Oranjevrouwen worstelen zich naar moeizame zege in WK-kwalificatie

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 22:03Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:12

De Oranjevrouwen hebben de WK-kwalificatiereeks met een uitoverwinning op Belarus hervat. De ploeg van bondscoach Mark Parsons was dinsdagavond in het ijskoude Minsk met 0-2 te sterk voor de nummer 53 van de wereldranglijst. Parsons koos onder meer voor Jill Roord in de spits als vervanger van de afwezige Vivianne Miedema, die rust kreeg vanwege haar drukke schema. Daniëlle van de Donk stondaan de rechterflank, Victoria Pelova maakte haar basisdebuut en Merel van Dongen was de linksachter.

De eerste helft van de Oranjevrouwen bood stof tot nadenken, vooral voor Parsons. Nederland creëerde maar een handvol kansen tegen Belarus en wist deze ook niet om te zetten in doelpunten, waardoor na 45 minuten spelen een doelpuntloze ruststand op het scorebord in Minsk stond. De Oranjevrouwen begonnen met een veel te laag tempo en een slordige passing niet al te best aan de WK-kwalificatiewedstrijd. Toch hing de 0-1 enigszins in de lucht toen een kopbal van Roord op het dak van het doel belandde en een inzet van Lieke Martens, na een flater van keeper Nataliya Voskobovich, van de lijn werd gehaald.

Pas halverwege de eerste helft slaagden de Oranjevrouwen er weer in om een goede aanval op te zetten, maar de poging van Martens werd gekraakt. Een kleine tien minuten later lag de bal wel achter Voskobovich. Jackie Groenen schoot de bal in een leeg doel nadat Daniëlle van de Donk een kopduel van Voskobovich had gewonnen, maar scheidsrechter Araksya Saribekyan nam de keeper in bescherming. Vlak voor rust liet Martens na om een vloeiende aanval van de Oranjevrouwen te verzilveren. Haar inzet ging hoog over.

De Oranjevrouwen kwamen sterk uit de kleedkamer, mede vanwege de entree van een gretige Joëlle Smits in de plaats van Pelova. Na een uur spelen zakte het spel van de Oranjevrouwen echter naar een bedenkelijk niveau en kon alleen Smits zich aan malaise onttrekken. Het team van Parsons kwam twintig minuten voor tijd toch op 0-1. Na een afgeslagen hoekschop kreeg Martens via Merel van Dongen de bal voor haar rechterbeen en daarmee haalde ze verwoestend uit.

Nederland kwam luttele minuten later ook nog op 0-2: Daniëlle van de Donk scoorde fraai met het hoofd na een afgemeten voorzet van Smits bij de eerste paal. Nederland versterkte met de zege in Minsk de koppositie in Groep C van de WK-kwalificatie. Na vier wedstrijden heeft de ploeg van Parsons tien punten. Vorige maand begon Nederland de WK-kwalificatie met een 1-1 tegen Tsjechië, dat over een maand weer de tegenstander is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Bij het zappen kwam deze wedstrijd voorbij. Na 5 minuten verder gezappt. Nog nooit heb ik zulk slecht voetbal gezien. Passes over 2 meter die niet aankomen. Een keeper die niet verder dan 25 meter kan uittrappen. Verdedigers kunnen 100x de fout ingaan zonder een tegendoelpunt te incasseren.Ik kijk nooit damesvoetbal, maar als dit het niveau is dan meteen stoppen met aandacht geven hieraan. Belachelijk slecht gewoon.

26 oktober 2021 om 22:19

Tja voor het niveau moet je het niet gaan kijken..

26 oktober 2021 om 23:34

Voor de beauty vd dames ook niet ;-)

26 oktober 2021 om 22:24

De nieuwste James Bond is ook allesbehalve de beste film ooit. En toch loopt ie storm. Kunnen we alsjeblieft eens stoppen met onder elke post omtrent vrouwenvoetbal (zeer voorspelbaar) te refereren aan het niveau? Op die manier kun je ook over de Eredivisie beginnen ten opzichte van een Premier League. Ik ben persoonlijk ontzettend blij met de kansen die vrouwen hedendaags genieten in het voetbal. En ik ben nog blijer met de (welverdiende) aandacht die hieraan geschonken wordt vanuit de media. Alsjeblieft, leg jezelf erbij neer.

26 oktober 2021 om 22:30

@neymark
Ik betrap mijzelf hier ook op om snel te gaan afkraken. Wellicht dat het komt door kreten als “vrouwen moeten evenveel verdienen als mannen” gezegd door een oranje leeuwin. Of als de mannen eens verloren hebben, “neem een voorbeeld aan de vrouwen”
Ik vind verder dat je helemaal gelijk hebt hoor, maar ik blijf mijzelf hier op betrappen

26 oktober 2021 om 22:35

Je moet er zo blij mee zijn dat het stadion na genoeg leeg is en de vrouwelijke scheidsrechter zich al na 1 minuut wilt bewijzen om al geel te geven voor een schwalbe terwijl er contact is.

Opnieuw was ik er al heel snel klaar mee.

Zend dan gewoon mannen beker voetbal uit of jeugd van de profs. Dat is nog vele malen leuker en beter.

26 oktober 2021 om 22:52

Zullen we in Nederland ook alleen ajax uitzenden en de overige wedstrijden niet meer uitzenden en vervangen voor premier League wedstrijden?

26 oktober 2021 om 22:55

Ik zie niet in waarom de oranje internationals verschillende vergoedingen zouden moeten krijgen als ze voor hun land uitkomen. Het kost ze net zo veel tijd.

26 oktober 2021 om 23:05

Waarom krijgen spelers in de eredivisie veel minder salaris dan in de PL, het kost ze plus minus net zoveel tijd.

26 oktober 2021 om 23:08

@neymark van mij mag het vrouwenvoetbal enorm veel aandacht krijgen. Maar voor de competitie wel graag een apart vrouwenkanaal. Nu word je er tussendoor steeds mee lastiggevallen als je het mannenvoetbsl of praatprogramma's lijkt.

26 oktober 2021 om 23:10

@genieterr en deze reactie is natuurlijk waardeloos. Deze verschillen tussen psv Feyenoord of Utrecht met Ajax zijn natuurlijke vele minder als pak hem beet eredivisie en vrouwenvoetbal

26 oktober 2021 om 23:24

@genieter 3 jaar geleden verloor de wereldkampioenen. USA van jochies onder 15 met ruime cijfers …

26 oktober 2021 om 23:29

Al is het niveau nog zo laag, dan is het toch ook gewoon knap dat de Oranje dames gewoon met de wereldtop meedraaien. Het vergelijken mer andere disciplines heeft geen zin. Bovendien is het leuk om te zien dat steeds meer dames gaan voetballen en de populariteit groeit. Verder zijn het sympathieke leuke dames die iets minder politiek correct zijn dan de mannen.

26 oktober 2021 om 23:37

Weet niet of jij dat Wk toen gezien hebt , maar wat was dat ongekend slecht zeg.. niveau is vergelijkbaar met Barendrecht het 5e dus meedraaien met de wereldtop is ook niet zo moeilijk

26 oktober 2021 om 23:58

Hoezo is meedraaien met de wereldtop niet zo moeilijk omdat het Barendrecht 5 niveau is? We kunnen toch allemaal zien dat het niveau van het vrouwenvoetbal drama is, dat geldt niet alleen voor Nederland. Dus nogmaals stop met dat vergelijken met het mannenvoetbal. Het is toch knap dat onze oranje dames meedraaien met de beste voetbalsters ter wereld. Als iemand van 12 kampioen wordt met zijn amateur jeugdelftalletje gaan we dat toch ook niet wegzetten als dramatisch niveau in vergelijking met het niveau van jeugdteams van de profclubs. Dan vinden we dat toch allemaal leuk voor die jongens, maar nee over de dames kunnen we niet positief zijn. Kijk dan niet, maak je je er ook niet druk om.

27 oktober 2021 om 00:02

Waarom vergelijken we vrouwenvoetbal met mannenvoetbal. Zo makkelijk die inkoppers.

27 oktober 2021 om 00:04

@glassonGrass: wat wil je nu zeggen. Alle Nederlandse vrouwelijke sporters worden zwaar ingemaakt door hun mannelijke collegas. Moeten we ze dan maar geen aandacht geven en die verschillen constant benoemen? Dat USA argument komt hier ook elk topic terug.

27 oktober 2021 om 00:30

Sportweek, dan vergelijk je clubvoetbal met elkaar. Het gaat hier om de (niet exorbitant hoge) vergoeding voor spelen voor je nationale team. Die kan je prima gelijk trekken wmb.

27 oktober 2021 om 01:04

@classongrass22 2 jaar verleden verloor Serena Williams van een 15 jarige tennisser. Vorig jaar werd van de breggen uit het wiel gereden door junioren. Daphne Schippers heeft een langzamere tijd dan het NK junioren voor mannen....en nu???

27 oktober 2021 om 01:08

@sergioramos5. Jij bent ook helemaal niet de doelgroep. Naar deze wedstrijd keken 175.000 mensen. Een thuiswedstrijd is in no time uitverkocht. Als jij zo graag beker voetbal wilt kijken was nu je kans. Voor 3,99 euro had je naar spakenburg tegen Dordrecht het kunnen kijken op KPN. Ik wed dat je er van gesmuld zou hebben!

27 oktober 2021 om 07:42

@classongrass22 het gaat niet om het club salaris. Het gaat om de vergoeding die een international krijgt voor de tijd die hij of zij kwijt is aan uitkomen voor het vertegenwoordigende elftal. er si geen enkele reden waarom dat niet gelijk zou moeten zijn. Blijkt wederom (want je bent niet de eerste) die totaal niet begrepen heeft waar het om gaat maar wel hard gilt.

27 oktober 2021 om 07:43

@ pieterprins het is ook per sport afhankelijk hoeveel het niveau verschil opvalt. Bij tennis en hockey bijvoorbeeld is dat vrij beperkt als vrouwen onderling spelen. Bij teamsporten waarbij grote afstanden overbrugd moeten worden valt het juist wel veel op.

27 oktober 2021 om 08:02

Sportweek86. Mee lastig gevallen? Ik kijk best wel wat praatprogramma's, maar dat komt echt zo sporadisch voorbij. Als je dit al 'mee lastiggevallen' vindt, dan zal dit vast niet het enige zijn waaraan jij je stoort in je leven. Dat zij bij studio voetbal eerst nog 5 minuten over Max verstappen lullen + samenvatting dat is pas onnodig. Dat heeft helemaal niks te maken met voetbal. Heb echt nog geen enkele keer in een praatprogramma een na analyse gehoord van een vrouwenwedstrijd, jij wel?

26 oktober 2021 om 22:50

Wel bijzonder na 5 minuten kijken. Kennelijk toch wel veel acties. Maar ik snap je wel. Je hebt overdrijving nodig om je bericht sterker te maken.

26 oktober 2021 om 23:09

@genieter laat mij eens 1 goede redding zie van een vrouwelijke keeper. Dan praten we verder

26 oktober 2021 om 23:35

Genieter probeert volgens mij te laten zien hoe 'woke' hij wel niet is. Vrouwenvoetbal is echt van het niveau achtste klasse. Ziet er oprecht niet uit

27 oktober 2021 om 00:00

Wat boeit het nou welk niveau het is. Zijn de beste vrouwen van het land, who cares. Kijk het of kijk het niet. Maar kom niet met een mooi verhaal van ik heb 5 minuten gekeken tijdens het zappen en benoem vervolgens 100 acties.

27 oktober 2021 om 00:00

Dan kijk je toch niet! Er zijn genoeg meisjes en meiden die opkijken tegen die oranje leeuwinnen. Dat is toch prachtig! Laat die kids en fans van het vrouwenvoetbal toch lekker genieten. Zolang er veel mensen naar kijken zal het ook deze aandacht blijven krijgen.

27 oktober 2021 om 00:32

Rolls reus jij bent anders ook erg woke door je voorliefde voor mannen(voetbal) hier zo te etaleren.

27 oktober 2021 om 01:10

Rolls reus lag vanavond likkebaardend te kijken naar spakenburg tegen Dordrecht. En woke dat ie was joh.

27 oktober 2021 om 00:24

Tsja, je zou ook kunnen denken gun andere mensen eens wat maar dat kan hedendaags niet... Alles moet maar gepolariseerd worden en weggehaald worden want ow wee als er mensen van iets genieten waar andere mensen niet van genieten... Dan zijn de rapen gaar...

27 oktober 2021 om 07:36

Euh, er zijn mensen die het wel leuk vinden. Dus die moeten dan maar verstoken blijven van wat ze leuk vinden omdat de grote Batistuta2020 het niks vindt. Wie denk je wel dat je bent. Kijk niet, geef geen commentaar en laat de fans gewoon in hun waarde.

27 oktober 2021 om 08:23

Haha ben je het grote Oranje op het EK alweer vergeten met als dieptepunt tegen Tsjechie. Wat een bizar slecht niveau was dat... spelers als Depay die 25x balverlies mogen lijden... spelers die al vallend hands mogen maken.. een keeper die in de korte hoek staat en toch een doelpunt in de korte hoek... kan nog wel ff doorgaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden

Nederland
15 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren