Besluit van clubleiding over Solskjaer zorgt voor verbazing bij spelers

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 11:10 • Laatste update: 11:42

Ole Gunnar Solskjaer mag voorlopig aanblijven als manager van Manchester United en staat dinsdag 'gewoon' op het trainingsveld, zo melden onder meer The Athletic, de BBC en Sky Sports. De Noorse manager stond hevig onder druk na de beschamende 0-5 thuisnederlaag tegen Liverpool van afgelopen zondag en met Antonio Conte werd al nadrukkelijk een mogelijke opvolger naar voren geschoven, maar de clubleiding heeft toch het vertrouwen uitgesproken. Dat zorgt volgens The Athletic overigens voor verbazing en verwarring binnen een deel van de spelersgroep van Manchester United.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

166 reacties (laatste reactie door samcro)

Ik als Liverpool supporter klaagt niet

26 oktober 2021 om 11:39

Klaagt jij niet?

26 oktober 2021 om 11:50

UN-F******-BELIEVEBLE!!

Van eigenaren naar bestuur tot coach & op het veld 1 & al chaos! This club is TOXIC!

26 oktober 2021 om 13:22

Believable*

26 oktober 2021 om 14:15

Lievebol

26 oktober 2021 om 12:07

Je bent een Liverpool fan. Supporters zitten wekelijks in het stadion.

26 oktober 2021 om 12:25

Mij is het helaas niet gelukt om een seizoenskaart te bemachtigen. Ben ik nou geen fan meer?

26 oktober 2021 om 12:31

@lammetak

Nee dat zijn seizoenkaarthouders..

Een supporter steunt de club, dit kan inderdaad door webstrijden bij te wonen (heeft ook mijn voorkeur). Echter kun je tegenwoorden via verschillende kanalen steunen.

Een Fan is meer een aanbidder. Wat gelijkenissen kent met supporter.

Supporter is zeker wel wat fanatieker als fan, maar je hoeft echt niet wekelijks in het stadion te zitten. Niet alle leden van een supportersvereniging zitten/passen in het stadion.

26 oktober 2021 om 12:33

Jawel, juist wel. Je bent -volgens de definitie van Lammetak- alleen geen supporter. En daar valt wel wat voor te zeggen uiteraard, supporters supporten namelijk, en dat gaat niet door je tv. Maar zo zwart/wit is het ook weer niet. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om week in week uit in het stadion te zitten, om verschillende redenen. Er zijn ook wel supporters die zo nu en dan het stadion bezoeken maar ook regelmatig hun club via tv volgen. Je kunt ook clublid zijn zonder er elke week 2 keer te zitten, merchandise van je club kopen, etc. Dat is ook supporten natuurlijk

26 oktober 2021 om 12:45

Jawel. Supporters hebben idd een SCC. Fans niet. Support betekent steun. Of zien jullie het al kritiek. En een SCC bij AJAX kun je best regelen maar niet op Zuid idd. En dat is terecht.

26 oktober 2021 om 12:47

Ik bedoel dan vooral de landgenoten die in de wij vorm praten als je voor een club uit het buitenland praten 😃 no offense hè boys. Maar idd financieel steunen is ook support.

26 oktober 2021 om 13:15

Oke en iemand die dan via social media ‘Hup Liverpool’ of ‘zet hem op Virgil’ stuurt is dan weer een supporter dus? Of hebben we dan ook nog fysiek aanwezige supporters en digitale supporters? 🤔

26 oktober 2021 om 14:23

En mensen die naar het winkeltje bij het stadion gaan, Fanshop.

26 oktober 2021 om 15:06

Haha oké, ja op die fiets. Maar als ik af en toe naar het stadion ga met losse kaartjes (wat ik doe) ben ik dan een fan of supporter? Of wisselt dat?

26 oktober 2021 om 12:17

Die man is totaal ongeschikt voor Manchester United, en nog blijven zitten ongelooflijk

26 oktober 2021 om 12:20

Ik als neutrale premier league supporter ook niet.

26 oktober 2021 om 12:23

Heerlijk nieuws inderdaad :P

Ik vind Conte nog slechter nieuws voor Donny die past helemaal niet in de speelstijl van Conte ik ben bang dat hij naar de tribune wordt gestuurt als Conte komt.

26 oktober 2021 om 11:36

Ik denk dat het juist wel goed nieuws is voor Donny. Conte speelt altijd 3-5-2. Naast de belangrijke wingbacks heb je dan 3 centrale middenvelders die spelen met de punt naar achteren. Ik denk dat McTominey of Matic dan als meest verdedigende middenvelder gaat spelen. En de andere middenvelders dat moeten echt box to box spelers zijn. Donny kan dat. Een kwaliteit van hem is dat hij veel loopvermogen heeft. Hij zou dan waarschijnlijk moeten concurreren met Pogba en Fred. Ik denk dat Bruno Fernandes zich het meest zorgen moet maken als Conte komt. In zijn systeem is er geen ruimte voor een aanvallende middenvelder.

26 oktober 2021 om 11:43

Haha soccerino en dan? Bruno fernandez op de bank ipv donny, donny mag zijn veters nog niet strikken.

26 oktober 2021 om 11:48

Bruno die zich het meest zorgen moet maken? Bedoel je dezelfde bruno die afgelopen jaren ervoor heeft gezorgd dat Ole zijn baan nu nogsteeds heeft?

26 oktober 2021 om 11:48

Soccerino Bruno Fernandes kan zich echt wel aanpassen aan het spel van Conte en zal daarin vanzelfsprekend beter presteren dan Donny. Eriksen heeft zich ook aangepast aan het spel van Conte

26 oktober 2021 om 12:05

Ja leuk en aardig wat hij de afgelopen seizoenen heeft laten, maar een nieuwe trainer zal gelijk zeggen dat iedereen op 0 begint bij hem. Bruno Fernandes heeft het nu al lastig sinds Ronaldo is gekomen, omdat hij niet meer de sterspeler is. En het wordt voor hem niet makkelijker als er een nieuwe trainer komt die in een hele andere andere systeem wil gaan spelen. Eriksen wordt hier als voorbeeld genoemd. Maar dat is een argument die tegen je werkt. Hij heeft het erg lastig gehad in Italië en hij heeft veel op de bank gezeten. Conte speelde bijna altijd met Barella en Sensi. Spelers die kwalitatief minder zijn, maar wel veel beter in zijn systeem passen.

26 oktober 2021 om 12:13

Ja en uiteindelijk heeft Eriksen zich aangepast en is hij belangrijk geworden onder Conte. Bruno Fernandes is een speler met veel verschillende kwaliteiten. Ik zie in hem wel een centrale middenvelder die een creatieve rol kan invullen. Iemand die zich zorgen zou moeten maken is Aaron Wan Bissaka

26 oktober 2021 om 12:31

@soccerinofcu,

Jij doet net alsof hij dit seizoen niks laat zien. 3.8 keypasses per wedstrijd daarmee is hij de man die de meeste kansen creëert in de premier league. De helft haalt van de Beek nog niet in zijn beste seizoen in de eredivisie. Daarnaast denk jij nou echt dat hij meer loopvermogen heeft en een betere box to box speler is. Ik denk dat Bruno Fernandes gewoon op alle onderdelen een betere speler is.

26 oktober 2021 om 14:24

Jij weet niet wat er in de kleedkamer gebeurt. Misschien is er wel geloot over wie de veters van Fernandes mag strikken en heeft Donny gewonnen..

26 oktober 2021 om 11:39

Elke ander trainer is beter nieuws voor Donny momenteel. Hij kan moeilijk nog minder spelen dan nu. Conte zal het tenminste zeggen als hij niet in de plannen voorkomt ipv elke wedstrijd 90 minuten op de bank te zitten.

26 oktober 2021 om 11:42

Ik heb mijn twijfels bij Conte. Een combinatie Frank De Boer - Mark Van Bommel lijkt me niet verkeerd

26 oktober 2021 om 11:47

Pak Martinez maar, gratis.

26 oktober 2021 om 11:52

Geen een trainer zou voor donny uitmaken, Hij heeft nou eenmaal de teveel concurentie op zijn plek. Donny of bruno? iedereen zou bruno kiezen. Was van te voren al te verwachten en is uitgekomen.

26 oktober 2021 om 11:47

Slechter dan onder OGS??Voor Donny en heel United is alles beter dan OGS.Elke andere trainer was weg gestuurd. Maar bij United weer niet. Wat een drama bestuur daar. Wordt weer tijd voor Glazers out protesten

26 oktober 2021 om 11:47

Heeft Conte altijd 352 gespeeld dan? Opzich vind ik dat helemaal geen gek systeem. Zowel Pogba als Bruno kan je er dan inzetten en je hebt wat meer defensieve zekerheid. In principe zal tegen defensieve teams ook gewoon Wan-Bissaka centraal kunnen, Donny naast Pogba, evt Greenwood vanaf rechts of Cavani in de spits ten koste van Rashford.

De Gea
Lindelof
Varane
Magarui
WanBissaka
Mctominay
Pogba
Shaw
Bruno
Rashford
Ronaldo
26 oktober 2021 om 11:55

Misschien Frank de Boer aanstellen? Kan doe Donny ook gelijk opstellen.

26 oktober 2021 om 11:57

Waarom wil iedereen Donny erin bij utd? Hij komt er tekort voor een ze hebben het al zwaar genoeg met deze trainer. Donny moet gewoon vertrekken naar een stapje lager. Ik zou zelfs durven te stellen dat hij bij het huidige Ajax geen vaste basisplaats zou hebben, dus waarom wel bij utd? Doe de stap die Klaassen heeft gezet en dan met ritme en minuten in de benen weer een nieuwe stap, of ik terug naar Ajax en weer in de kijker bij oranje.

Ik zie ze nog prima resultaat pakken tegen Spurs ook want die bakken er ook niks van, en dan heeft 'ie weer wat krediet opgebouwd...

Haha wel typisch Man U om weer slecht beleid te voeren.

Weer gewoon weggegooide jaren en aan blijven modderen.

26 oktober 2021 om 12:23

Ze zouden Mark van Bommel kunnen polsen. Die is recentelijk vrij gekomen

26 oktober 2021 om 12:24

Ik kan dit echt niet geloven. Ze hebben Ronaldo en een prima selectie en maar aan blijven kloten met die noob Ole. Geen enkele andere club heeft zoveel ex spelers die pundits zijn, Keane, Neville, Ferdinand, Hargreaves, Scholes etc. Het kwam door deze heren dat Louis en Mourinho zo snel ontslagen waren omdat elke tabloid in Engeland hun quote, dat terwijl ze zelf geen training ervaring hebben. Voor hun vriendje blijven ze echter maar met excuses komen. Ferdinand is de enige die nu kritiek op Ole heeft geleverd na die beschamende nederlaag maar Ole word door heel veel mensen beschermd waar het bestuur van United voor buigt.

26 oktober 2021 om 17:14

Ik ben echt benieuwd wanneer ze het nou eindelijk weer eens op de rit gaan krijgen. Sinds Ferguson weg is heeft er af en toe wel een oké seizoen tussen gezeten, maar het lukt ze nog steeds niet om consistent weer de aansluiting met de Europese top te vinden... En maar trainers verslijten en van de sterren geen team kunnen maken.

Als je toch een dead man walking bent, kun je beter maar je publiek gaan proberen te vermaken. Wat echt prima zou moeten kunnen met dit team. 4-1-2-3 zou dit team uitstekend passen. Je zou zelfs een kunnen proberen Pogba centraal achterin te laten spelen naast Varane. Gelijk ook een plekje voor Van de Beek gecreëerd.

26 oktober 2021 om 11:34

Ja natuurlijk. Je gaat Pogba misbruiken op een verkeerde positie voor een speler die twee klassen minder is

26 oktober 2021 om 11:58

haha wat een reacties. Ik kan mij herinneren dat er ook zo gereageerd werd toen Rijkaard (en zelfs Davids) centraal achterin kwamen te spelen. Voor de jongeren op dit forum: Nederland werd Europees kampioen met centraal achterin Koeman en Rijkaard. Ajax won de CL met achter Rijkaard en Blind. Dus twee keer met nul snelheid naast hem. Naast Pogba staat wel snelheid. Davids speelde er natuurlijk maar zelden, maar ook die had op die positie een wereldtopper kunnen worden.

26 oktober 2021 om 12:04

951, ik ben geen jongere maar weet wel dat tijden en dus ook het voetbal veranderd zijn. Daarnaast moet je naar het profiel vd speler kijken, want Pogba is zowat het tegenovergestelde van Rijkaard. Pogba wil de creatieveling spelen en showboaten, als jij mij een comp kunt laten zien waarin Rijkaard 10x showboat krijg je een euro. Pogba centraal achterin is simpelweg vragen om problemen, helemaal als je daar Varane naast zet die goed gemaakt werd door Ramos.

26 oktober 2021 om 12:16

Ik denk dat Pogba het echt uitstekend zou kunnen. Rijkaard kon het. Gullit kon het. Dan Pogba (een soort van mix) ook. Dat het voetbal veranderd is klopt uiteraard, maar het is nog steeds 11 tegen 11 hoor. En met Pogba als opkomende CV breng je mijn inziens ieder team in de problemen. Daar zijn alle 5-3-2's namelijk niet op berekend. Misschien niet het perfecte voorbeeld: maar zie het doelpunt van Alaba zondag.

26 oktober 2021 om 12:23

Pogba op de transferlijst , lijkt me de beste plek voor hem altijd de eerste die verzaakt, mega overschatte speler.

snap ook niet zo de kritiek op Donny die heeft in tegenstelling tot een hoop van zijn teamgenoten wel gewoon in een basiselftal gestaan waarmee een halve finale championsleague is gehaald . (had finale moeten zijn zelfs) dat zie ik deze zogenaamde leiders bruno en pogba niet doen, Donny is een dienende speler en dus niet te vergelijken , er moet gewoon een betere speler in plaats van pogba of bruno komen daar kan Donny makkelijk naast . met bruno en Pogba zal het succes niet komen omdat andere clubs er betere spelers hebben lopen als leiders

26 oktober 2021 om 12:26

Ik volg jou niet helemaal meer. 5-3-2 en toch Pogba en Varane samen achterin? Opkomende CV's bij een 5-3-2 en dan Alaba als voorbeeld die in zowat altijd in een viermans defensie speelt? En welke club speelt met 5 achterin en opkomende CV's?

26 oktober 2021 om 13:28

"Ajax won de CL met achter Rijkaard en Blind."

Dan moet je het ook goed zeggen. Het Ajax met Rijkaard speelde 3-4-3 waarbij Rijkaard meestal doorschoof naar het middenveld.

Davids heeft inderdaad weleens op 4 gespeeld maar niet heel vaak. Ik kan het mis hebben maar ik dacht dat Davids tegen Dortmund op 4 heeft gespeeld en dat deed hij inderdaad naar behoren.

26 oktober 2021 om 13:50

Ik denk dat ie zn advocaatje iets te vroeg genomen heeft vandaag

26 oktober 2021 om 11:35

Waaaattt Pogba centraal achterin?

26 oktober 2021 om 11:36

Jep, Pogba centraal achterin naast Varane die zonder leider verzuipt, goed plan. Zet anders Matic daar nog voor om het in zijn eentje te belopen.

26 oktober 2021 om 11:38

Pogba centraal achterin, wat heb jij op de vroege morgen gerookt?

26 oktober 2021 om 14:27

Voor het seizoen begin, kwam OGS zelf met het verhaal. Dat hij aanvallender wilde gaan spelen. In een 433 systeem.
Nog steeds houdt hij vast aan 2 cvm. Die ruk blijven en mogen blijven spelen.
Zieltjes probeert te winnen door spelers uit eigen opleiding te laten spelen.
Die gaat echt niet ineens de boel omgooien.

En dan wil ik het niet eens hebben over jou ingevulde positie van pogba hebben

Ik denk dat het niet eens zozeer aan solskjaer ligt .. heeft een arsenaal aan filmsterren in zijn selectie die allemaal denken dat ze de beste zijn en het grootste probleem is die abominabel slechte verdediger Maguire... oke het is niet alleen zijn fout maar wat is die slecht man.... 9 van de 10 goals zijn zijn schuld.. ben sowieso een liverpool fan.. 😀

26 oktober 2021 om 11:33

Hoe kan het niet aan Solskjaer liggen? 3 jaar dezelfde matige ellende met af en toe een opleving. Geen lijn of spelopvatting te ontdekken, nog steeds niet.

26 oktober 2021 om 11:47

Ligt echt wel aan zijn tacktieken. Geen spelplan, spelers weten echt niet wat hun taken zijn. Tegen Liverpool zie je plots Bruno druk zetten maar niemand volgt. Tegen de tijd dat Greenwood en Wan Bissaka mee druk zetten zijn ze te laat en worden ze uitgespeeld. Alles resulteerde uiteindelijk tot de 1e goal. Shaw en Maguire zijn zeker in verschrikkelijke vorm maar Solskjaer heeft bijna nooit de nul gehouden. Dan ligt het echt wel aan de organistatie.

Super beslissing van United. Wil zo lang mogelijk genieten van de klagende gezichten van Ronaldo, Pogba en Bruno. Ronaldo zou het even allemaal regelen toch? Hij heeft immers Real ook in zijn eentje 4x CL bezorgd en Portugal EK.

26 oktober 2021 om 11:44

Toen was Ronaldo wel een stuk jonger. Dat gaat hij op deze leeftijd niet meer doen

26 oktober 2021 om 12:21

Nafinho, wat sta jij treurig in het leven. Genieten van ongeluk van anderen. En niemand heeft beweert dat Ronaldo het wel even zou regelen. Dat het verschil kan maken is wel degelijk waar. Je mag met wat meer respect naar dergelijke spelers gaan kijken. Dat maakt het leven leuker.

26 oktober 2021 om 13:00

Ongeluk? Als klagende gezichten een ongeluk is dan sta jij pas treurig in het leven, schat.

Toen Mourinho met 1-3 verloor van een Liverpool dat 97 punten pakte, werd hij meteen ontslagen. Solskjaer mag maar blijven aanmodderen wat wel een onbegrijpelijke beslissing is. Voor alle top 6 supporters in Engeland is het wel een goede beslissing hahaha

26 oktober 2021 om 11:44

Hahaha, jij bent echt obsessed. Jij betrekt bij elk topic je pure haat voor Ronaldo. Ik geef alleen mijn mening over de huidige situatie. Vervang de naam Mourinho door Van Gaal, die een FA Cup pakte met een veel mindere selectie en alsnog uit zijn functie werd ontheven. Dat verandert niks aan mijn ount. Mourinho was slechts een voorbeeld over hoe de standaarden van een grote club als United flink gedaald zijn.

26 oktober 2021 om 11:32

Vergeet niet dat bijna heel de selectie tegen Mourinho was gekeerd destijds. Niet dat Solskjaer het verder wel goed doet ofzo

26 oktober 2021 om 11:41

Daar heb je een punt Japie, maar ik geloof dat de spelers het ook niet meer hebben op Solskjaer, vooral een invloedrijke speler als Ronaldo niet.

26 oktober 2021 om 11:46

Mee eens, maar ik denk dat Solskjaer er sowieso uitvliegt en dat ze momenteel nog in onderhandeling zijn met zijn opvolger

26 oktober 2021 om 11:54

Is ook zo, want 9 vd 10 keer dat het vertrouwen uitgesproken wordt ligt de coach binnen 2 weken buiten.

26 oktober 2021 om 12:17

Dat noemen ze ook wel "vriendjespolitiek"

Je kunt Zidane of Conté aanstellen, wellicht over een half jaar niet meer. Waarom doe je het gewoon niet?

26 oktober 2021 om 11:34

Om Ten Hag aan het einde van het seizoen aan te kunnen stellen🤷‍♂️

26 oktober 2021 om 11:49

Toch kan Ten Hag ook een risico zijn. Een geweldige coach natuurlijk maar hij heeft nog nooit met een groep van grote ego's gewerkt

26 oktober 2021 om 11:53

Maar Ten Hag gaat niet komen. Die heeft niet voor niets zn contract verlengd. En zei afgelopen week nog dat ze middenin de opbouw zaten om de topclubs van Europa te ergeren. Bovendien past Ten Hag niet in Engeland. Die wil naar Duitsland.

Solskjaer doet het idd slecht maar dat deden Moyes, Van Gaal en Mourinho het ook bij United. Is het dan zo moeilijk om een coach te vinden die past bij je materiaal en visie? Ik neem aan dat ze bij United toch wel een bepaalde huisstijl en idee hebben over hoe ze willen spelen. Anders wordt het sowieso lastig een coach te vinden die United weer aan de top krijgt

26 oktober 2021 om 11:49

Japie: Moyes mocht natuurlijk geen honderden miljoenen investeren zoals Mourinho, Van Gaal en Ole dat wel mochten.

Ik blijf erbij dat ze Moyes te snel ontslaan hebben.

26 oktober 2021 om 11:51

Daar heb je zeker een punt. Die heeft alleen Fellaini en Mata mogen halen en deed het daarmee niet echt slechter dan zijn opvolgers

26 oktober 2021 om 11:54

Hebben ze ook. Kijk wat Moyes nu neerzet bij The Hammers, als het zo doorgaat speelt hij straks gewoon CL met hun.

26 oktober 2021 om 12:25

Moyes werd dan wel 7e i.p.v. 2, 3 of 4e. Het seizoen waarin Mourinho 2e werd met United vond ik het beste post-Ferguson seizoen so far.

26 oktober 2021 om 12:44

Zo mooi haha. Je bent precies zo n tokkie als Derksen. Heel veel roepen en schreeuwen en als je voor de zoveelste keer fout zit, gewoon schaamteloos over iets anders beginnen en daar over lopen schreeuwen.
Ole was toch de oplossing?
Zet de prestaties van Mourinho en Ole naast elkaar...lol...

26 oktober 2021 om 12:51

Hey Monique, wat vond je van de 6-1 nederlaag van Roma? Of reageer je enkel wanneer je in Mourinho zijn voordeel kan praten? Zoals nu, want ja Mou deed het inderdaad beter dan Ole.

26 oktober 2021 om 12:59

Volgens mij werd Ole ook gewoon tweede in de PL Monique dus wat is je punt? Uiteindelijk zijn beide coaches tekort geschoten

26 oktober 2021 om 13:15

Tweede met 15 punten minder ofzo..
Nee idd even goed...
Daarnaast won Mourinho een El finale, tewijl Ole m verloor. En dan te bedenken dat Ole cheatcode cr7 tot zn beschikking heeft...

26 oktober 2021 om 13:20

Jij gaat ervan uit dat er visie is. Maar als jij van Gaal op laat volgen door Mourinho (tegenovergestelde visie/principes) en daarna Solksjaer (geen visie/principes) dan kun je toch zien dat er geen visie is binnen de club. Overigens hadden zowel Mourinho als van Gaal het echt wel stuk beter gedaan met deze selectie en hebben ze minder krediet gekregen dan deze flapdrol. Moyes was helemaal geen goede coach, misschien heeft ie ontwikkeling doorgemaakt ik volg hem niet maar zijn ontslag was logisch. Was te licht voor de job al helemaal als opvolger van Fergusson.

Goed zo, tijd gunnen die man.

Geweldig bestuur hebben ze daar bij United, echt.

26 oktober 2021 om 14:31

Haha zielig mannetje, wacht maar tot jouw clubje het slecht doet, dan piep je wel anders..

26 oktober 2021 om 14:39

Hah, heeft Arsenal het zo goed gedaan de afgelopen jaren?

Wat is het toch een puinhoop in het bestuur van man united. Zo durven daar nooit knopen door te hakken.
Al jarenlang zien wij dat Ole niet de juiste man is voor dit team. Er zit geen enkele progressie in het spel en dit terwijl ze toch wel echt een leuk elftal hebben.

Zet bijvoorbeeld een ten hagh voor deze groep en geef hem ook de tijd die Ole heeft gekregen en ik weet het wel zeker dat er een wereld van verschil zou zijn in manier van spelen alswel de resultaten

Die Neville is toch ook echt niet serieus te nemen, daar moet je even van bijkomen. Lachwekkend. Hoe dan ook, seizoen van United officieel voorbij nu. Dit gaat nooit wat worden.

Terecht en verstandig besluit natuurlijk. Ole is de juiste man, maar deze groep heeft tijd nodig om aan elkaar te wennen. Er zit veel talent in de groep met o.a. Sancho en Lingard, wat alleen maar beter naar het veld vertaald kan worden met een bewezen trainer als Ole.

Tja Solksjaer balans tegen toptrainers is juist aardig goed. Het is eerder dat Man United het al jarenlang verpest tegen de kleinere teams, omdat ze steeds maar weer een gebrek aan creativiteit vanuit achteruit missen.

Kampioen worden wordt lastig, maar met dit materiaal moet je toch veel stabieler kunnen presteren? Als het klopt dat een deel van de selectie niet meer achter de trainer staat, dan zijn zijn dagen geteld… ben het wel eens dat op dit moment bij een grote club als United een man met ervaring voor de groep moet komen te staan om verder verval tegen te gaan, dat zie ik Solskjaer niet doen. Zou dit volgend seizoen niet een mooie klus voor Ten Hag kunnen zijn of heeft hij geen genoeg ervaring?

Wat een bestuurlijk geklungel bij Man United. Ieder daadkrachtig bestuur had deze tactische onbenul allang op non-actief gesteld. Hoe lang mag hij nog aan blijven modderen? Hij verpest Cristiano’s laatste jaren op topniveau en laat een geweldige selectie voetballen als een stel natte kranten. Ik denk dat Conte en Zidane staan te springen om bij een club als United aan de slag te gaan, alhoewel er ook geruchten klinken dat Zidane alleen het Franse nationale team wil trainen.

26 oktober 2021 om 11:39

Sowieso is het bizar bij United. Solskjaer is al de vierde coach op rij die flopt

Hmm, meestal als de leiding vertrouwen uitspreekt wordt je 2 dagen later ontslagen toch? Of is dat alleen in Nederland? Ik zie weinig progressie in dit team en hoe ze spelen

Als Ronaldo niet de transfer naar United had gemaakt dan had United nog veel minder punten gehaald. Ronaldo is een topspeler in een buitencategorie, die zelfs een wedstrijd voor je kan winnen al ben je Frank De Boer.

Ik begrijp niet dat de leiding van United niet in ziet dat United punten pakt op individuele klasse van spelers zoals Ronaldo, Fernandes, Pogba etc en het niks te maken heeft met Ole.

Ole is klaar. Maarja dat was hij eigenlijk de afgelopen seizoenen al. Meerdere keren tactisch overklast door managers als Rodgers en Arteta en dat zijn niet eens de top managers. Maar die spelers mogen zichzelf ook wel in de spiegel kijken, lekker makkelijk om nu naar Ole te wijzen als het slecht gaat zodat ze zelf hun verantwoordelijkheid kunnen ontlopen. Die shaw was toch de beste linksback in de wereld volgens United fans? Waar zijn nu de kritieken dan? Over Maguire en AWB hoef ik het niet te hebben. Bruno laat zich nooit zien in topwedstrijden…

26 oktober 2021 om 11:45

Ach joh, Dan James was al bij zijn komst beter dan Pepe. Die Williams zou ook snel wereldtop zijn. Beiden zijn nu weg. Wij kunnen onze spelers goed overschatten, maar die van Utd zijn echt nog een stapje erger.

26 oktober 2021 om 11:55

Arsenal en Man united fans zijn beide onuitstaanbaar meestal. Zal wel door die heerserij zijn geweest in eerdere jaren. Moet toch heerlijk voor de rest van de wereld zijn om te zien hoe erg die clubs zijn afgezakt..

26 oktober 2021 om 14:47

Bedoel je die Pepe waarvan jij zei dat die de EPL zou kapot spelen, die Pepe? Bescheidenheid siert de mens normaal gesproken.

26 oktober 2021 om 14:54

Nee ik bedoelde die Malen waarvan jij zei dat die voor minimaal 40 miljoen verkocht zou worden omdat die aantoonbaar meer kwaliteit, let op kwa-li-teit, dan vd Beek heeft. Ga toch lekker met je blokken spelen Feno en laat de grote mensen discussiëren.

26 oktober 2021 om 15:08Aldus de persoon die zei dat Pepe de EPL kapot zou spelen. Ik denk dat die uitspraak toch wat lachwekkender is, maar dat weet je zelf stiekem ook wel. Nogmaals, bescheidenheid siert de mens. Je basht ook in dit topic weer op United terwijl je dat anderen vaak kwalijk neemt als het om jouw club gaat. En het dan over de grote mensen hebben.

26 oktober 2021 om 15:22

Echt Feno, ik begrijp er niets van waarom jij maar terug blijft komen op een uitspraak van mij die uiteindelijk niet klopt. Mogen mensen hun verwachtingen en gedachtes niet meer delen hier omdat de grote Feno ze er te pas en te onpas aan gaat herinneren als het niet klopt? Heb je echt niets beters te doen? Ga fietsen man kleuter.

26 oktober 2021 om 16:44

En hier reageer je dan weer niet op, zo typisch.

26 oktober 2021 om 16:53

Ik zou er niet zomaar over beginnen, het was een reactie op jouw uitspraak hierboven over James en Pepe. Dan is mijn reactie daarop legitiem en heeft het een verband met elkaar. Je mag alles roepen en voorspellen, alleen ontken jij vaak uitspraken die jij in het verleden hebt gedaan.

26 oktober 2021 om 17:04

Hahah, ja maak jezelf nog meer wijs...man man man.

26 oktober 2021 om 17:14

Dit zijn dan telkens de oneliners die je gooit, ook zo voorspelbaar. Jammer dat je het altijd persoonlijk moet maken. Ik kom tenminste altijd met argumenten en houdt het netjes.

26 oktober 2021 om 17:22

Logisch, jij komt altijd met dezelfde argumenten of nee wacht, jij komt altijd met dezelfde referentie naar wat ik ooit gezegd heb. Ik hoef het niet persoonlijk te maken, want jij hebt het al lastig genoeg met jezelf om zoveel energie in mij te steken. Ik vind het lief hoor, maar ik denk dat je die energie beter kunt gebruiken om jezelf niet telkens onsterfelijk belachelijk te maken. Mensen zijn jou al zo ontzettend beu dat er bijna niet meer op je gereageerd wordt en dan snap ik wel dat je vol erin gaat als er dan iemand wel reageert.

26 oktober 2021 om 18:06

Maar als ik zeg dat Arsenal goed speelde tegen Villa, dan kijk je er helaas bewust overheen. Het is vaak ook het willen lezen wat je wilt lezen.

26 oktober 2021 om 18:25

Nope, ik kijk niet eens meer naar wat jij te melden hebt behalve als het een reactie op mij is want dan krijg ik een bericht en zelfs dan laat ik het regelmatig gaan want het is toch telkens dezelfde kletspraat.

PS. Ik persoonlijk maken? Jouw eerste reactie op mij is al persoonlijk. Goudvis.

26 oktober 2021 om 18:43Laatst reageerde je nog wel op mij in een United topic waar die reactie even later van je werd verwijderd. Dus blijkbaar zit ik toch nog steeds in je hoofd. Hier laat ik het bij uit respect voor vz.

27 oktober 2021 om 10:32

Die werd niet verwijderd, dat had ik zelf gedaan om een ban te voorkomen. Maar serieus, hoe kan ik in je hoofd zitten als ik letterlijk op een reactie reageer? Je bent af en toe zo aan het raaskallen. Jij bent degene die mij in reacties noemt zonder dat ik actief ergens deelneem, jij bent degene die alles onthoud wat ik ooit gezegd heb -zover terug als de jaren van Wenger- en jij bent degene die elk topic waar Arsenal niet wint hetzelfde riedeltje komt opdreunen op zoek naar interactie. Ik hou me met mijn eigen zaken bezig, maar heb last van jou omdat je telkens iets tegen mij wilt zeggen. Ik heb jou eerder al verzocht nooit meer op mij te reageren, maar jij blijft bezig....hoe zit jij dan in mijn hoofd? Eerder andersom vrolijke vriend.

26 oktober 2021 om 11:51

Shaw en Maguire waren heel goed vorig jaar en ook op het EK. Dan zijn ze op vakantie gegaan en hebben ze amper een voorbereiding mee gekregen. In plaats dat Solskjaer daar rekening mee houdt dropt hij hun meteen in de basis en laat hij hun elke match spelen. Maguire trainde 1 keer mee na paar weken out en mocht direct tegen Leicester en het resultaat was er naar. Hij maakt heel slecht gebruik van zijn kern en spelers uit vorm mogen altijd staan. Om maar te zwijgen over zijn tactische keuzes.

26 oktober 2021 om 12:17

En waarom geldt dit niet voor Chiesa, Jorginho, Barella, Rice, Saka, Walker, Chiellini, Bonucci, Immobille, Mount, insigne, Verrati etc? Die speelden ook allemaal een EK finale en zijn allemaal goed bezig dit seizoen. Vind het maar een zwak excuus om eerlijk te zijn. Maguire is gewoon een gemiddelde verdediger.. niet meer niet minder. Shaw is ook niet na 1 goed seizoen zonder prijzen opeens de beste linksback in de wereld.. overschat omdat ze Engels zijn.

26 oktober 2021 om 12:37

Het is natuurlijk persoonlijk voor elke speler maar de vb die je geeft zijn helemaal niet zo top bezig. Mount en Saka hebben het moeilijk vb, al begint Mount nu terug door te komen en Tuchel roteert tenminste wat hem en Jorginho helpt.
Juve een heel moeilijke start van het seizoen, ook daar hebben de spelers het moeilijk. Verrati maar de helft van de wedstrijden meegedaan. Als je zelf gevoetballed hebt dan weet je hoe belangrijk een voorbereiding is. Een trainer moet daar goed mee omgaan en zien wie al dan niet achterstand heeft...

26 oktober 2021 om 12:58

Ja daar ben ik het wel mee eens maar het is seizoen is nu al wel weer even bezig. En het problem van United was niet het begin van het het seizoen maar juist de laatste weken..

26 oktober 2021 om 15:33

Die waren niet zo goed, dat viel reuze mee. Dat zeg je waarschijnlijk enkel vanwege de finale plek. Engeland speelde met vijf verdedigers, dat maakte het 80% makkelijker voor Maguirre en Shaw. Shaw die weet dat die zijn directe tegenstander weleens mag laten lopen en Maguirre die weet dat de twee andere centrale verdedigers hem ook ondersteunen. Zo was Ron Vlaar ook goed in 2014 door het systeem, terwijl het eigenlijk een enorm gemankeerde verdediger was. Beiden zijn niet goed genoeg waar Maguirre echt totaal niet weet wat er om hem heen gebeurt en als die een beetje te maken krijgt met druk en snelheid, dan zie je wat voor enorm matige verdediger het eigenlijk wel niet is. Heeft niets te maken met het missen van een voorbereiding.

27 oktober 2021 om 09:20

Ze hebben heel het jaar door goed gespeeld en op het EK doorgetrokken. Bij Man United speelden ze in 4mans verdediging dus je argument gaat niet op. Natuurlijk heeft hij zijn beperkingen maar er zijn weinig 100% complete verdedigers. Je kan bij iedereen iets opmerken. Een goede voorbereiding is altijd heel belangrijk, weet toch iedereen.

Gelukkig hij mag voorlopig blijven. Ik was al bang dat hij ontslagen zal worden maar als Liverpool supporter vind ik dit heel goed nieuws

Onbegrijpelijke beslissing, met een beetje pech verspeel je, met een team zonder vertrouwen in de manager, punten bij Villareal en Atalanta en lig je uit de Champions League. In de competitie wordt het al moeilijk genoeg om bij de eerste vier te eindigen en zie Ronaldo geen zin hebben om in de Europa League of lager te spelen.

Generatie : van bommel / solskjaer / de boer allemaal net niet begin eens bij kleinere clubs en bouw je carrière op

26 oktober 2021 om 11:56

Solskjaer is begonnen bij een kleinere club. Ff de feiten checken voordat je hem in dat rijtje zet. Die is ook al sinds 2010 bezig als hoofdtrainer bij kleinere clubs.

26 oktober 2021 om 11:56

Ole heeft een kleinere club getraind en is daar kampioen geworden. Echter blijkt dat hij de hoogste trede niet aan kan, iedereen kan miljoenen uitgeven en goede spelers kopen maar alleen toppers kunnen die ook goed samen laten spelen.

26 oktober 2021 om 12:55

Sinds Guardiola bij Barca denkt men dat elke ex voetballer een topmanager is die meteen bij de absolute top kan instappen.

Normale gang van zaken is dat je langzaam aan richting de top gaat. Ole had eigenlijk eerst een tussenstap bij pakweg Aston Villa of West Ham moeten maken. En als dat goed gaat, dan pas naar een club als United.

Maar Ole deed het goed als interim-trainer en op basis daarvan werd hij aangesteld.

Maar goed dat ze nog een beschuldigende manager hebben om naar de trainer te wijzen. Anders was t klaar geweest

26 oktober 2021 om 11:55

Precies dit. @Sjikkes. Ik vond het ook al zo'n vreemde zin.

26 oktober 2021 om 12:03

Ja hè. Achja, kan gebeuren. Ik had er wel schik om.

Niets anders verwacht van deze incompetente bestuur die hem al veel te lang aan boord houdt. Dat Neville hem ook blijft verdedigen is ook geen verassing want het zijn vrienden natuurlijk. Een week langer of niet zal uiteindelijk geen verschil maken want ik geloof niet dat United zich plots herpakt nu, zeker omdat sommige spelers het ook niet meer in hem zien zitten.

Het kan niet zo zijn dat alle trainers mislukken. Sinds Ferguson is niemand succesvol geweest.
david Moyes, Van Gaal, Mourinho.
Er worden structureel matige spelers ingekocht. Er zit geen idee achter. De club mist voetbal ideeen.
ze weten niet wat ze willen.
er had allang een grondige evaluatie van de organisatie hadden moeten plaatsvinden.

26 oktober 2021 om 12:10

Mee eens, maar het grote probleem is dat de baas binnen het bedrijf het lievelingetje is van de eigenaars. Je hebt dan min of meer een slager die z'n eigen vlees keurt. Bovendien lijken de eigenaars zich meer bezig te houden met het financiele rendement en op dat vlak was Woodward wel nuttig. Dan kun je zo'n evaluatie wel vergeten, want dan moeten ze zichzelf evalueren. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Het is allang duidelijk dat Woodward er binnen het voetbalbedrijf he-le-maal niets van gebakken heeft. Het is maar dat Manchester United een commercieel bolwerk van jewelste is, want anders was de club allang hevig afgegleden. Dat zou eeuwig zonde zijn geweest.

26 oktober 2021 om 12:30

Ferguson is ook wel vertrokken op het moment dat de teruggang al was ingezet. Jongens als Giggs die op hun achterste benen liepen, andere jongens uit de succesperiode die al gestopt waren.

En door de opkomst van andere clubs met rijke eigenaren zoals City, Chelsea en Liverpool werd de concurrentie juist steeds sterker.

Ik vind het een beetje dubbel op. Ik denk ook dat Solksjaer er weinig van bakt en er is ook geen lijn in het spel van Manchester United te bespeuren, maar wat je ook al een tijdje ziet op de momenten dat het wel aardig gaat, is dat de sterkhouders de zwakheden van de ploeg enorm verbloemen. Die verdediging ontstijgt de gemiddelde Premier League ploeg niet en ze hebben ook veel spelers die goed zijn, maar niet fenomenaal goed. Als je ziet wat die club in de afgelopen 7 jaar gespendeerd heeft en je kijkt naar de prestaties, dan is dat echt ver beneden peil. Het is onbegrijpelijk dat de trainers continu geslachtofferd werden, terwijl het echte probleem jarenlang heeft mogen klungelen. Die Woodward is echt een groot probleem voor het voetbalbedrijf van Manchester United gebleken.

De ramptoeristen op VZ hebben blijkbaar geen enkel historisch besef rondom Manchester United. De meest legendarische trainer aller tijden eindigde in zijn beginperiode nota bene op de 11e,12e en 13e plaats.

26 oktober 2021 om 13:22

Vermeld er dan ook bij dat Ferguson in zijn eerste volledige seizoen 2e werd en ook een FA Cup won in zijn 3e volle jaar. Het seizoen daarna won hij van Cruijff's Barca in de finale EC 2. Echt wel wat anders dan wat Ole nu doet lijkt me.

26 oktober 2021 om 13:46

Ole is toch ook gewoon 2e en 3e geworden? Met een beetje mazzel had ook hij de EL gewonnen. Halve finale FA cup gehaald en uiteindelijk de eerste coach die het Post-SAF voor elkaar kreeg om twee maal op rij in de top 4 te eindigen.
Vind hem zo slecht nog niet.


26 oktober 2021 om 13:53

Bijna is niet helemaal, Utd moet altijd voor de prijzen meedoen en er ook wat van winnen, helemaal als je kijkt naar wat er uitgegeven is. Ik vind Ole ook geen slechte coach, maar dat zeg ik alleen maar omdat ik graag wil dat ie blijft en aan mag blijven modderen.

26 oktober 2021 om 15:09

Maar beste man, hij doet toch gewoon mee om de prijzen? Zijn huidige prestaties bij United tonen enorm veel gelijkenis met die van SAF. Met hem is aangetoond dat het wellicht kan baten om een coach wat tijd te geven.

26 oktober 2021 om 15:53

fiorenoord, en heb je ook gezien hoe Fergie zijn teams liet spelen tov hoe ze onder Ole spelen? Daar zit vrijwel geen gelijkenis in.

26 oktober 2021 om 20:15

Dan denk ik eerder dat jij nooit verder bent gekomen dan een samenvatting van een van de uitspattingen. Het was eigenlijk 9 van de 10 keer enorm stroef en vaak werd pas laat in de wedstrijd, door het brengen van een topper die op de bank begon, de winst veilig gesteld.

27 oktober 2021 om 10:25

We hebben het dan nog wel over de beginjaren van Fergie he, niet in de PL maar toen nog League One.

26 oktober 2021 om 14:50

Vergeet niet te melden dat Ferguson geen last had van City en maar kort van Chelsea. Ik wil niets af doen aan zijn grootheid en geweldige prestaties, maar als hij was doorgegaan als trainer had hij ook geen hoofdprijzen meer gepakt.

26 oktober 2021 om 15:13

Geen last van City, maar wel van het beste Arsenal aller tijden. Ook was bijvoorbeeld een Blackburn Rovers destijds ijzersterk en beschouwde men Newcastle United als topclub. Gedurende de jaren veranderen de dominante ploegen en SAF heeft ze gedurende zijn hele carrière het hoofd geboden.

Hoe wijs je met een beschuldigende manager naar een trainer?

Wanneer Bruno een goeie dag had, leek het als ManU aardig speelde. Maar over het geheel genomen is het allemaal best matig geweest. Al met al best wisselvallig. Nooit echt een harde aanleiding geweest om hem weg te sturen, opzich goed dat ze niet geen gehaaste beslissingen hebben genomen, maar nu lijkt het moment toch wel aangebroken. Zeker als de spelers al vraagtekens zetten bij zijn kwaliteiten. Het einde is in zicht.

Ik snap het bestuur echt niet. Dit is gewoon uitstel van executie. Iedereen weet dat het niet meer werkt en er geen vooruitgang geboekt wordt met Ole aan het roer. Winst op Spurs en Atalanta zou niks veranderen aan het langdurige probleem. Namelijk dat United voetbalt zonder visie en idee. Als het al niet uit de klauwen is gelopen zal dat sowieso op den duur gaan gebeuren. De sentiment voor Ole is bewonderingswaardig, maar als je nog iets wil maken van het seizoen moet je zo snel mogelijk ingrijpen.

Zoals ik had verwacht. De trainer die United wil hebben maakt het seizoen af bij zijn club. Volgend seizoen neemt deze dan United bij de hand en krijgt Ole ontslag. Nu een Conte aanstellen zou een grote fout zijn omdat deze meneer ook een probleem geval is. Overal met ruzie of onenigheid vertrokken. Het is een resultaat trainer die zijn teams niet erg aantrekkelijk laat voetballen.

Deze man is gewoon niet goed genoeg voor de club met de meeste aanhang wereldwijd?! Hij krijgt veels te veel krediet vind ik!

Ik vindt Ole tactisch ook echt matig, net als zijn opstellingen. Ik zal hier geen pleidooi voor VD Beek gaan houden, maar steevast met een verdedigend en matig blok op het middenveld aan komen zetten dan wil je ook niet voetballen. Pogba en United is ook vaker geen succes geweest dan wel. Maguirre ook al voetballend geen ster. Conclusie, teveel balafpakkers, te weinig voetbal in het team.

Het zou mij niks verbazen als dit een tijdelijk iets is, om (bijvoorbeeld) Conte nog even uit de wind te houden. Dit weekend moeten ze tegen Spurs en een week later komt Manchester City langs. Laat Solskjaer maar kop van jut zijn en die verliespartijen incasseren, dan kan een nieuwe manager "rustig aan" beginnen.

Liverpool is modern football😍😍😍

26 oktober 2021 om 13:43

Hebben ze dan goed afgekeken in Amsterdam

De spelers gaven vooral een signaal af in het veld.
Hoe ze zich lieten slachten tegen Liverpool....dan wil je ECHT van je manager af.
Wonderbaarlijk hoe ze hier geen team van kunnen maken in Manchester (al jaren niet).

Hoe die 5 goals worden weggegeven heeft niet zozeer met tactiek te maken maar met kwaliteit en intelligentie. Ole is wel verantwoordelijk voor wie hij opstelt maar todat Varane terug is moeten we het toch met Maguire doen.

Ik blijf mij toch verbazen dat zulke grote, Engelse clubs zulke matige coaches aanstellen. Chelsea met Lampard, Arsenal met Arteta en United met Solksjear. Deze ploegen kunnen veel betere, ervarener trainers aanstellen en lopen maar wat aan te kloten met deze mannen. Chelsea heeft een topsportklimaat, dus Lampard ging gauw weg, maar United en Arsenal hebben dat niet en zijn tevreden met een plek in de subtop tegenwoordig.

"met een beschuldigende manager naar de trainer gewezen." 😂 Wordt vast "vinger" bedoeld.

Moet OGS niet bij zichzelf te rade gaan van: de spelersgroep staat er niet meer achter. Is het niet beter om zelf de handdoek in de ring te gooien! OGS denkt het tij nog te kunnen keren zeker? Stop dan ipv na een maand op plek 14!

27 oktober 2021 om 08:08

Alle wissels zullen altijd wat te mokken hebben als ze er niet in staan. Dan is de vraag, welke spelers van de groep staan er niet meer achter? De basis of de wissels?

Ik als Utd fan sinds de Cantonas, Keanes en Poborskys, hoop dat Solksjaer gewoon blijft zitten. Het materiaal is er op Maguire en Lindelof na, de achilleshiel. Dat geneuzel over tactisch minder zijn als Guardiola, Klopp, etc. Vindt ik echt Kul. Guardiola verliest ook wedstrijden, wint de CL ook niet door tactische blunders, en Klopp heeft er ook lang over gedaan om weer eens kampioen te worden. Rashford, Fernandes en Pogba zijn gewoon niet scherp in afronding, gezien aantal kansen tov goals. Of je nou 0-1 verliest of 0-5. Het blijven 3 punten. De PL is moordende concurrentie, daar er 5 ploegen zijn met een sterrenensemble

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. Wan-BissakaVerdediger130
Bruno FernandesMiddenvelder134
David de GeaKeeper130
S. McTominayMiddenvelder110
FredMiddenvelder101
Cristiano RonaldoAanvaller104
M. GreenwoodAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

13 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018-2021 Manchester United
2015-2018 Molde FK
2014-2014 Cardiff City
2010-2014 Molde FK
1996-2007 Manchester United
Laatste voetbalnieuws

Manchester United presenteert Rangnick als opvolger van Solskjaer

Manchester United heeft de komst van Ralf Rangnick bevestigd. De Duitser geldt als tijdelijke opvolger van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer en treedt na dit seizoen twee jaar als adviseur in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren