Ronald Koeman ontslagen in vliegtuig: ‘Meer schaduw dan licht’

Donderdag, 28 oktober 2021 om 07:35Yanick Vos • Laatste update: 09:52

De Spaanse kranten zijn allerminst verrast door het ontslag van Ronald Koeman als trainer van Barcelona. Na de 1-0 nederlaag tegen Rayo Vallecano besloot voorzitter Joan Laporta afscheid te nemen van de Nederlandse oefenmeester. Marca beschrijft het tijdperk van Koeman als trainer in het Camp Nou als een periode met ‘meer schaduw dan licht’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

144 reacties (laatste reactie door jellede jong)

Koeman is blij dat hij zijn geld meekrijgt.
Hij was totaal niet gemotiveerd om het tij te keren. Hij wilde genieten van elke minuut op de bank.

28 oktober 2021 om 08:35

Ag volgens onze chauvinistjes blijft Koeman de beste coach die er is en zal niemand het beter kunnnen.

Het huwelijk was inderdaad van alle kanten kappot, maar dit was de enige manier om de club nog enigszins te redden, anders was Barca over 2 jaar gedegradeerd.

28 oktober 2021 om 08:48

Ik begrijp ook niet waarom hij zo wordt verdedigd in Nederland. Koeman deed het bij een paar clubs goed maar heeft vaak genoeg een afkoopsom gekregen wegens vroeg ontslag. Het materiaal is niet top maar de resultaten waren slechter dan nodig.

28 oktober 2021 om 09:21

Het gaat mij niet om het verdedigen van Koeman, het is gewoon echt de vraag of iemand het beter zou doen. Je beste spelers voorin zijn een jongen van 18, Depay en een Agüero op krukken. De veteranen die de boel op sleeptouw moeten nemen zijn uitgeblust, zoals Pique, Busquets en Alba. Je moet zonder echte investeringen de beste speler ter wereld doen vergeten. Was het spel zwak? Zeker. Wordt het beter onder Xavi? No way.

28 oktober 2021 om 09:30

Ik deel zeker je twijfel over Xavi, maar kom op 9de met dit Barca is gewoon niet nodig. Het materiaal is misschien niet genoeg om de top 3 mee te halen, maar je gaat mij echt niet vertellen dat geen enkele coach dit beter kan doen. Als je dat wel denkt ben je inderdaad een gigantische chauvinist.

28 oktober 2021 om 09:30

Volgens mij is er nooit gezegd dat hij de beste coach is.

Persoonlijk vind ik dat de verwachtingspatroon van Barca lager moet zijn. Wat ik al meerder malen hebt aangegeven Barca is het oude AC Milan. Ze bleven ook te lang op bepaalde spelers hangen en noem maar een echte goeie versterking die op DIT moment speelde? Fati is een goede speler maar vaker geblesseerd dan speelklaar en Pedri heeft zoveel minuten gemaakt dat dit echt absurd was dat hij nog voor Olympische spelen moest meedoen.

Ja je kon van verre zien dat Barca aan het afglijden is, maar je gaat mij toch niet vertellen dat iemand kon inzien dat Barca letterlijk geen geld had om contract van Messi te kunnen verlengen? Barca heeft ongelofelijk bezuinigingsplannen aan salariskosten en aan spelers verkocht en wat krijg je ervoor terug? Tja Luuk de jong vond ik het wel meeeeest aparte move maar de rest is toch niet aan Koeman te blamen?

Als zelfs Xavi, ook een legende, overal en door iedereen geadviseerd wordt om nog niet in te stappen wat moet je dan daarover zeggen?

Het is geen tweede divisie waar je alleen maar met talenten kan redden, je hebt spelers nodig die het spel kunnen bepalen voor je. Aub niet praten over Fati of Dembele of een speler die nog niet 100% fit is.

28 oktober 2021 om 09:39

Dit Barca heeft geen kwaliteit, punt.. de kern van spelers is voor La Liga begrippen middenmoot, daar staan ze nog boven. Downhill from here, moet een echte Barca man nog maar eens realistisch voetbal zien spelen

28 oktober 2021 om 11:14

Ik denk wel dat Xavi meer voetbal zal brengen.

28 oktober 2021 om 13:00

9e na een handjevol wedstrijden, Speler die een penalty er in schiet of niet kan zo het verschil zijn tussen p6 of p9 na zoveel wedstrijden.

Koeman had het dus ook makkelijk beter kunnen doen dan p9 als ze hem hadden laten zitten

28 oktober 2021 om 14:14

Dan zal hij zichzelf op moeten stellen

28 oktober 2021 om 09:16

Vooral ironisch dat Koeman zijn lieveling Depay met een gemiste penalty mee aan de basis staat van diens ontslag... Depay kwam volledig op voorspraak van Koeman en weet zich zelfs in dit armtierig barcelona niet onderscheiden. Zoals verwacht.

28 oktober 2021 om 09:24

@THenry, ik heb al zovaak gezegd en vele waren het er niet mee eens (nu waarschijnlijk wel) dat als Depay je beste aanvaller is ben je gewoon Europees middelmaat, het is een goede speler maar geen echte top, tuurlijk is hij ook wel eens belangrijk geweest in grote wedstrijden maar vaker niet dan wel, dan ben je gewoon geen echte top

28 oktober 2021 om 10:14

Absoluut Kokkie, ik zeg dit langer maar hier op VZ wordt je dan steeds als 'hater' bestempeld... Al hoor je 'fanboys' nu uiteraard niet meer. Die komen pas boven water als hij een goaltje maakt tegen pakweg Levante of Cadiz.

28 oktober 2021 om 10:28

Tja, dat heb ik ook wel eens gehoord als ik kritiek had op Depay. Hij is geen slechte speler, maar precies zoals je zegt: als hij zich bij dit Barcelona niet kan onderscheiden...

28 oktober 2021 om 11:52

Hoe kom je erbij? Heeft Ronald jou dit persoonlijk verteld of is dit louter giswerk? Ronald Koeman is een eerlijk man die zich bij al zijn voorgaande werkgevers zowel als speler en als trainer volledig heeft ingezet, dat heeft iedereen kunnen zien. Als je de commentaren leest van collegae trainers (zie o.a. het verslag van Ancelotti) dan beweren zij het tegenover gestelde van wat jij schrijft. Hoe wordt jij door je werkgever beoordeeld, zo maar zonder dat ze je ooit hebben zien werken of gaan ze op geruchten af van anderen?

Eerst goed nadenken wat je gaat schrijven en dan pas iets op internet slingeren, zo beschadig je mensen. Koeman verdient beter dan dit en dat de chemie is uitgewerkt, ja dat is duidelijk. Iedere trainer krijgt hier ooit mee te maken, jammer maar een neveneffect van het trainerschap.

28 oktober 2021 om 12:09

Hij heeft zelf zijn afkoopsom van de KNVB voorgeschoten omdat Barca geen geld had. Dus blij dat hij het terugkrijgt...

Een trainer met zelfreflectie en enige eer in zijn flikker was allang zelf opgestapt, zonder lucratieve ontslagvergoeding.
Het zegt veel over de persoon Koeman, voor de komende 200 jaar financieel onafhankelijk, dat die koste wat kost zijn ontslagpremie wil incasseren.
Misselijk figuur

28 oktober 2021 om 08:11

@Raunaht,, een trainer die zelf 6 miljoen betaald aan de knvb om Barcelona te kunnen trainen in de grootste crisis ooit moet nu even zonder ontslag vergoeding gaan? Hell no

28 oktober 2021 om 08:14

@D-Bergkamp, exact.

28 oktober 2021 om 11:19

Ik heb Raubaht ook zien zeggen dat Koeman het aan zichzelf te wijten had dat zijn auto belaagd werd door fans. Dat zegt pas iets over iemand. Leuk dat dit bericht dat beeld kan ondersteunen. Misselijk figuur.

Daarnaast volledig terecht dat Koeman niet zelf opstapt. Na alles wat Laporta en de club hem hebben geflikt, is die vergoeding plus eigen vermogen wel het allerminste wat je kunt doen. Die club is tot op het bot verrot

28 oktober 2021 om 08:12

Wat een onzin. Zou je niet het zelfde doen als je weer niks laat zien op je werk en je heb in je contract staan dat je geld mee krijgt als je ontslagen word. Dan zeg jij nee laat maar zitten.....

28 oktober 2021 om 08:12

Iemand met enige eer laat zich niet kisten door spelletjes van de clubleiding en agressieve supporters. Mensen die zeggen dat dit Barcelona genoeg goeie spelers heeft hebben gelijk, maar vergeten dat er bijna een heel elftal in de lappenmand zit al dit hele seizoen lang.

28 oktober 2021 om 08:13

@raubaht, vanwaar deze 'misselijke' opmerking? Volgens mij heeft Koeman zelf 'offers' gebracht om coach te worden bij Barcelona. Hij had het goed voor elkaar bij Oranje en zou het EK gaan spelen met Oranje. Hij heeft zelf geld mee genomen naar Barcelona om trainer te worden als er zo met hem om wordt gegaan is het toch logisch dat hij blijft zitten?

28 oktober 2021 om 08:13

Pardon? Hij heeft toch volste recht op zijn ontslagvergoeding, wat is dat nu weer voor onzin? Hij heeft 6 miljoen euro betaald om bij Barcelona te mogen zijn. Hij is graag in Barcelona en wou de club echt wel helpen. Misschien dacht Koeman wel dat het beter zou gaan en daarom zelf niet ontslag nam? Kijk is hoeveel geblesseerden hij had, nooit had hij een complete aanval. Lekker makkelijk om te praten over ‘eer’ wanneer men over bedragen als 12 miljoen euro hebben.

28 oktober 2021 om 08:13

Koeman had inderdaad groot gelijk. Terecht dat zij hiervoor hebben moeten lappen. Echt bizar hoe hij is behandeld. Die ontslagpremie heeft hij verdiend. Het is natuurlijk veel te veel, maar voor Barcelona niet meer dan terecht. Bestuur, supporters, inzet van de spelers. Ze mogen zich allemaal diep schamen.

28 oktober 2021 om 08:14

Denk als jij in zijn situatie zou zitten dat je dat ook wel zou doen. Je weet nooit hoe het achter de schermen ging. Hij is gek op barca.

28 oktober 2021 om 08:14

6 miljoen uit eigen zak betalen om aan de slag te gaan bij Barca. Ik snap wel dat hij die ontslagvergoeding mee wil.

En zeg nou zelf: als jouw werkgever je ontslaat. Dan zie je toch ook niet van de transitievergoeding af?

Natuurlijk heeft hij niet geleverd en ondanks dat ik hem eerst voordeel van de twijfel gaf - het materiaal is echt Barca onwaardig - vallen de resultaten zelfs met dit materiaal tegen.

Voor beide partijen het beste.

28 oktober 2021 om 08:33

Ik begrijp dat hij zijn 6 miljoen wil hebben. Dat heeft hij zelf betaald. Maar waarom meer? Hij wist waar hij aan begon, wist dat Barcelona geen geld heeft en heeft het overige geld niet nodig. Ik bedoel hiermee de overige 6 miljoen.

Ik realiseer me dat hij veel blessures had maar toch hoor je met dit elftal sommige wedstrijden wel te winnen. Niet van Bayern of Real. Maar van een promovendus verliezen?

28 oktober 2021 om 09:09

Waarom meer? Kijk eens hoe hij is behandeld vanaf dag 1 dat Laporte voorzitter is. Groot gelijk, pakken dat geld. Laporte begon gelijk te zagen aan de stoelpoten van Koeman.

28 oktober 2021 om 09:33

Hij zegt toch dat Barcelona zijn grote liefde is? Daarom dus. Hij heeft Barcelona waardeloos laten spelen en spelers als Luuk en Depay gehaald. En begin niet met "er was geen geld voor andere spelers". Als Koeman er niet was geweest, waren ze ook niet gehaald. Dat was dus zijn verantwoordelijkheid.

28 oktober 2021 om 09:46

Suarez heeft ook vaak genoeg gezegd dat Barça zijn grote liefde was, die heeft ook nooit water bij de wijn gedaan wat salaris betreft, en wat te zeggen over Messi in al die jaren. Gelden voor spelers andere regels?

28 oktober 2021 om 09:52

Komt ook nog bij dat Koeman 1 maand na zijn aanstelling al gelijk een offer kon brengen in zijn salaris. Daarna kwam Laporta die doodleuk over zijn gezondheid ging specularen en vooral eigen toekomst.

Nee, ik snap Koeman wel.

28 oktober 2021 om 10:30

Suarez hoefde geen water bij de wijn te doen toen hij nog daar speelde, omdat hem dat salaris werd aangeboden. In die periode leek het erop dat Barcelona het ook kon betalen.

28 oktober 2021 om 10:37

Het is hem waarschijnlijk niet gevraagd maar het was al wel duidelijk dat een reden was dat Suarez moest vertrekken omdat het salarishuis te hoog lag, oa door zijn salaris.
Ik heb Suarez nooit uit zichzelf horen zeggen, ik wil zo graag bij Barça blijven weet je wat ik toon clubliefde en lever de helft van mijn salaris in.
Hij heeft nu toch alweer een monstersalaris, alles wat hij doet op voetbalgebied is in eigenbelang en niets anders.

28 oktober 2021 om 11:30

Koeman werd toch ook die vergoeding aangeboden? Moet hij dan nee zeggen tegen contractueel opgestelde procedures?

Daarnaast hoef je je nergens zorgen om te maken Kyle66. Als je ziet dat zijn voorgangers nog steeds wachten op het geld (en regelmatig worden gebeld om er vanaf te zien), dan kan Koeman fluiten naar zijn 6, en met pech 12, miljoen.

Genante vertoning.

28 oktober 2021 om 11:52

Ik maak me geen zorgen, hoor. Ik merk alleen op dat hij Barcelona niet beter heeft gemaakt en het hem zou sieren om water in de wijn te doen.

28 oktober 2021 om 08:16

Degene die misselijk is ben jij. Iets minder Sims spelen.
Zo werkt het niet in de echte wereld. Koeman heeft de bondscoachschap opgegeven om trainer te worden van de club en kom je aan met je zelf ontslag nemen.

28 oktober 2021 om 09:55

Dus het is volkomen normaal om te blijven zitten, de club in het verderf te storten om jezelf te verrijken?
Dat hij de ene baan opgeeft om bij een ander te mogen werken is toch zijn keuze, waarom dan ook zichzelf verrijken ten koste van de club?
Voor het geld hoef die het niet doen, hij maakt zijn vermogen toch nooit meer op.

28 oktober 2021 om 10:20

"Dus het is volkomen normaal om te blijven zitten, de club in het verderf te storten om jezelf te verrijken ten koste van de club?"

Het word ook steeds gekker hier, nu heeft Koeman de club al in het verderf gestort. Zoiets ligt niet aan het wanbeleid van de club, dat is allemaal op het conto van Koeman te schuiven....., not..!

Bij mijn weten heeft Koeman al vroeg salaris ingeleverd.
Als er iemand clubliefde heeft en toont is hij het wel, meer dan menig supporter, speler en/of voorzitter..

28 oktober 2021 om 12:10

Die club heeft zichzelf in het verderf gestort. Alsof die paar miljoen van Koeman het verschil heeft gemaakt, rot toch op man. En dat gelul van voor het geld hoeft hij het niet te doen. Dan moet elke rijke voetballer voortaan ook maar gratis gaan voetballen, hebben genoeg verdiend. Echt heel kinderlijk gedacht.

28 oktober 2021 om 08:30

@raubaht, Koeman heeft zelf 6 miljoen! betaald aan de knvb om bij Barca te gaan werken. Het is niet meer dan logisch dat hij die 6 miljoen en zijn ontslagpremie wil hebben. Als hij dat niet had gewild. was hij waarschijnlijk de eerste trainer ooit geweest die geld had toegegeven om trainer van Barcelona te zijn

28 oktober 2021 om 09:24

En nou wil die 12 miljoen van Barcelona…

Leuk die 6 miljoen, dat was een gok van hem en hij heb verloren.
Als ik naar het Casino ga en in verlies krijg ik ook mijn inleg niet terug en zeker niet dubbel…

Beetje rare vergelijking? Wellicht maar je begrijp mijn punt.
Het is toch zijn risico om geld te betalen om ergens te mogen werken…

28 oktober 2021 om 09:33

En het is het risico van Barcelona om een trainer een lucratief contract aan te bieden terwijl ze weten dat de mogelijkheid bestaat dat ze hem voortijdig ontslaan en een ontslagpremie moeten betalen. Maar blijkbaar heeft Barcelona geen enkele verantwoordelijkheid voor deze overeenkomst en is Koeman een misselijke vent?

28 oktober 2021 om 09:38

Nee dat is niet zijn risico Raubaht. Hij betaalt 6 miljoen en weet dat hij een royale vergoeding krijgt als hij wordt ontslagen. Wat een ontzettend domme vergelijking met het casino. Het niveau van sommige mensen is wel tergend laag zeg.

28 oktober 2021 om 09:54

Raubaht begrijpt waarschijnlijk een arbeidsovereenkomst niet. Die heeft gewoon een waarde voor een bepaalde duur. Als die door de werkgever vroegtijdig wordt beeindigd, dan doet dat niks af aan de waarde die is afgesproken.

28 oktober 2021 om 09:58

Ik begrijp het volkomen en uiteraard heb die dr recht op.
Maar men hier heb altijd zijn mond vol over normen en waarden, fatsoen en respect.

Als je er anderhalf jaar een ontzettende puinhoop van maakt, de club steeds verder de afgrond in duwt getuigt het wel van enig respect en fatsoen om af te zien van een ontslagpremie, die hij financieel gezien toch niet nodig heeft.

28 oktober 2021 om 10:29

Ik heb een idee. Als wij nu de man uit Koeman halen zodat alleen de Koe overblijft, misschien dat je dan meer begrip toont met jouw World Animal Protection logo..

28 oktober 2021 om 10:39

Raubaht weer lekker bezig zie ik. Misschien iets vaker buiten komen, dan leer je nog een beetje hoe de wereld in elkaar steekt.

28 oktober 2021 om 12:19

Iemand die het goedpraat dat een werknemer van de club
met zn vrouw dreigend wordt omsingeld in zn auto en bespuugd moet vooral niet over fatsoen spreken. En een club die zich diep in de schulden steekt om maar de schijn van topclub hoog te houden moet niet over normen en waarden beginnen.

28 oktober 2021 om 08:30

Haha, ik moet even om je lachen Raubaht. Dus als jij jezelf afkoopt bij je huidige werkgever en vervolgens in een bagger situatie terecht komt en ze eigenlijk van je af willen en dat jij dan zegt: ahh joh dat geld dat maakt niet uit. Ik stap zelf wel op, de mazzel. Nee, zo zit de wereld niet in elkaar. Maar wat is het toch makkelijk praten als het om andermans portemonnee gaat.

28 oktober 2021 om 09:20

Die vergelijking slaat natuurlijk kant noch wal…

28 oktober 2021 om 09:27

De vergelijking klopt gewoon.

28 oktober 2021 om 09:51

Haha, nou ik ben benieuwd naar jouw onderbouwing.

28 oktober 2021 om 10:02

Hoe kan je zijn situatie nou vergelijken met een gemiddelde baan met modaal inkomen?
Waar wij een ontslagpremie nodig hebben om onze hypotheek te betalen staat het bij hem op de bank weg te rotten, hij maakt het nooit meer op.
Uiteraard heeft die er recht op maar dat doet niets af aan het feit dat het van het nodige respect en fatsoen getuigt als die ervan zou afzien.

28 oktober 2021 om 11:23

Haha Raubaht jij vergelijkt het inleggen van 6 miljoen om ergens aan de slag te kunnen met het gaan naar het casino. Over debiele vergelijkingen te spreken. Hoe hypocriet ben je.

28 oktober 2021 om 14:01

Dus moet hij de 6 miljoen maar laten varen? Dikke doei, die is gek. Barcelona heeft hier zelf mee ingestemd. En toen was er heel veel respect en waren ze maar wat blij dat hij die 6 miljoen zelf aftikte.

28 oktober 2021 om 08:49

Hier had je niet helemaal over nagedacht of wel? Natuurlijk moet hij een ontslagvergoeding meekrijgen haha.

28 oktober 2021 om 09:08

Wat? Hij is als stront behandeld, dan pak je je ontslagvergoeding!! Het zegt niks over Koeman!!! Koeman was vanaf begin af aan het pispaaltje van Laporte.

28 oktober 2021 om 09:54

Koeman zal ook wel een ander beeld voorgespiegeld zijn toen ie daar tekende. Toen zullen ze niet gezegd hebben dat ze feitelijk failliet gaan en dat de beste spelers moeten vertrekken.

28 oktober 2021 om 14:03

Precies. FC barcelona is geen wereld top meer. Een Frenkie de Jong zal ook niet heel lang meer voor Barca spelen vrees ik. Bij Ajax was hij het vrolijke voetballertje en dit jaar bij Barca heb ik nog geen vrolijke Frenkie gezien

28 oktober 2021 om 10:09

Die ontslagvergoeding heeft Barca toch zelf in dit contract gezet toen zij hem aannamen?
Koeman heeft gelijk om dit geld te pakken, moet hij nu dit geld laten lopen omdat Barca er een bende van heeft gemaakt de laatste jaren?

Verder natuurlijk terecht dat Barca hem ontslaat. De selectie is niet goed en zeker de blessures hebben hem niet geholpen. Maar winnen van Cadiz of andere clubs die strijden voor plek 8-20 is een verplichting. Dan kan je verliezen van Bayern en Real maar nu is het teveel. Daarnaast lijkt het of de spelers niet alles over hebben voor Koeman, het vuur is eruit en Koeman zelf leek langs de zijlijn ook een dood vogeltje. Jammer, ik had het hem wel gegund bij zijn favoriete club.

28 oktober 2021 om 10:40

Grapjes, ik kan nog veel zeggen, maar Bergkamp hierboven maakt het al duidelijk genoeg...

28 oktober 2021 om 11:03

Sukkeltje ben je wel een beetje hoor. ik zit je al een paar dagen te volgen hier. Koeman heeft een contract getekend en daar hoort de ontslagvergoeding gewoon bij. Natuurlijk stapt hij niet op dat zou ik ook niet doen zeker als je zo slecht wordt behandeld door de zogenaamde president. Feit is dat Barca is een misselijke kutclub is die niet meer zou mogen bestaan. Schulden van meer als 1 miljard en nog even 1.5 miljard lenen. Dat is pas misselijk. En dan nog een beetje stoer doen ook. Echt heel gek gedrag.

28 oktober 2021 om 11:10

Zo over mensen praten, moet je wel kunnen. Haal anders 'world' en 'protection' weg en je hebt een prima bijnaam voor jezelf. Valse sjw haha.

28 oktober 2021 om 11:28

Och och, neem aan dat deze reactie verwijderen gaat worden plus waarschuwing? Hoort niet thuis hier

28 oktober 2021 om 13:49

Niet iedereen heet Zidane.

28 oktober 2021 om 13:57

Noem is een die trainer die dat zou doen. Ik ken er niet veel. Beide partijen hebben in goed overleg een contract getekend en het is Barcelona die zijn contract verbreekt. Koeman kan er niks aan doen dat ze daar zo’n slecht beleid hebben waardoor de helft van team weg moest. Zo leuk is die Laporta ook niet tegen hem geweest.

28 oktober 2021 om 15:21

Zidane tweemaal in twee dienstverbanden

29 oktober 2021 om 00:18

Is Zidane ontslagen door Madrid dan? Als je zelf besluit om weg te gaan heb je al geen recht op ontslagvergoeding.

Eindelijk is Koeman verlost. Wie o Wie durft het aan?

28 oktober 2021 om 08:14

Is Koeman verlost of is Barcelona verlost? Ik denk dat een Xavi gewoon prima resultaten kan halen met deze ploeg. Niet constant wisselen van systeem. Automatismes kweken. Staat nog steeds gewoon een team dat in Spanje om de CL plaatsen moet spelen en makkelijk van ploegen als Granada, Cadiz en Rayo moet winnen.

28 oktober 2021 om 08:20

Jij denkt dat het winnen van de laagvliegers in Spanje lekker makkelijk is? Tegenwoordig kunnen die mannen keihard verdedigen, de dubbele gordel plaatsen, tijdrekken en counteren. Prijs je niet zo rijk, ik ben benieuwd wat Barcelona kan met alweer een nieuwe trainer. Het zal zoals vaker: de eerste weken, fris en fruitig zijn en dan zal je de oude gewoontes weer terug zien.

28 oktober 2021 om 08:23

Het enige wat nu telt is goed voetballen. De rest zien we dan wel weer.

28 oktober 2021 om 08:24

Ook hij moet het doen met Memphis hoor...

28 oktober 2021 om 08:32

@Visca, Had je niet liever alles gewonnen met slecht voetbal? Xavi kan elke wedstrijd 80% balbezit halen en 20 kansen creëren maar als hij van de 10 wedstrijden 3 wint ben jij de 1e die anders piept.

28 oktober 2021 om 08:34

Wauw dikke onzin, goed voetballen haha. Hou op hoor. Het fundament van voetballen is winnen, en dan komt de rest, maar bij Barcelona is het anders? Dus lekker tiki taka spelen maar verliezen, zal veel moed en vertrouwen geven bij de spelers….. duidelijk dat je nooit op het veld hebt gestaan.

28 oktober 2021 om 08:36

Ik bedoel niet dat het makkelijk is. Wel dat Barcelona veel meer kwaliteit heeft en resultaat moet halen tegen die ploegen.

28 oktober 2021 om 08:47

Ik denk ook dat het Koeman is die verlost is. Alles zat tegen vanaf dag 1 tot en met gisteravond. Daarnaast probeert zijn werkgever hem al langere tijd te ontslaan en brengen daarom onzinverhalen de wereld in. Iedereen snapt dat deze situatie onhoudbaar was, maar ik heb er geen enkel vertrouwen in dat het beter zal gaan onder zijn opvolger.

28 oktober 2021 om 09:10

Ik denk dat Koeman dat ook had gedaan als hij niet constant geforceerd werd andere spelers op de stellen door blessure's of mensen die totaal door de mand vallen zoals Eric Garcia

28 oktober 2021 om 09:54

Visca, dat is een beetje naief. Ik zou zeggen dat top4 telt, anders wordt Barca inderdaad het nieuwe AC Milan.

28 oktober 2021 om 19:06

Jij begrijpt het niet CMG want je bent geen Barcafan en dat is niet erg, maar dan moet jij niet arrogant komen dicteren wat Barcafans wel of niet mogen verwachten.
Ik lees al onder verschillende topics zoveel onzin dat jij verkondigt zonder kennis van zaken.
Barcafans willen natuurlijk resultaten en prijzen, maar dit moet met goed spel.
Sterker nog, Barca is juist enkel succesvol qua prijzen als het vanuit haar identiteit voetbalt.
De kritiek op Valverde destijds was omdat het spel zeer matig was, ondanks de back 2 back landstitels, gingen ze door dat behoudende spel er 2 keer schandelijk uit in de CL na ruime zeges in de heenrondes. Dan is kritiek en een roep op zijn ontslag zeker op zijn plaats.
Met Koeman geldt helaas hetzelfde, te veel aanpassingen en afwijkingen. Als bv. een Arne Slot Feyenoord aanzienlijk beter kan laten voetballen dan zijn voorganger Advocaat, met het zelfde materiaal, dan is een coach duidelijk bepalend.
Niemand verwachtte wonderen van Koeman of nu van Xavi, maar de ene kenmerkte zich door een behoudende, pragmatische mentaliteit die indruist tegen de clubidentiteit en de andere is een rasechte Cruijffista die onvoorwaardelijk deze spelprincipes zal toepassen.
Als je wil terugkeren naar de top, dan moet je bouwen aan het pad van succes volgens de principes die je aanhangt, zonder uitstel of afwijkingen met excuusjes.
En die onnozele dooddoeners zoals "tegen Bayern Munchen kan je niet hoog pressen" of "Met dit materiaal kan je geen tiki-taka spelen" zijn zulke onzinnige oneliners die ver verwijderd zijn van de realistische verwachtingen en mogelijkheden die er wel degelijk zijn.

En dat is zo bij elke topclub. Je zal afgerekend worden op basis van je resultaten. Heel leuk dat men denkt dat Xavi de messias is en het even zal oplossen met tiki-taka voetbal, maar Barcelona heeft momenteel nood aan een winning-spirit dan een coach denkt aan alleen goed voetballen. Barcelona moet is gek doen en een type Conte halen. Lekker een ander systeem, andere filosofie, ga lekker de bus parkeren en lekker counteren ofzo. Doe is wat gek, Valverde deed dit ook en haalde ook mooie resultaten. Ik geloof in geen enkel wereld dat Xavi goed voetbal kan koppelen met resultaten, daar heeft hij het materiaal, ervaring niet voor.

28 oktober 2021 om 08:25

De enige keren dat Barcelona succesvol was was juist met goed voetbal. Barcelona moet weer terug naar de basis. Alle jeugdspelers zijn met combinatievoetbal opgeleid.

28 oktober 2021 om 08:32

Quique Setién was ook een coach met aanvallende gedachtes, wou volgens zijn eigen woorden de Cruijff-DNA terugbrengen naar Barcelona. Waarom mislukte hij dan? Het laatste succes van Barcelona herinner ik mij met Valverde, het was niet altijd geweldig maar Barcelona stond abnormaal stabiel, verdedigend ijzersterk. Ik heb het gevoel dat jullie de fans haperen in 2010. Als jij denkt dat er weer een generatie komt als Pique, Messi, Xavi, Iniesta etc en die even met prachtig voetbal prijzen zullen winnen, heb je het goed mis. Maar goed, hoop doet leven. Sterkte alvast.

28 oktober 2021 om 08:44

Want Setien heeft ook de tijd gehad om iets op te bouwen???? De beste man moest eerst zien af te rekenen met al die volgevreten vedettes. Zelfs daar heeft hij niet eens de tijd voor gekregen. Maar zelfs dan nog werd er weld van subtop en middenmoot gewonnen. Barca speelde geweldig tegen Napoli en zelfs de wedstrijd tegen Bayern ging gelijk op. Wat een contrast met Koeman die niet eens van B-ploegen als Benfica en Rayo Vallecano weet te winnen.

28 oktober 2021 om 09:19

@ajax/barca: Setien had dan ook beschikking over Messi (en Suarez). Dat maakt het wel wat makkelijker om van de subtoppers en middenmoot te winnen, nietwaar?

Koeman rekent hiervoor op zijn lieveling Depay, die bewijst dat hij geen topvoetballer is. Zelfs bij die armtierige Barcelona weet hij zich nauwelijks te onderscheiden.

Best wel ironisch dan ook dat net lieveling Depay met een gemiste penalty aan de basis ligt van Koeman zijn ontslag

28 oktober 2021 om 09:29

Super aanvallend voetbak wordt niet geeist van Xavi zo. Wat wel geeist wordt is combinatievoetbal.

28 oktober 2021 om 19:15

Men bleef zogezegd hangen bij het Dream Team, dan bleef men hangen bij het Rijkaard-Ronaldinho era, nu hangen we zogezegd in het tiki-taka era.
Je hoeft je geen zorgen te maken om de Barcafans CMG, bekommer je maar om je eigen club, de Barcafans weten wat ze willen, dit bestuur ook en met Xavi zal hiernaar gebouwd worden en zal er weer een generatie gevormd worden die zal spelen volgens de door ons geliefde spelfilosofie.
Jij zal het nooit begrijpen want jij kijkt totaal anders naar het voetbal. Cruijff werd ook uitgelachen toen hij zei dat Ajax zeker nog wel eens een CL finale kon bereiken, zolang de filosofie waarmee Ajax groot werd maar wordt toegepast. Voor Barca geldt hetzelfde en de Barcafans kijken optimistisch vooruit en weten beter wat nodig is dan jij denk te weten, met je suggesties over Conte en bus parkeertactiek 🤦‍♂️

28 oktober 2021 om 19:55

Ten Hag is inderdaad Cruyffista pur sang. Net als Pep dat is. Ajax heeft de weg naar boven gevonden door weer terug te keren naar de oude waarden. Die van Cruijff en Michels.

28 oktober 2021 om 09:14

Volgens mij is Xavi meerdere malen geadviseerd om hier niet aan te beginnen, dat zegt al genoeg! Een legend die moet wachten tot er een goed moment komt om in te stappen.

Mooi gezegd meer schaduw dan licht, ik dacht zelf dood vogeltje. Er zat niets meer in bij Koeman en als dan Depay je zo in de steek laat dan is het gedaan. Toch wel spijtig, ben geen Koeman fan, maar had het leuk gevonden als hij het goed gedaan had daar. Het was niet goed genoeg, het is geen van Gaal.

28 oktober 2021 om 08:31

De geschiedenis met Depay herhaalt zich. Werd destijds door van Gaal naar Manu gehaald vanwege hun band bij het Nederlands elftal, daar liet hij Van Gaal in de steek. Nu bij Koeman precies hetzelfde

28 oktober 2021 om 08:37

In de steek laten is toch bizar streng, denk je niet? Depay heeft echt wel geprobeerd, gestreden en heeft echt in elke wedstrijd de ballen opgeëist en geprobeerd om er iets van te maken, hij liet niet zijn hoofd hangen of verstopte zich niet. Hij mist alleen 1 belangrijk aspect: kwaliteit. Kan hij niks aandoen dat coaches als Louis Van Gaal en Koeman hem overschat hebben.

28 oktober 2021 om 10:11

Aan de andere kant CMG, Depay is een prima speler voor Barca als je Fati, Aguero, Dembele etc. volledig fit zou hebben. Het is in principe geen basis materiaal , zeker niet in de topwedstrijden maar als opvulling selectie/ invaller is het toch wel prima? Door alle blessures moest Depay opeens het gaan doen, dan valt opeens op dat hij helemaal niet zo goed is.

Het spel was te statisch, Dest op rechtsbuiten wordt niemand vrolijk van.

28 oktober 2021 om 08:13

EloFCB, wie dan wel? Griezman, Messi en Suarez zijn er niet meer. Fati is 1,5 wedstrijd fit geweest, dembele helemaal niet fit geweest. Aguero is net aan 1,5 wedstrijd wit

28 oktober 2021 om 08:17

Enigste naam op wie ik kom is Demir. Dat is van nature een rechtsbuiten. Trouwens Braitwaite viel ook geblesseerd weg en laten we eerlijk zijn hij deed het ook niet slecht.

28 oktober 2021 om 08:22

Konrad de la Fuente en Collado waren prima back ups geweest. Maar ze moesten weg van Koeman. Collado is nu niet speelgerechtigd.

28 oktober 2021 om 09:11

Was dat niet uit noodzaak voor blessure's e.d.?

De cirkel was pas echt rond geweest als hij in de trein ontslagen was.

28 oktober 2021 om 08:17

De trein was figuurlijk bedoeld

28 oktober 2021 om 08:20

Scherp

Kon niet uitblijven…. Vooral heel benieuwd of de volgende trainer het tij kan keren!

Btw @voetbalzone de Classico werd met 2-1 verloren i.p.v. 2-0

Boeit me niet hoe anti Koeman je bent, als je het normaal vindt dat een clublegende op deze manier ontslagen wordt dan ben je echt niet goed in je hoofd. En wat een flikker is die Laporta. Is het te veel gevraagd om hem gewoon morgen op kantoor te roepen en dan het nieuws te vertellen dan zo.

28 oktober 2021 om 08:16

Ja en nee. Waarom tijd verliezen? Laten we ook eerlijk wezen, Koeman was niet de eerste keuze van Laporta en waarschijnlijk hadden zij amper contact of een relatie. Misschien is dit wat respectloos jegens Koeman, maar tegelijk ook gewoon lekker makkelijk en rechtuit, niet rond de pot draaien, niet de media nog meer dingen laten bijschrijven, kort en krachtig. Koeman heeft 12 miljoen euro, en Laporta is verlost van iemand die hij niet wou. Win win voor beiden.

28 oktober 2021 om 08:35

@Sankento, Suarez werd ook ontslagen toen hij op vakantie was. Dus Koeman is hiermee bekend. Koeman wachtte toch ook niet totdat Suarez terug was?

28 oktober 2021 om 09:17

1) Suarez is niet ontslagen, hij is verkocht
2) Op vakantie zijn en terug vliegen van een wedstrijd is niet hetzelfde.

28 oktober 2021 om 09:30

Houd toch op. Suarez werd op vakantie gebeld en verteld dat hij niet meer welkom was. Dat is eigenlijk hetzelfde. Je gaat wel erg ver met het verdedigen van Koeman als je de overeenkomst niet ziet.

28 oktober 2021 om 18:32

mag je vinden. Ik vind het niet overeenkomen. En ik ben zelf totaal geen fan van Koeman.

28 oktober 2021 om 10:28

Je had echt nog een beetje respect of klasse van de club Fc Barcelona verwacht? Zo zijn alle trainers daar weg gegaan op 1 of 2 na. Als Xavi 6x op rij niet wint word hij ook gewoon via een app ontslagen.

Tja ben benieuwd welke trainer het wel kan bij dit Barcelona.
Als je de laatste jaren je beste spelers laat gaan en je haal Europese middelmaat terug is je ploeg ook middelmaat.
Meer als 4 wereldtop spelers lopen er niet in.
Daarnaast een hoop gebleseerden.
Ik ben zeer benieuwd

Als manager je vertrouwen bij Memphis leggen werkt niet. Dat had Louis hem ook kunnen vertellen uit eigen ervaring. Hoe zou het zijn geweest als Memphis niet was aangetrokken maar Messi was aan gebleven?

Weer een trainer van de generatie nix die het niet weet waar te maken in het buitenland. Het is voor Koeman de tweede keer dat hij het in Spanje niet weet waar te maken.

28 oktober 2021 om 08:33

Het klopt dat de Nederlandse trainers het op dit moment niet echt lekker doen, maar met dit elftal kun je geen wonderen verwachten, zo reeel moet je ook zijn.

28 oktober 2021 om 15:23

Waar Spaanse coaches in de ogen van de wereld een pas op de plaats hebben moeten maken de laatste jaren en Duitse coaches een enorme opmars maken is de reputatie van de Nederlandse coaches ondertussen toch wel heel laag aan het worden.

Nou ik verwacht dat Luuk de Jong kan gaan genieten van zijn seizoenskaart. Wat enorm pover wat Koeman heeft laten zien, het gaat echt helemaal nergens over.
Het is alsof die zijn best niet wilde doen zo blind als hij zich opstelde. Terecht ontslag, hij heeft gewoon op alle vlakken gefaald.

Koeman is toch ook wel langzaam klaar in Spanje nu denk ik toch. Valencia en FC Barcelona volledig niks gepresteerd.
Denk dat hij het beter bij het bondscoachschap kan houden. Wellicht na van Gaal dat hij het stokje weer kan overnemen (al hoop ik het niet).

Overigens het stukje van ''talenten laten doorbreken in het eerste elftal'':
Gavi heeft pas een handjevol wedstrijden gespeeld.
Óscar Mingueza werd bijna structureel genegeerd door Koeman. Die stelt nog liever Sergi Roberto op de rechtsbackpositie op.
Nico Gonzalez heeft ook pas een handjevol wedstrijden gespeeld en nog helemaal niet overtuigend.
Alex Collado heeft zo wat niks gespeeld. Mocht ook vertrekken van Koeman.

Dus zo rooskleurig was het nu ook weer niet.
Gavi is nu een beetje ''hot'', ook omdat hij in Spaans elftal speelt en dergelijke. Pedri heeft veel gekregen onder Koeman maar de rest valt toch allemaal wel reuze mee. ''doorbreken'' spreken wij dan toch nog niet echt van.

28 oktober 2021 om 09:23

Ik vrees voor hem dat het in de Europese top ook wel klaar is. Geloof nooit dat hij nog ergens een kans krijgt bij een top 10 van Europa ploeg. Alhoewel je daar Barcelona ook niet onder kunt scharen nu. Ik denk dat ze tegen Ajax zwaar nat gaan en vrees zelfs voor ze tegen PSV en Feyenoord als ze een goede dag hebben.

Het feit dat hij allemaal spelers moest missen plus dat Messi weg ging terwijl daar de afgelopen jaren Barcelona omheen is gebouwd denkt niemand meer aan.

28 oktober 2021 om 09:24

Koeman ging alleen naar Valencia omdat hij Barca in de achterhoofd had.

Wat betreft de jeugdspelers, hij heeft ze laten debuteren. Punt. Jouw argumenten dat hij ze weinig wedstrijden heeft laten spelen is gewoon zoeken naar excuus om hem niet de credits te geven. Zo kan je dat tegen elke trainer gebruiken.

Die Mingueza heeft gewoon al 30+ La Liga wedstrijden gespeeld hoor dus dat verhaal van dat hij genegeerd word klopt gewoon niet.

28 oktober 2021 om 10:20

Sankento; en jouw statement dat hij de jeugspelers een kans gegeven heeft, is zoeken naar argumenten om hem wel de credits te geven. Oftewel, het is maar hoe je het bekijkt;-)?

De echte vraag is: zou Koeman al die jeugdspelers een kans gegeven hebben als hij wel financiele middelen had om nieuwe spelers aan te trekken? Een Pedri waarschijnlijk wel maar spelers als Demir, Mingueza, Gavi,... daar durf ik sterk aan twijfelen.

En daarnaast heeft hij jongens al Puig, Collado, De La Fuente, Baldé niet of nauwelijks gebruikt.

28 oktober 2021 om 11:37

Punt? Dus als iemand debuteert onder een trainer, spreek je van een doorbraak in het eerste elftal?

Hoeveel heeft een Collado dan gespeeld in het eerste onder Koeman?

Dat noem je toch geen doorbreken? Punt. Spelers als Collado en Nico zijn echt niet doorgebroken onder Koeman. Die hebben een enkele pot gespeeld.

Mingueza heeft wel meer gespeeld, maar werd ondertussen structureel genegeerd de laatste maand(en)...

Gavi is nu hot en wel aan het ''doorbreken''. Pedri idem dito. Daar mag Koeman de credits voor krijgen.

Maar om nu een Collado en Nico een doorgebroken speler te vinden, gaat mij veel te ver.

Ik denk dat het absoluut onrealistisch is dat de resultaten significant gaan verbeteren.
De ziekenboeg zit vol, vooral met belangrijke spelers zoals Fati en Pedri.
Al je knikkers inleggen op overschatte nederlandse voetballers is ook niet slim.
En de verdediging is nog steeds een groot drama. Het was vorig jaar Lenglett die constant cadeautjes zat weg te geven. Dit seizoen doen Pique (die weliswaar ook paar belangrijke doelpunten heeft gemaakt, maarja dat wordt door zo'n avond als gister teniet gedaan) en Garcia dat even dunnetjes over.

Barca heeft een selectie vol met een stel opa's die al een paar jaar vergane glorie zijn, en blessure's en kansloze spelers zoals Sergio Roberto, Garcia, Depay en L. de Jong

Afgelopen zondag 2-0… Dan ga ik nu meteen TOTO bellen blijkt dat ik toch een mooie prijs had dit weekend

Zo Dest en Luuk de Jong weten ook dat zij niet meer gaan spelen nu. Staan al op marktplaats t.e.a.b.

De hypocrisie! Hij is wit dus doet het slim. Als mazraoui zijn contract uit dient en transfervrij weg wilt is het een geldwolf die ondankbaar is.

Of het had een donkere coach moeten zijn die dit gedaan zou hebben. En je weet zelf of het over jou gaat als je je aangesproken voelt. We zullen de reacties van "racismekaart" wel tevoorschijn zien komen haha

28 oktober 2021 om 09:43

Lol, iedereen in de voetbalwereld is toch uit op zoveel mogelijk geld? Wit, zwart of paars?

Ik ga het toch zeggen: Niet zo snel de racismekaart trekken, dan ga je een stuk gelukkiger door het leven.

28 oktober 2021 om 10:23

Nu trek jij toch zelf de racismekaart? Echt diep triest dat je die vergelijking maakt.
Zo gaat het toch gewoon, als Nederlander heb je sympathie voor Koeman (veel althans) dus vind je het eerder terecht als hij geld pakt.

Als supporter van Ajax vind ik het zonde als Mazraoui gratis de deur uitloopt en teken ik hem eerder af als geldwolf. Heeft letterlijk geen REET met kleur, nationaliteit of wat dan ook te maken. Als je dat niet snapt ben je gewoon niet goed wijs. Echt zo triest dat je erover begint. Al zou Blind het doen zeggen we hetzelfde en als Koeman Fraser was geweest ook.

28 oktober 2021 om 10:25

Serieus ik kan echt boos worden om een dergelijke reactie. Vind je jezelf eens niet zo zielig of achtergesteld en maak wat van je leven. We zijn allemaal gelijk en allemaal evenveel waard ondanks dat ik ook wel zie dat racisme wel degelijk bestaat hoe erg dat ook is! Maar probeer niet bij elke mogelijkheid erover te beginnen als het totaal niet van toepassing is.

Met een duwtje van Dest na zijn missers tegen Real en die van gisteren. En natuurlijk Depay die Koeman ook een flinke duw gaf na zijn misser gisteren. Hoe zouden die slapen vanavond?

Een hele zwakke coach. Niet bepaald de eerste keer dat hij ontslagen wordt. Dit Barcelona is niet het beste uit de historie, maar een 9e plaats is ronduit beschamend. Hij zit er ook al maanden als een zoutzak bij. Niet echt een inspirerende coach met visie. Deze trein heeft een noodstop gemaakt en de machinist is op straat gezet.

Wel een hoop chauvinisme hier. Koeman presteerde vreselijk en kwam nogal nors over. De ploeg werkte niet meer voor hem en was het vertrouwen volledig kwijt. Op het veld zag je gisteren dat ze niet meer voor hem werkten en het lieten lopen. Of Xavi nu komt of niet, het blijft een feit dat dit niet meer houdbaar was. Exit 'forca Koeman' bij Barca en in de Europese top denk ik, dit is het faillissement van zijn carrière op topniveau.

28 oktober 2021 om 11:54

Het valt me ook op hoeveel mensen hem zo hartstochtelijk verdedigen. Zouden deze mensen hem echt zo goed vinden of doen ze het alleen omdat hij Nederlands is?

28 oktober 2021 om 12:09

Puur omdat hij Nederlands is natuurlijk. Precies dezelfde reden waarom de mensen Frenkie verdedifen. Depay, Dest en Luuk de Jong zijn dan nog zo ontieglijk slecht dat er weinig te verdedigen valt. Goh wat ben ik blij dat er een Nederlandse schoonmaak komt bij Barca. Hoop dat bovengenoemde 3 nooit meer een minuut spelen en Frenkie zich met invalbeurten mag gaan bewijzen.

Ik zeg niet dat ik hem een goede trainer vind, of wat dan ook.
Maar om hem nu op dit avontuur af te rekenen is natuurlijk onzin, we weten allemaal dat hij naartoe is gehaald om op te draven voor het vertrek van Messi, en die shit eromheen op te lossen.

Dat is wat we allemaal riepen anderhalf jaar geleden, en wat we allemaal wisten.
Geen een trainer had hier iets van dit wanbeleid kunnen maken.
Met de historie die Barca heeft, en de club die het altijd is geweest, hoop ik dat ze uit dit dal kunnen komen, misschien dat goed beleid ze op de goede weg helpt.

Failliete club met torenhoge verwachtingen … succes om daar prijzen mee weten te winnen.
Geen geld , dunne selectie , flink veel blessures…

28 oktober 2021 om 13:24

Niemand zeg dat. Dat zeggen Koeman aanhangers. Lees wat de echtte barca fans zeggen.

Wat ben ik blij dat Koeman eruit is

Koeman wordt door sommigen afgeschilderd als een geldwolf die de eer aan zichzelf had moeten houden. Ik zeg niet dat hij moets blijven zitten als trainer. Ik begrijp best dat er wat moet gebeuren want het momentum van Koeman is weg en komt ook niet meer. Hij bleef maar zeiken over wat niet meer is. Aan de andere kant had hij daar wel gelijk in. Toen hij trainer werd van Barca moesten de beste spelers vertrekken. Nu zit je opgescheept met jonge talenten die er nog niet klaar voor zijn , met oudjes die over de hill zijn . En zelf heeft hij subtoppers zoals Memphis en Dest en een die al helemaal niet bij Barca hoort te spelen Luc de Jong binnengehaald. Kortom kansloos. Dat hij zijn ontslagvergoeding mee neemt vind ik terecht. Dit is om het risico van een vroeg ontslag te compenseren. Dit wordt bij iedere club zo afgesproken dus men hoeft heen medelijden te hebben met Barca.

Koeman is zeker niet beste trainer. Knettert er altijd een paar spelers uit om totaal onduidelijke redenen, weinig tactisch inzicht en aanpassingsvermogen, slechte aankopen (voor zover hij daar stem in heeft) en enorme moeite om zich normaal uit te drukken en spelers te motiveren. Maar goed, Barcelona icoon dus t zat er een keer aan te komen. Jammer dat het meer nostalgie was dan gerichte aanstelling, ook voor hemzelf. Nooit leuk.
Nu viel het samen met complete wanbeleid bestuur, met een normaal all star team olv Messi heb je niet veel coaching nodig en had t nog gekund. Dit was totale drama

Laat Koeman zijn wie hij is maar geef hem eens ongelijk niet voor het geld te gaan. Als mijn werkgever mij kwijt wil ga ik ook niet zo weg... dus het is zijn goes recht vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Barcelona en Koeman akkoord over afbetaling; Sport onthult bedrag

Barcelona heeft overeenstemming bereikt met de belangenbehartigers van Ronald Koeman over het uitbetalen van diens salaris, meldt Sport. De Catalaanse club heeft toegezegd dat de Nederlander voor het einde van het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren