Van Basten ziet valkuil bij Ajax: ‘Dat niveau is niet waarvan ik denk: nou...'

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 09:20Mart van Mourik • Laatste update: 09:40

Marco van Basten verwacht niet dat Ajax de Champions League kan winnen. De analyticus bespreekt maandagavond aan tafel bij Rondo de titelkansen van de Amsterdammers in het miljardenbal, en hij oppert dat Ajax zich nog niet kan meten met de absolute Europese top. Met name op individueel vlak kan de ploeg van trainer Erik ten Hag in zijn ogen stappen maken, al is de oud-spits wel lovend over de ‘teamprestaties’ van de club.

“Of ik denk dat Ajax de Champions League kan winnen? Dat geloof ik niet”, zo laat Van Basten desgevraagd weten. “Ik zou het schitterend vinden hoor, daar niet van. Maar als je kijkt naar het niveau van de individuen bij Ajax, dan is het niet zo dat ik denk: hij kan makkelijk met Real Madrid mee of hij kan makkelijk met Barcelona mee. Ze hebben een goed ingespeeld team, maar stuk voor stuk vind ik het niveau niet waarvan je denkt: nou…”, aldus Van Basten, die tevens van mening is dat de huidige selectie van Ajax niet beter is dan de selectie van drie jaar geleden.

“Een goed team heeft goede spelers. Dit team is een goed team, maar ik vind de spelers op zich niet het niveau hebben waarmee ze naar grote clubs toe kunnen. Als je dan kijkt naar Donny van de Beek, je kijkt naar Matthijs de Ligt en naar Frenkie de Jong...”, aldus Van Basten, die overigens bijval krijgt van Ruud Gullit. “Dat vinden ze in Engeland ook. Die Engelsen commentatoren waar ik wel eens mee zit zeggen ook dat onze competitie helemaal niets is. Zij zeggen: ‘Die Haller, hij kon helemaal niks in Engeland en scoort nu aan de lopend band. Tadic? Mwah...’”, besluit Gullit.

Frank de Boer ziet schat de kansen van Ajax op Europees niveau overigens hoger in en is van mening dat de Amsterdammers wel degelijk over spelers beschikt met veel individuele klasse. “Ik ben het wel met je eens dat het een ongelooflijk goed ingespeeld team is, maar ook wel met veel goede individuele kwaliteiten”, reageert De Boer op de mening van Van Basten. “Zoals Daley Blind wordt in zijn kracht gezet. Die twee centrale verdedigers (Lisandro Martínez en Jurriën Timber, red.) doen het ongelooflijk goed. En dan Gravenberch. Dat is in mijn ogen een grote internationale speler voor de toekomst. Als je ziet hoe snel hij alles doet en hoe hij denkt, dat vind ik ongelooflijk knap.”

“Mazraoui vind ik op dit moment ook ongelooflijk goed. Echt internationale top hoe hij op dit moment speelt”, vervolgt De Boer, die in de rede gevallen wordt door Van Basten. “Daar heb ik ook mijn twijfels bij. Want echt verdedigend... Ik wil hem wel eens zien tegen een echt goede linksbuiten.” De Boer is desalniettemin van mening dat Ajax zeker in de top vijf van beste clubs in Europa staat. “Op dit moment zijn de vijf beste teams Liverpool, Manchester City, Ajax, Chelsea en Bayern München. Paris Saint-Germain? Nee, als team zijn zij minder.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

141 reacties (laatste reactie door ahmedhossam)

Tuurlijk niet. Wat een onzin. Ja alles kan ja, maar het is echt niet realistisch. Als je teams als Bayern, Liverpool, Manchester City en PSG treft op een goeie dag, dan ben je gewoon veel minder. Dat niemand ons graag loot, en dat we het iedereen lastig kunnen maken is al een knappe prestatie als je ziet waar we 5 jaar geleden stonden bijvoorbeeld. We zijn denk ik nu wel top van de subtop. Gewoon ontzettend knap, en nu verder proberen te bouwen.

25 oktober 2021 om 20:59

Ik denk dat het grote verschil met de grote clubs, op city na, durf is. Ajax speelt enorm veel naar voren. Ze durven elkaar allemaal in de drukte aan te spelen waardoor het spel snel gaat en ze linies kunnen overslaan en meteen gevaar kunnen stichten. Daarnaast is het gebrek aan individuele kwaliteit ook hun kracht. Een klaassen of haller hoeven de bal niet veel te raken. 1 keer raken en het spel versnellen is genoeg voor hun. Bij de grote clubs willen de spelers vaak te veel. En verder staat het uiteraard goed en overrompelen ze veel teams met hoge druk waardoor ze ballen snel terug veroveren. Zijn maar weinig teams die daar onderuit kunnen spelen.

25 oktober 2021 om 21:35

@bruh, dit is echt een hele goede samenvatting van het geweldige spel dat Ajax Europees gezien op de mat legt, kudos. Het ontbreekt bij Ajax aan egospelers en dat is een enorme kracht als je kijkt naar een team als PSG met Neymar, Mbappé en consorten.

25 oktober 2021 om 22:00

groot verschil met de echte toppers vind ik ook wel dat bij hun bijna elke grote kans een goal is. Bij lewa,mbappe of of foden ofzo dan hangt bijna elke grote kans wel. Ajax heeft er vaak wel veel nodig.

25 oktober 2021 om 22:16

Ajax laat in de CL juist zien niet veel kansen nodig te hebben om te scoren.

26 oktober 2021 om 10:40

Foden in een rijtje zetten met Lewa en Mbappe is ook wel heel enthousiast.

26 oktober 2021 om 10:44

Precies, er lijkt weinig spanning in het team te zitten en ze gaan echt uit van eigen kracht. De genoemde ploegen zijn op papier wellicht sterker op het moment, maar als je je met die clubs kunt meten is het allang prima. Van die 5 clubs wordt allemaal verwacht dat ze de CL (kunnen) winnen, maar het gaat er toch echt maar 1 worden. Als een paar van die sterke tegenstanders elkaar uitschakelen, kun je zomaar ver komen. Tegen Chelsea en Bayern (en zelfs Liverpool) heeft Ajax zich eerder al eens bewezen.

26 oktober 2021 om 13:11

Gefeliciteerd, je hebt meer common sense dan ex-topvoetballer van Basten ban Basten die zelf als trainer gefaald heeft en nu hij als voetbalanalist zijn mening geeft blijkt waarom hij als trainer gefaald heeft. Hij heeft bizar weinig voetbalinzicht voor een ex-topvoetballer en blijkbaar ook totaal geen besef van hoe groot de impact van een goede trainer kan zijn op ern elftal. Voetbal is en blijft een teamsport en het gebrek aan spelers met de individuele kwaliteiten van een Messi, Ronaldo en van Basten kun je prima compenseren door als trainer een goed team te smeden en goede tactieken toe te passen. In 1995 waren er ook al rijkere en betere clubs met spelers die meer individuelere klasse hadden en toch won Ajax de champions league. Het is dus niet zo zwart wit als dat van Basten ons wil doen geloven.

25 oktober 2021 om 21:33

Ach dat zeiden ze een paar jaar geleden ook. Natuurlijk ben je geen favoriet maar als je op een topdag met 4-0 van Dortmund kan winnen dan is het ook niet ondenkbaar dat je in die vorm ook die teams verslaat. PSG hoort wat mij betreft sowieso niet in dat rijtje, die hebben topspelers maar zijn als team totaal niet op hetzelfde niveau als die andere teams.

Natuurlijk verwacht je niet dat Ajax de CL wint, maar als je geluk hebt met de lotingen dan kan je zomaar een gunstig programma hebben tot aan de halve finale. Vanaf daar is alles mogelijk, dan moet je in principe 2 wedstrijden boven jezelf uitstijgen of hopen dat je tegenstander de vorm mist. Nogmaals, ik zou er geen geld op inzetten, maar iedereen doet net alsof het ondenkbaar is. Met die instelling kan je net zo goed thuisblijven.

26 oktober 2021 om 16:30

Een paar jaar geleden won Ajax de CL ook niet, dus het verhaal klopt.

Los daarvan heb je wel gelijk. Ajax moet wel heel veel goede dagen hebben willen ze de CL winnen. Voor iedere club is het overigens erg lastig. Zelfs grootmachten hebben de cup al jaren niet meer gewonnen.

25 oktober 2021 om 21:36

Dit vind ik de grootste onzin ooit. We zien het wel als het zo ver is. PSG vind ik helemaal niets. Een elftal vol geweldige spelers maar echt verre van een team. Zelfs zo erg dat ze geen eens kampioen zijn geworden in eigen competitie vorig seizoen en dat los zand is zo mogelijk nog losser geworden.

Bayern hebben we 2 jaar geleden al eens getroffen, toen speelde we zelfs zonder spits. Kregen we een rode kaart en alsnog 2 keer gelijk. Was niets goede of slechte dag aan.

Zoals ik al voorspelde de lat wordt steeds verder gelegd. Voor Dortmund was het verhaal nog geen echte test, nu is het nog geen echte topclub. Duurt minimaal tot de halve finale voordat een dergelijk beeld draait, Moet de rest van azijn zuipend Nederland lekker zelf weten, ipv van vooruit te kijken geniet ik liever van het nu. 11 doelpunten voor en 1 doelpunt tegen. En de ene tegenstander nog harder eraf vegen dan de ander. En dat met een half bejaarde keeper in Pasveer die per wedstrijd groeit naar een europees goed niveau.

Dat ze in Engeland vrij weinig kijk op hebben, bewijst Tadic al langer europees. Daar schrokken ze zich de pest pleuris toen die beste man in de spits stond en half Europa veroverde. Hadden ze nog nooit van Tadic gezien in Engeland. Dus ik kan er niet zoveel mee dat zij nu roeptoeteren dat Haller niet zoveel kan en er niet zoveel inschoot. We zien het vanzelf wel wat hij wel en niet kan en waar het schip strand.

25 oktober 2021 om 21:42

Iedereen met commentaar is nu een azijnzeiker? Bayern is 3 jaar geleden. Lijkt mij niet de beste graadmeter maar goed. Ajax doet het echt knap hoor maar iedereen praat nu over Europese top en over de CL titel. Dat is toch zwaar overdreven? Vooral kijkend waarop dat gebaseerd is. 3 wedstrijdjes en niet tegen de Europese top. Of vindt jij Dortmund wel top?

25 oktober 2021 om 21:51

Dortmund is voor zover ik weet gewoon een standaard kwartfinalist in de CL normaal gesproken, dusja dat is redelijk Europese top.. Of zijn ze alleen geen Europese top omdat Ajax er van heeft gewonnen?

25 oktober 2021 om 21:53

Nee kokkie dat heeft niks met Ajax te maken. Ik heb Dortmund al jaren geen Europese top gevonden. Halen meestal ook geen kwartfinale meer. Zijn na mijn mening zelfs voorbijgestreefd door Leipzig. Bayern, Liverpool, city, Chelsea, atletico en psg zijn Europese top na mijn mening. Atletico en Chelsea kun je over twisten en psg ook in deze vorm.

25 oktober 2021 om 21:59

Psg is van die clubs die je noemt gewoon te pakken, individueel allemaal goede spelers maar zijn alles behalve een team, dat hebben we dit seizoen al vaak zat kunnen zien.. Daarnaast zijn die clubs zeker de absolute top maar ook die verliezen wel eens onverwachts van een mindere club, we zijn nooit bij voorbaat kansloos

25 oktober 2021 om 22:01

Had Dortmund niet gewoon een off-day? Die verloren ook afgelopen jaar gewoon met 1-5 van Stuttgart of 0-4 tegen Hoffenheim. Zijn die dan ook Europese top?

25 oktober 2021 om 22:01

Nog losser geworden? Volg jij wel voetbal? PSG staat stijf bovenaan man.

25 oktober 2021 om 22:02

Waar zeg ik dat dan? Tuurlijk verliezen ze wel en ben je niet kansloos. Het blijven de favorieten en gewoonweg een niveautje hoger wat niet erg is.

25 oktober 2021 om 22:13

Dat denk ik ook inderdaad. Bovendien hadden ze zowat een elftal aan geblesseerden.

25 oktober 2021 om 22:25

In de Arena werd Ajax toen door Bayern aan gort gespeeld, maar Lewandowski vergat drie keer alleen voor de keeper te scoren.

25 oktober 2021 om 22:27

Zo is dat Kaiser. We gaan doorslaan. Ajax kan in Dortmund ook zo maar een zeperd oplopen.

25 oktober 2021 om 22:52

Nou op dit moment mist Dortmund een compleet elftal aan spelers. Dus ik verwacht weer een winst voor Ajax.

25 oktober 2021 om 23:21

Jaja, wat een onzin allemaal? Die Engelsen kunnen geen totaal voetbal spelen en Ajax wel. Zo'n klasse speler als Donny helpen ze nog om zeep. En zyech ook. Engelsen Willen hol voetbal met top talenten , maar geen totaal voetbal. Dat is te moeilijk voor ze, kopen liever Ronaldo en hopen op het .....

26 oktober 2021 om 01:25

Is het niet een beetje overtrokken om te stellen dat Ajax aan gort werd gespeeld in die thuiswedstrijd? Toegegeven, ik ben in deze zeker niet objectief maar ook als ik de statistieken nog eens bekijk blijf ik het idee houden dat Ajax - Bayern een behoorlijk gelijkopgaande wedstrijd was. Om misverstanden te voorkomen wil ik meteen maar even aangeven dat ik de kans dat Ajax de Champions League wint niet heel groot acht. Ook winst in Dortmund is wat mij betreft absoluut geen zekerheid.

26 oktober 2021 om 02:34

@kokkie Dortmund heeft de laatste 6 a 7 jaar 2x de kwartfinale gehaald. Als dat alstandaard kwartfinalist is ? Dortmund is gewoon een erg goed team, maar wel europese subtop vergeleken met bayern, city, Liverpool en psg.

26 oktober 2021 om 09:51

Dat was wel het Bayern onder Kovac met nog de oude garde (Robben, Ribery, Martinez, Boateng, Hummels, Alaba).

26 oktober 2021 om 10:10

"Had Dortmund niet gewoon een off-day?"

"Nou op dit moment mist Dortmund een compleet elftal aan spelers."

"Dat was wel het Bayern onder Kovac met nog de oude garde..."

Er zit een patroon in jouw reacties DerKaiser, 3 reacties en 3x een ander excuus, vermoeiend...😔

26 oktober 2021 om 10:41Ik reageer op het feit dat dieknapen denkt dat Dortmund thuis wint van Ajax. Ik geef aan dat ik Ajax momenteel als favoriet zie in Dortmund (mede door de blessureleed van Dortmund). En ja het Bayern van Kovac was enorm zwak, hij is niet voor niks ontslagen. Net zoals dat Ajax team ook nu een compleet ander elftal heeft. Mazraoui, Blind en Tadic zijn als enige over dacht ik zo. En dat Dortmund een off-day had is mede de verdienste van Ajax natuurlijk. Die hebben nog nooit Europees zo dik verloren. Maar het is typerend aan Dortmund ,die hebben wel vaker een ruime nederlaag aan de broek gekregen in de BL waarin ik met voorbeelden kom. Als het daar niet loopt laat iedereen zijn koppie hangen, iets wat Marco Rose al aangaf (''we missen een type Kimmich''.

26 oktober 2021 om 10:53

En jij gaat gewoon door met excuses te zoeken, trouwens dat Bayern van 3 seizoenen geleden was sterker dan Dortmund nu is en die hadden wel een type Kimmich..😉

26 oktober 2021 om 11:07

Niemand praat over Europeese top, ja de journalisten & praatjesmakers. Ajax kan van iedereen winnen en verliezen. Ja mag Ajax niet vanuit toplanden clubs beoordelen, Ajax is toch de donor club van Tottenham..... En Gullit moet lekker emigreten nasr Engeland, Haller deed het volgens mij niet slecht in Duitsland, ook een competitie van niets... Alleen met behulp van heel veel geld kunnen de meeste clubs Ajax voorblijven of bijblijven.... daar moeten we heel trots op zijn.

26 oktober 2021 om 11:13

Welke excuses? Ik zeg wat ik ervan vind. Ajax speelde toen gelijk tegen Bayern, een Bayern wat 2 a 3 klassen minder is dan nu. En Ajax was toen beter in mijn optiek. Met spelers als Ziyech, Frenkie en de Ligt. Ik verwacht niet dat het huidige Ajax weer tot de halve finales kan komen. Het zal mij enorm verbazen. Alleen Timber vind ik een speler voor de Europese top in de toekomst.

26 oktober 2021 om 11:30

Deze excuses,

"Ik geef aan dat ik Ajax momenteel als favoriet zie in Dortmund (mede door de blessureleed van Dortmund)."

"Als het daar niet loopt laat iedereen zijn koppie hangen, iets wat Marco Rose al aangaf (''we missen een type Kimmich''.

"Ajax speelde toen gelijk tegen Bayern, een Bayern wat 2 a 3 klassen minder is dan nu."

Selectie van Bayern '18 naast die van '21 gelegd en dan kom ik tot de conclusie dat Neuer, Kimmich 😉, Goretzka, Coman, Muller, Gnabry en Lewa in beide selecties aanwezig waren.

Dat zijn 7 van de 11 basisspelers, qua selectie waren ze niet veel zwakker dan nu en nog altijd sterker dan het Dortmund van dit seizoen.26 oktober 2021 om 11:35Nogmaals je moet bij de feiten blijven. Niko Kovac was toen de trainer en in de wedstrijd in Munchen speelde Martinez, Alaba, Boateng, Hummels, Robben en Ribery. Dat zijn liefst 6 spelers die er nu niet bij zijn. Gnabry is pas daarna echt tot bloei gekomen na het vertrek van Robbery. Goretzka heeft zich de laatste 2 jaar pas echt ontwikkeld. Kimmich is pas later naar het middenveld gezet. Ik vergeet trouwens ook nog Thiago die speelde toen ook nog. Dan heb je nog namen als Davies, Hernandez, Upamecano, Sane die er niet bij waren en pas later zijn aangetrokken. Plus een andere trainer. Dus hoe kan je dat in godsnaam met elkaar vergelijken? Laat staan Ajax wat nu 8 andere basisspelers heeft dan toen. Het Bayern onder Kovac was het zwakste Bayern in de afgelopen 10 jaar.

26 oktober 2021 om 11:38

Het is toch logisch als Dortmund straks iets van 10 spelers mist (reyna, Guaerreio, Haaland, Dahoud, Meunier, Kobel, Moukoko, Schulz, Morey dat ik Ajax als favoriet zie in Dortmund. Overigens zie ik een fit Dortmund op dit moment ook niet van Ajax winnen en dat is laatst wel gebleken.

26 oktober 2021 om 12:38

Elke x als jij een lijst met blessures aanhaalt dan breng je het toch als excuus.

Was dat Bayern wel zo zwak als jij beweerd aangezien ze een jaar later de Cl winnen met alleen als versterking Hernandez en Pavard.?
Ja, daar heeft de coach invloed op gehad maar de selectie was niet veel zwakker dan het jaar ervoor. Dan is het heel makkelijk te beweren dat Kovac het slecht deed maar daar zijn de spelers net zo goed verantwoordelijk voor.

26 oktober 2021 om 12:45

Davies, Coutinho, Perisic vergeet je ook gewoon nog.

26 oktober 2021 om 12:49

Wel een club wat bovenaan de subtop zit. Althans voor de wedstrijd wel maar nu Ajax gewonnen heeft is het ineens subtop. Vreemd toch altijd!

26 oktober 2021 om 12:52

Davies is in '18 aangetrokken, zijn debuut in Januari '19 en Perisic is toch geen toegevoegde waarde gebleken.?
Coutinho is correct.

26 oktober 2021 om 13:26

Perisic was gewoon een bepalende routatiespeler. Speelde best vaak ten koste van Coman.

26 oktober 2021 om 13:28

Borussia Dortmund is gewoon top-10 hoor. Zitten steen vast bij de laatste 16 van de CL. Dus Ajax heeft sowieso een geweldige prestatie geleverd, maar we moeten ook niet overdrijven natuurlijk door te denken dat Ajax nu bij het niveau Bayern, Liverpool etc hoort.

26 oktober 2021 om 13:40

Perisic was zo bepalend dat Bayern een jaar later alweer afscheid van hem nam. Een gemiddelde van 50 min p/w en zelfs dat zou hij niet gehaald hebben als Coman dat seizoen niet zo vaak geblesseerd was geweest want dat is de reden geweest dat hij überhaupt aan speeltijd is gekomen.

26 oktober 2021 om 16:18

Ajax aan gort gespeeld door Bayern? Je kunt overdrijven.
Bayern werd in eigen huis aan gort gespeeld. Ze kwamen niet eens aan de bal.

25 oktober 2021 om 21:37

Goed lezen, beste teams. Misschien is ajax wel het beste team momenteel. Maar bij lange na niet de beste spelers. Bij city staat op elke plek misschien wel een betere.

25 oktober 2021 om 21:39

Misschien?

25 oktober 2021 om 22:29

Bayern is het beste team en heeft ook nog eens de beste spelers.
Om de CL te winnen, moet je Bayern gaan verslaan.

25 oktober 2021 om 22:13

Tja. Riepen we in '18-'19 ook allemaal tegen elkaar. Veel beter en zo... Finale was binnen handbereik. Het is niet aannemelijk, maar ook niet onmogelijk!

26 oktober 2021 om 10:01

Van Basten is als analyse en trainer volledig geflopt en slaat de spijker helemaal mis met ze uitspraken

26 oktober 2021 om 10:17

Mwa valt allemaal wel mee... ja als club trainer was het geen succes, daarom is hij er ook snel.mee gestopt maar met het NL elftal speelde hij erg goed.
Vindt zijn kijk op dingen altijd wel interessant. Misschien de vergelijking met barca en real was niet de goede, daar had hij beter een City, Bayern liverpool of chelsea kunnen benoemen.

26 oktober 2021 om 10:26

Wat van Bastan hier zegt, en gullit onderstreept het, slaat de spijker juist wel op zijn kop. Het is Ajax te prijzen dat ze onder Ten Hag zo enorm goed op elkaar ingespeeld zijn dat het teamspel ervoor zorgt dat ze veel beter zijn dan andere teams met veel betere individuele voetballers. En als het de plank misslaat kijk dan even na hoe ziyech, frenkie, de ligt en donny speelde onder ajax versus nu.

26 oktober 2021 om 10:30

Op het moment denk ik dat Ajax van alle clubs kan winnen. PSG is momenteep ook niet super. Barca win je gewoon op zeker. Bayern en Liverpool wanneer het meezit.. Real Madrid is altijd lastig. Die hebben 3 titels op rij behaald met belachelijk slecht voetbal

Niemand verwacht ook dat Ajax de CL wint Marco. Ik ben zelf ook voor Ajax maar kom op zeg. Laten we realistisch blijven.

25 oktober 2021 om 20:54

Ik verwacht wel dat Ajax de CL gaat winnen. alleen Bayern komt in de buurt met het voetbal van wat ze spelen. daarom denk ik ook dat de Finale Ajax-Bayern gaat worden als dat kan met de loting.

25 oktober 2021 om 20:58

Liverpool, City, Chelsea zeggen hallo 👋👋

25 oktober 2021 om 21:03

En Ajax zegt doei?.

25 oktober 2021 om 21:12

Iemand die doodleuk denkt dat Ajax de CL gaat winnen na 3 gewonnen wedstrijden waarvan twee tegen relatief kleine teams, tevens vol blessures, is met alle respect moeilijk serieus te nemen. Doei.

25 oktober 2021 om 21:16

Ach, als Ajax tegen dat soort teams moet is het ineens een kleine club of ligt het aan blessures, Dortmund nog nooit 4-0 verloren in de CL, blijkbaar is die 'kleine' club toch beter dan je denkt.. We gaan de CL vast niet winnen nee maar we hoeven ook voor niemand bang te zijn, de enige die ik echt als grote kanshebber zie zijn Bayern München en Man City, misschien Liverpool in deze vorm ook.. De rest is kwa naam misschien beter maar kwa team zeker niet

25 oktober 2021 om 21:21

Beter lezen. Ik zei heel duidelijk "waarvan twee tegen relatief kleine teams" dat jij nu doet alsof ik daar Dortmund mee bedoelde en niet Sporting en Besiktas is een beetje goedkoop scoren. Als je wilt ontkennen dat Sporting en Besiktas geen relatief kleine teams zijn dan ben ook jij moeilijk serieus te nemen. Zowel Liverpool, City, Chelsea, Bayern zijn aardig wat niveaus boven Ajax. De waan van de dag om na welgeteld 3 wedstrijden nu topclubs als PSG, Real Madrid, Atletico etc weg te zetten als "kwa naam beter maar niet beter dan Ajax als team". Buiten Amsterdam denken ze daar natuurlijk heel anders over. Ajax doet het tot nu toe inderdaad goed, maar 1 zwaluw....

25 oktober 2021 om 21:23

Chelsea? Die hebben we recent nog uitgeschakeld. We zeiden hallo en speelden ze in Londen het snot voor de ogen

25 oktober 2021 om 21:30

Pieter, 2 jaar geleden is recent? Verder heeft Chelsea vervolgens de CL gewonnen waar Ajax niet door de groepsfase doorkwam. Ajax doet het zeer goed maar is geen Europese top. Die zijn echt nog wel beter incl Chelsea.

25 oktober 2021 om 21:31

Oh? 1x verloren jullie en andere werd gelijkspel, dat noem jij 'uitgeschakeld'??? En dat was Ajax met Ziyech, dat scheelde gigantisch aangezien hij op Stamford Bridge bij zo ongeveer elke Ajax goal betrokken was. En tevens was dat het Chelsea van de transferban, vol jonkies. Nu hebben ze Mendy, Thiago Silva, Lukaku etc. Verschilletje hoor. Simpelweg een beter team als dat Chelsea destijds.

25 oktober 2021 om 21:34

Volgens mij was het toch echt Chelsea die door ging en Ajax (wederom) niet thuis gaf in een thuiswedstrijd Europees. We hebben 1 punt in 2 wedstrijden tegen Chelsea behaald hè. OT: Ik denk dat niemand verwacht dat Ajax de Champions League wint, maar ik ben van mening dat ze een gevaarlijke outsider zijn. Een beetje geluk met de loting (voor jezelf en de sterke ploegen tegen elkaar) en je kan echt ver komen.

25 oktober 2021 om 21:39

@tikkietakkatoch, tuurlijk denken ze daar buiten Amsterdam anders over, buiten Amsterdam dachten ze ook dat we niet van Dortmund zouden winnen en dat we met veel geluk 2e zouden worden in de poule, ineens sta je dik boven aan en is het niet eens ondenkbaar dat je uit ook 'gewoon' wint.. En daarbij vind ik Real, Barcelona, United, Juventus totaal niet indrukwekkend, dus nee daar hoeven wij echt niet bang voor te zijn.. Zoals ik hieronder al zei, als Lyon een City kan uitschakelen, waarom zouden wij dat dan niet kunnen?

Ik dacht toch echt dat we met twee vingers in de neus de champions league zouden winnen .. toch wel verdrietig zeg dat ik het verkeerd zag... is toch logisch dat we de CL niet gaan winnen wat een niveau weer van die analisten

Snap de analisten hierin wel, individueel zijn het geen grootheden als je vergelijkt met de echte topclubs.

25 oktober 2021 om 21:00

Maar als team is Ajax wel heel sterk, en uiteindelijk draait het daar wel om, of het genoeg is om de CL te winnen, waarschijnlijk niet maar helemaal kansloos zijn we ook niet.. Neem PSG, leuk al die sterren maar totaal geen team, daarom draait het daar ook gewoon matig en moeten ze hopen op een goede dag van Messi, Neymar of Mbappe

25 oktober 2021 om 21:20

In 1995 was het ook het collectief dat de CL won en niet echt de individuen.

26 oktober 2021 om 09:51

Denk dat ze het vooral vergelijken met het team van 18-19. Voor mijn gevoel lag de individuele kwaliteit toen ook hoger. Al zag je ze toen ook met de wedstrijd groeien in niveau. Wat er nu loopt zijn alles behalve koekenbakkers, in tegendeel het zijn geweldige spelers. Zeker voor Eredivisie begrippen. De teamgeest ligt ook enorm hoog op dit moment. Ideale omstandigheden om Europees weer te gaan stunten. CL winnen of de finale halen zie ik niet snel gebeuren. Kwart finale lijkt mij momenteel prima haalbaar, zeker als alles weer goed mee zit.

Niet beter dan Barcelona, Marco? Op dit moment? You are kidding

Laat die Engelsen maar denken "mwah" en op onze competities neerkijken. Zo'n Tadic heeft zich al lang en breed bewezen in de Champions League. Dat onze spelers individueel gezien niet de absolute toppers zijn, zie ik ook wel. Wij hebben echter wel een tactisch plan en zo'n goed ingespeeld tram dat het heel moeilijk is om ons te bestrijden. Ik kan mij geen team herinneren dat qua diversiteit in type aanvallen zo gevarieerd is.

25 oktober 2021 om 21:02

Ach, die Engelsen neem ik niet serieus, die zitten elke week naar Maguire te kijken of naar Lingard, alsof je daar individueel heel warm van wordt.. Geef ons het geld van City en we winnen binnen 2 jaar de CL, alsof het een kunst is om elk jaar 300 miljoen te spenderen en dan Europees ver te komen, de PL is gewoon een kut competitie, amper spelers uit eigen land en alleen maar buitenlanders, daar zit je op te wachten

25 oktober 2021 om 21:17

Ik vind de Premier League de meest overschatte League die er is. Die halen middenmoot voor 80 miljoen inderdaad. Ik durf wel te stellen dat Timber beter is dan inderdaad een Maguire.

26 oktober 2021 om 10:20

Bedrag van 80 mil slaat ook nergens op, enige kanttekening wat je daar tegenover kan zetten is dat het één Engelse speler is, dan gaat de waarde al x4 omhoog.

25 oktober 2021 om 21:26

Die Engelsen overschatten zichzelf altijd schromelijk. Chelsea werd verslagen , Tottenham zwijnde in de blessuretijd. En dit team is beter. Alleen Man C lijkt me voor ajax lastig maar al het andere schat ik de kansen minstens 50%. Misschien dat Tadic en Haller in Engeland minder presteerden omdat ze dure houthakkers om zich heen hadden .

25 oktober 2021 om 21:36

Grappig dat je Engelsen overschat vindt om vervolgens Ajax gelijkwaardig te schatten aan oa Liverpool gebaseerd op 3 wedstrijdjes? Ajax doet het knap maar is geen top. Ajax heeft de laatste jaren verloren van Liverpool, united, spurs en Chelsea. Wie is er dan overschat?

25 oktober 2021 om 21:41

PieterPrins773. Liverpool sloopt Ajax, ik weet niet in welke Disney wereld jij jezelf precies bevindt maar zelfs tegen een gehavend Liverpool konde jullie al niks beginnen. Laat staan dit Liverpool op volle oorlogssterkte en een losgeslagen Salah. Max 30% kans. Op Anfield letterlijk minder dan 10% kans.

25 oktober 2021 om 21:43

@arsenal

Chelsea had in eigen huis alle hulp van de scheids nodig om er tegen 9! man een gelijkspel uit te slepen tegen Ajax. Die werden het eerste uur zo dronken gespeeld dat de toeschouwers al uit het stadion vertrokken. Maar goed als dat telt als winst is een kinderhand snel gevuld.

Spurs hebben ook verloren van Ajax in eigen huis. Dat ze over twee wedstrijden door gingen had nog met de oude uitgoal regel te maken. maar qua score was het over 2 wedstrijden gewoon 3-3.

Grappig dat een Arsenalfan ff de feiten aandikt om de Engelse competitie ongekend sterk te laten lijken. Als we dan zo ver gaan als United, zouden we dan ook de wedstrijden van Ajax tegen city mee nemen in de CL of gaan we dan opeens te ver terug?

25 oktober 2021 om 21:54

Ach, die Arsenal heeft gewoon een hekel aan Ajax, die zie ik regelmatig negatief reageren over Ajax.. Zal wel frustratie zijn omdat zijn eigen club al jaren helemaal niks voorstelt, al zal in zijn ogen Arsenal waarschijnlijk dik van Ajax winnen wantja Arsenal is PL dus een Europese topclub

25 oktober 2021 om 21:56

Chelsea dronken gespeeld door Ajax? Ajax speelde goed en kwam op voorsprong door oa 2 eigendoelpunten. De volgende ronde speelde bayern tegen Chelsea. Dat was echt dronken spelen. De PL is duidelijk de beste competitie van de wereld. Maar dat spreekt voor zich.

Kokkie, een hekel nog wel? Omdat ik denk dat Ajax niet de CL ga winnen? Leuk dat je arsenal ook erbij betrekt. Volwassen! Trouwens ben ik altijd kritisch op Arsenal en zijn ze al lange tijd geen Europese top. Puur een poging tot provoceren van je.

25 oktober 2021 om 22:28

Misschien vergeten de analisten dat tactisch kunnen spelen ook een kwaliteit is en dat zit er bij de spelers van Ajax over het algemeen goed in. Daarnaast denk ik dat er in Engeland en ook in andere landen gewoon minder tactisch wordt gespeeld en meer moet hebben van power en individuele kwaliteit. Bij City is er wellicht teveel aan tactische ideeën, want daar gaat het soms mis als men ineens besluit een andere tactiek te hanteren.

26 oktober 2021 om 10:34

Engelse mwah clubjes als Southampton en West Ham hadden gewoon niet de kennis en kunde om toppers als Tadic en Haller te laten renderen 😁

Technisch gezien kan het wel, maar normaal gesproken zijn teams als City, Liverpool, Bayern en PSG veel sterker. Gisteren al dat hallucinante stukje in Studio Voetbal waar iedereen Vaart aanviel toen hij aangaf dat City veel meer kwaliteit heeft en nu dit weer. Ajax is dit seizoen echt weergaloos en dat is een geweldige teamprestatie, maar jongens als Tadic, Blind, Berghuis en die Zuid Amerikaanse tweeling (hebbe die dezelfde kapper?) zijn geen wereldtop. Berghuis is geen De Bruyne, Tadic is geen Mbappe en Blind is geen Alaba. Maakt hoe ze presteren deste knapper, maar doe ff normaal. Geniet hiervan en doe niet zo mal.

25 oktober 2021 om 21:03

Nou is van der vaart ook erg goed in stevige uitspraken doen, zonder het te kunnen onderbouwen. Matige analist in mijn ogen. En natuurlijk zit ajax niet bij de favorieten, maar met een beetje geluk qua loting kunnen ze best een eind komen. Daarom is het ook lekker dat je 1ste in de poule staat.

25 oktober 2021 om 21:20

Ja hij is wat ongenuanceerd, maar dat lijst "argumenten" van Verneulen sloeg natuurlijk nergens op.

26 oktober 2021 om 10:41

Bayern is toch elk jaar de favoriet voor de CL, maar die hebben geen Mbappe, geen Ronaldo, geen Messi, geen de Bruyne etc. Soms past een speler die individueel net iets minder is, veel beter in het team. Denk dat Bayern liever Goretzka heeft dan Pogba bijvoorbeeld, Liever Gnabry dan de gehypte Sancho. Mijn punt is dat een topteam dus niet alleen maar uit topspelers hoeft te bestaan, men moet complementair zijn aan de speelstijl van het team en dat is momenteel wat er gaande is bij Ajax. Mascherano is individueel toch ook niet zo'n kei geweest, maar was enorm belangrijk voor Barca. Ik zou niet zo durven stellen dat Martinez slechter is dan Mascherano. Is Antony minder dan Pedro destijds? Zolang Tadic in de CL speelt als onze eigen Messi, heb je de echte niet nodig. Ajax op papier echt geen favoriet voor de CL, maar met een beetje geluk en pieken op de juiste momenten, kun je zo maar weer eens ver komen. Moet Ajax de vorm wel erg lang vasthouden en dat is voor mij persoonlijk het grootste punt van twijfel.

De grap is dat ontzettend weinig teams in Engeland goed samengesteld worden en het team een meerwaarde is tov de individuen. Ofwel, sommige spelers worden totaal vernaggeld. Geen visie, beleid, strategie. Hap snap aankopen, lopende band trainer wissels, complete chaos en paniek.
Dan haal je nooit de waarde uit spelers als Haller en Tadic en vele anderen. Koop dan niet.. maar ja. Money rules

In Engeland zeggen ze tadic mwah.... Ze hebben daar ook niet bepaald verstand van voetbal en een team samenstellen. Het is dat ze een godsvermogen kunnen besteden.

Met de keepers die Ajax heeft gaan zijn nooit de CL winnen. Het niveau dat Onana aantikte in dat top jaar, dat heb je nodig. Ik zit dat Pasveer en Gorter nooit halen, en Onana gaat dat niveau ook niet meer aantikken.

25 oktober 2021 om 21:18

Heb je toevallig naar Pasveer gekeken afgelopen 2 wedstrijden?

25 oktober 2021 om 21:28

Heb hem zeker gezien ja, maar op basis daarvan is die opeens goed genoeg om Ajax naar de CL winst te keepen? De ballen dit op goal kwamen tegen PSV waren nou toch ook weer niet zo heel moeilijk? Vond zelfs persoonlijk dat jij hij de kopbal nog slecht verwerkte. Een topkeeper pakt zo'n bal gewoon klem. Een 38 jarige keeper die nog nooit Europees op hoog niveau heeft gekeept, daarmee ga je het echt afleggen tegen de echte Europese top hoor. Reddingen die onana had, daar kan Pasveer alleen van dromen.

25 oktober 2021 om 21:44

Pasveer heeft even een minder fase gehad maar staat al een aantal seizoenen gewoon goed te keepen

25 oktober 2021 om 21:48

Melvinwsp. Ja en dat deed die voornamelijk in de eredivisie. Waarom denk jij dat hij opeens van niveau is waar je de CL mee kan winnen? Dat is toch alleen gebaseerd op 1 westrijd tegen Dortmund? Als jij in je prime leeftijd nog geen eens de kwaliteiten hebt om Jeroen Zoet eruit te keepen, dan verwacht ik ook niet dat jij op 38 jarige leeftijd opeens Ajax er doorheen gaat slepen tegen de echte Europese top. Tenminste niet een paar wedstrijden op rij.

26 oktober 2021 om 10:45

Onzin dat Pasveer al een aantal seizoen sterk keept. Hij heeft elk seizoen 5-10 hele sterke wedstrijden, maar kan net zoveel wedstrijden totaal waardeloos zijn en je punten kosten. Zit nu wel even in een goede flow ja, maar ik vind het persoonlijk ook Ajax onwaardig. Laatste 2 wedstrijd 2 of 3 echt goede reddingen gehad, maar blijkbaar is dat dan genoeg om te bewijzen dat je mee zou kunnen doen bij de Europese (sub)top..

Laat ze maar lekker zeiken in engeland op onze competitie. Zolang Tottenham niet wint van Vitesse hebben ze weinig te zeiken lijkt me

Dat is ook niemand zijn verwachting. Maar gelukkig overstijgt Ajax de laatste jaren onze verwachting. Individueel heeft Ajax zeker niet de beste spelers maar als team staan ze wel erg sterk.

Voorlopig geniet ik van de vorm, de wedstrijden, onze socialteam, de Spelers en fantastische trainer.

Atalanta heeft ook niet de beste spelers, nog minder dan Ajax, maar ook dat is een perfect voorbeeld dat een goed ingespeeld team heel veel kan bereiken (kwartfinale en achtste finale afgelopen twee jaar). Zolang Ajax met zoveel vertrouwen blijft spelen komt het ongetwijfeld ver in de CL. Ohja, ook deze effectiviteit moeten ze erin houden want dat deed ze de das om tegen bijvoorbeeld Liverpool. Voor mij zijn City, Liverpool (in deze vorm), Bayern zeker de grootste kanshebbers.

26 oktober 2021 om 10:49

Graag nog ietsje effectiever, want persoonlijk vind ik Ajax eigenlijk totaal niet effectief ondanks dat ze veel scoren haha. Zelfs tegen Dortmund hadden er al 2 ballen ingekund voor de 1-0 viel en als je echt effectief bent ga je met minstens 5-0 rusten.

Wat wordt je toch moe van al die analisten vandaag de dag. De een zegt nog dommere dingen dan de andere…

Natuurlijk winnen we de Champions League niet…. Als je overwintert als groepswinnaar heb je het al prima gedaan. Alles daarna is bonus. En dan heb je gewoon een beetje geluk nodig met de loting…

Ik denk dat Ajax als team wel heel ver kan komen. Winnen? Dat denk ik niet. Maar een team vol sterren zie PSG kan tegen Ajax gewoon pak krijgen. Zie Dortmund ook het zelfde. Gewoon afgedroogd in Amsterdam. Van Basten lult teveel.

25 oktober 2021 om 22:43

Welke sterren spelen precies bij Dortmund dan? PSG en Dortmund vergelijken is achterlijk. Maar zeggen dat Ajax PSG een pak slaag geeft is toppunt van domheid.

25 oktober 2021 om 23:29

Het zit je hoog he, dat Ajax het zo goed doet momenteel?

26 oktober 2021 om 10:39

Heb je wel eens van ene Haaland gehoord?

Barca moet eerst maar eens door de groepsfase heenkomen, daarna zien we wel weer 😉

Ik verwacht dat Ajax als een kaartenhuis in elkaar stort als ze op achterstand komen. Het zit vaak mee met het eerste doelpunt waardoor ze ruimte krijgen.
Het is een groot verschil of Ajax voor of achter komt.

Natuurlijk heeft Ajax niet het niveau om de CL te winnen. Niemand bij Ajax zegt dat. Dat is iets wat de media probeert te verkopen om krantjes te verkopen. Het moet of overdreven positief of overdreven negatief.

Ajax speelt als team indrukwekkend in het druk zetten.
Wat erg helpt is dat ze ook erg effectief zijn. Ze scoren meestal het eerst.
Ik vind ze wel erg kwetsbaar in de omschakeling. Dat wordt een probleem als ze op achterstand komen en nog meer ruimte weggeven.
dat gaat een probleem worden tegen teams die effectief zijn.
laten we wel wezen. De voorhoede van PSV is niet veel. Ook al laat je steken vallen ze zullen er toch geen gebruik van maken.

25 oktober 2021 om 21:49

Haha sorry maar ik moest smakelijk lachen. Ajax zakt juist niet in elkaar als een kaartenhuis momenteel. Als Ajax iets doet is het knokken als het moet als team zijnde en ja je loopt wel eens tegen een nederlaag aan. Dat is normaal in voetbal. Ajax heeft maar 3 tegendoelpunt gehad hè en we zijn al even bezig en dan ook nog tegen Haaland gespeeld.
Je naam is pressing. Dan geef je af en toe wel eens wat weg. Dat is het risico wat je neemt

26 oktober 2021 om 12:52Lol. Het Ajax dat het tot de halve finale schopte kwam regelmatig op achterstand (juve thuis, Real thuis bijv) en alsnog gingen ze door. Ik verwacht dat dit Ajax minstens net zoveel veerkracht heeft.

Sorry hoor maar Ajax top-5? Die kunnen ook gewoon volgende ronde verliezen van een Atalanta of Sevilla met alle respect.

25 oktober 2021 om 23:40

Ja maar dat kunnen een Real Madrid en PSG op dit moment toch ook, dus dat zegt niet zoveel. In mijn ogen steken Bayern, Liverpool en City er echt bovenuit. Dan heb je ook nog clubs als Real, Chelsea en PSG die als ze hun niveau halen natuurlijk hoger ingeschat moeten worden, maar op dit moment is het nog niet zo overtuigend als wat je van ze verwacht. Maar top 5 is idd wel iets te hoog ingeschat. Weet je het heeft zo'n beetje 20 jaar geduurd dat het echt zo goed ging, dus ik snap de euforie, die af en toe doorslaat, wel. Ik geniet gewoon van het moment want het kan zo weer opeens afgelopen zijn.

26 oktober 2021 om 09:55

Clubs als Atletico en Man United(straks met een andere trainer hebben ook gewoon meer kwaliteit). En laten we nou ook niet doen of een Barca (met iedereen fit), Juve en Inter minder zijn, in tegenstelling zelfs. Dan heb je nog clubs als Sevilla, Dortmund, Leipzig, Atalanta, Villarreal etc waar je over 2 wedstrijden ook gewoon van kan verliezen. Maar goed we gaan het zien.

26 oktober 2021 om 09:59

Nee en laten we nou ook niet net doen of deze clubs beter zijn.

26 oktober 2021 om 10:38

Een Atalanta heeft vorig jaar nog Ajax geëlimineerd, een Villarreal won de EL, Sevilla weet hoe het is om de EL te pakken. Leipzig was recentelijk nog halve finalist. Ik zal niet weten waarom ik Ajax veel hoger moet inschatten. De Eredivisie is een C competitie, in de laatste 10 jaar heeft Ajax 1x overwinterd in de CL. Ik vind dat jullie leiden aan zelfoverschatting.

26 oktober 2021 om 10:57

Atalanta heeft Ajax geëlimineerd ja, maar was dat zo ontzettend overtuigend dat je ze per definitie echt beter kunt noemen? Ajax speelt dit jaar niet meer met Per Schuurs hè verder heb je wel gelijk dat Ajax op een slechte dag van al die clubs kan verliezen, maar dat is geen reden om die clubs beter dan Ajax te noemen, want zij kunnen net zo goed ook van Ajax verliezen. Momenteel past Ajax prima in het rijtje Inter, Sevilla, Dortmund en dat is gewoon knap. Leuk dat Leipzig de halve finale haalde, deed Ajax ook niet zo lang geleden, maar hoe is het Leipzig van dit seizoen? Zijn gewoon allemaal clubs die hoge pieken hebben en zo ook eens wat mindere kunnen zelf, maar het is ook wel lekker makkelijk om alles wat buitenlands is als beter te bestempelen. Leipzig totaal geen bijzondere ploeg, idem Villarreal. Doen ook net een paar jaartje een beetje leuk mee en gelijk komt er iemand beweren dat het Nederlandse zelfoverschatting is als je die clubs niet boven Ajax zet. De nummer 2 van Duitsland wordt helemaal weggespeeld en vervolgens komt en een BuLi fan over Nederlandse zelfoverschatting praten met Leipzig's prestaties van vorig jaar als argumentatie.

26 oktober 2021 om 11:17Ik vind Ajax ook in dat rijtje passen, maar jullie praten als of je in het rijtje bij Bayern, City, Liverpool etc hoort ipv het rijtje met Sevilla, Inter etc. Dat is het hele probleem juist. Tja dat zullen Leipzig en Villarreal fans ook over Ajax zeggen. Op papier heeft Ajax namelijk ook niet zon bijzonder elftal. Ik noem die clubs ook niet beter dan Ajax. Ik voeg alleen Atletico en Man United er aan toe. De andere clubs zijn niet zo ver van elkaars niveau verwijderd (inclusief Barca en Juve). Een slechte dag nog wel. Nou op dit moment is Ajax misschien favoriet tegen Atalanta, mede door de vorm van Ajax, maar dat kan over 3 a 4 maand weer compleet anders zijn. Ik schat de verhoudingen normaliter gewoon 50/50.

26 oktober 2021 om 11:32

Wie bedoel je precies met jullie, want mij heb je zulke dingen niet kunnen zien schrijven. Net zoals die enkele Ajacieden die ons als top bestempelen, ben jij heel hard bezig om dit te downplayen met waardeloze argumentatie. Op een slechte dag kunnen ze van Ajax winnen ja, op een goede dag niet en op een normale dag is het 50/50, geen idee waarom je het schokkend vindt als ik dat zeg, terwijl je het zelf ook zo ziet. Het is ook maar net een beetje hoe je eigen mening is, ik persoonlijk durf United absoluut niet bij dat rijtje te zetten, die zitten eerder in het rijtje Dortmund Ajax momenteel.. overigens prima dat Leipzig of Villarreal dat van Ajax zullen zeggen, maar die hebben vooralsnog minder laten zien dan Ajax dus hoe denken die dan over het eigen team?

26 oktober 2021 om 11:41Met jullie bedoel ik niet perse u, maar een groot deel van de journalisten en VZ leden die weer compleet zijn doorgeslagen en denken dat Ajax wel even de CL wint of de finale haalt. Ik vind dat verre van realistisch. Man United met Solksjaer hoort inderdaad ook in dat rijtje, maar persoonlijk vind ik Leipzig minimaal net zo sterk als Dortmund, als het al niet sterker is. Dus inderdaad blijft het allemaal gissen en vooral bepaalde meningen / voorkeuren hoe je de kansen invult.

26 oktober 2021 om 11:50

Op basis van wat is Leipzig nu ineens sterker dan Dortmund? Leipzig staat 5e in de BuLi, hebben ook al 3x verloren en in de CL staan ze er ook niet best voor(weliswaar een zware poule). Ik vind het allemaal maar een beetje een vage redenatie van jouw kant en ik heb persoonlijk heel weinig ajaxfans gezien die Ajax als favoriet bestempelen. Toen we Sporting versloegen moesten we maar eens op een echte ploeg als Dortmund wachten en nu is Dortmund met gemak opzij gezet, komt er iemand dat downplayen vanuit de eigen nergens op gebaseerde mening dat Leipzig beter is dan Odrtmund, om dan nog maar te zwijgen over het excuus dat Bayern 'maar' met Ribéry en Robben moest aantreden tegen Ajax 3 jaar terug. Het lijkt erop alsof je reageert uit een gevoel van: ik zal al die Ajacieden wel eens even op de plek zetten. Met jouw standpunt dat Ajax subtop is ben ik het wel mee eens, maar dat is 90 procent van de Ajacieden. Jouw frustratie komt vooral voort uit reacties van opperAjacied Pierre van Hooikdonk en blijkbaar krijg jij daar de behoefte van om elke Ajacied nu even haarfijn duidelijk te maken dat we niet de beste club van de wereld zijn. Ieder z'n ding, maar ik vind het een beetje van een komisch niveau.

26 oktober 2021 om 12:24

Nee iemand zei dat Ajax 3 jaar terug gelijkspeelde tegen Bayern en vervolgens kom ik met het feit dat er nu een compleet ander elftal staat bij beiden inclusief andere trainer bij Bayern dan in ieder geval. Waar zie jij frustratie? Ik zeg gewoon wat ik er van vind en ga niet mee met die hosanna. Maar goed ieder zijn eigen ding. Nou ja in Duitsland werd Leipzig als een grotere concurrent voor Bayern gezien dan Dortmund. Niet voor niks dat ze daar de 2 sterspelers en de trainer hebben weggeplukt. Dat ze door arbitrale dwalingen laatste staan zegt me niet zoveel. In de BL zie ik ze uiteindelijk gewoon 2de/3de worden. Of is West Ham nu ook opeens veel beter dan een Man United, of Milan dan Juve? Pure scorebordjournalistiek noemen we dat.

26 oktober 2021 om 15:29

Maar dat elftal van Bayern was toch alsnog een wereldelftal waar Ajax zich op dat moment mee kon meten? Je gaat niet mee in de Hosanna die je zelf behoorlijk opklopt door te doen alsof alle Ajacieden (jullie zei je letterlijk) die hosanna uiten.

Ja Haller kon niks in Engeland omdat die een spel speelden waar Haller totaal niet voor geschikt is. Die hebben hem puur op statistieken gekocht en niet gekeken naar wat voor soort spits ze nodig hadden.

25 oktober 2021 om 23:46

Hier verbaas ik me wel vaker over bij clubs, dat ze spelers kopen vanwege hun goede prestaties bij hun club, en ze dan niet op een zelfde soort manier gebruiken. Waardoor een speler niet goed tot zijn recht komt, maar wel wordt veroordeelt op zijn mindere spel.

26 oktober 2021 om 15:30

Ach dat zegt toch allemaal niet zoveel. Echte toppers die slagen overal en met elk systeem. Ajax heeft ook genoeg spelers gekocht die het niet gered hebben en bij een andere club opeens weer opbloeien. En bij ajax lopen er nu ook een stuk of vier rond die het in europa niet gered hebben en nu weer uitblinken. Dat zijn gewoon de net niet toppers. Niks mis mee maar soms moet je beetje mazzel hebben als je zo iemand koopt.

Tsja, lekker boeiend allemaal. Uiteindelijk belichaamd het elftal van Ten Hag precies zoals het woord teamsport betekend. Niks absolute individuele klasse, het draait in teamsport om collectief presteren. Eigenlijk is het dan nog veel knapper dat Ajax zo’n hoog niveau op te mat weet te leggen. En dus niet blind teren op een individuele bevlieging.

"maar met een beetje gunstige loting kunnen ze ver komen....."

Ja, hallo, met een beetje gunstige loting wint Feyenoord de Conference League.

2 goede wedstrijdjes en Ajax wordt weer gebombardeerd tot favoriet. Ik ga toch stuk om chauvinisme in dit land. Tegen Tottenham zouden ze ook winnen toch? Iedereen weet hoe het uiteindelijk afliep. Ajax is kansloos voor het winnen van CL. Totaal kansloos. Zelfs een psg dat totaal geen team is zal Ajax op basis van 2 wedstrijden volledig kansloos laten.

25 oktober 2021 om 23:23

Kan je mij even de relevantie van je vergelijking met Tottenham uitleggen jochie? Van dat elftal staan er momenteel nog maar 3 in de basis, 2 anderen zijn nu vaste wisselspelers. Dusss, afgaande op jouw denkwijze is Ajax nu beter (basisspelers toen nu wisselspelers) en bereiken ze dus in ieder geval de finale!!! Haha, niet vaak zo’n domme reactie gelezen als die van jou Nafinho. Lijkt een beetje op een jaloerse supporter van een andere club. Geeft niet, zijn logische gevoelens 😉

26 oktober 2021 om 00:37

Als iemand kritiek levert dan is het meteen jaloezie haha. Ik zal het je even uitleggen lieverd. Destijds deed ook iedereen alsof Ajax al de cup binnen had. Toch werden ze na 2-0 voorsprong kinderlijk eenvoudig weggezet en zat iedereen ( waaronder jij ) te huilen als ee
klein meisje. Ook dit jaar zal hetzelfde gebeuren. Wees gewoon blij met elke ronde die bereikt wordt ipv gaan roepen dat PSG, Liverpool etc weinig kans maken oid. Uiteindelijk wordt Ajax uitgeschakeld door Sevilla ofzo getuigr Tottenham , Valencia en Atalanta.

Alles kan, In de Cl met een kokend stadion. Natuurlijk is Ajax niet de favoriet maar ze hebben eerder bewezen tot zulke dingen in staat te zijn. Verder vreemd dat die Barcelona noemt als die een beetje voetbal volgt weet die dat dan nergens op slaat

CL winnen is niet realistisch inderdaad. Eerst maar overwinteren. Ik ben overigens van mening dat met de nodige geluk en dingen we wel aardig ver kunnen komen. Maar alles hangt van loting en blessures en vorm af uiteraard. We gaan het wel zien toch? Wat een tijd om Ajacied te zijn 😎

Natuurlijk is Ajax geen favoriet voor de CL, maar de redenen die Van Basten opvoert zijn apart en kloppen m.i. niet.

Tadic en Haller waren middelmaat in Engeland volgens hem.
Wat zijn Ziyech en VD Beek dan in Engeland??

Daarnaast speelde Mazraoui ook rechtsback in het team dat de halve finale haalde en die is echt niet minder geworden.

In principe vergelijkt hij Mazraoui dus met Mazraoui…

Wellicht dat in het team van 3 jaar geleden net wat meer potentie zat naar boven, maar bij het huidige team is er sprake van een veel bredere selectie.

De ‘wissels’ Schuurs, Tagliafico, Rensch, Klaassen, Kudus, Daramy en Neres kun je allemaal gerust in de basis zetten.

Destijds had je een bank met Dolberg,
Sinkgraven, Huntelaar, De Wit, Magallan, Ekkelenkamp, Labyad en Veltman. Dat was gemiddeld wel een wat lager niveau.

Een beetje jaloers Meneer van Basten?.
Ik wordt een beetje moe van langs de lijn deskundigheid.

Geniet eens van het voetbal.

Wat heeft u zelf gepresenteerd als Trainer?.
Als voetballer was u geniaal, maar gun iemand anders ook eens wat.
En niet steeds teren op eigen roem.
Als ik Van der vaart zie en Sneijder,dan denk ook wat zijn jullie vervelende oude mannetjes geworden.

Geniet van het Voetbal ,je favoriete club,en het Nederlands elftal,en laat deze heren links liggen,om van voetbal te genieten, hebben we deze,oud geweldige voetballers niet nodig.

Wat een discussie is dit zeg tuurlijk gaat Ajax de Cl niet winnen, de volgend ronde halen is prachtig. En alles daarna is meegenomen

De Nederlandse competitie is zo slecht dat Ajax aan de lopende band scoort in de CL. Haller kon er in Engeland schijnbaar niets van, maar scoort veel in de ED en de CL. Zou het kunnen dat het spel van Ajax meer bij Haller past en dat West Ham United, zoals wel meer Engelse clubs spelers op naam kopen en niet kijken of een speler bij de (speelstijl van de) club past?

Het ligt natuurlijk ook aan de loting een gunstige loting zou Ajax ver kunnen brengen.
Daarnaast speelt de vorm van de dag mee , geblesseerde spelers het moment . Zo lang je in de CL zit kan je het winnen

Natuurlijk moet Gullit ook weer even vertellen dat hij met zijn contacten in Engeland heeft gesproken, echt een internationale man. Ken eigenlijk geen programma waar er altijd zo negatief wordt gedaan over de prestaties van Ajax. Alles naar beneden praten, pasgeleden zei Gravenberch iets onschuldigs en daar moest San Marco nog even minutenlang over doorgaan.

Bij van Barsten en Gullit heb ik het idee dat ze zo graag willen laten horen dat zij op het allerhoogste niveau hebben gespeeld en dat wat Ajax doet eigenlijk speeltuinvoetbal is. Leuk, maar ook niet meer dan dat. Gelukkig hebben wij gezien hoeveel kijk ze op het spelletje hadden toen ze trainer waren.

Echt opportunisme ten top. We hebben drie wedstrijden in de groepsfase van de CL gewonnen en er wordt nu serieus gesproken over het winnen van de CL. Doe even normaal. Zorg eerst maar eens dat we in de knock-out fase terecht komen.

Ajax kan verrassen, maar het is totaal waanzinnig om nu over een CL finale te praten. Ik heb het idee dat het vooral mensen zijn die dat nu doen om daarna Ajax en Ten Hag te kleineren. En serieus, iedereen weet toch dat normaal gesproken dit ook nergens op slaat? Ik kijk gewoon naar het heden en ben nu gewoon heel trots op mijn cluppie. Dit soort onzin is niet aan mij besteed.

Mee eens met wat velen hier roepen. Ajax heeft echt een goed team. Zeker voor Nederlandse begrippen. Ik denk dat niemand daarover twijfelt. Of Ajax de Champions League kan winnen? Ja natuurlijk. Als Griekenland Europees kampioen kan worden en Porto de Champions League, dan kan Ajax dat ook. Dat niet altijd de sterkste de Champions League wint heeft het gouden Barcelona van Messi wel bewezen. Dus eigenlijk al met al is deze discussie een dooddoener en kunnen we beter genieten van dit geweldige team. Zo vaak is het tenslotte niet gegeven dat een club uit Nederland zo goed presteert.

Volgens mij denkt zo goed als niemand dat Marco. Een paar nitwits die weekelijks hun mening geven op voetbal programma's. Als voetbal analist hoef je volgens mij ook niet veel te kunnen

Zo jammer dit…. Wees eens positief ipv van zo verzuurd te reageren van Basten!

Ajax heeft goede spelers en de combinatie maakt op dit moment een goed team. Maar nee, wereldsterren spelen er niet in ons elftal, maar dat zegt niet alles. Er zijn in het verleden wel meer elftallen geweest die prijzen pakten terwijl die helemaal niet overliepen van kwaliteit. Alles zal afhangen van het moment van spelen en de vorm van de dag en ook een beetje mazzel. Als Ajax de kwartfinale weet te halen is dit naar mijn mening al een enorme prestatie, kom je nog verder is het meer een wonder.

Wanneer je als Nederlandse club de CL zou willen winnen moet je het juist van het collectief hebben. De extreme talenten zijn snel weg. Juist met een sterk collectief en de bereidheid om voor elkaar te strijden kun je van ploegen winnen die betere individuen heeft. En wat Ajax veel beter heeft dan 3 jaar geleden is dat ze nu elke positie minimaal dubbel bezet hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.PSV3416
3.Feyenoord3219
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

355 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 15 0 0 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren