Minister Grapperhaus: ‘Dit is belachelijk gedrag, van een stelletje schoften’

Woensdag, 27 oktober 2021 om 18:07Dominic Mostert

De supporters van Feyenoord die het vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans op hun geweten hebben moeten stevig worden aangepakt, zo stelt Ferd Grapperhaus. De demissionair minister van Justitie en Veiligheid kondigt extra maatregelen aan. "Dit is belachelijk gedrag, van een stelletje schoften", aldus Grapperhaus tegenover RTL Nieuws.

"Het kan toch niet gebeuren dat je gewoon je werk doet en dat je op zo'n manier geconfronteerd wordt met criminelen die je bedreigen omdat je moet doen wat zij vinden. Daar is nul excuus en reden voor", reageert de minister. Hij noemt het gedrag van het kleine deel van de aanhang van Feyenoord 'echt over de schreef'. "We gaan hier echt stevig op inzetten. Ik kan daar nu nog niet op vooruitlopen, maar we gaan met de politie, het Openbaar Ministerie en de voetbalwereld in gesprek om voor een stevige aanpak te zorgen."

Het huis van Koevermans werd in september beklad met graffiti, terwijl er tevens stenen door de ruiten van de voordeur werden gegooid. Op de woning van Koevermans werd de tag RJK (Rotterdamse Jongeren Kern) achtergelaten, waarmee duidelijk leek uit welke hoek de actie komt. De directeur van Feyenoord deed aangifte, zo bevestigde de Rotterdamse politie. Het was niet voor het eerst dat Koevermans thuis lastig werd gevallen. In juni kreeg hij ook al 'bezoek' van ontevreden supporters van de club. De incidenten leken gerelateerd aan de woede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord.

Feyenoord meldde woensdagochtend dat Koevermans ‘na een reeks van incidenten niet langer het gevoel heeft goed te kunnen functioneren en beslissingen te kunnen nemen, zonder zich af te vragen of dit impact zal hebben op de veiligheidssituatie van hem en zijn gezin’. "Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart", zei Koevermans op de website van Feyenoord. "Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij. Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen, maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega’s en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door nr.11)

Misschien Grapperhaus eerst eens naar de tientallen doodsbedreigingen naar Berghuis gaan kijken. Is het echt nodig dat hij niet mee doet en gaan we weer zwichten? Of is het misschien gepast om in een lege Kuip te spelen? Wie neemt de verantwoordelijk als er een van die gekken een mes in z’n rug gooit of een bom voor neergooit? Je kan moeilijk zeggen dat we het niet zagen aankomen…..

27 oktober 2021 om 18:18

Als de veiligheid van de bezoekende partij niet gegarandeerd kan worden, is het inderdaad misschien verstandig om de tribunes leeg te laten. Met de bedreigingen die ik online gelezen heb verwijzend naar Feyenoord-Ajax en richting Berghuis zie ik dat niet eens als ongepaste oplossing. Als Berghuis hierdoor niet mee kan spelen speel je ze in de kaart en loont dit soort stupide gedrag.

27 oktober 2021 om 18:23

Dan is de einduitslag zonder dat de bal heeft kunnen rollen 0-3. Ik verwacht echter dat er gewoon met publiek zal worden gespeeld. Je moet nooit zwichten voor die idioten.

27 oktober 2021 om 18:25

Wat een onzin zeg... als we voor alle bedreigingen geen supporters moeten toelaten kan er nooit meer zonder publiek worden gespeeld.

Ik kan ook op een Ajax forum spelers van de tegenpartij gaan bedreigen. Ook maar zonder publiek spelen dan?

De daders moeten worden opgespoord en gestraft. Niet de goede supporters.

27 oktober 2021 om 18:48

Je weet natuurlijk nooit hoe serieus de bedreigingen zijn en je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Je moet er toch niet aan denken dat een Berghuis objecten naar zn hoofd gegooid krijgt die echt schadelijk zijn (dus geen bier, muntjes of aanstekers).

27 oktober 2021 om 18:48

Is niet zomaar op een forum he. Weer een poging om het kleiner te maken… Zijn tientallen gerichte, geadresseerde doodsbedreigingen. Mijn vraag is : hoe denken grapperhaus en abutaleb dit te kunnen verantwoorden als er daadwerkelijk iets gebeurt. De kans op een incident is vrij groot

27 oktober 2021 om 19:20

Maximus, de autoriteiten zijn echt niet gek. Dit gaat niet om een verdwaalde bedreiging op een forum, het is veel ernstiger dan dat. Dus daar moet dan ook serieus naar gekeken worden.

27 oktober 2021 om 19:25

Als de koning zo gericht en door zoveel mensen wordt bedreigd, denk je dan echt dat er publiek bij een dodenherdenking of een andere bijeenkomst aanwezig mag zijn. Ja, erg sneu voor de rest van de mensen, maar zo’n massale bedreiging vraagt om rigoreuze maatregelen

27 oktober 2021 om 22:12

@vernon, maar wie zegt dat er niet serieus naar gekeken wordt. Gewoon onzinnig om hier maar te gaan raden dat dit niet serieus is opgepakt. En Sander125, rond Vermeer waren er ook genoeg bedreigingen, toen is er ook geen wedstrijd zonder publiek gespeeld. Zou niet weten waarom het ineens anders zou zijn omdat het nu andersom.

27 oktober 2021 om 23:29

Misschien slim om gewoon bepaalde vakken waar veelal de harde kern zit leeg te laten. Bovendien moeten er hier gewoon de zogenoemde hooligan regels uit Engeland ingevoerd worden. Kan je deze randdebielen een stuk beter in de gaten houden. Bovendien vanaf 16 als een volwassenen berecht worden, krijg je ook een stuk minder nieuwe aanwas van dit soort gekken. Jammer dat feyenoord ook gewoon een extreem slechte naam heeft opgebouwd (ook in het buitenland) door een handje vol mafkezen.

27 oktober 2021 om 21:25

Onzin ik wil gewoon lekker naar die wedstrijd.

27 oktober 2021 om 22:09

@Sander125, belachelijke reactie omdat je helemaal niet weet wat men op de achtergrond aan het doen is en wat er al onderzocht is.
En vragen om een lege kuip is helemaal treurig, dan laat je je oren hangen naar dat groepje mafkezen.

Bla bla bla, komt ie nu met stevige woorden die hij toch niet eens gaat nakomen. Wat dubbel fout van deze man zeg.
Ga een feestje organiseren of zo wanneer niemand anders dit wel mag .. niet serieus te nemen deze man

27 oktober 2021 om 18:17

Dus het is dubbel fout omdat jij in je glazen bol hebt gezien dat hij zijn woorden niet waar gaat maken? Da's mooi, zo kan je jezelf altijd op voorhand overal gelijk voor geven. Alternatief is dat je even afwacht en ziet wat er gaat gebeuren.

Ben ook wel benieuwd welke maatregelen jij goed zou vinden. Want het is verdomd lastig om dit te voorkomen. Er kan elke keer weer een nieuw stuk tuig opstaan die iemand bedreigt. Dat weet je niet van tevoren. Dus het is erg lastig om het goed te doen. Je kan immers niet alle voetbalsupporters preventief opsluiten.

27 oktober 2021 om 18:40

Die man is niet meer serieus te nemen na het debacle tijdens zijn bruiloft. Eerst gaat hij iedereen stigmatiseren en uitschelden voor aso als je geen 1.5 meter kan behouden, gaat hij de dag erna iedereen knuffelen. En dat is de minister van veiligheid

27 oktober 2021 om 18:54

Dat was een flinke blunder, maar dat betekent natuurlijk niet dat alles wat hij daarna doet waardeloos is. Heb jij je aan alle coronaregels gehouden? Of heb je stiekem ook weleens iemand geknuffeld?

Er zijn ontzettend veel mensen die naar feestjes zijn geweest, naar werk zijn gegaan terwijl ze wisten dat ze besmet waren, noem maar op. Als die allemaal afgeschreven zouden moeten worden, zou Nederland erg leeg zijn.

27 oktober 2021 om 19:08

Je vergelijkt een VZ lid met een publiek figuur die als vertegenwoordiger van de corona maatregelen het voorbeeld moet laten zien....

27 oktober 2021 om 19:26

Ja, hij moet ook het goede voorbeeld geven, en dat heeft hij niet gedaan bij zijn bruiloft. Maar het punt is: vind je nou oprecht dat hij daarna niet meer serieus genomen kan worden?

27 oktober 2021 om 20:07

Ja, hij heeft een blunder begaan toen. Wil dat zeggen dat hij daarom zijn werk niet goed kan doen?

27 oktober 2021 om 22:15

Ik vind blunder echt een veel te klein woord. Als er nou één iemand zich strak aan de maatregelen had moeten houden was hij t wel ..

27 oktober 2021 om 23:32

Ach wat een onzin, de regels waren er uiteindelijk voor ons eigen bestwil bedoeld, dat zelfs daar een minister een fout in kan maken is niet goed maar menselijk. Alsof de overheid die maatregelen had genomen om even zijn eigen bevolking in de r te nemen... al die hypocrieten hier met vingertje wijzen maar als ze eerlijk tegen zichzelf zijn zelf ook vaak genoeg niet aan de regels hebben gehouden..

28 oktober 2021 om 10:10

Jsmooth & Kamielzeegers hebben gelijk. Ik ben maar een burger van Nederland. Hij is de Minister van Veiligheid. Waarom zouden burgers hem nog moeten geloven en luisteren als hij niet eens aan zijn eigen ''strenge en rechtvaardige'' regels kan houden? ''je bent een aso als je niet de 1.5 meter kan behouden''. En je moet een boete van 400 euro betalen. Zijn geloofwaardigheid is meteen weg

De man praat over schoften als er nou een iemand is die het gros van de bevolking geschoffeerd heeft dan is het Ferd Gabberhouse zelf wel..

Dit afvalputje van de samenleving die zich voordoen als Feyenoord supporter heeft weer aandacht en dat is nu juist wat ze willen , plus dat ze een mooie en grote club naar de klote helpen op deze manier ik zou niet weten hoe je dit gespuis moet aanpakken .

27 oktober 2021 om 18:18

Precies, dat is erg lastig. Je kan natuurlijk hard optreden als je er een te pakken hebt. Maar dat is altijd achteraf. Voorkomen is heel erg lastig.

Tja ik vind Feyenoord an sich een mooie club. Er is niks magischer in het Nederlands voetbal dan een avondje Europees voetbal in de Kuip. Alleen heeft Feyenoord een structureel probleem met de supportersschare. Mijn huisgenoot is ook Feyenoord fan en na de bizarre aanval op de Union bestuurders was zijn reactie niet een van totale afkeuring maar meer van tja dat is Feyenoord. Natuurlijk zullen er duizenden supporters zijn die zich kapot schamen voor dat idiote groepje maar er zullen er eveneens talloze zijn zoals mijn huisgenoot, die zelf niet meedoen aan rellen maar het wel enigszins bagatelliseren. Dan kan je toch wel spreken van het feit dat Feyenoord een structureel probleem heeft met supporters. Je kan alleen van de laatste 5 jaar al een vuistdik boek maken met misdragingen van Feyenoord supporters. Natuurlijk heeft elke club z’n rotte appels. Ajacieden met een oliedom spandoek, Twente met dat domme Vak P, mijn eigen club Utrecht heeft op de Bunnikside een aantal gekken en ook in Gelderland slaan ze elkaar de kop in. Alleen denk ik dat bij weinig clubs het zo structureel fout gaat als bij Feyenoord wat echt enorm zonde is en de club gewoon terughoudt. Uitstekend dat Grapperhaus dit verkondigt dus want Feyenoord zelf heeft bewezen onmachtig te zijn om dit gedrag een halt toe te roepen. Als dit soort mensen en denkwijze de club en haar besluiten blijven beïnvloeden zal het nooit maar dan ook nooit consistente vooruitgang boeken.

27 oktober 2021 om 18:21

@rikkiiee ik weet niet of het bij Feyenoord erger is dan bij mijn club Ajax, ik ga nooit naar wedstrijden dus ik weet het niet. Maar ook Ajacieden hebben genoeg debiele dingen gedaan. En ook op deze site zie ik van zowel Feyenoorders als van Ajacieden bagatelliserende reacties, als dat hun goed uit komt.

Ik ben heel benieuwd waar Grapperhaus mee komt. Als hij het echt wil voorkomen, dan is het heel moeilijk denk ik. Want iedere tokkie met een steen of een spuitbus kan bedreigingen op een huisadres doen. Ik denk dat het meer in de repressie gaat zitten. Maar laten we afwachten.

Ik heb deze man wel vaker flinke woorden horen bezigen, waar vervolgens niets uit voort kwam.
Het is en blijft een politicus die nu het ijzer heet is, even van zich moet laten horen.

27 oktober 2021 om 20:12

Precies, dit is precies wat ik bedoel

Ook de politiek moet weer mee doen met het toneelstuk. Het is verschrikkelijk voor Koevermans, maar in plaats van dat populaire gelul moet men nu eens met echte maatregelen komen.

Wat gaat de politiek doen om zulke mensen op te sporen en te straffen? Of houden we het alleen bij stoere praat om er zelf goed op te staan?

27 oktober 2021 om 19:58

Big Brother is watching you, dat is niet zo moeilijk hoor voor politie en justitie. Maar wat hebben ze er aan? Beter stoer doen voor de camera en die opsporingscapaciteit gebruiken om bepaalde andere mensen het leven zuur te (gaan) maken.

Waarom worden die maatregel aangekondigd als Koevermans aankondigt te vertrekken en niet kort nadat ze zijn gebeurd? Als er toen kordaat was opgetreden had die man misschien niet eens hoeven vertrekken. Fraai staaltje van de put dempen als het kalf is verdronken weer.

Het is belachelijk dat dit al maanden lang speelt en Grapperhaus zichzelf nu pas genoodzaakt voelt om in te grijpen, echt triest hoe Koevermans aan z'n lot is overgelaten door de club en justitie.

Feyenoord gewoon opdoeken, en het is een en al ellende, slopen vernielen. Ze staan niet zo goed op de kaart,wat heb je er dan aan

27 oktober 2021 om 19:17

Dan gaan ze lekker bij Sparta rellen, of bij Excelsior, Neptunus, HCR of wellicht bij het Rotterdamsch Filharmonisch Orkest ...

Wat een hypocriet de Grappenmaker!
Je bent zelf een grote schoft.
Meneer de ambtenaar die denkt dat hij beter is dan alles en iedereen!

27 oktober 2021 om 19:53

Volgens mij is een minister geen ambtenaar, heeft hij nooit gezegd dat hij beter is dan alles en iedereen en is je reactie verder van een bedenkelijk niveau. Het is goed dat een minister zich hierover uitspreekt en ben het met velen eens dat ook hier geldt: geen woorden maar daden.

27 oktober 2021 om 19:57

Ik ben het voor een groot deel met je eens, Hendrik, maar ik ben bang dat het bij woorden blijft (zoals wel vaker bij politici).
Hij had maatregelen moeten nemen toen de bedreigingen bekend werden; nu komt het op me over als meehuilen met de wolven in het bos.

Deze man moet helemaal niks zeggen Grapjashaus.

Heeft ie het over het kabinet? Zou wel terecht zijn. Maar ook die “supporters” waar hij op doelt worden terecht zo neergezet. Als die supporters nou eens publiekelijk hun excuses aanbieden.., dan is het weer goed, toch? Zo deden de politici die fout na fout (toeslagen-affaire, et cetera) maakten en schofterig gedag (geld witwassen, zelf niet aan regels houden, et cetera) lieten en laten zien immers ook. En al was vergeven..

Zegt de grooste schoft

Zo, zo! Is er iemand nog verbaast dat meneer Grapperhaus weer eens op het feestje komt als die al afgelopen is? Hij heeft natuurlijk wel gelijk, maar deze Grapperhaus houdt het doorgaans ook bij 'praten', meestal achteraf. Dat dit schoften zijn en dat deze capriolen absoluut niet door de beugel kunnen; dat weet beschaafd Nederland natuurlijk wel. De vraag is: Wat ga je er dan aan doen? Het antwoord: "achteraf met spierballentaal proberen over te komen als autoritair gezag, maar geen actie ondernemen om dit soort dingen vroeg in de kiem te smoren."

Weet zeker dat die gasten er echt wakker van liggen dat er overal geroepen wordt dat het geen echte supporters zijn. Door als maar op deze manier te roepen dat mensen die dit soort dingen flikken geen echte Feyenoord supporters zijn ontwijk je alleen maar het probleem. Natuurlijk heeft elke club idioten, maar bij Feyenoord zijn het er nou eenmaal meer dan bij andere clubs.

Wat valt er dan zogenaamd nog te doen. Er hoeft geen extra of aangepaste wetgeving te komen want hetgeen nu gebeurt druist ook in tegen de wet. Verder gebeurt dit anoniem en is het vrijwel onmogelijk om ze te pakken.

Ferd kennende gaatie dus morgen de directeur van ado wegpesten.

Grapperhaus heeft de afgelopen jaren vaak grote woorden gebruikt,met 0 zichtbaar resultaat.
Het had allang geregeld moeten zijn dat supporters met een stadionverbod zich op de wedstrijddag bij de politie moeten melden.
Gebeurt niet, te weinig capaciteit waardoor mensen met een stadionverbod gewoon in het stadion zijn.
Te krankzinnig voor woorden !!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren