Lucas Hernández ontkomt in hoger beroep aan gevangenisstraf

Woensdag, 27 oktober 2021 om 10:01 • Laatste update: 11:21

Lucas Hernández hoeft niet de gevangenis in, zo melden verschillende Spaanse media. Een provinciaal gerechtshof in Madrid de 25-jarige verdediger van Bayern München in hoger beroep in het gelijk gesteld. Hernández werd eerder deze maand gesommeerd zich in Spanje te melden om een gevangenisstraf van zes maanden uit te zitten, nadat hij een contactverbod zou hebben overtreden.

De provinciale rechtbank in Madrid heeft Hernández wel een voorwaardelijke straf opgelegd. Als hij binnen vier jaar opnieuw de fout in gaat, moet hij alsnog een gevangenisstraf uitzitten. Tegelijkertijd moet Hernández een boete van totaal 96.000 euro - 400 per dag, verspreid over 240 dagen - betalen. De Frans international hoeft op dit moment echter niet de cel in, waar het de afgelopen maand nadrukkelijk naar uitzag.

Het strafdossier van de 29-voudig Frans international loopt sinds 3 februari 2017, toen hij en zijn huidige vrouw Amelia de la Osa Lorente in het openbaar slaags raakten. Hernández zou zijn partner letsel hebben toegebracht aan haar rechterarm, ribben, lippen en rug. Zelf zou hij door zijn partner met sleutels in het gezicht zijn gekrast. De rechter legde ze allebei een taakstraf van 31 dagen op en verbood ze om in de eerstvolgende zes maanden contact met elkaar te leggen. Op dat moment speelde Hernández bij Atlético Madrid.

Een paar maanden later gingen ze echter samen op huwelijksreis naar Miami. Bij terugkeer op luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas werden de twee betrapt. Hernández werd tijdelijk vastgehouden, maar uiteindelijk vrijgelaten. Een Spaanse aanklager eiste evenwel een gevangenisstraf van een jaar voor Hernández en daar is de rechter in meegegaan. De advocaat van Hernández wilde dat die straf werd omgezet in een taakstraf, maar kreeg nul op het rekest, omdat Hernández zijn eerste taakstraf van 31 dagen in eerste instantie ook niet had voltooid.

Omdat dat verzoek niet werd toegekend, moest de centrumverdediger zich op 19 oktober melden in Madrid en mocht hij een gevangenis selecteren waarin hij de straf kon uitzitten. Hernández tekende hoger beroep aan, dat diende bij een provinciaal gerechtshof. In deze beroepszaak is uiteindelijk dus besloten dat Hernández niet de gevangenis in hoeft.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door glennn)

Verrassend dat een prof voetballer opnieuw niet de gevangenis in hoeft..

Hoewel dit natuurlijk wel een bizar verhaal was 😅

27 oktober 2021 om 10:10

Had het hier laatst met vrienden over, hebben gewoon in een deuk gelegen van dit ongeloofelijke verhaal. Terecht natuurlijk dat hij de gevangenis niet in hoeft, toch wel pijnlijk om te zien hoeveel invloed de media in dit soort zaken heeft. Deze situatie volgt hem de rest van zijn leven.

28 oktober 2021 om 07:47

Dit heeft niets met geld te maken, hoe graag mensen ook willen geloven dat rijke mensen overal mee weg komen.

Terecht! Vind het nog steeds belachelijk dat hij zelfs maar een boete krijgt voor op huwelijksreis gaan🤔

27 oktober 2021 om 10:41

Als jij en je partner elkaar toetakelen, dit voor de rechter uitvechten, beide een taakstraf en een contactverbod van 6 maanden krijgen om beide vervolgens compleet te negeren en te denken: "wij vinden elkaar weer lief." En samen op vakantie gaan, dan vind ik het persoonlijk jammer dat het Spaanse gerechtshof toch de keutel heeft ingetrokken. Bewijst maar weer eens dat je met wat naamsbekendheid met heel wat meer wegkomt dan Jan Modaal.

27 oktober 2021 om 10:58

Tja je kan in een relatie toch verzoenen? Elk echtpaar heeft wel een keer een hevige ruzie. Dit was dan misschien wel extreem, maar als beide partijen het bijleggen dan zie ik het probleem niet.

27 oktober 2021 om 11:30

Je hebt hier te maken met het Spaanse rechtssysteem. Niet met het Nederlandse. En dat zit toch net wat anders in elkaar. Dus wat voor jou normaal is, is in Spanje anders

27 oktober 2021 om 12:25

Die relatie kan wel weer goed komen, maar openbare mishandeling is geen civiele zaak maar een strafzaak.
Je zou dan op zijn minst gezamenlijk het contactverbod ongedaan moeten laten maken, en niet het intact houden en gewoon samen op huwelijksreis gaan.
Net als dat het niet voltooien van de taakstraf nu ook geen vervolg krijgt.
Zo'n geldboete is een grap voor een profvoetballer.
Nu ben je in overtreding maar kom je er gewoon mee weg omdat een dergelijke geldboete geen invloed heeft.

27 oktober 2021 om 14:13

Naamsbekendheid en veel geld. Jan Modaal zou uiteraard niet zomaar even die 96.000 euro kunnen aftikken. En daar was het de Spanjaarden uiteraard om te doen. Geld regeert.

Terecht natuurlijk, was een raar verhaal.
Hiervoor zou je nooit een gevangenisstraf moeten krijgen

Bizar verhaal, maar leek mij vrij logisch.
Je hebt een contactverbod, maar ondertussen ga je wel samen op huwelijksreis. Dan lijkt mij toch dat beiden wel interesse in contact met elkaar hadden, toch?

Lijkt mij niet dat Lucas zijn (ex) vrouw dwingt tot een huwelijksreis en dat zij daar vervolgens gehoor aan zou geven als ze dat niet zou willen

27 oktober 2021 om 13:55

Is me iets te simpel door de bocht. Het contactverbod werd opgelegd vanwege huiselijk geweld. De vrouw vroeg de overheid dus haar te beschermen. Als zij daar niet meer achter staat moet ze dat verbod lekker ongedaan maken. Wat nou als het tijdens die reis weer uit de hand was gelopen? Of zij wellicht onder een vorm van dwang mee moest? Ik vind deze overtreding kinderachtig handelen en niet celstraf waardig, maar wel logisch dat de overheid zich ermee bemoeit

28 oktober 2021 om 11:43

Nouja. Mij lijkt het niet dat iemand onder dwang een huwelijksreis gaat maken, maar goed.

Verder wel eens dat ze zich er mee bemoeien, maar nu blijkt dus dat het gewoon weer ''normaal'' is.

Oof... Prison fc loopt hier toch een zeer degelijke speler mis!

27 oktober 2021 om 11:12

Zeker, hij had als een echt slot op de (cel) deur kunnen spelen

27 oktober 2021 om 11:52

Heeft niet veel ervaring (straffen) maar ze recente verdienste laten wel zien dat ie echt van waarde kon zijn

Ik vind het ook ietswat apart, in elk opzicht eigenlijk. Je slaat elkaar half KO in het openbaar, krijgt een contactverbod en gaat later samen, dus niet alleen, op reis. Zo'n contactverbod komt toch alleen als je elkaar echt niet meer wilt zien. Nougoed, welkom in deze aparte wereld.

Het blijft toch een raar verhaal, maar uiteindelijk gebeurt wat je toch ook wel weer ziet aankomen: positief voor de speler in kwestie. Zo hebben zich afgelopen jaren natuurlijk ook een aantal incidenten plaatsgevonden, waarbij veel spelers (oa Ronalo en Messi) zich aan fraude hebben blootgesteld. De voetballer grijpt vaak toch aan het langste eind, tenzij het dermate schrijnend is dat het niet anders kan. (Denk hierbij aan Arda Turan met dat wapenincident geloof ik of aanranding bij andere spelers)

Hij zal vast goed bevriend zijn met Icardi! Wat een rare verhalen elke keer....

Raar verhaal.
Dus ze worden slaags met elkaar, worden veroordeeld met een contactverbod maar ze trouwen vervolgens wel en gaan samen op huwelijksreis?
En dan breek je dat contactverbod door terug te vliegen naar Spanje en blijkt dat je je taakstraf ook nooit voltooid hebt...
Maar vervolgens kom je er van af met een geldboete, wat een schijntje is voor een profvoetballer.
Toch makkelijk als je rijk bent, dan kom je wel weer onder zo'n straf uit.

Verrassend is het niet natuurlijk, Voetballers komen hier vaak wel mee weg met een geld boete. Een normaal persoon had gewoon die straf gekregen

En terecht. Laat ze mensen in de gevangenis gooien die wel iets hebben gedaan dat de bevolking schaadt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
M. NeuerKeeper130
S. GnabryMiddenvelder136
R. LewandowskiAanvaller1314
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

1 fan
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren