Afellay is niet onder indruk van Van Bommel: ‘Daar is het niet goed gegaan’

Maandag, 25 oktober 2021 om 18:34Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:01

Het blijft voorlopig gissen naar de exacte reden voor het snelle ontslag van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg. Opmerkelijk genoeg gaf Ibrahim Afellay, die onder Van Bommel speelde bij PSV, zondag in Studio Voetbal aan dat de weggestuurde oefenmeester moeite had met de communicatie richting zijn spelers. "Dat ging niet soepel", aldus Afellay bij de NOS.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door dabor)

Het zal voor van Bommel een uitdaging worden om nog een redelijke club op niveau te vinden. Zijn naam heeft hij mee, maar tot nu toe is hij in totaal 22 maanden (gemiddeld korter dan een jaar) bij 2 clubs 2x ontslagen en heeft hij 0 successen gehad. Mark begint altijd erg goed bij zijn clubs, maar na verloop van tijd gaat het steeds minder. Hopelijk kan hij zich nog herpakken en komt hij bij een goede club terecht.

25 oktober 2021 om 18:43

Hij begon nu toch ook waardeloos? Naar ik meen had ie al z'n oefenwedstrijden verloren. Ook al zijn het maar oefenwedstrijden, dat doe je niet voor de lol. Even kleine opleving aan begin van seizoen gehad , maar goed bekeken hebben ze maar 3 goede wedstrijden gespeeld

25 oktober 2021 om 18:49

Ja oefenwedstrijden neem ik niet mee. Hoeft niet altijd iets te zeggen over het aankomende seizoen. Ik doelde eigenlijk meer op de start in de Bundesliga

25 oktober 2021 om 18:52

Mensen nemen die oefenwedstrijden veels te serieus. De eerste 3 heeft die met alleen maar spelers van het tweede elftal en jeugdspelers moeten spelen omdat alle vaste eerste elftal spelers nog op vakantie waren.

25 oktober 2021 om 18:58

Gewoon terug naar waar het begon, Fortuna Sittard. Leren van je fouten en het heel anders aanpakken. Al denk ik dat MvB veel te eigenwijs is om te veranderen. Het ligt nooit aan hem zelf.

25 oktober 2021 om 18:51

Gefaalde trainers kunnen nog altijd bij Oranje terecht

25 oktober 2021 om 19:17

Fortuna zou een leuke club voor hem zijn

25 oktober 2021 om 21:51

En dan Hofland weer meenemen?

25 oktober 2021 om 21:24

Snap gewoon niet waarom ze niet rustig bij een middenmoot club beginnen in hun carriere. Kun je fouten maken, verliezen, geen druk en rustig beter worden maar nee. Hoeveel top voetballers hebben nu zo gefaald zeg. Ja het kan werken maar begin gewoon rustig.

Je zag dat Afellay eigenlijk niet zoveel wilde zeggen, maar Van Der Vaart vulde het in. En toen vertelde Afellay z'n eigen ervaringen met de trainer Van Bommel.

25 oktober 2021 om 18:57

Maar wel raar als het waar is dat hij het niet goed over kon brengen. Vond Van Bommel in interviews altijd welbespraakt. Ook na wedstrijden kon hij het prima uitleggen.

25 oktober 2021 om 19:32

Mediavoorkomen en spelvisie overbrengen op een groep voetballers zijn twee verschillende zaken. Bommel komt in de media inderdaad prima over, soms een ietwat arrogante houding. Blijkbaar is het voor hem moeilijk om zijn ideeën over voetbal in een team te slijpen, of geloven spelers simpelweg niet in zijn visie. Dat kan in zoveel dingen zitten, misschien is hij een enorme eikel tegen zijn spelers, misschien maakt hij het te moeilijk.

Het blijft toch wel echt een bizarre vogel die Van Bommel. Fantastische seizoenstart bij PSV met 15 overwinningen in de 1e 17 competitie wedstrijden. Met een record aantal punten (als ik me niet vergis) de beste nummer 2. Dramatische voorbereiding met Wolfsburg, dan na 4 wedstrijden bovenaan, en dan weer 4 keer verliezen om vervolgens ontslagen te worden. Ik denk dat het verhaal van Afellay dicht bij de waarheid zit. Je hoort wel vaker dat Nederlandse coaches moeite hebben in de communicatie.

25 oktober 2021 om 18:51

Het valt wel op dat veel 'jongere' Nederlandse coaches in het buitenland op communicatie gebied steekjes laten. Of ze nou echt schuldig zijn of niet..

Ronald Koeman bij Barca met Suarez en in het verleden bij Valencia, Frank de Boer zo'n beetje overal waar hij komt, Ron Jans in de VS, nu Van Bommel bij Duitsland. Ik vergeet ongetwijfeld nog meer voorbeelden.

Denk dat het inderdaad niet een puur sportieve reden is om Van Bommel te ontslaan...

Off: Ibrahim vind ik echt een leuke toevoeging als analist. Hij zegt niet heel veel maar is vaak wel goed en scherp in zijn bewoording.

25 oktober 2021 om 18:54

Koeman met Suarez? Die heeft de opdracht van het bestuur gekregen om Suarez eruit te gooien, omdat blijkbaar het bestuur daar niet mans genoeg voor was.

25 oktober 2021 om 19:16

Nou ja, hij moest Suarez inderdaad eruit gooien van het bestuur maar dan nog heeft Koeman zelf de uitvoer in de hand, niet? Suarez was vrij duidelijk in een interview onlangs hoe dat is gegaan. En Koeman’s verleden met spelers bij Valencia geeft hem dan niet het voordeel van de twijfel.

25 oktober 2021 om 19:17Denk dat communicatie ook te maken heeft hoe je omgaat met andere persoonlijkheden en andere culturen volgens kon van Bommel goed overweg met de nl jongens maar niet met de buitenlanders en was hij een slechte people manager. Daarnaast was het gewoon een controlefreak die zoals affelay ook zegt zich over mee bemoeide en zelfs het voor mekaar heeft gekregen dat Mart vd heuvel er klaar mee was.

Hoe is dit een trap na geven? Dit is een totaal andere reactie dan wat van Basten bijvoorbeeld deed.

Dit is toch geen trap na. Hij geeft gewoon zijn mening, en die is heel logisch; Van Bommel kan best verstand hebben van voetbal, maar is nogal moeilijk in de omgang. Als zijn ploegen in een mindere fase terechtkomen, krijgt hij ze daar ook nooit meer uit. Hij bezit niet de capaciteiten om een negatief sentiment in een ploeg om te draaien. Hoe langer het duurt, hoe meer spelers een hekel aan hem krijgen.

Voetbalzone is weer lekker bezig. Lijkt of de auteur van dit stuk niet eens de uitzending heeft gezien.
Affelay is gewoon beschaafd gebleven en geeft totaal geen trap na zoals van Basten wel degelijk deed.

Hij overtreed de bro code. Binnenkort Van Bommel bij 101Barz

25 oktober 2021 om 18:53

Featuring Mo Ihattaren

25 oktober 2021 om 19:16

Wat moet je anders als je carriere doodloopt en je broke bent?

25 oktober 2021 om 23:04

Huisjesmelkert worden en je haar paars verfen.

Nu is het aan een Heerenveen of zelfs AZ om de fout te maken om van Bommel aan te stellen. In een topcompetitie gaat ie niet meer aan de bak komen.

Een trap na ?
Dit is toch geen trap na. Hij was juist heel voorzichtig in zijn ervaringen. Het waren juist v d vaart en de presentator die bleven doorvragen en v d vaart vulde het in waardoor afelay op een correcte manier zijn ervaring met van Bommel deelde ..

Ik heb het gezien en begrijp echt niet hoe jullie dit als een trap nageven zien, Ibi gaf gewoon zijn mening zoals dat hoort en daar zit ook stukje ervaring in ongetwijfeld maar wel met respect!

Heb veel respect voor Mark van Bommel als speler, ook altijd gedacht toen hij speler was dat hij echt een hele goeie trainer zou kunnen worden maar daar zat ik even goed mis. Hij is tactisch gewoon helemaal niet sterk en zodra het even tegen zit, doet hij de gekste dingen (sadilek LB, Luuk de Jong op 10, Weghorst op de bank) en ik denk dat ze bij Wolfsburg ook zagen dat in zijn manier van voetballen gewoon geen lijn zit. Als ik PSV onder van Bommel bekijk en nu Wolfsburg, dan vraag ik mij een beetje af wat van Bommel nou eigenlijk wil, zijn voetbal is niet verdedigend maar ook zeker niet aanvallend, spelers lijken individueel ook geen idee meer te hebben wat ze moeten doen binnen het veld, ze doen gewoon maar wat, dan doe je toch wel iets fout als trainer en dan zou je denken dat een trainer ervan leert in zijn tijd bij PSV, maar er is wat dat betreft niks verandert. Vraag me dus af of er nog clubs zijn wie het aandurven met van Bommel. Ik denk dat Wolfsburg de juiste keuze heeft gemaakt met dit ontslag, bij PSV hebben ze hem nog een tijdje de kans gegeven maar daar werd het gewoon steeds slechter en begonnen zelfs de supporters zich tegen hem te keren.

25 oktober 2021 om 19:46

Ik denk dat er misschien ook eens kritisch naar de Knvb gekeken moet worden. Die leiden de trainers op en blijkbaar niet heel goed. Het is al jaren een puinzooi bij de knvb en het zou me ook niet verbazen als zou blijken dat de hele cursus coach betaald voetbal niet deugd. Die hele generatie de Boer, Stam, Seedorf etc is mislukt als trainer. Zoveel ervaring in de wereldtop, dat is toch zonde? En het zal ook wel deels aan het individu liggen, maar als ze allemaal falen dan vraag ik me af hoe dat kan. Ik bedoel, als iedere dokter in Nederland alles verkeerd doet, dan is het toch niet gek om eens te kijken naar hoe ze opgeleid worden?

Ik denk dat ze in Zeist ook eens achter hun oren moeten krabben, over de oud internationals die de cursus betaald voetbal volgen, betreft vrijstellingen bij zoveel interlands.. generatie 96-98 en daarna bijna overal gefaald..
De boer, stam, Seedorf Davids Hasselbaink, cocu ,van Bronckhorst had advocaat nodig Kluivert .van Bommel en misschien vergeet ik er een paar, dan wil ik
Andere generatie nog de voordeel van de twijfel geven, van Basten van ‘t schip Erwin Koeman Gullit .. je moet terugvallen op advocaat en van Gaal en n dat kAn niet eeuwig.. trainers die nooit hoog gespeeld hebben en succesvol zijn, Rinus’ Michels advocaat Beenhakker Hiddink en nu slot en ten Hag… 100 interlands? Ja prima gewoon heel de cursus volgen, vrijstellingen geven helpt blijkbaar niet.. je houd je hart vast Sneijder Kuyt willen ook trainer worden.. Cruyff was een uitzondering

Zo nu Bommel geen succes heeft kan men hem afvallen. was hij succesvol dan zou hij ook zijn aangepakt volgens Petovic. Ze worden dus altijd bejubeld bij succes en daarna is het over en uit
Niks mis mee toch
Meer respect voor Gaal, Marwijk, Basten Hiddink riep hij nog. Hiddink naaide toch zijn trainer collega? Ineens was er geen herenakkoord meer, net als nu bij Bommel
Persoonlijk denk ik dat de uitschakeling in het bekertornooi nu pas volledig is afgerond en hij daarom is ontslagen. De recente resultaten hebben misschien ook meer kwaad gedaan

Vind affelay oprecht een topgozer komt heel eerlijk over en dat wordt zoals we hebben gezien niet altijd gewaardeerd; maar hij zegt het op dat moment als analist en niet als vriend/collega.
Ik denk echt dat ze hem kunnen gebruiken bij psv vooral deze tijden

Had Van Bommel nooit aan moeten beginnen. Wolfsburg deed het vorig seizoen fantastisch en het was simpelweg onmogelijk voor Mark om dat te evenaren.

25 oktober 2021 om 22:28

Precies! En dat werd wel van hem verwacht!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

272 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren