‘Toen ik hier kwam, vertelden ze me dat Nederlanders kil en gesloten zijn’

Zondag, 31 oktober 2021 om 12:01Mart van Mourik • Laatste update: 12:01

De documentaire over Marcos Senesi is vrijdagavond in première gegaan in Pathé De Kuip. In El Gladiador, Van Concordia naar Rotterdam vertelt de inmiddels 24-jarige Argentijn over zijn jeugd in zijn geboortestad Concordia, de steun van zijn familie en vrienden onderweg naar de top en blikt hij terug op zijn ervaringen tot dusver in het shirt van Feyenoord. Naar aanleiding van de documentaire geeft Senesi in gesprek met Voetbalzone een uniek inkijkje in zijn leven in Nederland. Ook bespreekt hij zijn verstandhouding met Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico, gaat hij in op de keuze van Feyenoord om hem niet naar de Olympische Spelen in Tokio te laten gaan, én komt Virgil van Dijk ter sprake. Tot slot werpt de centrumverdediger een blik op zijn (nabije) toekomst en vertelt hij dat hij klaar is voor de stap naar de Argentijnse selectie.

Door Mart van Mourik

De grote inspiratie voor de oversteek van Senesi naar Europa staat vereeuwigd op zijn bovenarm. Opa Pancho was een bokser en nam zijn kleinzoon overal mee naar toe; om te trainen, om te vechten, of voor een motorrit. Hij plaveide de weg voor Senesi, als pueblerino (letterlijk: dorpeling) via Concordia en Buenos Aires naar Rotterdam. Het vertrouwde Concordia, gelegen aan de Río Uruguay, de rivier die Argentinië van Uruguay scheidt, is met nog geen 140.000 inwoners een dorpje vergeleken met de ruim 3.000.000 inwoners die Buenos Aires telt. Voor circa zeven miljoen euro vertrok Senesi bij San Lorenzo, waar hij zijn eerste profcontract tekende en tussen juni 2016 en augustus 2019 tot 69 optredens kwam in alle competities. Er kwam een einde aan het tijdperk in de Argentijnse hoofdstad.

Marcos Senesi in augustus 2018, in dienst van San Lorenzo

Feyenoord was met name geïnteresseerd in de diensten van de linkspoot vanwege zijn kopkracht, techniek, passing, defensieve kwaliteiten en potentie, zo geeft voormalig technisch directeur Sjaak Troost te kennen in de documentaire. Senesi was direct gevleid door de interesse uit Rotterdam. “Feyenoord wilde me hebben en de Eredivisie sprak me aan. Het is een competitie waar heel veel spelers worden opgeleid en van waaruit veel spelers doorgroeien. Ik zei: ‘Feyenoord is een grote club. Ik wil dit.’” Hoewel zijn directe omgeving bij de club het beste met hem voor had, was de landing in Rotterdam niet eenvoudig. Senesi was zowel de Nederlandse als de Engelse taal niet machtig en de culturele verschillen met Argentinië waren groot voor hem. Onder meer John de Wolf en Justin Bijlow laten in El Gladiador weten dat ze direct toenadering zochten, niet in de laatste plaats omdat Senesi zijn entree maakte als ‘verlegen jongen’.

“Toen ik hier kwam, vertelden ze me dat de Nederlanders kil en behoorlijk gesloten zijn”, blikt de linksbenige centrumverdediger terug op zijn beginperiode in Rotterdam. “Ze zouden je niet makkelijk je huis binnenlaten en het zou heel zeldzaam zijn dat een Nederlander je thuis uitnodigt. Argentijnen zijn veel opener. Wij zeggen vaker: ‘Kom gezellig bij me langs, neem een mate.’ De deuren staan bij ons altijd open voor iedereen, ook al ken je iemand pas twee dagen. Mijn persoonlijke ervaring is trouwens anders, hoor. Ik kook voor andere mensen, en ik kom ook wel eens bij andere Nederlanders over de vloer om te eten. Ik heb ondertussen veel vrienden gemaakt en wat mij betreft zijn de mensen warm. Natuurlijk is de taalbarrière wel een probleem af en toe, want het is moeilijk te verstaan wanneer ze Nederlands praten.”

“Nu spreek ik voornamelijk Engels, maar toen ik arriveerde sprak ik alleen nog maar Spaans. Aan het begin moesten ze veel lachen om de fouten die ik maakte in het Nederlands. Vandaag de dag maak ik grappen in het Nederlands en daar lacht men om. Ik probeer vaker bij Nederlanders aan tafel te zitten en ik probeer ze te volgen. Af en toe lukt het me om mee te praten, en ik onderbreek het gesprek als ik iets niet begrijp. Ik wil aantonen dat ik erg betrokken ben en dat ik geïnteresseerd ben in het leren van de taal en cultuur.”

Marcos Senesi: El Gladiador, Van Concordia naar Rotterdam

Voor zijn aankomst en met name in de beginperiode sprak Senesi ook veel met landgenoot Martínez, die op de eerste dag van de zomerse transferwindow in 2019 de overstap maakte van Defensa y Justicia naar Ajax. “Ik heb persoonlijk met hem gesproken”, erkent Senesi tegenover Voetbalzone. “Ik heb met hem in de Argentijnse jeugdelftallen gespeeld. Ik heb hem gevraagd hoe de Nederlandse competitie is en hoe het hem verging. Hij kwam op de eerste dag van de transferwindow aan, en ik op de laatste dag. Hij heeft me uitgelegd hoe het leven in Nederland op dat moment was en hij was louter positief. Ik had al besloten om de stap te maken, en door de gesprekken met hem werd ik nóg enthousiaster om naar Feyenoord te gaan. Hij vertelde me dat er hard getraind wordt, dat de wedstrijden van hoog niveau zijn, en dat bijna alle teams over veel kwaliteit beschikken. Dat is iets wat me erg aantrok.”

“Of ik vandaag de dag nog contact met hem heb?”, vervolgt Senesi. “Ja, nog steeds. Na mijn aankomst stelde hij me ook voor aan Nicolás (Tagliafico, red.), en brachten we wat tijd samen door. We spreken elkaar nog steeds wel af en toe, maar niet vaak. We trainen op verschillende tijdstippen, de wedstrijden zijn ook vaak op andere momenten, en bovendien zijn we op afwijkende dagen vrij. Daarom hebben we eigenlijk alleen telefonisch contact.” Binnen Feyenoord gaat Senesi overigens vooral om met Luis Sinisterra. “Vanwege de taal is het makkelijk om met hem te communiceren. Met Luis doe ik ook de meeste dingen buiten het voetbal om. Dan gaan we naar het centrum, drinken we koffie ergens of gaan we winkelen. We brengen behoorlijk wat tijd samen door. Of ik ook in Amsterdam kom? Als we gaan, laten we dat natuurlijk niet zien”, zegt hij lachend.

Bij het settelen in Nederland speelde Martínez een belangrijke rol voor de Feyenoorder, maar er is ook een ‘gezonde vorm van rivaliteit’ tussen het duo. Hoewel Senesi nog altijd wacht op zijn eerste oproep voor de A-selectie van het Argentijnse elftal, mocht Martínez al wel ruiken aan la Albiceleste. Onder meer in de strijd om de Copa América maakte de Ajacied de negentig minuten vol tegen Bolivia (4-1) op de favoriete positie van Senesi. De afgelopen interlandperioden zette bondscoach Lionel Scalono overigens Nicolás Otamendi vaak links in het centrum. Toch geeft de Feyenoorder aan dat voetbal een ‘zelden voorkomend onderwerp van gesprek’ is wanneer hij spreekt met Martínez, wie hij ziet als concurrent voor de plek links in het hart van de Argentijnse verdediging.

Marcos Senesi op 9 mei 2021 in duel met Lisandro Martínez

“Wanneer ik hem spreek, hebben we het eigenlijk nooit over voetbal. We spreken over allerlei alledaagse zaken, maar niet over voetbal. Of ik hem als concurrent zie? Altijd is er een kleine en gezonde concurrentiestrijd tussen ons geweest. Dat is erg belangrijk in mijn ogen, want daardoor maakt hij mij beter en ik maak hem beter. We spelen op dezelfde positie, en we weten dat we bij elkaar op de loer liggen. Waar de één een fout maakt, wacht de ander om zijn kans te grijpen. Het is een gezonde strijd”, vertelt Senesi, die ervan overtuigd is spoedig een kans te krijgen van Scaloni.

“Een hoofddoel voor mij is het halen van de nationale ploeg, en specifiek hoop ik op het komende WK in Qatar te kunnen spelen. Ik weet zeker dat die kans er gaat komen. En wanneer de kans zich voordoet, dan zal ik er alles aan doen om die te benutten. Ik voel in ieder geval dat ik er klaar voor ben om de stap te maken naar la selección. Ik heb nog niet eerder met Scaloni gesproken. Wel heb ik contact gehad met Walter Samuel (assistent-trainer bij Argentinië, red.), die me vertelde me dat ze me in de gaten houden en dat ik het goed doe. Hij heeft me gezegd dat ik grote stappen heb gemaakt en dat de kans zal komen. Ik moet hard blijven werken en mijn werk goed blijven doen. Dan komt het telefoontje vanzelf.”

Een kans om zich te laten zien namens Argentinië deed zich afgelopen zomer voor. Senesi zat bij de voorselectie voor de Olympische Spelen in Tokio, waar het land overigens de groepsfase niet overleefde. Feyenoord stak echter een stokje voor de deelname van de mandekker, aangezien op 22 juli al het duel met FC Drita in de voorronde van de Conference League op het programma stond. Het besluit was moeilijk te accepteren, al neemt de linkspoot Feyenoord niets kwalijk. “Toen ik in de voorselectie zat, heb ik naar de club mijn intenties uitgesproken om naar de Olympische Spelen te gaan. Ze zeiden niet direct nee en ze vertelden me dat mijn wens bekeken zou worden. Enkele dagen later kwam Arne Slot echter bij me om te zeggen dat ze mij niet konden laten gaan, en hij vroeg me hoe ik me daarbij voelde. Ik antwoordde dat het teleurstellend is dat ik mijn land niet zou kunnen vertegenwoordigen, maar dat ik de beweegredenen kon begrijpen. Er waren belangrijke zaken om voor te spelen en ik was een van de weinige overgebleven centrumverdedigers. We hebben goede gesprekken gevoerd en het op de juiste manier uitgesproken.”

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Marcos Senesi ???? (@marcosenesi)

In een poging zich te blijven ontwikkelen en uiteindelijk een plek af te dwingen bij de nationale ploeg, kijkt de kopsterke verdediger veel wedstrijden om te leren van spelers op zijn positie. Na enige aarzeling noemt hij ook zijn ‘voorbeelden’, of in ieder geval referentiekaders. “Ik hou heel erg van het spelletje, en ik weet niet of ik echt kan zeggen dat ik een groot voorbeeld heb op la cancha (letterlijk: het veld). Ik geniet ervan om wedstrijden te kijken en ik kijk graag naar de centrumverdedigers van iedere club. Uiteraard kijk ik ook altijd naar hoe de beste verdedigers het doen. Virgil van Dijk, Sergio Ramos... Die centrales zijn zeker het bekijken waard en het is interessant om te zien hoe zij spelen. Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden te kijken om tactische elementen te herkennen en daarvan te leren. Op die manier kan ik me verbeteren op het veld, zonder dat ik de situatie eerst zelf hoef mee te maken.”

In de documentaire steekt Senesi niet onder stoelen of banken dat zijn ambitie nog verder reikt dan Feyenoord, al geeft hij te kennen nu nog niet bezig te zijn met de toekomst. Bovendien hoopt hij eerst nog prijzen te pakken als onderdeel van de Rotterdamse ploeg. De verdediger gelooft er heilig in dat die prijzen er gaan komen. “Ik ben ervan overtuigd dat we nog prijzen kunnen winnen met Feyenoord. In het eerste seizoen dat ik arriveerde belandden we in de bekerfinale, waarin we het zouden opnemen tegen FC Utrecht. Vanwege de bekende omstandigheden ging dat helaas niet door. Ook dit jaar is het gevoel weer positief en ik weet zeker dat we weer mooie dingen kunnen neerzetten.”

“Feyenoord is op dit moment de club waar ik wil zijn en ik geniet van mijn leven hier van dag tot dag”, vervolgt Senesi. “Het is een grote club in Nederland. Alles op zijn tijd en dat houd ik altijd in mijn achterhoofd. Het belangrijkste voor mij was om voor een club te spelen waar ik zeker kon zijn van minuten en waar ik de kans zou krijgen om door te groeien. Mocht er ooit een mogelijkheid komen om de transfer te maken, dan moet dat wel voordelig zijn voor mij én voor de club”, besluit Senesi, die op het moment van de première inmiddels 81 keer het shirt van Feyenoord droeg. In die duels kwam de stopper tot zes treffers en verzorgde hij acht assists. Afgelopen voetbaljaargang werd zijn treffer uit een omhaal tegen ADO Den Haag bovendien verkozen tot Doelpunt van het Seizoen in de Eredivisie.

Marcos Senesi omhelst landgenoot Nicolás Tagliafico tijdens Ajax - Feyenoord

In El Gladiador geeft Senesi een inkijkje in zijn verleden en de weg Van Concordia naar Rotterdam, zoals de ondertitel luidt. Wat is zijn achtergrond, hoe werd hij in Zuid-Amerika gevormd en wat ging er vooraf aan de stap van het kleine Concordia naar Europa? Dat wordt duidelijk in de exclusieve Feyenoord-documentaire van ongeveer een uur. Terug naar de roots in Concordia, waar onder meer mensen die hem opvoedden en zagen opgroeien aan het woord komen. Zij schetsen het beeld van een bescheiden plattelandsjongen, van een gevoelige vechter, die uitgroeide tot profvoetballer en vastberaden is om de top te halen. De reis tot dusver geeft een beeld van de mens achter de voetballer en de hechte familie waar Senesi onvoorwaardelijk op kan steunen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door massive)

Bedankt VZ! Dit was een fijn stuk om te lezen. Nou mag Senesi het volgende Argentijnse talent warm maken voor een transfer naar Nederland 😉

30 oktober 2021 om 08:31

Enige mooie reactie WRMR. Wat ik hier verder lees zijn Ajax supperters die Ajax bij dit artikel weten te betrekken... Bijzonder weer

Had voor zijn ontwikkeling goed geweest met de olympische ploeg mee te gaan naar de spelen. Bij de selección komt hij voorlopig nog achter Otamendi, Pezzella en Lisandro Martinez in de pikorde. Ook Medina heeft al een keer de voorkeur boven Senesi gehad. En er waren ook de gedachten Tagliafico een keer als linker centrale uit te proberen. Momenteel doet Otamendi het echter zo goed, dat hij zonder twijfel als een van de eerste op het wedstrijd formulier wordt gezet. Bij Senesi blijven ze toch vinden dat hij niet meedogenloos is in de duels en te vaak te ver van z'n man afdekt en hierdoor te veel ruimte weg geeft. Hopelijk kan hij zich op deze punten verbeteren en in de toekomst een mooie transfer en een debuut bij de selección maken

29 oktober 2021 om 01:48

Hoe kijkt men in Argentinië naar de ontwikkeling van Martinez bij Ajax, en hoe wordt de club Ajax ingeschat? Kan me namelijk goed voorstellen dat de wedstrijd tegen Dortmund wat met zijn status heeft gedaan. Zien ze in Licha al een basisspeler voor de nabije toekomst?

29 oktober 2021 om 10:40

Ze zijn vooral heel erg onder de indruk van Martinez zijn werkhouding en leergierigheid tijdens de trainingen. Hun grootste punt van zorg blijft wel zijn lengte, daardoor bestaan er nog steeds iets van twijfels. Maar hij is nu wel een speler die bij de kern begint te horen die vast wordt opgeroepen. Zolang Otamendi echter blijft spelen zoals hij nu doet, zal een basisplaats er voorlopig nog niet inzitten, maar zijn tijd komt nog wel. Heeft in de jeugdelftallen ook altijd samen met Romero centraal achterin gespeeld, dus dat is ook een voordeel

29 oktober 2021 om 12:16

Je zou toch denken dat juist argentijnen niet zo hangen op die lengte dankzij Mascherano haha.

29 oktober 2021 om 19:14

Nu is Mascherano natuurlijk wel als middenvelder begonnen en zat hij op die positie al geruime tijd bij de selectie. Pas later in zijn carrière, toen hij al een bewezen slager was, is hij centraal achterin gaan spelen.

Wat betreft Senesi hoop ik dat hij een goed seizoen draait en vervolgens voor hem en Feyenoord een leuke stap kan maken voor een mooie transfersom.

Dit is toch gewoon mooi ! 💪🏽

29 oktober 2021 om 06:26

“Wij zijn de beste. En niet alleen van Amsterdam, maar óók van Rotterdam” (L. van Gaal, 1995)

29 oktober 2021 om 09:24

Ok daarom vallen jullie familie en vrienden van jeugdspelers aan bij een jeugdwedstrijd? En doen vervolgens niks aan. Ajax doet vooral wat in haar eigen straatje past.

29 oktober 2021 om 09:35

Uhhu, of het aanvallen van de eigen directeur en zijn gezin in zijn eigen huis, waardoor hij vertrekt. Oh wacht.......

29 oktober 2021 om 09:43

Ik verbaas me altijd over dit soort domme reacties. "Jullie"..

Erwin (indien je Feyenoordsupporter bent), waarom heb JIJ een aantal jaar geleden zo'n ongelofelijke teringzooi gemaakt in Rome?

29 oktober 2021 om 09:44

Ah dus wij moeten ajax op onze blote knieen danken ofzo? Omdat 3 spelers contact met elkaar hebben. Botteghin had ook contact met allison van liverpool. Wat heeft de club daarmee te maken? Tevens slaat jouw vergelijking mank omdat het gaat over wat club betekent heeft voor andere club. Ajax is voornamelijk bezig met zichzelf kom niet aan dat ze zo goed zijn voor andere clubs want dat zijn ze niet. Ieder zo zijn nare smaak

29 oktober 2021 om 09:47

@winkel:
Omdat de eerste aanzet met wij ajacieden begon.

29 oktober 2021 om 09:54

Ik zeg toch ook niet dat feyenoord dat wel zou moeten doen. Die zijn ook met zichzelf bezig en terecht! Zou moet het ook zijn. Voetbal is nog altijd een spel van respect. Maar in het prof voetbal moet jezelf alles uit de kast halen om te presteren. Als jij jezelf wil wijsmaken dat ajax zo goed is voor iedereen in de eredivisie be my guest.

29 oktober 2021 om 10:30

Een korrel zout helpt af en toe Erwinho..

Mooi stuk inderdaad. Maar waarom is er docu gemaakt over deze man? Zo bijzonder is zijn verhaal niet, zijn zat voorbeelden. Het is ook geen uitzonderlijk groot talent. Wel talentvol en gewoon een goede speler.

Of mis ik iets dat het waard maakt om een docu te maken over deze jongen?

29 oktober 2021 om 06:56

Hij is een van de beste van feyenoord en een van de weinigen die een leuke transfersom kan gaan opbrengen. Dus wat meer bekendheid kan goed zijn voor zijn waarde.

29 oktober 2021 om 09:20

Dit seizoen speelt hij anders als de Argentijnse Veltman.

29 oktober 2021 om 09:50

Dat is vooral de laatste paar wedstrijden want daarvoor was hij ijzersterk. Verder geeft hij dit seizoen balletjes waar zelfs Blind u tegen zegt.

29 oktober 2021 om 07:32

Hij is nog onderweg naar de 'top' he zoals vermeld staat😜

29 oktober 2021 om 07:38

@AFCA_YIDDO: Snap ik ook niet. Is nou niet echt bepaald een docu waar ik even lekker voor ga zitten of zo, het kan aan mij liggen hoor. Er zit trouwens niet een speler in de selectie van Feyenoord waar ik een documentaire van zou willen zien. Dan hebben wij met Tannane beter materiaal in huis 😂

29 oktober 2021 om 08:37

@ernumsjung, dat begrijp ik, de supporters van Vitesse gaan ook niet snel ergens lekker voor zitten. Dat is ook te zien aan de hoeveelheid lege stoeltjes in het stadion

29 oktober 2021 om 08:48

@FR010FRDAM: 😂 ik zit daar niet echt mee of zo. Ik zit elke thuiswedstrijd lekker met een stel maten in het stadion mijn cluppie te steunen. Ik drink daar een biertje bij en heb onwijs veel lol, die lege stoeltjes in het stadion veranderen daar gelukkig niks aan. Het is maar een spelletje hè? Bij sommige andere clubs denken ze daar helaas anders over. Ik hoef jou denk ik niet te vertellen waar ik op doel hè?

29 oktober 2021 om 12:49

De doelgroep zal ook vooral feyenoord supporters en Argentijnen (supporters san lorenzo) zijn. Daarom is het ook gemaakt door feyenoord en niet door espn in samenwerking met feyenoord zoals je ook vaak ziet. Een docu met tannane lijkt me oom niet veel aan, zal het vast niet veel willen hebben over waarom hij er bij elke club is uit gegooid, gezien zijn ontbrekende zelfreflectie.

30 oktober 2021 om 11:00

@fr010 "de suppoters van vitesse gaan ook niet snel ergens lekker voor zitten"

Hahahhaha

30 oktober 2021 om 11:23

@Sjonniebravoo: Hahahha je maakt er een grapje over maar dat is echt zo! Vandaar dat ik er zelf maar wat van maak met mijn maten op de tribune. Biertje erbij, goeie dosis humor en als we dan een keer goed voetballen is dat mooi meegenomen. Neemt niet weg dat ik voor de volle 100% achter mijn cluppie blijf staan. Daar kan niemand wat aan veranderen, dat zit in mijn DNA. In mijn ogen kies je geen club, de club kiest jou!

29 oktober 2021 om 08:36

Hij is niet bepaald lekker bezig de laatste tijd, dus ik vind een docu niet gepast op dit moment.
Verder vinden Feyenoorders dit wel gewoon leuk om te zien. Overigens worden er vaak genoeg korte docu's met spelers gemaakt. Sinisterra met zijn revalidatie, maar je ziet het ook vaker op ESPN.
Uiteindelijk zal deze docu drie redenen hebben. 1. Senesi belangrijk maken en hem daarmee weer een duwtje geven richting een nieuw contract. 2. Feyenoorders en andere geïnteresseerden vermaken 3. Feyenoord bekendheid geven in Argentinië. Senesi was erg populair bij zijn oude club en daardoor ook gewoon bekend in Argentinië. Dit kan andere spelers ook over de streep trekken.

29 oktober 2021 om 12:44

Die docu is waarschijnlijk van de zomer gemaakt, dus om hem dan niet uit te brengen om dat hij wat minder presteert lijkt me heel raar. Hij zal waarschijnlijk een hele hoop mooie reacties krijgen van feyenoord supporters en Argentijnen wat hem extra motivatie kan geven. Voor de rest ben ik het compleet met je 3 punten eens. Helemaal als hij nog in het nationale elftal gaat spelen dat dit veel bekijks uit Argentinië gaat trekken.

31 oktober 2021 om 15:44

Waarschijnlijk hebben ze een contract met feyenoord dat ze exclusief zulke docus mogen maken. Voor feyenoord is Senesi dan interessant omdat het ook helpt ter promotie van hem en dus zijn waarde.

Die kan waarschijnlijk wat stenen door zn ruit verwachten nu blijkt dat hij vrienden is met twee Ajacieden.

29 oktober 2021 om 08:14

En terecht, hoe kan je nou als Argentijnse speler van Feyenoord bevriend zijn met Argentijnse speler van Ajax, echt een schande is dat, het zou strafbaar moeten zijn

29 oktober 2021 om 08:24

MrGuide ze zijn landgenoten denkt dat men ook in Rotterdam geen punt van zal maken, en zeker geen ramen ingooien! Mooi stukje, was leuk om te lezen voetbalzone.

29 oktober 2021 om 08:25

Het is een grap, maar met de idioten die zich supporter noemen van voetbalclubs weet je het nooit. Ik zou er echt niet van opkijken als het gebeurt.

29 oktober 2021 om 11:27

Als er niet hard tegen opgetreden wordt dan verdwijnt het niet, maar groeit het. Maar we zitten in een veramerikaniseerde samenleving waarbij de veroorzaker de optredende agent aanklaagt, dus wat kan je dan nog? En dan doel ik niet op Lloydd, want dat is natuurlijk het andere uiterste.
Ik had het in Nijmegen niet erg gevonden als de politie er met de knuppel doorheen zou zwaaien.

30 oktober 2021 om 02:49

@DeSteek

Dat klinkt niet Amerikaans. Volgens mij worden nochtans het overgrote gedeelte van de enorme hoeveelheid agenten dus niet aangeklaagd. Er valt ook weinig te klagen als er volgend de richtlijnen wordt gehandeld.

Daarbij vind je het dan ook oké dat er op protest groepen die niet aan de regels houden wordt ingehamerd met knuppels? Ik probeer uit te zoeken of dit een voorkeurs behandeling betreft, anders heb ik niks gezegd.

Mooi artikel. Thanks!

Zouden ze hem ook verteld hebben dat als hij iets verkeerds doet in de ogen van sommige , dat die Nederlanders zich zelf bij je huis uitnodigingen omdat te laten blijken ?

Mooi artikel! maar tegenwoordig is het voor mijn gevoeld echt mode om van elke klap en een scheet een documentaire te maken.. Senesi is een meer dan prima voetballer, heeft heel veel goede momenten gehad bij Feyenoord maar ik ben benieuwd welke club er aan het eind van dit seizoen voor hem aanklopt.

Waarom heb ik het idee nu alles al te weten uit de docu, hierdoor zal de docu niet veel nieuws brengen denk ik als ik al wil gaan kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren