‘De Ligt wordt door aflopende contracten optie in top van Premier League’

Woensdag, 27 oktober 2021 om 14:52 • Laatste update: 14:53

Matthijs de Ligt behoort tot de kandidaten om komende zomer de defensie van Chelsea te versterken, zo meldt Eurosport. The Blues hadden lang de hoop dat Antonio Rüdiger en Andreas Christensen hun aflopende contract zouden verlengen, maar een vertrek van het defensieve duo uit Londen lijkt steeds aannemelijker te worden. Ook Jules Koundé, die afgelopen zomer niet losgeweekt kon worden bij Sevilla, is nog altijd in beeld.

Chelsea maakte zich al grote zorgen of Rüdiger zijn toekomst aan de club wilde verbinden. De 28-jarige verdediger kan sinds kort rekenen op de serieuze belangstelling van Manchester City, dat de contractonderhandelingen met Chelsea scherp in de gaten houdt. Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus en Bayern München behoren ook tot het rijtje clubs dat interesse in Rüdiger heeft. De verwachting is dat hij Chelsea gaat verlaten en dat betekent dat de club serieus moet gaan nadenken over wie de Duitse verdediger gaat opvolgen.

Verwacht werd dat de gesprekken met Christensen eenvoudiger zouden verlopen, maar ook de Deen aarzelt nu over een nieuw contract. De 25-jarige centrumverdediger vraagt meer salaris dan aanvankelijk verwacht. De kans bestaat nog steeds dat Rüdiger en Christensen hun contract in de komende maanden alsnog verlengen, maar ondertussen kijkt Chelsea naar defensieve versterkingen om het duo eventueel op te volgen.

De koploper van de Premier League was afgelopen zomer al dicht bij het aantrekken van Koundé. De verdediger van Sevilla staat nog steeds op de radar van Chelsea, maar er staan inmiddels ook andere namen op de shortlist om de laatste linie van de ploeg van Thomas Tuchel te versterken. Thiago Silva en César Azpilicueta beschikken namelijk óók over aflopende contracten.

Chelsea is onder anderen geïnteresseerd in Matthijs de Ligt, maar de kosten voor de 22-jarige verdediger van Juventus worden als 'torenhoog' ingeschat. Bekend is dat De Ligt een ontsnappingsclausule heeft waardoor hij vanaf medio 2022 voor 150 miljoen euro kan vertrekken. Een alternatief voor de Oranje-international is Pau Torres, die een uitstekende indruk maakt bij Villarreal en inmiddels ook een vaste waarde is in het Spaanse nationale elftal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door pango)

Ontzettende dure grap wel. Zou voor de Ligt wel goed zijn om in een constant presterend elftal te functioneren.

27 oktober 2021 om 15:16

Haha ja, dat zou voor elke speler wel lekker zijn. In een constant presterend elftal functioneren. Hij heeft de laatste twee jaar weinig laten zien, dus de vraag is of die het verdient om in een constant presterend elftal te funcitoneren.

27 oktober 2021 om 15:43

@S. Snape:

Heeft de laatste twee jaar weinig laten zien?? Heb jij de laatste twee jaar weinig gezien misschien.

Vorig seizoen: 36 wedstrijden gespeeld (gemid 82 min per wedstrijd). 27 daarvan Serie A en 5 Champions Leauge wedstrijden.

Matthijs is nog erg jong en op deze leeftijd doet hij al veel ervaring op en maakt hij veel minuten met toch niet de minste concurrenten.

Hij doet het echt niet verkeerd, en als je hem vergelijkt met leeftijdsgenoten is hij gewoon top.

Toevallig nog een artikel hier op VZ mbt Chiellini die erg positief is over De Ligt:
'hij heeft zoveel kwaliteiten. Matthijs is 22 jaar, maar heeft de mentaliteit van een dertigjarige en wil elke dag beter worden', besluit Chiellini

Dat zegt ook wel iets over zijn status en waarde die zijn medespelers hebben.

Daarnaast toont hij aan een top professional te zijn, sprak na een jaar al erg goed Italiaans.
In de Italiaanse media zijn ze kritisch maar ook vaak lovend, hij is zelfs al een keer de 'kleine Chiellini'genoemd.

Vorig jaar is hij drie maanden uit de roulatie geweest door een blessure maar hij heeft wel gewoon vaak een basisplaats afgedwongen. Dat op die leeftijd is zeker wel een prestatie.

27 oktober 2021 om 16:58

Dat die heeft gespeeld, betekent toch niet dat die wat heeft laten zien? Diemers heeft vorig jaar ook veel voor Feyenoord gespeeld.

Chiellini heeft het met name over zijn mentaliteit, niet over zijn voetbalkwaliteiten. Ik zeg ook niet dat daar wat mis mee is.

28 oktober 2021 om 09:13

Als je Juventus of de Serie A volgt dan zou je wel een andere conclusie hebben.

Als je Bonucci, Chielini (en vorig jaar Demiral) als concurrenten hebt en je speelt nog regelmatig in de basis zegt dit zeker wel wat.

Mag ik vragen waarop jij je mening baseert?

Ik volg de Serie A nauwkeurig en lees de Italiaanse sportkranten, je kunt onmogelijk zeggen dat hij weinig heeft laten zien.

Het is ook niet zo dat hij nooit mindere wedstrijden heeft, maar vaak is hij dan nog de beste verdediger op het veld.
Hij wordt bestempeld als 1 van de steunpilaren van dit Juventus.. Laatste ook nog een mooi stuk van Luca Caioli gelezen over de Ligt. Aanrader voor jou denk ik

28 oktober 2021 om 09:41

Beste Pango, ik volg de serie a nauwkeurig. Ik zeg niet dat De Ligt slecht is, maar voor iemand die het zo fantastisch deed bij Ajax en voor zo’n bedrag wegging, mag je toch hogere eisen stellen? Ik vind op dit moment minstens vijf verdedigers beter in de Serie A en dan zijn er ook nog een aantal die in betere vorm zijn dan De Ligt.

"de 25-jarige centrumverdediger vraagt meer salaris dan aanvankelijk verwacht.'

Dit begrijp ik dan niet.

Je bent toch goedkoper uit, door gewoon meer salaris te betalen of wat extra tekengeld.

Als je de Ligt wil kopen betaal je in de zomer en 150 miljoen en groot salaris (verdient nu al hoop en Raiola gaat weer voor jackpot) en bizar veel tekengeld voor speler en Raiola.

Dan de vraag hoe de speler zal aanpassen in de competitie en aan de club en spelers.

27 oktober 2021 om 14:58

Het schijnt dat Rudiger meer dan een verdubbeling heeft gevraagd en ook voor een lange termijn. Nogmaals, zijn geruchten maar dat is niet niks kwa geld

27 oktober 2021 om 15:02

Maar dan wil elke speler veel meer en gaat het salarishuis kapot. Zie Barcelona, dat opeens bizarre bedragen ging betalen.

27 oktober 2021 om 15:07

Emile heskey

Daarom mogelijk deel compenseren met tekengeld

@makallele

Eens hoor, maar zou hij veel meer vragen, dan wat de Ligt wil? Matthijs pakt nu ook al iets van 12 miljoen netto dacht ik. Iets van 8 miljen netto.

Die gaat dan toch ook een verdubbeling van zijn huidige salaris vragen daar. Helemaal met Raiola die ook nog meer tekengeld wil uitslepen.

27 oktober 2021 om 18:01

Vraag me af of De Ligt het dubbele zal vragen. Op een gegeven moment moet het toch wel genoeg zijn?

Ik zie De Ligt echter niet naar Chelsea gaan. Zeker niet komende zomer. Te duur

27 oktober 2021 om 15:09

Muah. Of met 4 verdedigers onderhandelen, waarvan er maar twee echte basisspelers zijn, en heel veel salaris vragen blijkbaar.

Of een goeie investering doen en jeugd erachter houden.
Kiezen tussen 2 halve opties of een hele.

Kan op langer termijn meer opleveren.

27 oktober 2021 om 15:38

Dit gaan we vaker zien. Inmiddels hebben de spelers en zaakwaarnemers de clubs in de pocket. Iedereen laat rustig zijn contract uitlopen en er staan vervolgens voldoende topclubs op de stoep die de besparing op transfergeld (transfervrije overname) steken in verhoging van salaris en tekenbonussen. Kortom, steeds minder geld in het laatje voor clubs, steeds meer in de zak van spelers en zaakwaarnemers. Daarmee komen clubs straks in de problemen, wanneer je topspelers transfervrij vertrekken en je in aankoopbeleid of gigantische transfersommen moet betalen, of gigantische salarissen moet uitkeren.

27 oktober 2021 om 15:45

Gunne

"dit gaan we vaker zien. "

Denk je dat?

Absolute topspelers zullen niet zo snel laten verlopen denk ik.

Messi had bijgetekend, maar door omstandigheden moest hij weg

Mbappe wilde heel graag verkassen ipv transfervrij laten aflopen.

Haaland zal mbv clausule weggaan ipv contract aflopen

Ook Raiola heeft meeste spelers laten verhuizen van club ipv transfervrij, zoals Stengs, Boadu, Malen en Dumfries bijv. Ze hadden volgens mij allemaal contract 2023, dus was ook makkelijk om laten aflopen.

Meeste die aflopen zijn jongens die meer willen verdienen dan wat de club kan betalen of niet genoeg, zoals dus Rudiger, Isco, Bale, Marcelo, Kessie en Pogba.

27 oktober 2021 om 16:35@mrkrillin, aflopen is in de Eredivisie minder interessant omdat het salaris vrij laag is. 2 jaar extra in de Eredivisie blijven is best lang. Tekengeld maakt dit niet altijd goed. Malen had trouwens contract tot 2024. Het is alleen leuk als je op je 18e een contract tekent voor 3 jaar

27 oktober 2021 om 17:36

Ligt aan de sitatie van de speler zelf denk ik. Azpiliqueta heeft namelijk wel een probleem als hij niet bijtekent. Denk niet dat er voor hem nog veel topclubs in de rij staan. Rudiger ander verhaal. Maar meestal de wat oudere spelers zijn gebaat bij langere contracten en verlengingen

Rudiger speelt het wel slim, hij weet ook dat veel andere topclubs hem graag zien komen. Dus zal Chelsea een flinke aanbieding moeten. Zou jammer zijn als hij vertrekt, is op dit moment 1 van de beste centrale verdedigers

27 oktober 2021 om 15:07

Niemand is groter dan de club, als Rudiger echt zo'n groot salaris wil verdienen gaat hij het maar zoeken ergens anders, ook al speelt hij nu super. Overigens denk ik dat Rudiger het niveau dat hij bij Chelsea haalt nergens anders haalt, want bij Chelsea sta je met 5 man achterin wat net iets meer zekerheid geeft.

27 oktober 2021 om 15:16

Helemaal mee eens en de jaren voor Tuchel was het naar mijn mening gewoon een drama met hem achterin. Dit is voor hem het perfecte systeem waardoor hij opbloeit

Ik denk dat ze beiden zullen falen in een 4mans verdediging. Christensen speelt vooral door zn voetballende kwaliteiten

27 oktober 2021 om 15:05

Gelukkig speelt Chelsea in een 5mans verdediging.

27 oktober 2021 om 15:47

Denkt dat hij op Rudiger en Christensen doelt.. die zouden bij elk ander team in een 4 mans verdeding komen te spelen.. waar ze bij Chelsea idd uitblinken in een 5 mans verdediging.

27 oktober 2021 om 17:09

Christensen heeft 42 clean sheets in z’n laatste 52 wedstrijden, inclusief een hoop voor het Deense team in een viermansverdediging. Die man zou onderhand wel eens tot de beste verdedigers van de PL mogen worden gerekend, dus terecht dat hij een goed salaris wil. Wint bijna altijd z’n duels tegenwoordig, ook in de lucht heel sterk geworden. Super ondergewaardeerd, die statistieken van hem zijn absurd.

Als ze de clausule betalen heeft Juve weinig te zeggen, maar anders laten ze hem niet zomaar gaan. Enige fatsoenlijk verdediger samen met onze twee oudjes Chiello en Bonbon.

27 oktober 2021 om 15:08

Demiral vind je niet goed genoeg? Heb weinig wedstrijden van hem bij Juve gezien, maar dacht dat het altijd wel als een talent omschreven werd.

27 oktober 2021 om 15:18

Die is verhuurd aan Atalanta met een aankoopoptie.

27 oktober 2021 om 15:18

Demiral is aan Atalanta verhuurd met optie tot koop

27 oktober 2021 om 15:19

Als je 100 miljoen krijgt, zou ik het gewoon doen. Voor dat geld kan je echt wel een fatsoenlijke verdediger en middenvelder halen.

Heel eerlijk gezegd lijkt dit me een mooie club voor Mathijs.
Op een of andere manier doen centrale verdedigers het goed daar en zijn/worden ze ontzettend belangrijk voor het team.

Idealiter verleng je een jaar met Silva, als begeleider van Mathijs, en je kunt Silva 2.0 verwachten.

27 oktober 2021 om 15:05

De Ligt heeft net onder begeleiding van de absolute toppers Chielini en Bonnoci gespeeld. Denk dat hij eerder die andere gasten wat kan leren

27 oktober 2021 om 15:11

Ja, eens. Maar als mooie aanvulling te werk gaan bij Juventus, onder begeleiding van twee defensieve halfgoden, of als sterkhouder naar Chelsea en de puntjes op de i zetten en de bepalende man worden/zijn achter in.

In mijn optiek zou het een perfecte stap zijn.

27 oktober 2021 om 15:14

Onder begeleiding van Silva spelen is ook niet verkeerd hoor

27 oktober 2021 om 15:31

Zeker niet verkeerd. Maar als je het over de leercurve hebt, dan moet je bij Juventus blijven. Overigens vind ik het sowieso geen schande als De Ligt gewoon nog een paar jaar blijft waar hij nu zit. Met Juve (in Italie) is ook gewoon niks mis. Hij verdiend lekker en is zeker nog niet uitgeleerd.

27 oktober 2021 om 15:13

Een of andere manier centrale verdedigers het goed daar? vindt je het gek.. iedereen staat achterin en er spelen zo een 7 verdedigend ingestelde spelers altijd. dat is natuurlijk veel makkelijker dan een city doet zo hoog. 3 centrale verdediger, 2 backs, 2 verdedigende middenvelders en dan niet 3 maar 2 aanvallers dus nog een 3de middenvelder er bij. in het verleden speelde chelsea ook heel erg verdedigend (niet zo erg als nu).

27 oktober 2021 om 15:16

Daarentegen staan Reece James en Chillwell/Alonso wel altijd erg hoog. Chelsea houdt het gewoon compact in het centrum

27 oktober 2021 om 15:24

Het gaat om de spelers die je opstelt, als je daar een aanvallend ingestelde speler neer zet heb je dus veel minder back up omdat hij veel minder ballen af zal pakken en dekken. Als je rudiger in de spits zet kan je zeggen ''hij stond toch opgesteld als spits, dus telt niet als een verdediger'' maar hij pakt natuurlijk veel meer ballen af dan lukaku zal doen en dekt veel meer af.

Zeker een top verdediger, maar ik vraag mijzelf af De Ligt echt nodig is. Met Rudiger, Thiago Silva, Chalobah, Azpi, James, Christensen, Tomori (verhuurd aan Milaan) hebben we hier al genoeg spelers voor. Ik zou het zonde vinden als een Chalobah die zich super aan het ontwikkelen is hierdoor op de bank terecht zou komen. Ik denk dat we meer iets op het middenveld nodig hebben, alleen Mount heeft hier echt de creativiteit voor de rest zowat niemand. Als De Ligt voor een redelijke goedkope prijs gehaald zou worden voor vervanger van Thiago Silva op den duur zou het geen verkeerde aankoop zijn

27 oktober 2021 om 15:07

Het gaat er ook om dat ze interesse hebben als er een aantal vertrekken. Blijkbaar is de kans er dat er 4 man vertrekken.

27 oktober 2021 om 15:10

Dat Rudiger een lastpost hierin is geloof ik wel, maar Christensen gaat gewoon bij tekenen hoor. Zie geen redenen voor hem om te vertrekken als soort van kind van de club.

27 oktober 2021 om 15:09

Of Chelsea De Ligt echt nodig heeft is de vraag. Vooral omdat hij het nodige moet kosten. Maar het is nog maar de vraag of Rüdiger en Christensen gaan verlengen. Ook is Tomori verkocht aan Milan en dus hou je Silva, Chalobah, Azpi en James over dus een verdediger moet er wel bij komen als hun twee niet verlengen.

27 oktober 2021 om 16:09

Eerlijk gezegd zou ik er niet heel rouwig om zijn als ze vertrekken. Uiteraard jammer, want ze functioneren perfect in de huidige opstelling. Maar dat is ook pas sinds Mendy rust heeft gebracht achterin met daarbij de omzetting van Tuchel.

Ze nemen maar genoegen met het aanbod of kunnen vertrekken. Ik zie ze tenslotte ook niet snel elders beter presteren. En het geeft ons de optie om terug te gaan naar 4 achterin, waardoor er meer ruimte komt voor al het aanvallend talent. Tenslotte zijn de huidige centrale verdedigers de grootste reden dat we met 3 man achterin spelen.

27 oktober 2021 om 17:05

Eens hoor. Ik heb nog steeds mijn twijfels of ze dit niveau kunnen vasthouden aangezien voor dat Tuchel kwam het niet erg denderend was wat beide lieten zien en ik persoonlijk het idee heb dat ze profiteren van de defensieve stabiliteit die de opstelling brengt in plaats van dat hun voor die stabiliteit zorgen.
Echter vraag ik mij wel af of iemand als De Ligt de juiste optie is. 150 miljoen voor een verdediger is na mijn mening iets te gortig.

27 oktober 2021 om 17:51

De Ligt lijkt me inderdaad een veel te dure optie, dat wordt pas interessant als je hem transfervrij kan ophalen. Maar er zijn genoeg opties over om de defensie mee aan te vullen. Ik zou alleen niet weten wie van de opties echt kan uitgroeien tot een wereldklasse verdediger.

Kom maar naar barca hij zal daar perfect passen met araujo samen, maar als de clausule betaald word heeft juventus niks te zeggen. Alleen jammer dat barca het geld er niet voor heeft. Hij zal bij chelsea ook passen chelsea mist wel een type de ligt achterin

27 oktober 2021 om 15:12

Messi

Hoe moet Barca hem betalen, met kralen en spiegelstjes

Ik vind hem meer bij Real Madrid passen, verwacht niet dat RM komt kloppen voor hem, dan Barca of Man City.

27 oktober 2021 om 15:16

Krillen
Haha bro daarom zeg ik ook in mijn bericht dat barca het geld er niet voor heeft, geen idee of hij bij real past real heeft al militao, en carlito moet is proberen om mendy als verdediger te laten spelen, aanvallend doet ie toch bijna niks

27 oktober 2021 om 15:24

Messi

Ik weet.

Bij Barca zie je denk eerder een sierlijke verdediger, ook al was Puyol mateloos populair.

Maar als jullie weinig te besteden hebben, voor weing kunnen jullie Magallan overnemen

27 oktober 2021 om 15:41

Ik hoop echt dat Rudiger niet naar Real komt, en ook al niet voor zo een salaris. Doet het nu even leuk, maar was lang genoeg drama. Daarbij komt nog eens dat hij niet vies is van een vuile fout, en daar zijn we nu even van af. Alaba was toch van een ander kaliber. Denk dat Rudiger volledig door de mand valt in Spanje in een hogere 4-mans verdediging.

27 oktober 2021 om 15:44Even lost van het systeem. Als je zijn individuele verdedigende acties bekijkt, kun je toch niet stellen dat hij door de mand zal vallen. Ook niet in een 4-mans verdediging die hoog staat. Hij is pijlsnel en ijzersterk. Bij het Duitse elftal speelde hij ook sterk in een 4-mansverdediging

Ik zie hem graag in de PL want heb het gevoel dat De Ligt als Frenky stil staan in hun ontwikkeling

27 oktober 2021 om 15:14

@mitchajax020 frenkie* nou ik vind dat de ligt zich wel heeft ontwikkeld bij juventus en beter is geworden, frenkie staat idd stil in zijn ontwikkeling is al sinds zijn komst bij barca niet beter geworden het is nog steeds tikkie breed en terug bij hem helaas

27 oktober 2021 om 15:21De Ligt staat niet stil in zijn ontwikkeling, die is gewoon teruggeworpen in zijn ontwikkeling. Komt mede doordat die teveel op kracht heeft getraind, waardoor die nog logger is geworden. Echte topverdedigers hebben al die spiermassa niet nodig.

27 oktober 2021 om 16:25

De Ligt kan nog altijd beter want maakt op zijn tijd foutjes en daar moet hij van leren en ja Frenky staat misschien stil in zijn ontwikkeling maar vindt je het gek, Barcelona is toch geen goed team meer dus dan is het beter dat hij gaat althans hoop ik want valt geen eer te behalen daar

27 oktober 2021 om 15:17

Jammer dan bayern upa al heeft gehaald, had hem graag bij bayern gezien. Daar zie ik hem echt beter worden! De Ligt heeft bij juve vooral geleerd om achteruit te verdedigen en half voor de goal te liggen, ik hou niet van dit soort verdediging en vindt dan ook de hoog staande de Ligt van ajax CL seizoen beter. Bij Bayern zie ik hem het echte moeilijke verdedigen leren met veel ruimte in de rug

27 oktober 2021 om 16:13

Over De Ligt maak ik me dan toch stukken minder zorgen dan De Jong. Die maakt nog steeds z'n minuten wel.

De Jong zit in een dip. Wat dat betreft misschien wel goed dat hij er even niet bij is. om het koppie leeg te krijgen.

Man utd kan hem wel gebruiken wanneer conte komt. Waarschijnlijk gaat hij 532 spelen en dan heb je met maguire varane en de ligt wel een prima drie mans centrum.

Ik snap niet dat die Engelse clubs maar naar Pau Torres blijven kijken. Is een zeer goede verdediger maar niet de snelste of de sterkste en fysieke duelkracht is net zijn zwakste punt. Nou veel succes dan in de BPL tegen al die boomlange beren van spitsen. Soms denk ik echt dat de verantwoordelijken bij Engelse clubs gewoon hun transferbeleid voeren op basis van fifa potential ability oid. Tonen keer op keer meer geld dan verstand te hebben. Ik ben een grote fan van Pau Torres maar ik zie hem niet slagen in de Premier League. Ook over Kounde heb ik mijn twijfels. Die is sterker maar zou een van de kortste verdedigers in de prem zijn terwijl er daar ivm andere competities net veel hoge ballen gespeeld worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3026
3.Liverpool2828
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller83
T. WernerAanvaller81
KepaKeeper10
E. MendyKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

161 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 11 1 0 0
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Pedri troeft Ryan Gravenberch af; ook Donnarumma valt in de prijzen

Pedri heeft maandagavond de Kopa Trophy in de wacht gesleept. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door France Football aan het grootste talent onder de 21 jaar. Ook Ryan Gravenberch was genomineerd,...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren