Ajax bevestigt nieuwe verbintenis voor Edson Álvarez

Woensdag, 27 oktober 2021 om 17:31 • Laatste update: 17:32

Edson Álvarez heeft woensdagavond officieel zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. Het vorige contract van de 24-jarige Mexicaanse middenvelder liep nog door tot medio 2024 en wordt met één jaar verlengd. Voor Álvarez is het een beloning voor zijn ontwikkeling tot onbetwiste basisspeler in het elftal van Erik ten Hag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door primetime)

Damn.. Ik hoopte stiekem op mazraoui

27 oktober 2021 om 17:12

De kans dat die gaat verlengen acht ik zeer klein. Puur gevoelsmatig. Met Alvarez ben ik overigens heel blij. Een prima signaal naar de rest toe. Waarbij ik zeker hoop dat Nous en Ryan gaan bijtekenen.

27 oktober 2021 om 17:21

Het was idd ook wel een beetje tegen beter weten in, want ik zie het ook niet gebeuren helaas. En ik snap het ergens wel. Hij ziet een speler van Feyenoord komen en in 1 klap een grootverdiener in de selectie worden, terwijl hij zelf 17 jaar bij Ajax speelt, zich meerdere jaren op ieder niveau heeft bewezen en nog steeds minder verdient dan berghuis.

27 oktober 2021 om 17:30

@siepie
Het wordt een soort race naar de top (van het salarisgebouw). Het is natuurlijk leuk dat hij al 17 jaar bij Ajax zit, maar dat is niet zo relevant. Relevant is welke schaarse kwaliteit hij brengt en wat men dat waard acht bij Ajax. Zelf zal hij dat vergelijken met wat hij elders kan verdienen.
Je kan niet iedereen bij Ajax 4 mln laten verdienen.

27 oktober 2021 om 17:42

@siepie, ik vind het aantal jaren dat hij bij Ajax is, niet doorslaggevend. Het gaat erom, zoals NJfromVOL hierboven ook zegt, welke kwalitatieve bijdragen hij levert. Mazroui hoort zeker een goed aanbod te krijgen, maar van mij hoeft hij niet evenveel als bijvoorbeeld Tadic te verdienen.

27 oktober 2021 om 17:43

Nous heeft vorig seizoen niet een goed seizoen gedraaid hoor en het seizoen met Dest was ook minder. Die heeft in die tijd echt niet bewezen hetzelfde te moeten verdienen als een van de beste spelers van de eredivisie. Dat zou belachelijk zijn.

27 oktober 2021 om 18:21

Berghuis is jaar in jaar uit een van de beste spelers in de Eredivisie. Mazraoui heeft het tot voor dit seizoen nooit 5 wedstrijden op rij laten zien. Nu hij presteert en uit zijn contract loopt kan hij eisen stellen, dat is hem ook gegund. Maar we hoeven niet te doen of het belachelijk is dat hij nog niet bij de grootverdieners zit.

27 oktober 2021 om 18:39

Mazrouy is vervangbaar,, mocht hij bijtekenen is dat mooi zo niet geen man overboord.

27 oktober 2021 om 18:05

Aan de ene kant hoop ik echt dat hij blijft, maar ik zou niet weten welke basisspeler zou gaan vertrekken in de zomer. Ik denk dat het best goed is als er wat veranderd aan het team. Met Rensch ga je er iets op achteruit, maar voor wat verandering in de groep lijkt het me helemaal geen ramp zeg maar.

27 oktober 2021 om 19:38

In de vorm die Mazraoui nu heeft wel ja, maar heb het idee dat er in Rensch meer potentie zit. Maar dat dacht ik ook bij Van Rhijn en Tete, dus laten we niet te veel waarde hechten aan mijn inschattingsvermogen.

27 oktober 2021 om 19:55

Al jaren lang roepen wij dat we de beste RB hebben, en dan komt er weer een nieuwe uit de jeugd opleiding en die is dan weer veel en veel beter.
Vd wiel - van Rhijn - Mazraoui - Dest - Mazraoui en nu weer Rensch.
Als ze allemaal echt 2x zo goed waren als hun voorganger dan moet Rensch nu eigenlijk al de status van beste voetballer ter wereld hebben.
Mazraoui heeft ons heel veel mooie dingen gegeven en ook helaas pech gehad met blessures.
Als je kijk hoe lang hij al in dit elftal zit en hoe vaak hij wel niet belangrijk was voor ons op Europese avonden en dat hij echt uit de eigen opleiding komt dan vind ik van wel dat hij +/- 3 miljoen per jaar mag verdienen toch?

27 oktober 2021 om 20:21

Toch wel apart eigenlijk die Rb's iedere keer, iets vaker een goede LB uit de jeugd zou wel eens fijn zijn. Snap in ieder geval wel dat Mazraoui er een stuk op vooruit wil gaan en dat zou ook terecht zijn ja. Hoeveel durf ik niet te zeggen, maar het feit dat Rensch er achter zit geeft Ajax weer de ruimte om te onderhandelen of nee te zeggen tegen de eisen van Mazraoui. En tja backs verdienen dan over het algemeen een stukje minder als de aanvallers/middenvelders.

beetje gehoopt op Nous maar dit is ook geweldig!

27 oktober 2021 om 17:24

Mazraoui duurt wel erg lang. Zelfs Alvarez en Martinez hebben veel sneller verlengd. Denk dat Mazraoui gewoon deze zomer gratis de deur uit zal gaan. Hoe spijtig het ook is. Want aanvallend is hij van cruciale waarde.

27 oktober 2021 om 17:41

Mazraoui heeft een zaakwaarnemer die vnl. eerst kijkt hoeveel hij er zelf aan kan overhouden, dus de meeste spelers die hij vertegenwoordigd gaan dan weg bij hun club want anders verdient hij er niets aan.

27 oktober 2021 om 17:44

Die hebben dan ook geen Raiola als zaakwaarnemer die elke keer hetzelfde trucje uit wil halen.

27 oktober 2021 om 18:12

Mazraoui gaat per definitie lang duren. Als hij wil blijven, dan gaat Raiola rekken om er de beste deal uit te slepen. Als hij niet wil blijven, dan gaat Raiola rekken om aan de aankopende clubs aan te geven dat ze dik zullen moeten betalen om Mazraoui los te weken. Er is geen enkele kans dat Mazraoui snel bijtekent.

27 oktober 2021 om 17:42

Hoop is uitgestelde teleurstelling, maar ik hoop met je mee! Tegelijkertijd snap ik dat Ajax niet overstag gaat met de (gortige?) eisen van Nous met Rensch erachter. Overigens ook benieuwd of er een akkoord met Ryan komt dit jaar anders moet je ook hem zien te verkopen deze zomer.. overigens zeer goed nieuws dat Edson behouden blijft, want we hebben geen vergelijkbare vervanger binnen de selectie.

27 oktober 2021 om 17:49

Stambec serieus? Dan ben je de enige hoor, die volgevreten voetbal parasiet heeft hem allang verpatst. Maar ik heb er vrede mee, het is graag of niet en dat geldt voor iedereen! Met Rensch staat er al een vervanger uit de eigen jeugd ge trappelen. 👌🏾

27 oktober 2021 om 19:51

Het is voor een club over het algemeen wel beter om door te selecteren om een bepaalde verzadigdheid te voorkomen, Zoals je zegt staat er met Rensch een meer dan uitstekende vervanger voor Mazraoui. Toch vind ik het persoonlijk soms wel eens jammer als je ziet wat er gebeurd met de carrières van spelers die Ajax verlaten en er eigenlijk alleen maar op achteruit gaan. Zoals Emanuelson, Anita en Siem de Jong, dan vraag ik me wel eens af of ze achteraf niet liever gebleven waren. Bij Mazraoui heb ik dat gevoel ook wel een beetje dat als ie weggaat niet zo snel meer bij een club komt van hetzelfde niveau als Ajax, vooral als hij transfervrij weggaat naar een mooie club en dan op de bank terechtkomt. Aan de andere kant snap ik ook wel weer dat spelers gewoon eens een andere competitie mee willen maken, andere cultuur beleven en dergelijke. Of misschien denk ik gewoon te veel.

Ook ik klikte vol hoop, dit is voor mij alweer oud nieuws... goed nieuws, maar alweer bekend. Mazraoui wordt lastig denk ik..

27 oktober 2021 om 18:10

Die gaat lekker de bank warm houden als het CL-avontuur is afgelopen.

27 oktober 2021 om 18:13

Zo, lekker positieve insteek. Ten eerste kan het CL best lang duren, en ten tweede hoeft het helemaal niet zo te zijn dat Mazraoui naar de bank verbannen wordt. Dat doen ze echt niet met iedereen. wel met de categorie Boilesen en Gudelj enzo. Maar niet met zulke gewaardeerde spelers.

27 oktober 2021 om 18:21

@vernon, ik verwacht van wel. Ajax moet een streep gaan trekken. Gebeurd inmiddels te veel dat spelers transfervrij vertrekken en dan met name spelers vanuit de jeugdopleiding wat de grote winstklapper zijn (voor nop op de balans).

Brobbey had mazzel dat er geen breekijzer achter zat. Die mazzel heeft Nous niet. Verwacht dat we meer en meer Rensch gaan zien naarmate de verlenging van Nous op zich laat wachten. Misschien zelfs wel of tekenen, of nieuwe club in de winterstop en anders banken.

27 oktober 2021 om 19:10

Maar Rensch is echt 3x minder dan Mazraoui dan ga je er vooral aanvallend heel erg op achteruit.

27 oktober 2021 om 19:56

Ik zie niet waarom Ajax een streep moet trekken. Het gebeurd bij alle clubs, zelfs in de absolute top, en als je ze dan toch onder contact hebt staan kun je ze maar beter gebruiken.

Ajax had natuurlijk ook zelf veel eerder het contact met Mazraoui kunnen verlengen.
Dat ze dit niet gedaan hebben komt doordat Mazraoui 2 of zelfs bijna 2 en een half jaar sukkelde met blessures en er in de personen van Rensch en Dest alternatieven klaar stonden. Vervolgens hoopten ze hem in afgelopen zomer te verkopen.

De andere kant van het verhaal is natuurlijk ook dat als Mazraoui de lijn van de afgelopen 2 jaar, met vooral veel blessures, had doorgezet en Rensch zoals vorig seizoen goed zou spelen in de basis, Mazraoui van iedereen genoegen had moeten nemen met een nieuw contract dat bij een bankzitter hoort, en niet met een contract voor een uitblinkende basis speler. En anders, zoals in het verleden bij Ajax (en heel veel andere clubs) ook wel eens het geval is geweest, was een deel van de fans nu aan het morren dat hij nog geen transfer had gemaakt en zonder iets te doen voor zijn geld op de bank/tribune zat.

Alleen zitten we nu in de, eigenlijk wel onverwachtte, situatie dat Mazraoui zich herpakt doordat hij volledig fit is en bij de uitblinkers van het huidige Ajax hoort en klaagt iedereen dat hij zijn contract maar niet wil verlengen (ik ga van uit dat voor de start van het seizoen 9 vd 10 Ajacieden Rensch op rechtsback hadden staan in hun hoofd).

27 oktober 2021 om 21:45

@ninjakai, achterin is nog krapper hoor. In de spits kon je nog Haller (oke, Europees niet), Traore of Tadic neerzetten. Voor de gehele verdediging heb je met Mazraoui, Rensch, Schuurs, Martinez, Blind en Tagliafico maar 6 spelers voor 4 posities. Haal je Maz weg dan heb je er nog maar 5. Dat kan natuurlijk niet

Fantastische strijder en echt het cement tussen de stenen, net als Sangaré door vele zogenaamde 'analisten' verguisd ondergewaardeerd. Maar oh zo belangrijk tussen onze stylisten, als supporters weten we wel beter. Top nieuws. 💪🏾

Zeer goed nieuws wat betreft Alvarez. Vind hem de laatste tijd erg steady spelen.

Goed nieuws, strijder die door het gaatje gaat.
Nou Nous gauw bijtekenen

Dolblij mee, iemand die het hele elftal beter laat spelen en zichzelf ook constant aan het verbeteren is. Heeft z'n plafond nog lang niet bereikt en ik zie hem wel een transfer maken naar de Europese top.

Op het Insta-account van Ajax zag ik een filmpje van het tekenen van het nieuwe contract, in de JC Arena voor een vol vak supporters, dat vind ik echt geniaal. Mooie PR en ook een prachtige blijk van waardering voor Alvarez (en de fans).

Ajax maakt altijd wel goede reclame filmpje s en nu nog nu proberen mazraoui te overtuigd. Is Overmars weer goed bezig, om spelers te behouden

27 oktober 2021 om 19:40

Ik vind dit eigenlijk niet zo'n goede deal. Tot medio 2024 betekend dat je hem in 2022 eigenlijk al van de hand moet doen wil je er een leuk bedrag voor krijgen. Waarom niet gewoon een contracten met een duur van 5 jaar. Dan heb je alle tijd om van een speler te genieten en er nog een mooi bedrag voor te krijgen ook. Zal vast meer salaris kosten maar dat verdien lijkt mij net zo makkelijk weer terug.

27 oktober 2021 om 21:36

@oomanton, zijn oude contract liep tot 2024. Dat contract tekende hij in 2019, dat was dus een 5 jarig contract. Nu verlengd hij weer.

Er worden geen 5 jarige contracten getekend omdat spelers dat niet willen. Logisch, voor hun zit er geen voordeel aan tenzij je een Bale achtig contract kan tekenen

Toperg blij mee 💪 grinta

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 13 2 2 0
2020/2021 Ajax 24 2 4 2
2019/2020 Ajax 12 0 1 0
2018/2019 América 34 3 8 1
2017/2018 América 31 0 3 3
Laatste voetbalnieuws

Ajax reist met 22-koppige selectie af naar Istanbul voor duel met Besiktas

Ajax is dinsdagochtend met een 22-koppige selectie afgereisd naar Istanbul. Trainer Erik ten Hag kan in de uitwedstrijd tegen Besiktas geen beroep doen op Edson Álvarez, die een schorsing uitzit. Verder...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren