Erik ten Hag reageert op spandoek over PSV in Johan Cruijff ArenA

Zondag, 24 oktober 2021 om 21:31Dominic Mostert

Erik ten Hag is niet blij met een spandoek dat zondagmiddag werd getoond in de Johan Cruijff ArenA voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en PSV (5-0). De trainer zegt na afloop op de persconferentie geen voorstander te zijn van 'beledigende teksten'. Het doek leidde tijdens de wedstrijd al tot afkeurende reacties op sociale media.

Op het doek zijn twee PSV’ers afgebeeld met een eierschaal op het hoofd, zoals tekenfilmfiguur Calimero. Op de buik van hun shirt is ‘Brainfart Aidshoven’ te lezen in plaats van het gebruikelijke 'Brainport Eindhoven' en met name die tekst zorgde voor de nodige kritiek. "Ik houd niet van beledigende teksten", reageert de trainer van Ajax. "We hebben vorige week in Nijmegen waartoe het mogelijk kan leiden." Ten Hag doelt op een spandoeken voor de wedstrijd tussen NEC en Vitesse (0-1) die samen de tekst 'Pure Haat' vormden. De wedstrijd werd geteisterd door ongeregeldheden met de supporters.

"Het aanzetten tot dit soort acties moeten we niet willen. Ik houd me er verre van. Ik kijk er niet op een goede manier naar", zegt Ten Hag over het spandoek in de Johan Cruijff ArenA. Hij is van mening dat clubs strenger moeten controleren op de inhoud van spandoeken, voordat ze worden toegelaten. "Ik vind dat iedere club dat zou moeten doen. Natuurlijk is het elkaar een beetje uitdagen, en dat mag ook, maar ergens zijn er grenzen. Daarmee zeg ik niet of dit over de grens is, ik moet het nog even goed op me laten inwerken. Het is aan de totale voetballerij."

Ajax Life, het officiële account van de Supportersvereniging Ajax, schreef aanvankelijk dat ‘de creatieve Ajacieden weer hard hebben gewerkt’. “Wij zien ook een zekere tekst in het spandoek. Het mag duidelijk zijn dat die wat ons betreft ook achterwege had moeten blijven..”, zo werd er in een volgende tweet toegevoegd. In de reacties vielen er ook de nodige afkeurende reacties van Ajax-fans te lezen, die de tekst ‘Brainfart Aidshoven’ onder meer als ‘schandalig’ bestempelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door man city_1970)

Dan ben je als volwassen kerel uren lang met wat spuitbussen in de weer in een loods, waarschijnlijk met een groepje. En dan is er niemand die genoeg IQ punten bezit om te denken dat dit compleet kansloos is. Voetbal levert wel echt de simpelste idioten op lijkt het

24 oktober 2021 om 21:42

Ik vond de reactie van Migi (sorry als ik je gebruikersnaam verkeerd schrijf) wel mooi. Hij zei iets in de trant van; blijkbaar is dit het niveau van de fanatieke supporters bij elkaar opgeteld... Dit was heel, heel erg kinderachtig en op geen enkele manier grappig. Zo'n spandoek, waar zoveel tijd in is gestoken, had zoveel beter kunnen zijn... Gemiste kans dit.

24 oktober 2021 om 21:42

Dat is nog tot daar aan toe. Maar ik neem aan dat zulke grote spandoeken vooraf goedgekeurd moeten worden door de club. En blijkbaar is het ook goedgekeurd.

Lijkt me duidelijk dat Ajax nu gestraft moet worden met een reglementaire nederlaag.

24 oktober 2021 om 21:49

Ik wil voorop stellen dat ik hier volkomen objectief in sta maar ben het volledig met deze stelling eens.

24 oktober 2021 om 21:55

@Fossen, voorkomen objectief? 😅😉 Ben het wel met jullie eens. Dit was niet goed..

24 oktober 2021 om 21:56

Ik vind die politiek correcte reacties hier juist om te kotsen. Allemaal deugmenschen hier die waarschijnlijk nooit in een stadion komen maar hier de moraalridder uithangen. Voetbalhumor is op, en soms over de grens. Ga anders lekker hockey volgen met z’n allen. Lekker alles veroordelen vanachter je toetsenbord. Mooi mensen…

24 oktober 2021 om 22:01

Ik kom inderdaad nooit in een stadion omdat ik zie wat voor mensen daar naartoe komen.. Dit is gewoon GEEN humor. Ik zou inderdaad liever live naar een hockey (ijs) arena gaan als voetbal.

Dus jij vind dat we nu met z'n allen buiten de Arena moeten gaan demonstreren? Omdat we iets dat over de schreef gaat niet van achter ons toetsenbord mogen veroordelen?

24 oktober 2021 om 22:07

Ik bezoek al tientallen jaren regelmatig voetbalwedstrijden en heb zelf 30+ jaar gevoetbald. Ik ben dus bekend met voetbalhumor. Maar dit is wel echt over de grens, hoor.

Ik heb er niet echt problemen mee als een paar tokkies zo'n tekst op een dekbedovertrek kladden. Daar haal ik m'n schouders bij op. Maar dit is een hele grote, georganiseerde actie waar veel mensen bij betrokken zijn en waar normaal gesproken de club en de supportersverenigingen toestemming voor moeten geven. En dan vind ik het toch wel een beetje jammer dat die het blijkbaar OK vinden om te schelden met enge ziektes.

24 oktober 2021 om 22:56

Lukt het met je buzzwoodjes?

24 oktober 2021 om 23:04

Als je dit als humor ziet vind ik je maar wat simpel

24 oktober 2021 om 23:18

Dit soort spandoeken worden natuurlijk niet in een paar dagen gemaakt. De clubs krijgen een schets vtv en adhd geven ze goedkeuring. Bij NEC stond die tekst wel opnde schets en ging de club zekf door het stof. Ik vraag me echter af of de "sponsortekst" niet is aangepast tijdens het maken. Aidshoven zal degene die de goedkeuring geeft toch niet goedkeuren mogen we aannemen.

24 oktober 2021 om 23:20

En fie goedkeuring wordt dus vaak afgegeven voor dat de groepen beginnen met t spuitwerk. Vandaar dat ik me afvraag of Ajax op de hoogte was van dat Aidshoven gebeuren.

24 oktober 2021 om 23:33

Gast. Echt. Laat je nakijken. Beginnen met die extreem rechte mantra over ‘deugmenschen’ en vervolgens doen alsof dit ‘voetbalhumor’ is.
Ga lekker de ‘stoere jongen’ uithangen op je zolderkamer.
Als Ajacied schaam ik me kapot dat er bij mijn mooie club idioten zoals jij rondlopen.

25 oktober 2021 om 09:43

Spuitbussen netjes opgeruimd bij chemisch afval? Wat een debiele reactie. En het onder voetbalhumor scharen ook nog. Die pop van die keeper die naar Feyenoord ging, die aan die galg, moest je zeker ook om lachen? Zeker wel moord en brand geschreeuwd over die mural van Berghuis met die verwijzing naar het Joodse volk. Belachelijke reactie dit.

25 oktober 2021 om 15:11

Totdat een spandoek anti Ajax is dan ineens is het wel erg?, en er zijn vast ook Ajacieden aan Aids gestorven of nog hebben, dus inderdaad vinden de meeste mensen dat dit niet kan.

25 oktober 2021 om 01:15

Ik zou het doek nooit gemaakt hebben en sta ook niet in dat vak. Heb er naar gekeken in stadion en ging door me gedachte dat niet kon en toen klaar. Leven gaat toch door niet? Beetje overtrokken, paar mensen blij, meer boos en door. Nieuwe week.

25 oktober 2021 om 09:17

@JK-Ajax weet je wat het is met IQ. Ga zelf eens zo'n test doen en kijk eens naar de uitslag. Vervolgens laat je diezelfde test eens doen door een paar vrienden cq familie en kijk naar hun uitslagen. En bedenk dan dat 100 het gemiddelde IQ is van de mens.....dan moeten er wel heel veel een stuk lager dan 100 zitten om gemiddeld op die 100 te komen toch? dus ja er zijn zat mensen die het IQ van een borrelnootje om dit soort kansloze acties niet te doorzien.

Tja… intellect is niet een ieder gegund.
Ik kon de afbeelding an sich best waarderen, maar die tekst maakt het dan weer net vervelend. Ach ja, de bedenker zal weer blij zijn met de aandacht.

24 oktober 2021 om 21:43

Ik mag hopen van niet. Dit was kansloos. Niet grappig, niet stoer. In mijn ogen is dit gewoon zonde van alle aandacht, tijd en waarschijnlijk liefde die erin is gestoken. Daarmee had je iets beters kunnen maken.

24 oktober 2021 om 23:42

Inderdaad was het spandoek An sich eigenlijk vrij vet, jammer van die tekst.

Ja je kan het bizar noemen of iets van alle tijd... "supporters" zijn creatief, brainfart kon ik nog wel om glimlachen maar wat zou het fijn zijn als het allemaal niet nodig is....

Spandoeken kunnen zo mooi zijn. Deze slaat wat mij betreft de plank wel aardig mis. Snap de noodzaak niet om dit soort teksten op een spandoek te zetten.

T wordt steeds zieker en harder. Dit had Ajax vooraf moeten controleren...

"daarmee zeg ik niet of dit over de grens is, ik moet het nog even goed op me laten inwerken."

Hoe kun je Brainfart Aidshoven even op je in laten werken? Natuurlijk is dit over de grens. Een van de beste coaches van Europa maar voor de microfoon een totaal ei.

24 oktober 2021 om 22:20

Nou nou, zo keihard oordelen over Ten Hag maar over Schmidt geen woord van jou normaliter. Dat je hem hierop aanspreekt, helemaal terecht in mijn ogen maar hem meteen tot “totaal ei” te bombarderen is gewoon een beetje zielig. Maar wellicht zit er nog veel frustratie in je vanwege vanmiddag, dus ik vergeef het je.

24 oktober 2021 om 22:23

Ik vind ei een best geinig scheldwoord. Begrijp me niet verkeerd, het komt vaak een beetje stuntelig over als hij voor de camera verschijnt en dat is ook wel zijn charme. Sociaal niet sterk maar tactisch een meesterbrein had ik beter kunnen zeggen misschien.

(daarnaast heb ik vaak genoeg over Schmidts wisselbeleid geklaagd, maar dat terzijde. Ik heb geen zin in discussies meer hierover haha)

25 oktober 2021 om 10:20

Sociaal een stuk sterker dan Schmidt, gezien hij ook de bank tevreden weet te houden en in het verleden zgn. "moeilijke" jongens op de juiste manier wist te behandelen. Communicatief mocht Schmidt willen dat hij het vermogen van Ten Hag heeft.

25 oktober 2021 om 10:26

Daar gaan we weer. Ik heb het enkel over de verschijningen voor de camera.

Het was grappig nog creatief. Werkelijk waar een waardeloos doek. Aidsgrappen zijn sinds de jaren 90 al niet populair meer.

24 oktober 2021 om 21:57

*noch

Dat is het jammer, het doek zelf kon ik wel waarderen (qua boodschap en de referentie naar Calimero). Wil niet zeggen dat ik het eens ben dat PSV Calimero is, maar dat kan ik prima accepteren. Door Aidshoven erop te zetten verliest het gehele doek echter de boodschap en de 'schoonheid'

Was best een klein beetje grappig, beter zo'n gek doek, dan gooien met spullen naar spelers of buiten de boel kort slaan. Deze schilders waren braaf met verf aan het knoeien voor hun club.

We moeten ook niet op alle slakken zout leggen. De laatste tijd zijn er de nodige geweldsincidenten geweest. Maar dit spandoek is toch niet eens zo beledigend, laat staan dat het oproept tot geweld.

Goed, die tekst is een beetje flauw. Beetje niveau groep zeven. Maar voor de rest kan ik er kostelijk om lachen.

24 oktober 2021 om 21:55

Laten we lekker dodelijke ziektes in de ronde gooien! Kan geen kwaad, komt geen geweld bij kijken, dus waarom niet?

Als je daar al kostelijk om kan lachen trek ik toch jouw humor ernstig in twijfel.. Smakeloos en totaal onnodig...

24 oktober 2021 om 21:55

Meen je dit nu serieus?? Mogelijk iets te maken met je lage denkvermogen....

24 oktober 2021 om 22:30

Meer iets met het feit dat ik niet op zoek ben mij overal "beledigd" door te voelen, of overmatig te willen deugen. Waarschijnlijk de reden dat mensen op verjaardagen wel om mij kunnen lachen en wanneer types als jij binnenkomen allemaal recht op hun stoel gaan zitten en stilvallen, als de dood om iets te zeggen wat meneer niet politiek correct acht.

Worden zulke spandoeken dan niet gecontroleerd voordat ze opgehangen mogen worden in het stadion?

24 oktober 2021 om 21:52

Volgens mij schijt Ajax flink in de broek voor de F Side. Die komen wel vaker negatief in het nieuws, maar vanuit Ajax durven ze zich nooit echt uit te spreken of acties te ondernemen

25 oktober 2021 om 09:49

Ja die mogen gewoon zware criminelen verafgoden en poppen van donkere mensen aan een galg hangen en het wordt door die idioten allemaal als humor afgeschilderd. In Rotterdam en Arnhem en Nijmegen heb je ook van dit soort waanzin en nog erger. Leuke mensen daar bij jullie.

Ik snap de grap ook niet. Is er een link tussen aids en Eindhoven? Of is het echt van zo’n niveau dat alleen het woord aids al grappig moet zijn? Zeer waarschijnlijk het laatste natuurlijk.

24 oktober 2021 om 21:50Nee juist niet. Iedereen weet dat er ontzettend veel blanke hetero's in Eindhoven wonen. We kennen aids niet eens in Eindhoven!

Zo dom ook, de afbeelding was best goed en komisch, de uitspraken kunnen echt niet door de beugel, zo jammer dat er te veel idioten bijhoren. Aids en Eindhoven, brainfart. Zucht... wat n niveau.

24 oktober 2021 om 21:57

Eens maar durft Ajax zich hiervan te distantiëren?

24 oktober 2021 om 22:08

Ik hoop het wel.

Wat nog erger is dat Ajax dit gewoon toelaat!

25 oktober 2021 om 10:11

Jezus zeg we doen alsof er zware racistische dingen hebben plaatsgevonden om het woordje Aidshoven. Ben er vij zeker van dat wanneer iemand naast je in het stadion met k*** scheldt je niet je bek open trekt en hier opper je bijna tot kamervragen.

25 oktober 2021 om 12:52

Ahhh laten we raden een Ajaxsupporter die dit gewoon niet veroordeeld.

Wat’s new.

Je kunt ook zeggen het kan echt niet maar nee.

Persoonlijk ben ik er meer van, en lijkt he me ook zinvoller en meer recht doen aan de werkelijkheid, om te constateren in plaats van te veroordelen, Je kunt wel zeggen van gossie hoe kan dat nou, foei dat hoort niet, maar kennelijk is dit iets waartoe de mens ook in staat is, kennelijk kan dit gedrag ontspruiten vanuit een groepje fans, ik zou zeggen constateer het en laat het je informeren. Het is zoals het is.

24 oktober 2021 om 22:05

Dus alles maar accepteren? Gewoon een wetteloos, gewetenloos land creëren zonder regels, normen en waarden? Laten we dan een ander land kiezen als Nederland of mensen die daar niet mee akkoord gaan een oprot premie geven?

24 oktober 2021 om 22:06

Nee, de personen die er daadwerkelijk iets over te zeggen hebben moeten eventuele sancties uitdelen om dergelijk gedrag te ontmoedigen, maar waarom zouden wij dat hier moeten doen? Wat heeft dat voor zin?

24 oktober 2021 om 22:11

In praktijk niet veel, maar dat is bij bijna alle maatschappelijke kwesties natuurlijk. Wil niet zeggen dat erover gepraat kan (en moet?) worden.. Misschien dat 1 of 2 mensen inzien dat dit niet hoort en dan is het doel al een beetje bereikt

Nou zeg brainport aidshoven wat erg zeg. Wat wordt het weer gruwelijk overdreven allemaal zeg. Zijn mensen oprecht beledigd hierdoor? Valt toch allemaal wel mee dit. Is gewoon lachen spandoek, beetje over het randje wellicht maar wat boeit het nou eigenlijk. waarom vinden mensen dit zo erg laat gewoon lekker leven joh.

wAt mij betreft hangen ze iets soortgelijks op bij psv hoor. Zal ik er lekker naar zwaaien vanuit het uitvak. Neem alles niet zo serieus mensen.

24 oktober 2021 om 22:09

Ik persoonlijk niet, maar vind dit wel alle fatsoensnormen overschrijden!

Mag hopen dit soort dingen niet te zien bij PSV of welke andere club dan ook.

Fatsoen, normen en waarden , humor zie ik echt niet in Aidshoven of welke andere ziekte je ervoor will zetten.. Had er Calimerohoven gestaan had 't wat mij betreft een glimlachje (als een boer met kiespijn) op kunnen leveren

24 oktober 2021 om 23:05

Wat is de humor van "Aidshoven"? Ik hoor dat graag!

25 oktober 2021 om 11:33

Is niet perse heel grappig ofzo maar je doet toch niemand kwaad ermee? Waarom zou je je hier oprecht druk overmaken. Wees blij dat we in nederland zulke geweldige harde kernen hebben met dit soort acties. We staan echt ver verheven boven de andere west europese competities als het op support aankomt. Vooral in engeland en spanje kan je echt een speld horen vallen in de stadions 9 van de 10 keer

25 oktober 2021 om 00:25

Verbaasd me niks dat je dit niet gek vind en ik denk zelfs nog grappig ook. Ik erger me meer om het niveau van degene die dit hebben gemaakt en ook niet erg/leuk vinden

Prima doekje. Alleen jammer van dat Aidshoven. Dat had niet gehoeven. Spotten met ziektes doe je gewoon niet. Brainfart vind ik dan nog wel grappig.

Goed dat ten hag dit afkeurt maar de aanklager onderzoekt doet onderzoek naar nec dus ik hoop dat ze ook naar ajax kijken. En beide eventueel zelfde straf geven . Maar ik denk dat ze ajax niet aandurven pakken bij de knvb schijterds

In tegenstelling tot vele supporters hier, ben ik ontzettend blij met het doek. De supporters van Ajax laten zich van hun meest maatschappelijke kant zien. Ze geven zelfs mensen met hersenbeschadiging de kans om hun kunsten te tonen. Dat is toch prachtig?

Was het maar gebleven met deze kansloze spandoek. Die gek met de megafoon moet een stadion verbod krijgen. Hij verpeste de hele sfeer met zijn geschreeuw. Seef maken doe je samen, organisch. Niet omdat een mafkees dat van je eist door heel hard te schreeuwen.

Ik had nog wel om het spandoek kunnen lachen als dat Aidshoven er niet op stond. Dan had ik geroepen dat een groepje mannen met hun spuitbus zoiets in elkaar gezet hebben, met een grappige ondertoon. Nu roep ik dat een stel zielige mannetjes zich gigantisch voor lul zetten omdat ze zich niet volwassen kunnen gedragen. Idioten.

25 oktober 2021 om 11:36

Haahha zielige mannetjes, pleur toch op man. Sta zelf regelmatig op f en dat zijn gewoon de mensen die ervoor zorgen dat er uberhaupt sfeer is in de arena. Zonder hun is het gewoon muisstil in de arena he? En dan zo gaan janken om 1 spandoekje wat beetje over het randje gaat. Laat me raden jij zit altijd op de eretribune tussen de bobo's?

Ajax gaat zich hier niet van distantiëren laat staan stappen ondernemen. We weten dat de club in hun broek schijt voor de F Side want die hebben zich in het verleden al vaker misdragen. En nooit heeft Ajax hier iets tegen gedaan.Ajax wil de F Side echt liever te vriend houden om verdere problemen te voorkomen.

Jongens, jongens, jongens,

Er word politie in levensgevaarlijke situaties gezet, er worden supporters het ziekenhuis ingeslagen, er word vuurwerk tegen mede-supporters aangeschoten.
En waar maken wij ons druk om ?! Het woordje Aidshoven, nou nou, wat erg.
Tegenwoordig word er gescholden met de ergste scheldwoorden, word er overal gevochten en gestoken, maar we gaan ons hierover druk maken.

Natuurlijk is ineens 90% van de mensen op Voetbalzone zo heilig achter z'n toetsenbordje, maar ik weet zeker dat minimaal de helft wel een scheld, vloekt of wat dan ook.

Ik vond het een geweldig spandoek, en vond de tekst erop ook wel grappig.
Allemaal engeltjes hier joh.

Ik vond het buiten dat Aidshoven om wel een vet spandoek eigenlijk.... Gaf de Calimero vibes van PSV mooi weer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ibrahim Afellay: ‘De beste Ajax-trainer is in mijn ogen toch wel Arne Slot’

Als Erik ten Hag besluit Ajax te verlaten, is Arne Slot in de ogen van Ibrahim Afellay de beste kandidaat-opvolger. Slot maakt voorlopig een uitstekend eerste seizoen door als trainer van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren