Derksen ziet Ajax - PSV: 'Zo'n recht-toe-recht-aan-speler, wat brengt hij?'

Maandag, 25 oktober 2021 om 22:23Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:27

Johan Derksen begrijpt niet waarom Marco van Ginkel bij PSV steevast de voorkeur krijgt boven Davy Pröpper. De analist van Veronica Inside is maandagavond bijzonder kritisch op de aanvoerder van de Eindhovenaren, die door hem een 'recht-toe-recht-aan-speler' wordt genoemd. Ook vindt Derksen dat diens ploeggenoot Mario Götze de laatste duels niet thuis gaf.

PSV haalde afgelopen zomer Pröpper terug, maar de dertigjarige middenvelder wist geen basisplek af te dwingen. "Dan haal je Pröpper, een uitstekende creatieve, technische middenvelder, en die doet nooit mee", stelt Derksen vast. "Want Van Ginkel of een Franse wegwerker (Ibrahim Sangaré, red.) lopen daar op het middenveld. Wat brengt Van Ginkel, wat voegt die nou toe? Dat is de aanvoerder... zo'n recht-toe-recht-aan-speler die een balletje tikt, terwijl je met Pröpper in balbezit wat kunt doen."

Van Ginkel was door langdurig blessureleed bijna drie jaar uitgeschakeld. Hans Kraay jr. twijfelt dan ook aan de fitheid van de 28-jarige middenvelder. "Is die knie van Van Ginkel nog goed genoeg om aan de top te spelen, als je drie keer geopereerd bent?", vraagt Kraay jr. zich af. "Dat kan bijna niet. Maar Van Ginkel is niet een fijne 'wegsteker', maar hij kan koppen en hij kan tackelen. En tegen AS Monaco (1-2 verlies) de tackle waar het om in ging in de negentigste minuut, trekt hij zijn been terug... Dan moet hij kijken: ben je nog wel fit genoeg?"

Ook René van der Gijp heeft daar sterke bedenkingen bij. "Wat was nou de kracht van Van Ginkel? Zijn kracht was vijftien tot twintig keer in het strafschopgebied van de tegenstander te komen. Dat komt hij niet meer, joh. Hij speelt nu gewoon zoals je bij de oud-internationals speelt", aldus Van der Gijp, die ook Götze vindt tegenvallen. "PSV heeft daar twee man lopen die allebei zeventig procent zijn: Götze en Van Ginkel. Maar wat gebeurt er als die een beetje moe worden, een pijntje hebben? Dan zijn ze vijftig procent. Dan heb je er geen ene kut meer aan, hè. Want ook die Götze gisteren: ik heb niets gezien, helemaal niets."

Derksen sluit zich daar volledig bij aan. "René heeft laatst al uitgelegd dat Götze maar zeventig tot tachtig procent is door zijn ziekte, en daar moet je genoegen mee nemen. Het is de duurste en waarschijnlijk in potentie de beste speler van PSV, maar ik heb hem nu tegen Monaco en Ajax gezien: beide wedstrijden nul. Zou Pröpper in vorm nou niet meer te brengen hebben dan Götze met zijn zeventig procent?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door origineel)

Helemaal mee eens, en als ik de reacties van andere Psvers hier lees ben ik niet de enige. Probleem is nu: een oud wijf (hoe die speelt, enorm leuke gozer vind ik het verder) die het allemaal niet kan belopen en fysiek niet aankan is nu je aanvoerder. Die heeft daardoor gewoon eerder aanspraak op een basisplek. En nu snap ik dat Van Ginkel sowieso een risico was, maar we hebben zoveel spelers met een krasje (Van Ginkel, Gotze, Propper, Bruma) die gezamenlijk gewoon te weinig toevoegen. Alle waarde die dit team heeft komt vanuit de jeugd. Dus het functioneren van De Jong mag ook wel eens geëvalueerd worden.

25 oktober 2021 om 22:44

Het is ook gewoon een trieste situatie. Zo hadden wij Siem die door blessure's gereduceerd was tot een slap aftreksel van wat ooit een cultheld was. Het is niet eerlijk dat hun lichaam niet voor topsport is gebouwd en je gunt ze het beste maar je moet als club soms ook rationeel naar de situatie kijken.

Geen idee tot wanneer zijn contract loopt maar het lijkt me verstandig om dat niet te verlengen. Tenzij hij nog enorm verbeterd.

26 oktober 2021 om 02:26

Dat is nu het FullGassFussbal waarom Schmidt gehaald is…. Drama

26 oktober 2021 om 08:36

Typisch Nederlands als het niet loopt individuen eruit te halen en af te branden. Ik heb niemand gehoord aan het begin van het seizoen toen er wel goed werd gespeeld. Vorig seizoen hadden we een ander doelwit, die speelt nu gewoon goed bij Nice (niet dat ik fan van hem was), maar het is altijd hetzelfde, teleurgestelde supporters die spelers eruit gaan pikken om de zondebok aan te wijzen. Zelfs bij Ajax gebeurt het regelmatig met Haller of nu met Klaassen. Psv heeft zeker een probleem, maar dat zit niet in een individuele speler, anders laat je tot Benfica thuis niet zulk goed voetbal zien. Nee, technisch gezien kan Psv niet tippen met Ajax en ook hebben ze over de breedte betere spelers, maar wat het grootste verschil is zit hem in flair. De overtuiging is gewoon compleet zoek en als Schmidt dat niet terug in de ploeg kan brengen dan win je waarschijnlijk op individuele kwaliteiten wel van de kleintjes, maar worden alle belangrijke potten tegen sterke tegenstanders een teleurstelling. Dat is niet de schuld van Gotze of van Ginkel.

26 oktober 2021 om 13:20

@romarky. Nee het is de schuld in de brede zin gezien van De Jong en Gebrands, dit is hun beleid: oude spelers (met een krasje) dus blijkbaar zo lang niet thuis kunnen geven. Ik heb bijna elke wedstrijd gekeken en ik vind Götze zoveel kwaliteiten hebben dat je die eigenlijk altijd moet laten spelen. Maar Van Ginkel is gewoon een aanvoerder van niks helaas. Voetballend is hij bijna de minste, hij scoort niet (wat een beetje zijn specialiteit was), heeft geen assists, houdt niks tegen verdedigend en hij maakt vaak niet eens duels aan te gaan. Ik ben het met je eens dat als het slecht gaat er vaak naar individuen wordt gekeken, maar dat betekent niet dat naar een individu kijken als het slecht gaat per definitie oneerlijk/niet goed is. Van Ginkel speelt gewoon veel te slecht, en dat is dan je aanvoerder.

Daar ben ik het volledig mee eens.
Van Ginkel is steevast de zwakste schakel bij PSV dat het onderhand tijd wordt om Propper een kans te geven op diens positie

25 oktober 2021 om 22:53

Ik denk ook dat Propper meer kan toevoegen, aangezien vGinkel al wekenlang onopvallend speelt en zwak oogt. Echter heb ik het gevoel dat Propper ook makkelijk voorbij wordt gelopen. In de duels die ik tot dusver van hem heb gezien gaat hij er niet vol in. Hij is dus een beetje vergelijkbaar met vGinkel.

Omdat Propper volgens mij ook nog niet fit genoeg is? Vond Derksen vandaag ook weer zwak. Op een gegeven moment zei die zelfs dat Schmidt Malen moest opstellen en niemand corrigeerde hem 😂😂

25 oktober 2021 om 22:37

Ik zag het maar het leek een verspreking, volgens mij bedoelde hij een andere speler. Hij zal toch wel hebben meegekregen dat Malen voor over de 30 mikjoen door Dortmund is gehaald

25 oktober 2021 om 22:40

Is het moelijk voor te stellen dat Derksen niet echt op de hoogte is en vaak gewoon popie jopie uitspraken doet om vervolgens die mening tot in den treure toe te verdedigen?

25 oktober 2021 om 22:44

Ja klopt, het leek een verspreking, maar hij corrigeerde zichzelf niet en anderen deden ook niks.

25 oktober 2021 om 22:38

Hou op hoor, echt?!? Dan zit je toch wel tegen niveau Driessen aan hoor..

25 oktober 2021 om 22:45

Nee. Volgens mij was dat met Malen een voorbeeld dat het vorig seizoen net zo ging. Die werd ook steeds gewisseld.

25 oktober 2021 om 22:47

Ergens wel een punt, als Schmidt zou kunnen moet hij zeker malen opstellen!

25 oktober 2021 om 23:55

Ik had eerlijk gezegd het idee dat hij met Malen gewoon afgelopen seizoen bedoelde, maar door de manier waarop hij het zei snap ik dat het niet echt duidelijk was.

Van Ginkel voegt niets toe slapjanus eerste klas die zijn been meestal terug trekt, gaat nooit vol de duels aan, heb je niets aan en voetballend voegt hij ook niets toe...

Een oprechte vraag: waarom waar de psvers aan het begin van seizoen zo blij met van Ginkel en Propper en worden ze nu bestempeld als miskopen ? Het seizoen is nu pas op zijn kwart

25 oktober 2021 om 22:38

Toch de hoop op de oude van Ginkel en propper, maar je kunt wel stellen dat je er tot nu nauwelijks wat aan hebt gehad. Van Ginkel rendeert niet in de rol die hij nu heeft. En propper moet maar eens fit gaan worden

25 oktober 2021 om 22:47

En in dat kwart seizoen hebben ze geen CL gehaald en is overwintering in de EL ook al uit zicht aan het raken. Dan mag je zo voorzichtig aan wel een paar conclusies trekken lijkt me.

25 oktober 2021 om 23:05

@orgineel er zijn minimaal twintig topics al over dit onderwerp gegaan. Het is duidelijk. Hij vraagt naar twee spelers en wat ermee is gebeurd, snap niet wat jou reactie ook maar hiermee te maken heeft.

25 oktober 2021 om 23:07

@Psvlld, Hij heeft toch gewoon een punt? Het is maar goed dat erover gepraat wordt, want als we als PSV fans tevreden moeten zijn met de huidige situatie gaat er iets niet goed..

26 oktober 2021 om 06:09

Ik denk nog steeds dat hij een goede speler is, maar ik denk dat hij mag blijven staan omdat de taken van Smidt ‘goed’ uitvoert. Propper is was creativer en daar moet Schmidt niks van hebben. Deutsche gröndlichkeid.Onder een andere trainer denk ik dat v Ginkel beter uit de verf komt( net als de rest van de psv-era)

Van Ginkel is geen verbindende speler in deze opstelling. Speelt veel beter in de rol van een Klaassen of til. Helaas is de kwaliteit op de bank ook niet veel beter of niet fit, dus je kan ook weinig op dit moment. Het spel hangt sowieso veel te veel af van een bevlieging van Gakpo. Het gaat een lang jaar worden ben ik bang

26 oktober 2021 om 10:24

Heeft van Ginkel ooit in zijn leven op 10 gestaan dan? Is in mijn ogen altijd een 8 geweest.

Het was ook wel naïef om te denken dat een speler die in 3 seizoenen een handvol wedstrijden heeft gespeeld wel even PSV bij de hand zou nemen. Zelfs in de ED lukt dat niet De euforie van begin seizoen was puur en alleen obv zijn naam uit het verleden. Zijn lichaam is obv alleen al zijn blessures volgens mij vergelijkbaar met dat van een oude vent. En dan heb je ook nog Mwene en Vinicius die er niets van kunnen. Nee de aankopen dit seizoen werden vooraf geprezen. Maar dat was nergens op gebaseerd.

25 oktober 2021 om 22:49

Mwene is geen topper maar kan nog redelijk spelen als back. Max daarentegen speelt al maanden zwak en heeft ook geen concurrentie op die positie.

25 oktober 2021 om 23:01

Vindt ik Teze toch echt wel beter als je hem rechtsback zou zetten, verleden jaar was Teze echt wel goed bezig

25 oktober 2021 om 23:06

Teze kan er op rechtsback echt helemaal niets van. Loopt telkens uit positie en is zijn man de hele tijd kwijt. Als centrale verdediger prima.

25 oktober 2021 om 22:52

De kritiek om Mwene vind ik een beetje overdreven. Wat moet je verwachten van een transfervrije aankoop, die als back-up RB gekocht werd? Hij speelt alleen omdat Teze teleurstelt op RB. Het is niet zo dat Mwene het aanzienlijk slechter doet dan Max, die 10 miljoen heeft gekost en er niets van bakt dit seizoen.

25 oktober 2021 om 23:36

Daar heb je wel een sterk punt. Maar vorig seizoen was Teze toch ook vooral overtuigend als CV? Kan me niet herinneren dat die jongen als rechtsback veel indruk heeft gemaakt.

Hoe zit dat trouwens met Sambo? Ik dacht dat hij hard op de deur aan het kloppen was.

25 oktober 2021 om 23:44

Teze speelt zelf liever op rechtsback dan centraal, nogal onbegrijpelijk inderdaad. Sambo raakte in het begin van het seizoen zwaar geblesseerd en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Waar hij anders qua niveau had gezeten durf ik niet te zeggen, maar van mij had hij in dat geval de voorkeur mogen krijgen boven Teze en Mwene op rechtsback.

26 oktober 2021 om 00:24Zonde zeg. Zag hem tegen Jong Ajax de hele rechterflank slopen als een sloopkogel. Leek wel een technische versie van Dumfries. Hopelijk herstelt hij goed.

Heeft Teze dan gezegd dat hij liever niet centraal speelt ofzo? Lijk me echt absurd om je eigen glazen in te gooien terwijl je jezelf zo goed ontwikkelt als cv. Heeft voor die positie echt veel kwaliteiten terwijl hij als back voetballend echt te pover is.

26 oktober 2021 om 01:12

Hij heeft wel aangegeven dat zijn voorkeur op rechtsback ligt ja. Ik snap dat ook niet echt.

Ik had eigenlijk ook wel meer verwacht van van Ginkel maat valt mij zwaar tegen

Eigenlijk best simpel. Van Ginkel is de weerspiegeling van het huidige PSV. Middelmaat, halve werk, geen kwaliteit maar voor de camera recht kunnen lullen wat krom is. Goeie gast die Van Ginkel. En dat zullen John de Jong, Schmidt en Gerbrands ook wel zijn. Maar presteren en resultaat boeken ho maar.

Heb Propper een paar keer zien invallen maar dat is ook vergane glorie. Wat heeft die toegevoegd dan in de wedstrijden dat ie inviel?

Precies deze twee spelers komen beide terug van een blessure/ziekte. En dan heb je een trainer die het liefst 90 minuten vol gas wilt spelen.

Van Ginkel moet gewoon stoppen.. Is niet fit en de vraag is of hij het ooit gaat worden. In deze vorm staat hij symbool voor de middelmaat bij Psv.

Ik las her en der al verhalen over dat PSV supporters niet te spreken zijn over het niveau van van Ginkel. Kan ik enigszins wel begrijpen die jongen heeft 2,5 jaar niet gevoetbald en staat in de basis bij PSV. Alhoewel dat was in het verleden hoor het geval toch? Toen hij werd gehuurd van Chelsea in 2015 of 2016 ofzo? Toen speelde hij fantastisch op het middenveld bij PSV. Maar bij PSV, moet je gewoon gaan leveren dat is een topclub dus dan wordt ook van je gevraagd dat je er van de eerste wedstrijd staat en kan je niet meerdere wedstrijden een matige pot spelen. Psv geen sociale werkvoorziening zoals de Ergon is, dus hier zouden ze rekening mee gehouden moeten hebben. Is Propper niet wedstrijd fit eigenlijk?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

192 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren