Engelse media hard voor Steven Bergwijn: ‘Het werd een gênante mispeer’

Donderdag, 28 oktober 2021 om 08:24Yanick Vos

Steven Bergwijn heeft woensdagavond allesbehalve een goede indruk achtergelaten in het shirt van Tottenham Hotspur. De aanvaller kreeg een basisplaats van manager Nuno Espírito Santo in de League Cup-wedstrijd tegen Burnley (0-1 winst), maar wist het vertrouwen niet terug te betalen. Engelse media beoordelen hem met een diepe onvoldoende, terwijl op Twitter veel negatieve reacties zijn te vinden over het optreden van de Oranje-international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door lanjouwer)

Vliegende start maar daarna meer geblesseerd geweest dan dat hij fit was, misschien is een verhuurperiode in de winter wel goed. En Nederland heeft betere opties op de linkerflank met Danjuma en Lang.. mistransfer.

28 oktober 2021 om 09:02

In elk team speelt elke speler anders. Alleen de echte toppers maakt het niet uit in welk team ze spelen om te presteren. Ajax is daar een mooi voorbeeld van als je kijkt naar spelers als tadic en klaassen maar ook vertrokken spelers als ziyech en donny. Bergwijn moet je ook gewoon beoordelen op zijn prestaties in Oranje, laatste keer speelde hij gewoon heel leuk toch? Ik bedoel het is voor de rest wel een harde werker die goed verdedigd dus mocht je nog 532 gaan spelen en je hebt een aanvallen back nodig bijvoorbeeld.

28 oktober 2021 om 09:16

Bergwijn beoordelen op zijn prestaties in Oranje maakt het niet beter. Speelt er net zo bagger, de laatste keer dan niet. Eigenlijk al bij Psv het laatste jaar instabiel, dan weer prima, dsn weer een wanprestatie. Valt me op dat Psv aanvallers verkoopt die in hun laatste jaar instabiel zijn: Locadia, Depay, Malen, Bergwijn. Op Locadia na scoorden ze veel in NL, maar gekeken naar hun schot-goal percentage was het belabberd, en hun bijdrage op het veld bleef wisselvallig tot het eind aan toe. Ik vond toen al dat ze niet toe waren aan een grote stap, wellicht een kleinere. Wijnaldum ging bv eerst naar Newcastle om verder te rijpen en arriveerde veel volwassener in Liverpool. Als je kijkt naar Depay, ik vind hem nog steeds geen volwassen speler.

28 oktober 2021 om 13:35

Prima dat Bergwijn dit doet zoals afgesproken met Marc. Zijn transferwaarde moet iets naar beneden en dan haalt Ajax hem gewoon

28 oktober 2021 om 14:29

AUB niet bij Ajax na zn interessante grote mond.

28 oktober 2021 om 09:03

Vergeet Gakpo niet, heerlijke speler. Bergwijn is (momenteel) veel minder dan die genoemde spelers in vorm en kwaliteit.

28 oktober 2021 om 12:08

Weet niet of Bergwijn per definitie minder is als Lang en Gakpo. Hij heeft een ongelooflijke techniek en is explosief. Denk dat met de juiste trainer en in het juiste team nog wel het een en ander kan laten zien.

Ben het wel met je eens dat bij de absolute top het voor een speler niet uitmaakt in welk team hij speelt maar dat is maar voor 2 handjes aan spelers weggelegd.

28 oktober 2021 om 18:05

Hij maakt alleen zelden tot nooit goals en geeft ook zelden tot nooit een assist en daar staat een aanvaller juist voor in het veld

28 oktober 2021 om 12:34

Ik zie in Bergwijn juist een potentiële oplossing op rechts. Denk dat als hij zich focust hij daar best kan renderen. Qua rendement heb je op links toch ook maar weinig aan hem

Denk dat een vertrek de beste optie is als hij in beeld wil blijven voor het WK. Tegen Vitesse oogde hij ook flets. Hij kan zoveel beter, helaas veel blessureleed gehad.

28 oktober 2021 om 10:58

One trick pony … in de Nederlandse competitie kon hij met zijn snelheid tegen de Ard van Peppens nog iets uitrichten . Op een hoger niveau is alleen snelheid simpelweg niet voldoende.

28 oktober 2021 om 11:09

Hij heeft ook fysiek, een individuele actie en een aardig schot. Alleen snelheid gaat me wat ver het is geen Slory of iets dergelijks.

Bergwijn moet wel echt iets veranderen als hij kans wil maken op een WK deelname. Al zijn concurrenten spelen veel en zijn in vorm en hij niet. Benieuwd of hij echt iets gaat doen om dat te veranderen, een verhuurperiode oid.

28 oktober 2021 om 10:10

Als hij zichzelf omschoolt tot een réchtsbuiten (want zo ziet hij zichzelf niet en als hij daar speelt dan gaat hij op de '10' lopen, dan maakt hij opeens heel veel kans. Want die rechtsbuitens missen we. Datzelfde geldt overigens ook voor de andere vleugelspelers: laat je zien dat je ook op die kant goed uit de voeten kunt dan heb je opeens veel meer kans om geselecteerd te worden.

28 oktober 2021 om 11:37

23vdv23

"als hij zichzelf omschoolt tot een réchtsbuiten'

Niet tot opkomende linksback voor een 352 formatie? Heeft snelheid, fysiek sterk, aanvallend redelijk goed. Nu verdedigend ook beter worden. Zie hem wel hele flank op en neer gaan.

28 oktober 2021 om 11:54

Of dát inderdaad. Maar dat zie ik hem dan weer niet doen. Is hij toch te veel een bewierrookt talent voor geweest en ik vraag me af of hij daar dan de mentaliteit voor heeft.

28 oktober 2021 om 12:38

Eerlijk gezegd denk ik dat een dergelijk niveau simpelweg te hoog gegrepen is voor hem op dit moment. Een stap terug doen lijkt me het beste voor hem. Hij kan zich op dat niveau niet onderscheiden en heeft totaal geen rendement.

Ik heb het nooit echt in hem gezien. Goede speler maar geen topspeler. Wat ben ik blij dat Ajax hem niet heeft gehaald maar Steven Berghuis wel.

28 oktober 2021 om 09:06

Berghuis kostte dan ook een fractie van wat Bergwijn moest opleveren. Bergwijn bij PSV vond ik overigens echt een hele goeie speler, maar daarna gewoon veel pech met blessures gehad.

Los daarvan mogen we in onze handjes knijpen met Berghuis die ondertussen vanaf 10 de show runt.

28 oktober 2021 om 09:13

Toch vond ik hem ook bij PSV nooit zo overtuigend en constant als bijvoorbeeld Malen of Gakpo. Zijn rendement was al met al toch best pover

28 oktober 2021 om 09:17

Je noemt Malen constant? Hij had rendement in dat laatste seizoen, zeker, maar een constante voetballer was ie niet.

28 oktober 2021 om 09:18

Ik vond Malen dan weer niet zo veel als hij vanaf link moest werken. Dat hij vanaf de spits meer rendement heeft lijkt me logisch. Bergwijn was heel dreigend altijd en zijn acties hadden 'meer om het lijf' of zo. Gakpo vind ik dan wel beter, maar ik ben er sowieso al van overtuigd dat dat gewoon een hele goeie gaat worden.

28 oktober 2021 om 09:53

@diego_forlan,

Hij kan inderdaad wel is wat kansen missen. Maar bij PSV haalde hij ook een uitstekend rendement. Als een speler bij meer dan 25 goals betrokken bent dan doe je het gewoon goed als buitenspeler. Dat haalde hij gewoon in zijn laatste volledige seizoen en in zijn laatste half jaar liep hij zelfs bijna 1 op 1(goals of assists).

28 oktober 2021 om 09:54

Gakpo en Madueke zijn toptalenten al is Madueke wel vaak geblesseerd. Ik vind hun potentie hoger dan die van Bergwijn ooit geweest is.

28 oktober 2021 om 10:14

Malen was in die zin constant dat hij over een langere periode trefzeker was eigenlijk vanaf het moment dat hij debuteerde. Dan kan hij voetballend nog zo beperkt zijn, als je als spits je goals meepikt over langere termijn ben je constant.

28 oktober 2021 om 12:40

Mua, ik denk dat het niveau van de Premier League gewoon te hoog is. Ga er maar vanuit dat een Berghuis ook niet veel beter gaat presteren daar. De omstandigheden bij Ajax zijn er om te excelleren, maar daar ben je op jezelf aangewezen. Bovendien kun je daar geen vertrouwen tanken tegen een Fortuna, Sparta of PEC bij wijze van spreken. Zelfs in de Championship heb je dan nog behoorlijk wat weerstand.

28 oktober 2021 om 09:17

En toch denk ik dat een Bergwijn wel een aanwinst is voor Ajax, je moet niet vergeten dat hij in Nederland echt wel erg goed was.

28 oktober 2021 om 09:28

Klopt, die kan zo weer opbloeien. Anthony voor 100M verkopen en Bergwijn gratis ophalen

28 oktober 2021 om 11:11

100M 😂 Hoe graag ik ook mee zou willen gaan gaat dit toch echt een brug te ver haha.

28 oktober 2021 om 11:23

300 miljoen man

28 oktober 2021 om 11:27

Als Anthony voor 100m gaat vreet ik mijn schoen op en zal ik het filmen voor je haha..
Spelers worden wel steeds duurder ook die uit de eredivisie komen (voornamelijk Ajax) ik denk dat hij voor echt een max bedrag gaat van 30-35miljoen en dan heb je echt goed gehandeld in mijn ogen

28 oktober 2021 om 11:39

@drennis

"ik denk dat hij voor echt een max bedrag gaat van 30-35miljoen en dan heb je echt goed gehandeld in mijn ogen"

Dus iemand die goed doet in de CL, OS heeft gewonnen en nu bij selectie van Brazilie zit bijna even duur als een Bergwijn?
Een Overmars die hem zo goedkoop wegdoet?

Gaat het wel goed met jou?

Man gaat minimaal 40 miljoen opleveren. Denk iets hoger want anders zelfde prijs als Donny en Hakim. Tussen 40 en 50 is gewoon goed bedrag.

28 oktober 2021 om 15:03haha, ''gaat het wel goed met jou?'' Is goed Krillin, beetje rustig aan meneertje.

Dat Bergwijn voor teveel is gegaan wilt niet zeggen dat Anthony voor meer gaat?
Ik denk nog steeds dat hij voor 30-35 miljoen gaat, jij zegt 40 miljoen we hebben het over 5 miljoen verschil je doet net alsof ik er 40 miljoen onderzat.

28 oktober 2021 om 09:32

Ach, bij Ajax had hij ondanks de drukte op de flanken, veel meer vertrouwen en tijd gekregen dus je weet niet zeker of hij ook zo in een put had gezeten als nu bij Spurs waar ze bovendien niet echt beter voetbal spelen dan bij Ajax.

28 oktober 2021 om 09:54

Zo is het maar net. Alsof Steven Berghuis iets te zoeken heeft bij Tottenham. Altijd hele makkelijke conclusies maar als je bij een team in vorm speelt en het vertrouwen krijgt kan je uiteraard veel beter presteren.

28 oktober 2021 om 12:44

Het gaat inderdaad om de weerstand. Je speelt wekelijks een topwedstrijd qua niveau en dan moet je echt wel iets extra's hebben om te excelleren. Bij Ajax speel je genoeg wedstrijden waar je als speler vertrouwen kunt tanken. Bij Tottenham speel je niet tegen een Sparta of PEC bij wijze van spreken. Bergwijn heeft denk ik net als al z'n concurrenten in Oranje niets extra's voor een dergelijk niveau, week in - week uit.

28 oktober 2021 om 10:48

Is niet te vergelijken. Steven berghuis was ook goed bij Feyenoord, maar zeker niet van het niveau wat hij nu aantikt. Een goed draaiend team om je heen wat dominant speelt kan zo veel betekenen voor een speler. Kijk ook naar jeugdspelers. Ik denk dat als jeugdspelers van Feyenoord naar het eerste van Ajax zouden gaan ipv naar het eerste van Feyenoord het veel betere spelers zouden worden. Waarom? Omdat je in een goed draaiend team komt.

28 oktober 2021 om 11:00

Ben het met je eens, maar het had mij ook niet verbaasd als Bergwijn bij Ajax dan ook was uitgegroeid tot sterspeler. Haast elke speler lijkt boven zichzelf uit te stijgen bij ons.

28 oktober 2021 om 12:48

De omstandigheden zijn natuurlijk ook ideaal. Er is veel beweging waardoor er ruimte ontstaat en Ajax speelt hoe zo'n beetje elke Nederlander word opgeleid. Buiten dat speelt Ajax in de Eredivisie aardig wat wedstrijden waarin spelers vertrouwen kunnen tanken. De focus ligt dan vooral op de CL. In Engeland is dat een totaal ander verhaal. De weerstand is er dermate hoog dat je je elke week moet kunnen onderscheiden. Ik denk dat er in de Eredivisie op dit moment geen aanvaller rondloopt die dat zou kunnen.

Soms kun je maar beter erkennen dat je de (voor jou) verkeerde club hebt gekozen en verder. Beter voor beide partijen.

Hij heeft ook wel wat pech gehad, maar komop jongen toch, je zou zeggen je moet die bal er toch eindelijk wel eens wat vaker in gaan knallen met de grote kansen die ik hem zag hebben

4 goals in 60 wedstrijden, je zou bijna denken dat het een back is of een verdedigend middenvelder… gaat niet zo goed met de Nederlanders in de topcompetitie momenteel…

Ligt het aan mij of wat? De Eredvisie spelers paar seizoenen geleden vertrokken zijn toch soort van neergevallen? Ziyech: bank bij Chelsea, De Ligt: niet geweldig bij Juventus, Van De Beek: bank bij United, Frenkie De Jong: bakken kritiek omdat hij zich niet verder ontwikkeld. Bizar eigenlijk..

28 oktober 2021 om 10:26

Tjah afgezien van Chelsea zijn voor mijn gevoel die clubs als geheel gewoon gestagneerd. Juventus, United en Barca bakken er allemaal niks van de laatste tijd. Ik denk nog steeds dat al die spelers, afgezien van Donny, van toegevoegde waarde kunnen zijn bij elke topclub.

28 oktober 2021 om 10:32

Gedeeltelijk ook wel de overschatting van Nederlandse talenten die in een paar potjes Europees boven zichzelf uitstijgen, maar dat niet wekelijks in een competitie kunnen laten zien.
Bij van de beek heb ik überhaupt nooit gesnapt waarom hij continu in verband werd gebracht met Real Madrid, dus dat verbaast me niet. Ziyech heeft altijd het vele balverlies en moet maar net bij het team passen. De Ligt en Frenkie zijn wel echt goed, maar wellicht ook te hoge verwachtingen 80 miljoen+ was echt ook bizar voor een eredivisie speler. Daarnaast speelt bij Barca niemand echt lekker momenteel.

28 oktober 2021 om 11:20

Komt voor een groot deel omdat wij hier in Nederland snel spelers enorm overschatten, vooral Ajacieden.

28 oktober 2021 om 12:53

Dat valt wel mee. Er gebeurt eigenlijk niets geks. Ziyech heeft gewoon erg veel balverlies en daar kom je niet mee weg in de Premier League. Van De Beek is sowieso geen bijzondere speler voor Europese begrippen. Bij Barcelona haalt geen enkele speler een topniveau momenteel, maar buiten dat doet De Ligt het aardig als 22-jarige speler bij Juventus. Bij De Jong is het even afwachten in hoeverre de disbalans in de ploeg bijdraagt aan z'n verval. Hij is wel duidelijk uit vorm.

28 oktober 2021 om 13:40

Eens hoor. Ik NL zijn we veel beter in een team samenstellen waarin bepaalde kwaliteiten goed naar voren komen, we moeten ook wel want daarin zit onze meerwaarde. Ook hebben we veel meer tijd om systemen erin te slijpen, zeker met tegenstanders hier. En veel minder druk, paar seconden later reageren kn hier prima. Elders niet. Vertekent enorm. Neemt niet weg dat spelers wel een volgende stap kunnen maken, soms weet je niet of dat erin zit (op alle niveaus). Laatste lichtingen kunnen dat minder, Van Dijk kon dat bijvoorbeeld nog wel een paar keer maar dat is niet iedereen gegeven. Is heel lastig te voorspellen.

Hetzelfde voor Depay geldt nog meer voor Bergwijn, hun basis techniek is gewoon zo ongeloofelijk matig eigenlijk. Kort draaien, handelingssnelheid, maar vooral een consistente balaaname mist gewoon. Vooral dat laatste breekt ze gewoon op in de kleine ruimten. Sommige lachen altijd om Haller als een bal weer eens van z'n voet springt, maar dat gebeurd bij Bergwijn ook te vaak. Daarbij komt ook nog dat Bergwijn totaal niet doelgericht was, ook niet in zijn tijd bij PSV, dan wordt het gewoon heel moeilijk.

28 oktober 2021 om 13:40

Beste vriend heb je wel een tv thuis ? Ga even naar YouTube en tik zijn naam in en ga even kijken als zijn techniek matig is

28 oktober 2021 om 13:42

Gaat idd om functionele techniek irt reactiesnelheid en zien van oplossingen. Die tijd is in Engeland tien keer minder en dat moet je echt leren en kunnen.
Vraagt om enorme verbetering van spelers en dat zit er niet altijd in

Deze jongen werd toch altijd al overschat, die hype rondom hem heb ik in ieder geval nooit begrepen.
Evenals Boadu en Malen etc. Een hele hype maar het is zeer beperkt middelmaat

29 oktober 2021 om 10:45

Bergwijn zie ik het wel in. Malen ook wel, maar die is zo inconsistent als wat.
Boadu, Stengs en Donny zijn wel drie namen die ik overduidelijk tekort vind komen. Ik snap die hype minder. Alleen Malen en Bergwijn hebben de techniek zeer zeker. Bergwijn heeft ook de werklust. Ik schrijf hen zeker nog niet af.

Dit is toch ook niet goed voor toekomstige transfers van Psv dat zo'n jongen van 30 miljoen met goede eredivisie statistieken weinig brengt. Begint een geval a la Vincent Janssen te worden. Dit geldt trouwens voor wel meer eredivisie spelers de laatste paar jaar die voor een flink bedrag werden verkocht, sterker nog de meeste mislukken gewoon in het buitenland of worden simpelweg niet opgesteld. Slechts een heel klein aantal maakt het een beetje waar. Slecht signaal voor de eredivisie als geheel, en hopelijk stemt dit jongere gewilde spelers een beetje tot nadenken voordat ze op hun 20e al weg willen. Zo'n mislukking gaat toch aan je kleven.

28 oktober 2021 om 11:58

Bergwijn heeft 5 seizoenen in het eerste van PSV gespeeld alvorens hij weg ging, dat laatste wat je zegt is hier dus totaal niet van toepassing he. Bergwijn heeft gewoon moeite met het niveau en de intensiteit van de PL, net als Van de Beek, Ziyech, Klaassen etc. Misschien zou een tussenstap, transfer naar de Ligue 1 bijvoorbeeld, hem goed doen. Net als bij Memphis

28 oktober 2021 om 14:22

Bergwijn heeft juist geen problemen met de intensiteit, was al snel fit en kan het bijbenen want doet altijd verdedigend veel voor het team. Zijn probleem is eindproduct, kansen afmaken en acties durven aangaan met zijn technische kwaliteiten en snelheid moet hij dat veeeel meer doen om het team te helpen.

28 oktober 2021 om 20:52

Bij PSV had hij er al problemen mee (vaak kleine blessures), dus vandaar mijn opmerking. Bij Spurs volg ik hem niet goed genoeg, maakt ook zelden 90 minuten vol natuurlijk dus dat scheelt.

Transfers maken. Daar gaat het tegenwoordig alleen maar om lijkt wel. Een zaakwaarnemer wiens hele businessmodel erop is gebaseerd om een klapper te maken is daar 100% de oorzaak van.

Wat is er nu op tegen om een jaar 5 gewoon in Nederland te spelen, je te ontwikkelen en met enig bagage de stap naar het buitenland te wagen. Dat die manier alsnog geen garantie voor succes geeft is ook duidelijk te maken met enkele pijnlijke voorbeelden.

Maar transfers naar de subtop in het buitenland zijn vaak gedoemd te mislukken. Het zijn clubs waar niemand de tijd zal krijgen om in de luwte een beetje te wennen en waar je zonder blikken of blozen zomaar een maand op de tribune kan zitten.

Zeker op het moment dat je een plek in het Nederlands elftal hebt zou je hier veel meer over na moeten denken. Als het meemaken van een EK of WK je doel is als voetballer natuurlijk. Als je gewoon lekker een paar miljoen op jaarbasis wil bijschrijven is dat natuurlijk prima.

Wat komt er nu van een Bergwijn of Van de Beek terecht?

De voetbalwereld is gek en het kan natuurlijk nog goedkomen. denk aan een Klaassen bijvoorbeeld, of Danjuma, maar ben bang dat deze jongens een echte kras hebben opgelopen.

28 oktober 2021 om 14:20

Bergwijn speelt ten minste nog wel eens en heeft best kans op speelminuten hij had een blessure he. Van de Beek is geen vergelijking, die kan het vergeten qua speelminuten lol

28 oktober 2021 om 14:50

Dat is toch te verwaarlozen. Nog een paar maandjes waarbij Danjuma in LaLiga meters maakt, Gakpo in NL gewoon wekelijks speelt en Lang leuk blijft opvallen in Europese wedstrijden komt Bergwijn niet meer in de plannen voor.

Terwijl het 2 jaar geleden een van de grootste talenten op de Nederlandse velden was. Nu is Malen vertrokken en dat is nu ook maar de vraag of het een succesverhaal gaat worden. Boadu, Stengs... allemaal spelers die hooguit twee redelijk jaartjes in de Eredivisie hebben gespeeld en meteen weg zijn gegaan. En direct een flinke stap omhoog gaan zetten zonder enig idee te hebben wat het allemaal met zich meebrengt.

Als je kijkt wat voor een talenten het allemaal zijn... zo zonde

Het is veel snelheid en weinig overzicht, in de Engelse competitie kan dit weliswaar geen kwaad, maar hij kan er aan werken, want het is onvoldoende op dit moment. De vraag is dus hoeveel kansen hij krijgt.

28 oktober 2021 om 14:18

Het kan zeker wel kwaad, je moet eindproduct hebben anders ga je niet veel spelen.

Heeft buiten snelheid om helemaal niets.

We weten het allemaal zo goed over Bergwijn geen tactiek niks laten zien geen overzicht speelt bagger die is beter maar één ding is zeker hij doet het beter dan ons allemaal bij elkaar laat dat even duidelijk zijn

Niet helemaal eerlijk om hem te beoordelen op de twee wedstrijden na zijn blessure maar hij brengt over het geheel inderdaad te weinig. Hij heeft denk ik tot het einde van het seizoen om de vorm van de eerste wedstrijden (dit seizoen) weer op te pakken want toen deed hij het best goed met Son en Moura voorin en was hij scherp. Eigenlijk is de terugkomst van Kane een vloek voor hem. Eindproduct is te weinig ook al is zijn snelheid en kracht goed en heeft hij best wat overzicht qua passing. Bergwijn moet echt meer kunnen met zijn attributen.

Wij hebben eigenlijk geen tijd om te wachten op spelers meer, het team heeft een consistente basis nodig en de rest moet erbij komen. Er gaan spelers verkocht worden dus het is dit seizoen presteren of vertrekken. In januari zie ik spelers als Winks, Doherty en Alli al graag vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller111
D. MarkandayAanvaller00
P. GolliniKeeper00
H. LlorisKeeper120
B. DaviesVerdediger40
M. DohertyVerdediger20
D. ScarlettAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren