‘Barcelona denkt aan enorme schoonmaak: drie steunpilaren kunnen weg’

Vrijdag, 29 oktober 2021 om 11:10Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:02

De crisis in Barcelona kan meer slachtoffers eisen dan alleen Ronald Koeman, zo weet Sport. Het bestuur van de club wil niet alleen een schoonmaak in de technische staf doorvoeren, maar ook in de spelersgroep, zo klinkt het. Sergio Busquets, Gerard Piqué en Jordi Alba staan op de nominatie om te vertrekken.

Koeman vond woensdagavond zijn Waterloo bij Barcelona door roemloos ten onder te gaan tegen Rayo Vallecano (1-0). De directie verwijt dat volgens Sport niet alleen de Nederlander, maar zeker ook de routiniers uit de spelersgroep. Busquets leidde met balverlies de tegentreffer van Barça in, waarbij Piqué zich vrij gemakkelijk liet uitkappen door doelpuntenmaker Radamel Falcao. Er zijn binnen de directie sowieso grote twijfels over de sportieve prestaties van Busquets (33), Piqué (34) en ook Alba (32), zo klinkt het.

Barcelona stond afgelopen zomer al open voor het vertrek van de routiniers, maar dat was door hun hoge salarissen vrijwel onmogelijk, zelfs als ze transfervrij mochten vertrekken. Het drietal toonde goede wil door akkoord te gaan met loonsverlaging, maar kon op sportief vlak de twijfels niet wegnemen de laatste maanden.

Busquets en Piqué spelen al sinds 2008 in het eerste elftal van Barcelona, Alba werd daar in 2012 aan toegevoegd. Busquets en Piqué wonnen drie keer de Champions League met Barça, Alba was daar alleen de laatste keer in 2015 bij. Het drietal beschikt overigens over doorlopende contracten: Busquets ligt tot medio 2023 vast, Piqué en Alba nog een jaar langer.

Overigens staat Barcelona op het punt om Xavi als opvolger van Ronald Koeman te presenteren. Volgens Sport ligt er al een principeakkoord met de oud-middenvelder en wordt momenteel onderhandeld over zijn vertrek bij Al-Sadd. ESPN meldt dat Alfred Schreuder, de assistent-trainer van Koeman, donderdag zijn spullen op heeft gehaald en eveneens vertrekt bij Barcelona. Dat geldt ook voor Henrik Larsson, de andere assistent van Koeman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door ayazercan_)

Kom op zeg je wil toch niet al je ervaring de deur uit gooien. Je weet van talenten dat ze wisselvallig gaan presteren. Busquets en Alba zijn nog van een prima niveau. Ook gaan je talenten natuurlijk niet groeien als je geen ervaring op het veld hebt. Je hebt altijd een mix tussen ervaring en jeugd nodig om als club te groeien.

28 oktober 2021 om 18:58

@dreamsz, dat gaat dus niet werken. Bij Ajax werkte dat ook niet. 17/18 was ook het perfect voorbeeld van een kleurloos seizoen terwijl je wel Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek had. Toen Tadic en Blind kwamen ging het pas echt draaien. Je hebt altijd ervaring nodig om je talenten te laten verbeteren.

28 oktober 2021 om 19:26

Ja, 17/18 was het verloren jaar vanwege Nouri, wat er blijkbaar wel inhakte in de kleedkamer en in de koppies. Tevens was de combinatie Tadic-Ziyech de daadwerkelijke reden dat het zo goed draaide in 18/19 en begin van 19/20. Die hadden letterlijk samen rond de 110 goals+assists dat seizoen, met afstand de twee meest bepalende spelers van dat Ajax sprookjes. Dat waren de twee vormgevers, en de rest volgde. In 2016 bijvoorbeeld, zonder Tadic en Blind maar met De Ligt en Ziyech draaide Ajax ook al goed en haalde zelfs de EL finale. Dus je 2017 voorbeeld is niet echt juist gezien de impact van de zaak Nouri.

28 oktober 2021 om 18:01

Gewoon doen. Dan kunnen we straks elk jaar genieten van de klassiekers tussen Barcelona en Barcelona B

28 oktober 2021 om 18:04

Ik zie Japie letterlijk op elk nieuws omtrent Barca reageren. Stiekem toch een fan?

28 oktober 2021 om 18:07

Ik las eerder vandaag een topic waarbij jij nogal zuur reageerde. Iemand reageerde op jouw reactie dat jij eens niet zo moet stoken, en die reactie kon op veel likes rekenen. Vond ik wel grappig en apart, want ik dacht dat jij wel meeviel. Hup, zie jouw reactie op het 1e artikel daarna die ik lees... jij denkt misschien dat je grappig bent,maar.....

On: buiten het feit dat Barça geen doorlopende contracten af kan kopen vanwege de poen die er niet is, moet je dat niet direct willen. Ik vind dat Barça moet door selecteren, maar alle 3 tegelijk weg?!?! Nee, geen goede keuze

28 oktober 2021 om 18:10

Ik geniet van de malaise daar. Laat dat onsympathieke zooitje maar even op de blaren zitten na hoe naar ze met Valverde, Setien en Koeman zijn omgegaan. Van mij mogen ze nog verder wegzakken totdat ze daar hopelijk een keer hun normen en waarden terug vinden

28 oktober 2021 om 18:15

Zoals bij elke andere club, als de resultaten minder zijn dan vliegt de trainer.
Dus dat gezaag hoe ze omgaan met Valvderde, setien, en Koeman is nutteloos.
Zoals in elk beroep word je beoordeeld op resultaten, als die niet goed zijn word je afgedankt.

28 oktober 2021 om 18:22

Ja laporta zal vast slecht slapen na 24/7 comments van Japie op voetbalzone…. Gozer de een heeft een 3-0 achterstand in de CL verkloot,de ander 8-2 verloren met slecht voetbal en je superheld Koeman die niet eens van rayo,cadiz en getafe kan winnen….

28 oktober 2021 om 18:24

@Goat10 Setien wacht nog steeds op zijn geld en gisteren hoorde ik Valverde ook. Dan ben je afgegleden tot het afvoerputje van de Eurooese top. Wat voor fatsoen heb je als club als je niet eens je contractuele afspraken nakomt? Ronduit asociaal

28 oktober 2021 om 18:25

@Yeagear 3 coaches op rij falen maar het ligt allemaal aan de coaches. Barcelona kan beter eerst eens beginnen met wat zelfreflectie want ze glijden met het jaar verder af met hun wanbeleid

28 oktober 2021 om 18:26

Genoot je al die jaren ook van de ellende bij je eigen club Japie? Ook daar was je (en dat siert je) jarenlang erg kritisch op. Genieten van de ellende bij Feyenoord en al haar trouwe en meerendeels fantastische supporters. En bij ieder topic dan weer dezelfde shit blijven herhalen en op één grote stapel gooien.

Ten eerste is het wanbeleid daar al vele jaren bezig. De huidige voorzitter kan je een paar dingen kwalijk nemen maar al dat andere wat Barcelona in deze situatie heeft gebracht is het werk van een vorig bestuur.

Zo'n Alba die dus nog pas een verlenging heeft gehad. De tientallen dubieuze transfers waar er een aantal puur gedaan werden om de boeken er rooskleuriger uit te laten zien dan ze in werkelijkheid waren. Het PR bedrijf saga waar de club geld uit eigen kas gebruikte om eigen sterspelers zwart te maken. Het aanstellen van ongeschikte coaches en zo kunnen we nog uren doorgaan. Dat is allemaal het werk van een vorig bestuur. Niet van de supporters, niet van Laporta.

Als je oprecht kunt genieten van die ellende dan ben je echt een (kan niet geloven dat ik dit domme woord ga gebruiken) hater.

28 oktober 2021 om 18:33

Precies,goed dat je het inziet dat het aan de laffe defensieve speelwijzen van de coaches ligt dat ze zo op hun bek zijn gegaan.

28 oktober 2021 om 18:33

@Origineel Dus als je een afkeer hebt tegen walgelijk gedrag van een club dan ben je een hater? Nou, in dat geval draag ik die titel met trots. Natuurlijk genoot ik niet van de ellende bij Feyenoord want die kwamen wel contractuele afspraken na en hebben zover ik weet noiit asociaal gehandeld richting hun werknemers en alles gewoon netjes afgehandeld. Dat kan je van Barca niet zeggen. Laporta verzon zelfs ernstige hartklachten over Koeman dus dat is ook gewoon een engnek eerste klas. Ja, dan geniet ik er idd van als dit smerige gedrag wordt afgestraft en je het deksel op de neus krijgt

28 oktober 2021 om 18:35

@Yeagear ja precies, want om goed aanvallend voetbal te kunnen spelen heb je daar niet bepaald materiaal voor nodig. Je goede vriend Guardiola bv had daar 1,5 miljard aan kwaliteitsinjecties voor nodig bij City

28 oktober 2021 om 18:37

En die heeft nog steeds geen internationale prijs gewonnen. Ik vind het wel fijn om een club eindelijk eens op zijn bek te zien gaan na al dat wanbeleid.

28 oktober 2021 om 18:58@japie
Speciaal na een paar maanden nog eens ingelogd om te reageren op je constante gezanik. Wat een zielig figuur ben jij. Werk jij eigenlijk nota bene of maak je er een 24/7 hobby van om op Barcelona posts te reageren?

On topic. Ben jij advocaat van een van deze trainers? Elke club ontslaat trainers en heeft wel een geschiedenis van trainers ontslaan na slechte resultaten. Niet meer dan logisch bij een bedrijf. Als je elke CEO moet aanhouden die sympathiek is maar slecht presteert geraak je niet ver. Dit gebeurt in de beste holdings. Net zo bij voetbalclubs. Chelsea, Madrid, Ajax, United, City... Jij moet nogal grudges in je leven houden.

28 oktober 2021 om 19:00

Ben je Feyenoorder japie? Hahahaha nooit geweten man. Maar dan weet ik nu eigenlijk wel waar alles vandaan komt: je hebt heel wat te verduren gehad als Feyenoord supporter. Ik zou zeggen voor je over Barcelona begint: kalmeer liever een beetje. Moet wel pijnlijk zijn je hele leven in de schaduw van Ajax staan, PSV die inmiddels qua prijzen de 2e club van Nederland is, zoveel pak rammels gekregen, in 2017 waarschijnlijk je 1e of 2e landstitel pas meegemaakt, trieste boel inderdaad. Je huilt zeker ook nog steeds omdat Berghuis weg is gegaan? Je vindt Sinisterra zeker ook beter dan Gakpo en Antony? Droeftoetertje. Ik heb een zware afkeer tegen Feyenoord dus dat hebben we gemeen. Is gewoon een kutclub met kutvolk op de tribunes. Wellicht over een jaar of 20 weer een landstitel. Of over 100 jaar een nieuw stadion. Over asociaal gesproken: grootste asociale tokkie supporters zijn die debielen van de club die jij support (de “hooligans” dan, niet de normale supporters). Lekker naar het Maasgebouw omdat jullie onrealitische verwachtingen altijd hebben. Als jullie derde worden mag je dat in feite vieren als een prijs vind ik. Edit:Alle Feyenoorders hier aub niet happen op mijn tekst. Maar die Japie zit de hele dag al te provoceren en uit te dagen jegens Barca en haar supporters. Dus wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Alleen bij Japie zal hij de bal niet eens kunnen aannemen, maar zal die klungelig onder z’n voet door glippen ofzo

28 oktober 2021 om 19:01

Oh oh,je hebt zeker geen materiaal voor nodig om van rayo en cadiz te winnen….als je 3-0 van Liverpool kan winnen heb je duidelijk het materiaal om niet met 4-0 af te gaan…Bayern was maatjes groter maar 8-2 was onnodig met z’n 4-4-2 ruit tactiek…

28 oktober 2021 om 19:24

@Garrincha10 Jij komt gefrustreerder over dan ik in deze reactie. Ik wens Berghuis het beste. Het is een sportieve en financiele stap vooruit dus ik kan hem niks kwalijk nemen. Verder ben ik een realist en niet een of andere supporter die in een illusie leeft zoals sommigen hier op dit forum. Feyenoord heeft jarenlang wanbeleid gevoerd en Ajax topbeleid dus ik kan daar mee leven want de situatie is niet anders. Ik heb geen plaat voor mn hoofd zoals sommige Barca supporters die serieus denken dat je het met dit materiaal Real en Atletico moeilijk kan maken en dat je met dit materiaal oogstrelend voetbal op de mat kan leggeb en tegenstanders structureel kam domineren

28 oktober 2021 om 19:30

Misschien moet jij wat kalmeringsmiddelen gebruik Garrincha. Japie is de meest kritische Feyenoorder die ik ken. Heb teveel gereageerd op hem maar dat doe ik nu allang niet meer. Ik zou je een tip geven laat hem toch lekker 24/7 over Barcelona schrijven en negeer het gewoon. Scheelt heel wat frustratie, hoef je ook niet zoveel onzin te schrijven .

28 oktober 2021 om 19:37

Garrincha, Want Japie mag zijn mening niet geven over Barcelona (wat het topic is) en jij mag hem en allen die Feyenoord liefhebben wel uitlachen en voor alles en nog wat uitmaken? Wat leef jij in een vreemde wereld dan.😉

28 oktober 2021 om 19:38

Sommigen mensen kunnen nu eenmaal slecht tegen kritiek en komen dan in hun emotie te zitten ipv dingen te onderbouwen met argumenten. Als dingen goed gaan mag je dat benoemen en daar de credits voor geven, maar als dingen slecht gaan mag je ook terecht kritisch zijn

28 oktober 2021 om 19:41

Garrincha ik moet zeggen dat je jezelf wel echt voor lul zet hiermee haha, gênant gewoon. Iedereen kan wel janken op Japie maar niemand reageert inhoudelijk. Wat een zwaktebod, zeker omdat jij taal aanslaat van een gefrustreerde kleuter met kitclub etc, dat zal je hem niet horen zeggen.

28 oktober 2021 om 20:23

Barcafans kunnen perfect tegen gefundeerde kritiek hoor, maar onzinnige oneliners verspreiden noem ik geen gefundeerde kritiek. Maar maakt niet uit, over een goed jaartje verwacht ik dat je niet meer te zien zal zijn onder de Barcatopics, van zodra het huidig ingezet Cruijffista beleid haar vruchten zal afwerpen. Barcafans zijn dit opportunistisch gezeik en gebash op Barca wanneer het wat minder gaat al gewend hoor, uiteindelijk verdampt die onzinnige bullshit zoals stront op een snikhete dag.

28 oktober 2021 om 20:41

@FCBCruyffista Nog iemand op zijn teentjes getrapt. Blijkbaar mag je alleen kritiek hebben op coaches bij Barca maar zodra je volledig terechte kritiek hebt op hun beleid of omgangsvormen dan is de wereld te klein

28 oktober 2021 om 20:43

@JK-Ajax je mag geen kritiek meer hebben op Barca. Ze staan er financieel florisant voor, ze hebben een topselectie staan en ze gaan altijd zeer netjes met mensen om. Echt een voorbeeldclub voor de rest van Europa

28 oktober 2021 om 21:01

JK-Ajax,Ik vind Feyenoord ook gewoon een schijt club. Steek ik niet onder stoelen of banken en dat is mijn goed recht. Ik zie ze liever vandaag dan morgen nog degraderen en zelfs in Europa ben ik altijd voor de tegenstander. En nu? Kom er eerlijk voor uit. Heb niks met die club en gun ze ook gewoon 0,0. Sparta is de club van Rotterdam. Maar hey, als Feyenoord goed speelt en terecht wint ben ik de eerste om dat toe te geven en ze te feliciteren ermee. Zo objectief kan ik nog net zijn.Japie loopt gewoon te provoceren de hele dag al. Dus ja als je zoekt ga je vinden. En wat een ieder hiervan trouwens vindt interesseert me ook geen reet.Dus een fijne avond nog gappies.Groetjes uit de Hoofdstad

28 oktober 2021 om 21:23

Ik provoceer op geen enkele manier. Ik benoem de feiten en dat die dan pijn doen daar kan ik verder weinig aan doen. Barca zit al jaren in een crisis die gecamoufleerd werd door Messi. Nu die weg is is het duidelijk hoe de club er echt voor staat en dat is verre van florisant

28 oktober 2021 om 22:09

@japie je zit wel te provoceren. Zie je echt de afgelopen dagen alleen dingen roepen als: “Barca wint wel de cl en Puig scoort een hattrick in de finale” nu weer met “Dan kunnen we straks elk jaar genieten van de klassiekers tussen Barcelona en Barcelona B“ waar slaan dit soort reacties op? Vind je dit geen provoceren? Je mag van mij prima kritiek hebben hoor, ben zelf ook heel kritisch op de club maar laat dit soort kinderachtige dingen lekker gaan.

28 oktober 2021 om 23:09

@barcalover123 Ik noem dat geen provoceren. Anders kan je ook zeggen dat mensen provoceerden toen ze Barcelona Stoke City noemde omdat ze 5-3-2 speelden onder Koeman. Als je je drie enige spelers met ervaring weg saneert en je speelt straks met alleen jeugdspelers, hoe denk je dat dat afloopt dan? Niet goed waarschijnlijk op topniveau dus vandaar die opmerking en de Puig opmerking omdat mensen er schande van spreken als hij niet veel speelt terwijl hij nog nooit het verschil herft gemaakt. Ook niet toen hij wel speelde onder Setien

29 oktober 2021 om 09:09

"en wat een ieder hiervan trouwens vindt interesseert me ook geen reet." na een provocerende rant, lachwekkend.

29 oktober 2021 om 11:55

@Japie, nee totaal niet op mijn tenen getrapt, je overschat je impact denk ik. Ik verwonder me gewoon aan je onzinnigheden omdat ik dacht dat je objectief en genuanceerd was, ben hier nog redelijk nieuw dus kende je niet. Het gaat helemaal niet om tegen kritiek kunnen, dit bewijst ook maar weer dat je gewoon onzinnigheden verkondigt.
De Barcafans stonden in de eerste rij gedurende 3 jaar met ferme kritiek op het beleid van Bartomeu en mocht dat bij Laporta ook nodig zijn, dan zullen de fans niet schromen hoor. Maar vooralsnog vinden veel Barcafans dat Laporta wel een goed beleid voert en hierbij de Cruijff filosofie centraal plaatst in het sportief project, terwijl alle Barcafans Koeman nog steeds respecteren als clubicoon. Maar dat betekent niet dat hij kan blijven doorgaan als trainer als hij niet de geschikte trainersprofiel is.
Het gaat dus niet om tegen kritiek kunnen, maar om de herhaalde opportunistische gebash die jij blijft verkondigen terwijl zoveel Barcafans jou uitleggen hoe de vork in de steel ligt.

28 oktober 2021 om 18:02

Alba is niet van prima niveau meer. Te oud en daardoor de drive naar voren kwijt. Dit was precies zijn wapen de laatste jaren. Busquets is de enige van de 3 die echt mag blijven. Als je hem ziet bij Spanje weet je dat hij nogsteeds top kan zijn.

28 oktober 2021 om 18:09

Alba zijn drive naar voren is natuurlijk niet meer van zijn prime maar wel gewoon van een prima niveau hoor. Buiten Davies en Robertson zie ik aanvallend niet veel backs zoals Alba daar aan de linkerkant. Kan nog prima mee net als Busquets. Pique ben ik wel mee eens dat je die kan vervangen.

28 oktober 2021 om 18:26

Je bedoeld de Alba die afgelopen EK bij Spanje in de basis stond en het daar weer prima deed? Je kan je eerder afvragen waarom Alba en Busquets totaal niet paten zien wat ze bij Spanje wel kunnen

28 oktober 2021 om 19:20

Ja en depay doet het ook redelijk goed Nederlands elftal, maar raakt geen knikker bij Barcelona

28 oktober 2021 om 18:06

Natuurlijk moeten ze die niet weg doen. Als er iemand verstand heeft van geleidelijk afscheid nemen is het wel Xavi. Die heeft dat zelf perfect gedaan afwisselend met Rakitic. Niemand denkt dat hij te lang is doorgegaan, perfect geregisseerd. Dat zou met Pique en Alba ook al ingezet moeten zijn, maar gebrek aan alternatief en blessure pech laat het vooralsnog niet toe

28 oktober 2021 om 18:38

Je kunt zoiets wel willen, maar dan moet je wel een flink budget hebben voor vervangers. En dat is er niet.

28 oktober 2021 om 18:46

Idd,ja dit ruikt naar hypocrisie binnen Barcelona hoe je het wendt of keert.

28 oktober 2021 om 19:08

Laten ze maar eens goed de bezem er door heen halen

28 oktober 2021 om 20:21

Zou sowieso schandalig zijn. Die gasten hebben eerst hun halve salaris ingeleverd zodat Barca tenminste Depay en Aguero kon inschrijven. En dan zou je ze nu dumpen… al verbaas ik me bij deze voorzitter nergens meer over.

29 oktober 2021 om 16:44

Modricmagic Ik vind Busquets de laatse wedstrijden wel heel erg matig spelen, hij handelt veel te traag en wacht te lang met de bal rond te spelen. Die heeft zijn goede jaren wel gehad daar! Maar over Jordi Alba gesproken, deze vleugelverdediger kan zeker nog well een paar jaartjes mee vind ik alleen hij moet even switchen nu Messi weg is, want hij kon altijd de bal kwijt aan Messi en nu is er niemand om de bal te ontvangen in de 16.

De kranten smullen weer van de malaise bij Barca. Het is natuurlijk duidelijk dat er geen afstand gedaan gaat worden van deze drie spelers. Zeker Busquets laat bij Spanje nog zien hoe goed hij is, Jordi Alba idem. Piqué is een man van de club en begint op te raken, maar ik zie hem niet zo makkelijk aan de kant geschoven worden. Voor mij is hij overigens de toekomstige president, dus wie weet kan hij gelijk naar een hogere positie in de club omschakelen.

28 oktober 2021 om 18:16

@FCB_Catalunya, niet door selecteren is precies hetgeen waardoor Barcelona in de crisis zit. Piqué, Busquets, Alba met 33-34 jaar. Pjanic, Messi, Griezman hebben allemaal veel te hoge salarissen (gehad) waardoor ze simpelweg niet kwijt te raken zijn en de club meer schade brengen dan positieve impulsen, ook Messi!

28 oktober 2021 om 19:35

Je noemt nu twee dingen door elkaar. De reden dat Barcelona in de crisis zit, is omdat er door Bartomeu en consorten financieel Russisch roulette is gespeeld. Had je nog een Umtiti genoemd, had ik meegekund in je verhaal, maar Alba, Pique en Busquets... Zeker niet. Er is op heel veel posities door geselecteerd en dit is al een tijdje bezig. Helaas is het zo dat een hoop aankopen niet goed uit zijn gepakt. Dembele, Arthur, Coutinho, Lenglet, Griezmann, dat hadden de pilaren van het nieuwe Barca moeten worden, maar er is niets van terecht gekomen. Natuurlijk, een aantal van hen zijn onder bizarre voorwaarden gehaald, maar als iedereen naar behoren had gepresteerd, was dit een andere discussie. Dit seizoen is er wel enorm veel doorgeselecteerd en het laatste beetje ervaring weg doen, lijkt mij geen goed idee.

Nou ik vind pique het juist wel aardig doen in de verdediging, als hij een goede partner naast zich zou hebben zoals araujo ipv garcia zou het al zorgen voor een verschil. Busquets daarentegen vind ik bij Spanje echt nog van een zeer hoog niveau maar bij barca lukt het hem nog niet. Jordi alba is te vaak geblesseerd en zou goed kunnen zijn als backup voor baldé.Dit hoor ik elk seizoenshelft. Maak het eens een keer waar. Jordi Alba mag blijven. Rest van oude garde mag weg.

29 oktober 2021 om 12:43

Als dank dat ze loon ingeleverd hebben aan het begin van het seizoen? Schandalig!!!

Zou ik ook doen. Met een elftal van gemiddeld 18 jaar oud straks gaat het helemaal goed komen

28 oktober 2021 om 18:41

Daarom moet je ook ervaren mannen als Luuk behouden.

Neem de rest van de Nederlandse delegatie ook mee! Ik denk dat Busquits en Alba nog wel nuttig kunnen zijn in een draaiend elftal. Van Piqué zou ik wel afscheid nemen, daar is het beste er al jaren vanaf, mist de snelheid en maakt teveel fouten.

Niet doen als barca dit doet zijn ze super dom bezig. Ik denk dat busquets nu wel beter gaat spelen want onder koeman was die nooit op zijn best. En alba en pique moet je niet laten gaan. Club legendes moet je nooit zomaar aan de kant schuiven, en we hebben ervaring nodig zowel achterin als voorin en op het middenveld

28 oktober 2021 om 23:14

Inderdaad maakte die fout al met Suarez toen

Gaat men schoonmaken, dan denk je aan Ajax. Maar als geen geld hebt kan je niet kopen. Bovendien hebben ze nog een rekening uitstaan bij Ajax.

28 oktober 2021 om 18:57

Waarom kunnen mensen als jij niet even een keer stoppen met praten over Ajax bij elk onderwerp? Print een groot logo van Ajax uit en ga er met je rechterhand mee aan de slag zou ik zeggen. Sjongejonge zeg....

28 oktober 2021 om 19:10

Hoezo, Ajax is toch een schoonmaakmiddel? Dus ook ik denk bij schoonmaken aan Ajax.

Busquets was gister de beste man aan de zijde van Barcelona.

28 oktober 2021 om 18:07

Busquets was gisteren bizar slecht hoe kom je erbij dat ie gisteren de beste was? Weet niet wat koeman met busquets eet

Ik hoop van harte dat deze jongens hun contracten uitdienen bij Barca. Echte clubmannen, wellicht niet meer op hun best. Maar Barca verdient elke meevaller die ze op deze misselijke wijze proberen te halen niet.

28 oktober 2021 om 18:28

Ik dacht dat door de Corona crisis deze dure spelers een groot deel van hun loon hadden afgestaan, misschien door een deel hiervan door te schuiven naar de toekomst? Als contracten worden ontbonden dan ben ik wel heel benieuwd naar de financiële afwikkeling. Bij verkoop zal een nieuwe club toch ook geen doorgeschoven claim van oude Barca jaren willen meenemen?

29 oktober 2021 om 09:40

Exact, precies mijn gedachten. Daarom reageer ik redelijk fel. Deze voetballers zijn jongens van de club, die bereid zijn een offer te brengen. Nu worden ze aan de kant geschoven. Barca heeft door de aflopende contracten nog maar weinig kapitaal op het veld staan. Maar ik kan mij niet voorstellen dat er nieuwe clubs zijn die zich hiervoor willen laten lenen.

Denk dat het aan de nieuwe trainer is om te bepalen of er een schoonmaak nodig is of niet. Pique, Busquet en Alba kunnen best wel mee en verdienen met hun staat van dienst sowieso nog het voordeel van de twijfel onder een nieuwe trainer

28 oktober 2021 om 18:23

Wat een grap allemaal
Voetbalzone moet praten over
Depay-dest-Luuk de jong
Die moeten zo snel mogelijk weg

28 oktober 2021 om 18:31

Wat voetbalzone soms toch schrijft
Het is vaak niet al te best
Maar als het bij dit soort comments blijft
Is de boel evengoed verpest!

28 oktober 2021 om 19:13

Betere raps dan Memphis
Die de slechtste rapper die ik ken is.

29 oktober 2021 om 09:24

Een wat heeft dat in godsnaam te maken met voetbal 🤣

Ik heb al zo vaak geschreven dat Busquets een fantastisch overzicht en pass heeft, MAAR hij wordt te gemakkelijk van de bal gezet en is niet in staat om dit te corrigeren. OP het EK was het zo duidelojk te zien, dat ik mar niet begrijp dat Koeman dit niet zag noch de zgn kenners op tv.
Pique ook te oud.
Jordy Alba kan nog wel mee
Maar ook jongens als Depay en Jong zijn ongeschikt: te slecht

Met piqué zou ik het wel oké vinden maar busquets is gewoon top bij Spanje,tis gewoon aan Koeman Te danken dat ie ondermaats presteert.Hopelijk gaat Xavi zsm z’n schoonzonen met hem mee sturen.

28 oktober 2021 om 20:06

Ja he, zoals hij gisteren balverlies leed is natuurlijk volledig te wijten aan Koeman.

28 oktober 2021 om 20:20

Alles is niet te wijten aan koeman,de clowns op het veld bakken er niets van

28 oktober 2021 om 21:06

Kan gebeuren….

Alba en Busquets hebben nog een prima EK gespeeld afgelopen zomer. En zo zijn er wel meer spelers die totaal niet laten zien tot waar ze toe in staat zijn bij Barca. Het hele team functioneert niet

Ik zei dan wel in een andere thread dat deze drie de kar niet kunnen trekken, maar als je ze wegdoet valt de boel nog veel erger als los zand uit elkaar. Nul ervaring of leiderschap over. Misschien moet Xavi dan maar als speler/trainer terugkomen.

28 oktober 2021 om 18:35

Waarom busqets weg. defensie van barcelona is al jaren het probleem dus piqué garcia lenglet allen uitzwaaien.
Jaar in jaar uit kocht men alleen maar aanvallers nooit een top verdediger gehaald.
Het is aan xavi om een solide Verdediging neer te zetten en je kan verder gaan bouwen aan het team.
Nog even terug komen op busqets bij Spanje speelt hij gewoon goed het is ook aan de trainer hoe die zijn elftal laat spelen.

Binnenkort zien we Barcelona in tweede klasse

Busquets hoe hij bij Spanje speelt is grandioos speelde Fransen middenveld echt zoek laatst, als je Busi goed gebruikt is hij van grote waarde, zo een speler die het spel leest en snel spel verlegde wegdoen is enorm dom. Als Barca weer haar Barca voetbal wilt gana spelen is Busi cruciaal zo ene speler zal je nooit vinden, dit zou echt dom en nog eens erg dom zijn.

Gaan ze de stap maken naar een jeugdcompetitie? Dom om je ervaren krachten weg te doen. Met name Busquets. Je moet blij zijn dat hij er nog zit.

Dit is een uitstekend idee, misschien kan je nog twijfelen over Alba. Maar Busquets en Piqué hebben hun beste tijd gehad. Mooi jong team neer gaan zetten en kijken naar 2 a 3 betaalbare aanwinsten van gemiddeld 27+, niemand heeft vertrouwen erin dat Xavi dit team aan de praat gaat krijgen en er kwaliteit ontbreekt. Één ding is voor mij zeker slechter dan Koeman kan hij het iedergeval niet doen. Als hij er nu nog voor kan zorgen een draaiend voetballend middenveld te creëren met De Jong, Gavi, Pedri, Puiq, Coutinho en Nico. Kan Barca wel degelijk binnen twee terug zijn op een degelijk niveau. Alleen gaat dit proces tijd kosten

28 oktober 2021 om 19:33

Jazeker in het verleden waren ze goede voetballers maar helaas. Nu niet meer , kijk leon messi hoe doet die het nu ook niet meer wat hij was een goede voetballer maar die komt ook niet terug oude niveau is ook klaar voor de terugweg. Nieuwe tijden Nieuwe spelers

29 oktober 2021 om 12:12

@young_boss

Over Busquets twijfel ik nog. Ik was eerst ook voorstander van zijn vertrek omdat het leek dat hij fysiek vooral op was. Tot ik hem in de Nations League zag spelen met Spanje. Fenomenaal was hij nog! Als Xavi die versie van Busquets naar boven kan halen, dan mag hij zeker en vast nog blijven.

Piqué mag van mij ook denken aan zijn pensioen en Alba enkel als we Gaya in de plek kunnen halen.

Eindelijk doorselecteren.

Waarom lees ik niet over sergi roberto, de slechtste van allemaal?

28 oktober 2021 om 19:47

De slechtste van allemaal is Garcia.nog slechter dan lenglet

Ja joh, de weinige spelers die nog iets van de Barca identiteit bezitten ook wegdoen. En wie zouden er oor terugkomen? Ik denk niet dat Barca hier beter van wordt, maargoed, ze laten zelf zien absoluut topbeleid te voeren kuch kuch...

Zo te lezen kun je alleen maar concluderen dat bij Barcelona de bodem van de schatkist nooit te zien is....

Het vorige bestuur van barcelona heeft allemaal verkeerde aan kopen gedaan allemaal die niet bij barcelona horen en nu krijgt komen de schuld het bestuur die moeten ze er uit gooien en niet koeman schandalig vind ik dat

Als je denkt dat vooral door Koeman komt ben je simpelweg werk dom Barca is al lang kapot gemaakt verkloot en dat vooral door de bazen bestuur en vooral door laporta kortom het héle systeem daar is gewoon niks meer. Een ook zeker de spelers zijn evt slecht. Geen motivatie heb diceplie etc.

Die is alleen maar een terechte verdiende straf en ze mogen best verder afzakken. Het is ook gelijk een goede les voor de rest van de clubs om niet alleen maar top spelers te kopen zelfs buiten de miljoenen miljoenen schulden om.

Groot verdieners moeten weg laat dit nu juist de meest ervaren spelers zijn die de jonkies iets kunnen leren, het geeft aan hoezeer Barcelona in het nauw zit en niet beseffen dat ze het elftal er alleen maar zwakker mee maken, de malaise is door het bestuur lang geleden al in gezet door zoveel schulden op te bouwen en alles af te laten hangen van een speler!.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Osasuna21-4
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren