Toekomst Ronald Koeman aan zijden draadje: ‘Niet meer houdbaar’

Woensdag, 27 oktober 2021 om 23:11Mart van Mourik

Bij Barcelona wordt er spoedig intern gesproken over het al dan niet aanblijven van trainer Ronald Koeman. Woensdagavond gingen de Catalanen op pijnlijke wijze onderuit op bezoek bij Rayo Vallecano, dat met 1-0 te sterk was. Memphis Depay miste een strafschop en Sergio Busquets verspeelde op knullige wijze de bal, waarna los Rayistas konden overnemen en via Radamel Falcao toesloegen. Hoewel Koeman voorlopig niet op straat wordt gezet, wordt er binnenskamers wel gediscussieerd over de nabije toekomst van de Nederlander.

“Na twee maanden in het nieuwe seizoen heeft de club nog geen tekenen van verbetering getoond”, schrijft Mundo Deportivo. “Desalniettemin worden er op de avond na de wedstrijd tegen Rayo Vallecano nog geen maatregelen verwacht. Wel wordt de situatie van Barcelona grondig geanalyseerd zodra de ploeg weer terug in de stad is. Op de korte termijn worden er geen harde maatregelen verwacht”, zo weet de Catalaanse sportkrant.

Ook Sport weet te melden er zeker van te zijn dat Koeman nog niet direct na de nederlaag ontslagen wordt. “Vooralsnog worden er geen maatregelen getroffen. De directie is zeer slecht gehumeurd, maar Koeman zal niet vallen.” Op bezoek bij Rayo leed Barcelona de tweede nederlaag op rij, nadat Real Madrid afgelopen weekend ook te sterk was (1-2) in el Clásico.

Tegelijkertijd meldt Helena Condis Edo, journaliste en Barça-volger, op Twitter dat ook zij van ‘bronnen rond de club’ vernomen heeft dat Koeman voorlopig aanblijft. De club zou ‘geen overhaaste beslissingen’ willen nemen. Wel weet ze te melden dat het voor verschillende personen binnen de directie ‘geen houdbare situatie’ meer is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door berliner80)

Dit is gewoon klaar. Waar hij Barcelona vorig seizoen geregeld prima spel op de mat liet leggen, zeker in de fase richting het einde van het seizoen, wordt het nu slechter en slechter met allerlei rare keuzes. Spelers lijken ook met hun ziel onder hun arm rond te lopen op het veld.

Gaat een nieuwe coach wonderen verrichten? Nee. Maar die zal op z'n minst met een schone lei kunnen beginnen en de spelers met meer vuur en passie kunnen laten spelen.

Toevoeging: ik snap dat het voor koeman om vele miljoenen gaat (zelf opstappen of niet) maar het lijkt mij dat je dan toch een regeling met Barca treft dat je met 20/30% van het bedrag genoegen neemt... ooit was hij een held in Barcelona, en was het zijn droomclub.... en kijk nu. De financiële malaise heeft natuurlijk niks met hem te maken maar het maximale eruit persen bij je geliefde club is ook niet iets om trots op te zijn..

27 oktober 2021 om 23:27

Dat zijden draadje kost een Barcelona met ongekende schulden wel klauwen met geld haha

28 oktober 2021 om 00:04

De club heeft zelf alle geloofwaardigheid van Koeman weggenomen door te zeggen dat ze eerst twee weken een ander gingen zoeken. Tel daarbij op een gigantische prestatiedruk die deze selectie niet kan dragen ivm heel veel middelmaat (voor barca dan) en jonge gasten die nog geen team kunnen dragen.
De volgende trainer is ook gedoemd om te muslukken. Barca moet 3 jaar gaan uittrekken om te bouwen, deze zooi los je niet zomaar op, tenzij je gewoon even 1.5 miljard meer schulden maakt natuurlijk, dan kan het iets sneller misschien.

27 oktober 2021 om 23:36

De club zit in een transitie. Oude garde man niet meer en is veel te statisch. Daarnaast kan je niet met busquets, Nico en bijvoorbeeld een Frenkie spelen. Zijn teveel van dezelfde spelers en dan nog eens met Dest als rechterspits…

27 oktober 2021 om 23:47

Kom op zeg, je weet dat hij zes miljoen euro heeft voorgeschoten. Dat is een lening, geen afkoopsom. Daarbij komt een behoorlijk deel van zijn contractuele salaris. Zit je zo boven de 10 miljoen euro.
Maar ja, Sestien wacht ook nog op zijn centjes.
Je kan toch niet twee maal een trainer ontslaan zonder ze te betalen en dan doodleuk weer een nieuwe aanstellen? Wat is dat voor een raar gedrag van zo'n grote club? Onlangs maakte ze nog bekend om 1,5 miljard extra te gaan lenen voor een nieuw stadion. Komt de schuld op 2,8 miljard euro. Kunnen die miljoentjes voor Sestien en Koeman toch wel gewoon betaald worden? Kom gewoon de contractuele verplichtingen na zeg.

27 oktober 2021 om 23:53

Je moet ook zwart op wit hebben dat je het over een aantal jaar krijgt wanneer de financiën beter op orde zijn. Maar ik vind blijven zitten terwijl je er zelf niet meer in geloofd, je je imago verder verpest en de club in feite 'geizelt' om eerst met het volledige bedrag te komen voor ze aan een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen... ook niet bepaald eerlijk. Zeker tegenover de achterban van de club.

27 oktober 2021 om 23:59

Sestien wacht al anderhalf jaar op zijn geld. Dat is toch niet normaal? Je gaat toch geen nieuw stadion bouwen of spelers halen als je je ex-werknemers nog altijd niet betaald hebt?

28 oktober 2021 om 00:09

Barca wel. Dat is hedendaags de meest onsympathieke club in Europa. Fatsoen is ze vreemd. Alles in het belang van het opportunisme

27 oktober 2021 om 23:49

Sowieso bizar dat je 4-3-3 gaat spelen terwijl je voor deze wedstrijd geen links en rechtsbuiten had

27 oktober 2021 om 23:58

Ik heb eerder in een ander artikel al geplaatst dat ik oprecht lichte vraagtekens heb of koeman het deels niet expres doet, of dat hij gewoon echt de weg kwijt is. Hij heeft bij het NL elftal, bij feyenoord etc jaren lang gewoon degelijk gepresteerd met soms wel positieve uitschieters.

Maar als je dan vervolgens bij Barca luuk in de basis zet, naast mega veel andere rare beslissingen dan klopt er overduidelijk iets niet..

28 oktober 2021 om 00:01

4-3-3 moet er altijd gespeeld worden van Laporta. Met inpassing van eigen jeugd Wel een beetje blijven opletten.

28 oktober 2021 om 00:04

Dan is die Laporta niet goed bij zijn hoofd. Je moet kijken naar welke spelers voor handen zijn en op basis daarvan de opstelling maken. Dest is geen rechtsbuiten en Memohis allang geen linksbuiten meer, die is dat verleerd. Je gaat toch ook niet Busquets op doel zetten?

28 oktober 2021 om 06:35

Depay speelde de afgelopen jaren nog regelmatig linksbuiten hoor. Die is dat helemaal niet verleerd.

'geen overhaaste beslissingen'. Is dat een nieuwe term voor: we zijn te arm om hem te ontslaan?

27 oktober 2021 om 23:20

Haha dat zat ik ook al te denken 😂

27 oktober 2021 om 23:51

Ik snap wel dat ze voor de wedstrijd tegen Bayern geen nieuwe trainer aanstellen. Krijgt die straks 7-0 om de oren. Is die al afgebrand voordat die begonnen is.
Beter laten ze Koeman de CL campagne afmaken en kijken ze daarna verder. Hebben ze ook nog even tijd om geld bij elkaar te harken om netjes uit elkaar te gaan.

28 oktober 2021 om 00:36

Maar ik vraag me af wie het dan gaat doen. Een echte toptrainer kunnen ze niet betalen. Xavi ofzo dan? Maar die is toch ook gek als hij dat nu doet? Zelfs als heeft hij de kwaliteiten van Zidane of Guardiola, die hadden wel goed materiaal om mee te beginnen. Dat is hier echt totaal niet het geval.

Zie Koeman geen ontslag nemen, enigste optie is dus dat Barca hem ontslaat... maar met welk geld. Wat een geouwehoer bij de ooit zo mooie club.

28 oktober 2021 om 00:02

Koeman verliest naast de afkoopsom ook zijn lening aan Barcelona. Dat is zes miljoen euro extra. Hij moet dus ontslagen worden.

Niet dat ik het Koeman gun, maar de situatie is gewoon onhoudbaar. Vele foute keuzes, heel vreemd wisselbeleid en tactisch beleid, in de media dramatisch, jeugd naar beneden halen in de media, doodleuk spelen met een rechtsback op rechtsbuiten, Luuk in de spits, Memphis mag letterlijk alles doen en laten, topduels al 2 jaar verloren, op de rand van uitschakeling in de CL en twee jaar op rij rond de 10e plek in November. De garantie is er niet dat iemand anders het beter zal doen, maar dit is gewoon onhoudbaar. Geef die 12 miljoen mee en ontsla onze vriend. Hebben we ook leuk voer voor de nieuwe documentaire (die dit jaar weer wordt gefilmd, wat al een absurde keuze is als je zo onder druk staat).

27 oktober 2021 om 23:54

Ik vind die voetbal docu's erg leuk om te zien. Met name die van Sunderland. Ook daar waren de centjes op maar toch verwachtte de fans transfers. Was echt leerzaam om te zien hie dat ging, met name dat jagen op transfervrije spelers. En dan verbaasd zijn als die tegenvallen.

Koeman gaat zelf geen ontslag nemen en Barcelona gaat hem niet ontslaan want kost Barcelona veel geld dan.
Wat een matig elftal is dit toch zeg, welke trainer moet hier nog wat van maken, ik weet het niet

27 oktober 2021 om 23:31

Het elftal ( mits iedereen fit is ) is gewoon prima en zou je kampioen moeten kunnen worden.

Het probleem is dat er totaal geen visie bij Koeman is , alle Nederlanders speelminuten moeten maken terwijl ze momenteel de slechste zijn en tactisch er geen enkele draad inzit..

Koeman ontslaan kost 12miljoen maar hoeveel kost het mislopen van CL qua geld en imago?

27 oktober 2021 om 23:56

Met dit elftal boven Real, Atletico en Sevilla eindigen?
Meen je dat werkelijk? Heb je echt niet door dat die veel, maar dan ook veel sterker zijn?

28 oktober 2021 om 00:03

Ik kan hem wel volgen hoor.
Een voorhoede met Fati, Aguero en Dembele indien ze allen fit zijn, is gewoon wereldtop.
Daarachter is een middenveld met Frenkie, Busi en Pedri ook niet mis. Eventueel Frenkie op de plaats van Busi, dan kan je Coutinho nog brengen voor aanvallende impulsen.
Vanachter is het niet best, maar Alba, Araujo, Pique en Dest zijn nu ook weer niet heel veel slechter dan de achterhoede van bijvoorbeeld Atletico. Op papier dan toch, want Atleti heeft een uitstekend defensief blok.

Maar goed. Dat is het ideale scenario wanneer alle spelers fit zijn, op niveau zijn en wanneer er een geschikte trainer voor de groep staat die er alles kan uithalen.

Tja als ze hem nu niet ontslagen, dan wordt het alleen maar erger.
Met Koeman heb je geen toekomst, dus hoe langer je het uitstelt hoe erger het wordt.
Dit weekend spelen ze thuis, en daarna uit bij Kiev, kan goed zijn dat ze deze 2 wedstrijden gaan winnen, waardoor het ontslag van Koeman wordt uitgesteld.
Maar dit is geen oplossing op lange termijn.
Beter nu ontslagen, want Barca gaat tegen degradatie spelen als Koeman trainer blijft.

In de zomer toen er geruchten gingen dat hij wellicht zou worden ontslagen vonden vele mensen het schandalig omdat hij het blijkbaar redelijk had gedaan. Hij had vorig seizoen gewoon het geluk dat Messi pas laat op gang kwam. Tactisch zo een matige trainer, maakt constant de verkeerde keuzes. Speelt ene week 433 dan weer 4231 dan weer 352. Totaal geen vastigheden met deze man. Zo snel mogelijk ontslaan deze grap van een trainer.

27 oktober 2021 om 23:31

Koeman is denk ik samen met Setien de slechtste Barca trainer ooit.
Zoals je zegt elke week speelt hij met een ander systeem, maakt altijd de raarste wissels.
De ploeg speelt zonder enig idee, spelers weten niet wat ze moeten doen, en het is altijd afwachten voetbal inpl van druk vooruit te zetten.

0 nieuwswaarde. Die bestuurders hebben na elke wedstrijd weer een ‘crisis-bijeenkomst’ en die voorzitter is chronisch slecht gehumeurd: we weten het nu wel. Het zijn stuiptrekkingen. Ze kunnen de situatie kapot analyseren, maar er verandert toch niks.

27 oktober 2021 om 23:56

Inderdaad, weer gewoon een onderdeel van de anti-Koeman campagne. Als Dest die niet te missen maakt en Memphis die penalty, was er minder aan de hand. Ik zie toch wel langzaam verbetering in het spel, alleen loopt dat niet evenwijdig aan het resultaat. Rustig blijven en tijd geven.

Alleen............, Barcelona heeft geen geld om hem te ontslaan. Dat is zijn redding.

Voor Ronald zelf is dit toch ook geen doen? Trainer zijn van zijn geliefde Barcelona. Die kan die mooi afvinken. Want we gaan het niet hebben over wat hij er daadwerkelijk van heeft gebrouwen. Op deze manier wordt je echt heel snel oud.

27 oktober 2021 om 23:43

Pijnlijk duidelijk om te zien wat voor invloed
Die kleine nummer 10 uit Argentinië had bij barcelona kwa prestaties op het veld.
Alles ging werkelijk via hem en zo zien we dat hij gewoon de beste voetballer is aller tijden.
In zijn eentje kon hij een team kapot spelen.
En nu met elf man die er nu zijn lukt het hun soms niet eens om kansen te creëren.

28 oktober 2021 om 00:06

Ze hadden genoeg kansen vandaag, zelfs een penalty Maar als niemand tussen de palen kan schieten, dan wordt het heel lastig.De penalty was het enige schot op doel.

28 oktober 2021 om 00:25

Speedy ik neem al die wedstrijden mee
Sinds Messi weg is niet alleen vandaag.
In sommige wedstrijden geen kansen kunnen creëren pijnlijk om te zien maar zo is het nouw een maal.

Koeman is echt de aller slechtste trainer die Barcelona in lange tijd heeft gehad. Men heeft vaak kritiek op Setien. Maar als we afgelopen seizoen van Koeman en het seizoen daarvoor met Setien/valverde erbij pakken. Setien kwam verder in de Champions League. Setien pakte meer punten in de competitie. Setien speelde mooier voetbal. Vooral op het einde met o.a. Puig op het middenveld was het echt bijna ouderwets genieten.

Koeman had afgelopen zomer al ontslagen moeten worden, maar nu is de maat pas echt vol. Hij speelt de meest verschrikkelijke systemen. Om de een of andere reden een persoonlijke ruzie met Puig. Stelt Luuk de Jong op, ik herhaal: stelt Luuk de Jong op. En speelt met Dest op rechtsbuiten in plaats van met een aanvaller als Demir. Koeman is helemaal van het padje af.

Hij wint nota bene maar drie van de laatste tien wedstrijden. Wij Watford, FC Utrecht of Groningen sta je dan al op straat. Laat staan bij Barcelona. Natuurlijk is het allemaal minder dan een jaar of zes terug. Maar wat Koeman eruit haalt is echt benedenmaats, en niet zo'n beetje ook...

27 oktober 2021 om 23:47

Denk dat koeman enkel nog bij psg resultaat kan halen met al die toppers op het veld.

27 oktober 2021 om 23:54

Dat denk ik net niet. Koeman heeft nog niet 1x getoond met vedettes overweg te kunnen. PSG lijkt geen makkelijke kleedkamer om te managen met al die ego's en kliekjes. Daarnaast deinst die selectie er volgens mij niet voor terug om Koeman eigenhandig zijn ontslag te bezorgen wanneer ie weer eens een speler onder de bus gooit om de schuld te kunnen afschuiven

Dit is gewoon het Lionel Messi effect.
Vorig jaar heeft de kleine man ervoor gezorgd dat ze tot op het eind meespeelden voor het kampioenschap.
Pas nu zien we wat voor een waanzinnige prestatie dat eigenlijk was.
Messi was vorig seizoen Koeman zijn levenslijn. Zonder Messi lag Koeman al lang buiten.
Ik verwacht dat Barcelona dit seizoen niet bij de eerste vijf eindigt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

818 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 14 8 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Depay legt opvallende geste uit: ‘Als Coutinho blij is, ben ik ook blij’

Memphis Depay maakte zaterdagavond tegen Villarreal (1-3 winst) alweer zijn achtste doelpunt voor Barcelona in LaLiga. Met acht treffers staat de aanvaller op gelijke hoogte met Vinícius Júnior van Real Madrid...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren