‘Ole Gunnar Solskjaer krijgt van spelers verwijt over Harry Maguire’

Woensdag, 27 oktober 2021 om 07:01Chris Meijer • Laatste update: 07:27

Ole Gunnar Solskjaer heeft voorlopig het vertrouwen behouden als manager van Manchester United, maar het is maar de vraag hoe lang de baan van de Noor nog veilig is. The Times brengt de nodige details naar buiten over de onvrede binnen de spelersgroep, die werd geventileerd na een teambespreking na de 4-2 nederlaag tegen Leicester City van vorige week. Daarbij zou onder meer zijn afgevraagd waarom Solskjaer Harry Maguire al zo snel aanvoerder heeft gemaakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door samcro)

Nog 3 wedstrijden om het te laten zien, succes Ole!

27 oktober 2021 om 08:47

@davis

En wat voor wedstrijden!

Afgelopen zondag Liverpool.
En nu even Spurs en dan City...tussendoor Atalanta.

Niet vanzelspekend dat een Man u even wint van Spurs en vooral City.
Kans gewoon zeer groot dat er punten verspeeld worden, dus snap uitstel van executie niet.

27 oktober 2021 om 09:48

Snap de uitstel van executie wel.

Als ze snel wilde handelen. Hadden ze OGS maandag ochtend moeten ontslaan. En diezelfde dag een andere trainer voor de groep te zetten. Intern kan dit niet opgelost worden. Want Carrick en McKenna doen ook de trainingen. En zijn dus niet goed genoeg bevonden.

Aangezien het bestuur nooit verder kijkt dan hun neus lang is. Was er imo te weinig tijd om dit tewerkstelling.
Het ideale volgende moment om dit te doen, is de eerst volgende interland periode. Dat is over 2,5 week. (Volgens mij)

Al zal het me niet verbazen als United heel lelijk wint van Spurs. En gelijk speelt tegen Atalanta en City. En OGS aan mag blijven modderen.

Spelers hebben hierin een grote invloed. Als de resultaten tegenvallen. Wordt de keuze makkeljjkr gemaakt

27 oktober 2021 om 09:32

Ach, ze gaan toch geen nieuwe manager aanstellen als je tegen Tottenham, City en Atalanta moet spelen? Laat Ole dat nog maar even uitzweten. Daarna kan de nieuwe manager instappen.

Als je pogba en van de beek laat banken voor mctomminay (die zou niet eens opvallen bij helmond sport) dan vraag je ook om ontslagen te worden… Succes Ole!

27 oktober 2021 om 07:37

Hij heeft niet veel minuten gemaakt, maar in de wedstrijden dat hij speelde bracht van de beek zelf ook niets hoor. Dus het ligt niet alleen aan solksjaer

27 oktober 2021 om 07:41

Vd Beek heeft totaal geen wedstrijd ritme dus dat is toch logisch

27 oktober 2021 om 07:55

Omdat hij niet wordt opgesteld. Kip en ei

27 oktober 2021 om 08:16

Als je je spelers moet vragen wat er moet gebeuren om het tij te keren dan ligt het 100% aan jou! Een trainer hoort dat te zien en daarop anticiperen.

Iedere andere trainer zou nu ontslagen worden, pure vriendjespolitiek dit *kots*

27 oktober 2021 om 09:09

Nee dit zijn best goede stappen in een crisis. Open zijn, frustraties eruit, dichter op elkaar komen. Nu is het wel aan Solskjaer om de leiding weer te pakken.

27 oktober 2021 om 09:22

Ik snap niet zo goed waarom mensen van de Beek blijven verdedigen. In de dynamiek van Ajax excelleerde Donny, maar het is toch wel duidelijk dat hij simpelweg te kort komt. Voor een sub topclub is waar van de Beek in het spelletje mee kan een leuke voetballer, maar zeker niet meer dan dat. In mijn ogen altijd een bepertke voetballer geweest die geluk had dat die in dat Ajax speelde.

27 oktober 2021 om 09:27

Jahoor Kiefprince. Jij kijkt cricket ofzo? En toevallig een keer naar MU....

27 oktober 2021 om 09:54

Omdat hij nooit de kans krijgt en geen ritme op mag en kan doen. Lijkt mij logisch. En als hij de kans krijgt. Speelt hij met de vele anderen die geen ritme op hebbem gedaan. Laat staan samen hebben gespeeld.

Of wil je zeggen dat Bailly slechter is dan Lindelof. En Telles ook een back van niks is?
Hetzelfde geldt voor Sancho. Kan die er nu ook is meer van. Maar wel lieverdje Rashford gelijk opstellen na een lange slepende blessure.

OGS heeft favorietjes. Dat is gewoon duidelijk. Geeft geen enkele andere speler de kans.

Wat moet Bailly wel niet denken. Dat een nog niet fitte Maguire op wordt gesteld. En hij niet eens de kans krijgt.

SmT en Fred werkt al 3 jaar lang niet.
De wedstrijden dat Matic en vd Beek samen speelde. Was het veel aantrekkelijker en beter.

27 oktober 2021 om 09:56

@Kiefprince
Want die andere 2 op middenveld doen het zo geweldig. En zullen bij elke andere top club een basis plaats hebben.
Man man man...

27 oktober 2021 om 11:47

@kiefprince: met wie denk jij dat bruno frenandes liever speelt, met die houten klaas van een mctominay of met een stylist en begaafde voetballer als donny? Met wie denk jij dat Ronaldo liever speelt?

27 oktober 2021 om 07:43

Van de Beek heeft bij Manchester United niks laten zien wat hem beter zou moeten maken dan McTomminay. McTomminay is ook gewoon een (hele saaie) maar degelijke spelers die over het algemeen altijd wel een 6 haalt. Dat je die opstelt in plaats van Pogba is niet te begrijpen inderdaad maar snap wel dat hij liever voor zekerheid kiest dan voor Donny die in iedere rol vooral vrij onzichtbaar is.

27 oktober 2021 om 08:37

Als je niet speelt ben je al vrijsnel onzichtbaar op het veld ..

27 oktober 2021 om 09:58

Een 6 op die positie is niet goed genoeg. Op die positie moet je ervoor zorgen datde bal vanuit de verdediging naar je aanvallers krijgt. Dat kan en doet hij niet.
In het Schotse team staat hij gewoon cv. Als hij echt zo goed was. Dan had hij wel zijn plekje op middenveld gehad.

27 oktober 2021 om 09:30

Pogba is natuurlijk geweldig en zou moeten spelen, maar hier op vz roept iedereen juist altijd dat spelers die niet bijtekenen niet moeten spelen.
Verder is mctominay geen wereldtop, en het helpt ook niet dat hij niet op zijn positie speelt. Hij is namelijk geen verdediger. Maar hij is daar zeker beter dan van de beek. En in aanvallendere rollen heb ik hem af en toe ook fantastische wedstrijden zien spelen. Dus ik denk dat je ietwat overdrijft in je beschrijving.

27 oktober 2021 om 09:58

Heeft mctominay je ooit verbaasd tegen de absolute top?

27 oktober 2021 om 10:01

Ben ervan overtuigd dat als je vd Beek paar wedstrijden achter elkaar de kans geeft. Hij wel laat zien beter te zijn dan SMT. Maar dst is mijn mening.Kan zo de helft van de PL opnoemen die een beter.l middenveld hebben dan United. Of een speler hebben rondlopen die beter is dan SMT en Fred.De enige wedstrijden dat SMT het "goed" deed. Is tegen Leeds. Maar voor de rest is het ondermaats.

27 oktober 2021 om 13:52

Tegen psg was hij de beste op het veld. Ben het trouwens eens dat hij niet goed genoeg is voor united hoor. Maar dat zelfde geldt voor vd beek.

27 oktober 2021 om 13:54

Hij traint elke dag mee en laat daar blijkbaar weinig zien. Verder is vd beek nog veel meer een aanvallende speler dan mctominay, die ook al geen verdedigende middenvelder is. Dus geen enkele reden om aan te nemen waarom hij daar beter zou zijn, behalve misschien chauvinisme. Wat weer geen echte reden is.

27 oktober 2021 om 15:51

Van de Beek is ook geen verdedigende middenvelder. Pogba en Van de Beek samen kan niet. Je moet er een Matic, Mctomminay of Fred naastzitten. Maar die zijn allemaal niet van het niveau United.

27 oktober 2021 om 19:13

Sorry, maar volledig mee oneens. Smt is net als fletcher destijds, enorm ondergewaardeerd. Je kan niet alleen met mooie voetballers spelen. Smt is daarbij ook nog zo’n box to box speler, waar er helaas niet veel meer van zijn. Heeft een goede pass en tackle.
Ben echt groot fan van dit soort spelers.

Ik vind het echt ongelooflijk hoe het bestuur Ole blijft steunen.
Wij kunnen het al jaren zien dat hij geen goede manager is, er zit geen idee achter zijn voetbal en de wedstrijden die gewonnen worden komt alleen maar doordat zijn ploeg genoeg individuele kwaliteiten heeft waardoor er meestal wel iemand is die zijn ass red.
Ten Hagh zou het daar vele malen beter doen maar ik zie hem niet halverwege dit seizoen weggaan bij Ajax.

27 oktober 2021 om 08:29

Ik zou een conte/Zidane polsen, weet niet of de selectie van united opkijkt tegen en ten hag. Dit zal wel het geval zijn bij conte/Zidane + hebben al met vedettes gewerkt.

Dan krijg je 3 wedstrijden om jezelf te bewijzen en dan speel je tegen city, Tottenham en uit naar Atalanta. Tsja daarmee zeg je eigenlijk al goodbye Solskjaer

27 oktober 2021 om 07:45

Vind ik niet, je moet ook niet vergeten dat hijzelf de trainer van Man Utd is.
Minimaal 2 overwinningen (Tottenham & Atalanta) en met wat geluk een gelijkspel tegen City vind ik niet vreemd om te verwachten.

27 oktober 2021 om 08:13

Dat is wel het meest optimistische scenario dat er is. Ik denk dat hij niet zoveel punten gaat halen. Ik denk dat als hij al de komende wedstrijden 4 uit 3 haalt, je mag spreken van een goede prestatie. Ik vrees voor het ergste. Ik denk ook bij verlies tegen spurs dat hij zn biezen mag pakken.

27 oktober 2021 om 08:36

Het is loszand ik zie dat niet gebeuren.city is misschien nog wel beter dan Liverpool dus dat is verlies nummer één al.dan Tottenham uit die kan zomaar verloren gaan.ik zie het niet en het zou beter zijn als ie weg gaat.

27 oktober 2021 om 16:22

De laatste 4 Premier League ontmoetingen tussen Man City en Man Utd werden drie keer gewonnen door Man Utd en geen een door Man City, dus hoezo verliest Utd er 1 al tegen City..??? Bovendien waren dit allemaal wedstrijden met Ole aan het roer bij Utd. Het is alles behalve zeker dat City eventjes wint van Man Utd.

27 oktober 2021 om 08:16

Na deze 3 wedstrijden is het interlandperiode. Zou mij niet verbazen als United ervoor kiest om tot dan over een opvolger eens worden en alles in orde te maken zodat die na interlandperiode aan kan beginnen. Ik kan mij haast niets anders voorstellen maar 100% kan je niet zijn met dit bestuur.

27 oktober 2021 om 08:22

Lijkt mij ook de meest logische aanpak. Bovendien begint een nieuwe manager dan ook wat lekkerder. Om nou te starten met deze 3 wedstrijden is ook niet een lekker begin.

Wat een schema ook om je baan te redden. In één week Tottenham, Atalanta én ManCity!
Krijg niet het idee dat Roger Schmidt geknipt is voor een baan in de top van de BPL, veel te weinig rust tussen de wedstrijden

27 oktober 2021 om 08:03

Nou, ik vind het zelf behoorlijk meevallen hoor. Ook als is ManU niet in vorm. Tottenham en Atalanta presteren zelf ook niet zeer sterk en acht ManU wel in staat die wedstrijden te winnen. ManC daaraantegen. Zal je net zien dat dat de enige wedstrijd gaat zijn die ze winnen haha

Ik verwacht dat als hij de eerstvolgende wedstrijd verliest er dan gewoon uit vliegt. Kan me niet voorstellen dat ze 3 wedstrijden gaan afwachten.

27 oktober 2021 om 08:32

Waarom niet? Die 3 zijn in één week tijd? Daar gaat een vervanger na een 1e verlies duel weinig aan kunnen veranderen.
Er kan dan beter gekozen worden om na de interland periode te starten met een nieuwe trainer zoals in eerdere reacties al werd benoemd

Wat een absolute held die SAF, absolute eindbaas!

27 oktober 2021 om 09:31

Mee eens dat SAF een absolute legende is maar het is toch onbegrijpelijk dat ook hij (net als meerdere oud spelers) zo hun best blijven doen om Ole een hand boven het hoofd te houden. Dit gaat toch nergens meer over? Van Gaal, Mourinho en Moyes waren ondertussen al 3x ontslagen met zo een track record.

27 oktober 2021 om 09:55

Ole heeft tijd nodig, het wiel werd niet in 1 dag uitgevonden.

27 oktober 2021 om 10:00

Jij bent niet voor United CocoAfc?😅

27 oktober 2021 om 10:47

Haha Coco, zo ongegeneerd, heerlijk

Ole de schuld geven dat hij Harry aanvoerder maakt. Het probleem is dat man United überhaupt zo'n spelers koopt. Mis de tijden van Beckham en co.

27 oktober 2021 om 09:14

En dit zijn de tijden van Varane, Pogba, Bruno Fernandes, Sancho, Rashford, Cavani, Cr7 en de Gea die allemaal hebben bewezen uitstekende spelers te zijn. En dan heb je nog andere spelers waar meer uit te halen is ter aanvulling van de selectie zoals Shaw, Fred, Maguire, Greenwood, Wan-Bissaka. Ik snap dat je de goede oude tijden mist, maar met deze selectie zou je Man U instaat moeten zijn om iets moois neer te zetten.

Nou na deze 3 wedstrijden zit seizoen erop..zo'n grote club en zo'n wanbeleid.....triest. Een ex speler ze het City heeft een League manager,Chelsea en liverpool ook...niet heeft een former striker....dat zegt genoeg

Het is niet de vraag of Ole eruit wordt gegooid maar waneer. Ik denk dat ze wachten tot de interlandbreak ongeacht de resultaten. Het grootste gedeelte van de spelers en supporters is klaar met hem. Zij laten zich niet meer verblinden door een paar goede resultaten. Ze zien dat hun club structureel niets is opgeschoten met Ole . Ze balen van zijn coachend onvermogen en gebrek aan tactisch inzicht. Zijn leugens en beloften aan reserve spelers. Het steeds maar vasy blijven houden aan matige spelers. Geen herkenbare speelstijl en patronen inslijpen. Ole aanstellen voor zo'n grote club aanstellen is een emotionele en verkeerde keuze geweest. De man had daarvoor alleen maar bij kleine clubs getraind en niets bewezen op topniveau. Ik zou zeggen . Maak het seizoen af met een interim. In het nieuwe seizoenen zullen er meer trainers beschikbaar zijn zoals bijvoorbeeld Yen Hag.

lekker boeiend ook wie aanvoerder is. Zorg dat de opstelling en de tactiek kloppen, van mij part maakt ie Donny aanvoerder. De echte leiders in het team staan toch wel op en hebben geen band nodig om een aanvoerder/leider te zijn.

Een band is een symbolisch iets wat mij betreft. Echte leiders staan op in het veld. En dat is één van de dingen die Maguire dus bijvoorbeeld niet doet.

Ik had de band dan ook aan iemand gegeven die er al wat langer zit, maar toch redelijk goed presteert. Wellicht een De Gea die toch al jaren bij United zit en uit zijn dip lijkt te komen dit seizoen.

Voor een Bruno zou hetzelfde opgaan als Magure (dat hij er nog niet lang zit). Maar goed, voor de rest heb je sommige waarin ik geen aanvoerder zie. Denk hierbij aan een Shaw. Presteert gewoon goed sinds Telles is gehaald, Engels, international, speelt er al lange tijd en speelt zowat alles.

27 oktober 2021 om 10:45

Maguire vind ik dan ook geen echte leider. Achterin wil je eigenlijk wel een jongen zoals Ruben Dias of Ramos hebben die de boel op scherp zet en sterk communiceert.

Ole is een oude held van mij, maar bepaalde manager foutjes kan ook ik niet negeren. Snap nog steeds niet dat ze pogba niet hebben verkocht. Die loopt straks lachend uit zijn contract naar real. Vernietiging van 100 miljoen want hij brengt momenteel ook niet veel. Voor 50 heb je een goede vervanger terug. Kwaliteit hebben ze wel en dan counter voetbal spelen ipv domineren en spel bepalen.... Triest. Ten hag gaat het niet doen, maar zou wel graag eens manu met 4-3-3 / 3-4-3 systeem zien spelen.

Slim van United om hem nog te laten staan deze lastige wedstrijden. Ole zal niet veel punten pakken en word waarschijnlijk ontslagen en zo staat de nieuwe trainer niet voor al deze lastige wedstrijden.

Zidane zou denk ik niet eens slecht zijn voor Vd Beek, aangezien die hem ook wel naar Real wilde halen toch?

Hij moet nu toch wel inzien dat hij de verkeerde beslissingen heeft genomen? Dat hij maguire aanvoerder heeft gemaakt begrijpt niemand, maar dat hij gewoon elke wedstrijd in de basis staat...daar valt niemand over? Natuurlijk, hij stelt de spelers op die het volgens hem verdienen, maar wat moet maguire nog meer doen om ole te laten zien dat hij het verkeerd inziet? Nee, ik denk dat hij over een week of zo een andere baan kan gaan zoeken, maar wie zou hem willen hebben? Dit alles bewijst dat 'n goede voetballer niet automatisch 'n goede coach zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bruno FernandesMiddenvelder145
S. McTominayMiddenvelder120
David de GeaKeeper140
FredMiddenvelder111
Cristiano RonaldoAanvaller116
J. SanchoAanvaller111
A. DialloAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren