Feyenoord krijgt liefst 2300 extra kaarten voor uitduel met Union Berlin

Donderdag, 28 oktober 2021 om 12:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:12

Feyenoord heeft een groot aantal extra kaarten gekregen voor de uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin in de Conference League. De Rotterdammers konden in Berlijn al rekenen op de steun van 2.800 fans, maar dat aantal zal nu bijna verdubbeld worden. Feyenoord heeft 2.300 extra kaarten gekregen en speelt daardoor volgende week voor ruim 5.000 eigen fans, mochten alle kaarten donderdag verkocht worden.

Het besluit om Feyenoord extra kaarten te geven is opmerkelijk, daar het vorige week volledig misging rondom en tijdens het heenduel in Rotterdam. De avond voorafgaand aan het duel werd de clubleiding van Union aangevallen in een restaurant en ook op de wedstrijddag was het allesbehalve rustig rond De Kuip. De politie van Rotterdam vond onder meer boksbeugels, verzwaarde handschoenen, bivakmutsen en gevechtsbitjes bij de Duitse aanhang en verrichtte 75 arrestaties, waarvan 59 Duitsers. Zestien van de arrestanten kregen een boete, onder meer voor openlijke geweldpleging.

De 2.300 extra kaarten zullen verdeeld worden over twee ringen in het Olympiastadion in Berlijn. 1.100 supporters worden op de eerste ring geplaatst, 1.200 op de tweede ring. Daarmee komt het totaal, mochten alle kaarten donderdag verkocht worden, op 5.100 Feyenoord-fans tijdens de return in de Conference League. Alle uitkaarthouders krijgen van de club het eerste recht om een kaart aan te schaffen. Feyenoord plaatst de kanttekening dat het voor supporters niet mogelijk is om in Berlijn om te wisselen. Het omwisselen van kaarten vindt plaats in Rotterdam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door darleytorres)

Dit wordt een grote ravage! Wie verzint het nu om er nog is 2.300 kaarten bovenop te doen? Dit gaat he-le-maal uit de hand lopen, daar is geen glazen bol voor nodig. Mede-Feyenoord aub... hou je gemak daar!

28 oktober 2021 om 12:59

Denk dat ze ze liever in het stadion hebben zitten dan in de stad zelf. Lijkt mij de enige logische verklaring.

28 oktober 2021 om 13:23

Succes ook in Duitsland om daar een beetje te gaan rellen. Kan je een ding verzekeren dat je dan liever hebt, dat je thuis was gebleven als je gepakt wordt. De straffen daar zijn veel erger dan hier in Nederland.

29 oktober 2021 om 04:06

Naast dat waren ook de regels versoepeld. Ajax heeft ook extra kaarten gekregen .

28 oktober 2021 om 13:00Deenb

Het gevaar ligt hem niet in die extra kaarten.
Er worden volgens mij 10.000 supporters verwacht dus het grootste deel al zonder kaart.
Je kan ze beter in het stadion hebben dan in je stad.

Daarnaast hebben ze een open brief naar het bestuur gestuurd. Nu kunnen ze ook gelijk bewijzen dat ze met de club 1 kant op willen.

28 oktober 2021 om 13:11

Die open brief is wat mij betreft helemaal niets waard, want er hoeven maar 20 rotte appels tussen te zitten en het kan weer finaal uit de hand lopen. De harde kern van Feyenoord kennende zullen het er eerder 200 zijn dan 20.

28 oktober 2021 om 13:18

komt de brief van die lui die er een zooitje van maken, of van de goedwillende supporters?

28 oktober 2021 om 13:18

David,

Die brief wordt juist een hoop waard als ze dus in Duitsland laten zien dat ze het menen.
Die rotte appels worden dan op nette wijzen gecorrigeerd.

28 oktober 2021 om 13:19

@daviddein

Dus als er 10,000 Feyenoorders in Berlijn zijn die zich gedragen en 20 misdragen zich (zoals jij beweerd) is die hele brief niets meer waard? Wat nou als die 20 die zich misdragen niet bij één van die groeperingen hoort en onder de noemer 'meelopers' valt?

Je onderschat namelijk hoeveel van de mensen die opgepakt wordt tijdens het rellen geen onderdeel zijn van een groepering en vallen onder de noemer 'first offenders', hier is de afgelopen jaren onderzoek naar gedaan en volgens mij is meer dan 70% van de mensen die tijdens de rellen wordt opgepakt 'first offender'.

28 oktober 2021 om 13:20

@nederland79

Het zal een mix zijn er zitten natuurlijk groeperingen bij die betrokken zijn bij veel onrust en rellen.
Ze zeggen altijd het beste voor de club maar ja we weten allemaal dat niet alles het beste voor de club is.

Maar even een ander voorbeeld de F-side en de 76 crew die praten ook gewoon met bestuur van Ajax. Dat is gewoon belangrijk zeker om een hoop onrust weg te nemen.

28 oktober 2021 om 13:47

De goedwillende supporters zijn het probleem helemaal niet, daarom is de brief mij niets waard. Ik weet zelf ook wel dat 99.9% van de mensen met een Feyenoord-hart liever geen rellen en vernielingen zien, maar het is nu net dat kleine groepje dat iedere keer al die problemen veroorzaakt. Dit zijn mensen die het gerechtvaardigd vinden omdat hun o zo nostalgische stadion aan vervanging toe is. Mensen die in een compleet andere realiteit leven en overtuigd zijn van hun gelijk. Dan kan je namens de grote menigte een brief schrijven, die kleine groep rotte appels blijf je houden. Men zou er goed aan doen om deze mensen te identificeren en een levenslang stadionverbod met meldplicht te geven. Lekker iedere Europese uitwedstrijd op het bureau kijken in plaats van een mooie buitenlandse stad afbreken.

En dat de rotte appels gecorrigeerd worden door de rest geloof ik ook niets van, deze mensen zijn niet te corrigeren, enkel door ze in de bak te gooien wellicht.

28 oktober 2021 om 13:59

@daviddein

Ik heb niet het idee dat je een Feyenoord-supporter bent en als je dat wel blijkt te zijn, zou ik me toch wat meer verdiepen in wat er speelt rondom de club.

"dit zijn mensen die het gerechtvaardigd vinden omdat hun o zo nostalgische stadion aan vervanging toe is."

Het is al ontelbaar keer gezegd, maar dit klopt pertinent niet. Er is heel veel kritiek op Feyenoord City en het stadionplan dat er nu ligt, maar er is geen kritiek op het idee dat de Kuip vervangen moet worden en er (ooit) een nieuw stadion moet komen. Je kan echter maar één keer de overstap maken naar een nieuw stadion, dus moet je er 1000% van overtuigd zijn dat het de beste stap is voor de club. Momenteel is Feyenoord City dat in de ogen van veel supporters niet.

"men zou er goed aan doen om deze mensen te identificeren en een levenslang stadionverbod met meldplicht te geven."

Ook dit gebeurd al zeer regelmatig. Naast het landelijke stadionverbod krijgen ze daarnaast ook een gebiedsverbod voor de regio Rotterdam-Zuid en/of de gebieden waar de andere stadions liggen. Feyenoord kan er echter niet voor zorgen dat deze mensen naar het buitenland reizen en daar eventueel voor problemen zorgen. Dit is een zaak voor de politiek en niet voor de club Feyenoord. Echter is recent nog gebleken hoe moeilijk het is om strafrechtelijk zaken voor elkaar te krijgen, kijkende naar dat alle stadionverboden van de deelnemers aan de speurtocht zijn ingetrokken.

Al met al snap ik waar je naartoe wilt met je verhaal, echter klopt er toch het één en ander niet. Daarom vind ik het hoogst opmerkelijk dat je alles en iedereen over één kam scheert en elk incident dat eventueel gaat plaatsvinden in Berlijn gelijk koppelt aan de gepubliceerde brief en daarmee de brief af doet als 'niets waard'.

28 oktober 2021 om 14:09

Ik ben inderdaad geen Feyenoord supporter, AZ is mijn club in Nl.

Ok, het is een nette brief en het is een goed signaal dus het is inderdaad wel iets waard. Maar gaat de problemen niet oplossen naar mijn mening, dat is meer mijn punt.

Wat betreft Feyenoord City snap ik je punt ook. Tegelijkertijd denk ik, als buitenstaander, schoenmaker blijf bij leest. Stadionbouwers hebben verstand van stadions, supporters hebben verstand van supporten. Een dialoog en kritieken moeten uiteraard mogelijk zijn, maar doe dat dan met een vertegenwoordiging van de fans, zoals deze brief ook afkomstig is van een vertegenwoordiging van supportersverenigingen.

De zin "dit zijn mensen die het gerechtvaardigd vinden omdat hun o zo nostalgische stadion aan vervanging toe is." sloeg dan ook puur op de hooligans. Als je een directeur thuis op zoekt kan je zo veel vinden, maar wat mij betreft ben je dan af.

De conclusie is dat Feyenoord het mooiste publiek van Nederland heeft, maar ook het hoogste gehalte doorgesnoven dwazen. Bij Ajax zit een flinke groep van dat soort figuren achter het doel, bij Feyenoord zie je ze door heel het stadion. Ik vind dat je als club met gestrekt been tegen dit soort groeperingen in moet gaan als ze over de schreef gaan. Deze mensen zijn de reden dat uitsupporters als vee worden behandeld in Nederland, maar uit angst voor represailles houden clubs dit soort fans toch liever te vriend. Zie ook een Ajax waarvan de directeur een moordenaar opzoekt in zijn cel. Het valt niet te rijmen.

28 oktober 2021 om 16:05

Heerlijk al die discussies hier. Ik zit inmiddels met mijn 2e bakje popcorn.🍿 Ik zit echt met een lach en ongeloof de discussies te lezen hier. Maar even een vraag, zegt men nu hier dat het echt een kleine groep is die geen nieuwe stadion wilt. Want door die groep of een aantal werd Koevermans bestormt en bedreigd?En waarom willen de supporters geen Hyper modern stadion, zo lekker aan het water. Lekker overdekt bij slechte dagen...Dan hebben jullie noet alleen de beste voetbal stadion maar meteen ook de mooiste van eventueel Europa. I don't get it. Geluiden zeggen...dat nostalgische stadion beter is dan een hypermoderne stadion. Ach ja!Jullie gaan echt springen, totdat alles ineens naar beneden kelders en dan zijn er ineens kamer vragen " Voorzitter, hoe heeft dit kunnen gebeuren?"....Ball till you fall🤦🏾‍♂️

28 oktober 2021 om 16:12

@fairplay

Je moet wel door blijven lezen als je popcorn gaat halen.

De Supporters zijn niet tegen een nieuw stadion.
Ze zijn tegen het plan wat er nu ligt wat Feyenoord niet verder gaat helpen.

Maar als jij ff door lees kom je die stukjes ook wel tegen

28 oktober 2021 om 13:19

Ik vermoed dat Berlijn gerenoveerd moet worden, dan is dit wel handige en goedkopere manier om de boel alvast te slopen.

28 oktober 2021 om 20:19

Wat zal de politie liever hebben? 8000 man in de stad en 2 in het stadion of andersom?

Jammer dat Union in het Olympiastadion moet spelen, dat krijgen ze toch nooit vol (als dat ondertussen al zou mogen). Al moet ik zeggen dat de sfeer daar wel best goed zit met een lage bezetting als de fans een beetje enthousiast zijn. Verder moeten we maar hopen dat iedereen een beetje normaal doet.

28 oktober 2021 om 12:59

Idd heel jammer, Voldoet het stadion niet aan de eisen ? Want in de Bundesliga spelen ze daar wel gewoon. Al weet ik niet of de Europese eisen strenger zijn. Al hebben ze wel geluk dat het wel in dezelfde stad is. Sommige clubs moeten dan in andere steden spelen en dat is toch balen voor de fans

28 oktober 2021 om 13:09

Wat ik begreep tijdens de nabeschouwing van de vorige wedstrijd, is dat hun eigen stadion voor een groot gedeelte uit staanplaatsen bestaat. Dat is in de UEFA-regels niet toegestaan.

28 oktober 2021 om 13:11

Ik had het even opgezocht, en blijkbaar zijn er bijna alleen maar staplaatsen in het stadion, en volgens mij mogen staplaatsen niet in Europese wedstrijden. Slechts 3600 van de 22000 plaatsen zijn zitplaatsen.

28 oktober 2021 om 13:13

Ah oké daarom. Jammer want ze hebben een leuk stadion, Bedankt voor de info!

28 oktober 2021 om 13:20

als het niet vol zit is het jammer, maar het olympisch stadion is echt geweldig, veel mooier natuurlijk dan hun eigen stadion.
Alleen het ritje met de tram erheen, inclusief korte wandeling al.
En als je dan op het plein voor het stadion staat.
Het ademt aan alle kanten historie uit.
Maar goed...als er maar een paar man in zit, mis je natuurlijk wel sfeer

28 oktober 2021 om 13:37

Ja inderdaad echt een mooi stadion. Ben er laatst naar Hertha-Fürth gaan kijken en door Corona mochten er maar 21.000 mensen binnen. Maar toch was er nog een alleraardigst sfeertje.

Wat dachten ze, vorige keer ging het zo goed met de supporters dan geven we maar wat meer kaarten

28 oktober 2021 om 13:05

Wat ze dachten? Waarschijnlijk iets in de richting van "2.300 × €50".

28 oktober 2021 om 16:10

Natuurlijk niet, ze zijn gewoon bang dat er duizenden Feyenoord fans komen zonder kaartjes.

28 oktober 2021 om 13:08

In dat licht kunnen we natuurlijk net zo goed de Kuip ook leeg houden, want er zijn altijd een groepje van die idioten die krankzinnige dingen doen.

28 oktober 2021 om 15:44

Misschien zou dat wel eens helpen om zsm alle namen van de relschoppers te krijgen.

Ik hoop oprecht dat het goed gaat straks. Als er nu weer rellen of andere negatieve incidenten plaatsvinden door 'supporters' van Feyenoord kon de UEFA wel eens harde maatregelen gaan treffen.

Wat een verschrikkelijk artikel weer. Het waren de Union fans he, met al die boksbeugels et cetera. En ook alle arrestanten waren Duitsers. Maar voetbalzone moet hier weer even stennis van maken.

Zo enorm triest en laat wederom zien hoe dezewebsite te werk gaat

28 oktober 2021 om 13:02

Wie bestormde dat eetgelegenheid? Dat waren echt Feyenoord fans.

28 oktober 2021 om 13:08

Wie weet waren de Union Berlin supporters hun directie wel zat en wilde ze hen wegpesten? De feyenoorders hebben immers bewezen dat je directie terroriseren succes oplevert

28 oktober 2021 om 13:10

Dat is toch ook wel logisch, hoeft geen verdere uitleg bij dat dat feyenoord 'fans' waren, helemaal omdat er (terecht) heel veel media aandacht om heen was . Bij die opgepakte gekken met wapens op zak is dat toch verre van duidelijk en lijkt het nu of dat ook feyenoorders waren omdat het gelijk achter het andere incident genoemd wordt. Het had vz gesierd als ze het even duidelijk hadden vermeld (ook bij aanval van union bestuur had dat van mij gemogen), maar zo wekt het gewoon de verkeerde indruk.

28 oktober 2021 om 13:14

Zelfs dat is niet eens bewezen.

28 oktober 2021 om 13:47

Dat staat er boven en dan eronder wordt erover wapens gerept maar nergens staat er dat dat duitsers waren!! Nee het verhaal ging verder op donderdag avond vielen feyenoorders eetcafe aan! En dan vrijdag werden er 70 supportwrs met wapens gepakt! Beetje heel erg slecht geschreven in mijn ogen

28 oktober 2021 om 16:04

Dat wordt ook in het artikel genoemd (en terecht), maar dat de overige mensen Duitsers waren staat nergens. Stemmingmakerij dit!

28 oktober 2021 om 16:05

Inderdaad. Heel erg slecht beschreven ja.

29 oktober 2021 om 01:06

Typisch weer, geen Feyenoorder die zich kapot schaamt voor de mishandeling van de Union directie, alleen maar de aandacht afleiden met op zijn best kulargumenten.

29 oktober 2021 om 14:21

Kom eens met een voorbeeld, Peter.

28 oktober 2021 om 13:02

Ik denk toch dat zij niet stoelen naar hun eigen bestuur hebben gegooid.
Dus het klopt dat de Duitse fans zich ook misdragen hebben, maar zij waren zeker niet de enige.

28 oktober 2021 om 13:04

De lievertjes van Feyenoord hadden natuurlijk niks verkeerd gedaan?… grow up!

28 oktober 2021 om 13:04

Bron?

Ik zie in ieder geval niet in het artikel dat een club of groepering de zwarte piet krijgt toegespeeld. Ik lees alleen over ongeregeldheden.

28 oktober 2021 om 13:14

Google op: 'union supporters opgepakt Rotterdam' en je hebt zat bronnen. Dit is dus precies waarom vz het gewoon netjes had moeten vermelden dat het om union supporters ging

28 oktober 2021 om 13:34

Ik zie je even hierboven zeggen dat het niet vermeld hoeft te worden dat het Feyenoord'supporters' waren die het bestuur van Union opzochten, maar dit moet dan wel vermeld worden? Nee, dat is lekker objectieve journalistiek.

28 oktober 2021 om 13:35

Volgens mij staat er toch echt duidelijk dat dit stuk over de 'Duitse aanhang' gaat

28 oktober 2021 om 13:58

@ juggler Hahahah dan moet je echt beter lezen. Ik zeg duidelijk dat er geen uitleg bij HOEFT dat dat feyenoord supporters waren, in de zin van dat dat al lang duidelijk was. Later zeg ik ook nog duidelijk dat ik vind dat het wel had gemogen van mij, als ze bij die gasten met wapens vermelden dat het om Duitse supporters ging, dat het gewoon voor iedereen duidelijk is, ook voor mensen die lang niet alle artikels hier op vz lezen. En je vorige comment bevestigd precies waarom, je vroeg geen bron om de aanval op union bestuur, want dat wist inmiddels iedereen, maar niet over die union supporters. En dus waarom het van mij duidelijker had gemogen.

28 oktober 2021 om 14:00

@Superflurps is pas later aangepast. @voetbalzone bedankt daarvoor 👍

28 oktober 2021 om 14:52

Nee ligt nooit aan feyenoord idd

28 oktober 2021 om 15:03

Niet zo opruien pik

28 oktober 2021 om 15:10

En wie dan die the Union Berlin Voorzitter belaagde in het restaurant??

28 oktober 2021 om 22:56

Zo werkt de media. De waarheid is niet interessant. Er worden verhalen verzonnen en meningen verkondigd als feiten. #DefundTheMedia

Hopen dat het meevalt en dat ze zich kunnen gedragen in Berlijn. Je ziet overal dat ze de Feyenoord aanhang tegenwoordig meer vrezen. In ieder geval “nog meer” als vroeger. Heerenveen die bijvoorbeeld voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord alleen seizoenkaarthouders binnen laat, en geen losse kaart verkoop meer aandurft rond die wedstrijd.

Ik hoop dat Feijenoord daar punten gaat pakken. Dat moet kunnen volgens mij.
Maar ik vind het spannender wat er buiten het stadion gaat gebeuren. De Duitsers hebben volgens mij het gevoel dat er nog een rekening open staat. En Feijenoord supporters zijn ook by far geen lieverdjes.

Je kunt veel zeggen, maar dat had Adolf goed bekeken.
Ondanks dat ik niet voor Feyenoord ben, zou ik bijna mee gaan.

Overdag heerlijk in de biergartens zitten in het centrum van Berlijn en wellicht nog eenklein rondje sightseeing.
Dan rustig met de tram naar de buitenwijk, waar het stadion prachtig gesitueerd is.
Het grote plein voor het stadion, vol met biertafels, muziek en activiteiten.
En dan via de bovenste ring het stadion inlopen en afdalen naar je plaatsen.
Geweldig.

Nu maar hopen dat er alleen verstandige feyenoorders mee gaan en dat ze er een prachtig uitje van maken.

Dat gaat natuurlijk totaal escaleren als al die fans voor de wedstrijd ergens in de stad samenkomen. Hopen dat ze winnen, dan blijft het misschien na de wedstrijd wel rustig.

28 oktober 2021 om 13:21

@vitessa1

Of het goed gaat is afhankelijk van enorm veel factoren zoals het gedrag van de eigen fans, maar zeker ook de voorzieningen en de manier waarop de overheid (duitse politie/me) met de situatie omgaat. Zoals ze bij TV Rijnmond gister ook heel goed uitlegde was het in Manchester twee keer een groot voetbalfeest en was dat mede te danken aan de manier waarop de Britse politie met ons omging: vriendelijk, op de foto etc. Dit in tegenstelling tot de Italiaanse politie die direct naar de lange lat greep. Daarbij liepen er zowel in Rome als in Manchester dezelfde mensen/groeperingen rond.

Al die vooroordelen feyenoord fans op die 30 randdebielen na die het bestuur aanvielen. Hebben niks gedaan tegen of met union supporters. Ik zie iedereen alleen maar van oh word een chaos dit dat. Kap nou is met die eeuwige vooroordelen ja Rome was een wanvertoning maar manchester staat altijd te springen om ons. Laten we het een keer positief zijn en er een feest van maken. Mede kameraden tot woensdag!!!

28 oktober 2021 om 14:50

Vooroordelen? Jullie hebben al legio steden afgebroken haha. Niet dat het mij heel veel uitmaakt, maar zijn echt geen vooroordelen hoor. Geen stad behalve rotterdam heeft graag feyenoord supporters in haar stad.

Hahahahaha. Ik kijk hier echt naar uit. Dit is de reinste entrapment. Als dit misgaat, speelt Feyenoord de komende 100 jaar zonder publiek in Europa.

28 oktober 2021 om 13:32

@robbertb

Het kan aan mij liggen, maar is het niet heel raar dat je er naar uitkijkt dat het eventueel mis gaat?

Daarnaast leiden problemen buiten het stadion vrijwel nooit tot uitsluitingen van (europese) toernooien, omdat dat buiten de verantwoordelijkheid van de UEFA valt. Zo heeft de UEFA bijvoorbeeld ook geen straf uitgedeeld aan Feyenoord na de gebeurtenissen in Rome (al kan je de aanstelling van Thurpin misschien wel als straf bestempelen) en bijvoorbeeld de rellen in Porto tussen Wolves en Standard Luik bleven ook onbestraft.

Dit gaat echt niet goed komen! Kunnen beter alle uitkaarten inleveren en dus zonder uitpubliek spelen. Anders krijgen bepaalde lui kans om Feyenoord WEER ten schande te maken!

Of dit is een stille hoop van de Uefa dat het wederom misgaat en ze op basis daarvan Feyenoord de eerstkomende jaren uitsluiten van europees voetbal, dit met de fontein in Rome in het achterhoofd. Dan is het probleem ook compleet opgelost. Dat dit ten koste van feyenoord als voetbalclub gaat zal de Uefa een worst wezen

28 oktober 2021 om 13:35

@martinjacobse

Het is juist bedoeld om te zorgen dat de kans op problemen minder groot wordt. Als er straks 7000 man in Berlijn rondlopen, kan je deze het beste alle 7000 in het stadion hebben. Daar kan je ze onder controle houden en de kans op ongeregeldheden zijn dan minimaal. Als er van die 7000 straks 5000 'vrij' door de stad lopen, is de kans op problemen vele malen groter omdat je totaal geen zicht hebt op deze personen.

28 oktober 2021 om 14:37

@jjr12

Ik snap die redenatie prima en er is ook heel veel voor te zeggen maar op deze manier is het wel een raar statement. Zolang je maar een risico bent krijg je wel kaarten. Bovendien, en dat kan ik zomaar helemaal mis hebben, lijkt me de groep die voor die ongereldheden zorgt ook alleen maar af te reizen juist voor die ongeregeldheden. Die hebben weinig tot niets met Feyenoord zelf te maken. Rellen om het rellen zeg maar, en daar gieten ze dan zelf een Feyenoord sausje over.

Hoe je dat dan wel aanpakt is een andere discussie en daar kunnen we ook weer van mening over verschillen maar mij lijkt me het aanpassen van strafmaten en harder optreden de enige juiste manier. Van 80 uur tuintjes schoffelen raken ze echt niet onder de indruk. Oppakken, vastzetten voor een half jaar en daarna de schade op ze verhalen. En voor zover ik weet kunnen boetes door misdrijven niet weggewerkt worden door een schuldhulpverleningstraject dus zitten ze er hun leven lang aan vast. Stel er een flink aantal als voorbeeld en de rest is echt heel snel tam. Niets geen tweede kans en theedrinken, straffen en zo hard mogelijk.

Ik denk dat Berlijn plannen heeft om de binnenstad grondig te vernieuwen en dit scheelt dan lekker in de sloopkosten. Ik zou niet weten hoe je anders tot deze actie komt.

28 oktober 2021 om 13:47

@yelle

Een simpele reden is dat ze liever 5000 man in het stadion willen en eventueel 2000/3000 'los in de stad' dan dat je er 2500 in het stadion hebt en 5000 'los in de stad'. De groepen supporters in het stadion zijn namelijk veel makkelijker te controleren en te 'beheersen' dan de supporters die los in de stad lopen: er is totaal geen zicht wie het zijn, waar ze zich bevinden en wat ze uitspoken.

Dat is de reden dat er bij Europese wedstrijden vaak een 'fan-plein' wordt gemaakt waar de fans van de uitspelende club zich kan verzamelen. Ook hier hoeven ze maar één plek in de gaten te houden en weten ze exact waar iedereen zich bevindt.

28 oktober 2021 om 14:04

Hmm ja je hebt wel gelijk. Ze komen inderdaad toch wel naar Berlijn toe, maar het blijft een beetje een rare gewaarwording na alles wat er de afgelopen weken is gebeurd.

28 oktober 2021 om 14:26

Er werd vooraf geschat dat er ongeveer 7000 'feyenoord supporters' en Feyenoord supporters af gaan reizen. Hopelijk neemt dit aantal hierdoor niet nog verder toe. 2000 man zonder kaartje in Berlijn is al niet geweldig maar nog meer zou echt een ramp kunnen worden. Wat dat betreft wel fijn dat Berlijn er alvast wat extra toelaat.

Die 2300 extra kaarten zijn zo weg. Ik denk dat als Feyenoord 10.000 kaarten had kunnen krijgen dat ze die ook kwijt hadden geraakt. Het is eigenlijk het enige potje tegen een tegenstander van betekenis. Dat zijn dan de leukere awaydays.

Geweldig dit van die duitsers! Ajax krijgt ook super veel extra kaarten! worden geweldige awaydays. veel plezier iedereen die er naar toe gaat

Berlijn kan wel een stootje hebben maar 5000 Feyenoord supporters is natuurlijk de overtreffende trap😜. Alle verloven kunnen ingetrokken worden bij Politie Berlijn. Uiteraard voor een klein deel vd Feyenoordaanhang. Groepen over 1 kam scheren is imo onrecht aandoen.

Brilliant. Dit is psychologie van de bovenste plank. Gewoon paar duuzend kaarten extra. Moeten ze bij de Klassieker ook doen.. Geniaal. veel plezier allemaal

Ze willen een nieuw stadscentrum in Berlijn blijkbaar.

Hoppa, rellen in 3, 2, 1..

Ik ben er ook bij. Hopelijk winnen we ook, dan is dat helemaal mooi! Naast dat de regels beetje zijn versoepeld, heb je liever ook vele Feyenoord supporters in het stadion dan in de stad.

Berlijn, here we come! 5100 man… 🔥

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder128
J. ToornstraMiddenvelder123
J. BijlowKeeper120
B. LinssenAanvaller128
L. SinisterraAanvaller114
A. JahanbakhshAanvaller101
C. DessersAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren