‘Natuurlijk eiste ik geen speeltijd, Berghuis speel je er niet zomaar uit’

Vrijdag, 29 oktober 2021 om 10:23 • Laatste update: 10:29

Crysencio Summerville maakt dit seizoen steeds meer minuten op het hoogste niveau bij Leeds United. De twintigjarige aanvaller besloot Feyenoord in september 2020 achter zich te laten. Een keuze die voor Summerville tot nog toe niet verkeerd heeft uitgepakt. “Nu voel ik dat ik mijn droom echt achterna ga”, zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door primetime)

Is dit dat mannetje dat zijn broer had gevraagd om met zijn vrienden een teamgenootje in elkaar te slaan bij Feyenoord?

29 oktober 2021 om 10:51

Ja dat is em.

29 oktober 2021 om 11:03

@glory

Waarom iets wat oud nieuws is en gedaan als tiener weer naar boven halen?
Laat dat lekker rusten in het verleden. Heeft er van geleerd en klaar.

29 oktober 2021 om 11:20

Indd, als iemand een fout heeft gemaakt dan mag hij bijna niks meer zeggen of hij wordt er weer aan herinnerd terwijl het er niks mee te maken heeft.

29 oktober 2021 om 11:23

@MrKrillin - Mag het hopen dat hij ervan geleerd heeft. De reden dat hij z'n broer liet komen was omdat Knoester erg fel tegen Summerville was op de training. Dan zou hij vaak kunnen bellen in de PL.

29 oktober 2021 om 11:04

Was ook het eerste dat bij mij naar boven kwam. Hopelijk komt hij toch een keer van die stempel af.

29 oktober 2021 om 11:07

Volgensmij waren er bij dat geval geen vrienden van betrokken, alleen de broer.

29 oktober 2021 om 11:11

Dat was inderdaad alleen z'n broer die de kleedkamer in ging (en Knoester een tik verkocht). Daar waren nog wel vrienden bij, maar stonden buiten.

29 oktober 2021 om 11:41

Op die fiets, duidelijk. Herinner me wel nog een ander gevalletje waar toen wel direct vrienden van hem bij betrokken waren.

Nee, maar Raphinha speel je wel makkelijk uit de basis zeker…

29 oktober 2021 om 10:47

Volgens mij is die geblesseerd nu? Maar alsnog ik snap je punt vind 't ook 'n rare uitspraak

29 oktober 2021 om 12:18

Dat zegt hij toch helemaal niet? Wat kunnen mensen slecht lezen zeg. Hij zegt alleen dat hij bij Feyenoord geen onredelijke eisen stelde, Berghuis speel je immers niet uit de basis. Hij had bij Feyenoord echter geen duidelijke toekomstplan voorgeschoteld gekregen, een toekomstplan die Leeds wel had. Wat die daarmee bedoelt is ook onduidelijk, dat vind ik een beetje missen in zijn argumentatie. Maar dit Raphinha argument gebruiken slaat nergens op, dan heb je alleen de titel gelezen. Want hij heeft dat nooit gezegd.

Grote waffel en nu banken bij Leeds topper!

29 oktober 2021 om 11:21

Waar precies is de grote waffel aanwezig in deze tekst?

Mooi verhaal van hem, ik hoop dat hij het goed gaat doen. Wel jammer dat die wegging bij Feyenoord maar hij toont hier mooie reflectie.

29 oktober 2021 om 10:55

Mooie reflectie? Meneer komt ruim een jaar later met een verklaring. Geef mij zolang de tijd voor een verklaring en ik kan je alles vertellen wat je wilt horen. Die jongen is echt tot de grond gelijk gemaakt en heeft waarschijnlijk ook gedacht: oei, dit moet ik maar anders gaan verwoorden. Brengt het nu volwassen ja, maar de argumenten mis ik nog steeds. Leeds zal gerust een plan hebben, Feyenoord zal gerust wel wat verkeerd hebben gedaan met Troost. Maar toch twijfel ik enorm aan Summerville zijn verhaal. Zitten een hoop nare kantjes aan hem, zie de eerste reactie op dit artikel.

29 oktober 2021 om 11:32

Zo kan je er ook naar kijken, jij bent 30, je hebt al 9 bonusjaren gehad en al die jaren onder de radar geleefd. Fijn leven hebben jij en ik he? 0 gezeik, gewoon ons ding doen en niet onder het vergrootglas.
Ik heb er respect voor als iemand verbeterd

29 oktober 2021 om 11:40

Media training toch nog ergens goed voor geweest

29 oktober 2021 om 13:18

Waarom moet hij zich verantwoorden? Hij geeft gwn netjes antwoord tijdens een interview over zijn vertrek. Vooralsnog maakt hij meer kans op speeltijd in de prem, fysiek erg gegroeid en de trainer ziet het ook echt in hem zitten. Hij is niks verplicht om met een verklaring te komen. Die jongen is ook nog is pas 19 geworden waar hebben we het over. Laat hem lekker voetballen.

Van dit soort verhalen word ik een beetje giftig. Het is een heel ondankbaar ventje gebleken. Was het niet Feyenoord die hem nog de kans heeft gegeven in de opleiding te mogen blijven, na het incident met Knoester? Feyenoord schijnt veel voor hem gedaan te hebben met o.a. mental coaching en een salaris aanbod die voor zijn leeftijd best wel hoog was. Maar, verstandige keuze hoor Crysencio! Je had nu één van dé rechtsbuitens kunnen zijn van Feyenoord 1 na het vertrek van Berghuis.

29 oktober 2021 om 10:52

Lijkt me vrij armoedig als Feyenoord zijnde om Summerville als rechtsbuiten te hebben om Berghuis op te vangen. Moet je als club en als supporter toch ook niet willen. Deze jongen gaat nooit zo goed worden als Berghuis.

29 oktober 2021 om 11:00

Misschien anders moeten verwoorden (meteen even aangepast), maar hij zou in ieder geval flink wat speeltijd hebben gekregen. Ik heb hem vaak zat zien spelen in de jeugd en hij heeft/had echt wel potentie. Mentaal schort er in mijn ogen teveel aan deze jongen, dus gelukkig is het inderdaad anders gelopen. Ik kan er slecht tegen dat hij onterecht met het vingertje naar Feyenoord wijst.

29 oktober 2021 om 13:05

Dat ben ik volledig met je eens, zo lopen er wel meer van die gekken die achteraf durven te wijzen. Totaal geen zelfreflectie.

29 oktober 2021 om 11:18

Ja, eens. Geneuzel over perspectief. Bij Leeds zat hij ook een jaar lang bij de o23 wat niks voorstelt. Feyenoord wilde 'm graag behouden, z'n salaris opwaarderen, Eredivisie speeltijd geven, heeft inderdaad z'n nek voor hem uitgestoken na dat incident en nu hij na (zoals elk talent moet doen) een jaar hard werken wat minuutjes mag maken is er hier natuurlijk wel 'echt' een plan. Was dat plan er bij Feyenoord niet als hij 1e keus was achter Sinisterra of Berghuis in dit seizoen?

29 oktober 2021 om 11:31

Maar als jij hoort dat narsingh boven jou staat in de pikorde dan zou ik ook gaan twijfelen aan me perspectief

29 oktober 2021 om 11:48

M'n punt is dat hij nu een jaar lang in de o23 heeft gespeeld, waar hij ook een jaar Eredivisie (verhuur) kon hebben en nu, net als bij Leeds, bij het eerste speeltijd krijgt. Wat maakt het 'plan' van Leeds dan wel een plan?

29 oktober 2021 om 13:13elbarca, of aan je eigen kwaliteiten natuurlijk. Dat je dan denkt, zou ik echt nog niet goed genoeg zijn dat Narsing de voorkeur krijgt? Effe schepje er boven op dan.

Geloof hier eerlijk gezegd geen reet van. Berghuis en Sinisterra speel je inderdaad niet zo snel uit de basis, maar van Narsingh had hij echt geen concurrentie. Buiten dat lag Sinisterra er volgens mij nog een tijdje uit met een zware blessure.

Summerville had genoeg kansen gekregen vorig seizoen en had dit seizoen al een basisplaats kunnen hebben als hij goed had gepresteerd. Het is nou niet alsof hij zoveel minuten maakt bij Leeds. 68 minuten in de Premier League verdeeld over 4 wedstrijden en 95 minuten in de EFL Cup verdeeld over 2 wedstrijden.

Hij mag trouwens wel dankbaar zijn dat hij niet uit de jeugdopleiding is geschopt met het incident met Knoester.

Hij verdiend momenteel 750 duizend euro per jaar bij Leeds, dit zal echt ver boven Feyenoord's voorstel zijn geweest denk ik zo. Daar staat dat hij bij Feyenoord op 2 ton zat.

Bron; google

"ik hoopte wel op een plan, op een helder idee van de club om mij bij Feyenoord snel naar een hoger niveau te brengen.”"

Dit lees je best veel van talenten die (vroegtijdig) Feyenoord verlaren. Geen plan, geen uitzicht op speeltijd als je voorbij A junioren bent, met ontbreken van Jong Feyenoord in KKD.

Door stomme fout van v Geel, zullen best veel talenten het niet redden. Die zaten opeens zonder tegenstand en zonder vooruitzichten in het eerste.
Bij Ajax, AZ en PSV zag je meer spelers doorbreken na 1 of 2 seizoenen Kkd.

Gemiste kans! En nee lag niet alleen aan financieen. Eerste keer wel, maar daarna liet v Geel het lopen en gaf liever geld uit aan transfers.

29 oktober 2021 om 11:12

Je kan niet af blijven geven op Martin van Geel. Die man heeft er voor gezorgd dat we uiteindelijk zwarte cijfers schreven en ja, we zijn zeker talent kwijt geraakt door hem. Maar aan de andere kant, wie zijn we kwijt geraakt door bijv. een Troost? Die heeft in korte tijd dat hij er was zoveel fout gedaan dat ik eigenlijk van Geel niet heel veel kwalijk meer kan nemen. De enige grote fout die hij echt heeft gemaakt is niet toetreden tot de voetbalpiramide. Daaruit is een hoop ellende voortgekomen, waaronder talenten die het juiste niveau ook misten met gebrek aan tegenstand. En de tegenstand die ze kregen konden ze ook niet meer aan. Maar een Tapia laten lopen door Troost blijf ik ook nog steeds ongelooflijk vinden. Ik blijf erbij dat die jongen op het middenveld van toegevoegde waarde had kunnen zijn. Zo zijn er nog wel wat blunders te noemen door de jaren heen.

29 oktober 2021 om 11:25

@martyn7

" Je kan niet af blijven geven op Martin van Geel. '"

Als iemand slecht werk geleverd heeft, dan mag je er toch kritiek op uiten? Net als nu hij bij Willem 2 wel beter doet, verdient hij daar de complimenten voor.
Bij Feyenoord was het toch gewoon slecht, interviews soms genant zoals zijn idee voor beter optie voor KKD. Gewoon weer terug naar campingcompetitie.

". Die man heeft er voor gezorgd dat we uiteindelijk zwarte cijfers schreven"

Hij zal hier zeker een aandeel in hebben, maar ik begreep dat het vooral dankzij de vrienden van Feyenoord kwam. Die konden het niet meer aanzien en kwamen tot besluit om te investeren/geld uit te lenen.

" wie zijn we kwijt geraakt door bijv. een Troost? Die heeft in korte tijd dat hij er was zoveel fout gedaan""

Als Ajacied ben ik hem natuurlijk zeeeeer dankbaar voor Berghuis, dus in mijn ogen heeft hij weinig fout gedaan

Zonder dollen, ja hij heeft ook een puinhoop gemaakt, maar dat maakt V Geel's blunders toch niet eens successen?

"zo zijn er nog wel wat blunders te noemen door de jaren heen. "

Excuses alvast, misschien ben ik selectief of niet objectief, maar volgens mij blinkt vooral Feyenoord laatste jaren uit in maken van blunders.

29 oktober 2021 om 12:47

Naja, je hebt klaarblijkelijk niet heel erg duidelijk waar je over praat. Dankzij Arnesen heb je Berghuis en daar ben ik als Feyenoorder ook dankbaar voor. Hij speelt op zijn niveau en Feyenoord kan eindelijk onvoorspelbaar voetballen. Dus Troost heeft niks te maken met het vertrek van Berghuis.

29 oktober 2021 om 11:13

Letterlijk vrijwel elk talent komt met dat verhaal over een plan. Ook 9 van de 10 van Ajax of PSV met zelfs een Jong team.

29 oktober 2021 om 11:26@mgmv

Ok dat zou kunnen kloppen. Bij mij heerst het beeld, dat ik dit vaak/vaker lees bij Feyenoord.

Bij Ajax zou ik nu gevoelsmatig zeggen, dat talenten klagen geen zicht op speeltijd door de concurrentie. Niet omdat er geen plan is.

29 oktober 2021 om 11:14@mrkrillin

Dat het niet inschrijven van de beloften een gemiste kans was en is voor Feyenoord staat als een paal boven water. Echter is het argument 'geen plan' eentje die je vaak hoort bij jeugdspelers die voor een ploeg gaan spelen, het liefst Engels, waar hun kansen nog kleiner zijn dan bij bijvoorbeeld Feyenoord of een andere BVO. Noem me maar 'achterdochtig' o.i.d. maar ik ga er toch vanuit dat in heel veel van die gevallen het gewoon om salaris gaat. Geen verwijt overigens.
En het ; 'Er lag geen plan' klinkt natuurlijk wat beter dan ; 'BVO A wilde 10 mijn salaris maar verdrievoudigen terwijl BVO B het wilden vertienvoudigen'.

29 oktober 2021 om 11:30

@rtd98

"echter is het argument 'geen plan' eentje die je vaak hoort bij jeugdspelers die voor een ploeg gaan spelen, het liefst Engels, waar hun kansen nog kleiner zijn dan bij bijvoorbeeld Feyenoord of een andere BVO. ""

Het kan natuurlijk wel dat een Engelse (top)club wel meer ontwikkelplannen hebben. Die kunnen op maat aangeven wat er ontwikkeld moet worden, plan voor verhuur aan clubs etc. Die clubs hebben natuurlijk bakken met geld en ook meer trainers en specialisten indienst dan een Feyenoord.

"noem me maar 'achterdochtig' o.i.d. maar ik ga er toch vanuit dat in heel veel van die gevallen het gewoon om salaris gaat. "'

Zoals ik boven aangaf, kan natuurlijk het verhaal beter zijn. Als je eerst onder Kuyt trainde en hij - wat ik las - was vaak afwezig en nam trainingen niet serieus. Vervolgens komt een Engelse club met een plan, verhuur etc. dan is dat natuurlijk ook interessant.

Uiteraard speelt geld een (grotere) rol.

29 oktober 2021 om 11:16

Ook wel opmerkelijk dat dat meestal gezegd wordt door de wat minder talentvolle jongens of die (zeer waarschijnlijk) voor het geld vertrekken. Knoester, Summerville, Cheick Toure, Lamare Bogarde, Chong. Alle grote talenten uit de huidige lichtingen zijn de afgelopen jaren langdurig vastgelegd. De waarheid zal denk ik ergens in het midden liggen.

29 oktober 2021 om 11:32

@reuiztav

"de waarheid zal denk ik ergens in het midden liggen."

Ik krijg natuurlijk ook veel informatie via de media. Maar er waren meer ouders toch die klaagden, ook van talentvolle spelers.
Waren ook 2 broers, die volgens mij ook beide weg zijn of in ieder geval 1. Hoorden bij de grotere talenten (marokkaanse afkomst weet de namen niet meer).

Uiteraard zal dat nu allemaal beter zijn met Arensen en Slot.

29 oktober 2021 om 11:32

Maar Summerville, Touré en Chong hadden toch juist de reputatie dat ze toptalenten waren?

29 oktober 2021 om 11:36

Chong stond te boek als groot talent, maar ging naar Man Utd waar ze gewoon veel meer betalen. Summerville idem naar Leeds. Toure ben ik nooit kapot van geweest.

29 oktober 2021 om 14:25

@mrkrillin, Oulad M'hand broertjes bedoel je. Zitten nu beide bij Arsenal maar ze zijn niet direct vertrokken. Eerst weg bij Feyenoord en toen pas overstap. Was beetje te vergelijken met Bergwijn, ook conflict met de vader

Als je bij Leeds wél zit te hijgen in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd, zegt dat dan wat over het niveau of over de inzet van de speler? Rare opmerking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ToornstraMiddenvelder313
L. SinisterraAanvaller3012
A. JahanbakhshAanvaller274
J. BijlowKeeper220
P. WålemarkMiddenvelder121
O. MarcianoKeeper120
S. ValkMiddenvelder00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

60 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren