Afellay ziet ‘extra wapen’ voor Ajax om ver te komen in de Champions League

Maandag, 25 oktober 2021 om 00:01 • Laatste update: 00:19

De kansen van Ajax om de Champions League te winnen waren zondagavond andermaal onderwerp van gesprek in het programma Studio Voetbal van de NOS. Ibrahim Afellay denkt dat Ajax zeker tot de kwartfinale moet kunnen komen en stelt dat de Amsterdammers er met Sébastien Haller een ‘extra wapen’ hebben bijgekregen. Waar Arno Vermeulen overtuigd is van de kans van Ajax om het miljardenbal te winnen, denkt Rafael van der Vaart dat de koploper van de Eredivisie geen schijn van kans maakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Ajax de Champions League winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door jizzzy)

Zeker mogelijk maar dat hangt er ook net vanaf wie je loot. Ajax is echt gigantisch goed. Maar tegen Dortmund krijg je ook heel veel ruimte. Spelen tegen een City, Liverpool, Bayern of PSG word wel wat lastiger.

25 oktober 2021 om 00:42

Daarnaast zijn die KO-rondes ook pas over een paar maanden. Dan zou een United bijv. ook opeens top kunnen zijn en kan Liverpool in een dip zitten. Het heeft vrij weinig zin om er nu wat over te zeggen.

25 oktober 2021 om 08:51

Het verschil met 2019 is dathet toen een verrassing was en het nu min of meer meer in de lijn der verwachting ligt. Maar wat mij betreft zijn Liverpool, City, Chelsea en Bayern zeker een maatje te groot. Tegen de rest is er zeker kans. Maar laten we gewoon nuchter blijven met elkaar.

25 oktober 2021 om 10:07

In 2019 hoorde ik dezelfde teksten. Geen schijn van kans, ze kunnen het beter schriftelijk af gaan doen, vooral niet gaan en nog meer van die blabla. Als je van Dortmund met 4-0 kan winnen en PSV deklasseert, dan is er zeker een kans dat je heel ver kan komen. Dat er inderdaad belachelijk veel factoren meespelen maakt dat je er weinig over kan zeggen. Maar als je zelfs in een seizoen als dit met een doelsaldo van 48-3 (competitie + CL) niet de gedachte mag hebben dat dit team van iedereen kan winnen en all the way zou kunnen gaan, wanneer dan wel?!

25 oktober 2021 om 12:13

JizZzy, laten we gewoon realistisch zijn, want in de afgelopen 15 jaar zijn we welgeteld 1x de poule doorgekomen. Laten we eerst eens toewerken naar jaarlijks de poulefase overleven en de uitschieters naar boven toe koesteren. Ik ben blij met de winstpartijen in de CL en gisteren tegen PSV, maar ik heb echt (nog) niet het idee dat we de favoriet zijn. Dat we wellicht een kans maken? Ja, dat maak je altijd als je aan een wedstrijd begint. Simpel zat!

Hou toch op met een vals verwachtingspatroon creeren. Ajax en de Champions League winnen, laat me niet lachen. Liverpool, Manchester City en Bayern Munchen spelen duidelijk beter voetbal dan Ajax. Tegen Manchester United, Chelsea, Real Madrid en Paris lig je er waarschijnlijk ook uit. Het is niet eens vreemd om door een Atletico, Inter of Juventus te worden uitgeschakeld. Onze topaankoop is voor 22 miljoen euro gehaald, daarvan haalt Manchester United een random talent dat het dan stalt bij Feyenoord. Van dat bedrag koop je een halve Vinicius Junior of 1/5e van Joao Felix. Door de goede tactiek en het teamspel kan je met geluk en een goede loting de kwartfinale of halve finale halen, maar winnen? Hou toch op. Dan moet je wel echt heel veel geluk hebben. En dat is ook helemaal niet erg. CL-overwintering en een dubbel zou een topseizoen zijn.

25 oktober 2021 om 00:36

United? Op basis van Ronaldo op dit moment of om een andere reden!? En daarnaast gingen ze zelfs met hem erbij op het eigen Old Trafford keihard op hun smoel tegen Liverpool met een 0-5 pak slaag een aantal uur geleden en ondanks dat ze het degelijk doen in de groepsfase van de CL zie ik Ajax echt wel een goede kans maken tegen de ploeg van Solskjaer!

25 oktober 2021 om 00:46

Er is natuurlijk altijd een kleine kans.. Met een goede loting en geluk kun je wel ver komen. Dortmund was wel een ideale tegenstander die ook veel ruimte weggaf en het spel niet vertraagde. Tegen stuggere ploegen zoals Atletico en Chelsea wordt het al een stuk lastiger. Men vergeet ook al gauw weer de wedstrijd tegen Getafe. Genoeg vervelende ploegen om tegen te spelen.

25 oktober 2021 om 00:49

@suarez7 ik ben het roerend met jouw gedachtegang eens. Sommigen slaan wel idd door. Een kwart finale zou al top zijn.

25 oktober 2021 om 09:33

En ook van iedereen verliezen (zie Utrecht)..

Waarom nu al alle voorspellingen etc. Gewoon zo door gaan en kwart/halve finale CL zou al top zijn. Met beetje geluk zit er meer in maar laten we nou niet doen alsof Ajax zomaar van City, Liverpool of Bayern wint.. Het kan wel als het meezit maar het kan ook heel goed tegenzitten...

25 oktober 2021 om 05:47

Ik kan me herinneren dat je zo'n berichtje een paar jaar geleden ook stuurde en toen stonden we met twee benen en 9 tenen in de finale. Dat had niemand verwacht. Toen schakelden we een beter juve en een sterk real Madrid uit en voor 99% schakelden we Tottenham uit (kut 1%) en ik denk dat we nu een beter team hebben. Dus tja een joao Felix kunnen ook een offday hebben of gewoon er niet doorkomen

25 oktober 2021 om 07:15

Op basis waarvan spelen ze beter voetbal? En het feit dat spelers duurder zijn, wil niet zeggen dat je er mee wint. PSG koopt maar raak, City koopt maar raak. Hoeveel bekers met die grote oren hebben ze samen? Nul. Ajax 4. Ajax heeft de complete selectie bij elkaar gehouden én Berghuis en Daramy erbij gekregen. Perfecte mix van jonge super talenten en ervaren spelers. Met een trainer die tactisch heel sterk is. Het is niet onmogelijk. Ik denk dat we verder zijn als seizoen 18/19 toen we de halve finale haalden, en bijna de finale.. qua individu misschien minder waardevolle spelers qua transferwaarde maar wel als team. Zoals dat jaar heb je ook wat geluk nodig. City werd uitgeschakeld door Tottenham, die we echt op de knieën hadden. Liverpool die de cup wint had in Barcelona met 3-0 verloren en maakt thuis 4-0 die nederlaag goed door een geniale corner van Alexander-Arnold. Voetbal hangt van toevalligheden en spontane acties aan elkaar. Als altijd de beste won, was ik miljonair met spelen op de toto etc. We Need To Pak De Beker Met De Grote Oren

25 oktober 2021 om 08:37

Waarom is het een vals verwachtingspatroon? Als je in de 1/8e of 1/4e finale een toptegenstander kunt uitschakelen kan je dat in de 1/2e finale ook en dan sta je ineens in de finale. Betekent niet dat het gaat gebeuren, maar de kans is er wat mij betreft wel.

25 oktober 2021 om 09:37

Ik denk dat je Inter, Real (op dit moment) en vooral Juventus op dit moment overschat. Atletico en Manchester zou ik op 50/50 gooien. Liverpool, Bayern, City en Chelsea lijken me inderdaad nog een klasse beter (mag ook wel gezien het financiële verschil).

25 oktober 2021 om 09:44

Qua spel is Ajax echt top hoor, maar kwalitatief leg je het af tegen de topploegen normaal gesproken. Veel geluk hebben met de loting en dan hopen dat je weer kunt stunten

25 oktober 2021 om 11:57

Vind het stuitend. Voor nu is de doelstelling overwinteren. Na de winter zien we wel hoe we er voor staan. Pas als je de halve finale bereikt kun je voorzichtig denken aan de finale (alsin twee wedstrijden vol vlammen, goed resultaat halen en we staan er). Als we in de finale staan kunnen we pas nadenken over daadwerkelijk winnen. Voor nu is het doel een goed resultaat uit tegen Dortmund, want dan is overwintering zo goed als binnen.

De enige ploeg waartegen ik winst van Ajax echt onwaarschijnlijk acht is Liverpool, die zijn zo constant, fit en gefocust. City en PSG zijn natuurlijk fantastisch maar ook erg wisselvallig, zeker in Europa. City is niet voor niets uitgeschakeld tegen Lyon. Bayern is normaal gesproken ook een maatje te groot, maar ik goede vorm kan Ajax het ook hen knap lastig maken. Dat gezegd hebbende is Ajax natuurlijk at best een gevaarlijke outsider, we gaan lekker genieten van het voetbal en alles na de 2e ronde is bonus!

25 oktober 2021 om 00:31

Je hebt helemaal gelijk over Liverpool, maar dat waren ze ook in het seizoen dat ze de CL wonnen van Spurs, terwijl die finale van Liverpool-zijde (net als Spurs) echt heel matig was. Had Ajax dat Liverpool getroffen, hadden ze zeker kunnen winnen. Dus in algemene zin heb je gelijk, maar op een goede dag is alles mogelijk.

25 oktober 2021 om 15:10

Zo zijn finales nou eenmaal. Had Ajax in die finale gestaan hadden ze hoogstwaarschijnlijk ook (relatief) slecht gespeeld. Zo'n finale wil je niet verliezen en dat komt het spel meestal niet ten goede. Tuurlijk had je 'm kunnen winnen, maar net zo goed kunnen verliezen.

Als clubs als Liverpool, City, Bayern, Chelsea elkaar loten dan is er wel wat mogelijk. Tegen alle andere ploegen heb je voldoende kansen maarja het is nog te vroeg in het seizoen om het hierover te hebben en er zit ook nog een transferwindow tussen waarin normaal gesproken de topploegen alleen maar beter kunnen worden.

Heel veel zal echt afhangen van een eventuele loting straks. Waar praten we over zeg trouwens, eerst nog uit Dortmund overleven, wordt een totaal andere wedstrijd..

Enfin, mochten we idd de volgende ronde halen, dan acht ik ons kansloos tegen Liverpool en bayern, gezien hun vorm dit seizoen. Man City en PSG zijn enorm lastig, bij de rest kun je op 'n goede dag echt kans maken!

Hoewel Ajax bijzonder goed speelt, en fantastische resultaten over de streep trekt, lijken Manchester City en Bayern München mij ook een treetje te hoog. Maar goed, wie weet hoe zij het verder in het toernooi doen, voor hetzelfde geld gooit de een de ander eruit, en heeft de overgebleven ploeg een mindere dag tegen een PSG, die met hun individuele kwaliteit iedereen eruit kunnen knikkeren. Er zijn echter maar weinig ploegen die Ajax duidelijk de baas zullen zijn

25 oktober 2021 om 09:46

En Liverpool natuurlijk. Chelsea momenreel ook gewoon te sterk denk ik. Qua spel doe je niet onder, maar kwalitatief red je dat niet

Hangt bij zo'n toernooi altijd van meerdere factoren af. Één ervan is een gunstige loting bijvoorbeeld. Je moet het geluk hebben om niet in de achtste finale al een ploeg als Liverpool te treffen, zodat je als team kan bouwen en steeds meer kan verbeteren gedurende het toernooi. Ook factoren als (geen) blessureleed etc moeten allemaal mee zitten om ver te kunnen komen.

Jow ajacieden, even normaal doen. Er is geen reële kans om de CL te winnen. Je bent Europees subtop. Screenshot dit bericht maar.

25 oktober 2021 om 09:00

De enige Ajacied aan tafel zegt dat er geen schijn van kans is.

Ik heb echt een hekel aan dit soort berichten. We zijn pas 3 rondes verder. Ajax speelt inderdaad goed, maar kan altijd (utrecht, Twente) verzaken. Laten we eerst de knock out ronden halen en even zien of we uberhaupt wat geluk in de loting krijgen.

En zondag verliest Ajax van Heracles en is Ajax weer niet goed genoeg voor de CL. Is blind te oud en is Klaassen te duur. Zullen we Nederlandse analisten maar afschaffen? Zie ze weinig nuttigs zeggen. Wat een waan van de dag, nog oppertunistischer dat je gemiddelde ajaxied. Dat je uberhaupt de woorden als winnen van de champions league in je mond neemt. Dat durf ik als Real Madrid fan niet eens. Overwinteren in de Champions League zou voor Nederland al een topprestatie zijn. Een ronde verder dan dat zou al helemaal geweldig zijn. Want voor dat ene seizoen dat Ajax de finale EL haalde was het bijna altijd kommer en kwel met Nederland in europa.

Ajax is gewoon een hele leuke dark horse in de CL, waar niemand graag tegen loot en dat is al echt geweldig. Na jaren van stranden in voorrondes (ook in de EL/UEFA cup - wie weet het nog) krijgt Ajax nu overal in de wereld respect en dat dit soort discussies gaande zijn over ' de CL winnen' is alleen maar leuk.

Chapeau aan de oud-voetballers die Ajax runnen en een topsportklimaat hebben gecreëerd, die weten hoe spelers een goed gevoel te geven en te prikkelen, waardoor voetballers als Tadic en Blind niet weggekocht zijn en nu al jaren de steunpilaren zijn van dit elftal.

Toen JC tien jaar geleden zei oud-voetballers terug te brengen in Ajax om terug te gaan naar de Europese top, werd hij door iedereen uitgelachen. En kijk nu wat er in die tussentijd is bereikt, welke teams er verslagen zijn en hoe er over Ajax wordt gepraat..

Denk dat er 2 teams zijn waar ajax absoluut geen kans tegen maakt mits alle teams fit zijn: bayern en liverpool. De rest is met een beetje geluk allemaal te kloppen. City heeft het altijd lastig in europa, psg heeft de smaak nog niet te pakken en chelsea heeft niet de absolute top qua individuele kwaliteit maar zou zeker favoriet zijn.

Voor ajax is denk ik het grootste gevaar een ploeg zoals getafe vorig jaar (of 2 jaar al?), kwalitatief veel minder maar echte vechters en niet te trots om antivoetbal te gaan spelen

Totaal onrealistisch wat ze bij nos zeggen. Je hebt real Madrid, city, Chelsea, PSG, Bayern München, Liverpool, athletico Madrid, en dan vergeet ik er denk nog enkele. Tuurlijk Ajax heeft het goed gedaan maar Nederlandse praatprogrammas zijn totaal de weg kwijt. Doe normaal en praat als volwassen mensen en niet als pubers die om de week veranderen van inzicht of mening.

Is weer eens iets anders dan “helemaal niets in Amsterdam” Ibrahim is als analist erg sterk. Chapeau!

En begin dit jaar dat we 0-4 op de broek kregen van PSV, waren we kansloos voor het kampioenschap want ze waren veel verder dan ons… Mensen veranderen net zo snel van mening als dat de wind draait..

De koning fase daar moet je geluk mee hebben met de loting maar ook hoe de bal valt. In zekere zin hadden ze met psv ook geluk met het wegvallen van 2 spelers. Als je heel dominant bent dan raak je de 1ste minuten ook niet in de problemen. Daarna valt de goal en gaat het lopen.

Waarom denk iedereen ineens dat Ajax de CL kan winnen? Ik noem al zomaar 4 teams waar Ajax het bijzonder lastig (zowel onmogelijk) tegen gaan krijgen: Bayern, City, Chelsea en Liverpool. En dan heb je nog teams als PSG en Atletico die ik nog niet eens 100% zeker weet hoe dat zal gaan. Nee als het een team was geweest had ik ook wel wat hoop gehad maar er zijn zoveel teams zoveel beter en die zoveel makkelijker voetballen. Dit Ajax kan de alleen aan als iedereen een 9 speelt en dat gebeurd maar 1 of 2 keer. Daarnaast hangt veel van de loting af als je 1ste zou worden en in de knock-out meteen City loot dan kan het zomaar meteen over zijn ondanks je leuke poulefase. Laten we eerst maar eens zien wat de knock-out fase gaat brengen als we daar überhaupt komen.

Hoe zeer ik ook hoop dat Ajax de Champions League wint, moeten we wel eerlijk en realistisch blijven en beseffen dat dit een droom is, waarvan de meeste bedrog zijn…

Maar een kwartfinale moet inderdaad zeker te doen wezen en wellicht ook het doel zijn. En als het balletje goed rolt kan zelfs weer de halve finales worden bereikt.

Maar de finale bereiken en winnen?
Ik hoop het van harte…

25 oktober 2021 om 08:53

Alles gaat afhangen van die loting, zodra je Liverpool/city/bayern loot dan word het gelijk een heel lastig verhaal.

Hopen op een gunstige loting, maar eerst nog "even" groepswinnaar worden !

Zullen we eerst overwinteren ? Klote wedstrijden tegen sporting en Dortmund en iedereen kijkt er weer heel anders tegenaan.

Gisteren Liverpool zien spelen tegen Man United. Daar heeft Ajax echt geen kans tegen. Daar staat geen maat op.

Ik zat gister ook Studio Voetbal te kijken en moest wel lachen om VD Vaart die hoogst verbaast was dat hij zich moest verdedigen dat hij vond dat Ajax niet de CL gaat winnen.

Ajax is op dit moment 1 van de best voetballende ploegen in Europa. Het ziet er allemaal zo makkelijk uit en Ajax is tactisch ijzersterk. Dus ze kunnen ver komen in de Champions League.

Echter zijn er een aantal ploegen die ook uitstekend voetballen en daarnaast simpelweg een sterkere selectie (op papier) hebben. Een Manchester City, Liverpool of Bayern München. Ajax maakt zeker kans tegen hen, maar uiteindelijk zijn die toch een maatje te groot.

De ploegen daaronder, Real Madrid, Juventus, daar zie ik Ajax op dit moment best tegen schitteren. Enfin, volgende test is uit tegen Dortmund, kijken hoe Ajax zich dan verhoud.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
R. PasveerKeeper110
D. KlaassenMiddenvelder102
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
457 fans
Middenvelder, 38 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Esbjerg fB 3 0 0 0
2017/2018 FC Midtjylland 2 0 0 0
2016/2017 FC Midtjylland 15 2 1 0
2015/2016 Real Betis 7 0 0 0
2014/2015 Hamburger SV 24 4 10 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart haalt genadeloos uit naar Messi: ‘Schaam je je niet?’

Rafael van der Vaart heeft woensdagavond in aanloop naar de Champions League-kraker van Paris Saint-Germain tegen Manchester City genadeloos uitgehaald naar Lionel Messi. De analist zegt 'verdrietig' te worden van het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren