Perez: ‘Onbegrijpelijk dat ze Schmidt hem hebben laten halen en hij speelt’

Zondag, 24 oktober 2021 om 23:14Chris Meijer

Kenneth Perez vindt het onbegrijpelijk dat Philipp Mwene bij PSV in de basiself speelt als rechtsback. De Oostenrijkse vleugelverdediger - die afgelopen zomer werd overgenomen van FSV Mainz 05 - krijgt van trainer Roger Schmidt de voorkeur boven Jordan Teze. Perez zegt in het programma Dit was het Weekend van ESPN dat hij te allen tijde voor de zelfopgeleide Teze zou kiezen.

“Ik vind het zo’n onzin dat Mwene rechtsback speelt en niet Teze”, zo begint Perez. Schmidt hield Mwene - die zowel rechts- als linksback kan spelen - pas twee keer op de reservebank en de Oostenrijker speelde daardoor reeds achttien officiële wedstrijden voor PSV. Teze speelde reeds vijftien wedstrijden, waarvan vijf als basisspeler. “De leiding heeft wel de sleutel aan Schmidt gegeven. Maar een trainer is een passant. Laten we zeggen dat Mwene en Teze even goed zijn. Hoe je het noemen wil.”

“Dan moet je toch kiezen voor je eigen speler, die je zelf hebt opgeleid en net zijn contract heeft verlengd? Hij heeft gezegd dat hij zich wilde focussen op de rechtsbackpositie, vanwege de concurrentie in het centrum. En hij krijgt geen kans”, gaat Perez verder. “Het is onbegrijpelijk dat ze Schmidt Mwene hebben laten halen en hij speelt. Als hij nu zoveel beter zou zijn. Maar dat is niet zo”

Perez begrijpt wel dat Schmidt tegen Ajax aantrad met Carlos Vinícíus en Eran Zahavi in de spits. “Vinícíus is geen lekkere fijnbesnaarde spits, maar hij is wel lastig. In het spel dat ze wilden spelen, past hij heel goed. Hij wilde een aanspeelpunt hebben, zodat Zahavi om hem heen kon spelen”, concludeert de analist. “Je kreeg alleen dat Götze vanaf rechts moest spelen”, zo plaatst collega-analist Kees Kwakman een kanttekening. “Hij moest achter Blind aan, die heel erg meedoet aan het aanvallende spel. Götze kwam niet echt in de goede rol te spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door chrissie23)

Ik vind zowel Teze als Mwene gewoon armoede. Beide zijn gewoon absoluut niet goed genoeg in Europa en dus ook in de topduels. Tja Mwene is gewoon gegokt en verloren. Kan gebeuren bij zulke spelers. Ze moeten maar in de winter op zoek gaan naar een rechtsback die wel de kwaliteiten heeft. Achterin vind ik het bij PSV ook wel traag zeg. Ramalho en Boscagli zijn zo traag als centrumverdedigers. Als Tadic je al in haalt die niet eens zo heel snel is dan zegt dat genoeg.

24 oktober 2021 om 23:29

Daarnaast is dat verdedigende centrum ook wel erg klein imo. Haller staat bij ze in de dekking vandaag boj die kopgoal van hem en nog kopt hij gewoon die bal in de goal. Dat kan niet op dit niveau

25 oktober 2021 om 00:01

@Japie, het centrale duo van ons is ook klein en die worden ook amper geklopt in de lucht, dus dat hoeft opzich geen probleem te zijn, Ramalho is gewoonweg niet zo goed als vooraf gedacht werd, ik vind die Trauner een betere indruk maken al is Feyenoord de laatste wedstrijden ook matig achterin

25 oktober 2021 om 00:20

Dat soort logica luistert hij niet naar. Als kleine verdedigers het goed doen, is dat altijd een uitzondering. Doen ze het minder, is dat logisch, want lengte..

25 oktober 2021 om 01:36

Feyenoord is als geheel niet heel strak in de verdedigende balans de laatste tijd, in de Eredivisie althans. Dat probleem ligt niet alleen bij de verdedigers zelf. Daarnaast waren gewoon opmerkelijk veel kansen van de tegenstander raak, zoals Slot ook al zei. De hoeveelheid tegengoals suggereert een groter probleem dan er is, al hebben Senesi en Geertruida wat foutjes gehad tegen Vitesse en RKC. Trauner is erg stabiel en lijkt mij ook absoluut beter dan Ramalho. Die stond echt te slapen tegen Ajax vandaag

25 oktober 2021 om 01:37

Lisandro Martinez is ook niet zo groot. Die zie ik zelden een kopduel verliezen

25 oktober 2021 om 01:43

Dit is ook makkelijk. Lengte zegt an sich niks inderdaad. Maar het is niet dat je een verdediger haalt en plots te weten kunt komen dat ze niet zo goed kunnen koppen. Daar heb je scouting voor.

25 oktober 2021 om 07:45

@ThorOdinson dat is toch ook een uitzondering? Noem mij anders maar een andere topclub im Europa waar een verdedigend centrum in speelt van gemiddeld 1.80 meter. Ik ben heel benieuwd

25 oktober 2021 om 09:39

@japie_krekel Can is 1.86, speelt al jaren in de CL en top bundesliga e.d., heb je gezien hoe hij er bij stond met die simpele kopgoal van Haller?

25 oktober 2021 om 11:13

Maar Can is toch geen CV? Hij kan er spelen, bij wijze van noodoplossing, maar het is volgens mij gewoon een middenvelder.

24 oktober 2021 om 23:42

Teze is als rechtsback armoedig, maar als CV een enorm talent. Vorig seizoen heeft hij het op die positie gewoon uitstekend gedaan. Kan mij geen wedstrijd herinneren waarin hij door de ondergrens is gezakt, terwijl dat Ramalho nu al een aantal keren is overkomen. Wat mij betreft keert Teze dan ook snel terug in het centrum. Jammer dat zelf niet in lijkt te zien dat hij zich op de CV-positie moet focussen

25 oktober 2021 om 10:04

@modric

"tja Mwene is gewoon gegokt en verloren."

Maar die jongen was gehaald als back-up voor LB en RB posities. Dat hij veel speelt zegt genoeg wat voor niveau Teze haalt.

Ach, al had Schmidt vandaag met Teze én Mwene op RB gespeeld, dan had PSV het nog niet gered. Het klassenverschil was te groot.

Mwene is kapitaalvernietiging, maar dat zijn Götze, Pröpper, van Ginkel, Zahavi en Vinicius ook. Er wordt geen winst geboekt op deze spelers en je staat al helemaal voor schut als je niks wint. Als het spelers van 20 waren had je nog aan volgend jaar kunnen denken, maar als je zo wordt afgedroogd.. tsja, voor menig clubleiding is het genoeg om er een punt achter te zetten voor de training- en de technisch directeur bovendien.

24 oktober 2021 om 23:32

Daar ligt ook wel het probleem bij PSV. Inmiddels kun je toch wel stellen dat de excuses op zijn. Technisch-tactisch loopt het gewoon niet lekker. Niet bij de TD en niet bij de coach. Beide heren komen te vaak negatief naar voren en te vaak is het aantoonbaar niet goed. Je kunt wel wegkomen als 1 van de 2 niet lekker functioneert, maar beiden is funest. PSV heeft wel een probleem, want er is ook nog niet zoveel mis dat er koppen gaan rollen. Die blijven dus nog wel even aanmodderen.

25 oktober 2021 om 06:29

Met deze trainer zijn alle spelers kapitaal vernietiging

25 oktober 2021 om 09:29

Wat betreft Mwene helemaal eens, wat is die een partij slecht zeg. Die valt echt volledig uit de toon bij PSV en dat is ansich best knap.

En van Ginkel, tsja wat moet je daar van zeggen. Volgens mij presteert hij al jaren niet en heb ik zelf ook echt nog nooit wat in gezien. Niks speciaals, gewoon leuke voetballer. Op een of andere manier vinden de mensen; die er verstand van zouden moeten hebben, het een goede voetballer en staat zo'n jongen er wat mij betreft alleen in qua naam.

Pröpper, Götze en Zahavi zijn volgens mij prima voetballers van wat ik er van zie.

Vinicius ziet er wel sterk uit, maar lijkt steeds wat ongelukkig in z'n acties tot nu toe.

25 oktober 2021 om 10:10

Pröpper en en Zahavi zijn van die aankopen die een gebrek aan ambitie schreeuwen. Je betaalt een Israëlische nobody 3 miljoen per jaar. Dan scoort ie in twee seizoenen een goal of 20 in alle competities en dan win je niks. Hij wordt ook niet beter want hij zit al in de herfst van z'n carriere. Dat PSV een Sam Lammers verkoopt snap ik, want die leek niet goed genoeg- maar als PSV-fan zou je toch liever hem een kans zien krijgen voor langere tijd dan een bonkige braziliaan en een uitgeblust Israëliër?

Götze die laat ik gaan- qua naam en wat we van hem hebben gezien was dat gewoon in elk opzicht een coup toen ie werd aangetrokken. Maar hij heeft de Eredivisie verre van in vuur en vlam gezet, hij draait gewoon mee.

Hoe komt het eigenlijk dat Roger Schmidts positie nauwelijks in twijfel getrokken wordt? Dit jaar alweer een 0-4 en een 0-5 in topwedstrijden. Evenveel tegengoals in de competitie als nummer laatst Zwolle. In de Champions League op beschamende wijze uitgeschakeld door zich 70 minuten lang stuk te lopen op een tiental van Benfica. Hard op weg af te stromen naar de Conference League. Waar zijn de ambities bij PSV? Natuurlijk is het nu beter dan in de laatste fase onder Van Bommel en Faber, maar er is ook flink geinvesteerd. Ajax is dan een maatje te groot, maar 5-0 afgaan? Afgaan in Europa keer op keer? Vorig jaat zestien punten achter op Ajax? Met alle investeringen mag je verwachten dat PSV tussen de 80 en 85 punten haalt (waardoor je kan concurreren met Ajax) en Europees indruk maakt. Met zijn ridicule uitspraken over de arbitrage brengt hij PSV ook nog eens in een slecht daglicht.

24 oktober 2021 om 23:32

Omdat Schmidt voetbal heel ingewikkeld en moeilijk kan laten lijken heeft hij zogenaamd een "visie". Althans, dat vinden ze in Eindhoven maar ik zie weinig terug van die zogenaamde visie als ik PSV zie spelen. Het is los zand en een hoop heen en weer geren maar veel mooie uitgespeelde aanvallen zie ik niet

24 oktober 2021 om 23:40

@Japie: kun je uitleggen welk gedeelte van de visie van Schmidt die ze in Eindhoven zo openlijk omarmen je ingewikkeld vindt?

24 oktober 2021 om 23:43

Ik ben het zeker niet vaak met je eens Japie en ik weet dat veel bezoekers zich irriteren aan de kritiek van jou op Schmidt. Maar ik moet me toch aansluiten bij hetgeen jij roept. Schmidt staat nu een kleine anderhalf jaar aan het roer, heeft mogen investeren in spelers en staf: waar is de beloofde progressie? Waar is de Gegenpressung? Waar is het wervelende voetbal? Een van de beste wedstrijden onder Schmidt speelde PSV ouderwets countervoetbal (de 4-0 tegen Ajax). Slot zet Feyenoord naar zijn hand en Ten Hag zet Ajax naar zijn hand. Schmidt maakt van PSV een soort onsamenhangend geheel: en dat terwijl er toch wel wat leuke spelertjes rondlopen.

24 oktober 2021 om 23:52

@Ijsmuts nogmaals, ik zie geen visie terug in het spel maar volgens veel PSV supporters is het voetbal nu voor het eerst sinds jaren leuk om naar te kijken dankzij deze Schmidt die volgens hun een duidelijk plan heeft wat betreft de tactiek. Ook Gerbrands schijnt tevreden te zijn met de huidige prestaties van deze coach want hij wil naar verluid zijn contract nu al verlengen. Verder is het een geit dat trainers die heel professorisch over voetbal praten vaak neer worden gehypt dan een coach die nuchter en simpel over voetbal praat. Die heeft dan zogenaamd geen visie omdat hij niet praat in allerlei zweverig trainersjargon

24 oktober 2021 om 23:56

@Suarez7 ik vind het jammer om PSV in deze staat te zien. Het is normaliter het enige team dat het Ajax lastig kan maken maar dat gaan ze onder deze coach niet doen. Er zit geen lijn of vooruitgang in het spel, spelers worden niet beter op Gakpo na dan misschien en wordt er verloren ban een laagvlieger dan is dat volgens de coach het beste team wat hij ueeft getroffen waar het vorig jaar volgens hem de schuld van de KNVB of de arbitrage was steeds. PSV heeft een topsportklimaat nodig en geen excuusklimaat

25 oktober 2021 om 00:07

@Japie; dat zijn een hoop woorden zonder antwoord te geven op mijn vraag. Je stelt dat Schmidt voetbal heel ingewikkeld en moeilijk laat lijken. Ik vraag naar voorbeelden, maar krijg ze niet.
Ik vind dat schmidt zijn keuzes doorgaans netjes en simpel uitlegt aan de interviewer. Ten hag en slot gebruiken ook jargon, net als schmidt, maar leggen zaken ook simpel uit. Ik krijg meer het idee dat het een generatiedingetje is. Advocaat en Fraser hoor je zelden modern vakjargon gebruiken.

25 oktober 2021 om 00:11

Die data analises bv waar hij het steeds over heeft op basis waarvan hij constant wisselt, wat geen enkele andere coach zoveel doet als hem. Dat laatste klopt maar bij Slot en Ten Hag zie je ook daadwerkelijk een herkenbare speelstijl en een idee achter het voetbal dus dan kan ik dat trainersjargon serieus nemen. Bij Schmidt zie ik echt niks van een idee achter het spel van PSV en dan ga je denken zo een man zit maar wat te zwammen

25 oktober 2021 om 00:30

Maar die analyses gebruiken zo ongeveer alle trainers in de eredivisie. Schmidt gaat daar anders mee om en krijgt er veel vragen over. Als dat het enige is vind ik het nog wel meevallen.
Maar als ik je goed begrijp is het jargon niet het probleem zolang er gepresteerd wordt.

25 oktober 2021 om 06:36

@ijsmuts tactisch is Schmidt gewoon zeer matig. Bij Feyenoord werd dat al zeer duidelijk door zijn analyse, mijn spelers zijn niet dit genoeg. Maar vervolgens zegt Slot; het plan was om de middenvelders te laten lopen met een max extra op het middenveld.
Bij ajax nu het zelfde, het plan van Smidt is lange bal?!? Ok prima. Maar als je vervolgens de 2de bal niet kan houden ligt er een gat op het middenveld en is het niet 90min te belopen.

Vervolgens krijgen de spelers de schuld, ze zijn niet fit, de bank is niet breed genoeg, ik mis kwaliteit/ajax is beter… NEE Schmidt, in de spiegel kijken, je strijd plan faalt

25 oktober 2021 om 07:51

@Ijsmuts mij gaat het er om dat als je tegen elke interviewer ingaat en gaat bewereb dat die er heen verstand van hebben en dat jij het als popie jopie semi intellectuele coach het allemaal wel zo goed weet, dat je dan wel moet presteren zoals een Van Gaal bv. Schmidt doet allemaal vreemde dingen zoals zijn wisselbeleid tegen o.a. Feyenoord zoals zijn wisselbeleid tegen o.a. Feyenoord en iedereen moet dat fan maar normaal vinden. Voor mij komen die vreemde keuzes iig over als interresantdoenerij en het wiel opnieuw willen uitvonden

25 oktober 2021 om 07:52

En Schmidt mist spelprincipes. Zaken die je altijd terug ziet ongeacht opstelling, systeem en spelers. Dat zie je duidelijk wel bij Ajax en Feyenoord

25 oktober 2021 om 07:56

@Japie; dat Schmidt tegen elke interviewer ingaat en beweert dat die er geen verstand van hebben zal ik dan wel gemist hebben tijdens de vele interviews die ik van hem gezien heb. Maar je punt is duidelijk; je hebt eigenlijk alleen een beetje moeite met zijn woorden over data omdat hij niet presteert.

25 oktober 2021 om 08:06

Ze gaan verlengen, dus dat zegt al genoeg tóch. Heerlijk de komende jaren. Ach heeft hij een fitte selectie, dan kan hij wel wat met het elftal. Al zijn het meer de individuele klasse van bepaalde spelers.

24 oktober 2021 om 23:35

Dat is het 'm ook. Het verschil in middelen met Ajax is continu het excuus, maar PSV heeft inmiddels gewoon 9 verliespunten in 10 wedstrijden. Puur cijfermatig is dat sowieso verre van genoeg om kampioen te worden. Het grote probleem is ook nog eens bij PSV dat het met de week moeizamer lijkt te gaan. Uiteindelijk ben je met het uitgavepatroon (in wat voor vorm dan ook) gewoon verplicht om meer punten te pakken. Ze hebben dan wel wat spelers transfervrij gehaald, maar dat zijn ook zeker wel dure spelers. Het is gewoon beneden peil en dat mag aangekaart worden.

24 oktober 2021 om 23:45

Eens Sirius. Het niet kampioen worden vind ik niet gek, Ajax is gewoon weggelopen. Vanwege het niveauverschil moet je echter kunnen concurreren. Maar je hebt inmiddels evenveel tegengoals als PEC. Dat is toch bizar? Negen verliespunten zoals jij terecht aankaart: je verwacht gewoon meer!

25 oktober 2021 om 10:19

Het is slechte vorm maar nog geen drama- als je op dit tempo punten haalt (7 uit 10 winnen) dan zou je op 71 punten eindigen, en je hebt hieronder Feyenoord en Ajax al gehad in deze reeks. Dat is geen verdediging van Schmidt maar wel van de statistische mogelijkheid van PSV's kansen.

25 oktober 2021 om 00:11

Het probleem is gewoon dat PSV volledig 'All In' is. Gerbrands en De Jong klopten zichzelf ontzettend op de borst dat ze zo'n grote meneer binnen wisten te halen. Het leek wel alsof ze Michels hadden herrezen, als je al die zelfpijperij vanuit die hoek moest geloven.

Als ze hem nu ontslaan zijn ze beide volstrekt ongeloofwaardig, dat kan haast niet zonder zelf ook de biezen te pakken. Als de RVC niet ingrijpt, blijft Schmidt nog wel even zitten.

25 oktober 2021 om 01:00

Het verschil tussen Ajax en PSV - en waaromn Schimdt zeker ter discussie behoort te staan:
1. Roger Schmidtt & Mario Gotze hebben alleen maar excuses: - te weinig rust; geblesseerden, etc
2. Tadic & ten Hag zeggen beiden hoe blij ze zijn maar en meteen vooruit kijken naar de volgende wedstrijd en nog belangrijker: nooit tevreden zijn, altijd meer willen
Dat verschil in mentaliteit gaat het grote verschil zijn.. PSV heeft zichzelf, met die teksten, tot een subtopper gemaakt. Winnen is leuk maar geen Must
Dat maakt dat de titel dit jaar met hoge waarschijnlijkheid naar Ajac gaat en het gat nog groter wordt… dat heeft niksmet geld te maken, maar alles met de mentaliteit die er voor heeft gezorgd dat het over de vele jaren, zichzelf heeft opgebouwd tot waar het nu is, zonder ooit tevreden te zijn en zonder ooit excuses te maken voor tegenvallers

25 oktober 2021 om 08:40

Exact dit inderdaad. Een gevoel van we zijn tevreden met een tweede plek. En Schmidt straalt dat zelfs na verloren partijen uit. I sink Uh we played a good match. Nee gozer, je wilt winnen altijd koste wat het kost, waar is die mentaliteit gebleven? Je gaat toch nooit tekenen voor een 2de plaats, en als je verliest zeggen dat je goed speelt. Als sporter wil je toch altijd winnen? Dat heb ik zelfs bij de amateurs. Lijkt me in de “topsport” de prioriteit om dat ook uit te stralen altijd en overal. In het team moet zoiets toch ook leven lijkt me. Ondanks dat het beter is dan voorgaande jaren mis ik toch nog veel in het spel van PSV. De mentaliteit is daar ook een onderdeel van, en dat begint vanaf bovenaan de pyramide lijkt me.

25 oktober 2021 om 10:23

@suarez 7

"hoe komt het eigenlijk dat Roger Schmidts positie nauwelijks in twijfel getrokken wordt? "

Dan lees jij weinig op VZ, er wordt elke dag twijfel getrokken aan Schmidt door onze Japie

"dit jaar alweer een 0-4 en een 0-5 in topwedstrijden.'

Bizar, dat die man in de competitie tot nu alleen van AZ gewonnen heeft in de toppers. Een AZ was slecht was en 17e stond.

"evenveel tegengoals in de competitie als nummer laatst Zwolle."

Veel fans waren zo onder de indruk van Ramalho. Een van de beste aankopen. Ook Boscagli zou de nieuwe Blind zijn.

"beschamende wijze uitgeschakeld door zich 70 minuten lang stuk te lopen op een tiental van Benfica."

Hier zag je inderdaad dat de man tactisch te kort komt. Ipv zorgen dat de spelers veld breed houden, zodat ze verdediging uit elkaar kunnen trekken en Benfica meer moet lopen, keek hij toe hoe alles continue door de trechter liep. Een Gakpo weghalen van de flank naar drukke as. Hij maakte het Benfica erg makkelijk.

"hard op weg af te stromen naar de Conference League. "

Kunnen daar wel een van de kanshebbers zijn. Daarnaast overwinning telt even zwaar als CL, dus als PSV slim is gaan zij daar best doen om zoveel moegelijk punten te verzamelen.

"waar zijn de ambities bij Psv?'

Betere vraag, waar is John de Jong?

" maar er is ook flink geinvesteerd. "

Dit valt toch mee? Duurste aankoop waren Max en Sangere. Rest haalde Schmidt erg goedkoop of transfervrij.
JdJ haalt juist nog steeds onzin. Ben van overtuigd dat spelers als v Ginkel, Drommel en Propper uit zijn koker komen. Net als geflirt met Luuk.

Volledig juist. Dit vond ik ook al
Maar hetzelfde geldt voor Tvogo.waarom hem halen en vervolgens Drommel
Max? Kan niet verdedigen wel een strakke pass

Het lijkt wel populair om Mwene af te zagen, ik moet zeggen dat ik het best een aardige speler vind. Polyvalent, wendbaar, technisch prima, verdedigend redelijk. Toegegeven, hij brengt niet iets speciaals of extra's op welk gebied dan ook, maar hij gaat ook niet door een bepaalde ondergrens heen. Of verdedigend wel? Zou kunnen, het is niet alsof ik de hele wedstrijd op hem let.

25 oktober 2021 om 02:05

In je 1ste zin geef je eigelijk het antwoord al, het is een aardige speler.. Aardige spelers is niet het niveau wat een topclub hoort na te streven, heb je zo'n jongen op de bank zitten is het prima maar het is verre van basis materiaal

Teze is echt nog veel slechter als rechtsback, was al duidelijk te zien bij jong oranje dat hij daar absoluut niet kan spelen. Vorig jaar centraal vond ik hem wel oke, een snelle speler in het centrum is altijd bruikbaar als je hoog druk wilt zetten. Max is overigens ook geen goede back maar die werd vandaag vrijwel constant ondersteunt door Sangare.

25 oktober 2021 om 03:03

Ja, maar ik weet niet of iemand hem daarbij geholpen heeft of dat hij het zelf een goed plan vond, maar Teze wilde zich zelf gaan richten op de rechtsback positie😬

Teze is anders ook geen feest op rechtsback. Maar zo kan Perez wel meer vraagtekens plaatsen. Wat brengt zo'n Van Ginkel eigenlijk ? Moet die gewoon niet terug naar Vitesse ? En is Drommel dan zoveel beter dan die voor 2 jaar gehuurde Mvogo ? Vinicius kan dan een leuke kapstok zijn, maar daarna brengt hij niets. Mislukt bij Benfica en dat moet Psv dan redden. En zijn Gotze en Zahavi die enorme salarissen wel waard... Genoeg stof om over na te denken!

24 oktober 2021 om 23:38

Het pijnlijkste is eigenlijk dat ze een betere doelman transfervrij naar de club hebben laten gaan waar ze Drommel vandaan hebben. Niets tegen Drommel verder en ik hoop echt dat hij de nodige stappen zet, maar Unnerstall is duidelijk de betere van de twee. Verder zijn de excuses voor zowel John de Jong als Schmidt nu wel op. Beide heren presteren niet genoeg en dat is funest voor een club.

25 oktober 2021 om 04:12

Er ontbreken een goede keeper en goede spits. Vrij essentieel beide. Schmidt vond ik gisteren eigenlijk geen blaam treffen. Vinícius mist een grote kans na 3 minuten. Gotze na rust een bal die hij in het dak van doel moet jagen schuift ie armzalig in de handen van Pasveer. Na de 2-0 was de mentale en vervolgens fysieke pijp leeg en dat Ajax wegloopt is kwaliteit van Ajax maar denk ik ook verschil van 2 dagen rust. Ajax had sowieso wel gewonnen maar denk eerder met 3-1 ofzo. Een stand die de wedstrijd imo aardig weer zou geven. Tis niet anders. Op naar volgende week. En Schmidt boekt geen vooruitgang. Vorig seizoen waren er excuses. Nu is t klaar. Niet verlengen en misschien Cocu als hoofdcoach en Guus ernaast. Lijken verloren jaren onder Bommel en Schmidt.

Aan de kop te lezen dacht ik eerst dat het over Vinicius ging. Wat is dat voetbaltechnisch een matige spits zeg. Kan met zijn fysiek 1 en ander forceren, maar zijn balaanname en spelvervolg is vaak om te janken. Naast een rechtsback zou PSV ook een vacature moeten plaatsen voor een spits.

Er zitten gewoon een aantal kwetsbaarheden in de selectie van PSV die een goed TD en het juiste ambitieniveau niet zou toelaten. Allereerst zijn daar de oude aankopen van De Jong - Thomas, Guti en Bruma - voorbeelden van. Daarnaast haalde hij met Mwene een back die niet beter is dan Teze (die op die plek evenmin voldoet trouwens), ruilde hij Unnerstal in voor een vervanger die per saldo ook geen verbetering is (hoe dacht Drommel op de doellijn de kopbal van Haller te verdedigen?) en is Van Ginkel gewoon de zwakste plek in het middenveld momenteel. Intussen is Zahavi niet de goalgetter die hij op een lager niveau voor Israël of in China wel is en is het onbegrijpelijk dat besloten is om voor veel te veel geld een logge Braziliaan te halen die voor kerst volgend jaar nog steeds het net niet zal hebben gevonden. Aan De Jong kun je een breedteinvestering wel overlaten, maar kwaliteitsimpulsen zijn schaars uit zijn hand. Als Schmidt onhoudbaar wordt is het in mijn ogen onbestaanbaar dat De Jong en Gerbrands wel aanblijven. Tegen die tijd is er genoeg lange termijn verstreken om die eens tegen het licht te houden.

Onbegrijpelijk dat Mwene is gehaald? Absoluut. Mag ik nu ook even? Onbegrijpelijk om Van Ginkel te halen en onbetwiste basisspeler te maken terwijl hij bij Heerenveen niet zou opvallen. Onbegrijpelijk om Schmidt carte blanche te geven terwijl die man een tactisch onbenul is. Onbegrijpelijk om geen toppers te halen centraal achterin. Onbegrijpelijk dat de drie eenheid Gerbrands, De Jong en Schmidt elkaars hand boven de hoofd houden maar de club slopen met softe “topsport” bedrijving. Onbegrijpelijk dat wedstrijden al vele jaren worden beslist obv individuele kwaliteit ipv door een ingeslepen spelsysteem. Ombegrijpelijk dat PSV structureel de wedstrijd als slapzakken begint. Onbegrijpelijk om misperen als Bruma, Doan, Baumgartl, Drommel te halen zonder gevolgen. Onbegrijpelijk om de scouting te downgraden door jan Vennegoor of Hesselink hoofd scouting te maken zonder noemenswaardige ervaring. Onbegrijpelijk om constant alles maar weg te bagataliseren. Onbegrijpelijk dat er nauwelijks kritiek komt vanuit de harde kern of PSV watchers (met de grootste softie Rik Elfrink voorop).

Ik kan zo letterlijk nog een jaar doorgaan maar PSV is gewoon veranderd in een semi topclub die lichtjaren achterloopt op Ajax. Ambitieloos, zonder ruggengraat en met geen al te beste jaarcijfers. Ik wil Ajax alvast feliciteren met het kampioenschap. Niet alleen die van dit jaar maar ook die van de komende jaren. En een gigantische salut naar Erik Ten Hag. Absolute topcoach en een tactisch meester.

25 oktober 2021 om 00:29

Haha complete Storing! Het is idd verschrikkelijk momenteel. Ik volg Rik Elfrink ook en stoor me ook heel vaak aan dat slappe gedoe van hem. Ik vind Schmidt een sympathieke vent, maar Kieft gaf het laatst weer goed aan. PSV is kwalitatief niet goed genoeg om vol gas te spelen op zijn manier. Wat me erg tegen valt is dat Schmidt het nooit eens omzet als het niet loopt. Ik weet nog goed dat we uit bij Utrecht onder Cocu niks te vertellen hadden. Na de rust met 3 verdedigers en we hadden complete controle en wonnen de wedstrijd. Bij Schmidt zit zoiets er gewoon niet in. Hij verwacht dat mindere spelers die in zijn ogen dan fris moeten zijn, het verschil wel gaan maken. Nou.... zelfs tegen laagvliegers in ED kunnen ze het verschil nauwelijks maken. Ik verlang echt terug naar de tijd onder Hiddink. Toen was PSV echt een topclub. Nauwelijks tegen goals. Bij rust al 2-0 en rond de 60ste minuut spelers sparen voor het CL duel midweeks. We zijn echt afgegleden, pijnlijk maar waar.

Er gebeuren wel meer onbegrijpelijke dingen. Mwene is een van de mindere zorgen.

Het elftal van PSV is gewoon zeer matig. Alhoewel ik zeker geloof dat Ten Hag en Slot meer uit deze selectie kunnen halen. Schmidt maakt spelers niet beter. Er zit ook geen restwaarde in deze selectie behalve gakpo en madueke. Ook teveel spelers gekocht in de laatste jaren die middelmaat zijn en geen restwaarde bezitten. Ik zie het somber in voor PSV al moet ik wel zeggen dat het ook maar de vraag of ajax dit beleid kan blijven volhouden als overmars straks weg is. Hij heeft toch echt wel ontzettend goed werk verricht tot op heden. Ik denk zelf dat zijn invloed op het succes van ajax in de laatste jaren ontzettend wordt onderschat ondanks dat hij wel genoeg credits hiervoor krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren