NEC royeert jeugdspeler die herkend werd op beelden van rellen

Woensdag, 27 oktober 2021 om 14:07Mart van Mourik • Laatste update: 14:13

NEC heeft een een jeugdspeler per direct uit zijn opleiding gezet, zo laten de Nijmegenaren weten aan De Gelderlander. De betreffende speler was betrokken bij de supportersrellen rondom NEC - Vitesse (0-1). Na afloop van de Gelderse derby zochten honderden supporters van NEC de confrontatie met de politie. De NEC-speler is betrokken geweest bij het vernielen van een politiebusje, zo bleek uit beelden.

De Gelderlander stelde op basis van diverse bronnen eerder al vast dat de betreffende fan die te zien was op beelden een jeugdspeler van NEC is. De politie heeft dit inmiddels bevestigd aan de club, waarop maatregelen zijn genomen. "Dit gedrag hoort niet bij de normen en waarden die wij als club uitdragen en we distantiëren ons van het gedrag dat hij heeft laten zien", aldus een woordvoerder van NEC woensdag. "Om die reden hebben we de desbetreffende jeugdspeler laten weten dat er voor hem geen plek meer is in onze jeugdopleiding."

Tijdens de confrontatie met de politie hadden rellende supporters een politiebus compleet vernield. Er werd met stokken, stenen en vuurwerk naar de politie gegooid. De ME kwam eraan te pas om de orde herstellen. Er waren meerdere aanhoudingen verricht, al is niet bekend hoeveel mensen zijn gearresteerd. Een woordvoerder van de politie bevestigde dat er charges zijn uitgevoerd. Op sociale media gingen ook beelden rond van gemaskerde Vitesse-fans, te herkennen aan geel-zwarte maskers, die vernielingen aanrichtten aan hekken rond Het Gofferstadion.

In totaal zijn al ruim twintig mensen opgepakt vanwege hun rol bij de rellen buiten het stadion. Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC was het merendeel van de relschoppers niet eens in het stadion aanwezig tijdens de wedstrijd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door rickv)

Mocht deze jeugdspeler geïdentificeerd worden als een van de relschoppers, dan is het diep triest en zwaar terecht als NEC deze jeugdspeler wegstuurd.

Zo’n bevoorrechte positie in een voetbalacademie van een BVO met kans op een plekje in het betaald voetbal. En dan je zo laten meeslepen.

Ik blijf wel bij mijn eerste worden: deze jongen blijft natuurlijk onschuldig totdat deze schuldig is bevonden. Geen fan van trial by media.

25 oktober 2021 om 23:09

Straffen, zeker. Wegsturen, gaat dat niet een stap te ver? Ik bedoel, zeker als jeugd en mogelijk onder verzwarende omstandigheden is dit max. een langdurige taakstraf. Bij direct geweld en letsel wellicht een voorwaardelijke straf erbij. Dan is dat nog altijd veel minder dan de 23 maanden celstraf die een Messi en Ronaldo hebben gekregen. Gaan we dan de jeugd als voorbeeld stellen omdat het anders kapitaal vernietiging is voor barca of real?

25 oktober 2021 om 23:16

Ik denk dat NEC niet anders kan. Nu is deze jongen natuurlijk niet in zijn eentje verantwoordelijk voor alle ongeregeldheden en ben ik ook van mening dat de rechtspraak zijn werk eerst moet doen, maar NEC en alle supporters zijn wel diep door het stof door deze relschoppers. Dus ik denk dat wegsturen absoluut tot de opties behoort mits de berichtgeving klopt.

27 oktober 2021 om 14:37

@rickv

"straffen, zeker. Wegsturen, gaat dat niet een stap te ver? '

Huh je weet dat hij meedeed met het vernielen van een politiebusje!

Goede actie van NEC en dit soort gedrag absoluut niet tolereren.

p.s. kan natuurlijk zijn dat de club selectief is. Dat het om een reserve speler gaat die sws zou afvallen komende zomer. Dat zij bij grootste talent wel alleen straf zouden geven.

27 oktober 2021 om 15:16

@mrmrillin,

Ja daar ben ik mij van bewust. En ik geef ook aan wat ik verwacht dat de speler zou krijgen in zijn rechtzaak. Wellicht zit ik daar mis, maar twee jaar cel zal het toch echt niet worden.

Dus dan staat de vraag, gaan we jeugdspeler harder aanpakken dan een volwassenen? Gaan we als publiek een jeugdspeler verstoten terwijl we een Messi en Ronaldo verafgoden?

27 oktober 2021 om 17:05

Messi en Ronaldo was belasting ellende in Spanje, waar zij zelf de financiën niet doen. Daarnaast kwamen veel spelers in de problemen wat de vraag kan stellen hoe onduidelijk zijn de regels daar? Maar dit figuur behoort tot een groep die een politie busje sloopt en die ervoor zorgt dat NEC nu nergens terecht kan en schade oploopt door in een leeg stadion te moeten spelen. Ik denk dat ik ontslagen wordt als ik bewust het bedrijf schade toe breng. Dus mogelijk straks in de jeugd van De Graafschap of Iets in de regio. Maar dat NEC hem wegstuurde snap ik wel.

27 oktober 2021 om 17:30

@lwd12, dat is prima. Iedereen mag zijn mening natuurlijk hebben wat rechtvaardiging is.

Als jij van mening bent dat je administratie uitbesteden ook je verantwoordelijkheid weg neemt dan mag dat. De rechter was het daar duidelijk niet mee eens. De Nederlandse belastingdienst overigens ook niet. Dat er wellicht iets vaag is aan de regels kan, blijkbaar helder genoeg voor 23 maanden gevangenis straf.

En voor de duidelijkheid, ik ben het niet oneens met het bestraffen. Maar net als eerder ook bij een Suarez en zijn bijten vraag ik mij af in hoeverre de strafmaat bepaald wordt door het potentiële financiele verlies van de club.

27 oktober 2021 om 19:58

Je kunt er dan wel vanuit gaan dat het hier niet om een groot talent gaat, hoe treurig ook. Hoe vaak jeugdspelers van Ajax bijvoorbeeld wel niet met de mantel der liefde zijn behandelend om het risico te vermijden dat ze vervolgens elders doorbraken. Voorbeeld is El Azzouzi met 2 anderen in de B1 die een ambulancebroerder mishandelden.

Tja en een stukadoor, en een leraar basisonderwijs, een ambtenaar van de gemeente, een lid van de katholieke kerk. Het zijn gewoon inwoners van Nijmegen.

Wauw dit zou wel heel dom zijn zeg. Überhaupt word zulk gedrag afgekeurd maar dan als speler van NEC zoiets stoms doen?

tja, de slager van de hoek, de brandweerman uit het naastgelegen dorp, de advocaat die er ook bij liep, of de kleuterleraar van de basisschool, zie niet zo snel het verschil, ze waren daar allemaal als supporter van NEC en niet als in hun functie van hun baan, net als deze jongen, die dan toevallig jeugdspeler van NEC is, gewoon straffen want dit hoort niemand te doen, maar ga deze jongen niet harder straffen dan een ander

27 oktober 2021 om 14:28

Maar die anderen zijn niet officieel aan NEC verbonden, dus kan NEC daar niet veel tegen doen (behalve een stadionverbod). Tenzij de slager de leverancier is van het vlees in de kantine van NEC. Of als het om de advocaat van de club gaat.

27 oktober 2021 om 14:36

maar zullen die op non actief worden gezet door hun werkgevers bedoel ik meer?
dat denk ik niet, het is niet goed voor je reputatie binnen je bedrijf maar denk niet dat zij zulke verstrekkende gevolgen zullen ondervinden, leuk dat NEC zo'n standpunt in neemt, maar laat ze ook eens zo streng zijn tegen hun supporters

27 oktober 2021 om 14:39

@juweel

"maar zullen die op non actief worden gezet door hun werkgevers bedoel ik meer?"

als hun werkgever ziet dat hun medewerker meedoet met het vernielen van een politiebus, dan is er geen andere mogelijkheid dan gelijk ontslag.

27 oktober 2021 om 15:08

Maar, juweel, wat versta jij dan onder "streng zijn tegen hun supporters"? Wat kan NEC doen behalve een stadionverbod uitdelen? NEC kan de medewerker van de groenteboer niet ontslaan toch?

27 oktober 2021 om 15:32

@juweel. jij hebt duidelijk geen personeel. Tuurlijk worden die op non actief gezet als ze herkend worden

27 oktober 2021 om 17:06

Luie, op non actief zetten met welke reden? De werkgever heeft geen schade geleden. Om iemand op non actief te zetten moet je wel een goede rede hebben. (niet werken met behoud van salaris, maar met een onderzoek aan de broek om te kijken of je kan worden ontslagen en zo ja, tegen welke voorwaarden, lees hoe hoog wordt de transitievergoeding.) Als er geen dossier ligt wordt het m.i.z. een lastige zaak. Maar, ik geef toe, ik heb geen arbeidsrecht gestudeerd.

27 oktober 2021 om 20:05

@Eduard1962, dat kan dus zeer zeker wel. Stel het gaat om een accountmanager die als vertegenwoordiger van organisatie X optreed en een klantenkring heeft onder de naam van zijn werkgever. Indirect brengt de werknemer dan het imago van de werkgever omwille van prive misdragingen in een kwaad daglicht. Dat kan nog meer worden bijgestaan door klanten die dit te horen krijgen en hierdoor geen zaken meer met organisatie X of iig de desbetreffende vertegenwoordiger meer willen doen. Dat kan een gegronde reden zijn voor ontslag.


NEC zelf kan natuurlijk geen mensen van buiten de organisatie ontslaan, maar feitelijk overtreed iemand hier de wet. Of dit nu binnen of buiten werktijd gebeurd kan zeker wel van invloed zijn op de voortgang van de arbeidsovereenkomst.

Je ziet duidelijk behoorlijk veel gezichten op de foto's ca. filmpjes. Dan moet het toch mogelijk zijn om deze personen op korte termijn op te kunnen pakken. Laat ze dan maar betalen en tevens straffen van minimaal een paar jaar geven. Dan zullen ze ( dat mag je dan hopen) eerst eens nadenken.

Die gaat wel weggestuurd worden.

Terechte maatregel van de club om die speler weg te sturen. Wat maakt het uit dat er misschien stukadoors of advocaten bij betrokken waren. Deze speler heeft rondom activiteiten (lees: een wedstrijd) van zijn eigen werkgever de boel lopen slopen en zich als een hooligan gedragen.

Enige juiste beslissing wat mij betreft. Wat bezielt zo´n jongen om een mogelijke carriere als topsporter al zo vroeg te verpesten door te gaan rellen tegen de politie. Datzelfde geldt natuurlijk voor de andere relschoppers, maar om zoiets als speler van de club te doen en daarmee direct je carrierre bij je club op het spel te zetten is helemaal bizar.

Snap heel goed dat n.e.c deze speler niet meer in een n.e.c shirt wil zien spelen. Meneer realiseert zich niet dat zijn leeftijd genoten vakken staan te vullen voor 4 euro in het uur en hij wellicht zijn voetbal droom kan waarmaken door de kansen die n.e.c en de opleiding daar hem bied. Als je dan je club indirect zoveel schade toebrengt door je gedrag dan is er natuurlijk maar 1 conclusie te trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC19-3
11.Willem II18-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder140
A. AkmanAanvaller135
J. OkitaAanvaller134
E. TavşanAanvaller123
S. El KarouaniVerdediger140
J. VetMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren