‘Barcelona is het wachten beu en stelt deadline van 1 december’

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 14:09Jeroen van Poppel

Ronald Koeman kan woensdag bij de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano nog altijd niet beschikken over Ousmane Dembélé. De trainer van Barcelona sprak dinsdag op de persconferentie de hoop uit dat de 24-jarige aanvaller, die op de weg terug is van een knieblessure, zijn aflopende contract zal verlengen. Volgens Mundo Deportivo krijgt Dembélé nog maximaal één maand te tijd om te beslissen.

Dembélé heeft een nieuw contractvoorstel van Barça in overweging, maar heeft daar nog altijd niet op gereageerd. "Het belangrijkste is dat we willen dat hij blijft", aldus Koeman op de persconferentie. "Hij is belangrijk voor ons en we willen dat hij blijft. Ons doel is om zijn contract te vernieuwen." Koeman weet nog niet wat Barcelona zal beslissen als Dembélé niet bijtekent. "We zullen daar zo goed mogelijk op moeten reageren. We hebben nog geen strategie voor als hij niet verlengt", aldus de coach.

Mundo Deportivo meldt dinsdag dat Barça de overtuiging heeft dat Dembélé zelf het liefst wil blijven, maar dat zijn zaakwaarnemer hem op de achtergrond 'hersenspoelt'. De belangenbehartiger zou Dembélé al bij diverse Europese topclubs hebben aangeboden. Om die reden zou Barcelona zich nu concentreren op rechtstreeks contact met Dembélé over zijn toekomst. Persoonlijke gesprekken met Koeman, president Joan Laporta en algemeen directeur Mateu Alemany zonder bijzijn van zijn agent moeten Dembélé ervan overtuigen om zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis.

Barcelona houdt ook rekening met het scenario dat de Fransman toch niet wil verlengen. Om die reden hebben de Catalanen laten weten dat Dembélé binnen een maand een beslissing moet nemen. Als hij voor 1 december niets laat weten, gaat Barça ervan uit dat de samenwerking beëindigd wordt. De club zal er dan alles aan doen om hem in de winterse transferperiode te verkopen. Op die manier kan de club een klein deel van de enorme transfersom die in 2017 voor hem werd betaald terugverdienen. Dembélé kwam toen voor minimaal 135 miljoen euro over van Borussia Dortmund.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door mitea_007)

Jammer dat het er niet uit komt bij Barca! Kan een fantastische buitenspeler zijn, heeft bij vlagen ook leuke dingen laten zien. Maar... blessure, op blessure teistert zijn carriere. Ik weet niet wat het slimst is. Wil je weg? Waar kan je heen? Juventus, Dortmund of een Arsenal?

26 oktober 2021 om 15:09Newcastle zou slim zijn echter als hij dan geblesseerd raakt... En newcastle heeft spelers nodig zodat ze niet degraderen. Ergens zou het toch mooi zijn als dat gebeurt.

26 oktober 2021 om 17:27

Newcastle zou win win zijn inderdaad, mits Dembele fit kan blijven.

26 oktober 2021 om 15:12

Bij Dortmund zal hij niet kunnen terugkeren, daar is Dembelé met veel herrie vertrokken

26 oktober 2021 om 16:17

Ousmane Dembélé. Zit meer in de lappenmand dan hij heeft gespeeld voor Barcelona. De supporters hebben weinig plezier aan hem gehad, en ik denk dat er ook niet meer inzit dan wat het nu is als je hem kunt lozen gelijk doen

26 oktober 2021 om 16:27

Dembele kan bijna overal heen waar hij wil. Hij kan deze zomer gratis vertrekken en is enorm getalenteerd. Dat gelijk lozen lijkt mij een domme optie. In januari tekent hij transfervrij bij een club denk niet dat iemand een mooi bedrag betaald voor een speler met een half jaar contract. Dan maar houden tot juni 2022 aangezien barca geen buitenspelers heeft toch

Gewoon een Onana scenario bij Barca, maar ongelooflijk dat Barcelona 135 milioen heeft betaald voor Dembele is echt teveel geld, konden die tijd gewoon een Haaland of een andere goeie aanvaller mee halen. Er werden al grote fouten gemaakt voordat Koeman kwam en nu lijkt het alsof Koeman verantwoordelijk is voor al die chaos maar hij kan er ook weinig aan doen dat er een slecht beleid is bij de club. Van dit Barcelona is alleen de naam nog over dat de eer hoog houdt.

26 oktober 2021 om 14:29

Absoluut eens dat Barcelona te veel heeft betaald voor Dembele, maar dat ze dan Haaland hadden kunnen halen is een beetje een vreemde opmerking. Haaland speelde dat seizoen nog bij Molde FK als 17-jarige jongen en was nog een ongepolijst diamantje. Het zou pas echt wanbeleid zijn geweest als Barcelona een enorme smak geld had neergelegd voor een jonge speler die slechts 1 seizoen goed draait.

Als je dit soort miskopen wilt voorkomen is het heel simpel: óf je scout iemand grondig en kijkt hoe diegene presteert over meerdere seizoenen onder meerdere omstandigheden. Oordeel positief? Dan betaal je wat meer (maar niet bizarre bedragen boven de 100 miljoen). Óf je pakt iemand eruit die over een kortere termijn veelbelovende dingen laat zien maar betaalt niet de hoofdprijs.

26 oktober 2021 om 14:49

@mitea_007, hoewel ik het eens ben dat Barcelona zijn aankoopbeleid alles behalve goed is geweest de afgelopen jaren, begreep ik de transfer van Dembele wel. Hij liet in dat ene seizoen zoveel potentieel en talent zien. En wat jij in je tweede alinea schetst, kijken hoe een speler over meerdere seizoenen presteert, dat kan in deze tijd natuurlijk niet meer. Althans niet met de toppers. Daar krijg je gewoon tegenwoordig geen tijd meer voor, want dan komt er een city of psg al met een smak geld als zij die speler ook op de radar krijgen.

26 oktober 2021 om 15:11

Als je een aankoop van 135(!) miljoen voor één speler begrijpt, die één seizoen echt uitblinkt, dan heb je dezelfde denkwijze als de personen die met zulke transfers Barcelona kapot maakten. Dan gaan die spelers maar lekker naar City en PSG, dat lijkt mij nog altijd beter dan dat je je eigen club financieel opblaast.

26 oktober 2021 om 16:29

Probleem was natuurlijk dat zij eerst neymar verkochten voordat ze een vervanger hadden gehaald. Met 220m op zak en het moeten halen van een buitenspeler, verdubbeld elke club natuurlijk de prijs

26 oktober 2021 om 19:50

Neymar Zijn afkoopclausule werd betaald. Had barça zelf niks in te kiezen. Maar kwamen zo idd i/e slechte onderhandelingspositie terecht. Twijfelden toen trouwens tsn Dembele en Mbappe.. Say No More

27 oktober 2021 om 04:51

@mitea_007, Als jij na al deze jaren nog steeds deze bedragen als verrassingen ziet, dan wil je zelf de realiteit niet onder ogen zien. Het is nou eenmaal door de gigantische inflatie in het voetbal normaal geworden om bedragen van 100+ miljoen te betalen voor sterspelers en potentiële wereldklasse spelers. Dat is nou eenmaal de marktwerking binnen het voetbal nu. Een joao Felix is ook voor 120 miljoen gekocht op basis van 1 seizoen. Een haaland gaat straks ook voor een gigantisch bedrag weg op basis van 2 seizoenen. Er wordt nou eenmaal betaald voor potentieel omdat er tegenwoordig niet meer kan worden gewacht tot een speler zich volledig heeft ontwikkeld, mede doordat er dan 200+ miljoen wordt gevraagd. Zie Harry Kane afgelopen zomer bijvoorbeeld. Im praat het niet goed, maar dit is nou eenmaal de realiteit in het voetbal en dat gaat eerder toenemen dan afnemen op het gebied van geld.

27 oktober 2021 om 08:28

@aj_14: ik zie deze bedragen niet als verrassing, maar wel als groot risico in de bedrijfsvoering van clubs. PSG, City, Chelsea en United kunnen deze bedragen op tafel smijten door suikerooms, maar voor andere clubs is het niet verstandig om hieraan mee te doen. Dat is mijn punt. Doe je dat toch, dan loop je het risico om te eindigen zoals Barcelona.

27 oktober 2021 om 09:30

@mitea_007 en toch zou je deze risico’s, mits ze ook wel is goed uitpakken moeten nemen als je de ambitie hebt om te concurreren voor de grootste prijzen. Kijk een Madrid, die is nota bene begonnen met bedragen te betalen van boven de 100 miljoen. Hun financiële positie is nog ijzersterk kijkende naar hun bod van 200 miljoen voor Mbappe afgelopen zomer. Verder ben ik het gewoon met je eens dat Barcelona zeer domme aankopen voor veel te hoge transfersommen heeft gedaan en buitengewone salarissen heeft uitgekeerd wat niet nodig was kijkende naar de concurrentie zoals een Real Madrid.

26 oktober 2021 om 14:43

Taza: Koeman is tactisch verantwoordelijk en is tactisch zwak

Dit lijkt me weer zo'n gerucht, want een deadline heeft weinig zin bij een nog geblesseerde speler waarvan het contract na dit seizoen afloopt. Overigens lijkt het me sterk dat ze Dembele nog zien te verkopen, gezien juist die omstandigheden. Als hij niet bijtekent, vertrekt hij zeer waarschijnlijk transfervrij.

De vraag is wie wil Dembele en zal hem een dergelijk salaris aanbieden dat hij voor ogen heeft? Hij is namelijk vaak geblesseerd. Als je hem 15-20 miljoen per jaar betaald kost hij al snel 1 miljoen per wedstrijd.

26 oktober 2021 om 14:46

Psg?man Utd? Ncu?

Zie een van deze clubs wel komen.

PSG als vervanger van Mbappe. Transfervrij en Fransman.
Man U flirt al jaren met Dembele
NCU wil natuurlijk snel aantal 'grote' namen strikken.

26 oktober 2021 om 17:08

Een speler als Dembele moet je eigenlijk een contract aanbieden dat hij betaald krijgt per wedstrijd.

Zie Dembele wel richting Newcastle vertrekken: dik salaris en niet al te veel verantwoordelijkheden of druk. Barcelona zal hem geen beter contract kunnen geven (integendeel), en gezien zijn talrijke blessures zou hij er goed aan doen om financieel te laten primeren want sportief zou het mij sterk lijken moest hij nog 10 jaar meedraaien.

26 oktober 2021 om 15:07

Degradatievoetbal als blessuregevoelige speler in de hardste competitie ter wereld, ja, geen druk hoor.

26 oktober 2021 om 15:41

Ja dat klinkt als veel meer druk dan bij Barcelona spelen op absoluut topniveau.

26 oktober 2021 om 15:57

Barcelona is al twee jaar geen absoluut topniveau meer, spelers als Baldé werden na drie sprintjes tegen Bayern in een invalbeurt (in een wedstrijd die je 0-3 verliest) al de hemel in geprezen als de absolute messias. Die druk is er echt niet meer hoor.

26 oktober 2021 om 16:11

Het verwachtingspatroon van de absolute top is er wel nog (onterecht). Elk puntenverlies wordt net veel meer uitvergroot dus denk dat er alleen maar meer druk is. Kijk maar naar de druk op Messi de laatste jaren of Koeman momenteel.

In de winterstop gewoon voor €60 miljoen verkopen aan Newcastle en de jeugd de kans geven. Veel slechter dan dit kan toch niet. Dembele is daarnaast toch altijd geblesseerd...

26 oktober 2021 om 15:08

Niemand, ook Newcastle niet, gaat 60 miljoen betalen voor een Dembele die je al een voorcontract kan aanbieden.

26 oktober 2021 om 15:31

@Biongorno Er zullen dan ook andere clubs geïnteresseerd zijn, dus het word moeilijker voor Newcastle waarschijnlijk om zo'n speler binnen te halen. Wel eens dat 60 miljoen teveel voor een speler met zijn situatie, ik denk zelf maximaal 40 miljoen.

26 oktober 2021 om 15:41

Waarom? Als Dembele een voorcontract overeenkomt dan ligt de bal bij Barca of ze nog iets voor hem willen vangen. Je moet dan echt aan bodembedragen gaan denken. Het is dan iets of helemaal niets, en dan kun je hem beter uit de boeken hebben en nog iets van een bedrag overhouden.

Persoonlijk denk ik dat ie het uitsmeert tot het einde van het jaar.

26 oktober 2021 om 15:23

Misschien wil Newcastle de cornervlaggen ook over kopen voor een miljoen of 12 per stuk. Ben je wel helemaal lekker?

Gewoon laten gaan en verlies accepteren. Als je dembele kunt verkopen in de winterstop. Accepteren en verder gaan.

Dembele gaat waarschijnlijk gewoon kiezen voor Newcastle United. Krijgt daar een vorstelijk salaris en kan meehelpen met de groei van Newcastle zelf. Ook is de druk daar in het begin niet zo heel hoog.

26 oktober 2021 om 15:20

Ook is het spel daar fysieker en de weersomstandigheden belastender voor je spieren dus dan is ie nog minder fit ik zou als Newcastle toch even rustig verder kijken. Dembele is voor elke club waardeloos.

26 oktober 2021 om 15:32

Lekker in de championship kan hij dan gaan spelen met al zijn miljoenen. Als Newcastle in januari geen actie onderneemt op de transfermarkt degraderen ze geheid. Ben benieuwd welke spelers de overstap durven te maken

Hahahaha wat een onzin. Barca heeft geen poot om op te staan. Wat gaan ze doen als Dembele op 17 maart beslist om bij te tekenen? Nee zeggen? Lol

26 oktober 2021 om 17:12

Dembele gaat niet bijtekenen die loop straks transfers vrij de deur uit bij Barcelona, en ik denk dat het ook opzettelijk zo is gedaan door hem zelf en zijn Entourage

Het zou wel smerig en ook dom zijn van Dembele om te vertrekken.
Barca was zijn droomclub en wou toen alleen maar naar Barca.
Nu heeft hij al die jaren alleen maar blessures gekend, en Barca is hem blijven steunen.
Hij moet juist blij zijn dat hij een nieuwe voorstel krijgt na al die blessures.
Maarja als zijn manager hem gek maakt, omdat hij zelf ook wat geld wilt verdienen door een transfer, en Dembele naar Newcastle ofzo brengt, dan zie ik Dembele nooit meer de top halen.

Deze man is geen enkele euro van ze aankoop bedrag waard geweest.
135miljoen keer niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

39 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren