‘Grote spanningen in Barcelona: Schreuder botst met staf over Pedri’

Woensdag, 27 oktober 2021 om 15:41Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:44

De terugslag die Pedri ondervindt met zijn hamstringblessure leidt tot grote spanningen binnen de technische en medische staf van Barcelona, zo weet AS. Op basis van meerdere getuigen schrijft de sportkrant dat Alfred Schreuder, de assistent-trainer van Ronald Koeman, vlak voor de ochtendtraining van dinsdag is gebotst met Juanjo Brau, het hoofd fysiotherapeuten van de club. "Getuigen bevestigen dat er sprake was van grote spanningen", aldus AS.

Pedri was op de weg terug van zijn hamstringkwetsuur, maar voelde tijdens de individuele training van afgelopen zondag plots weer pijn aan de spier, zo berichtte AS eerder al. Maandag werd een MRI-scan gemaakt, waaruit bleek dat de hamstring van de achttienjarige middenvelder nog altijd 'gevoelig' is. De verwachting is nu dat Pedri nog minimaal drie weken uitgeschakeld is en pas medio november, na de interlandbreak, weer kan spelen.

De tegenvaller leidt volgens AS dus tot een conflict binnen de technische en medische staf van Barcelona. Schreuder zou Brau in een pittige discussie hebben aangewezen als schuldige voor de terugslag die Pedri heeft gekregen. Het hoofd van de fysiotherapeuten was het daar niet mee eens en zou hebben gezegd dat Xavi Linde, de fysiotherapeut die Pedri begeleidt, zijn werk goed heeft gedaan. Joan Laporta, de president van Barça, zou overwegen om zich met de kwestie te gaan bemoeien en de kou uit de lucht te halen.

Koeman werd dinsdag op de persconferentie voorafgaand aan de competitiewedstrijd van woensdagavond tegen Rayo Vallecano gevraagd naar de blessure van Pedri. "We maken ons zorgen over de vele blessures", zei de trainer van Barcelona. "Waarschijnlijk gaat het langer duren met Pedri, maar we willen er geen datum opplakken. Dat doen we ook niet met de blessures van Ousmane Dembélé en Ronald Araújo."Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Niet verrassend. Heerst natuurlijk wel druk en stress dus normaal dat medewerkers pittige discussies zullen voeren. Zal niet de eerste of laatste keer zijn.

Dit is echt te danken aan koeman, je zag duidelijk dat pedri en doodmoe uitzag en rust nodig had maar nee koeman boeit dat hem niet ik wist dat dit zat aan te komen

27 oktober 2021 om 15:56

messi

die denkt liever vermoeide en niet fitte Pedri dan Puig opstellen

27 oktober 2021 om 16:03

Krillin/
Ik heb hier al heel vaak aangegeven dat koeman een hekel heeft aan puig, maar hij wilt of durft het niet te zeggen

27 oktober 2021 om 16:16

Ja Puig was in een moeilijke periode het lek!! Als beginnend selectiespeler nog wel!! Een absolute doodzonde, waar je alleen overheen komt door aan te tonen dat je betrouwbaar bent. Dit heeft Puig nog niet gedaan. Daarnaast is hij niet zo goed als jullie willen

27 oktober 2021 om 16:49

@messi_123 of hij vind Puig niet zo goed als dat jij hem vind. Ik kan me niet voorstellen dat een coach als Koeman die al onder druk staat de in zijn ogen beste voetballers geen minuten gaat geven Het is nou ook niet zo dat Puig vaak beslissend of bepalend is als creatieve middenvelder in de minuten die hij wel maakt

27 oktober 2021 om 18:00

Japie_Krekel bro geen haat naar jou ofzo, maar je zegt altijd wel dat dat je puig niet bijzonder vindt, en blijkbaar vindt je dat koeman nooit iets verkeerds doet bij barca onder jou ogen,

27 oktober 2021 om 18:05

Puig is ook helemaal niet bijzonder eerlijk gezegd. Pedri heeft iets speciaals, dat zie je bij een Gavi ook wel. Puig daarentegen vind ik niet super, ik betwijfel me of die bij Ajax/psv/porto dat kaliber clubs onbetwist zou zijn.

27 oktober 2021 om 18:07

Dat is hetzelfde als Barca fans die Puig geweldig vinden terwijl hij nooit speelt.

27 oktober 2021 om 18:21

@messi_123 o jawel hoor, het opstellen van Luuk De Jong en Eric Garcia in de basis vond ik belachelijk van Koeman en daar snapte ik weinig van maar het is nou niet zo dat Puig veel meer brengt dan die twee. Wat voor memorabele dingen heeft hij gedaan bij Barcelona?

27 oktober 2021 om 19:08

Koeman? Je bedoeld de Fifa, spaanse bond en Barca in het algemeen. Die jongen is net 18 en speelt al 1,5 jaar onafgebroken op het hoogste niveau 90 minuten. Gek he dat hij ineens op is.

27 oktober 2021 om 15:56

Koeman kan niks doen aan de deelname aan het EK en de OS maar hij had zelf Pedri ook minder moeten laten spelen vorig seizoen.

27 oktober 2021 om 16:00

Visca
Daar heb je zeker gelijk in bro, pedri moest ook vaker rust krijgen vorig seizoen, en puig had vaker minuten moeten krijgen, zal me niks verbazen als koeman vandaag puig weer laat banken

27 oktober 2021 om 16:13

olypsiche spelen kan een club gewoon een stokje voor steken hoor.

27 oktober 2021 om 18:42

Een jonge speler moet tegen zichzelf in bescherming nemen. Zo'n jonge hond zo het liefst alles spelen , die moet je afremmen.

27 oktober 2021 om 15:57

De fysio hoort te zeggen hoe fit je spelers zijn. Als de fysio zegt dat die fit is stelt die hem op. Als de fysio had gezegd dat het niet kon dan weet ik zeker dat die hem niet had opgesteld. Schreuder is niet voor niks boos, volgends mij maken ze daar wel meer fouten bij de medische staf van Barca.

27 oktober 2021 om 15:58

Wat een onzin zoals gewoonlijk van je.koeman treft geen blaam.de fysios moeten hem fit om te spelen verklaren en zodra dat gebeurd heeft Koeman ieder recht om hem op te stellen als hij dat nodig acht.als de speler aangeeft er klaar voor te zijn en de fysio ook waarom zou je hem dan niet opstellen .Koeman is geen doctor die volgt de adviezen van zijn medische staff.

27 oktober 2021 om 16:00

Je moest wel echt geen dokter zijn om te zien dat Pedri vorig seizoen naar het einde toe echt aan het eind van zijn latijn zat.

27 oktober 2021 om 16:04

@Lierse1997 ook bij spanje he, op het olympisch spelen viel hij bijna wel in slaap leek het bij het volkslied,

27 oktober 2021 om 16:38

Klopt, maar waarom dan niet kritiek richting Spanje en de bond maar alleen richting Koeman? Beetje eenzijdig, dat is denk ik waar meerderen over vallen. Messi_123 doet alsof Koeman de enige schuldige is in zijn originele post. Dat is simpelweg niet terecht.

27 oktober 2021 om 16:55

Dat is zeker waar. Vooral die bondscoach van de u23 is echt een malloot. Enrique kun je minder kwalijk nemen vind ik.

27 oktober 2021 om 16:56

Omdat ze domweg op Koeman aan het bashen zijn. Ook Puig komt weer om de hoek, die jongen is gewoon niet goed genoeg vooral in het verdedigende aspect van het spelletje maar daar kijken ze niet naar als ze maar kunnen klagen. De bond en vooral ook de medische staf die niemand fit kan krijgen bij Barca zijn eerder schuldig. Ben het wel eens dat Koeman niet geweldig presteert maar dit slaat nergens op imo.

27 oktober 2021 om 17:17

Gelul in de ruimte Lierse, op basis van gevoel gesproken door een buitenstaander. Die mensen weten echt wel wat ze doen, de coaches gaan gewoon af op wat de medische staf voor een advies geeft. Pedri was volgens die medische staf fit en dus heb je gewoon de optie als coach om hem op te stellen.

27 oktober 2021 om 16:00

Koeman heeft Pedri in september nog 2 weken op vakantie gestuurd…

27 oktober 2021 om 16:02

@Pelletje dat had laporta gedaan niet koeman,

27 oktober 2021 om 17:37

Alle bronnen om deze vakantie heen hebben het over Koeman die hem vakantie geeft/gunt, maar ik snap heel goed dat jij het aan Laporte toeschrijft. Je moet Koeman natuurlijk wel kunnen blijven bashen

27 oktober 2021 om 18:22

Hij is inderdaad 2 weken op vakantie gestuurd, maar Pedri besloot zelf om na een week al weer op het trainingsveld te verschijnen.

27 oktober 2021 om 16:02

Hou toch op man. Je moet toch op je medische staf kunnen vertrouwen. Die zijn gespecialiseerd. Maar goed als Pedri zijn kleine teen stoot tegen de tafel is het nog Koeman zijn schuld dat hij die tafel er heeft neergezet.

27 oktober 2021 om 16:17

Kan je wel cynisch gaan reageren maar koeman heeft nog werkelijk niets goeds gedaan in zijn 1,5 nu bij barca. dus beetje een rare comment van je.

27 oktober 2021 om 16:30

Volgens mij heeft de Barça de beker gewonnen dus werkelijk niets goeds gedaan is overdreven maar ach ja, Koeman en bepaalde lieden hier op vz.......🙄

27 oktober 2021 om 17:25

Zoals Douwe Dabbert zegt heeft ie de beker gewonnen, dus daar zit je al mis. Dat Koeman dingen verkeerd heeft gedaan ontkent ook niemand, maar hij krijgt nu echt overal de schuld van en dat gaat echt helemaal nergens over. Sommige Barca fans slaan compleet door en willen de realiteit niet onder ogen komen dat het even gedaan is met de hoogtijdagen.

27 oktober 2021 om 16:14

Jullie praten hier over Puig, maar die jongen heeft het dramatisch gedaan het laatste jaar en hij was als beginnend selectiespeler het lek met de media!!! Die jongen moet blij zijn dat hij nog een Barca pak aan mag af en toe.
Koeman heeft Pedri helemaal niet verpest. Hij heeft hem tenminste nig een minivakantie gegeven. Het is de bond die te veel van hem vroeg. En het is de medische staf die hem net als vele anderen niet goed begeleid in zijn herstel.

27 oktober 2021 om 16:18

@MancuianB waar heb jij het over man? Puig dramatisch? In de wedstrijden dat ie mocht spelen speelde hij altijd briljant, gaf altijd 100% en hoezo mag hij blij zijn dat ie een barca pak aan mag doen af en toe? Laporta heeft zelfs met koeman gesproken dat ie puig vaker moet laten spelen. Maar koeman luistert naar niemand. Koeman herhaalt iedere persconferentie dat puig steeds beter wordt of moet verbeteren, maar hij haat puig gewoon hij noemde hem ook niets voor niets een verrader afgelopen seizoen, puig moet aan spelen toekomen met koeman als trainer gaat dat hem nooit worden, en koeman is ook niet echt een trainer die spelers beter maakt

27 oktober 2021 om 16:54

"Laporta heeft zelfs met koeman gesproken dat ie puig vaker moet laten spelen."
Leuk en aardig maar de voorzitter gaat niet over de opstelling.

"hij noemde hem ook niets voor niets een verrader"
Zoals je benoemt: hij zegt het niet voor niks. Was Puig dan toch het lek?

27 oktober 2021 om 17:25

Waar ik het over heb is dat in de weinige minuten die hij wel kreeg vaak heel slordig is. Hij loopt maar een beetje van links naar rechts en hij was zeker niet briljant.
Je hebt gelijk dat hij moet spelen en dat dit bij Koeman te weinig gebeurd, daarom heeft Koeman ook aangegeven dat hij beter verhuurd zou kunnen worden. Hij wilde dit tweemaal niet. Met zijn fysiek en huidige inbreng moet hij gewoon heel blij zijn dat hij een Barca pak aan mag.
Ja het gerucht gaat dat Laporta dit tegen Koeman heeft gezegd. Als het waar is dan is dat een enorm zwaktebod van Laporta in zijn rol als voorzitter. Laporta wil Puig graag in de kleedkamer houden en Puig is een rat. 1 en 1 is 3 toch

27 oktober 2021 om 16:31

Te danken aan Koeman? Hij is toch contract speler van Barca? Wat denk je van het Olympische spelen? Dan had hij tenminste paar weken vrij en EK ook alles gespeeld. Ik snap niet wat de reden is wat je tegen Koeman hebt.

27 oktober 2021 om 16:45

Hou toch op, kkeman heeft m nog 2 weken vakantie gegeven en gevraagd of ze hem niet wilde selecteren voor spaansr elftal ... Waan van de dag weer dit

27 oktober 2021 om 16:52

Voor de 2e keer laporta heeft hem vakantie gegeven niet koeman, koeman vroeg niet eens aan laporta of hij vakantie mocht houden

27 oktober 2021 om 17:26

Wanneer jij echt denkt dat het Laporta is die hem vakantie heeft gegeven dan snap je er helemaal niks van of heb je de verkeerde bron

27 oktober 2021 om 17:43

messi_123, Koeman heeft hem wel vakantie gegeven.. Na de OS heeft hij hem gevraagd om vrijwillig 2 weken rust te nemen en dat wilde hij niet, dus werden het 2 verplichte weken. Koeman heeft zelfs nog contact gehad met Luis Enrique om te vragen of hij hem niet wilde oproepen.

27 oktober 2021 om 17:18

Als je Koeman de schuld geeft, geef dan ook Luis Enrique en de bondscoach van het olympisch elftal ook de schuld.

Die jongen is 18 en heeft vorig jaar letterlijk elke wedstrijd die hij kon spelen gespeeld. Zonder fatsoenlijke zomerstop is de blessure nu een logisch gevolg.

Alle 3 zijn coaches hadden hem op een gegeven moment in bescherming moeten nemen (want een 18-jarige gaat niet zeggen: "vandaag liever niet trainer".

27 oktober 2021 om 19:51

Precies mijn mening. Is die Schreuder wel een mooie Koeman discipel zeg. Lekker de schuld afschuiven en met het vingertje wijzen naar een ander

Ik heb ook wel eens mijn bedenkingen bij de medische staf. Maar de coaches hebben Pedri ook zelf kapot gemaakt. Die jongen is net 18, speelt een heel jaar, daarna 2 toernooien en weer door met de competitie. Tel daarbij het zware schema dit jaar en de druk en stress bij Barca. Logisch dat hij geblesseerd raakt.

27 oktober 2021 om 16:03

Hij is niet zo lang geleden nog 2 weken op vakantie geweest. Maar idd veel teveel gespeeld. Heeft hij overigens ook een beetje aan zichzelf te danken, aangezien hij zo graag 2 toernooien achter elke er wilde spelen. Barca had dit daarnaast ook gewoon moeten verbieden

27 oktober 2021 om 16:08

Vind dat een speler als Pedri hier samen met zijn zaakwaarnemer ook wel op kan aankijken. Kiest er uiteindelijk zelf voor na zo'n voetbalseizoen naar de Olympische spelen te gaan. Had toen gewoon zijn rust moeten pakken. De coach van de spaanse Olympische ploeg denkt natuurlijk niet aan Pedri of aan Barcelona, maar terecht aan zijn eigen hagje. Dat hij nou sukkelt met blessures is ook niet zo heel gek natuurlijk. Leuk zo'n veredeld semi-prof voetbaltoernooi (zoals ik het voetbaltoernooi van de Olympische spelen zie) als de Olympische spelen, maar zijn werkgever zit er nou mee

27 oktober 2021 om 16:19

De coaches gaan juist normaal gesproken af op de expertise van de medische staf. Wanneer die aangeven dat Pedri fit genoeg is en Pedri zelf ook graag wil blijven spelen is het absurd om hem die kans op speeltijd te ontzeggen. Zeker op basis van gevoel dat hij wel eens geblesseerd zou kunnen raken door de vele wedstrijden. Men doet net alsof er een hoop amateurs rondlopen maar die mensen maken echt wel weloverwogen keuzes. Van kapot maken is dus echt geen sprake.

Waarom Laporta hier zich weer mee moet bemoeien snap ik niet. Koeman is toch verantwoordelijk voor dit soort dingen binnen zijn staf?

27 oktober 2021 om 16:04

En wie heeft de verantwoording over de staf?

Krijgen we dan weer binnenkort in de Telegraaf uit eerste hand te lezen hoe slecht de medische staf van Barcelona is? Heb er nu al zin in.

27 oktober 2021 om 16:12

Het is Schreuder, dus dat komt wel goed. Wie weet krijgt de Tubantia ook nog wel een scoop.Het aantal (langdurige) blessures is natuurlijk veel en veel te hoog. De verantwoordelijken voor herstel denken misschien dat ze goed werk verrichten (dus geen kwade opzet), maar hebben te weinig know-how.
Zaak is dat de bezem door de fysiostal wordt gehaald

Los van deze blessures valt het mij op dat niemand van de Muppets, noch Waldorf noch Stattler zijn excuses heeft aangeboden aan ten Hag. Volgens hen was Schreuder het brein en ten hag maar een loopjongen

De enige schuldigen hier zijn Koeman en de coach van het Olympisch elftal. Hoe kun je in vredesnaam een speler meenemen naar de OS die het EK en daarnaast ook nog 50/60 wedstrijden voor Barca in zijn benen heeft. Dat is onverantwoord, stom en vragen om problemen.

27 oktober 2021 om 17:31

Je begrijpt natuurlijk ook dat Koeman was afgemaakt als hij Pedri rust had gegeven terwijl ze al niet best speelden, ergo je beste middenvelder niet opstellen. Daarbij gaat het natuurlijk in samenspraak met de medische staf. Dat is het gene wat mij stoort dat het niet uitmaakt wat Koeman had gedaan, het was sowieso fout geweest.

Persoonlijk denk ik dat de medische staf allang vervangen had moeten worden.
Umtiti is ook al heel lang geblesseerd, Dembele ook continu, Pedri en Fati nu ook steeds.

Bij Real Madrid waren er vorig seizoen ook plots enorm veel geblesseerd. Dan klopt er iets niet.

27 oktober 2021 om 16:25

Daar heb je zeker gelijk in, kijk naar afgelopen seizoen bijvoorbeeld bijna heel onze selectie was geblesseerd, niets voor niets moesten we noodgedwongen met jeugdspelers spelen die nog onervaren zijn

Hoe werkt dat eigenlijk dat voetballers altijd voorrang krijgen op scans en andere onderzoeken? Hebben ze daarvoor een afspraak met een ziekenhuis waar ze flink extra voor lappen? Ik vind dat altijd zo gek. Een voetballer krijg direct een scan waar anderen soms weken moeten wachten om überhaupt iemand te spreken.

27 oktober 2021 om 16:43

Clubs hebben gewoon bepaalde (contractuele) afspraken met ziekenhuizen, chirurgen, artsen en doktoren. Daar betalen ze voor en daardoor zijn er 'voordelen' voor voetballers.

De schuldigen zitten niet in de medische staf van Barcelona, maar zijn toch echt de trainers van de club en de nationale teams. Pedri is zwaar overbelast, zowel in het reguliere seizoen als tijdens de Olympische Spelen/het EK.

Sneu die blessures. Eens per jaar wordt een club uit de top hard getroffen. Barca al bijna 2 jaar inmiddels.

Misschien kunnen ze mij wel eens van mijn diensten gebruik maken.

Status:

In de afgelopen 26 jaar als sportmasseur, 13 x gepromoveerd met standaard elftallen in het amateurvoetbal, zaterdag 1 en zondag 1, senioren.

Linkerrijtjespecialist
Succesvolste sportmasseur aller tijden in het amateurvoetbal......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Barcelona en Koeman akkoord over afbetaling; Sport onthult bedrag

Barcelona heeft overeenstemming bereikt met de belangenbehartigers van Ronald Koeman over het uitbetalen van diens salaris, meldt Sport. De Catalaanse club heeft toegezegd dat de Nederlander voor het einde van het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren