Marcus Rashford doorbreekt stilte: ‘Ik schaam me nog steeds’

Donderdag, 28 oktober 2021 om 10:42Yanick Vos

Marcus Rashford heeft drie dagen na de 0-5 afstraffing van Manchester United tegen Liverpool eindelijk van zich laten horen. Woensdagavond meldde de aanvaller zich op Twitter en verklaarde hij waarom hij stil bleef na de vernedering op eigen veld. De Engels international zegt dat hij zich geneert voor het resultaat.

“Ik heb nog niks van me laten horen, omdat ik als United-fan niet wist wat ik moest zeggen na zondag”, aldus Rashford op Twitter. “Ik schaamde me en ik schaam me nog steeds. Onze fans betekenen alles en verdienen dit niet”. De 23-jarige Engelse international belooft de fans dan ook dat het team zijn best zal doen om snel tot betere resultaten te komen. “We werken er hard aan om dit op te lossen. We moeten onszelf hieruit zien te bevrijden.”

Eerder deze week kwam Cristiano Ronaldo al met een soortgelijke spijtbetuiging richting de aanhang van United na de pijnlijke nederlaag tegen the Reds. “Onze fans waren, wederom, fantastisch met hun aanhoudende steun. Zij verdienen beter dan dit, veel beter en het is aan ons om te leveren. Daar is het nu het moment voor”, liet de Portugees dinsdag weten op Instagram.

De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer maakt een zeer moeizame periode door. Manchester United wist voor het laatst op 19 september op bezoek bij West Ham United een wedstrijd te winnen in de Premier League (1-2). United staat op een teleurstellende zevende plaats op de ranglijst met een achterstand van acht punten op koploper Chelsea.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door matmat38)

Goede volwassen reactie van rashford. Maar dat zijn we wel gewend inmiddels.

Nu al 8 punten achter koploper Chelsea! Wat had ik dit Manchester hoog zitten, ben overigens geen United fan, gelukkig. Wat een puinhoop daar sportief en bestuurlijk gebied. Ben benieuwd hoelang daar nog aan gerommeld mag worden, anders missen ze wel degelijk de aansluiting met de rest van de top in de PL.

28 oktober 2021 om 11:13

Laten we ook niet overdrijven. United is vorig seizoen 2e geworden voor Liverpool en Chelsea. Met dit materiaal gaan ze alsnog wel een fatsoenlijke reeks neerzetten die ervoor zorgt dat ze steady in de top 4 eindigen. Het grote probleem is dat ze met dit materiaal nog steeds niet meedoen voor de titel.

28 oktober 2021 om 11:17

Dit weekend winnen van Spurs, de week erop weer verliezen van City en Ole mag zijn baan behouden. Alles komt goed.

28 oktober 2021 om 11:17

Ik overdrijf niet, voor nu is het nog niet echt aan de orde inderdaad. Maar er zal bestuurlijk toch veel moeten veranderen wil je een gestabiliseerde topclub worden? Het aahouden van OGS is daar het grootste voorbeeld van. Maar ook de onvrede en ontbinding met de club door vele fans?

28 oktober 2021 om 11:21

Snap dat je hier als Arsenal fan van kunt genieten haha. Maar ik denk toch echt dat jullie favoriete trainer Ole na dit seizoen zijn koffers mag gaan pakken. Niet vroeg genoeg, maar zo'n middelmatig seizoen als er nu weer aan zit te komen met dit materiaal is niet goed genoeg. Helaas heeft het weinig zin om een nieuwe trainer aan te stellen nu het al te laat is.

28 oktober 2021 om 11:24

Bij een fatsoenlijke reeks denk je al snel aan een wedstrijdje of vijf op rij winnen, maar dat zie ik onder deze trainer niet gebeuren. Het meest schrijnende voorbeeld is Sancho, heeft natuurlijk zo ontzettend veel kwaliteit, maar komt er totaal niet uit. In potentie is United een wonderploeg, want Varane en Maguire kunnen best wat, maar onder Solskjaer zie ik ze geen CL halen..

Winnen van Spurs en City juich ik overigens van harte toe! Mogen ze daarna wel weer wat verliezen

28 oktober 2021 om 11:36

@brakobamo,
Mwah, als Ole iets bewezen heeft dan is het juist dat hij hele goede reeksen neer kan zetten. Ze zijn niet voor niets 27 uitwedstrijden op rij ongeslagen geweest. Ole heeft echt wel veel goede dingen gedaan. Dit jaar was het eerste jaar dat het echt moest, maar hij laat nu zien geen coach van wereldklasse te zijn.

28 oktober 2021 om 11:42

Absoluut, maar ze worden dit seizoen niet beter. Sterker nog, ik durf het bijna aan om te zeggen dat Solskjaer niet ontzettend blij is met Ronaldo. Tuurlijk scoort hij en is hij daarmee belangrijk, maar zijn arbeidsethos - met name verdedigend - is niet om over naar huis te schrijven..

28 oktober 2021 om 12:03

@voetbalgogme,

Het wordt inderdaad ietwat overdreven. Naast dat United natuurlijk in een ontzettend matige periode zit, is dit Liverpool misschien wel het beste Liverpool ooit. (Ben al m'n hele leven supporter (25 jaar)

Als United dan zelf een matige dag heeft, en bij Liverpool bijna alles binnen vliegt. Dan zit zo'n zeperd er een keer in.

28 oktober 2021 om 12:15

Het Liverpool van de jaren tachtig was ook geen slechte ploeg hoor.

28 oktober 2021 om 12:33

@andonis,

Die heb ik zelf niet meegemaakt helaas. Ik oordeel ook vanaf het moment dat ik The Reds volg en veel achterna reis (sinds 1997). Vandaar de 'misschien'

29 oktober 2021 om 00:07

United is vorig jaar ook 2e geworden omdat Lampard het totaal had verpest bij Chelsea (tuchel pakte met Chelsea meer punten dan United in dezelfde periode) en Liverpool had een bizar slecht seizoen voor hun doen. Als alle topploegen fit zijn is United duidelijk de mindere. Dit seizoen vind ik ze, op de eerste wedstrijd na, echt slecht. Ze winnen niet overtuigend, ze spelen niet overtuigend. Ole heeft eigenlijk onder aan de streep nog bijna niets laten zien. Dat zie ik ook niet zo snel wel gebeuren.

28 oktober 2021 om 11:13

Waarom had je united hoog zitten dan? Qua selectie is het best netjes maar Ole is gewoon een hele matige coach. Daar ga je gewoonweg geen prijzen mee winnen. Zit helemaal geen idee achter. Het is alleen wachten totdat 1 van de sterren met hun individuele kwaliteiten doelpunten maken.

28 oktober 2021 om 12:25

Vanwaar had je dit United hoog zitten als ik vragen mag? Verdediging en centrale middenveld is van niveau Crystal Palace en voorin mis je op Ronaldo na gewoon top spelers. Ik denk dat er teveel naar namen wordt gekeken. Chelsea, City en Liverpool steken er mijlenver bovenuit, dan heb je pas de rest die allemaal aan elkaar gewaagd zijn.

"doorbreekt stilte", mooie titel, zegt eigenlijk alles. Vroeger was het normaal dat je van spelers niks hoorde behalve af en toe is een interview na de wedstrijd. Nu zie je (zeker bij United spelers voor mijn gevoel) na een wedstrijd een of ander PR statement vol nietszeggende woorden op alle socials. Zijn er nou fans die daar echt gelukkig van worden? Dat je 5-0 wordt afgedroogd door Liverpool maar na het lezen van een generiek stukje van Rashford of Ronaldo er niet meer van baalt?

Ik zie veel liever spelers die zelf hun social media posts doen en een beetje authentiek zijn. Rooney deed dat ooit met zn twitter account en dat was legendarisch.

28 oktober 2021 om 11:15

Alsof spelers inderdaad verplicht zijn om een politiek correct stukje op Twitter te schrijven om fans te kalmeren.

28 oktober 2021 om 11:19

Mee eens, al denk ik wel dat Rashford zijn eigen socials beheert. Intelligente volwassen jongen, alleen zijn dit soort posts overbodig want dit doen ze alleen omdat er fans zijn die denken er recht op te hebben dat spelers excuses aan ze maken.

28 oktober 2021 om 11:27

Nee Rashford heeft ooit zichzelf gequotetweet vanaf het verkeerde (PR management bureau) account. Ik snap het opzich wel want je krijgt veel gezeik als je een keer wat doms zegt maar persoonlijk heb ik liever dat voetballers af en toe een foutje maken maar wel een beetje authentiek zijn. Bruno Fernandes had laatst ook zo'n opstel van 6 kantjes op instagram, terwijl volgens mij iedereen weet dat die gozer een van de betere spelers is bij United en dat hij heus wel zn best doet.

28 oktober 2021 om 12:24

Ja helemaal mee eens. die spelers zijn helemaal niemand uitleg verschuldigd behalve aan hun werkgever. Ik zou het ook gewoon op een prive accountje houden alleen voor mijn vrienden en kennisen als ik profvoetballer was. En anders idd gewoon zoals wayne rooney, of de roon.

Ach, als individu kun je hier ook weinig aan doen. De verandering zal moeten komen vanuit het bestuur, met de realisatie dat Solskjaer niets meer kan halen uit deze groep. Op papier een sterke selectie, maar het leunt teveel op individuele kwaliteiten van een Bruno, Cristiano of Pogba. Barca heeft de stap genomen door Koeman weg te sturen, nu United nog.

Volwassen reactie. Er zijn een aantal spelers die gewoon totaal niet weten wat ze doen, waaronder Maguire, Mctominay, Fred en af en toe Greenwood(heel vaak voor eigen succes, herinner me Aston Villa breed op Fernandes had gekund)

Ronaldo die het alleen moet hebben van zijn loopacties voor de goal. Heeft in principe twee keer Olé gered in de Champions League.

Pogba en Fernandes totaal niet in vorm, maar wel klasse spelers.

Onbegrijpelijk dat Olé dan gespaard wordt, want als ik United kijk dan zie ik geen structuur. Wanneer de tegen partij aanvalt, en dat kan Young Boys wezen of een topteam als Liverpool, dan zie je totale chaos achterin. Lichtpuntje is echt David de Gea.

28 oktober 2021 om 11:18

Vind het ook heel bijzonder dat deze coach mag blijven zitten. Al een paar jaar zijn de resultaten wisselvallig en zit er te weinig lijn en vooruitgang in het spel. Net op het moment dat je denkt dat hij ontslagen gaat worden volgen er weer wat goede resultaten . Met dit materiaal aan spelers moet je met een fatsoenlijke coach toch veel beter kunnen?!

28 oktober 2021 om 11:29

Eens! Sowieso moet er meer structuur komen achterin. Vaak word er door United met twee controleurs gespeeld en toch vliegen de doelpunten je om de oren, terwijl de Gea ook heel veel tegenhoudt. Ik heb dan ook mijn twijfels bij Maguire als aanvoerder. Er wordt totaal niet gecommuniceerd. Er wordt teveel geleund op Ronaldo en Bruno, maar als die niet in vorm zijn dan zie ik niet wie het wel gaat bepalen.

Enige wat ik knap vind, is de achterstand tegen Villareal en Atalanta en dat ombuigen. Er zit genoeg gif in dit elftal.

In het verleden had ManU altijd zeer sterke en stabiele centrale verdedigers: Stam, Ferdinand, Vidic. Nu moet je het doen met Maguire, Lindelöf en Varane. Daarmee ga je simpelweg geen prijzen pakken.

28 oktober 2021 om 11:42

Varane is gewoon een topper, zeker als ie iemand naast hem heeft die goed kan coachen. Kijk naar zijn Real tijd met Ramos naast hem. Maguire is echt het compleet tegenovergestelde, dus daar kun je als Varane zijnde ook niet op leunen. Een type Van Dijk naast Varane en je hebt gewoon een wereldklasse centrum.Lindelof, maar ook Bailly en Jones, mogen ze lekker op marktplaats zetten. Totaal niet het niveau wat United moet nastreven. Zelfde geldt overigens voor Fred, Matic, Mata en Martial.

28 oktober 2021 om 12:08

Als Varane na zoveel jaren in de top nog niet zelfstandig een defensie kan leiden is hij dus simpelweg geen top en zal hij dat ook nooit worden.

28 oktober 2021 om 12:58

Met alle respect, maar Varane was gewoon een stabiele factor in de UCL + WK zeges die hij heeft behaald. Dat hij beter rendeert met een sturende CV naast hem, doet toch niets af aan zijn andere kwaliteiten?

Hij is misschien gewoon geen leider, maar wel heel goed in andere facetten van het verdedigen. Dat maakt hem gewoon top. Je moet hem dus alleen wel in zijn kracht gebruiken.

Laten we over een jaar of 2 de balans opmaken, hopelijk zonder Olé

Rashford zijn PR team moet hier echt mee kappen. Het is echt niet nodig om bij elke wedstrijd die hij verliest een 'excuses' tweet te sturen of iets te posten op instagram.

één van de weinige spelers waarvan ik denk dat hij echt een hart voor United heeft. Logisch ook, want één van de weinige jeugdspelers die succesvol is doorgebroken de laatste jaren.

Verder denk ik dat je niet na iedere pot steeds je excuses moet gaan aanbieden. Destijds ook met die gemiste pingel van Bruno Fernandes. Allemaal wat overdreven.

Deze snap ik dan wellicht nog enigszins. Rashford als jongen van de club/jeugd, tegen de aartsrivaal en dan 0-5 op de broek krijgen. Op de één of andere manier snap ik het van hem nog wel.

Ik verwacht bij Man United nog wel een Tuchel effect als Solksjaer ontslagen wordt. Zet daar een goede trainer neer, ze halen de top-4, winnen misschien nog wel de beker en zijn op de counter gewoon nog steeds een ijzersterke ploeg voor de CL.

Met Manchester is het al seizoenen lang niks.

Gewoon niets zeggen en op het veld laten zien. Fans zijn die social media posts echt zat met al die cliché toespraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. McTominayMiddenvelder100
David de GeaKeeper120
M. GreenwoodAanvaller104
P. PogbaMiddenvelder90
FredMiddenvelder91
J. SanchoAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

35 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren