Gerard Piqué schrijft prachtige woorden over coming out van Cavallo

Woensdag, 27 oktober 2021 om 16:18

De coming out van Joshua Cavallo als homoseksueel leidt tot veel steunbetuigingen in de voetbalwereld en daarbuiten. Zo kan de 21-jarige vleugelverdediger annex middenvelder van het Australische Adelaide United rekenen op mooie woorden van Barcelona-verdediger Gerard Piqué en oud-spits Gary Lineker. Cavallo is voor zover bekend de eerste actieve voetballer op het hoogste niveau die er openlijk voor uitkomt homoseksueel te zijn.

“Hallo iedereen, ik moet iets persoonlijks met jullie delen. Ik ben profvoetballer én homoseksueel”, begon Cavallo woensdag in een video, die door zijn club werd gedeeld. “Ik heb zes jaar met mijn homoseksualiteit geworsteld, maar ik ben blij dat ik dat nu achter me kan laten. De mensen die me kennen, weten dat ik iemand ben die gesteld is op zijn privé. Toen ik opgroeide, had ik het gevoel dat ik mezelf moest verstoppen. Omdat ik me schaamde. Ik was bang dat ik niet kon doen waarvan ik houd én tegelijkertijd homoseksueel kon zijn. Ik verstopte wie ik echt was, om de droom na te jagen die ik als kind had. Het voelde nooit reëel dat ik kon voetballen en gelijk behandeld zou worden.”

Op Twitter verschijnen veel reacties op de coming out van Cavallo. Zo bedankt Piqué de Australiër voor zijn moedige keuze. "Ik heb niet het genoegen om je persoonlijk te kennen, maar ik wil je bedanken voor deze stap die je zet", aldus de verdediger van Barcelona. "De voetbalwereld ligt ver achter en jij helpt ons vooruit."

Tweede Kamerlid Rob Jetten, die zelf homoseksueel is, is ook geraakt door de coming out van de profvoetballer. De politicus hoopt dat Cavallo een voorbeeld voor vele jonge voetballers is.

BBC-presentator en oud-aanvaller Gary Lineker heeft eveneens mooie woorden over voor de speler van Adelaide United. "Het is absurd dat uit de kast komen een moedig iets is in voetbal", aldus de oud-aanvaller. "Toch is het zo, en ik heb veel bewondering voor Josh omdat hij een pad bewandelt dat hopelijk vele anderen zullen volgen. Ik weet zeker dat de overweldigende meerderheid van voetballiefhebbers hem zullen steunen en de angst zullen wegnemen die anderen misschien hebben.”

Arsenal bedankt Cavallo voor zijn ‘kracht en dapperheid’. "Je bent een inspiratie voor miljoenen", schrijven the Gunners "Iedereen verdient het recht om zichzelf te zijn. De voetbalwereld is een betere plek vandaag, dankzij jou."

Liverpool refereert toepasselijk aan zijn clublied: ‘You’ll never walk alone'.

Ook de John Blankenstein Foundation reageert enthousiast op de coming out van Cavallo. "Wij ontvangen het als een heel blij bericht", zegt voorzitter Karin Blankenstein van de stichting, die zich hardmaakt voor acceptatie van lhbtiq+-ers in de sport, woensdag tegen NU.nl. "Het is toch een stap in de goede richting. Het is weliswaar Australië en geen Europa, maar het is een jonge voetballer en zijn club reageert er heel goed op."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door yelle)

Als madridista vind ik Pique meestal een clown maar dit doet ie goed. Zullen vast weer negatieve comments komen maar prima gesproken Gerard 👏

27 oktober 2021 om 16:57

Prima dat een voetballer uit de kast komt, maar waarom moet dat zo uitvergroot worden en moet hij media aandacht zoeken, daardoor stopt zo een voetballer zichzelf bij voorbaat in een hokje door zichzelf als speciaal te zien... Wat maakt het nou uit of hij hetero of homo is?

27 oktober 2021 om 17:06

Lees eens wat reacties op Facebook als een club iets over homoseksualiteit zet. Dan zul je wel merken dat het nodig is.

27 oktober 2021 om 17:07

Wat kortzichtig. Je weet best hoe de media werkt, als deze Cavallo in kleine kring uit de kast komt wordt het ook opgepikt en kan de boulevardpers ermee aan de haal gaan. Als deze Cavallo zonder aandacht uit de kast zou kunnen komen had hij dat veel liever gedaan, maar 'we' vinden het nu eenmaal bijzonder als een profvoetballer uit de kast komt, vandaar dat er wereldwijde media-aandacht is.

27 oktober 2021 om 17:13

Dat maakt blijkbaar heel veel uit, anders waren er honderden voetballers waarvan het bekend was.

27 oktober 2021 om 17:17

Dat boeit niet je hebt altijd positieve en negatieve reacties, en dan maakt het niet uit waar het over gaat. Dus om dat als argument te benoemen is erg zwak. Ik vind het mooi voor die jongen dat hij er nu voor uitkomt. Dat zal vast een opluchting zijn maar dat maakt hem geen held, er zijn al oud voetballers en scheidsrechters die ervoor uitkwamen homosexueel te zijn, sommige zelfs al meer dan 30 jaar geleden. En je vergeet dat het tegenwoordig populair is om uit de kast te komen of jezelf transgender te noemen. Je zit al snel aan alle talkshow tafels en als het even meezit pak je ook allemaal prijsjes binnen. We zijn gewoon allemaal gelijk maar we moeten een stoppen met die onzin dat je dapper bent of zelfs een held als je uit de kast komt. Het boeit mij niks of mijn medespeler homo bi of hetero is

27 oktober 2021 om 17:21

Voor iemand die het niet zoveel boeit, zit het je toch vrij hoog precies.

27 oktober 2021 om 17:22

Treurig inderdaad dat hier media aandacht voor nodig is en dat het uitvergroot wordt. Betekent helaas dat het ontzettend bijzonder is.

Wat vooral bijzonder is, is dat hier heel veel mensen moeite mee hebben. Het gaat hen namelijk helemaal niets aan.

27 oktober 2021 om 17:26

De enige reden dat het niet gebeurt is omdat die spelers slapzakken zijn, ja je word misschien uitgefloten en ze roepen misschien poot flikker en sommige medespelers willen misschien niet meer met je douchen, en je krijgt misschien wat haat berichten via social media. Maar dat is geen reden om niet uit de kast te komen. Een sterk persoon komt gewoon uit de kast. En iemand die mentaal minder sterk is blijft in de kast zitten. Denk jij echt dat als een Messi Ronaldo Mbappe 0f Haalanf uit de kast zou komen, dat dan de meerderheid van de fans zal asndringen op een vertrek natuurlijk niet. In een stadion met 50,000 supporters zitten er misschien 500/1000 supporters die vervelende liedjes zouden zingen. Is dat nou zo erg we zijn allemaal gelijk. Maar dat betekend ook dat hun homo onvriendelijke leidjes mogen zingen want dat is hun mening overtuiging hoe bekrompen ook.

27 oktober 2021 om 17:31

Jij bent waarschijnlijk wel een stoere kerel die voor zichzelf opkomt natuurlijk! “Slaapzakken”, “zwakkelingen”,… Niveautje weeral.

27 oktober 2021 om 17:32

Helemaal niet ik beschrijf gewoon hoe het er tegenwoordig aan toe gaat, vroeger was je misschien dapper als je uit de kast kwam. Maar tegenwoordig zit je meteen aan talkshow tafels pak je prijzen en word je een held genoemd. Dat is nog al een verschil plus hij is lang niet de eerste in de voetbal wereld die uit de kast komt. Dus het is oud nieuws dat is de realiteit.

27 oktober 2021 om 18:29

Je kunt ook in andere begrippen denken dan “sterk”, “zwak”, “dapper” en “laf”.

27 oktober 2021 om 18:30

@aqua, als het voor de meeste mensen niet uit zou maken, zoals jij terecht zegt, dan zou dit niet nodig zijn. Dan zou het zijn alsof een profvoetballer zou zeggen "hee jongens, ik ben profvoetballer en ik hou van rockmuziek! Zo, ik ben uit de kast!"

Maar zo is het helaas niet in de voetbalwereld. Dit is de eerste actieve voetballer op het hoogste niveau die uit de kast komt. En hoeveel profvoetballers zijn er? Alleen al in de eredivisie iets van 500 denk ik. En daar komen alle buitenlandse competities nog bij. Vele duizenden profvoetballers, en nul homo's? I don't think so. Dus het is hartstikke goed dat dit nu gebeurt. Ik hoop dat er de komende tijd meer zijn die dit voorbeeld gaan volgen. En ik hoop dat dit ook er voor zorgt dat homo's die het niet aandurfden om profvoetballer te worden, over de streep getrokken worden. Het is de hoogste tijd dat we die flauwekul van homohaat de wereld uit helpen.

27 oktober 2021 om 18:34

"de enige reden dat het niet gebeurt is omdat die spelers slapzakken zijn"

Tja dan bekijk jij het net andersom, dat kan. Niemand doet het omdat ze bang zijn voor de reacties. Die ene die het dan wel durft, is in mijn ogen dapper. Maar jij vindt de rest slapzakken. Dat mag, maar jouw verwachtingspatroon komt dan niet erg overeen met de werkelijkheid van al die homo's die in de voetballerij nog in de kast zitten.

Weet je nog welke reacties die Nederlandse keeper kreeg toen er een pikant filmpje van hem uit kwam? Met een hulpstuk? Die gast durfde het stadion niet meer in.

En ja, die liedjes zijn erg, net als dat racistische liedjes erg zijn. We willen graag dat onze medespelers gerespecteerd worden om wie ze zijn. Kwetsende liederen zijn dan erg.

27 oktober 2021 om 18:38

Het is geen oud nieuws, er zijn vrijwel geen voetballers uit de kast gekomen tijdens hun actieve carriere. Twee in Amerika, waarvan eentje eigenlijk de intentie had om direct met pensioen te gaan (op z'n 25e) eentje in Engeland na z'n carriere die 8 jaar later zelfmoord pleegde.. terwijl er statistisch gezien toch honderden, wat zeg ik- duizenden profvoetballers moeten zijn die homo zijn.

Inderdaad veel mooie woorden en exã¡ct de reactie die je ook hoopt te krijgen uit de (voetbal)wereld! Hopelijk draagt dit er, zoals Lineker zegt, inderdaad aan bij dat het de angst van anderen weg neemt om (zo simpel is het) gewoon zichzelf te kunnen zijn.

27 oktober 2021 om 17:02

Angst laat me niet lachen welke angst je wordt misschien uitgefloten, ze noemen je misshien flikker poot of wat dan ook en sommige medespelers willen misschien niet meer met je douchen. Is dat echt iets om bang voor te zijn? Iedereen is gelijk ongeacht je huidskleur afkomst gender of geloof. Maar een sterk persoon komt gewoon uit voor zijn overtuiging of geardheid, en een zwak persoon bespreekt het alleen achter de schermen of komt er helemaal niet voor uit. En een voorbeeld valt ook wel mee er zijn genoeg voetballers en een scheidsrechter met een veel grotere bekendheid die hem voor zijn gegaan. Wel is het fijn voor die jongen dat hij eindelijk zover is dat hij openlijk voor zijn geaardheid uitkomt. Dat zal vast een hele opluchting zijn

27 oktober 2021 om 17:15

Je noemt allemaal dingen die heel reëele angsten zijn, en nee, er zijn heel, heel weinig voetballers hem voorgegaan. Een stuk of vijf volgens mij, waarvan het gros na hun actieve carriere pas en waarvan er 1 zelfmoord heeft gepleegd.

Het is makkelijk om een issue te bagetalliseren als je er zelf nul last van ondervindt en het je blijkbaar ook aan empathie ontbreekt om het je voor te stellen.

27 oktober 2021 om 18:37

Helemaal eens met Bongiorno

Ook homo's willen gewoon over straat of in een stadion lopen zonder uitgescholden te worden. DAT is normaal, niet het uitschelden. Praat eens met een paar homo's die uit de kast zijn gekomen. Die hebben allemaal verhalen van nare dingen die ze overkomen zijn. Allemaal.

27 oktober 2021 om 20:47

ik weet dat het angsten zijn maar alleen een zwak persoon zonder ruggengraat zou zichzelf door zulke kleine dingen laten tegenhouden. er zijn ook scheidsrechters uit de kast gekomen en sommige zijn nog actief, en het is geen Bagatelliseren gewoon de realiteit. je hebt zwakke personen die overal over janken en graag aan het slachtoffer WK meedoen, en mensen met een ruggengraat die zeggen je mag me discrimineren beledigen of uitschelden ik weet zelf wat ik waard ben en neem deze mensen niet serieus en ga ook geen slachtoffer spelen.

27 oktober 2021 om 20:54

dat zelfde kan je zeggen over dikke mensen lelijke mensen jij wilt een WK waar het grootste slachtoffer goud krijgt en de mindere zilver en brons. ik zie het anders iedereen wordt wel eens beledigd of maakt dingen mee die erg vervelend zijn maar we ontwikkelen een dikke huid en hebben een ruggengraat, en gaan dus geen slachtoffer spelen want als iemand anti homo is of anti zwart of anti jood of Woke, dan zal het nooit een vriend of vriendin van mij worden maar ik ontneem hun ook niet het recht om hun mening te uiten. ze zijn net zo vrij als ieder ander en ik ben geen dictator waar links wil beslissen wat iemand wel en niet mag zeggen en denken en dat is totalitair geen Democratie

28 oktober 2021 om 13:36

Een mooi voorbeeld van een onzinnige reactie die je lekker makkelijk anoniem achter een toetsenbord op een voetbalblog kan posten. En het dan hebben over ruggengraat, zwakke personen en weet ik veel wat. Vervolgens gooi je er nog wat uit je duim gezogen 'feiten' bij en je hebt de gemiddelde reaguurder te pakken. De analogieën die de plank misslaan en het ontbreken van interpunctie maken het plaatje wel mooi af zeg.

Er zullen vanzelf meer volgen en dat is alleen maar goed. Deze jongen is een voorbeeld voor anderen. Zal waarschijnlijk een hele hoop homohaters over zich heen krijgen via zn social media maar dat zijn toch vaak zielige kleine mensjes die zelf geen leven hebben. Fijn dat die last eindelijk van zn schouders is.

27 oktober 2021 om 16:56

Niemand kent hem als een Ronaldo of Messi uit de kast zou komen dan was de kans veel groter geweest. En een voorbeeld is ook overdreven je bent homo of je bent het niet. Een sterk persoon komt ervoor uit een zwak persoon blijft in de kast zitten omdat hij bang is voor de gevolgen. En je hebt al een scheidsrechter gehad die er tijdens zijn carriere voor uitkwam homoseksueel te zijn. En je hebt ook een aantal voetballers die dit na hun carriere deden. Dus dat maakt deze jongen niks bijzonders.

27 oktober 2021 om 17:08

Als je echt vindt dat elke homoseksueel die niet uit de kast komt een zwak persoon is dan ben je niet minder dan een idioot. Want dat jij vindt dat ze gelijk zijn, houdt niet in dat iedereen dat vindt. En stel je vader is rabiaat anti-homo, dan ben je maar een zwakkeling als je het niet op jonge leeftijd aandurft om daarvoor uit te komen?

27 oktober 2021 om 17:21

Alleen een échte zwakkeling sabelt anderen neer om hun angsten.
Dat je daarnaast éérst het verschil toont tussen verschillende mensen (oud-voetballers en actieve voetballers) om daarna te beweren dat er geen bijzonder verschil is, maakt het daarnaast stupide.

27 oktober 2021 om 18:40

Pas was er nog op TV een filmpje, van draadstaal ofzo. Een bejaard echtpaar met kleindochter werd gevraagd wat ze van homo's vonden. Die opa zei gewoon hardop dat als het zijn zoon zou zijn, dat hij het niet zou accepteren en het er wel uit zou slaan, of woorden van gelijke strekking.

Filmpje bijna afgelopen, zegt die kleindochter dat ze homoseksualiteit doodnormaal vindt. Staat die opa even voor lul.

Moraal van het verhaal: er zijn nog zat mensen die zelfs hun eigen kind niet accepteren om wie ze zijn. Wie zijn wij om hen slappelingen te vinden?

27 oktober 2021 om 20:36

klopt als je een sterk persoon bent dan kom je voor jezelf op ook al stoten je ouders je af en willen je beste vrienden niks meer van je weten. want je weet dan toch dat je beter af bent zonder die mensen om je heen, en daarna op zoek kan gaan naar mensen die jou wel ondersteunen en gelijk vinden. dus doe eens wat minder huilie huilie. en jij vind vast iedereen een idioot die niet Woke is

27 oktober 2021 om 20:56

de zonde van de ouders hoeven niet de zonden van het kind te worden, en als je ouders je niet accepteren omdat je bijvoorbeeld homo bent dan ben je beter af zonder je ouders, en kan je bijvoorbeeld vanaf je 18e uit huis gaan en je ouders de rug toekeren simpel toch

28 oktober 2021 om 04:52

Nee ik vind alleen mensen die als volwassene alleen maar de gedachtegang van 7-jarigen hebben idioten. Met je sterk en zwak.

Fantastisch dat er na al die jaren eindelijk iemand dapper genoeg is. Het zal zwaar zijn met momenten en bepaalde mensen zullen hem hierom viseren maar ik ben er van overtuigd dat het merendeel van alle voetballiefhebbers hem gewoon kan accepteren zoals ie is. Gelukkig voor hem speelt ie voor een Australisch team waar mensen naar mijn ervaring iets meer hersencellen lijken te hebben. Stel je maar even voor dat je hier als homoseksueel uit de kast komt en vervolgens op bepaalde plekken CL of EL moet gaan spelen of zelfs in Engeland. Hopelijk is hiermee het hek van de dam zodat er snel meer mensen volgen en dit eindelijk genormaliseerd kan worden. Stel je even voor zeg dat je je tot je 35e anders moet voordoen dan je bent, relaties verborgen moet houden of zelfs moet faken en in constante angst leeft dat je betrapt wordt en een buitenbeentje wordt in je eigen team/sport/werk. Dappere knul.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

165 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 12 1 4 0
2020/2021 Barcelona 18 0 4 0
2019/2020 Barcelona 35 1 15 0
2018/2019 Barcelona 35 4 6 0
2017/2018 Barcelona 30 2 9 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren