Beledigend spandoek van Ajax krijgt mogelijk staartje

Donderdag, 28 oktober 2021 om 16:21Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:40

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar het spandoek dat zondagavond door Ajax-supporters werd ontrold in de gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV (5-0). Op het doek werden twee PSV’ers afgebeeld met een eierschaal op hun hoofd, verwijzend naar tekenfilmfiguur Calimero. Op de shirts waren de woorden ‘Brainfart Aidshoven’ te lezen in plaats van het gebruikelijke 'Brainport Eindhoven'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door constant kante)

Zo verschrikkelijk veel ophef dat ik het nu pas voor het eerst lees / hoor.

28 oktober 2021 om 16:44

Dan heb je wel onder een steen gelegen

28 oktober 2021 om 16:46

Ik weet niet onder wat voor steen jij hebt gelegen 😅

28 oktober 2021 om 17:07

Dan heb jij sinds Zondag geen internet en TV gezien zeker.

28 oktober 2021 om 20:11

Precies, waar maken mensen zich druk om zeg. Ik hoor wekelijks de ergste dingen van de tribunes komen, maar nee we moeten met z'n allen gaan vallen over een smakeloos woord. Geen aandacht aan geven werkt het best, maar ook hier duikelen de moraalridders over elkaar heen om er iets van te kunnen vinden.. Ik ben nog aan het wachten op Rob Jetten die vindt dat Ajax excuses moet aanbieden aan alle HIV-geïnfecteerden. Oh my god, wat een land en wat een gezeik.

Wat voor straf? Met een geldboete red je het niet dat maakt ze niets uit.

28 oktober 2021 om 16:49

Wat stel je voor addict? Zeer benieuwd!

28 oktober 2021 om 16:52

Names ajax zou het wellicht sieren de verwantwoordelijken tijdelijk uit het stadion te weren?

28 oktober 2021 om 16:59

Daar stel je een goede vraag, de club zelf kan er weinig aan doen omdat er na goedkeuring nog aanpassingen zijn gedaan. Een voorwaardelijke straf oid.

28 oktober 2021 om 17:11

"de club zelf kan er weinig aan doen omdat er na goedkeuring nog aanpassingen zijn gedaan."

De club is, altijd, verantwoordelijk én aansprakelijk voor wat er binnen het stadion gebeurd. Zowel civielrechtelijk als, belangrijk, op grond van de reglementen van de Knvb. Of er vooraf controle was, of niet, doet daar niets aan af. Wat nu als er ná die controle had gestaan: 'alle boeren aan de galg'?? Dan had Ajax, zeg jij, dus aansprakelijkheid kunnen afwenden door te stellen dat er vooraf 'een andere tekst was getoond, en wij dus niets kunnen doen'?

28 oktober 2021 om 17:35

Maar Kante, Ajax kan aantoonbaar maken dat ze er alles aan hebben gedaan om dit goed te laten verlopen. Dat doet er terdege wel zeker toe, dan kunnen ze de straf verhalen op de makers. Want ze kunnen er niet meer aan doen dan ze gedaan hebben. En waarom je de civielrechtelijke aansprakelijkheid er nu bij haalt, begrijp ik in deze casus al helemaal niet, of is het zomaar een voorbeeld dat je gebruikt? Want buiten het feit dat de tekst op het spandoek te sneu voor woorden was, is er toch geen sprake van een strafbaar feit, noch een civielrechtelijk afhandeling?! Of is er iemand zo erg beledigd, dat hij mentaal nu beschadigd is en een schadevergoeding eist.... Edit: zie net je andere commentaar en zie dat je er ook geen straf aan wilt geven. Maar dan begrijp ik deze comment van je niet. In het algemeen evt wel, maar dan kom je met het vb van die galg?!

28 oktober 2021 om 21:00

En waaruit blijkt dat dan kante? Dat de club verantwoordelijk en aansprakelijk is? Laat me even de voorwaarden lezen want volgens mij praat je onzin. Blijft toch gevaarlijk een moderator met een alles verblindende liefde voor een club. Onbegrijpelijk dat VZ dat accepteert.

31 oktober 2021 om 17:10

Rochus,
doe nou een beetje rustig. 'gevaarlijk'?'je praat onzin'? Waar heb je het over? Dit gaat over de algemene aansprakelijkheid die iedere organisator van een sportevenement heeft.
Prima dat jij over zaken als overmacht en onvoorziene omstandigheden een mening hebt, maar dit gaat in juridische zin over risico aansprakelijkheid. Heel summier gesteld, civielrechtelijk gezien geldt dan gewoon dat die organisator volledig aansprakelijk wordt gehouden. Dat wordt op andere gronden beoordeeld dan in strafrechtelijke zin.
En jij wil iets lezen?
'risicoaansprakelijkheid houdt in dat iemand aansprakelijk is voor schade die hij niet zelf heeft veroorzaakt, maar waarvoor hij toch aansprakelijk kan worden gehouden omdat hij een bepaalde hoedanigheid bezit. In deze gevallen maakt het niet uit of deze persoon schuld heeft aan de schade.'

28 oktober 2021 om 16:51

Puntenvermindering natuurlijk. Zullen we gelijk 7 punten doen?

28 oktober 2021 om 16:59

dat maakt ze ook niet uit, dan worden ze nog steeds kampioen

28 oktober 2021 om 17:31

Met 18 punten maakt het het wel weer spannend. Een straf moet tenslotte ergens pijn doen, anders is het geen straf.

28 oktober 2021 om 19:18

Waarom nemen we niet ter compensatie ook nog een aantal landstitels af? Het lijkt me dat PSV daar wel mee akkoord kan gaan. Ook de verplichte transfer naar PSV van drie spelers naar keuze, als we toch bezig zijn. Verder de aanstelling van Guus Meeuwis als stadionspeaker in de Arena.

28 oktober 2021 om 19:38

Dan staat Feijenoord ook nog een straf te wachten het spandoek met de overgang van Steven berghuis daar is Feijenoord dan toch ook verantwoordelijk voor als we zo gaan beginnen zijn we er nog lang niet want dan zal Zwolle of Heracles wel kampioen worden 🥳🤣

28 oktober 2021 om 19:51

Mogen wij dan Blind?? Die maakt het circus hier wel compleet..

28 oktober 2021 om 20:31

@dirtyhar dat was toch buiten het stadion? Dus dat is geen juiste vergelijking.

28 oktober 2021 om 16:57

Goede vraag. Welke 'straf' zou je hier op moeten leggen???

Sowieso, ik heb me behoorlijk verbaasd over deze ophef. Heb gisteren nog uitgebreid in een topic over dit onderwerp mijn visie uit de doeken gedaan. Deze ophef gaat ergens over. Allereerst is er in mijn ogen geen wet overtreden en is in mijn ogen tevens niets gezegd of geuit dat niet binnen de perken valt of ver buiten het betamelijke ligt. Wel is het een heel zielig spandoek (want de grappen erop zijn gedateerd, super suf en mega kinderachtig en daarnaast vertegenwoordigt dit spandoek een uitermate groot eerbetoon van de Ajaxfans aan de status van PSV in het hedendaagse voetbal. Dit spandoek bewijst niet alleen hoe kinderachtig sommige Ajaxfans in essentie wel niet zijn én het laat zien dat er een enorm respect bestaat voor PSV en alles waar PSV voor staat.

Dus wat dat betreft, jongens van de 'F-side' en andere Ajaxsupporters, dank jullie wel voor deze enorme eer! Deze voelen we echt!

En in een nog wat breder liggend kader, ik herinner mij nog als de dag van gisteren hoe het in april 2018 ging. Toen PSV Ajax in eigen huis fileerde, vernederede en afserveerde. En waar Ajax figurant mocht zijn bij het grote kampioensfeest van PSV. Om vervolgens met de staart tussen de benen, onder leiding van de huidige trainer overigens, af te moeten druipen naar huis. Toen waren de rollen exact omgedraaid en was Ajax de ontvanger van de makkelijke grappen, de goedkope humor en de hoon. En nu is PSV dat weer. Dit gaat al 40 jaar op en neer. En dat gaat zo blijven. Dus nu moet PSV even stil zitten, omdat Ajax het mes hanteert, maar zodra straks Ajax weer geschoren wordt, dan zien we het omgekeerde weer.

Maar straf? Hiervoor? Voor een eierschaaltje en omdat er een puberale woordgrap gemaakt wordt? No way! Dit is geen pop die aan een strop bungelt, zeg maar. Of een oproep om geweld of haat. Allemaal flauwekul. Ik neem dit niet serieus allemaal.

28 oktober 2021 om 17:01

Ik vind het een heel lang verhaal waarin je eigenlijk niks nuttigs zegt en het gewoon goedkeurt, zegt meer over jou!

28 oktober 2021 om 17:08

"waarin je eigenlijk niks nuttigs zegt"

Dank voor je feedback.

" zegt meer over jou"

Ah, En wat, in jouw ogen, zegt dit meer over mij?

28 oktober 2021 om 17:10

Ik vind dat hij het prima verwoord. Dat doek is kinderachtig, maar hier een straf voor geven is nog kinderachtige. Weet je wat pas gevaarlijk is dat vuurwerk van die supporters in deze wedstrijd

28 oktober 2021 om 17:16

“ Dit spandoek bewijst niet alleen hoe kinderachtig sommige Ajaxfans in essentie wel niet zijn én het laat zien dat er een enorm respect bestaat voor PSV en alles waar PSV voor staat”.

Nog even los van de discussie of dit spandoek strafbaar is (aanklager ga iets zinvols doen i.p.v. dit geneuzel!) sla je wel een beetje door met bovenstaande tekst. Ik zou werkelijk niet weten waar psv aantoonbaar voor staat.

28 oktober 2021 om 20:00

Een beetje doorslaan, ofwel ietwat gechargeerd maakt het punt wel helderder. Ik kreeg ook direct eenzelfde soort gevoel toen ik het doek zag: ze zijn stiekem toch met psv bezig, los van wel of geen goede humor.
Je laat je hiermee ontzettend kennen en het impliceert een soort ontzag. Niettemin til ik hier totaal niet aan, want humor (hoe slecht ook) kent weinig grenzen. Voetbal is nou eenmaal niet darten met maten..

28 oktober 2021 om 20:04

Nee hoor geen ontzag. Respect voor de prestaties van psv uit het verleden, maar over het algemeen moeten Ajacieden lachen om psv, we nemen ze ondanks alles niet al te serieus.

De fans waren spot on met die eierschalen, wat een totale gezeur om helemaal niks eigenlijk. Het is wat plagerig bedoeld, beetje een dolletje met de PSV fans, ik snap niet waarom 'aidshoven' zo'n zware lading lijkt te hebben, de scheldwoorden die vanaf de tribunes komen zijn vele malen erger. Het is een enorm gaar woordgrapje en ik zou ze eigenlijk aanklagen voor het gebrek aan creativiteit maar alsjeblieft zeg laat dit lekker gaan.

Ik zou eerder kritiek hebben op de kwaliteit van het doek, ben toch beter gewend van de Ajacieden.

28 oktober 2021 om 16:47

Erg gare woordgrap idd. Totaal niet boeiend om daar zo’n ophef om te maken.
Straf niet nodig lijkt me. Zo errug is het allemaal niet.

28 oktober 2021 om 16:47

Vind dat ‘aidshoven’ wel echt heel slecht hoor. ‘Brainfart’ kon ik dan nog wel enigzins om lachen. Als je het als supportersgroep niet voor elkaar krijgt om elkaar te plagen zonder er ziektes aan te verbinden ben je gewoon slecht bezig wat mij betreft. Logisch dus ook dat dit een staartje krijgt. En ben het er helemaal mee eens dat dit een enorm gebrek aan creativiteit is, dit kon inderdaad een stuk beter!

28 oktober 2021 om 16:57

Ze waren idd spot on met de eierschalen. Maar het belangrijkste hier is dat er doeken zijn goedgekeurd door Ajax en die daarna nog aangepast zijn en dat is een kwalijke zaak.

Want waar Brainfart aidshoven nog een infantiel domme woordgrap moet voorstellen zijn diezelfde Neanderthalers tot veel ergere teksten in staat.

Als je dat vertrouwen schaadt verdien je mijn inziens een stadionverbod.

28 oktober 2021 om 17:07

Origineel

"maar het belangrijkste hier is dat er doeken zijn goedgekeurd door Ajax en die daarna nog aangepast zijn en dat is een kwalijke zaak."

Valide punt inderdaad. Maar dat is puur tussen deze groep supporters en de directie van Ajax. Lijkt me niet dat de KNVB daar dan iets van moet gaan vinden.

"want waar Brainfart aidshoven nog een infantiel domme woordgrap moet voorstellen zijn diezelfde Neanderthalers tot veel ergere teksten in staat."

Dat is waar inderdaad. Ik heb ze ergere dingen en dingen die echt niet kunnen horen bezigen. Begin jaren '90, als ik dan in het Olympisch stadion was bij een Ajax - PSV, dan liepen daar mensen rond in Tshirts met 'liever k*** en TBC, dan fan van Psv'. Dát vind ik al van een totaal andere orde dan 'brainfart Aidshoven'. Met alle respect hoor. ...

28 oktober 2021 om 17:18

Eigenlijk kunnen we concluderen dat de Ajax-hooligan er dus een heel eind op vooruit is gegaan.

Mja, ik vind de ophef nogal overdreven. Ik snap dat je het afkeurt en het niet leuk vindt, maar mensen die hier een enorm punt van willen maken mogen wat mij betreft een leuke hobby zoeken en daar hun tijd aan besteden.

28 oktober 2021 om 17:26

"valide punt inderdaad. Maar dat is puur tussen deze groep supporters en de directie van Ajax. Lijkt me niet dat de KNVB daar dan iets van moet gaan vinden"

Dat zou inderdaad tussen club en supporters gaan. Volgens mij deelt de KNVB ook geen stadionverboden uit.

"begin jaren '90, als ik dan in het Olympisch stadion was bij een Ajax - PSV, dan liepen daar mensen rond in Tshirts met 'liever k*** en TBC, dan fan van Psv'."

Dat is gewoon verwerpelijk. En om dat soort onzin op een spandoek te voorkomen moet Ajax keihard ingrijpen. Wat de KNVB doet boeit me vrij weinig. Daar zou het ook helemaal niet van af moeten hangen.

28 oktober 2021 om 18:46

@Constant Kante
In het verleden zijn er ergere dingen geschreven en gezegd.
Ik ben ook dan benieuwd wat de KNVB eventueel van plan is om te doen. Mocht Ajax van de KNVB een straf krijgen dan kan je dit in de toekomst meer verwachten. Wie gaat dan bepalen wat wel of niet op een spandoek mag worden geschreven?

28 oktober 2021 om 19:02

De knvb is verantwoordelijk voor de competitie en dus voor wat er in het stadion gebeurt. Het is negatief voor de uitstraling van de competitie dus ga er maar vanuit dat ze straffen kunnen uitdelen. Zelfde geld voor de uefa tijdens europese wedstrijden. Die laten ook spandoeken weghalen en geven boetes hiervoor.

28 oktober 2021 om 17:15

Vond de kwaliteit niet eens zo slecht, die woordgrap is gewoon van groep 8-niveau. Daar had je ook zulke grapjes en als je die dan in de brugklas zou maken was het al niet 'cool' meer.

Maar goed, past natuurlijk bij het verstandelijk vermogen van de mensen die dat hebben geschreven. Boeie Ruurd, en over tot de orde van de dag.

28 oktober 2021 om 17:38

Haha echt he? En blijkbaar is er dan niemand in die groep die duidelijk kan maken dat dit wel een erg triest, kinderachtig niveau is.

29 oktober 2021 om 00:14

Omdat het IQ in die groep erbarmelijk laag is. Aan het eind van de dag is het gewoon een misplaatste, kinderachtige woordgrap.

Ik snapte zondag de heisa eromheen al niet. Gewoon een flauwe, niet leuke en hooguit grove woordspeling. Of je erom kan lachen is voor iedereen persoonlijk, maar meer toch ook weer niet lijkt me.

28 oktober 2021 om 17:29

Als er geen 'aidshoven' had gestaan was het prima geweest, dan is het gewoon een doorsnee spandoek.

28 oktober 2021 om 17:36

En wat is er zo erg aan Aidshoven? Misschien mis ik een of andere link met het verleden van PSV? In mijn ogen is het een hele kinderachtige, slechte woordspeling door het wordt Aids en Eindhoven te vervoegen. Meer niet. Maar ik kan het mis hebben en hoor het dan graag.

28 oktober 2021 om 18:13

Het is een erge ziekte. Dat is het denk ik gewoon. Dat daar tegenwoordig minder mee gescholden wordt, vind ik persoonlijk trouwens niet erg.

28 oktober 2021 om 18:14

Wat. Het is gewoon een onnodige beledigende tekst. Als je geen grappen kan maken zonder scheldwoorden ben je sowieso al niet grappig. Plus spotten met aids is ook niet echt netjes.

28 oktober 2021 om 19:04

Vervang aid voor k***. Hopelijk snap je het dan wel. (En als je het dan nog niet snapt dan heeft verdere uitleg geen zin…. )

28 oktober 2021 om 20:42

@djdano, op k*** ligt wel een veel negatievere lading als scheldwoord zijnde... Weer lekker makkelijk scoren ook van je. Op die manier kan ik het ook. Vervang het wordt door verkouden en je hoort er niemand over..... Als dit jouw manier van discussies voeren is, het gewoon veranderen van het woord door een veel erger woord en dan zeggen dat het heel erg fout is. Ja, zo kan ik er ook nog een paar. Als iemand zegt de het er vandaag een slechte scheids was en je vervangt slecht door k*** dan is is dat ook onacceptabel.... Er stond aids, dus houd het lekker bij dat woord. En dat wordt heeft echt veel minder lading dan het k*** woord.

28 oktober 2021 om 20:48

@VijfMeterLijn, dat het onnodig is oké, mee eens. Dit was ook totaal geen leuke of goede grap. Voor geen meter. Verder zoeken supporters altijd de grenzen op en gaan ze er soms overheen. Als ze eroverheen gaan, ben ik altijd voor keihard optreden. Ook als het om Ajacieden gaat, maar in mijn ogen is dit gewoon een oerdomme, hele slechte, dieptrieste, kinderachtige mislukte poging geweest om grappig te zijn. Meer niet. Ik vind het erger dat ze zich niet gehouden hebben aan het ontwerp dat door Ajax is goedgekeurd en als ik Ajax was zou ik op dat punt nu keihard optreden. Ajax geeft ze toestemming voor zulke acties, maar dan moet je je wel houden aan de afspraken die gemaakt zijn. Als ik Ajax was, zou ik daar eerder boos over zijn dan over de slechte tekst.

28 oktober 2021 om 21:05

Mensen vinden het makkelijker om met een woord als aids te schelden dan k*** omdat het in het eerste geval vooral homo's en zwarte mensen betreft, maar het is een onvervalst verschrikkelijke ziekte. Dat jij dan de ene negatieve lading belangrijker noemt dan de andere doet daar niets aan af.

28 oktober 2021 om 23:13

Laten we het "k***hoven" noemen en dan zien hoeveel begrip je ervoor hebt.

Wat mij betreft is het alles of niets. Als de ene ziekte niet kan, dan de rest ook niet. De verontwaardiging omtrent de reactie op "aidshoven" vind ik dan ook vreemd en selectief.

29 oktober 2021 om 01:45

Ik zeg toch ook niet dat ze er dan k*** van moeten maken, dit verzin je er helemaal zelf bij Almogaver. Jij zegt alles of niets- naast dat ik dat te makkelijk vind (de ene ziekte is de andere niet) zou ik dus zeggen: niets. Of een andere krachtterm. Ze zijn creatief geweest met brainfart, waarom dan niet ook met Eindhoven?

29 oktober 2021 om 10:49

@Almogaver, dan zal ik maar niet zeggen dat ik een pesthumeur heb. Vreselijke uitdrukking...

28 oktober 2021 om 17:35

Ben het met je eens. Als andere supporters andersom iets naar ons doen, vind ik het ook vaak prima. Er zijn blijkbaar echter wel mensen die zich hier persoonlijk aangesproken en beledigd door voelen. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wie in dit geval, maar goed.... Wat ik minder kan waarderen is dat het sfeerteam afweek van het goedgekeurde ontwerp. Als je zulke "sfeeracties" wilt blijven doen, moet je niet zulke streken leveren. Wees blij dat het mag, zoek de grens ook lekker op, maar blijf wel een betrouwbare partij voor Ajax. Ik kan er in ieder slecht tegen mensen die A zeggen en B doen. Een man een man, een woord een woord. Ik denk dat Ajax best makkelijk is qua sfeeracties, maar het lijkt mij niet gunstig om ze tegen je in het harnas te jagen.

28 oktober 2021 om 18:57

Ik ben het helemaal met je eens. Als rasechte Amsterdammer en Ajacied voor het leven ben ik - qua kwaliteit - betere humor gewend. Slim en spottend, maar niet gemeen en vals; dat laten we aan andere fans over.

Ik verwacht dat ook als Amsterdammer, en ik ben serieus teleurgesteld in de kwaliteit van dit spandoek. Die eierdopjes en die tranen kan ik nog mee leven, hoewel dat ook te makkelijk is, maar dat "aidshoven" is een matige sneer. Om zoveel redenen zijn er heel veel betere, ludieke manieren om PSV en Eindhoven te kakken zetten.

Overigens was dat spandoek goedgekeurd, omdat Brainfart Aidshoven niet in het concept was opgenomen.

Echt een gigantisch kinderachtige text natuurlijk, vond de afbeelding an zich wel grappig. Denk dat de steek richting PSV zelfs nog beter was overgekomen als ze het bij Brainfart Eindhoven hadden gelaten. De commotie is in mijn ogen wel wat overtrokken, geef die gasten een tik op de vingers en klaar.

Wat wordt de straf? De makers van het doek een maand lang met de tekst "dumbsterdam Hooligays" te laten lopen?

28 oktober 2021 om 16:53

Verwacht je maar aan een boete!

Brainfart vond ik wel grappig. Aidshoven, beetje onnodig. Kon er niet om lachen maar zo schokkend nou ook weer niet.

Maar het is wel een goede zaak als Ajax beter controleert bij spandoeken voortaan. Dan kan je dit soort gedoe voorkomen.

Is dit een grap?
Wanneer dit echt zo is, dan kunnen we binnenkort een club failliet verklaren wanneer Berghuis op bezoek is geweest. Daar zullen waarschijnlijk veel doeken hangen met beledigende teksten, met als gevolg boetes van de KNVB.

28 oktober 2021 om 17:10

Nee joh...we kunnen ons dan weer vergapen aan die close-ups van die agressieve mensen met wijd opengesperde ogen die als een klein kind lopen te schreeuwen en schelden en met middelvingertjes omhoog staan. Heerlijke TV altijd.

Een boete heeft geen nut. Dan tref je de club en niet de verantwoordelijke personen. Gewoon 1 of meerdere wedstrijden geen supporters in deze vakken (of alleen voor het sfeerteam). Op deze wijze tref je de daders.

Tja, dat "sfeer" team wordt ook geleid door een zwakzinnige met een megafoon. Denk niet dat je heel veel kwaliteit uit die groep kan verwachte. Echter hier juridisch iets van maken is overtrokken. Is het kansloos, triest en infantiel? Absoluut! Is dat dan ook gelijk strafbaar? Lijkt mij niet

Zelfde straf als nec voor dat spandoek eventueel krijgt. Anders is het meten met 2maten maar dat is vrij normaal bij de knvb

Wat hebben we allemaal een dun huidje gekregen zeg. Een slechte grap met een opmerking die nergens opslaat, maar om daar dan zo gepikeerd over te gaan doen. Wie is er nou echt beledigd met dit spandoek? Meerdere mensen in mijn directe omgeving zijn overleden aan k***, maar denk je dat ik er wakker van lig als een paar tokkies dat op een doek zouden schrijven? Laten we met zijn allen de echte problemen is aanpakken in plaats van dit drama om niks...

Is de alternatieve verbouwing van de toiletgroep van het uitvak niet straf genoeg?

Wat een gezeik weer om niks. Typisch Nederlands om weer zo te zeiken. Een spandoek gericht aan de PSV fans en de aanklager doet een onderzoek. Laat me niet lachen. Hou je liever bezig met echte dringende zaken.

Om hier nu een halszaak van te maken zegt genoeg over de Knvb een wereldvreemde organisatie. Bijna iedere wedstrijd die er in de eredivisie en kkd word gespeeld komen de meest ranzige scheldpartijen en racistische teksten uit de monden van supporters maar hier word nooit op ingegrepen en nu gaan de bobo's zich druk maken om een spandoek. Zeer selectief.

Dat aids hoven is mss iets waar je je druk over kunt maken.
Maar als het ook over die eierdoppen gaat denk ik waar kan je je druk over maken.
Wat ze daarna in de toiletten allemaal kort en klein hebben geslagen vind ik persoonlijk toch wat vervelender.
Ik zie iig geen filmpjes meer uit Eindhoven voorbijkomen, kennen hun plek weer even voorlopig 😁

Twente kreeg voor het doek hash,coke en pillen een geldboete. Waarom krijgt Ajax geen boete?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

The Telegraph: Erik ten Hag genoemd bij Manchester City

De unieke prestatie van Ajax in de Champions League heeft ertoe geleid dat ook vanuit het buitenland de schijnwerpers zijn gericht op de Amsterdammers. Met name in Engeland wordt veel geschreven...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren