Pasveer niet onder de indruk: ‘Wat zijn dat voor statistieken?’

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 19:15Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:33

Remko Pasveer kende misschien wel een van zijn beste weken in dienst van Ajax. De doelman hield zowel tegen Borussia Dortmund (4-0) als PSV (5-0) zijn doel schoon en wist daarmee onder meer Erling Braut Haaland van scoren af te houden. De goalie van de Amsterdammers werd daarmee de eerste keeper die drie doelpogingen van de Noorse superster onschadelijk wist te maken in de Champions League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Remko Pasveer jou overtuigd van zijn kunnen afgelopen week?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Haha wat een norse reactie. Is toch geinig, zulke statistiekjes?

Had serieus 0% vertrouwen dat het goed zou komen tegen o.a. Dortmund en PSV met deze Pasveer.

De bejaarde hipster, snoeit veel monden. Hopelijk houdt hij niveau vast.

26 oktober 2021 om 19:35

Maar tegen PSV heeft die nou toch ook niet echt lastige ballen gehad? Kopbal vond ik zelfs nog dat die hem slecht verwerkte en de vrije trap was nou ook niet heel lastig. Natuurlijk hij heeft ook geen blunder gemaakt, maar als dit al de lat is van een goeie wedstrijd? Is zou er weinig waarde aan hechte. Dortmund was van zijn kant inderdaad gewoon een goeie wedstrijd, maar dit gaat geen keeper zijn waarmee je uiteindelijk Europees ver gaat komen. Als je zag wat onana voor reddingen had in de succesvolle CL campagne, dan gaat Pasveer dat echt nooit sloffen

26 oktober 2021 om 21:29

Ik snap je punt, maar ik vind wel dat Pasveer echt wel een berg progressie heeft geboekt in het doel de laatste week!
Hij keept gewoon echt heel sterk en zeker tegen Dortmund, maar ook zeker tegen psv. Vond alleen wel dat hij tegen psv sommige ballen onnodig weg stompte waardoor je die aanvallers weer een kans geeft, had bij sommige ballen toch wel het gevoel van hm Onana zou die klem vast gehad hebben..
Maargoed betwijfel of Onana nu nog zo scherp is als voor de schorsing gezien hoelang die niets heeft kunnen doen.. Ik zou Pasveer lekker het vertrouwen blijven geven en wie weet kan die nog wel meer verassen want ik had dit niveau al niet van hem verwacht haha

26 oktober 2021 om 19:36

Ik hetzelfde, tegen dortmund was ik ook nog niet overtuigd. Maar na PSV houd ik mijn mond.

26 oktober 2021 om 20:27

Niet om te zeuren hoor, maar monden snoeien, dat wordt een bloederige bedoeling. Of hij mensen de mond snoert weet ik ook niet, ligt er maar aan of je de kritiek van een handjevol meningroepers ziet als gemene deler. Zelfs op zijn leeftijd en met zijn ervaring is het niet gek dat hij even moest wennen, maar dat hij kwaliteit brengt wisten we al langer. Heerlijk dat hij nu zo'n mooie reeks neerzet.

26 oktober 2021 om 21:15

Niet om te zeuren hoor, maar bedoeling of bedoening?

27 oktober 2021 om 11:59

Ai, volgens het Genootschap Onze Taal is het inderdaad "bedoening". Maar te mijner verdediging: die fout was toch wat minder pijnlijk (pun intended).

Zit ik er toch flink naast. Het is nog steeds geen niveau Onana en niet wat je mijns inziens tussen de palen moet hebben met Ajax, maar wat speelt hij de laatste tijd goed. Ik vraag me dan af: is dit zijn echte niveau of piekt hij nu? De waarheid zal in het midden liggen.

26 oktober 2021 om 19:28

In elk geval maakt het de keuze straks wel makkelijker om Onana op de tribune te houden.

26 oktober 2021 om 19:30

Feit is wel dat hij nu voor het eerst voor langere tijd op het hoogste niveau kan spelen. Dus wellicht is dit gewoon zijn niveau. Op dit moment in ieder geval wel. En ik kan me nog herinneren dat hij bij Vitesse ook een flinke sta-in-de-weg was voor Ajax.

Maar ik denk dat bijna iedereen wel verbaast over hoe hij speelt. Ik gun het hem ook wel. En fijn als hij dit weet vast te houden.

26 oktober 2021 om 20:31

@afca_yiddo - ik zie wel een parallel met bijvoorbeeld Tadic: we wisten dat hij goed kon voetballen, maar bij Southampton kwam het er toch niet helemaal super uit, wellicht omdat het niveau van de spelers om hem heen onvoldoende was en hij het team niet kon dragen, maar sinds hij bij Ajax met spelers én een coach van hoog niveau speelt krijg je de indruk dat dit zijn werkelijke niveau is.

27 oktober 2021 om 12:04

Tilburg ajax heb je Tadic überhaupt zien voetballen bij Southampton. Was de eerste twee jaar gewoon een van hun betere spelers in een Southampton dat het heel goed deed in de PL onder Koeman.

26 oktober 2021 om 19:41

Dit is wel ongeveer wat ik van Pasveer verwachtte eigenlijk. Kan best aardig keepen maar zal itt tot een top keeper wel eens een foutje maken of een moeilijke bal zoals tegen Utrecht niet pakken, maar ik had niet het idee dat hij alles door zou laten. Overigens was het natuurlijk lekker dat hij die ballen tegen PSV pakte, maar die reddingen mag je toch van elke eredivisie keeper verachten denk ik.
Als reserve keeper is dat prima alleen is hij nu eigenlijk eerste keeper.

26 oktober 2021 om 20:17

Typisch zo'n keeper die hoe langer hoe beter wordt. Kwam ook drama binnen bij Vitesse. Daarna niet meer weg te denken.

Ten Hag is het gelukt alle spelers beter te laten spelen ook Pasveer, op z'n oude dag. Bijzonder!

26 oktober 2021 om 19:32

Ja, alle lof ook naar ten Hag. Laat zich ook niet gek maken. Geeft spelers vertrouwen en elk seizoen beginnen ze op te leven. Zie alvarez, Pasveer, Haller, blind (na een zwakker start die seizoen).

Mooi man. Lekker stoïcijns. Overigens heeft Pasveer de beste week uit zijn carrière gehad, vermoed ik zo. Zijn beste week bij ajax lijkt me nogal logisch.

Wel mooi om te zien zo’n keeper die zich niet gek laat maken. Niet toen hij stroef begon en ook niet nu het hosanna is. Dat is toch belangrijk, een keeper die gewoon stoïcijns zijn werk doet.

Superleuk voor Remko, maar hij is alsnog een subtop Eredivisie keeper en Ajax moet gewoon iemand als 1e keeper halen, want dat is hij niet. En je zou zeggen, ach, geef hem wat tijd, maar over wat tijd zit ie in een bejaardentehuis.

26 oktober 2021 om 19:34

Ik vind dit soort reacties toch jammer. Volgens mij bewijst hij al een aantal wedstrijden keihard het tegendeel. Waarom dan toch dat beeld houden dat hij subtop is. De man heeft 3 doelpunten tegen gehad dit seizoen, in alle wedstrijden. Hoezo subtop?

26 oktober 2021 om 19:39

En hoeveel echt lastige reddingen heeft hij nou moeten verrichtingen? Leuk 3 doelpunten tegen gehad dit seizoen, maar is dat nou zo knap bij dit oppermachtige Ajax? Een bizot of padt was dat ook wel gelukt. Vind het gewoon een degelijke keeper en niks meer dan dat. Een topkeeper in de eredivisie? Wellicht wel ja, maar dat zegt ook wel over het huidige niveau van de keepers in de eredivisie. Is heel zijn leven nooit een eredivisie topkeeper geweest en nu die opeens bij Ajax in de basis staat op 38-jarige leeftijd is het een eredivisie topkeeper?

26 oktober 2021 om 20:36

Nou ja, neem dat tikje dat ie tegen de bal geeft op het schot van Haaland, waardoor die bal op de lat komt in plaats van in het net, dat is toch een bepalende actie en een goede reflex. Zie ik zeker niet iedere subtop-keeper in de Eredivisie doen. Ik zeg niet dat hij een Europese topkeeper is, maar je moet spelers ook zien in de context van het team en de manier waarop ze samen functioneren. Gelet op de schamele 3 tegendoelpunten (alle competities) functioneert de gehele verdediging, waar de keeper onderdeel van uit maakt, verdomd goed.

26 oktober 2021 om 19:38

Is geen eerste keeper? Ondertussen houdt hij vaker de 0 dan Onana. Dat zegt genoeg

26 oktober 2021 om 19:47

Dat zegt toch helemaal niks. Dit team is het beste sinds Ajax 18/19. Remko doet het prima maar je gaat Timber-Martinez niet vergelijken met Schuurs-Blind.

26 oktober 2021 om 21:39

Eens. Er word ook wel erg lyrisch over hem gesproken terwijl hij nou niet echt een wereldredding gemaakt heeft. Zat er goed bij bij dat schot van Haaland dat hij tegen de lat tikt en tegen PSV pakte hij die vrije trap goed. Daar verdient hij de complimenten voor maar mensen lijken te vergeten dat we met Steek ook amper doelpunten tegen kregen en dat bleek op het EK toch ook geen succes.

Er staat bij Ajax een enorm sterke fundering die ervoor zorgt dat veel spelers net iets beter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Mede daarom dat de meeste het in het buitenland vrij lastig hebben.

Bakken kritiek en totaal onterecht. Hij krijgt amper een doelpunt tegen maar toch is hij volgens velen niet goed genoeg. En Onana die meer doelpunten door laat is ineens God. Schiet mij maar lek.

26 oktober 2021 om 19:51

Je weet dat statistieken dingen zeggen, maar niet alles hé...

27 oktober 2021 om 07:17

Ducktaildo. Pasveer is gewoon een prima keeper voor ajax. Wees blij dat jullie Pasveer hebben en geen Drommel.

27 oktober 2021 om 07:51

Een keeper beoordelen op tegengoals slaat nergens op. Zet Neuer bij Norwich neer en hij mag 60 keer per seizoen vissen.

Heb Pasveer veel zien spelen bij Vitesse. Daar was hij de laatste jaren gewoon meer dan prima doelman. Toen vond ik al dat hij solliciteerde naar het Nederlands elftal. Toen lachte iedereen mij uit omdat hij maar bij Vitesse speelde. In de tijd was Bijlow geblesseerd en die keeper van AZ zwaar uit vorm. Als Pasveer vertrouwen heeft kan hij meer dan goed meevoetballen. Daarnaast straalt hij gewoon heel veel rust uit. Hij doet nauwelijks gekke dingen. Ik ben wel fan van hem. Leeftijd zegt bij keepers niet zo veel. Kijk maar naar van der Sar, Buffon en noem maar op.

Tegen Dortmund en PSV was die meer dan goed maar tegen Twente en Utrecht en Sporting dat zijn dan je enige 3 tegengoals maar alle 3 waren wel houdbaar voor een meer atletischere keeper die wat sneller bij de grond komt. Voor de rest gewoon tevreden, z'n spelhervattingen zijn beter dan die van Onana en de verdediging staat als een huis mede door zijn coaching van de verdediging. Laat Pasveer maar lekker staan want Onana zit niemand meer op te wachten.

26 oktober 2021 om 20:22

Stekelenburg was diegene die tegen Twente de bal uit het netje moest vissen. Daarentegen ben ik nog steeds niet zo onder de indruk van hem. Enige echt knappe redding is die bal van Haaland. Daarnaast heeft hij ook een enorme blunder gemaakt tegen Sporting. Doet het nu gewoon goed voor Ajax, maar gaat ook nog wel wat foutjes maken denk ik.

26 oktober 2021 om 20:37

Klopt ik was vergeten dat het Stekelenburg was, scherp!

26 oktober 2021 om 21:16

Blunders van keepers worden altijd onthouden, is ook makkelijker.

Hij maakt een blunder tegen Sporting maar niet veel later geeft hij de "assist" op het doelpunt die de voorsprong weer doet uitbreiden.
En ja, een keeper word afgerekend op ballen tegen houden en blunders maar geef hem dan ook de credits wanneer hij iets positiefs doet dat niet tot zijn takenpakket behoort..

Iedereen heeft het over zijn reddingen, maar een enkeling let er maar op hoe goed hij onder druk kan mee voetballen, hij legt ze probleemloos op de stropdas of in het voetje bij een Blind, Mazraoui of Antony. Das echt heerlijk voor een voetballend team als Ajax. En kan je ook punten opleveren. Hier viel hij al in op bij Vitesse, en doet hij nu ook erg goed bij Ajax. Hierdoor kun je soms een station overslaan, terwijl je de bal in het spel houdt.
Onana had katachtige reflexen, en kan wel een balletje meevoetballen, maar kon ook opeens heel nonchalant overkomen.
Pasveer is aan de bal nog scherper en zuiverder vind ik.

Nóóit meer Onono. Pasveer doet het perfect. In de zomer een nieuwe keeper halen.

Snap niet dat mensen het nu een wonder vinden dat hij goed speelt.
Was bij Vitesse vorig jaar bijna wekelijks al echt top... en daar had hij meer te doen dan bij Ajax.

27 oktober 2021 om 01:58

Hoe meer je te doen krijgt, des te makkelijker is het om een lekkere wedstrijd te keepen. Want bij een tooclub moet je gewoon die ene bal die je krijgt juist pakken.

Hij is op de goede weg bezig en daar heeft de trainer vertrouwen in. Logisch toch?

“Heeft misschien wel een van zijn beste weken bij Ajax”

Nou nou, wat een dappere stelling. Pasveer heeft me niet volledig overtuigd. Hij heeft een topweek, maar daarvoor was het matig. Hij moet een stuk langer een hoog niveau halen.

Het was.een goede redding die van Haaland die hij tegen de lat tikte. Zijn reflexen zijn goed zeker als de bal niet te ver van hem wordt geschoten.
Ik ben nog wel benieuwd als ze de bal meer in de hoek plaatsen , of hij nu dan wel snel in de hoek ligt. Vooral in de verre hoek werd hij nog al makkelijk gepasseerd .

Jammer dat kjh weg is. Speelde en deelde kamer met pasveer ek 2006 Portugal. Komen beide uit de Achterhoek. Was wel geinig geweest. Huntelaar als spitsenmentor is niet echt nodig meer. Danilo en eventueel Tadic. En zelfs Klaassen a la city zijn nog back ups voor Haller vormdip/blessure/schorsing.

Allemaal leuk en aardig, maar Pasveer is niet de keeper die je bij Ajax in het doel wilt hebben. Hij gaat de komende tijd ook nog zijn flaters maken. Het heeft hem de afgelopen weken ook echt niet tegen gezeten. Prima voor de Eredivisie, maar ook niet mmeer dan dat. Men leeft weer in de waan van de dag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Keeper, 38 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 12 0 0 0
2020/2021 Vitesse 33 0 0 0
2019/2020 Vitesse 26 0 0 0
2018/2019 Vitesse 11 0 1 0
2017/2018 Vitesse 26 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Marciano Vink: ‘Onbegrijpelijk dat hij nog bij de selectie van Ajax zit’

Marciano Vink begrijpt niet dat André Onana weer onderdeel uitmaakt van de selectie van Ajax. De doelman, die bijna een jaar geschorst was vanwege het gebruik van verboden middelen, maakte deze...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren