de topsportmentaliteit? Speelt hij al niet jaren in de top? Nee het is geen Ronaldo of Messi. Moet hij dat perse zijn? Kom op zeg. Houd eens op met mensen te beoordelen op de standaard die jij voor een ander plakt. Kijk even lekker naar je eigen leven.

30 oktober 2021 om 09:10

Hij teert gewoon op talent en hype sinds jongs af aan, heeft ermee een prachtig leven en denkt dat het daardoor alles is wat ie er uit had kunnen halen. Zou kunnen, maar vind het eerst categorie Ronaldinho en van der Vaart en niet Ronaldo (niet de dikke, maar die met al die records en prijzen) of Zlatan. Zou zo benieuwd zijn geweest als al die Zuid Amerikaanse gigantische talenten meer die ultieme mentaliteit hadden gehad... Adriano, Ronaldinho, Maradona ..

30 oktober 2021 om 09:35

Het ligt er ook aan wanneer je stapt. Ben je een keer een beetje brak op de training is dat geen ramp. Ga je echter de avond voor de wedstrijd stappen is dat niet zo handig

30 oktober 2021 om 09:40

Beetje brak op de training is toch echt iets wat je imo niet moet doen. Je krijgt ontzettend goed betaald voor iets, dan mag je dat ook in optima forma uitoefenen. En volgens mij komt de verjaardag van zijn zus er weer aan (of zoiets)? Dus hij zal binnenkort wel weer moeten revalideren in Brazilië 😉

30 oktober 2021 om 09:56

Ja, dat zal weer flink losgaan daar 😄

30 oktober 2021 om 09:59

Klein beetje brak op de training is misschien geen ramp als je voor fc bal op het dak speelt. Als je tientallen miljoenen per jaar krijgt verwachten ze gek genoeg dat je fit aan de aftrap verschijnt.

30 oktober 2021 om 10:06

Precies, dit soort discussies heb je alleen bij voetbal. Een wielrenner kan niet een beetje brak zijn en later in de week een etappe fietsen, dan ben je gezien.

30 oktober 2021 om 10:55

Ik weet niet hoe het bij jou op het werk is Japie maar bij mij wordt niet geaccepteerd dat ik met enige regelmaat met een kegel en ongemotiveerd aan kom kakken.

30 oktober 2021 om 13:14

Ook wielrenners kunnen zich best even verschuilen in het peloton op een mindere dag. Alleen de absolute top zal ten alle tijden druk hebben van presteren zoals voetballers.

30 oktober 2021 om 10:23

Ik denk dat Neymar helemaal niet alles wil geven om bepaalde prijzen te winnen. Heerlijk toch om voetballer te zijn, waanzinnig te verdienen en alleen de concessies te hoeven doen die je wil doen? Je carierre is maar kort, maar het leven ook. Hij is pas 30 ofzo dan moet je ook gewoon lekker plezier maken. Het grappige is dat de mensen die roepen dat hij anders zou moeten leven zelf ook waarschijnlijk niet alles geven voor hun werk.

30 oktober 2021 om 10:32

Ik denk dat een heel groot deel van de voetballers doodongelukkig zou worden met de levensstijl van Ronaldo, en als je niet goed in je vel zit ga je ook niet beter voetballen. Dat Ronaldo bijna alles in het doel stelt van een zo goed mogelijke voetballer/atleet te zijn is een groot compliment naar hem. Maar ik vind niet dat je andere het kwalijk kan nemen dat ze ook genieten van de andere mooie dingen die het leven te bieden heeft.

Neymar je had bij Barcelona moeten blijven. Sinds PSG ben je niet meer de oude

30 oktober 2021 om 08:06

Dan had hij nu samen kunnen spelen met Braithwaite; Coutinho; Dest; etc. Das ff andere koek dan die oelewappers van Parijs natuurlijk.

30 oktober 2021 om 08:31

Coutinho zou nooit gekomen zijn als Neymar niet zou zijn verkocht. Hij was voorbestemd om de Gouden Bal te winnen bij Barcelona. Hij was al uit de schaduw van Messi gekropen.

30 oktober 2021 om 09:56

Denk nou eens even verder na? Je denkt toch niet heus dat alles hetzelfde was gelopen als die transfer niet was doorgegaan?

30 oktober 2021 om 11:51

Klopt, dan was de financiële malaise nog veel groter geweest en was Luuk een basisspeler. Het was slechts een reactie op de ‘als, als’ reactie, maar dat leek me helder.

30 oktober 2021 om 16:23

Moeilijk te zeggen maar de meeste kenners en analisten beweren net het tegenovergestelde. Dan zouden ze niet zo paniekerig geld zijn beginnen weggooien aan miskopen als Dembele, Grizzi en Coutinho en was de markt ook niet zo geexplodeerd. Dan zou de financiele malaise net een stuk minder geweest zijn.

31 oktober 2021 om 15:54

Prima, blijf vooral doof

Is te vroeg gepiekt imo. Is sinds zijn 16 een ster, speelde de Brazilianen in Brazilië kapot, scoorde wereldgoal na wereldgoal. Kwam bij Barcelona dan terecht, met wat aanpassingen deed hij het daar ook werelds. Hij had daar een goede omgeving, met Messi en Suarez die hem motiveerde. Zakgeld kwam en toen is het echt bergaf gegaan, imo heeft Mbappe meer voor PSG gedaan dan Neymar.

Haha Altijd dat gezeur om respect. Respect dwing je af, zodra je er om moet vragen is het niks waard.

Laat de diagnoses lekker over aan de club zelf. Als hij ondermaats presteert hebben ze voldoende specialisten in huis om hun eigen conclusies te trekken. Als het zijn stapavonden zijn hadden ze hem daar echt zelf wel op aangesproken.

Neymar is gewoonweg geen op en top professionel. Daardoor haalt hij niet het volle uit zijn carrière. Dat mag hij uiteraard zelf bepalen maar het is wel jammer van al het talent.

Hoe kan je nou met een uitgestreken gezicht beweren dat uitgaan, late nachten en alcohol consumeren (als het daarbij blijft overigens) geen invloed heeft op je sportieve prestaties? Je hebt geen enkel argument om dat te beweren. Er zijn enkel argumenten die net aantonen dat het allicht wel zo is. Zat leeftijdsgenoten die soberder leven en minder blessures hebben, toen ie nog bij Barca zat en het bij mijn weten allemaal iets professioneler hield had ie ook veel minder blessures, tal van algemene onderzoeken die onderzoeken dat een varierend slaapritme, slaaptekort, alcoholconsumptie, voeding etc etc invloed hebben op je sportieve prestaties.

Je mag hem verantwoordelijk houden voor zijn prestaties op het veld maar niet wat hij daarbuiten doet. Nou die twee zijn dus bijna altijd met elkaar verbonden he slimpie. Extravagante hoeden en godafschuwelijke rap daargelaten. Neymar heeft gewoon niet de motivatie en discipline om zoveel mogelijk uit zijn carriere te halen. Dat is jammer maar zijn goed recht. Vind het alleen wel idioot dat ie neit gewoon kan erkennen hoe de situatie zit. Neymar is een mooie voetballer. Eentje die 10 jaar na zijn pensioen vergeten is. Jammer wat hij had de potentie om een legende te worden.

30 oktober 2021 om 10:18

Ooh god, de hoed van Depay is weer een ding.

30 oktober 2021 om 10:56

Helemaal eens. Vind het opmerkelijk dat hij begint over een gebrek aan respect terwijl hij daarom waarschijnlijk het meest herinnerd zal worden. Zat studies die aantonen dat alcohol een slechte invloed heeft op zowel slaap, lichaam en geest. Prima dat je daar maling aan hebt maar piep dan niet over respect.

Stop een keer met dat onnodig doorrollen, wellicht krijg je dan wat respect.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice3916
5.AS Monaco3310
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller1910
L. MessiAanvaller111
S. YansaneAanvaller10
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1289 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren