Broer van Mario Götze weer uit ziekenhuis na grote schrik in Duitsland

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 18:23 • Laatste update: 18:40

Felix Götze, de jongere broer van PSV’er Mario Götze, is uit het ziekenhuis ontslagen. De schrik was groot maandagavond toen hij in het ziekenhuis terecht kwam met een hoofdblessure. In augustus belandde Felix Götze al op de intensive care na een schedelbasisfractuur. De 23-jarige middenvelder van 1. FC Kaiserslautern werd maandagavond in het 3. Liga-duel met MSV Duisburg (1-1) per brancard naar het ziekenhuis vervoerd.

Götze kwam maandagavond ongelukkig in botsing met Duisburg-verdediger  Rolf Feltscher en bleef bewegingsloos liggen. Dat de situatie zorgwekkend was, was te zien aan de reactie van Duisburg-doelman Leo Weinkauf, die zich onmiddellijk naar Götze spoedde en paniekerig vroeg om de komst van de medische staf. De middenvelder werd vervolgens minutenlang op het veld behandeld. Aan het einde van de wedstrijd werd de broer van Mario Götze met een brancard van het veld gedragen. “Hij zit nu bij ons in de kleedkamer. Het is de tweede keer dat het gebeurt en dat is natuurlijk zorgelijk”, zei trainer Marco Antwerpen tegen MagentaSport. “We hebben hem nodig, het is een geweldige jongen”, stak doelman Matheo Raab zijn ploeggenoot vervolgens een hart onder de riem.

Stefan Rosskopf, de perswoordvoerder van Kaiserslautern, liet na het laatste fluitsignaal aan het Duitse persbureau weten dat Götze na de wedstrijd bij bewustzijn was en aanspreekbaar in de kleedkamer. De middenvelder werd voor nader onderzoek naar een ziekenhuis in Duisburg gebracht. Onderzoek na het nieuwe schrikmoment heeft nu uitgewezen dat er geen sprake is van nieuwe schade aan de schedel. "Iedereen schrok in het begin van zijn blessure en we zijn dan ook heel blij dat Felix nu al aan de beterende hand is. We wensen hem een goed herstel toe en uiteraard geven we hem alle tijd die hij nodig heeft”, zegt directeur Thomas Hengen van FC Kaiserslautern..

Het is dus niet voor het eerst dat Götze een hoofdblessure opliep. In augustus kwam de middenvelder bij een kopduel in botsing met ploeggenoot Marvin Senger en liep hij een scheurtje in zijn schedel op. Hij lag destijds kortstondig op de intensive care. De Duitser miste door zijn blessure zes competitiewedstrijden en maakte eind september zijn rentree bij een 2-0 overwinning op VfL Osnabrück. Tegen Havelse (6-0 winst) en het tweede elftal van Freiburg (3-0 winst) kreeg de middenvelder een basisplaats, net als maandagavond tegen Duisburg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Jezus zeg, wat verschikkelijk.
Hopelijk komt het goed. Sommige mensen zijn lijkt het soms niet geboren voor geluk. Sterkte

Heftig zeg, hopen dat het snel beter gaat!

Pfff behoorlijke portie ongeluk als het twee keer overkomt in korte tijd... Tsjonge jonge.. Ik wens hem heel veel beterschap!

Pff heftig dit. Vooral als je hem zo ziet liggen en kort na IC.

Vreselijk en helaas een onderdeel van topsport.

OT: "De broer van Mario Gotze". Er mag ook wel gewoon Felix Gotze staan hoor, we klikken het artikel vast wel aan.

26 oktober 2021 om 13:33

Wees blij dat er niet staat: Gotze beland opnieuw in het ziekenhuis.

Deze kop vind ik gewoon prima.

26 oktober 2021 om 16:46

In de eerste alinea staat ook dat ie per brancard naar het ziekenuis is vervoert. Ik weet niet hoe ver dat daar lopen is, maar was een ambulance niet beter geweest?

Wel heel vervelend om 2 keer in korte termijn een zware hoofdblessure op te lopen.

Jeetje mina zeg, wat is de kans ook dat dit twee keer in zo'n korte tijd gebeurt. We kunnen alleen maar hopen dat het snel beter gaat!

26 oktober 2021 om 17:32

Ik kan zo snel geen voetballer opnoemen van wie ik weet dat ie 2x na elkaar een (zware) hoofdblessure heeft opgelopen

Wauw heel ongelukkig dit. Zijn toch 2 flinke klappen die veel impact op je hebben. Hopelijk hersteld die goed!

Ook al is het 'maar' een hersenschudding, een paar hersenschuddingen in relatief korte tijd zijn een zware belasting op je hersenen. Ik denk dat er in de voetballerij nogal onzorgvuldig wordt omgegaan met hersenschuddingen. Vertonghen die in de halve finale van de Champions League een hersenschudding opliep en daar (zo zei hij later) een jaar last van heeft gehad zou een grote waarschuwing moeten zijn voor veel voetballers. In de voetballerij zou echt veel voorzichtiger moeten worden omgegaan met hoofdblessures. Dat een medespeler zegt dat deze Felix Götze 'nodig' is vind ik bijzonder onverstandig. Er moet geen druk worden uitgeoefend om te herstellen van blessures aan het hoofd. Daarom vond ik het ook onverstandig dat Gakpo met hersenschudding verschijnselen naar huis ging van Oranje de eerstkomende wedstrijd gelijk speelde. De hele voetballerij moet daar echt veel voorzichtiger mee om gaan.

26 oktober 2021 om 13:45

het vervelende is ook dat je de gevolgen van een hersenschudding pas jaren tot 10+ jaar later pas kan tegenkomen. Voor hetzelfde geld voetbalt Felix de komende jaren lekker door en krijgt hij op zn 30ste daar ineens de gevolgen van. Problemen bij de hersenen moet in het voetbal echt veel serieuzer genomen worden naar mijn inziens.

VZ kan het niet laten drie keer naar Felix te verwijzen als 'de broer van Mario Gotze'- in de titel, de lead en in het middenstuk. Ik snap dat je clicks probeert te boeren, maar misschien dat niet doen over de rug van iemand die knock-out is gegaan op het veld en waar mensen in actieve paniek over zijn geweest minder dan 1 dag geleden? Ik snap dat jullie nul morele waarden hebben omdat je veertig artikelen per dag moet plaatsen, maar een beetje halfbakken respect mag ook hoor. Doet niemand kwaad.

26 oktober 2021 om 15:06

Het ding is: het gaat om een speler die in Duitsland uitkomt op het 3e niveau, dit zou (voor ons Nederlanders) niet eens nieuwswaardig zijn geweest als hij niet de broer van Mario Gotze was geweest. Dus zo heel raar vind ik die verwijzing niet.

26 oktober 2021 om 15:12

Precies, je bericht er alleen over omdat het clicks oplevert voor je Nederlandse voetbalwebsite. Is het een transfergerucht of een controversiële uitspraak van iemand dan is dat nog te overzien. Voor zoiets als dit is het toch wel behoorlijk luguber.

Pfff heftig. Hoofd is zeer kwetsbaar, brein zeer complex. Als ik hem was stopte ik met voetbal. Je kunt er volgens mij niet meer vol voor gaan door angst nog een hoofdblessure op te lopen, wetende wat de gevolgen kunnen zijn.

Come on.. Blijft een contactsport.

Voor rugbyers bijna dagelijkse kost. Beetje ballen hebben voetballers! !

2x zo kort achter elkaar dat kan nooit goed zijn voor je hoofd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1. FC Kaiserslautern

Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren