Supporters Feyenoord komen in brief met gezamenlijk statement

Donderdag, 28 oktober 2021 om 12:31 • Laatste update: 12:55

De supporters van Feyenoord hebben woensdagavond een open brief gestuurd naar de Raad van Commissarissen van de club. In de brief, een initiatief van supportersvereniging FSV de Feijenoorder, vragen de fans om een dialoog met de Raad, met als doel ‘de club vooruit te helpen’. De aanhang reageert hiermee op het aangekondigde vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans, die na bedreigingen van een groep fans woensdagochtend besloot zijn functie per 1 december neer te leggen.

Via Twitter zegt de supportersvereniging in gesprek te willen met het bestuur, omdat ‘elke poging om de huidige impasse te doorbreken een kans verdient’, zo klinkt het. In de brief, die ondersteunt wordt door zeventien andere aan Feyenoord gelieerde groepen, waaronder de vermeende hooligantak SCF, laten de fans weten de bedreigingen aan het adres van Koevermans te veroordelen. “Laten we maar gewoon met de deur in huis vallen. Niemand is blij met de ontstane situatie. Niemand wil dat deze situatie zich voordoet, voor deed of voor gaat doen in de toekomst.”

De supporters uiten in de brief echter ook kritiek aan het adres van de clubleiding en vragen om meer samenwerking en transparantie om de situatie bij de club te verbeteren. “Iets meer dan een maand geleden schreef RTV Rijnmond in een nieuwsartikel over de relatie tussen club en supporters: ‘Niemand weet nog hoe het nu verder moet bij Feyenoord’", aldus de supportersvereniging. In de brief geven de supporters echter aan dit ‘de grootst mogelijke onzin’ te vinden en 'met verbazing te hebben gekeken’ naar de persconferentie van woensdag, waarin Koevermans zijn vertrek kenbaar maakte en de club aangaf te zoeken naar een oplossing voor de situatie.

“Er werden diverse partijen genoemd”, schrijft de vereniging. “Maar één partij ontbrak structureel in deze passage: de supporters. Dat vinden wij bijzonder frappant, want elke Feyenoorder weet dat de oplossing even eenvoudig als doortastend is: bestuurders en supporters moeten met elkaar dezelfde kant op gaan bewegen, want kansen op succes worden vergroot als supporters vanaf het begin transparant betrokken worden.” De Feijenoorder is dan ook van mening dat de supporters en de club ‘al tientallen jaren uit elkaar aan het groeien zijn’, waarbij vooral het ‘idee leeft dat praten nergens toe leidt’. “De vele honderden uren die club en supporters met elkaar om tafel hebben gezeten, heeft niet bijgedragen aan enige vorm van acceptatie en/of toenadering. Een trieste conclusie die iedereen aan beide kanten zal kunnen onderschrijven.”

Volgens De Feijenoorder moet er daarom ook een dialoog komen met de bestuurders, waarin wordt gevraagd met een ‘frisse wind’ te stoppen met de 'achterkamertjespolitiek’. De fans pleiten in de brief dan zoveel mogelijk supporters te informeren en te betrekken. “Hierbij maken wij dan ook de eerste knieval en kiezen wij publiekelijk voor dit standpunt om aan te tonen dat intenties van supporters oprecht zijn. Wij nemen hierbij het initiatief voor het wederom opstarten van de dialoog en vernemen graag wanneer we gezamenlijk met u allen aan de best mogelijke toekomst van Feyenoord kunnen beginnen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door peter isaias)

Ik heb de brief ook gelezen.
Wat mij op viel is dat er heel veel losse groepen zijn. Ik wist echt wel dat er diverse groepen waren hoor maar zoveel niet.
Tja ik heb eerder gezegd communicatie is een ding.

28 oktober 2021 om 12:42

Maar de roze kameraden moeten van deze types niet zo aan groepsvorming doen. Wat mij betreft de brief volledig negeren. Met terroristen wordt niet onderhandeld

28 oktober 2021 om 12:47

Morodin,

De vraag is uiteraard wel zitten deze gasten in die groepen?

28 oktober 2021 om 12:54

Dat is een terecht punt dat je maakt. Maar ik denk wel dat we dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vanuit kunnen gaan.

28 oktober 2021 om 12:57

@moridin

Bij de roze kameraden-kwestie gaat het niet specifiek om het wel of niet vormen van een groep, maar de uitingen van de (oprichters van) de groep.

De afgelopen jaren was er namelijk geen haan die kraaide naar of iemand homo/lesbisch of iets anders was. Vlak daarvoor is er zelfs nog een heel stuk verschenen in de Feijenoorder over de seksuele voorkeuren van Feyenoorders en zijn er mensen aan het woord geweest die liever als persoon met een ander geslacht door het leven zouden gaan. En raad eens? Niemand die daar kritiek op had en er is ook geen enkele commotie over ontstaan.

28 oktober 2021 om 13:06

Welke uitingen zijn dat dan? Dat ze homo zijn of de verschrikkelijke kleur roze? Homos zijn slecht voor je stoeremannenranking. Daar gaat het om. De harde kern is de hele dag bezig met een ekte, ekte zijn en met wie de grootste heeft. Dan zijn homos niet stoer in vergelijking met andere harde kernen. Homos zijn oke, zolang ze maar niet mee willen doen

28 oktober 2021 om 13:11

@JJR - Er mogen wel 17 (of zelfs meer) verschillende groeperingen zijn, maar nu er ineens een clubje voor homo's (of LHBTQ o.i.d.) is, wordt er schande van gesproken en nog erger zoals met z'n sportschool. Totaal hypocriet. Als er geen commotie over was, is dit clubje toch geen probleem?

28 oktober 2021 om 13:13

@moridin

Kijk voor de gein eens op de twitter-accounts van Paul en Thijs (de oprichters van de Roze Kameraden) en je merkt gelijk wat ik bedoel. Op persoonlijke titel voeren zij constant discussies met andere supporters en doen dit op een zeer denigrerende wijze. Dit heeft er al voor gezorgd dat veel mede-supporters niets van deze personen moeten hebben, wat uiteindelijk leidt tot een negatieve mening over de Roze Kameraden als groep. Dit heeft niets te maken met de intentie van die groep of waar zij voor staan.

28 oktober 2021 om 13:17

@morodin ik sluit het uiteraard niet uit

28 oktober 2021 om 13:28

En nou denken ze of de club van die terroristen is.

29 oktober 2021 om 08:40

Op zich een terecht punt Moridin, maar het is wel een duivels dilemma. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid behoort minimaal een deel van het tuig dat Koevermans bedreigde, de Union directie aanviel, de roze kameraden niet accepteren tot de brievenschrijvers. Toch wil je wel dat ze zich gehoord voelen en dat ze stoppen met het kapot maken van hun club. Dus ik denk dat ze wel in gesprek moeten gaan. Uiteraard niet omdat ze iets zinvols te melden hebben, maar om het kapot maken van de club te stoppen.

28 oktober 2021 om 12:44

Dat is denk ik ook het probleem. 17 groepen, daarvan misdraagt zich er altijd 1. Die jongens hebben zelf echt geen idee wat ze aanrichten. Hup, nog een lijntje en op naar de volgende rel, lijkt de gedachtengang..

28 oktober 2021 om 12:49

Ze kunnen volgende week laten zien in Duitsland dat ze echt willen.
Er worden 2500 extra kaarten verkregen dus in principe zit alles in het stadion.
Laat maar zien of je je goede wil wil tonen en gedraag je dan ook.

28 oktober 2021 om 13:00

@bliek, En wat verwacht je? Denk dat die Duitse support revanche willen nemen. En van het een komt het ander.

28 oktober 2021 om 13:15

@messi

Als ik heel eerlijk ben ben ik er wederom bang voor. Ik geloof dat er 10.000 verwacht worden en dat de helft ongeveer in het stadion komen.
Tja "we" staan er niet echt bekend om dat het rustig blijf en zeker niet in Duitsland.

Maar ja ik vind als je als groeperingen een statement maakt kan je hier kracht bij zetten door je normaal te gedragen zeg maar.

28 oktober 2021 om 14:24

En de feyenoorders niet op die mogolen met wapens?

28 oktober 2021 om 14:15

Ik heb ook niks gezien en vind het schandalig deze brief, totaal geen afstand nemen van de bedreigingen en mekkeren dat er naar de "supporters" geluisterd moet worden. Echt genant. Maar goed dat die mafkezen 0 zelfreflectie hadden dat wisten we natuurlijk al.

Het gaat straks weer mis in berlijn en dan gaan ze weer wijzen naar het bestuur, de politie, en de fans van de tegenstander. Zo klaar met die lui.

Dit is niet namens de supporters! Dit is namens dezelfde groeperingen die de bedreigingen en intimidaties uitvoeren! 99% van de supporters staat niet achter deze groeperingen.

28 oktober 2021 om 12:43

Exact. Dit zijn gewoon ordinaire gieren die hun kans zien om een soort van macht te krijgen die ze nooit horen te hebben.

28 oktober 2021 om 13:02

@thedoc

"dit is namens dezelfde groeperingen die de bedreigingen en intimidaties uitvoeren"

Dit zijn aardige uitspraken die je daar doet, kan je die ook uitspraken ook bewijzen? Gister is er namelijk in de persconferentie door Feyenoord letterlijk gezegd over het bedreigen/intimatie-kwestie dat "de burgemeester aangeeft dat het elementen zijn die GEEN directe band hebben met Feyenoord en GEEN gekende Feyenoord-supporters zijn en NIET in de gekende hooligan-kringen voorkomen".

Daarnaast is het heel makkelijk om iedereen over één kam te scheren, of denk je werkelijk dat de FSV Mark Koevermans heeft bedreigd en geïntimideerd? Dezelfde FSV die regelmatig met Koevermans rond de tafel zit?

28 oktober 2021 om 13:10

Een van de partijen is de RJk. En die zijn wel degelijk betrokken geweest bij de intimidatie. Deze "supporters" zien hun kans schoon om een plekje aan de bestuurstafel te krijgen. Wat een illusie.

28 oktober 2021 om 13:11

@JJR, zoals hieronder ook wordt gezegd is deze brief mede-ondertekend door een groep die onlangs bij Koevermans in de tuin stond.

28 oktober 2021 om 13:16

@debers en @kyle66

Maar dezelfde groepen (rjk/scf/f3r) hebben na al die incidenten wel rond de tafel gezeten met de Feyenoord directie om afspraken te maken over bijvoorbeeld het vrijhouden van de trappen (zoals is gebeurd tegen Union Berlin). In hoeverre is dat dan hypocriet te noemen van Feyenoord? Als ze écht niets van deze groeperingen moeten hebben, waarom gaan ze dan de dialoog aan?

Daarnaast is het aangaan van de dialoog niet iets nieuws, dit gebeurd al jaren. Zo is o.a. de Varkenoordgroep ontstaan die op maandelijkse basis rond de tafel zat met de Feyenoord-directie en bijvoorbeeld Pim Blokland om de rust in en rondom het stadion te bewaren in de jaren dat Feyenoord 8e werd.

28 oktober 2021 om 13:25

@ JJFR12,

Er waren OOK vele elementen van buitenaf. Maar een deel van de problemen kwam ook uit geledingen van de club zelf. Dat is er gezegd tijdens de persco dus zo gek zijn die uitspraken niet. En verder vind ik de argumentatie wel een beetje krom want die groep is wel verantwoordelijk voor alle boetes. Als je de dialoog compleet niet meer aan gaat, lost dat voor Feyenoord ook niks op. We hebben immers gezien wat de oproepen vanuit de club voor zin hebben gehad om trappen vrij te houden en geen vuurwerk af te steken. 0,0...Dus ik vind het wel een beetje simpel om nu te doen alsof je ze wel nodig hebt en dat ze zo belangrijk zijn. Ze zouden zichzelf zoveel constructiever op kunnen stellen door uit zichzelf dit soort initiatieven uit te voeren zonder dat er overleg voor is. Door nu zelf een keer te zuiveren binnen de eigen groep die verantwoordelijk is voor de bedreigingen. De brief is echt van een bedroevend niveau doordat daar geen afstand van is gedaan. Ik lees het als doordrukken wat ze zelf willen en in geen enkele manier een keiharde veroordeling van wat er is gebeurd. Als ze dat wel zouden doen, niet altijd schijt hebben aan dingen waar ze het niet mee eens zijn en wel eisen dat naar hun pijpen werd gedanst, dan zouden ze een volwaardig gesprekspartner zijn. Zeker wanneer ze zich grotendeels beperken tot het doen waar ze goed in zijn. Sfeer maken.

28 oktober 2021 om 13:29

Jjr12, leuk verhaal maar heel specifiek: Rjk was betrokken bij de vernielingen van de roze kameraden en bij die directeur thuis. Feit dat zij daar tussenstaan bij die brief en anderen zich niet van hun distantieren zegt genoeg. Feit dat in die brief niks over grensoverschrijdend gedrag vanuit die groeperingen word gesproken zegt ook genoeg. Geen enkele vorm van zelf reflectie of afkeuring jegens grensoverschrijdend gedrag.

28 oktober 2021 om 15:33

Oke, niet alle leden van alle groeperingen uiteraard. Maar wie hebben de 'speurtocht' georganiseerd? Wie hebben Die sportschool beklad? Ik kan je verzekeren dat degenen die daar achter zitten gewoon lid zijn van 1 van die groeperingen. En de bedreiging komen wel degelijk vanuit die kringen. Als je echt gelooft dat dat niet zo is vind ik dat behoorlijk naïef. Misschien inderdaad niet vanuit de FSV, maar vooralsnog heb ik nog nergens iemand zich zien distantiëren van het geweld, de bedreigingen en de intimidaties. En door je er niet tegen uit te spreken impliceer je op zijn minst het er eigenlijk wel mee eens te zijn..

28 oktober 2021 om 14:15

Nou niet namens 99% van de supporters dat is natuurlijk ook niet waar. Deze groeperingen zijn er wel altijd en overal en vertegenwoordigen echt wel meer dan 1% van de supporters, zeker wat betreft stadionbezoek. Volgens mij s er ook niets mis met communictaie en overleg, mits dat op een normale manier gebeurt zonder achterlijke bedreigingen of intimidaties. Supporter en club kunnen elkaar ook helpen.
Wel frappant dat de FLKG officieel een groepering is :-) daar heb ik ook nog een tijdje mee gehobbeld, maar dat stond toen gewoon voor Feyenoord Losse Kaarten Groep

28 oktober 2021 om 15:37

Als ik op FR12 kijk zijn er maar weinigen het eens met wat er gebeurd is, of met de brief die verzonden is. Misschien iets minder dan 99% maar ruim boven de 90% zeker.

Feijenoord is een praat club geworden met al die partijen die verschillende belangen hebben. Er zal eens flink gehakt moeten worden en wat spaanders moeten vallen (spreekwoordelijk) , willen ze iets gedaan krijgen daar in Zuid .

28 oktober 2021 om 12:45

Precies. Sowieso is dat eeuwige gepraat met de fans absolute onzin. Tuurlijk fans zijn een belangrijk onderdeel van de club en hun mening is echt wel belangrijk, maar als club bepaal je het beleid. Het is toch belachelijk dat Feyenoord al zo lang bezig is met het realiseren van een nieuw stadion en dat ze precies nul zijn opgeschoten door al dit gedoe. De supporters(een deel daarvan) moeten een keer gaan realiseren dat zij momenteel de mensen zijn die Feyenoord tegenhouden. Er zit enorm veel potentie in, maar het gebeurt niet omdat zodra er ook maar een klein beetje verandering moet komen de supporters gek worden. Stilstand is achteruitgang. Het heeft geen zin om te blijven hangen in nostalgie en in het verleden. Die tijden zijn helaas voorbij. Nu moet je bouwen aan de toekomst.

28 oktober 2021 om 12:56

Maar dat dit plan nog niet doorgaat komt niet door de supporters.

Je moet iets wel financieel rond kunnen krijgen en een plan hebben staan die je verder helpt en niet een plan hebben dat je op hetzelfde punt blijft staan.

De supporters zijn niet tegen een nieuw stadion maar wel tegen dit plan.

28 oktober 2021 om 14:18

Ze mogen best praten , als je maar ergens naar toe gaat.Het wordt natuurlijk een stuk lastiger als je als club geen visie en beleid hebt. Dit werd zelf door Koevermans duidelijk gemaakt in die docu. Nu wordt er maar in rondjes gesproken en leidt het nergens naar.

Hoezo moeten de fans gaan bemoeien met het beleid?

28 oktober 2021 om 16:48

Beetje omdat Feyenoord zich manifesteert als een volksclub. Als dat volk vervolgens wordt weggezet, dan verlies je je identiteit en dus je (huidige) supporters. Ik had gisteren een hele discussie met iemand over dat nieuwe stadion en ben er eens in gedoken. En eigenlijk is mijn mening wel 180 graden gedraaid.

Kijk Feyenoord is een volksclub waar over het algemeen toch de havenarbeiders komen. Met de plannen van dat nieuwe stadion (wat van 500 begroot inmiddels al naar 600 miljoen is begroot), zullen dus de kaarten ook flink duurder worden. Volgens Koevermans (bron: die docu) gaan de kaarten aan de lijn dan al van 500 - 600 naar 1.000 euro. Veel van die havenwerkers kunnen dat gewoon niet betalen en dat maakt Feyenoord veel meer elitair. Als je dat wil als club: prima. Maar je verliest daarmee je status als volksclub en je verliest daarmee je die hard supporters.

Dat is momenteel een beetje de spagaat. Koevermans wil groeien. En de supporters willen identiteit behouden

28 oktober 2021 om 19:23

Ik moet zeggen, als ik Feyenoord supporter was zou ik ook doodsbenauwd worden van een stadion van 600 miljoen euro. Het zal niet de eerste keer zijn dat een club onderuit gaat (of decennia lang kwakkelt) door een te duur stadion als je een beetje rondkijkt in Europa.

28 oktober 2021 om 22:18

Nee precies. Plus ze zien zichzelf het stadion uit geprijst worden. Veel van die gasten (en dat zijn niet allemaal hooligans) hebben het gewoon niet zo breed dat je daar een enorme prijsstijging tegen kan gooien. Dan zal het lauwe bier en kouwe kroketten worden vervangen door champagne en kaviaar. Dat wordt een totaal andere club dan.

Die supportersgroepen gebruiken de situatie om nog meer kritiek leveren en druk te zetten op het bestuur. We eisen dit en we eisen dat, je mag pas iets eisen als je de zaken binnen de supportersgroep ook pas op orde hebt. Dus focus je nou eens op die bedreigingen en dat vuurwerk etc. ipv de situatie in je voordeel te gebruiken. Dit is hypocriet ten top. Feyenoord fans zijn bij goed gedrag echt by far de beste fans van Nederland, alleen dat goed gedrag lijkt structureel bij een deel te ontbreken.

28 oktober 2021 om 16:50

Die bedreigingen worden zo toch ook veroordeeld door deze fans? Ik vind dat justitie dat moet aanpakken. Verder is het niet zo dat je pas kritiek mag leveren als je zelf helemaal schoon bent van fouten. Dat zijn 2 dingen die niet direct met elkaar te maken hebben.

28 oktober 2021 om 17:38

Maar hoe zit het als deze groepen die de brief hebben ondertekend zelf de veroorzakers van de bedreigingen zijn?

28 oktober 2021 om 22:16

In feite moet dat geen verschil maken. Ik vind dat die bedreigers gewoon moeten worden opgespoord door justitie en politie, want dat is gewoon een criminele organisatie. En Feyenoord moet (nou ja ze moeten natuurlijk helemaal niks) ervoor zorgen dat iedereen wel weer door 1 deur kan. Je hebt niks aan al die tweedeling. Want beide groepen zijn ervan overtuigd dat het hun club is.

Deze brief is totaal niet serieus te nemen en deze 'supporters' verenigingen.
1 van de groepen die deze brief heeft ondertekend is de RJK en laat dit nou net dezelfde groep zijn die onlangs bij Koevermans in de tuin stonden en betrokken zijn geweest bij het vandaliseren van een sportschool (omdat de eigenaar de oprichter is van de roze kameraden).

28 oktober 2021 om 14:38

Die hebben de brief alleen ondertekend om meer inspraak te krijgen in bestuurlijke zaken van de club. Dat ze in de brief afstand doen van de bedreigingen hebben ze niet eens opgemerkt of trekken ze zich niks van aan.

Volgens mij ben je als club beter af met een vakkundig bestuur en zo weinig mogelijk invloed van supporters. Dat zo'n SCF bij die brief betrokken word is toch ook best frappant te noemen.

28 oktober 2021 om 13:10

@origineel

Het is in principe helemaal niet zo frappant dat een Scf/rjk/f3r betrokken worden bij zo'n brief, omdat er de laatste tijd (steeds) meer overleg is tussen deze groepen en Feyenoord. Daarnaast waren zij in 2012 bijvoorbeeld ook onderdeel van de Varkenoordgroep die op maandelijkse basis rond de tafel zat met de Feyenoord-directie en bijvoorbeeld Pim Blokland om de rust in en rondom het stadion te bewaren in de jaren dat Feyenoord 8e werd.

28 oktober 2021 om 16:17

De rust te bewaren voor de onrust die zijzelf veroorzaken.

Enfin het is gewoon lachwekkend dat zulke groepen op die brief staan na wat er is gebeurd, helemaal de RJK. Dus het is zeer zeker wel frappant dat dat wel zo is.

28 oktober 2021 om 16:34

@sant0hat

Niet ieder persoon die betrokken is bij rellen is lid van de harde kern. Er zijn zat ongeregeldheden geweest waar niemand van de harde kern bij betrokken was.

Daarnaast heeft de harde kern in 2012 ook heel lang de rust bewaard en andere groepen supporters (die nergens bij aangesloten zijn) rustig gehouden. Na onenigheid met de club hebben ze hun handen er op een gegeven moment vanaf getrokken en vlak daarna had je ‘de bestorming van het Maasgebouw’.

Dus om te zeggen dat zij rust moeten bewaren voor de onrust die zij zelf veroorzaken is heel erg kort door de bocht. Bij Ajax veroorzaakt de F-Side toch ook niet alle onrust die er rondom Ajax is?

28 oktober 2021 om 16:50

De F-side is zeker niet bij alle onrust betrokken maar wel degelijk bij voldoende onrust om ze niet te betrekken bij beslissingen op clubniveau. Er zitten er daar genoeg voor hunzelf ipv Ajax.

Nogmaals, ik vind dat je geen enkele supporter om raad moet vragen maar als je het dan toch doet vraag de Fside en vergelijkbare vakken bij Feyenoord dan als laatst.

Ik weet niet of alleen supporters en clubbestuur uit elkaar groeien... al vaker gezegd maar het probleem zit m vooral in de tweedeling onderling.
Je hebt binnen de volgende onderwerpen een ontzettend verschil zitten als je je oor te luister legt:
-Het nieuwe stadion
-Wat voor soort type spelers willen we of waarderen we (in de 1ste plaats technisch begaafd of juist harde werker)
-Hang naar nostalgie (dit loopt terug in diverse onderwerpen zoals sponsoring, achtergrond clubgeschiedenis speler/trainer/bestuur
-gedrag in en rond stadion fans met wel of geen vuurwerk ondanks regelgeving en boetes.

Deze zogenaamde supporters spreken van een "frisse wind" in hun brief. Hiermee geven ze aan dat ze er vrede mee hebben dat Koevermans vertrekt. Ook bevestigen ze gelijk hiermee dat ze kunnen leven met de gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden. Schaam je kapot! Feyenoord wordt te kakken gezet door dit soort zogenaamde supporters.

Feyenoord wil gewoon niet dat deze groeperingen enige macht krijgen. De F Side heeft dit dus wel bij Ajax. SCF is de oude garde. FIIIR zijn de laat 30ers/ begin 40ers en de RJK zijn de broekies onder de harde kern van Feyenoord. Zeker die laatste groep zijn een pain in de ass van Feyenoord.

28 oktober 2021 om 15:39

Lijkt me ook geen goed idee als deze groeperingen enige macht krijgen.. die moeten zich gewoon bezig houden met wat ze zijn: supporters. Het besturen moeten ze overlaten aan de mensen die er voor aangesteld zijn.

28 oktober 2021 om 16:36

@TheDoc

Niemand heeft het over dat supporters de club moeten besturen. Het overleg waar zij het over hebben focust zich op supporterszaken. Denk hierbij aan het systeem dat Feyenoord tegenwoordig hanteert betreffende de uitkaarten, de combi-regelingen bij uitwedstrijden, de prijsopbouw van de kaarten, de sfeeracties in het stadion en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als je denkt dat zij de club willen besturen, zit je helemaal verkeerd.

Een brief waarin geen woord staat over de bedreigingen en intimidaties, maar direct opgesteld is nadat Koevermans zegt op te willen stappen en er gelijk moet worden gesproken over een "frisse wind" door deze groeperingen tezamen. Sowieso een totaal ongeloofwaardige brief als er partijen onder staan die in het (recente) verleden betrokken waren bij diverse incidenten met RJK voorop. Maar goed, zij (of velen hiervan) denken altijd voor alle supporters te spreken. En 100% is de volgende directeur een 'goede' als hij dus het dialoog opzoekt, tot hij ook een keer een impopulaire beslissing moet maken en er als kleine kinderen weer wordt geroepen om het volgende ontslag.

28 oktober 2021 om 12:58

MGMV

Ben het grotendeels wel met je eens hoor.
Alleen denk ik wel dat het belangrijk is om een dialoog aan te gaan.
Dat hoeft van mij echt niet alle 17 vertegenwoordigen hoor maar met een mannetje of 4 prima.
Dit gebeurd overal.
Daarnaast kan je elkaar veel meer helpen.

Dat de supporters het beleid niet moeten gaan bepalen lijkt me heel duidelijk.

28 oktober 2021 om 13:03

Dialoog is absoluut belangrijk. In de Kein Geloel podcast kwam ook een idee naar voren als 'supportersbeleid' creëren, gezamenlijk met de supporters. Waarin je gewoon afbakent waar je de streep trekt en wat het 'ruwe randje' (waar we allemaal zo van houden) wel mag. Daar is absoluut dialoog voor nodig. Maar deze brief.. Dit lees ik als "Hehe, die Mark is eindelijk weg(gepest) en nu kunnen wij een stempel drukken". Zeker gezien enkele partijen die onderaan de brief staan, maar wat schijnbaar heel normaal is voor de rest. Oh, en zeker omdat er totaal niks staat over de aanleiding, en het al dan niet afkeuren hiervan, van Koevermans z'n opstappen. Want ja, groeperingen als FRFC geloven het al niet en zien het weer als een soort 'zo stapt hij door de voordeur eruit'-excuus.

28 oktober 2021 om 13:12

Ik vind het heel moeilijk waar de waarheid ligt.

Ik ben zeker niet voor hoe sommige groeperingen te werk gaan. Aan de andere kant zie ik ook dingen voorbij komen waar ik ook mijn twijfels heb.
We staan wel weer een paar jaar stil dus er moet echt wel wat gebeuren.

Ik zie ook graag een schoonmaak in bestuur en RvC. Op technisch vlak zijn we inmiddels een andere weg in gegaan nu graag ook op de andere vlakken.

28 oktober 2021 om 14:49

@bliek. Je gaat toch niet met droge ogen beweren dat Feyenoord de dialoog aan moet gaan met groepjes die gisteren nog stonden te juichen dat Koevermans is bedreigd en daardoor is opgestapt? Dat is toch Volledig het verkeerde signaal? Dan geef je die hufters nog hun zin ook.

28 oktober 2021 om 15:04

@orgullo

Zoals ik de berichten gelezen heb zeiden de groepjes
Blij dat hij weg is maar de manier waarop is niet de juiste.....

Maar nogmaals je kan beter in gesprek zijn met die gasten dan ze aan de andere kant hebben staan.
Het bewijs is al langer dan 40 jaar dat die groepjes op 1 of andere manier te verwijderen zijn.
Dan kan je beter met ze praten als ze volop tegen hebben.

En nogmaals je moet wel in controll zijn

28 oktober 2021 om 15:11

@orgullo

Die groepen zijn er, of je nou wilt of niet. In mijn ogen kan je daarom dus beter de dialoog aan gaan met een deel van die groepen (zoals ook gebeurde in 2012 met de Varkenoordgroep) om ze zo 'onder de duim' te houden. Je ziet wat er gebeurd als er alleen tegen ze gepraat wordt in plaats van met ze, dan krijg je incidenten waar niemand binnen Feyenoord vrolijk van wordt.

Het is misschien een aparte vergelijking, maar toen de Taliban de macht greep in Afghanistan is Europa ook de dialoog aangegaan met hen in plaats van ze met veel geweld het land uit te jagen. Ondanks dat ze dat laatste waarschijnlijk het liefste zouden doen, kiezen ze daar bewust niet voor (al sluit ik niet uit dat dat alsnog gaat gebeuren).

28 oktober 2021 om 15:26

@jjr12: Haha ik moest ook denken aan het dialoog met de Taliban. Ik vind de vergelijking goed, maar tegelijkertijd is het uiterst zorgwekkend.

Dialoog is altijd goed, maar het is niet altijd het moment om een dialoog te voeren. Een deel van de supporters (ironisch genoeg o.a. die de brief hebben ondertekend) hebben zich schuldig gemaakt aan het terroriseren van Feyenoord. Juist nu moet je geen dialoog met ze aangaan. Anders krijgen ze het idee dat ze met geweld altijd wel iets zullen kunnen bereiken.

Je zou hier ook best op kunnen inspelen, door als Feye te stellen dat je best het dialoog aan wil gaan, maar wel onder de voorwaarde dat alle namen van de relschoppers bekend worden gemaakt. Deze mensen vervolgd worden en vervolgens ook verbannen worden uit het stadion en de supportersgroepen. Zien of de groepen dan nog bereid zijn om een 'knieval' te maken.

29 oktober 2021 om 02:08

Een dialoog aangaan is prima. Maar als je dan een andere mening bent toegedaan betekend dat niet dat je het recht om mensen te bedreigen en intimideren. Dit is de reden waarom overleg geen zin heeft. Deze zogenaamde supporters denken alleen in hun eigen belang en niet in het belang van Feyenoord op de lange termijn. Als het bestuur niet luistert volgt er intimidatie. Iedereen kijkt toe,ook de knvb heeft geen algemeen stadion verbod uitgevaardigd naar degene die bij Koevermans in de tuin stonden, maar geven nu een afkeurende reactie. De zogenaamde supporters helpen Feyenoord om zeep. In Berlijn gaat het wederom mis. Hoe kan je 2400 kaarten extra weggeven aan Feyenoord naar warmer vorige week is gebeurd. Hinderden ‘supporters’ gaan zonder kaartje naar Berlijn. En nadat het wederom misgaat zijn we niet meer welkom in Europa. Dat betekent minder inkomsten, minder interessant voor spelers, minder interessant voor sponsoren en vervolgens gaan diezelfde eencellige die dit veroorzaken de ramen ingooien bij het Maasgebouw. De ondergang van Feyenoord wordt gerealiseerd door onze eigen zogenaamde supporters.

Laat ik beginnen te zeggen dat ik een groot voorstander ben van een goede communicatie tussen club en supporters. Maar aan het einde van de rit moet het bestuur knopen door kunnen hakken.
Ook die wel eens tegen het sentiment van de supporters ingaan. En ook dan moeten supporters hun plek kennen.
Ik las gisteren dat Feijenoord maar liefst 20 fanclubs heeft. Ik weet niet of dit klopt, maar misschien is het handig als zij zich eerst eens gaan verenigen. Nu is er altijd wel een club die het ergens niet mee eens is gok ik. Dan is overleggen geen doen.
En dan deze zin: “hierbij maken wij dan ook de eerste knieval en kiezen wij publiekelijk voor dit standpunt om aan te tonen dat intenties van supporters oprecht zijn." Ik vind hem bijzonder. Laat ze eerst maar eens zorgen dat ze hun eigen zaakjes op orde hebben. Denk aan alle boetes tijdens Europese wedstrijden, binnendringen in een afgesloten stadion, huisbezoekjes bij directieleden en spandoeken voorstellen waar wel even twee tellen langer over nagedacht had kunnen worden.
Dus laat je bestuur besturen en ga zelf supporten. Als dat op goede manier gebeurt en je bent het ergens niet mee eens dan kan je als supportersvereniging je zegje middels overleg doen.

Dit kun je toch niet serieus nemen. De brief is ondertekend door RJK, dezelfde club die tot in de achtertuin van Koevermans kwam om met stenen te gooien en die de sportschool van één van de Roze Kameraden bekladde. Echt schandalig. Een opzichte poging om middels een 'handreiking' meer invloed uit te oefenen op het beleid van de club. Nota bene in een situatie die is ontstaan nadat zij de directeur hebben weggepest! Ik durf te wedden dat 99% van de Feyenoordfans niet achter deze woorden van de harde kernen staan.Allereerst, in de brief wordt nergens afstand genomen van de geweldsincidenten. Dat is een veeg teken. Ten tweede, ik lees het als een 'wij' 'zij' brief. Wij zijn supporters. Feyenoord bestuurders niet. Wat natuurlijk grote bs is. Ten derde, de groepen die de brief hebben ondertekend hebben een punt: er is inderdaad een kloof tussen pluche en straat, dat valt niet te ontkennen. Maar daarvoor de volledige schuld op het bordje van het bestuur neer te leggen, getuigt van weinig zelfreflectie. Dialoog moet er zeker komen.

Statement?? Had de brief gisteren al gezien en las nergens een veroordeling wat betreft de dreigementen. Ook niet over alle andere rotzooi dat die hooligans veroorzaakt hebben. Het is een publieksgeheim dat ze een feestje vieren vanwege het opstappen van Koevermans. Ze hebben namelijk hun zin. Dit zooitje spreekt echt niet namens alle Feyenoord supporters. Zit hier namelijk met het schaamrood op de kaken vanwege alle rotzooi. Je schaamt je gewoon bijna om Feyenoord supporter te zijn.. 😔

De brief van FSV zegt veel. Geen enkel woord over dat ze het jammer vinden dat Koevermans met geweld is weggejaagd. Ze willen aan tafel en macht en als er niet naar ze geluisterd word en daar zit hun frustratie m.b.t. het nieuwe stadion dan gaan we geweld toepassen. Hele aparte gang van zaken, en ik hoop echt dat het deel Feyenoord supporters die niet achter deze acties staan en deze brief, gelukkig een overgroot deel, hun onvrede laten blijken richting deze groepen. Ik neem aan dat de echte supporters ook zien dat dit gewoon not done is, en zoveel mogelijk afstand van willen nemen. Laat ze samen tegen dit ingaan, dat zou ik persoonlijk wel mooi vinden en geeft ook gelijk aan dat het maar een klein deel betreft die zo denkt.

28 oktober 2021 om 13:34

Ik moet zeggen dat ik, op de ene site meer dan op de andere, veel weerstand zie tegen deze brief. En terecht! Deze groep bestaat uit mensen die niet helemaal 100 zijn en echt in hun eigen realiteit leven en doodleuk bedreigen waar ze geen invloed hebben om toch invloed te krijgen. Dat er met geen woord wordt gerept over de wantoestanden zegt echt meer dan genoeg. De onderliggende toon is ook gewoon dat ze willen dat het alleen gaat zoals zij willen want anders is het kut. Want als er een beslissing wordt genomen die hun niet zint dan is het praten in de toekomst ook niet goed meer voor ze.

Feyenoord had met de gemiste investering niet alleen een nieuwe kuip kunnen hebben, maar ook de financiele middelen om het gat met Ajax en PSV te dichten. Kortzichtige "zogenaamde" supporters habben de deur dicht gedaan en het zal zelfs moeilijk worden om een nieuwe investeerder van hetzelfde caliber te vinden. De supporter moeten niet zo naief zijn te denken dat investeerders alleen geld in Feyenoord pompen omdat ze het een mooie club vinden en daar geen geld aan willen verdienen. Ga lekker achter de club staan en ondersteun externe investeringen, anders zal Feyenoord gewoon voorbij gestreefd worden en nooit meer bij de top kunnen aanhaken.

Idioot statement van grotendeels idiote groepen. Alleen maar kijken naar de club. Werkelijk waar schandalig en lichtelijk zwakzinnig. Dat je dit durft nadat bekend is geworden dat de algemeen directeur wegens de bedreigingen is opgestapt. Het laat zien waarom ze in alle opzichten totaal niet geschikt zijn. Leuk dat ik lees dat ze helpen denken over oplossingen voor problemen waar ze zelf schuldig voor zijn. Doet eerder denken aan de maffia verhalen dat ze je tegen betaling beschermen voor problemen die ze zonder betaling ook zelf veroorzaken. Dat verdiend gewoon absoluut geen stem ondanks dat ik vind dat Feyenoord meer met de supporters rekening moet communiceren. Dat RJK er oa. onder staat is tenenkrommend en haalt alles compleet onderuit. Dat de FSV dit klakkeloos overneemt laat ook zien dat we daar geen wonderen meer van hoeven te verwachten.

Dit is dus echt om te kotsen. Leden van groeperingen die deze brief ondersteunen deden mee aan het lastigvallen van Koevermans. En waarom denken fans altijd maar een soort plek in de RvC te hebben?!

Als het echte kerels waren hadden ze zich gemeld bij de politie voor vernielingen aan het huis van Koevermans want nu opeens zijn ze allemaal braaf en veroordelen ze wat er gebeurd was!

Volgens mij moet je als welke supportersgroep van Feyenoord dan ook, alleen maar keihard sorry zeggen, Koevermans steun betuigen en quote Rutte: "je bek houden!"

Dit is toch bezopen? Hier staat gewoon de naam van RJK onder, de groepering die de ruiten bij Koevermans en de potentiele investeerders hebben ingegooid. Nee, ik denk wel dat Feyenoord bereid is te luisteren naar jullie mannen. Droom verder. Ga je eerst eens gedragen, dan praten we mogelijk verder.

Zou er tussen al die goedwillende supporters geen enkele klokkenluider zijn die een naam door kan geven zodat het balletje kan gaan rollen? Ik denk dat geheimhouding in deze verzekerd is. Nu is het tijd om er wat aan te doen. Spandoeken e.d. maakt niets los. Dat tuig moet gepakt worden. Die maken de boel kapot. Kom op wees een kerel aks je 1 of meerdere namen weet. Er zullen heel veel mensen dankbaar zijn.

Wacht even dus de harde kern wil meer samenwerking en transparantie? Af die hoodies en gezichtsbedekkers dan

Ongelofelijk waar halen ze het lef vandaan, nog even eisen stellen en de groep die Koevermans het leven zuur maakt de boel laten ondertekenen. Als ze er ook maar 1 supportersgroep enige inbreng wil hebben bij Feyenoord dan sturen ze eerst anoniem een lijst met namen en foto's van de RJK groep, eerst het vuilnis weghalen en dan praten.

Leuk dat supporters de club niet transparent vinden maar voor een goede dialoog zou de supporters als 1 groep moeten spreken die inclusief is voor ALLE supporters en zou men beter moeten letten op de randdebielen die niet uit zijn op goede gesprekken (en waarschijnlijk ook niet de inhoud hebben om er 1 te voeren) maar op pure terreur en rellen...het maakt ze niet uit of het spelers zijn, bestuursleden of mede-supporters die toevalligerwijs homoseksueel zijn. Hoe wil je als serieus genomen worden in een gesprek als je niet eens weet wie je vertegenwoordigd?

Dat RJK erbij staat zegt genoeg over de waarde van de verklaring, totaal niet serieus te nemen dus…als je die aan elkaar plak allemaal is het nog niks joh, en hoe denken ze in hemelsnaam ooit serieus genomen te worden met zulk triest gedrag, compleet idioot.
En kan aan mij liggen, maar de verklaring geeft een beetje het gevoel van ‘had je de supporters er maar bij moeten trekken’..

Heb alles behalve problemen met ‘supporters’ die op de Veluwe afspreken en elkaar te lijf gaan, hoe prehistorisch het ook is.
Maar op het moment dat bestuurders zich zorgen moeten gaan maken over hun veiligheid zetten deze verstandelijk beperkte idioten zichzelf schaakmat, alle recht van spreken, meestemmen, onderdeel maken van enz enz is dan geen optie meer, klaar!

Ben bang alleen dat een eventuele wetswijziging weer een jaar of 5 gaat duren op z’n Nederlands..

Wat een bullshit. Alsof supporters bepalen welke kant een club op moet. Supporters van PSV zeggen toch ook niet wie Schmidt op moet stellen? Feyenoord is een voetbalclub, maar ook een bedrijf. Deze mensen moeten lekker een cluppie aanmoedigen en als het niet goed gaat, met witte zakdoekjes gaan zwaaien. Het bedrijf moet geleid worden door capabele mensen, niet door ongeleide projectielen die een waas voor de ogen krijgt als er iets gebeurd waar ze het niet mee eens zijn. Aan de RvC de taak om capabele mensen aan te stellen en geen gelukszoekers die bij mislukt zijn als hockeyer, ambtenaren en directeuren die het interessant vinden om leiding te geven aan een voetbalclub of snelle gelukszoekers die te veel supporter zijn. Zoek naar oude, echte Feyenoorders die een club kunnen leiden en niet alleen met de geldbuidel klaarstaan. Maar laat vooral dat kleine clubje mensen die zich supporter noemen, eerder gefustreerde gekken, geen inspraak hebben, want dan kom je geen steek verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder128
J. ToornstraMiddenvelder123
J. BijlowKeeper120
B. LinssenAanvaller128
L. SinisterraAanvaller114
A. JahanbakhshAanvaller101
C. DessersAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren