Woensdag, 27 Oktober 2021

Transfergekte rond Antony barst los

Fluminense heeft van Thiago Silva een transferdoelwit voor 2022 gemaakt. De verdediger van Chelsea kwam tot 143 optredens voor de Braziliaanse club voor hij in 2009 de overstap naar AC Milan maakte. (TMW)
Borussia Dortmund heeft een prijskaartje van 120 miljoen euro om de nek van Jude Bellingham gehangen. De Engelse middenvelder kan al langere tijd rekenen op serieuze belangstelling van Liverpool. (BILD)
/
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Ook Bayern München en AS Monaco azen op de vleugelaanvaller van Ajax, die dit seizoen goed is voor vier doelpunten en twee assists. (El Nacional)
Bojan Kovacevic is op de radar verschenen van Manchester City. Atalanta, Red Bull Salzburg, Girondins de Bordeaux en Parma hebben ook interesse om de tiener van het Servische FK Cukaricki te contracteren. (Mozzart Sport)
Bayern München heeft zich gemeld in de strijd om Youri Tielemans. De middenvelder van Leicester City heeft een aflopend contract en kan ook rekenen op de interesse van Barcelona en Liverpool. (Calciomercato)
Mocht Antonio Conte het roer bij Manchester United overnemen, dan wil de manager verdediger Stefan de Vrij of Milan Skriniar naar Old Trafford halen. De coach werkte het afgelopen seizoen nog succesvol samen met de verdedigers bij Internazionale. (The Mirror)
58 reacties (laatste reactie door rayvg)

Zelfs in Spaanse Pesetas heeft Barca niet genoeg muntjes om Anthony te kopen..

27 oktober 2021 om 16:24

Nee er wordt steeds bij grote spelers Barcelona genoemd, die hebben geen nagels om kont te kunnen krabben, laat staan zulke speler nu te halen de rest clubs hebben wel de centen ervoor hij zal niet goedkoop worden voor clubs

27 oktober 2021 om 20:14

Ach, ik denk dat elke topclub in Europa de halve selectie van Ajax (en andere jonge succesvolle ploegen) in de gaten houdt. Zeker spelers die uitblinken en ook nog eens bij Brazilie debuteren. We hebben nu al City, Barca, Real, Man Utd en Bayern gehoord. Allemaal nooit concreet.

Ieder bod boven de 40 miljoen zou ik serieus nemen , dat krijg je er nooit meer voor namelijk. Ookal zijn rechtsbuiten spelers schaars tegenwoordig.

27 oktober 2021 om 23:45

Voor de zuidlijke landen is geld maar een stukje gereedschap waardoor schuld niks meer dan cijfers zijn.

Ik dacht dat Bayern interesse had in Frenkie maar nu is dat Tielemans. Twee totaal verschillende type middenvelders dus die snap ik niet helemaal, mits de geruchten waar zijn natuurlijk

27 oktober 2021 om 14:40

Tielemans zal een stuk goedkoper zijn komende zomer en wil een stap hogerop. Vrij begrijpelijk doelwit vind ik eerlijk gezegd.

27 oktober 2021 om 16:56

Niks mis met Tielemans hoor, geweldige speler maar ik neem aan dat je als club een profiel opstelt voor wat voor type middenvelder je zoekt en dan is Frenkie een heel ander type dan Tielemans. Persoonlijk ben ik ook meer gecharmeerd van Tielemans qua speelstijl en vaardigheden

27 oktober 2021 om 17:13

Hij heeft een aflopend contract, dus hij is zelfs gratis. Wat dat betreft logisch dat hij de clubs voor het uitkiezen heeft. Het enige risico dat hij dan wel loopt is een 'Wijnaldum-scenario', waarbij de club je haalt omdat je gratis bent en je vervolgens de bank warm houdt.

27 oktober 2021 om 17:24

Zijn contract loopt pas in 2023 af.

27 oktober 2021 om 14:44

Zoveel verschillen zie ik niet hoor. Spelen beiden als controleurs/regievoerders centraal op het middenveld.

27 oktober 2021 om 15:04

Het zijn wel totaal andere spelers. Waar Frenkie meer de man van de dribbel is met een mooie stijl en defensief zijn mannetje wel kan staan, is Tielemans eerder een speler met een goede diepe bal en met een goed afstandsschot. Beide beheersen dus eigenlijk wat de andere wel tekortkomt.

28 oktober 2021 om 08:51

@japie_krekel wist je dat een club ook wel eens 2 spelers koopt in plaats van 1?

Soms heeft een club interesse in een keeper en in een spits, of snap je dat ook niet? T zijn tenslotte 2 totaal verschillende spelers

Antony is een fantastische speler. Pijlsnel, technisch begaafd, goede dribbel, uitstekend in de combinatie en een goede traptechniek. Ik denk dat hij bij de top van Europa mee zou kunnen komen. Maar ik zeg dan ook expliciet 'meekomen'. Om een internationale topper te worden moet zijn rendement omhoog. Dat gaat nu al beter en hij is nog jong, maar vorig jaar had hij op een gegeven moment in 20 wedstrijden 1 goal en 2 assists. Dat kan uiteraard niet bij de absolute top.

27 oktober 2021 om 18:38

Hij heeft alleen geen rechterbeen. Doet echt alles met links. Zo jammer.

27 oktober 2021 om 23:36

Ach, we hebben met Arjen Robben gezien hoe ver je het kunt schoppen in het voetbal als je stijf links bent.

28 oktober 2021 om 09:19

Zo veel spelers vooral linkspoten zijn stijf 1 voet, de robbens, di maria's. Dus zoveel maakt het niet uit. Wel is het natuurlijk altijd beter zo 2 benig als sneijder en ronaldo te zijn en eigenlijk schandalig als je 24/7 met voetbal bezig bent en toch zo 1 benig bent.

Was te verwachten, maar goed het zijn de wandelgangen. Hoeveel zou hij nu waard zijn.?

27 oktober 2021 om 14:38

Als Ajax nog 2 rondes verder komt in de CL met een goede Anthony, dan gaat hij voor een recordbedrag

27 oktober 2021 om 14:46

Borussia Dortmund heeft een prijskaartje van 120 miljoen om Bellingham gehangen Is het bericht er boven. Dus tjaa.. wat moet Ajax dan vragen

27 oktober 2021 om 18:38

200 miljoen. Het is graag of niet 😁

27 oktober 2021 om 14:43

Denk rond de 50. Jong, lang contract, internationaal.

27 oktober 2021 om 14:46

Nou maak er dan maar meer van hoor. Aanvallers wordt meer voor betaald dan verdedigers en die weten we al voor meer dan 70 miljoen te verkopen. 50 miljoen gaat niet genoeg zijn.

27 oktober 2021 om 15:04

Soccerfan_1. Ja, en dat was het seizoen dat Ajax tot de halve finale van de CL kwam en die was ook nog eens de jongste CL aanvoerder ooit. Het is niet een simpele rekensommetje, er speelt natuurlijk wel veel meer mee. Komt Ajax weer in de halve finale van de CL met een geweldige Anthony dan kan je inderdaad aan een flink bedrag denken. Vliegt Ajax deze of de volgende ronde eruit, dan zal de transferwaarde echt niet veel hoger uitvallen dan de 50 miljoen hoor.

27 oktober 2021 om 15:13

Dat was nog voor corona nu zullen clubs beter nadenken of zulke bedragen en ook zullen clubs 3x nadenken voordat ze een speler bij Ajax weghalen. De laatste jaren zijn helaas niet heel veel spelers geslaagd in een topcompetitie, Donny, Dest, Klaassen, Sanchez, Frenkie en Ziyech en de Ligt hebben ook nog niet de verwachting volledig waargemaakt komt natuurlijk ook door blessures.

27 oktober 2021 om 15:32

En dan blijft Antony 'gewoon' nog een jaartje bij Ajax, geen probleem.
Wat ook meespeelt is dat aanvallers doorgaans meer waard zijn dan verdedigers.

27 oktober 2021 om 17:15

@robthegooner, Tegelijkertijd speelt Sancho niks klaar en vraagt Dortmund nu 120 miljoen voor Bellingham die nog minder ver is dan Sancho speelt. Dus ja.. zeg het maar, wat is logica als het transfersommen gaat?

27 oktober 2021 om 20:08

@ Robthegooner

"clubs 3x nadenken voordat ze een speler bij Ajax weghalen."

Dat zal wel meevallen, ook voor de succes periode werd er al goed betaald voor Ajacieden. Daarnaast komen sterktehouders van Ajax altijd wel weer bovendrijven en geniet de club net zoals Brazilië als land van een soort "hype aandeel" op basis van legendarische voortgebrachte spelers uit het verleden. Zowel Ferguson als Wenger verwoorde het eens mooi door het een bepaalde vorm van fomo te noemen.

28 oktober 2021 om 08:22

Ja, maar die verdediger stond te boek als één van de grootste talenten ter wereld en het grootste verdedigende talent ter wereld. Die jongen was captain op zijn 17e, international van Nederland én kwam enorm ver in de Champions League. Dus ja, verdediger of niet; logisch dat die prijs hoger is.

Antony moet vlieguren blijven maken en ik denk dat dat bij City niet het geval al zijn als je kijkt hoe veel een Mahrez en Sterling de bank warm houden. AS Monaco geen stap omhoog.

Bellingham doet het goed hoor maar er zal toch geen idioot zijn die 120 miljoen gaat neerleggen?

27 oktober 2021 om 14:41

Komt doordat hij een Engels is. Ik vind het ook een leuk talent maar als je er nu 120 mlj voor neerligt heb je hem nodig om extra redenen.

Anthony zal toch niet van Ajax naar een Monaco gaan? Of Anthony moet echt alleen maar geld willen verdienen. Daarnaast zal Barca hem wel willen maar gaan ze hem nooit kunnen kopen in de huidige situatie. Hoop wel dat een Ajax geleerd heeft van een Neres en op het moment dat hij ‘hot’ is gewoon voor de hoofdprijs verkocht wordt.

27 oktober 2021 om 14:44

Je reactie over Neres is te makkelijk gedacht. Tenzij je een glazenbol hebt kun je niet weten hoe een speler een jaar later presteert. Daarbij er vertrokken, toen der tijd, te veel spelers om Neres ook te laten gaan. Ajax koos er bewust voor om te bouwen…

27 oktober 2021 om 14:48

Geleerd van Neres? Als Ajax Neres toen had verkocht dan hadden we zijn topvorm niet gehad in de legendarische CL wedstrijden die we toen gespeeld hebben. Dat heeft meer opgebracht uiteindelijk.

27 oktober 2021 om 16:02

Juist na de legendarische CL wedstrijden was Neres toch 'hot'? Daarvoor ook al wel een prima speler natuurlijk maar volgens mij doelt Sebasjuh juist of de transferperiode na die CL campagne.

Hoop dat Antony nog even blijft. Is ook nog niet klaar voor de stap naar de top.

Bellingham naar Liverpool zou wel goede stap zijn. Groot talent en relatief 'goedkoop' als hij zijn potentie waarmaakt. Heb je gelijk speler voor komende 10 a 12 jaar.

Het zal niet gebeuren maar elk bod vanaf 50 miljoen accepteren. Daramy op de vleugel en ook dan word je nog kampioen. Marc heeft daarnaast vast wel een schaduwlijstje met nieuw talent.

27 oktober 2021 om 15:00

Waarom? Ajax heeft het geld niet nodig, is aan het cashen in de CL en zijn contract loopt nog door. Voor Neres pak je nog wel 18, Tagliafico 10 en dan kom je al een heel eind met de benodigde 40 miljoen om quite te draaien.

27 oktober 2021 om 18:51

Ben het met je eens dat Ajax in de positie zit om een mooi bod te weigeren maar meer dan 50 miljoen?! Man man, wat een geld is dat! Anthony zie ik graag blijven maar voor mijn gevoel is this an offer you can't refuse. Juist omdat je nog voldoende alternatieven achter de hand hebt. En daarnaast weet je als Ajax zijnde dat de pareltjes toch een keer uitvliegen. Dan maar wat sneller voor een (voor Nederlandse begrippen) behoorlijk bedrag.

27 oktober 2021 om 19:27

Hij heeft 25 gekost. En er zit nog veel meer rek in. Gaat waarschijnlijk mee naar wk. Ik denk dat 75 minimaal is.

27 oktober 2021 om 15:13

Met mij op de vleugel ook. Kampioen worden is niet langer een ambitie, maar een verplichting. Europees succes is de ambitie.

Antony, wat een genot om naar te kijken. Doet dingen met een bal waardoor mensen naar het stadion komen. Versnellingen die vele veel te machtig zijn en is inmiddels ook al Braziliaans international. Lees dat AS Monaco geen stap omhoog is, had je dat 4 jaar geleden gezegd had iedereen je uit gelachen, wat een transitie heeft Ajax al doorgemaakt.

Als hij kan blijven presteren wat die nu doet met een nog beter rendement dan ben ik bang dat we hem eind dit jaar kwijt zijn. Mijn vermoeden is dat deze jongen door of Arsenal of Liverpool opgepikt gaat worden. Clubs die staan voor frivool aanval waar hij zijn acties bij kan gaan maken.

Tielemans op het middenveld van Barcelona zou ik zeker aanraden. Dan heb je met Pedri, Gavi, Frenkie, Youri en Riqui toch een aardige basis staan voor de toekomst ben al lang grote van van Tielemans, werkt mooi en gestaag aan zijn carrière dus vrees er voor dat hij voor Barca gaat kiezen, dus laten we vooral afwachten.

Antony is echt heel goed bezig dit seizoen en hopelijk blijft hij dit tot het einde van het seizoen vasthouden.

Vorig seizoen begon Antony ook erg sterk bij Ajax, maar viel hij uiteindelijk vooral na de winterstop toch wel ver terug. Vond ik persoonlijk geen schande, aangezien het pas zijn eerste seizoen bij Ajax en in Europa was maar ik hoop dat hij het dit seizoen wel een heel seizoen, of in ieder geval een groot gedeelte, van het seizoen kan laten zien.

Denk ook dat het, ongeacht de prestaties van Antony dit seizoen, na dit seizoen nog minimaal 1 seizoen bij Ajax te blijven. Komt vaak veel dreiging van Antony af, alleen moet hij wat meer afwisseling in zijn spel krijgen dat hij zowel naar binnen gaat maar ook buitenom en ook qua rendement kan hij denk ik veel meer dan dat hij nu doet.

Heb bij Antony wel het idee dat hij zo'n 15 tot 20 goals in de Eredivisie kan maken en zo'n 10 tot 15 assists kan geven, terwijl hij Europees ook hier en daar zijn doelpunten kan meepikken en dan kan Antony alle competities bij elkaar op zo'n 20 à 25 goals uitkomen en z'n 15 assists en dat zijn gewoon goede cijfers en heeft hij zeker in zich zoals ik al aangaf.

Vond het eigenlijk niet zo'n goede keus van Antony toen ik eind vorig seizoen hoorde dat hij hoe dan ook mee wilde naar de Olympische Spelen, omdat ik vreesde dat hij dus terug zou keren met een achterstand bij Ajax en dus zijn basisplek kwijt zou raken en zeker toen bekend werd dat Berghuis dus binnengehaald werd.

Maar eigenlijk direct vanaf de eerste wedstrijd die Antony dit seizoen speelde, speelde hij direct vol overtuiging dat hij echt niet zomaar zijn plek zou afstaan aan Berghuis. Volgens mij vlak daarna kwam Berghuis op de 10-positie te staan en bleef Antony op rechtsbuiten staan en er zat weliswaar wat geluk (al is het voor Klaassen niet echt geluk) bij dat Klaassen geblesseerd raakte, maar beide spelen echt goed op hun posities en Antony heeft o.a. door de Olympische Spelen inmiddels ook al zijn debuut voor het Braziliaans-elftal gemaakt, dus al met al heeft het toch heel goed uitgepakt.

Mocht Anthony deze lijn doorzetten, kan het niet anders dan dat de PL zich komen melden voor hem. Ajax heeft echt een pareltje in huis. HIj, Madueke en Gakpo gaan volgend seizoen echt de grote transfers van de ED worden (zeg ik met een eindhovense bril).

Skriniar of De Vrij! Dat zijn berichten! Verdedigers die kunnen verdedigen! Fingers crossed!

Mocht Antonio Conte aan het roer komen bij Manutd en Stefan de Vrij weet binnen te halen, dan hebben ze een uitstekende vervanger voor Maguire. Ole en Maguire out!!!

dat word lekker chashen voor Ajax, laat ze maar lekker opbieden tegen elkaar

Dat kranten nog steeds Barcelona noemen bij bepaalde spelers die veel geld gaan kosten. Totaal niet gelijkwaardig natuurlijk haha

Maar en daar zeg ik het weer Marco van Basten vindt hem maar niet zoveel. Zijn de clubs gek of is Marco een allesweter??

27 oktober 2021 om 17:46

Als je niet goed naar Marco luisterd, dan kan je idd wel zo bkijven praten. Van basten heeft alleen gezegd een aantal weken geleden dat hij nog niet zo goed is als iedereen toen al riep. Hij ziet zejer een goede speler, naar viir goede spelers ligt de lat gewoon hoger. Zijn rendement kan nog steeds beter. Dat is het ebige wat van Basten gezegd heeft. Maar ja, dat mag in Nederland niet he.

Anthony ligt tot 2025 vast dus kom maar op met die miljoenen bieden start vanaf laten wij zeggen 75 miljoen? Echt jammer dat het zo werkt in de huidige voetballerij dat wanneer je een extreem talent hebt als Ajax of PSV zijnde meteen weer de gieren boven je selectie vliegen.....

27 oktober 2021 om 18:31

Barcelona kan misschien Labyad kopen en dan alleen als ze Frenkie de Jong eerst netjes afbetalen. Antony kunnen ze nooit betalen. Dus dat is een broodje aap verhaal.

Zou beter zijn als Antony nog een paar jaar bij Ajax blijft. Lekker doorgroeien en dan een stap maken

Leuk voor op de bank bij City jah, verder niet goed genoeg.
Dat AS Monaco interesse heeft snap ik wel, maar van City snap ik het niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren