Ancelotti geeft tekst en uitleg: ‘Dat is momenteel het probleem van Hazard’

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 20:09Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:20

Carlo Ancelotti heeft tekst en uitleg gegeven over Eden Hazards reserverol bij Real Madrid. De aanvaller zat afgelopen zondag na twee weken blessureleed weer bij de wedstrijdselectie voor de Clásico tegen Barcelona (1-2 winst), maar kreeg geen speelminuten. Ancelotti erkent dat Hazard volledig wedstrijdfit is, alleen moet hij het afleggen tegen de huidige voorhoedespelers, zo legde de oefenmeester uit daags voor het thuisduel met Osasuna.

“Zijn probleem momenteel is dat Hazard een coach heeft die de voorkeur geeft aan andere spelers, wat kan gebeuren bij een ploeg als deze”, verklaart Ancelotti. De Belg kwam dit seizoen vooralsnog tot acht duels (382 speelminuten), waarin hij geen goals of assists verzorgde. Wel geeft de coach van de Madrilenen Hazard bemoedigende woorden mee. “Zijn tijd komt wel. Ik ben ervan overtuigd dat hij ergens dit seizoen weer terug op zijn piek komt. Het belangrijke is dat hij gemotiveerd blijft en hard werkt, en dat doet hij.”

Een belangrijke reden voor Hazards verminderde perspectief is de opleving van Vinícius Júnior, die dit seizoen over alle competities al zeven keer wist te scoren in twaalf duels. Ancelotti geeft aan blij te zijn met het gevaar dat de Braziliaan steevast oplevert en de werklust die hij doorgaans in zijn spel legt. “Maar hij moet nog wel beter worden zonder de bal”, voegde de Italiaan als verbeterpunt toe.

Real Madrid betaalde in de zomer van 2019 liefst honderd miljoen euro voor Hazard, maar heeft sindsdien nog niet veel plezier beleefd aan de Belg. Hazard heeft in zijn tijd in Spanje met meerdere blessures te maken gehad, waardoor hij bijna zestig duels heeft moeten missen. “Ik ga niet vertrekken als een mislukkeling. Ik wil bewijzen dat ik gemaakt ben voor Real Madrid”, sprak Hazard afgelopen zomer strijdbaar in gesprek met Het Nieuwsblad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door glennn)

Terecht dat Ancelotti dit zegt. Hazard heeft in die 3 jaar tijd al genoeg kansen gehad. Helaas te vaak geblesseerd geweest. Maar ook als die wel speelde was het zonder durf en lef. Bij Chelsea was die magisch met zijn dribbels en sinds zijn komst naar Real doet die dat nooit meer. Op een gegeven moment is het klaar. Hopelijk verkopen we hem gewoon in de zomer. En Vinicius doet het op dit moment veel beter dan Hazard.

26 oktober 2021 om 20:20

@magician/ Een hele beroemde bokser zei ooit : 'het is moeilijk om gemotiveerd wakker te worden en hard te werken voor je nieuwe doelen als je iedere dag in satijnen beddengoed slaapt'. Je merkt aan alles dat Hazard zijn einddoel heeft bereikt door bij Real te tekenen. Door spelers als Bale en Hazard ben ik me gaan realiseren hoe uniek het is wat Cristiano deed. Nooit zeuren, nooit ook maar 1 procent minder hard trainen. One of a kind en de beste speler die er ooit op de velden gestaan heeft, zonder twijfel

26 oktober 2021 om 20:27

Zonder twijfel nog wel, probeer je te provoceren? Oprechte vraag want je weet dat je met zo'n statement nogal wat aanwakkert.

26 oktober 2021 om 20:30

Hoezo provoceren? Dat mag toch zijn mening zijn? Als iemand roept dat Messi de beste ooit is, is dat dan ook provoceren? Ik zelf vind Ronaldinho de beste speler ooit (kwa techniek). Mag dat niet?

26 oktober 2021 om 20:39

Inside is algemeen bekent, hij zei in zijn Chelsea tijd leuk meedoen is belangrijker dan winnen zegt genoeg over zijn zwakke mentaliteit

26 oktober 2021 om 20:44

@consy is toch zijn mening. Genoeg mensen die dat over Messi bijvoorbeeld zeggen. Dan is het geen provoceren dus. Iedereen heeft zijn eigen mening over de beste speler ooit. Niks mis mee in mijn ogen.

26 oktober 2021 om 20:55

Als daar serieus op ingaat heb je dat helemaal aan jezelf te danken.

26 oktober 2021 om 22:02

@Consy, als er een iemand constant provoceerd ben jij het wel, wat een hypocrisie.Onntopic: Hazard is klaar, is nooit echt een wereldklasse speler geweest, is gewoon niet effectief.

26 oktober 2021 om 22:18

Nooit wereldklasse, bekijk even zijn erelijst. Beste speler frankrijk en engeland, na messi meeste man of the match awards in afgelopen jaren en de meeste succesvolle dribbels. Kampioen met lille en meerdere prijzen met Chelsea. En ik kan nog wel even doorgaan. Ben benieuwd wat in jouw ogen wereldklasse is...

26 oktober 2021 om 22:32

Hazardinho / kampioen met Lille, Chelsea en Real Madrid, dat is idd goed. Hazard was zeker wel 2 a 3 seizoenen wereldklasse, vandaag de dag helaas wat minder

26 oktober 2021 om 22:33

Laten zien in de champions League, of in de topwedstrijden. Misschien heb ik het verkeerd geformuleerd... Misschien wel wereldklasse, maar niet het niveau van een Messi Cronaldo, of zelfs een Salah, Mbappe, Neymar. De echte elitespelers, het is geen speler gemaakt voor een topclub, wat elk jaar moet presteren, daar mist hij de dodelijkheid voor, en kiest hij te veel voor een pass, voor de mooiheid.

26 oktober 2021 om 23:28

Iedereen heeft zijn favoriete,jou keuze is overduidelijk.
Alleen er is meerderheid die anders over denkt.
Pelé, Cruyff, Maradona,Ranaldo 9, Zidane, Messi om paar op te noemen die of even goed waren/zijn of nog beter.
Jou verstand van voetbal is beperkt tot Real M.en erom heen.🤔🤔Is gericht naar InsideR.NM.

26 oktober 2021 om 21:09

Denk dat hij in het restant van het seizoen effectief moet bewijzen of hij mag blijven. Als Mbappe (en Haaland?) zou komen is er al helemaal geen plek meer voor hem. Had hem graag zien slagen, maar denk dat we best het verlies nemen en hem hopelijk nog voor een mooie prijs in Engeland kunnen verpatsen.

26 oktober 2021 om 21:14

Ik zou hem sowieso laten gaan. Het is klaar met hem. Is al zijn 3e seizoen en heeft letterlijk niks gedaan voor de club. Mbappé komt volgend jaar en dan is het zeker klaar met hem. Het besparen van Hazard zijn salaris zou al een mooie bonus zijn. Dus van mij mag die gratis weg ook al hoop ik stiekem dat een club nog tussen de 20 en 30 miljoen wil betalen haha.

26 oktober 2021 om 23:24

Opvolger van Tadic bij Ajax 😀

27 oktober 2021 om 00:31

Eens, dit is wat je noemt een echte coach, hij is duidelijk in zijn keuzes zonder afbreuk te doen in het vertrouwen in een speler. Respect!

Hopelijk kan hij nog voor tussen de 40 en 60 miljoen verkocht worden aan bijv Chelsea, PSG of NCU.

Het zit er helaas niet in bij RM.

26 oktober 2021 om 20:17

@mrdragonballz/ Dit is wel echt een gouden ontwikkeling voor Real Madrid met dat NCU. Die willen echt grote namen kopen en ook het liefst spelers met een goede cv. Hopelijk kunnen we eindelijk een paar van onze spelers slijten, Hazard heeft nog zeker waarde voor een club als NCU die gewoon naam wil maken nu, net zoals Chelsea, City en PSG dat de afgelopen jaren gedaan hebben. Hazard en Bale van de loonlijst schrappen en Haaland en Mbappe eraan toevoegen. De wereld zou exploderen als Florentino dat voor elkaar krijgt, en ik kan niet wachten tot het zover is.

26 oktober 2021 om 20:18

Welke club gaat dat nou uitgeven aan een 30 jarige speler die 3 jaar bijna niet heeft gespeeld, en als die speelde niks heeft laten zien, en blessuregevoelig is? Ik zie het niet zo snel gebeuren, of de club moet echt van zijn geld afwillen

26 oktober 2021 om 21:40

Ik zie newcastle het wel doen hoor. Toch een paar jaar 1 van de beste spelers uit de prem geweest en een bewezen topspeler geweest. Kwa naam natuurlijk een mooie naam om je ambities te tonen aan de rest van de wereld.

26 oktober 2021 om 20:26

Niemand zal 40 of 60 miljoen euro uitgeven aan een uitgebluste Hazard. Die man is gewoon finished, ik denk dat hij nooit echt voor zijn sport heeft geleefd en dat hij daardoor op zijn 30e al klaar is als voetballer in de top.

26 oktober 2021 om 20:29

Mee eens met El Guaje. Hij is imo klaar voor topvoetbal. Misschien paar stappen terug naar een club als AC Milan, Dortmund, Napoli, Sevilla etc.. ik geloof niet dat hij op zijn 31 nog opeens weer zal pieken zoals bij Chelsea. Hij is al jaar of 3 niet meer op niveau.

26 oktober 2021 om 21:11

40 of 60 miljoen is wisselgeld voor NCU. We moeten ook niet overdrijven en doen alsof Hazard voor 10 miljoen verkocht zal worden.

26 oktober 2021 om 21:15

Vind ik nogal makkelijk en respectloos beoordeeld. Als je niet voor je sport leeft kan je natuurlijk niet een decennium meedoen op het aller, allerhoogste niveau. Niet vergeten dat hazard nog maar enkele jaren geleden een top 5 speler was, toch zeker top 10, dat word je niet door de kantjes eraf te lopen en constant te gamen of hamburgers eten. Zijn lichaam lijkt ondertussen gewoon op voor topniveau dat is een andere zaak en een fenomeen dat ik ook al terug zag bij jongens als Fabregas en Rooney die ook al erg veel speelden op erg jonge leeftijd. Vorige zomer was die toch erg scherp aan het seizoen begonnen (de kranten stonden er vol van) maar ondertussen is hij een ware man van glas geworden die erger is dan kompany en robben bij elkaar. Kan beter naar een kleine competitie gaan in Portugal, België, nederland.. en daar proberen het voetbalgeluk terug te vinden (of waarom niet terug naar Lille) maar in Spanje of Engeland zal het niet meer lukken vrees ik. Maar dit zal wel niet gebeuren. Overigens, en verwijst dan altijd naar Cristiano en co. Alle respect voor wat hij doet en presteert maar niet elke mens heeft Cristiano's gestel, dat wordt nogal makkelijk vergeten.

26 oktober 2021 om 20:55

Bro er is niemand maar dan ook echt niemand die dat neer gaat leggen voor Hazard. We mogen blij zijn als we er gratis vanaf komen voordat zijn contract afloopt en dat meen ik serieus. Hazard is gewoon compleet finished

26 oktober 2021 om 21:12

Klopt we mogen blij zijn al je tussen de 20-30 miljoen krijgt haha. Is echt niks en zie hem sowieso liever vertrekken deze zomer ook al is het gratis. Scheelt ook wat salaris.

Prachtige woorden van Carlo. 'op dit moment is het probleem van Hazard dat zijn trainer andere spelers kiest'. Carletto is een hele integere maar ook een grappige meneer. Is heel losjes in zn doen en laten maar eenmaal op Matchday is hij super geconcentreerd. Ik kan niet wachten tot Florentino Perez hem volgend seizoen een paar nieuwe Galacticos gaat geven. Dankjewel dat je terug bent gekomen Carlo, we herinneren jou nog heel goed in Madrid. Hopelijk blijf je dit keer wat langer bij ons. Hala Madrid

Beetje het zelfde geval als Dembele buiten het onprofessionele gedrag; teveel geblesseerd, Te duur in gekocht en als hij speelt laat hij niet zien waarom hij zo duur is ingekocht. Een enorme flater geweest van Real..

26 oktober 2021 om 20:27

Een beetje een paniekaankoop geweest. Ze wouden perse een aanvaller erbij en alleen Hazard leek ‘geschikt’ eigenlijk hebben we Hazard veelste te laat gehaald. Zidane wou hem al erbij sinds dat hij de rechterhand was van Perez en Hazard nog bij Lille speelde.

Het is helaas afgelopen met Hazard.. hij heeft ook pech dat Vinicius gewoon heel goed bezig is, er is geen reden meer om Vinicius af te halen. Hoe graag ik Hazard heb, het is beter dat hij paar stappen achteruit zet en naar een club als AC Milan, Dortmund, Napoli etc gaat. Ik geloof niet meer dat hij opeens bij een Chelsea of PSG de verwachtingen nu wel zal waar maken. Dat lukte Bale niet, waarom Hazard wel.

26 oktober 2021 om 20:51

Jep is wel over ja wat mij betreft. Mooi dat Carlo gewoon duidelijk is en Vini Jr op 1 zet en terecht uiteraard. Hopelijk wordt het geen Bale verhaal met Hazard. Hij heeft toch een enorm salaris.

26 oktober 2021 om 21:15

Socio / Ik heb wel het gevoel dat Perez tegen hem heeft gezegd dat hij nog 1 jaar de kans krijgt dit seizoen om te laten zien wat hij waard is maar als het weer niet loopt wordt er gekeken naar een oplossing elders. Dit schreef Di Marzio trouwens net : Real Madrid already have an agreement with Kylian Mbappé for 2022, and want to sign Erling Haaland as well. Having both Mbappé and Haaland next summer is a big priority for the club. @DiMarzio via @ELEVENSPORTSPL #rmalive

26 oktober 2021 om 21:24

Ja denk het ook. Denk ook dat Hazard niet zo zal zijn als Bale maar goed we gaan het zien. En ja zag dat nieuws net voorbij komen. Zou geweldig zijn. Nog 2 maanden! En hopelijk gaat Haaland ook lukken alhoewel dat veel lastiger zal zijn.

26 oktober 2021 om 21:56

Genoeg opties om een fantastische zomer te hebben! Ik hoop heel erg dat Perez lekker daadkrachtig is en in januari gewoon al 2 of 3 gratis toppers weet vast te leggen voor juli.

Mbappe voorin uiteraard. Op het middenveld Pogba, Kessie of Zakaria (in die volgorde naar mijn mening) om wat meer body en loopvermogen toe te voegen. Brozovic zou ook een prima optie zijn om Modric te vervangen. Centraal achterin Rudiger, Sule, Romagnoli of Christensen om achterin wat meer diepte te voorzien en Mazraoui voor rechtsback achter Carvajal.

Als je er dan nog in slaagt om Haaland te overtuigen nou dan kan je zomaar van een van de beste transferzomers ooit spreken. Dybala heeft volgens mij ook een aflopend contract trouwens.

Marcelo, Bale en Isco eindelijk alle drie weg met een aflopend contract. Modric eventueel nog 1 jaartje verlengen indien ie zelf perse nog een jaar wil doorgaan voor zijn pensioen. Mariano, Jovic, Hazard, Mayoral en Vazquez allemaal aan korting in de etalage zetten. Overigens verwacht ik dat Vazquez wat er ook gebeurt gewoon blijft hoor

26 oktober 2021 om 22:35

Zijn wel een paar hele matige namen die je daar opnoemt real8… ik hoop dat Florentino in deze richting aan het denken is : Mbappe Haaland Pogba Kounde. Het dak gaat eraf in het Berbabeu als de president dit voor elkaar krijgt

26 oktober 2021 om 22:44

Sule is echt niks meer na zijn blessure, Rüdiger met ruimte in de rug is bambi on ice en Christensen of Romagnoli zijn ook niet wat je bij Real mag verwachten. Real mag wel wat hoger mikken dan dat of je kan beter nacho houden.

26 oktober 2021 om 22:46

Welke namen vind jij matig dan? Ik vind Kessie en Zakaria gewoon twee uitstekende middenvelders. Niet goed genoeg voor de basis bij Real maar absoluut de kwaliteit om iets toe te voegen in de breedte. Zeker omdat het type spelers zijn waar Madrid imo niet genoeg van heeft. Rudiger is op dit moment niet minder dan Militao of Alaba. Christensen, Sule en Romagnoli zijn niet goed genoeg voor de basis maar zijn beter dan Nacho en Vallejo dus uitstekende versterkingen. Mazraoui is niet goed genoeg om enige rol van betekenis in de basis te spelen maar is beter dan Vazquez. Ze zijn gratis he beste.

Uiteraard zie ik liever Mbappe, Haaland, Pau Torres, Hakimi en SMS komen voor 300 miljoen aan transfergeld maar dat lijkt me even niet mogelijk. Elke naam die ik opnoem is een versterking in deze selectie. Sommige voor de basis, sommige de breedte. Allemaal zijn ze gratis en vullen ze een positie in die onderbezet is of wordt deze zomer vanwege aflopende contracten. Wat wil je nog meer?

26 oktober 2021 om 22:47

Bovendien mag het wel eens afgelopen zijn met de Kounde hype trein. Prima verdediger maar sommigen doen net alsof ie de beste verdediger is onder 23.

26 oktober 2021 om 22:50

Bon Jovi ik ben het er niet mee eens dat Nacho beter zou zijn dan die 4 opties. Laten we er van uit gaan dat je gelijk hebt, dan zijn ze iig 100% zeker beter dan Vallejo. Madrid heeft hoe dan ook een extra centrum verdediger nodig. Nacho is na een uitmuntende 3 maanden onder Zidane compleet weggevallen en bovendien redelijk blessuregevoelig ondertussen en Vallejo is nauwelijks goed genoeg voor Castilla. Uiteraard zie ik liever Pau Torres, De Ligt, Soyuncu, Romero of weet ik wie. Ik denk echter niet dat daar geld voor zal zijn als je Mbappe wil halen, een poging voor Pogba en Haaland waagt en ook een rechtsback moet toevoegen aan de selectie. Zo wel, des te beter uiteraard.

30 jaar alweer helaas. Was die 2 jaar jonger had ik m nog wel graag bij Chelsea terug gezien onder Tuchel.

Hazard is de dembele van barca. Veel te veel betaald voor iemand met nog een jaar contract en door blessures amper 5 wedstrijden achter elkaar kunnen spelen. Denk dat voor zowel Madrid als barca dit de grootste miskopen zijn van de afgelopen 20 jaar. Terecht dat ancelotti dit roept. Waarom nog eerste keus zijn terwijl zijn concurrent zich duidelijk heeft ontwikkeld afgelopen seizoen. Enige optie is rechtsvoor .. daar zou hij nog wel een kans kunnen maken tegen Rodrigo en bale

Wat een miskoop is dit geweest zeg. Hazard is lui en mag wat mij betreft zo snel mogelijk vertrekken.

26 oktober 2021 om 21:26

Dat zei ik voordat hij naar Real Madrid kwam, ik werd verguist aangevallen en zie het resultaat nu...

26 oktober 2021 om 21:59

Iets met een kapotte klok en 2x gelijk hebben per dag. Jij roept over zowat elke speler van Madrid of speler die aan Madrid gelinkt wordt louter negatieve dingen zolang ze geen Ronaldo heten. Tja, dan is het makkelijk om af en toe gelijk te hebben he

26 oktober 2021 om 22:45

Ja idd je riep dit over zoveel spelers waaronder Courtois, moet je nu zien Courtois is na een stroef begin alweer enkele jaren top 3 van de wereld.

26 oktober 2021 om 22:51

Imo al 2 jaar de beste ter wereld zelfs. Hoe vreselijk ik die vent ook wel niet vind.

Echt zonde maar niet meer dan terecht. Hazard was ooit een top5 speler. Ongelooflijk hoe het kan gaan.

Zware miskoop waarvan ik de komst uberhaupt niet begreep. Het gaat vaak over Bale maar die presteerde tenminste nog wat. Dit is gewoon een gigantische miskoop. Voor minder geld was Sané een optie geweest. Jonger, meer scorend vermogen, beter en restwaarde.

Wat mij betreft is het afgelopen met Hazard bij Real Madrid. Triest om te zeggen, maar het is niet anders. Blessures hebben een grote rol gespeeld, maar ook in de wedstrijden die die speelt, laat die geen ene drol zien. Nooit meer de Hazard van Chelsea gezien, sinds zijn komst bij Real Madrid, waar die trouwens ook nog is met overgewicht arriveerde. Nee, op linksbuiten komt die niet te spelen want dat is Vinicius's plek en op rechtsbuiten komt er helemaal niks van af. Zwaar terecht dat die op de bank zit.

Weinig laten zien tot heden. Vinicius maakt een hele goede ontwikkeling door. Dat vond ik eerst vaak een ''blinde'', maar tegenwoordig koppelt hij zijn acties/dribbels ook nog eens aan rendement. Tel daar zijn gigantische (start)snelheid bij op en je hebt gewoon een ideale winger voor Real Madrid.

Persoonlijk denk ik niet dat hij nog basisspeler gaat worden en dat het beter is om hem te verkopen (mochten er nog mensen zijn die daadwerkelijk interesse hebben in zo'n dure kracht die al zolang niets heeft laten zien).

Nu moet Rodrygo op rechts ook nog wat stappen gaan maken, dan heb je een prima voorhoede. Mbappé lijkt naar Madrid te gaan. Zou je desnoods met Vini - Benz - Mbappé kunnen spelen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4274 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla2814
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller138
T. CourtoisKeeper130
CasemiroMiddenvelder120
K. BenzemaAanvaller1210
RodrygoAanvaller120
AsensioAanvaller114
Lucas VázquezMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

766 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren