Koeman reageert op belaging: ‘Het is een maatschappelijk probleem’

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 13:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:42

Ronald Koeman heeft dinsdag voor het eerst gereageerd op de belaging door boze fans na de verloren Clásico tegen Real Madrid (1-2) van zondag. De trainer van Barcelona wil niet te veel focus leggen op het incident, maar spreekt wel zijn afschuw erover uit. "Het is een maatschappelijk probleem", aldus Koeman op de persconferentie voorafgaand aan de competitiewedstrijd van woensdag tegen Rayo Vallecano.

Boze supporters van Barcelona omsingelden zondag de auto van de trainer, waarin ook zijn vrouw Bartina zat, bij het verlaten van het Camp Nou en riepen onder meer om zijn ontslag. Koeman moest even gas terugnemen door de mensenmassa rond zijn auto, maar kon vervolgens alsnog doorrijden. Bij thuiskomst bleek zijn voertuig wel licht beschadigd. "Ik denk niet dat er een oplossing is voor wat er gebeurde toen ik het stadion verliet", aldus Koeman. "Het zijn mensen met opvoedingsproblemen, ze weten niet wat normen en waarden zijn."

"De sfeer in het stadion was juist het tegenovergestelde, zelfs toen we 0-2 achter stonden bleef het publiek ons steunen", vervolgt Koeman. "Je hoeft niet veel aandacht te besteden aan deze mensen. De beelden zeggen genoeg. Het leek erop dat het alleen bij mij is gebeurd, maar er waren ook spelers die met hun vrouw en kinderen in de auto zaten die werden lastiggevallen bij het verlaten van het stadion. We moeten een manier vinden om te zorgen dat zich dit niet zal herhalen. Het is een maatschappelijk probleem dat over de hele wereld bestaat, helaas.”

Carles Puyol sprak dinsdag ook zijn afkeer uit over de belaging. De oud-aanvoerder van Barça keek met afschuw naar de beelden na afloop van de kraker tegen Real Madrid (1-2) en leeft mee met de Nederlandse trainer. Puyol is in zijn tijd als voetballer in een soortgelijke situatie verzeild geraakt. "Ik was toen bang, dat soort mensen kunnen we geen Barça-fans noemen", aldus Puyol, die zijn steun uitsprak voor de trainer van Barcelona. “Koeman en de spelers zijn in staat om de situatie om te keren. Alle neuzen in de kleedkamer moeten dezelfde kant op staan en we moeten er hard voor werken.”

Barcelona vaardigde eerder al een statement uit, waarin het gedrag van de supporters werd afgekeurd. "Barcelona neemt publiekelijk afstand van de gewelddadige en verachtelijke acties jegens onze trainer bij het verlaten van het Camp Nou", schreef de club via sociale media. "De club zal maatregelen treffen om te voorkomen dat dit soort dingen in de toekomst nog zullen gebeuren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

111 reacties (laatste reactie door jellede jong)

En Van der Vaart de boel maar bagetalisseren door te zeggen dat dit altijd gebeurd daar. Ik vond het al een merkwaardige uitspraak trouwens. Niet best deze situatie...

26 oktober 2021 om 14:42

Op zich gebeurt het overal en het is niet ok om zoiets zomaar te bagataliseren. Voor het magere salaris dat hij verdient zou niemand een rochel op zijn voorruit accepteren. Ik zeg 6 maanden celstraf. Misschien kan Barcelona een psycholoog inschakelen om Ronald Koeman te helpen met de verwerking.

27 oktober 2021 om 13:58

Wat probeer je nou sarcastisch te doen man. Feit dat het overal gebeurt maakt het niet ineens acceptabel. Er worden ook overal mensen vermoord of gediscrimineerd, maakt dat het oké volgens jou? Typische #whataboutism-aanhanger jij, zodra er een lastig onderwerp wordt aangesneden ga je verwijzen naar anderen, net als kinderen dat doen. Zwak. En stop met het bagatelliseren van gebeurtenissen waar je niet bij was en je geen flauw idee hebt wat het met iemand kan doen.

27 oktober 2021 om 20:07

Ik begrijp jou teksten niet, ik schrijf nergens dat het acceptabel is, maar hoeveel dagen heeft Koeman nu precies in het ziekenhuis gelegen? Door net zo hyper te reageren op een driedubbele moord als op een rochel hoef je je in ieder geval nooit te vervelen.

Heeft hij gelijk. Veel mensen hebben geen grenzen meer. Men denkt tegenwoordig alles maar te kunnen maken en overal maar een mening over te moeten geven en als iemand een andere mening heeft wordt geweld niet geschuwd.

Off topic: Voetbalzone, willen jullie uitleggen waarom er niet onder het artikel van de vernielingen in de arena gereageerd kan worden? Waarom wel bij de voorvallen van Feyenoord de afgelopen weken?

26 oktober 2021 om 13:56

Omdat vz lekker tendentieus bezig wil zijn. Negatieve beeldvorming, terwijl elk weekend in elk stadion (gechargeerd) wel iets gesloopt wordt.

26 oktober 2021 om 14:02

Ja, maar dat het gebeurt is triest, maar ik begrijp niet wat de gedachte er achter is dat je hier niet op kan reageren, maar bij bijvoorbeeld de vuurpijl vorige week in de Kuip wel en ook over de ongeregeldheden met de delegatie van Union en eerder met Koevermans.

26 oktober 2021 om 14:05

@voetbalzone: eens met Fr010frdam

26 oktober 2021 om 14:27

FR10 ik vermoed dat het is omdat ze dan een hele commentsectie vol krijgen met opmerkingen zoals die van ons nu.

26 oktober 2021 om 14:15

Dit is toch precies waarom Voetbalzone nooit echt populair onder Feyenoorders gaat worden. Het lukt ze niet om volledig objectief te zijn en voor langere tijd te blijven. Gelukkig is voor veel feyenoord FR12 de juiste plek. Toch zonde want het is leuk om met andere supporters te discussieren.

26 oktober 2021 om 14:25

Ik zou FR12 nou ook niet echt een prettig supporters-forum willen noemen. Die discussie ontaarden toch meestal in verwensingen van de meest verschrikkelijke zaken.

26 oktober 2021 om 14:55

En jij denkt dat een supportersforum voor lekker objectieve discussies zorgt? Nogal "vreemd" dat dat dan jouw alternatief is.

26 oktober 2021 om 15:44

Het 'tegenwoordig' mag je nog weglaten maar verder helemaal gelijk.

Ja, het is ook iets triests. Je doet er niets mee goed. Koeman haten is gewoon een sport voor sommige mensen.

26 oktober 2021 om 13:54

Yep. Ik verwacht hier ook weer veel reacties van mensen die het wel begrijpen en vinden dat Koeman eieren voor z'n geld moet kiezen. De eer aan zichzelf.

26 oktober 2021 om 14:02

Zelfs als Koeman er puur en alleen voor het geld zat dan zou zoiets als dit me alleen maar motiveren dat hele contract gewoon uit te zitten.

26 oktober 2021 om 19:58

Zoals Bogarde destijds bij Chelsea. Willen jullie me wegpesten? Dan blijf ik juist lekker op de tribune zitten.Rare analyse ... maatshcappelijk probleem.. Mag je als supporter niet meer je onvrede uiten? Er is op zijn auto gespuugd... nou nou zeg

26 oktober 2021 om 13:50

Als je niet begrijpt dat dit gewoon belachelijk is ben jij onderdeel van het probleem.

26 oktober 2021 om 13:53

Het is niet vrijblijvend om een dik salaris te verdienen als coach bij 1 van de grootste clubs ter wereld. Komt ook wat verantwoordelijkheid bij kijken richting de fans toe. Zij betalen onder andere je salaris. Als het slecht gaat, kun je opstappen. Of moet je met dit soort incidenten leven.

26 oktober 2021 om 13:56

Emile snapt het dus niet.

26 oktober 2021 om 13:58

Dat is dus het grappige he- dat is absoluut wél vrijblijvend. Het is niet zo dat je een voetbalclub gaat trainen en dat dan mensen het recht hebben zich als achterlijke barbaren te gedragen richting je als het wat minder gaat. Kritiek kan constructief of venijnig zijn, en je kan als supporters zeker een trainer zelfs uitjoelen in het stadion, maar dit? Hij is de minister-president niet, hij heeft nul verantwoording af te leggen aan de fans. Dat is iets voor de buhne.

26 oktober 2021 om 13:58

Je kan je onvreden ook op andere (normale) manieren laten blijken als supporter. Het is toch niet normaal dat een trainer en spelers zo weg moeten gaan uit een stadion?

26 oktober 2021 om 14:08

Wat een zieke manier van werken. Opstappen of bespuugd worden? Wat deze debielen nu hebben gedaan kan al echt niet, maar ik vraag me af hoe ver men mag gaan in jouw ogen?

26 oktober 2021 om 14:55

Jij bent gewoon onderdeel van het probleem.

26 oktober 2021 om 15:02

@emile Hesky G - Je snapt het echt niet, hè? Op iemand z'n auto spugen is asociaal en bovendien smerig. Om op die manier iemand te belagen, is intimiderend gedrag en wederom not-done. En nee, het is inderdaad niet vrijblijvend om een dik salaris te verdienen als coach bij Barcelona. Dat geeft mensen alleen niet de vrijbrief om zich te gaan gedragen als volslagen idioten. Dat dat er niet ingaat bij sommigen, geeft wel een kijkje in de betreffende personen (met alle respect).

27 oktober 2021 om 18:26

Als je salaris als graadmeter gebruikt om gebrek aan normen en waarden goed te praten, had je vroeger vanaf groep 5 wat beter op moeten letten. Dan heb je echt ergens een afslag of 2 gemist.

26 oktober 2021 om 13:51

Spugen als normaal gedrag zien. Ik spuug als ik een vlieg in mijn mond heb niet als ik ergens onvrede over heb.

26 oktober 2021 om 13:51

Wat een reactie, die veel over jou zegt. Jij vind het dus kunnen dat mensen op je auto spugen? Al gedacht dat je je onvrede kan uiten zonder andermans spullen te beschadigen? Of komt dat niet in je op?

26 oktober 2021 om 13:55

Beschadigen? Hoe wordt een auto beschadigd door speeksel , vertel het me? Als koeman nergens meer tegen kan, moet hij opstappen. Hij werkt in een emotionele periode post-Messi bij Barca. Accepteer dat fans emotioneel zijn, in plaats van je aan te stellen

26 oktober 2021 om 13:58

Emile wil het duidelijk niet snappen.

26 oktober 2021 om 14:20

Emile, stel: ik werk bij de plantsoenendienst en ik doe mijn werk niet goed, ik laat veel afval liggen en maak er een grotere teringzooi van dan het al was. Mag jij dan, als belastingbetaler betaal je mijn salaris ook deels in jouw redenatie, op mijn auto komen spugen of me bedreigen? Ben heel benieuwd naar je antwoord.

26 oktober 2021 om 14:20Als je de beelden wekelijks op tv ziet, van randdebielen die weer los gaan 3n je ziet met hoeveel ze zijn, vraag ik me vaak af hoe weinig hersencellen die mensen hebben. @ Emile Heskey jij bent duidelijk zo'n gebrekkige, dus graag leg uit. In welke wereld is het beschadigen van iemand zijn eigendom en het bedreigen van iemand normaal? Leg het aub uit, want ik kan maar niet begrijpen dat mensen zo vaak hun baby kunnen laten vallen, dat die later zo over dingen nadenken...
Volgens je eigen logica mogen we met zijn allen je moeder gaan onderspugen, want zij heeft duidelijk der werk als moeder niet goed gedaan...

26 oktober 2021 om 14:55

Dat is toch geen vergelijking? Plantsoenendienst en coach bij 1 van de grootste clubs ter wereld. Voor fans is en blijft voetbal emotie. En dit incident gebeurde ook nog na el classico, natuurljjk een beladen wedstrijd.

26 oktober 2021 om 15:05

@emile Hesky G - "voetbal blijft emotie" is toch geen excuus om de auto van een ander onder te tuffen?! Het is verre van beschaafd gedrag en doorgaans praat je niet goed wat je zelf ook niet zou doen. Ik mag dus hopen dat je zelf in ieder geval het fatsoen zou hebben om je aan dat soort zaken niet schuldig te maken...

26 oktober 2021 om 15:09

Oke ik leef met Koeman mee. Echt een schandaal dat zn auto is ondergetuft. Misschien kan hij aan zn hofhouding vragen of ze dat willen schoonmaken

26 oktober 2021 om 16:32

@ emile o wacht dus nu zeg je omdat die rijk is moet die niet zeuren? Nu weet ik wel zeker dat je problemen thuis hebt, als je zo'n mindset hebt, dus hoop ik dat alles verder goed met je komt man! Probeer je frustraties om te zetten in iets positiefs, ipv verwerpelijk gedrag Ok vinden, omdat je het zelf allemaal niet zo op orde hebt.

26 oktober 2021 om 17:03

Ik denk dat Emile diegene is die op de auto heeft getuft.

26 oktober 2021 om 22:00

Oke Emile, ik heb geprobeerd het met een voorbeeld te verduidelijken waarmee ik hoopte je innerlijke zelf aan te spreken. Helaas is dat niet gelukt. Ik vraag me nu wel heel erg af waarom je zo´n vreemd denkbeeld (in mijn ogen en van de meesten hier) hebt. Wat zijn jouw overtuigingen? Rechtvaardig jij geweld op basis van emotie? Misschien een andere anomalie: stel jij bent premier van een land dat het zwaar heeft, in een crisis verkeerd waarbij mensenrechten in het geding zijn. Je doet het slecht in de peilingen, sterker nog je maakt de situatie in het land slechter dan het al was (barca was beter dan het hiervoor was). Na een toespraak voor het volk rijd je weg met je auto en je wordt bespuugd en bedreigd. Hoe zou jij je voelen? Vind je dat normaal onder de noemer 'de mensen zijn emotioneel?'. Gast, als iedereen zoals jou zou denken zou de wereld een grote brandhaard zijn. Denk even na, je mening uiten oke, je frustratie uiten oke, maar van andere mensen en hun eigendommen blijf je af (grondwet) en daar blijft het bij. Punt.

26 oktober 2021 om 13:51

Nee niet op die manier nee. Ongelofelijk dat dit goed gepraat wordt.

26 oktober 2021 om 13:54

Doe ff normaal. Omdat je cluppie verliest moet je de auto van de trainer gaan belagen? Sowieso als je je überhaupt al zo druk maakt dat je de auto van de trainer moet gaan belagen dan heb je het al sowieso in je bovenkamer niet op orde.
En er is gelukkig maar enkel gespuugd. Wat als ze wel verder waren gegaan? Zijn vrouw hadden bedreigd? Denk eens 2x voordat je weer iets oliedom zegt.

26 oktober 2021 om 13:56

Er zijn deuken in geschopt, mensen gingen voor zijn auto liggen, hij werd uitgescholden en gejoeld- terwijl hij gewoon naar huis ging van de club. Bizar hoe je zo bereid bent weg te kijken.

26 oktober 2021 om 13:56

Ik vind jouw analyse raar. Als ik op een zondagmiddag met een hele meute tegelijk op jouw auto ga tuffen om mijn onvrede te uiten over het feit dat je bijvoorbeeld de pakken melk bij de Albert Heijn verkeerd hebt gevuld, vind je dat dan ook normaal?

26 oktober 2021 om 13:57

Lekker bezig Emile, toppertje!

26 oktober 2021 om 14:05

Weet nog toen de spelersbus van Ajax werd belaagd door boze fans. Van der Sar stapte uit en ging het gesprek aan, misschien een idee voor Koeman. Laat zien dat je de woede van de fans serieus neemt en ga het gesprek aan, je bent namelijk verantwoording schuldig als hoofdcoach.

26 oktober 2021 om 14:07

Ik zou het opgeven jongens, denk niet dat het kwartje ooit gaat vallen bij Emile

26 oktober 2021 om 14:08

Emile, je kunt allerlei voorbeelden en allerlei redenen benoemen. Het maakt niet uit. Het gaat om fatsoen. Dat hebben die supporters niet getoond en dan is het logisch dat Koeman niet even uitstapt om een woedende menigte te woord te staan.
En dat je Koeman als hoofdschuldige van de puinhopen in Barca ziet is overigens ook bijzonder. Het stond al in de fik toen hij begon. De selectie is de slechtste in 20 jaar.

26 oktober 2021 om 14:16

Ook dat was een totaal onfatsoenlijke actie van supporters, en van de Sar had dat nooit moeten hoeven doen. Dringt dit niet helemaal door bij je?

26 oktober 2021 om 14:22

Van Der Sar loste het namelijk wel goed op. De dialoog aangaan is echt de beste optie, dit zijn je meest fanatieke fans die hun hele leven toewijden aan hun club. Jammer dat Koeman dat niet snapt en stoïcijns door bleef rijden. We moeten ook niet doen alsof Koeman gewond is geraakt, hij stelt zich hier wel aan zeg.

26 oktober 2021 om 14:36

Hun hele leven toewijden aan een club, hou op man. Moet Koeman in z'n eentje op een parkeerplaats terwijl er mensen hem woedend willen belagen de boel even sussen en zeggen 'het komt wel goed jongens, we werken eraan, sorry voor deze kleine nederlaag'?

26 oktober 2021 om 14:45In ieder geval een groot deel van hun inkomen, waar Koemans vorstelijke salaris o.a van wordt betaald. Inderdaad sorry zeggen en beterschap beloven is een goed begin

26 oktober 2021 om 15:00

Hij is ze dat niet verschuldigt. Daar is een heel instituut verantwoordelijk voor. De selectie is wat het is en de meeste nederlagen zijn vrij voorspelbaar. De nederlagen in de CL waren pijnlijk, maar voor de rest.. vrij voorspelbare gebeurtenissen.

26 oktober 2021 om 15:07

Op een schokkende manier worden weggeblazen thuis door Bayern. Sorry hoor, mindere selectie of niet, Koeman is als coach hoofdverantwoordelijk. Zo gaat dat in het voetbal.

26 oktober 2021 om 14:07

@emile Hesky G bedankt dat je even precies laat zien wat Koeman bedoelt. Jij bent dus 1 van die probleemgevallen.
Ben jij ook 1 van die "supporters" die met zijn gedrag de problemen in de Nederlandse stadions veroorzaakt?
Dat mag ook omdat je voor je kaartje betaald hebt?

“Het zijn mensen met opvoedingsproblemen, ze weten niet wat normen en waarden zijn“

Aldus de persoon, die financieel onafhankelijk is voor de komende 200 jaar maar die kost wat kost zijn oprotpremie wil hebben en daarmee de club nog verdere schade berokkend…

Ik kan die supporters best begrijpen. Ze zien hun club naar de klote gaan en door te blijven zitten maakt Koeman het enkel erger.
Het is zijn goed recht, tuurlijk. Maar de supporters zien het als hun goed recht om hier hun ongenoegen over te uiten.

26 oktober 2021 om 14:00

Waarom is iedereen er zo zeker van dat Koeman blijft zitten vanwege die oprotpremie? Heeft hij dat zelf al eens bevestigd of is het gewoon iets dat al zovaak herhaald is dat het voor sommigen waarheid geworden is?

Daarnaast heb je als supporter alle recht om je ongenoegen te uiten, maar niet op een manier die als uitermate bedreigend ervaren kan worden. Stel je maar eens voor dat er een schuimbekkende meute je auto omsingelt, op de deuren, ramen en het dak gaat rammelen en jij moet je vooral niet bedreigd voelen want ze 'uiten enkel hun ongenoegen'.

26 oktober 2021 om 14:20

Ze bespugen een auto, wat hij doet is spugen op de club… Tis maar wat je erger vind…

Zij maken een auto “kapot “… hij maakt de club kapot…

26 oktober 2021 om 14:25

Natuurlijk, dat doet Koeman en daar heeft niemand anders schuld aan. Man3 wat een kleine wereld leef jij in.

26 oktober 2021 om 14:01

Dit ging wel een stukje verder dan ongenoegen uiten, niet? Dit was agressief belagen van zijn auto terwijl zijn werk er voor die dag op zat. Je verliest met 1-2 van Real in een wedstrijd waarvan veel mensen een veel vernederender resultaat hadden verwacht. Die motivaties van Koeman die verzin je er ook zomaar bij, en die vervorm je vervolgens in een vergelijking waarom Koeman hypocriet zou zijn om mensen die hem agressief belagen ervan te betichten geen normen en waarden te hebben.

Je bent net zo erg als die 'fans'.

26 oktober 2021 om 14:05

Raubath, veel mensen willen jou hier ook weghebben. Dat merkte je gisteren al aan de reacties in een andere topic over dit onderwerp. Ga je dan nu ook weg?

26 oktober 2021 om 14:08

haha Fr010frdam ik ben het al weer met je eens, moet niet gekker worden.

26 oktober 2021 om 14:12

Dat maken we niet vaak mee. Heeft deze keer gewoon met normen, waarden en fatsoen te maken. Dat we allebei blijkbaar hebben

26 oktober 2021 om 14:17

Haha alweer dit gedrag aan het goedpraten dus. 'De supporters zien het als hun goed recht' is dus absoluut niet hetzelfde als dat recht daadwerkelijk hebben. Dat is toch niet heel lastig te begrijpen. Als ik het als mijn recht zie om al jouw geld te krijgen, maak je dat dan over?

26 oktober 2021 om 15:02

Als jij die supporters kan begrijpen doelt Koeman dus precies op mensen als jij. Mensen die geen fatsoen hebben. Hoe Koeman het zegt, mensen die niet weten wat normen en waarden zijn.

26 oktober 2021 om 18:09

Wat hij doet is normaal ? Wat hij doet is fatsoenlijk? Wat hij doet is wel een blijk van normen en waarden?

Die gozer is voor de komende 200 jaar financieel onafhankelijk, wat hij aan vermogen heb maakt die never nooit meer op.
Toch wil die koste wat kost zijn miljoenen ontslagpremie incasseren, waardoor die "zijn" club, die er financieel al zeer slecht voor staat, nog verder in het rood duwt...

Het zou hem sieren om af te zien van zijn ontslagpremie, dat is een blijk van fatsoen en van respect, van normen en waarden. Dat zal hem respect en aanzien opleveren, bij de supporters en andere clubs, potentiele werkgevers.

Die kansloze verontwaardiging hier, iedereen is het er mee eens dat een vertrek van Koeman het beste is voor de club maar het schijnheilige kuddevolk loopt braaf in het gelid der politieke correctheid en durf zich niet te uiten.
Misselijkmakend

Koeman ga gewoon lekker weg. Niemand wilt je bij barca hebben. Je zit daar alleen vanwege het gebrek aan een oprotpremie. Je bent de (althans een van de) slechtste trainer ooit bij barca en er is niks meer over van je legacy omdat je je als een aasgier gedraagt.

26 oktober 2021 om 14:20

1 keer derde worden en de beker winnen, dan vervolgens de beste speler ter wereld verliezen en er luuk de jong, memphis en een aguero op krukken voor terugkrijgen- dan verlies je twee keer pijnlijk in de cl en een keer met een klein verschil van real en uit tegen Atletico en dan ben je de slechtste trainer van Barca ooit??

Nee, mensen moeten gewoon eens blijven ademen. Het is eind oktober, komaan zeg.

26 oktober 2021 om 14:25

Is hij ook, kijk alleen maar net het veldspel van Barca op dit moment. Iedere andere trainer had Griezmann en Suarez nooit weggedaan.

26 oktober 2021 om 14:32

Youngblood, volgens mij wilde hij ook niet afscheid nemen van Griezmann en Suarez maar werd hij wel belast met die taak.

26 oktober 2021 om 14:32

Een hoop andere trainers hadden Griezmann weggedaan. Suarez heeft ie zelf slecht aangepakt, maar voor mijn gevoel was hem al verteld dat Suarez vanwege zijn salaris en leeftijd weg moest. Suarez kreeg ook in de twee jaar voor zijn vertrek steeds moeilijker de bal in het netje en struggelde met blessures.

Wat het veldspel betreft weet ik niet wat je wil horen. Koeman heeft alleen jeugd of middelmaat achter een relatief prima ideaal eerste elftal. Het probleem is dat je met drie blessures alweer volledig in je hemd staat en het zijn er een hoop meer geweest dit seizoen. Een ander (denk aan Setien of Valverde) was inderdaad voor minder ontslagen, maar die hadden ook veel meer om mee te werken.

Het is trouwens alsnog totaal bizar om Koeman, om wat voor reden dan ook, te gaan zitten belagen in zijn auto na een wedstrijd. Maar misschien ben je het daar gewoon mee eens.

26 oktober 2021 om 14:38

Suarez had willen blijven met een forse salarisverlaging alleen kreeg hij die mogelijkheid niet om mee te delen aangezien koeman 10sec erover deed om hem te vertellen dat hij weg moet. Vervolgens heeft hij hem uit de groep gezet met de trainingen. Nee het is echt aan koeman dat suarez weg is gegaan. Die heeft alle mogelijkheden voor suarez om te laten blijven teniet gedaan.

26 oktober 2021 om 14:38

Geen afscheid nemen van Suarez? “Koeman belde me en vertelde dat ze niet meer op me rekenden. De club gaf me geen uitleg, ze zeiden alleen dat het de beslissing van de trainer was." Dit zijn De woorden van Suarez.

26 oktober 2021 om 14:41

@Real, bij Barca beslist het technisch management hierover. Je moet hier twee andere entiteiten op hun woord over geloven: Suarez en het clubbestuur VOLGENS Suarez. Ik zou niet teveel aannames doen wat dat betreft.

26 oktober 2021 om 14:43

@Youngblood16 Dus dan geloof je zowel Suarez, een speler die zich gepiepeld voelt, als eventueel het clubbestuur dat VOLGENS Suarez zou zeggen dat de beslissing bij de trainer lag. Lekker makkelijk, denk je niet?

26 oktober 2021 om 14:48

Dus we geloven suarez niet die uit zijn mond verteld wat hij te horen heeft gekregen?

26 oktober 2021 om 14:54

Voor het gemak kun je Suarez nog geloven, maar dan moet je daarna ook nog het clubbestuur geloven. En dat vind ik een heel moeilijke. Laporta is mijn inziens van dezelfde achterbaksheid als Bartomeu, hooguit minder incompetent.

26 oktober 2021 om 15:03

Bongiorno// ja iedereen behalve koeman is onbetrouwbaar. Fijn dat je het hebt gezegd. Kun je ons nu met rust laten want je bent echt tot aan het belachelijke koeman aan het verdedigen en er valt niet serieus met jou hierover te praten.

26 oktober 2021 om 15:17

@youngblood16 - Misschien even terugkomen als je je hebt ingelezen over de financiele situatie van Barcelona en de daaruit voortvloeiende bezuinigingen die ook volgend jaar verder ingezet dienen te worden. Memphis verdient hoogstens 5 miljoen euro, voor Luuk de Jong is een miljoen euro betaald. Suarez verdiende 23 miljoen euro, Griezmann verdiende naar verluidt 19 miljoen euro bruto per jaar. Net zoals Messi hadden ook die spelers ongetwijfeld bonussen. Het is ongelooflijk hoe sommigen hier met tunnelvisie discussieren en niet naar de feiten kunnen kijken...

26 oktober 2021 om 15:38

Ik zeg niet dat iedereen behalve Koeman onbetrouwbaar is, ik probeer je alleen duidelijk te maken dat met betrekking tot dit soort beladen issues en conflicten je misschien alles met een korrel zout moet nemen voordat je selectief mensen gaat geloven en je conclusies trekt. Voor jou gaat het over twee schijven- je gelooft eerst Suarez en dan ook nog wat het bestuur tegen Suarez gezegd zou hebben. Dat vind ik persoonlijk een beetje makkelijk.

26 oktober 2021 om 14:24

Nog zo iemand die denkt te weten dat Koeman er alleen nog zit vanwege de premie. Waar gaat het toch heen als iedereen zich maar als een schaap/papegaai gedraagt?

26 oktober 2021 om 14:34

Samcro// Dat is min of meer bevestigd door martijn krabbedam (ofzo iets) bij vi. Ze haalden aan dat koeman niet weggaat vanwege de oprotpremie van 12miljoen en hij bevestigde dat tussen neus en lippen door (hij was bij koeman vlak daarvoor op bezoek). Dus het gaat gewoon heel gierig om de oprotpremie ja. Ik merk overigens dat je over dit onderwerp echt veel onzin praat zoals dat hij zelf geen afscheid wilde nemen van suarez en over de reden van zijn aanblijven. Als je de situatie niet volgt en hem enkel wilt verdedigen wil ik je vragen om dan niet onder mijn post te reageren want je praat echt alleen onzin om hem te verdedigen.

26 oktober 2021 om 14:37

Aha, heeft het ook op Facebook gestaan? VI als bron en dan ook nog een Feyenoord-watcher, kom op hoor.

edit op jouw edit: Barca heeft dikke geldproblemen, dus moet er bezuinigd worden en daarom zijn Messi, Griezmann en Suarez van de hand gedaan. Wat klopt daar niet aan dan?

26 oktober 2021 om 14:38

Oh nou in ieder geval heeft martijn krabbedam de scoop, we weten nu dat Koeman het voor het geld doet omdat we van een derde partij horen dat Koeman het tussen neus en lippen door bevestigd.

Wat een onderzoeker ben jij zeg!

26 oktober 2021 om 14:39

Krabbedam was kort daarvoor bij koeman op bezoek voor een interview.

26 oktober 2021 om 14:41

En Koeman zal aan een journalist laten doorschemeren dat hij alleen in functie blijft voor het geld? En dan zeg je dat ik onzin verkondig??

26 oktober 2021 om 14:45

Samcro// wat jou waarschijnlijk lijkt is niet relevant. Een journalist is bij hem geweest voor een interview en die bevestigd dat de reden voor zijn aanblijven om het geld is. In de emotionele staat van koeman de afgelopen maanden lijkt het mij meer dan waarschijnlijk dat hij dit heeft laten doorschemeren. Dus als jij het pas gelooft als je het uit zijn mond hoort dat is aan jou maar dan kan je haast niks anders geloven verder.

26 oktober 2021 om 14:46

So what? Jij hebt niet veel bevestiging nodig voor je iets aanneemt, of wel?

Ik hoorde van een politieke insider die vorige week met Mark Rutte had gesproken dat hij openbaar urineren per decreet wil legaliseren en de hele tweede kamer paars gaat verven.

26 oktober 2021 om 14:49

Oke dit is tegen het belachelijke aan. Laten we maar niet meer op elkaar reageren. Jij gelooft wat je wilt geloven en ik doe dat ook.

26 oktober 2021 om 14:50

Real, net zo relevant als wat jou (meer dan) waarschijnlijk lijkt of niet? Het hele verhaal hangt met papier mache aan elkaar en lijkt me niets meer dan een dikke worst die mensen voorgehouden wordt, er wordt wel gretig naar gehapt want het is lekker om zo over iemand te praten en iemand als geldwolf neer te zetten.

26 oktober 2021 om 14:57

Omdat het je niet uitkomt, nee. Je hebt toch wel wat meer nodig dan 'nou, een journalist die Koeman had geïnterviewd liet doorschemeren in het grootste voetbalroddelprogramma dat hij het misschien voor het geld doet'. Tsja, dan ga ik ook op vz elk wandelgangen gerucht voor waarheid aannemen. Pogba speelt volgend seizoen voor United, Juventus, PSG en Real Madrid tegelijk.

26 oktober 2021 om 15:01Samcro// sorry maar een journalist die naar koeman voor een interview over zijn situatie bij barca en die vervolgens bevestigd dat het om het geld gaat vind ik betrouwbaar. Jij wilt het niet geloven omdat je koeman zo hard aan het verdedigen bent dat je last hebt van tunnelvisie. Je zegt ook echt dingen die niet kloppen zoals dat hij suarez niet weg wilde doen terwijl suarez letterlijk in een interview zegt dat het een beslissing van de trainer is en de handelswijze van koeman erop duidt dat suarez ongewenst was voor hem. Je volgt blijkbaar de situatie van koeman bij barca niet want je komt met heel veel desinformatie ter verdediging van koeman.

Bongiorno// ja tuurlijk het is goed joh.

26 oktober 2021 om 15:19

Real, als iemand niet met jouw denkwijze mee gaat of er tegenin is diegene meteen aan het verdedigen...lekker makkelijk. Ik denk voor mezelf na en probeer me te verplaatsen in Koeman en ik zou dan zeker niet aan een journalist laten merken dat ik er alleen nog voor het geld zit. Dat maakt mijn positie niet bepaald sterker, eerder zwakker omdat die journalist er ook nog eens mee aan de haal kan gaan waardoor ik genaaid word.

26 oktober 2021 om 15:28

Bongiorno en samcro: wat praten jullie onzin over Koeman. Koeman moet de eer aan zichzelf houden zoals Zidane, luis Enrique. Die zijn weggegaan uit zichzelf. Luis kon niks meer geven of de spelers beter maken. Bijv geen vertrouwen meer van de bestuur. Dan ga gewoon weg. Koeman gooit liever zijn legacy weg.

Wat de fans deden kan echt niet!!
MAAR

Koeman is een slecht coach. Vorige jaar met Messi en nu zonder Messi nog steeds slecht. Het is dat Messi alles verbloemde. Koeman letterlijk nog gezegd. Koeman tactisch zo zwak. Vaak verkeerde keuze maken vorig jaar en nu ook. Grappigste is ook nog, Koeman maakt steeds de zelfde fouten. Hij moet weg.

Dus het komt door jeugd spelers en is wat Koeman ook altijd zegt. Vooral zeggen is goed voor de zelfvertrouwen. We gaan niet vooruit met Koeman. Kom aub niet met: ooh Koeman geeft jeugd de kans. Get outta here. Hij heeft geen keuze. Als er geld was, dan was depay Wijnaldum en Donny al hier. Is toch Koeman ze keuze en niet van de bestuur.

Getafe sociedad en Southampton zijn beter dan Barcelona opeens. We kunnen niet meer voetballen opeens. Koeman is goed met ze woorden en laat sommige echt denken dat het aan de spelers ligt. Als je barca echt volgt dan zie je toch iets anders. Het ligt niet altijd aan de spelers.

Het ergste vind ik nog steeds dat real fans het ook zien dat Koeman echt niet meer kan bij barca

26 oktober 2021 om 15:37

visca, waar ik op reageer is vooral dat er continu gezegd wordt dat de enige reden dat Koeman er nog zit, zijn ontslagpremie is. Ik zeg helemaal niet dat Koeman goed genoeg is of de juiste man is om Barca uit dit dal te trekken, maar omdat ik tegen de gedachte in ga wordt dat wel opgespeld. Dit zie je trouwens veel te vaak gebeuren hier op vz, als je tegen iemand in gaat ben je automatisch voor de ander. Zo simpel, mensen zijn net robots tegenwoordig. Denk voor jezelf na, vorm een mening en onderbouw die, maar diskwalificeer niet meteen iemand die niet hetzelfde erover denkt.

26 oktober 2021 om 15:42

Maar wat is jouw mening waard dan? Jouw mening is je ik geloof het niet want in de situatie van koeman had ik het niet gezegd?? Ben je serieus?

26 oktober 2021 om 15:49

Bloedserieus, dat jij denkt dat de hoofdrolspeler in dit verhaal aan een journalist prijs gaat geven dat hij alleen voor de afkoopsom nog op die stoel blijft zitten maakt jou zo naïef als wat.

26 oktober 2021 om 15:56

Koeman zit er dat barca geen geld heeft of Koeman zit er dat ze vertrouwen in hem hebben. Wat denk jij. Vind jij Koeman geschikte coach ?

26 oktober 2021 om 16:02

Ik geef Koeman mee dat hij het met een selectie moet doen die niet veel beter kan dan nu en dat hij de pech heeft dat bepalende spelers lang geblesseerd zijn/waren. Echter, zijn gameplan heeft mij allesbehalve laten zien dat hij de juiste zekerheden in kan bouwen om te zorgen dat zijn team niet kapotgespeeld wordt. Een beetje goede coach had o.a. die oorwassing tegen Bayern nooit laten gebeuren, die had meteen ingegrepen om de schade te beperken. Alles bij elkaar opgeteld denk ik dat Koeman niet geschikt is als coach voor de top nee.

26 oktober 2021 om 19:36

@Samcro en @Bongiorno
De situatie van zowel Koeman als Barcelona kunnen mij beide niet aan de zogezegde "kont roesten", maar ik wil dit moment toch even nemen om mijn respect naar jullie te uiten, hoe je zo lang nog blijft discussiëren met jongens als Real en Visca, hulde!

27 oktober 2021 om 10:27

Haha, met dank, maar dit was ook meteen de laatste keer denk ik. Er zijn hier een aantal types die niet van hun standpunt te brengen zijn. We leren elke dag

Absurd dat er hier een of meerdere personen hier geen probleem van inzien. Dan kan je effectief stellen dat het een maatschappelijk probleem is. Jouw hem uit in het stadion, zwaai met witte zakdoeken of welke actie dan ook.. maar dit is gewoon een totaal gebrek aan respect en opvoeding. En dan nog voor zo een bijzaak als voetbal. Hadden deze mensen maar dezelfde frustratie voor belangrijke zaken in de wereld om zich daar dan met positieve energie voor in te zetten. In mindere mate, maar even onbegrijpelijk in mijn ogen, is ook hoe je ziet hoe al die middenvingers de lucht ingaan in de tribune en allerlei verwensingen worden geroepen naar Alaba (of eender welke speler) bij dat doelpunt. Enkel en alleen omdat die een doelpunt tegen je team scoort. Ik pak nu even dat voorbeeld maar gebeurd op zoveel plaatsen. Ik kan het nog ergens plaatsen als die speler in kwestie 'uitdagend doet', maar nu gebeurd het gewoon zomaar. Vaak met kinderen net ernaast. Voetbal wordt tegenwoordig gebruikt als uitlaatklep waar even alles veroorloofd is.

26 oktober 2021 om 15:07

Zaten ze echt met hun middelvinger naar alaba te wijzen?? En ook nog eens uitschelden! Wat een wereldprobleem. Ik hoop dat de VN hier werk van maakt.

26 oktober 2021 om 15:25

@realxiiimadrid - Je graaft jouw gat maar dieper en dieper, hè? Wat Conchaespina aankaart, is het feit dat een groep mensen een totaal gebrek aan respect en fatsoen heeft. Geen wereldprobleem, maar wel degelijk een nare karaktertrek die voor veel problemen kan zorgen. Ordehandhavers, brandweer en zelfs ambulancepersoneel heeft daar ook regelmatig de handen vol aan. Loop het dus niet te bagatelliseren door het sarcastisch uit te vergroten als wereldprobleem, want daarmee maak je echt geen goede beurt...

26 oktober 2021 om 16:05

Wat Sirius dus zegt. Ik vind dat geen normaal gedrag van iemand te gaan uitschelden omdat die een doelpunt maakt tegen jouw team. Het blijft in eerste instantie entertainment, maar vandaag de dag is nutteloos geweld en agressie een vorm van entertainment of een uitlaatklep. Als je dan met zo een opgefokt zootje zit is de lijn dun om nadien in iemand zijn auto te gaan stampen. Jammer dat je hier geen probleem van inziet en het meteen naar het extreme moet trekken. Zo kan je elk probleem minimaliseren met een groter probleem. Dat lost geen van beiden op.Supporters die alle realisme verloren zijn. Barcelona heeft een mindere selectie dan Madrid en Atletico en ook Sevilla heeft in mijn ogen een selectie die nets iets sterker is. Ze verwachten een titel en een goede CL run maar dat kan niet met dit elftal. Heb wel medelijden met Koeman, want hij raakte alle goede spelers kwijt, moet vervolgens het vuile werk opknappen waar het verwende publiek vind dat ze alsnog La Liga moeten winnen. Erg ondankbaar.

26 oktober 2021 om 15:31

We zegt dat. We verwachten werklust. Tactisch moet beter. Onder Koeman doen ze maar wat. Geen vooruitgang. Steeds verkeerde keuze maken. Speelt liever blesseerde spelers dan fitte spelers waar hij een hekel aan heeft.

26 oktober 2021 om 15:40

Visca// dat is hun enige kulargument die ze kunnen gebruiken. De verwachtingen zijn te hoog en dan liegen ze over de verwachtingen. Terwijl de verwachtingen zijn dat er volgens het barca filosofie wordt gevoetbald en elke wedstrijd de strijd aangegaan wordt om te winnen als mannen en niet de schade te beperken alsof je bij granada zit.

Het is toch ook belachelijk dat ze hem zo belagen, Alsof het allemaal zijn schuld is. En al was dat wel zo kan je dit soort gedrag niet goed praten

Einde verhaal Koeman, aan supporters kom je niet, ook al misdragen ze zich, moet ie toch weten onderhand

26 oktober 2021 om 19:56

Klopt, klant is koning.

Het is inderdaad een breder, vrijwel globaal, maatschappelijk probleem. Men denkt tegenwoordig maar het recht te hebben, vanuit wat voor simplistisch motief dan ook, andere mensen te mogen belagen, uitschelden, intimideren en bedreigen. Onvrede uitten in een normaal, maar fel en kritisch debat, is er niet meer bij. Heeft ook te maken met de toename van gebruik van digitale middelen voor communicatie, een direct en mondeling gesprek is voor velen al lastig. Des te treuriger te constateren dat instanties die wel gemachtigd zijn met enig gepast geweld of sanctionerend mandaat op te treden, dit veelal nalaten. Je bent zo steeds vaker aan je lot overgelaten een publiekelijke vernedering te ondergaan, fysiek dan wel verbaal, ondanks de aanwezigheid van talloze camera’s en telefoons die juist zouden kunnen bijdragen aan een extra bescherming. Het systeem werkt 180 graden verkeerd om.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Barcelona en Koeman akkoord over afbetaling; Sport onthult bedrag

Barcelona heeft overeenstemming bereikt met de belangenbehartigers van Ronald Koeman over het uitbetalen van diens salaris, meldt Sport. De Catalaanse club heeft toegezegd dat de Nederlander voor het einde van het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren