Roger Schmidt komt met verklaring voor 5-0 nederlaag tegen Ajax

Zondag, 24 oktober 2021 om 21:09Mart van Mourik • Laatste update: 23:12

Roger Schmidt heeft na afloop van de verloren topper tegen Ajax tekst en uitleg gegeven. PSV ging in de Johan Cruijff ArenA met 5-0 onderuit en leed daarmee de grootste uitnederlaag tegen de Amsterdammers sinds het seizoen 1964/65, toen er met dezelfde cijfers verloren werd. Desalniettemin lijkt de keuzeheer van PSV niet verbaasd over de nederlaag en komt hij met diverse verklaringen voor de forse glijpartij.

“Iedereen kan zien dat Ajax het beste materiaal heeft om kampioen te worden”, laat Schmidt in gesprek met Hans Kraay jr. weten voor de camera van ESPN. “Zij beschikken over een volledig fitte selectie, terwijl wij op dit moment een aantal belangrijke spelers missen. En die spelers konden wij niet een op een vervangen”, meent Schmidt, die niet kon beschikken over onder meer Noni Madueke en Cody Gakpo.

“We hebben een perfect seizoen nodig om de titel te pakken in de Eredivisie”, vervolgt Schmidt. “Dat wist ik vanaf het begin, dus dat was al duidelijk. We kunnen niet stellen dat wij en Ajax op hetzelfde niveau zitten. De kansen zijn niet 50/50, maar eerder 80/20. En zeker als je in een moeilijke periode als deze zit, dan wordt het nog lastiger. “Wat het grote verschil was met de 0-4 overwinning in de Johan Cruijff Schaal? Vorig jaar en twee jaar geleden waren ze ook al goed en ze spelen al lange tijd met dezelfde spelers samengespeeld. Natuurlijk ontwikkel je je dan snel en krijg je automatismen. Bovendien hebben ze echt een aantal ervaren topspelers en dus zie je verschil in kwaliteit”, aldus Schmidt.

Ook Marco van Ginkel verschijnt na afloop voor de camera en geeft hij uitleg over het de tactische keuzes, die uiteindelijk niet goed uitpakten. “Het strijdplan was om meer de lange bal te hanteren en meer op de helft van Ajax te spelen. Je weet dat Ajax goed is in drukzetten, en ze hebben een goede week achter de rug. Je wil niet te dicht bij de eigen goal spelen en we hebben met Carlos Vinícius een goed aanspeelpunt. Daar kwamen een paar mogelijkheden uit, maar daarna kregen we minder grip”, vertelt Van Ginkel, die nog niet wil zeggen dat de titelhoop vervlogen is. “Het is nog ver weg.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door tiburon)

Hans Kraay blijft vermoeiend. De beste man vraagt aan elke PSVer of de titel al gelopen is. Wij zijn tien wedstrijden onderweg...

24 oktober 2021 om 21:18

Mee eens. Heeft die man ooit zinnige vragen gesteld?

24 oktober 2021 om 21:22

Kan ook wel wat lesjes engels spreekvaardigheid gebruiken onze hens cray

24 oktober 2021 om 21:33

Klopt kan ook vragen na 10 wedstrijden sta je 4 punten en eigenlijk incl doelsaldo 5 achter.
Hoeveel denkje na 34. Weer stuk of 16?

25 oktober 2021 om 12:11

Die kans is vrij groot maar resultaten uit het verleden...

24 oktober 2021 om 21:35

Schmidt ook. Hij benoemd nergens wat er bij PSV zelf niet goed ging. Alleen weer allerlei randzaken maar geen kritisch woord naar hun eigen optreden. na 1,5 jaar onder het regime van Schmidt mag je eigenlijk ook wel wat automatismen bij PSV verwachten maar die zijn niet waar te nemen. Wat staan ze dan al 1,5 jaar heel de week te doen op dat trainingsveld?

24 oktober 2021 om 21:43

@japie

- We verloren teveel ballen
- We waren niet slim genoeg, hadden het slimmer moeten aanpakken
- Op goede dagen kunnen we ze verslaan
- Moeten onze kansen beter benutten
- We waren gewoon niet goed genoeg vandaag.
- Begin van het seizoen speelden we beter, dat niveau hebben we niet vast kunnen houden
- Tactisch staan we nog niet altijd goed
- De tactiek is laatste wedstrijden niet altijd goed.
- Ook tijdens de JC Schaal speelden we niet geweldig


Zomaar wat opmerkingen van Schmidt in interviews na afloop van de wedstrijd van vanmiddag. Maarja, dan moet je zelf moeite doen in plaats van, zoals ook in het andere topic, alleen maar afgaan op wat je in een artikel van VZ leest. Dat is ook wel erg veel moeite. Buiten dat geeft hij Ajax gewoon terecht de complimenten. Als hij dat niet had gedaan had je daar weer over gevallen.

24 oktober 2021 om 21:48

Alsof jij dat niet doet. Of heb je inmiddels al een heel CSI onderzoek naar de geruchten over Ihattaren bij Sampdoria gedaan? Als ik dit in het artikel lees ga ik ervanuit dat VZ de juiste info doorspeelt

24 oktober 2021 om 21:49

Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar om elk topic wat maar een beetje met PSV te maken heeft toch weer over Ihattaren te beginnen.

24 oktober 2021 om 21:53Hahaha. Typische Japie retoriek weer. Het verschil is dat ik informatie van de Telegraaf, AD, VI, ED, PSV watchers lees/hoor met analyses, beschrijvingen, interviews, getuigenverslagen en daaruit conclusies trek. Jij leest 1 artikel van VZ en hup: conclusie gemaakt. Wat CSI onderzoek (dubbelop trouwens, de 'i' staat al voor investigation), daarmee te maken heeft is mij een raadsel maar zoals gewoonlijk sla je weer een zijweg in de discussie in. Dat je na al die jaren nog denkt dat VZ een gewogen en gebalanceerde weergave van interviews presenteert is overigens buitengewoon naã¯ef.

24 oktober 2021 om 21:56

@Fossen De analyses van VI zijn tegenwoordig ook al Driessen waardig. Clubwatcher Marco Timmer was er anders aardig van overtuigd dat het geen 4-0 zoals tegen Dortmund ging worden.

24 oktober 2021 om 21:59

@pantelic16, ik heb het niet over wedstrijdanalyses over tactische besprekingen, maar analyses van trainingskampen, interviews, gesprekken met teamgenoten, inside informatie. Dat soort dingen.

24 oktober 2021 om 22:22

En hoe weet je zo zeker dat die informatie wel compleet is dan?

24 oktober 2021 om 22:24

@VijfMeterLijn Fossen kwam vandaag zelf bij een PSV artikel aanzetten met Ihattaten en dat ik moest toegeven dat ik het fout had gezien omdat zijn informatiebronnen die geruchten de wereld ingooiden dus vandaar deze reactie terug op hem

25 oktober 2021 om 01:01

Zonder het te benoemen zegt Schmidt eigenlijk dat Ajax buitencategorie is. Is ook heel moeilijk om dat publiekelijk te erkennen.

24 oktober 2021 om 21:36

Precies, wat als net als een paar jaar terug ineens allerlei spelers geblesseerd raken en er zijn een aantal vorm? Wat als Neres en Nico in de winter vertrekken en vervolgens raken meteen Antony en Blind geblesseerd bijvoorbeeld. Er kunnen zoveel dingen gebeuren, dus hoezo hij elke keer deze achterlijke vraag stelt weet ik niet. Vrij irritant.

24 oktober 2021 om 21:43

Makkelijk. Rensch linksback en Daramy moet dan van rechts komen. Dus naar binnen en schieten ipv buitenom en voorzetten. Je zou zelfs kunnen denken aan Kudus op rechts. Er zijn gewoon opties. De enige waar de vervanging vele malen minder voor is, is Alvarez. Alvarez vervangen is je elftal omgooien. Wel grappig dat Gakpo en de afwezigheid van wisselspeler madueke volledig dramatisch is, maar Ajax speelt al weken lang met de 2e/3e keeper (afhankelijk van waar je onana plaatst over anderhalve week), hoor je niemand over.

24 oktober 2021 om 22:18

Timber voor Alvarez. Schuurs centraal. Zoals vandaag dus. Of Blind centraal en Nico back. Tadic is ook wel lastig te vervangen. Verder inderdaad op elke plek wel wat mogelijkheden.

24 oktober 2021 om 22:55

Ik zou idd timber op de plek van alvarez zetten, mocht hij niet kunnen spelen. Dan schuurs op de plek van timber. De 6 positie is echt cruciaal. Blind daar zetten in top wedstrijden is denk ik teveel van t goede. Dat kan hij echt niet meer belopen. Linksback is een goudenzet, heeft ie een beetje vrijerol en vooral als je 1v 1 zoveel mogelijk kan vermijden, dus heel vroeg de bal al veroveren. Speelt ie tegen een snelle jelle op de rechtsbuiten, moet er goed worden afgestemd met martinez. En de rol van gravenberch is dan hierin ook belangrijk. Die moet wel omschakelen.

24 oktober 2021 om 23:22

Dat is niet het punt wat ik probeerde te maken. Ajax staat er nu erg goed voor, maar nog niks is beslist. Er kan in die 24 wedstrijden nog zoveel gebeuren. Ik benoemde hierboven alleen wat voorbeelden.

25 oktober 2021 om 00:16

@hziyech15a: Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik vond het ook een vrij rare vraag. We zijn nog niet eens 1/3 in het seizoen en de achterstand is maar 4 punten. Ik denk ook niet dat je ooit een speler op zo'n moment gaat vinden die zegt: "ja, kampioenschap wordt hem niet. Op Naar 22/23."

Wat Ajax itt vorige seizoenen had is dat we wel een enorm sterke bank hebben. Spelers zijn daardoor makkelijker te vervangen en je hebt meer mogelijkheid om rust te geven.

25 oktober 2021 om 10:49

Yep.. totaal niet relevant nu nog 24 wedstrijden voor de boeg zijn

Als je het op die twee speler gaat gooien Noni Madueke en Cody Gakpo. Dan is het rest van het team teleurstelling om het niet op te kunnen opvangen ajax was gewoon heer en meester

24 oktober 2021 om 21:39

Ajax miste in de jc schaal ook Antony, alvarez enzo. Ook was dat de 1e officiële wedstrijd. Toen stond van Ginkel daar mooi te lachen met dat Ajax maar eerder met de voorbereiding had moeten beginnen. Zo grappig er nu allerlei psv supporters en de coach het dan heeft over spelers die er niet bij zijn en over dat ze veel minder rust hebben gehad dan Ajax. Toen maakte dat niet uit, dus nu maakt dat ook niet uit.

24 oktober 2021 om 22:01

Spijker en kop, precies dit is de reden dat ik hoopte op een grote score. De arrogantie na de jc schaal was heel groot in ehv, en Ajax zocht naar excuses. Ze hadden ongeveer even veel rust kunnen hebben als Ajax, hadden ze maar champions league moeten halen. Zo simpel was dat maar goed lukte ze niet.

Tuurlijk het scheelt wat die twee dagen maar als topclub in Nederland kan je toch eigenlijk niet afhankelijk zijn van 2 vrij jonge spelers. De selectie van psv is dus nog steeds niet op orde.

24 oktober 2021 om 22:18

Er zit een enorm groot verschil tussen voorbereiding houden en rust hebben middenin een seizoen. Ajax had voor PSV erg veel rust in de JC wedstrijd. Daarnaast mistte Ajax antony en alvarez, niet hun twee beste spelers. Toen maakten Ajacieden excuses, dat was allemaal prima, als PSV nu ook excuses maakt dan mag het opeens niet?

24 oktober 2021 om 22:23

Op die manier .. Ajax ha na Heerenveen ook 2 dagen minder rust dan psv tov Monaco. Zo kan je t van elkaar wegstrepen

24 oktober 2021 om 22:30

Jawel, maar toen werden al die excuses afgedaan als onzin, dus hoezo zouden de excuses nu wel gelden?

24 oktober 2021 om 23:52

Ajax miste in elk geval Onana, Alvarez en Antony. Elk niet alleen in hun linie erg belangrijk, maar elk dragende speler van het team. Alleen Tadic is misschien belangrijker voor het elftal.

psv én Ajax misten nu beide 1 belangrijke speler.

25 oktober 2021 om 10:16

@vijfmeterlijn,

Ajax ging het niet om de rust, Ajax ging het om het feit dat ze nog geen officiele wedstrijd hadden gespeeld. Zaten in 0 ritme omdat ze ook allemaal terugkwamen van Interlands.

Psv mistte trouwens gisteren ook zeker niet zijn beste 2 spelers. Want je weet natuurlijk ook wel dat Madueke al ongeveer 6 weken niet meer in 1 adem te noemen is met de beste spelers van psv?

Dit zijn duidelijk Gakpo, Sangare en Ramalho.

Madueke hoort daar in de verste verte niet meer tussen.

25 oktober 2021 om 11:26

Waren de woorden van ene Van Ginkel niet, hadden ze maar eerder aan de voorbereiding moeten beginnen?
In het huidige ajax zijn Alvarez en Antony echter wel heel belangrijk, zijn niet per uitstek de beste spelers? Ben ik het niet mee eens, Alvarez is by far niet de beste voetballer, maar was tegen BvB wel de beste, zat overal tussen. Antony in de huidige vorm is natuurlijk altijd gevaarlijk! Ook nu weer met een doelpunt.
Ajax supporters maakte (zover ik kon zien) ook geen excuses, het benoemde gewoon feiten, die 4-0 was namelijk (ook) erg geflatteerd want psv scoort in die wedstrijd 2 keer uit 2 kansen. Hierna krijgt Nico dom rood en sta je de rest van de wedstrijd met 10 man.
PSV maakt juist nu de excuses die ajax volgens jou maakte, en toen mocht het ook van de PSV supporter niet, want je kan hier naar toe werken en je hebt zo een brede selectie. Ajax supporters zijden vooral, wacht maar tot de competitie, en zie hier. 5-0 (ook enigszins geflatteerd) en PSV heeft ineens allerlei excuses. Op het gepiep van Gotze en Schmidt kan je ook reageren, met een lach, tsja had psv maar champions league moeten halen.

24 oktober 2021 om 21:57

Psv heeft echt genoeg kwaliteit! Alleen tactisch blijkt Schmidt gewoon zeer matig. Tegen Feyenoord was het al erg duidelijk en nu komt het plan niet verder dan een lange bal.

Verder zijn alle spelers niet van het niveau dan in het begin van het seizoen.
Ook het gehele FullGassFussball is niks meer van terug te zien.

Ben echt klaar met deze trainer, na 1,5 jaar niks opgeschoten.

24 oktober 2021 om 22:36

Ik ben ook niet onder de indruk van Schmidt. Als we het over verschil in begroting gaan hebben. Onder ten hag kan ik mij niet 1 wedstrijd herinneren europees waar ajax er kansloos af is gegaan. Ten hag heeft altijd een goede tactiek en al helemaal in europa. Hoeveel hoger lagen de begrotingen van Chelsea, Real, Juventus, Liverpool, Dortmund enzo wel niet. De enige wedstrijd waarin ik Ten Hag europees heb zien falen was de 2e wedstrijd tegen Tottenham. Onder Schmidt heeft PSV het al de heletijd lastig tegen de top teams. In Welke topper ( alleen jc schaal ajax) heeft psv echt overtuigd onder Schmidt? Ze verliezen elke keer van Feyenoord en vorig seizoen hebben ze 2x niet van az gewonnen. Dit jaar hebben ze pas voor het eerst van een nog zoekend AZ gewonnen.

Ik vind dat Schmidt het tot nu toe erg matig doet, hij weet niet voor langere tijd het maximale uit de spelers te halen. Aan het begin van dit seizoen begonnen ze uitstekend, maar mede door zijn rare wissels is er niks meer van die vorm over.

Geen speld tussen te krijgen. Vandaag waren er veel factoren die in het voordeel van Ajax zijn en dat was goed zichtbaar tijdens de wedstrijd. Het laatste halfuur was PSV niet meer in staat om iets te doen en maakte Ajax daar handig gebruik van om uit te lopen. In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar 3 dagen rust na een intensieve wedstrijd tegen Monaco is erg zwaar. Tel daarbij de afwezigheid van Gakpo en Madueke erbij en je doet aanvallend een jasje uit. Ajax heeft ook een elftal wat al jaren bij elkaar is en de automatismes er veel meer zijn dan bij PSV. Daar heeft Schmidt ook wel gelijk. Nu is het zaak op volgende week tegen Twente er weer te zijn. Er is nog niets verloren.

24 oktober 2021 om 21:21

Even los van of hij gelijk heeft of niet. Je kan het realistisch noemen, maar ik vind het meestal wel vrij ambitieloos klinken in zijn interviews. Lijkt voor mij alsof hij zegt van; Leuk als we de titel pakken, maar ja, het is eigenlijk vrij kansloos. Je bent wel de 2e club van Nederland hè. Maak je zelf niet zo klein..

24 oktober 2021 om 21:32

@MessiBazoer los van het feit dat ik snap wat je bedoeld en zo komt het inderdaad wel over, maar ik persoonlijk hecht er weinig waarde aan. Hij is iemand die blijkbaar altijd zeer ‘realistisch’ is of excuusjes zoekt, en zolang de resultaten er niet naar zijn komt het knullig over. Maar ik denk niet dat het iets af doet van de ambitie van PSV. Tuurlijk willen die kampioen worden, maar ‘momenteel’ gaat het lastig worden en duurt het bouwen helaas langer dan gehoopt. Cocu was ook altijd cool en vrij realistisch, maar de resultaten waren gelukkig altijd in zijn voordeel. Ten Hag riep 3 jaar geleden toen hij net begon ‘dat hij PSV niet in Amsterdam kampioen zou laten worden’, allemaal leuk voor de sfeer dat soort uitspraken, maar als je daarna 3-0 verliest koop je er niks voor. En Vice Versa deed van Bommel heel druk en kritisch maar waren de resultaten heel pover. Wat voor mij belangrijk is zijn de resultaten ophet veld en niet wat je loopt te verkondigen voor de camera (hopend dat het intern goed zit).

24 oktober 2021 om 21:35

@MessiBazoer Schmidt is geen Nederlander hé, die altijd optimistisch of zeer negatief antwoord geeft. Het is af en toe wat stijf en het nijgt soms iets teveel analytisch, maar zeker ook realistisch. Ajax is toch ook gewoon verder, zal niemand ontkennen, dat benoemen maakt je niet meteen minder ambitieus. "Wij" vinden zulke antwoorden vaak irritant

24 oktober 2021 om 21:35

Tuurlijk moet PSV de ambitie uitspreken om de titel te pakken en ben het ook niet helemaal eens met de 80-20% kansenverhouding die Schmidt uitspreekt over PSV en Ajax. Maar puur kijkend naar vandaag kun je Ajax uit verliezen. De score is alleen flink uitgelopen in het laatste halfuur wat niet los te zien valt van de 2 dageb meer rust die Ajax had.

24 oktober 2021 om 21:56

@messibazoer,

Hier ben ik het dan wel weer mee eens. Schmidt moet niet blijven benadrukken dat Ajax te goed is. Dat klopt natuurlijk feitelijk wel, maar soms mag je als trainer ook meer benadrukken dat je er alles aan gaat doen om die titel wél te pakken. Wil niet zeggen dat het een excuus is dat Ajax te goed is, wel dat je in je antwoorden als trainer wat variatie moet aanbrengen op het moment dat het niet lukt. Ook al zijn daar verklaringen voor.

24 oktober 2021 om 22:37

@Andres, tegen Dortmund hadden we ook een stuk minder dan Psv tegen Monaco, tegen Dortmund gaf Ajax ook 80 minuten lang vol gas, Ajax is gewoon een heel stuk fitter dan Psv, dat bleek vorig seizoen al zo te zijn en dat is dit seizoen weer hetzelfde verhaal, Schmidt lukt het gewoon niet om zijn spelers topfit te krijgen, neem van Ginkel, als je hem ziet dwalen op het veld dan is dat nooit genoeg om kampioen te worden, dat is echt subtop niveau geworden

24 oktober 2021 om 23:59

@andres13: Wat een gejank. 2 dagen moeten het verschil maken tussen 60 minuten of 90 minuten spelen? Psv heeft gewoon helemaal geen fitte selectie. Hadden ze vorig jaar ook niet. Wellicht moet je het in een ander hoekje zoeken dan "2 dagen minder rust"

24 oktober 2021 om 21:22

Je verliest met 5-0 van je directe concurrent. Eerder al met 4-0 van een andere. Ik snap al die excuses echt niet. Er zijn echt wel wat nadelige factoren voor PSV maar dit is gewoon een wanprestatie die zoals gewoonlijk weer door veel mensen in Eindhoven gebagatelliseerd wordt.

24 oktober 2021 om 21:37

Ik hoorde voorafgaand heel mensen (ook op VZ) dat ze een monsterscore verwachtte door de factoren die in het voordeel van Ajax waren. Nu dat is uitgekomen is het te verantwoorden dat PSV flink heeft verloren.

24 oktober 2021 om 21:27

En waarom zitten er denk je weinig automatismes bij PSV? Schmidt zit er al 2 seizoenen en eigenlijk kan ik niks benoemen wat hij heeft verbeterd? Automatismes kweek je door veel wedstrijden te spelen met een vaste samenstelling, wellicht dat eens een goed idee voor Schmidt? Zoveel wisselingen telkens in je elftal zorgt voor alles behalve automatismes. Het enige wat Schmidt heeft geïntroduceerd bij PSV is het chronisch moe syndroom.

24 oktober 2021 om 21:39

Over het wisselbeleid ben ik het met je eens. Spelers raken nooit gewend aan 3x 90 minuten spelen in de week en ook niet aan elkaar

24 oktober 2021 om 21:29

Ajax speelde BvB ook van de mat met maar 3 dagen rust. Wat deed PSV tegen Monaco na 5 dagen rust? Je moet als PSV zijnde gewoon 2 wedstrijden per week kunnen spelen. Natuurlijk miste ze Gakpo, maar je kan/mag als PSV zijnde niet zo afhankelijk zijn van een speler.

24 oktober 2021 om 21:40

Ajax zat wel in de flow tegen BVB. Dan voel je de vermoeiheid niet. Toen PSV vandaag 2-0 achterkwam, ging het ineens heel snel.

24 oktober 2021 om 21:58

Dat klinkt ook weer als excuses. Vanuit PSV heeft iedereen het over die twee dagen rust. Maar die "flow" van Ajax verklaart echt niet ineens alles. Vergeet die flow en kijk wat PSV tegen Monaco deed. Die pot moet je dan toch gewoon fit zijn en winnen?

24 oktober 2021 om 22:01

Dat dwing je af door kwaliteit Andres. Puntverlies vandaag heeft niks met vermoeidheid te maken of het missen van 2 aanvallers. 5 tegengoals krijg je niet zomaar. Schmidt en De Jong moeten eens in de spiegel kijken. Want ook zo'n Vinicius, wat voegt die nu in godsnaam toe?

24 oktober 2021 om 22:10

Tegen Monaco was het beter dan vandaag, alleen de effectiviteit voorjn ontbreekt al weken wat je tegen Monaco in de laatste minuut opbrak. Zahavi en Vinicius presteren al lange tijd onder de maat en gaan PSV ook niet verder brengen. Ik had nog gehoopt op Romero maar die krijgt tot nu toe alleen speelminuten in de KKD

24 oktober 2021 om 21:31

Hoe ga je automatismes creëren als je veel te veel wisselt en blijkbaar al anderhalf jaar niet 90 minuten kan spelen volgens je filosofie? Dit is toch allemaal gewoon excuses vinden terwijl het probleem gewoon Schmidt is? Hij gaat de meeste toppers er gewoon keihard af.

24 oktober 2021 om 21:36

@Jk-Ajax het probleem zit helaas nog hoger in de boom, in het bestuur. Want ook voor Schmidt wonnen we de toppers niet, dus hoe je dat alleen aan Schmidt weet te linken is knap. Ook dat wisselen van zijn beste spelers lijkt hij nu steeds meer mee te stoppen. Maar als er niet snel iets veranderd, moet hij gewoon weg, niet alleen hij, het hele bestuur. Dit is een beetje hetzelfde als de mensen die Koeman van alles de schuld geven, zoals het aantrekken van sommige spelers, alsof dat Barcelona de nek om heeft gedaan. Het was na Cocu-Brands al ingezet met matige spelers wat nu resulteert in een hele matige bank.

24 oktober 2021 om 21:53

Ik heb geen idee hoe het voor Schmidt ging maar dat ik constateer dat hij er echt vaak af gaat is niet zo raar toch? Vorig jaar won hij volgens mij geen 1 topper en dit jaar vlieg je er tegen Monaco, Benfica, Feyenoord én Ajax af. Dat is niet best en dat mag je een trainer best aanrekenen met de tweede selectie van Nederland,’ongeacht of voorgangers dat wel of niet wisten te winnen. Qua fitheid net zo goed, hoe is het toch mogelijk dat je dit al langer dan een jaar niet voor elkaar hebt?

24 oktober 2021 om 21:50

@Andres13 gelul. Gotze speelt langer bij PSV dan Haller bij Ajax. Zelfde geldt voor Zahavi. Van Ginkel ook (verdeeld over meerdere periodes), max ook en Sangere ook. Antony zit er net er 2 seizoenen. Geldt voor de meeste van bovengenoemde spelers ook. Timber speelt ook korter in het eerste. Om over berghuis en Pasveer helemaal maar te zwijgen. Het is dus een kut smoes eerste klas. Ajax heeft een betere trainer, die ervoor zorgt dat er automatismen in geslepen worden en het elftal functioneert als een team. Berghuis lijkt er jaren te spelen, maar het zijn echt pas maanden.

24 oktober 2021 om 22:12

Maar de harde kern van Ajax (Tadic, Blind, Tagliafico, Martinez etc.) wel. Als je kijkt naar de basiself bij PSV is dat alleen Gakpo.

25 oktober 2021 om 10:22

@andres13,

Zoals al eerder benoemt is natuurlijk de rust onzin.

Het is uit onderzoek gebleken dat spelers het beste kunnen presteren met elke 2 dagen rust.
1 dag om bij te komen, 1 dag om weer op te bouwen. Dan blijf je het beste in een ritme zitten.

Hoor ook trouwens niet klagen over het feit dat psv tussen Zwolle en Monaco 4 dagen rust had, waar Ajax er maar 2 had voor de wedstrijd tegen BVB.

Het verhaaltje word elke keer zo mooi gemaakt, maar als je weinig rust hebt, betekend dat, dat je op een ander moment meer rust hebt gehad. Misschien is die niet goed gepakt. Want 2 wedstrijden in 3/4 dagen moet je makkelijk kunnen als je spelers fit zijn.

Na Go Ahead is Ajax ook wel de sterkste tegenstander die ze tot nu toe hebben gehad denk ik.

24 oktober 2021 om 21:25

Je vergeet PEC, top class players zijn dat.

24 oktober 2021 om 21:34

Ga je lekker met je geprovoceer hier? Ga lekker je overwinning vieren jongen.

24 oktober 2021 om 21:38

Ach een beetje de gek aansteken wb rare uitspraken van Schmidt is toch niet meteen provoceren? Geintje moet kunnen lijkt me, Schmidt geeft de voorzet en we hoeven het alleen in te koppen haha

24 oktober 2021 om 21:48

Een geintje is leuk maar dat ik elk topic van allerlei lui (hoi japie) moet horen wat voor idioot Schmidt wel niet is en elke week weer die grap over GAE dan is het wel eens leuk geweest.

25 oktober 2021 om 00:01

@vijfmeterlijn: Jij voelt je ook wel makkelijk geprovoceerd zeg. Ik zou mij eerder beledigd voelen door een trainer die zulke uitspraken maakt.

25 oktober 2021 om 09:13

Ik snap dat zoiets als vervelend ervaren wordt maar mijn intentie is louter om te ouwehoeren en niet om onnodig te provoceren

25 oktober 2021 om 10:23

@vijfmeterlijn,

Weet je eindelijk ook eens hoe irritant dat provoceren van je ooit kan zijn.
Maar inderdaad, hij verzint wel altijd weer iets nieuws.

25 oktober 2021 om 10:28

Dan is het goed JKajax, sorry ik was gister aardig geïrriteerd.

25 oktober 2021 om 11:44

Niet meer dan logisch, ik zou in jouw plaats ook totaal niet te genieten zijn haha

Schmidt die het over automatismen heeft. Ik denk dat dat juist een van de grootste problemen bij PSV is. En als je telkens je beste spelers wisselt of van formatie verandert ga je dat er nooit in krijgen. PSV heeft echt geen enkele progessie geboekt onder Schmidt. Op het begin van het seizoen een paar leuke wedstrijden en nu zijn ze weer terug bij af. Het ergste is nog dat ze er intern wel vrede mee lijken te hebben, want Ajax is toch beter en heeft meer geld. Zorgwekkende gedachtegang.

Op eea manier snap ik niet dat Schmidt niet ook een beetje zelfkritisch is… zo makkelijk om over ‘materiaal’ te spreken en wijzen op blessures. Maar come on; je bent PSV. Je mag best zeggen dat je zelf in de beginfase kansen hebt laten liggen die je simpelweg beter had moeten uitspelen. Verder heb ik behoorlijk wat slordigheden gezien bij PSV. Vind t allemaal zo slap…

Schmidt heeft altijd een excuus maar nooit een oplossing. Het klopt dat Ajax een sterkere selectie heeft en een veel sterkere bank dan PSV. Hoewel Utrecht mazzelde tegen Ajax lieten ze zien hoe het wel moet, een versterkte en georganiseerde verdediging en meer strijd, spelers als v.Ginkel en Gotze zijn mooi weer voetballers maar als de beuk erin moet zie je ze niet.

24 oktober 2021 om 21:53

Waar Utrecht de mazzel had dat de kansen niet afgemaakt werden door Ajax, was PSV minder gelukkig.......

Roger moet gewoon weg. MAg iedereem halen die hij wilt en alsnog mislukt iedereen die hij haalt. WAt was die van ginkel trouwens aan het doen?! Dat is echt een parodie op een middenvelder geworden. Komt ook echt overal te laat en loopt als een kip zonder kop over het veld heen. Zonde want was vroeger erg gecharmeerd van hem maar kan er nu echt geen hout meer van. Die ramalho is ook echt drama na een geweldig begin

Een Calimero heeft altijd excuses. PSV moet eens een topclub worden en dit soort lulkoek bijna halverwege het seizoen niet accepteren. Als het erom gaat presteert PSV structureel ondermaats. Een topclub, zoals PSV in mijn ogen is, hoort dat niet te accepteren en al helemaal niet goed te praten.

24 oktober 2021 om 21:31

Weer zo'n dooddoener door hem direct Calimero te noemen. Wat niet te accepteren is, is het aankoopbeleid onder De Jong en Gerbrands. Schmidt brengt goede spelers als Sangarè en Götze en dan moet hij werken met Doan, Thomas, Bruma en een opa Van Ginkel. De wedstrijd tegen Feyenoord was een pijnlijk unicum. Het verlies tegen Ajax is te verwachten als je scorend vermogen weg is door het uitvallen van je twee beste spelers. Kijk naar de bank van Ajax en dan zie je dat die betere spelers heeft dan basisspelers van PSV. Dan kun je achteraf cool gaan doen maar Ajax is ver en ver boven de Eredivisie verheven.

24 oktober 2021 om 21:37

Man, ga lekker in hetzelfde huilhoekje zitten als Schmidt. Toen jullie van ons wonnen in de JC-schaal was dat ook "omdat jullie simpelweg beter waren" en zou dit seizoen ongekend spannend worden...... Nu ineens doen jullie zo? Het seizoen is nog helemaal niet gespeeld. Ajax heeft ook zo vaak op een uitzichtloze positie gestaan ten opzichte van PSV, maar dan moet je vertrouwen houden. Ook nu is het seizoen niet gespeeld en maakt PSV echt nog kans, maar alleen als jullie die eierschaal van je hoofd afhalen en blijven strijden. Met jouw instelling verdien je, hoe kinderachtig het ook klinkt, het predikaat Calimero. Dus kom op, kin omhoog en op naar volgende week. Toon een beetje karakter en blijf strijden.

24 oktober 2021 om 21:43

Ik heb nooit gezegd dat wij simpelweg beter waren, dus geen idee waarom je die woorden in mijn mond wilt leggen om een punt te maken. Ik snap ook niet waarom ik nu een Calimero wordt genoemd. Als ajax dit hele seizoen nog maar drie goals tegen krijgt in CL en eredivisie samen, een enorm verschil in selectiewaarde en wisselspelers heeft en het grotere geld heeft, dan kan ik 'blijven strijden' maar dit seizoen is echt wel gespeeld. Na die geflatteerde JC schaal was nog alles mogelijk, want volgens mij waren jullie spelers nog niet fit (toch?). Nu is simpelweg duidelijk dat het klasseverschil te breed is. Jammer dat je dan op de man moet spelen en met dit predikaat komt. Lekker makkelijk.

24 oktober 2021 om 21:50

Ik leg die woorden niet in jouw mond. Dat was toen de algemene opvatting (al zal dat waarschijnlijk nu worden ontkent). Verder bevestig je in de rest van jouw reactie juist waarom ik je Calimero noemde. Kop op, huil eens niet zo. Je zoekt excuses, dat is topclub onwaardig. Toon eens karakter man.. Jullie hebben echt heerlijke spelers waarmee je 95% van alle Eredivisie wedstrijden moet winnen en dus tot het einde mee zou moeten strijden om het kampioenschap. Jullie doen ook nog volop mee, dus stel je eens niet zo aan en gedraag je als supporter van een topclub.

24 oktober 2021 om 21:58

Heerlijke spelers? De enige twee heerlijke spelers zijn geblesseerd en voor de rest is het armoe troef in de selectie. Alleen Sangarè en Götze halen soms nog het gewenste niveau. Natuurlijk komen er excuses na zo'n verloren partij. Iedereen vraagt toch ook waar het aan kan liggen tegen Schmidt?
En die 95% tsja, als je kijkt hoe het de afgelopen weken gaat mag je blij zijn dat je 70% wint aan het einde van de rit.

24 oktober 2021 om 22:05

Ik heb geprobeerd om je te laten beseffen welke instelling er bij een topclub hoort, maar blijkbaar is het een onmogelijke taak om door die eierschaal heen te komen. Met zo'n instelling zijn jullie inderdaad kansloos.

24 oktober 2021 om 22:14

Ik ben benieuwd wat mijn instelling zou gaan veranderen aan het spel en beleid van PSV. Ik kan nu wel optimistisch gaan lopen roepen dat het aan het einde van de rit één grote hossana gaat zijn, maar als de huidige vorm van de afgelopen weken een graadmeter moet zijn, dan is het simpelweg niet best en dan is mijn stemming goed te verklaren. Nu doe je alsof je de nobelheid zelve bent en me verstand hebt bijgebracht, maar het enige wat je hebt gedaan is me op 3 manieren calimero noemen.

24 oktober 2021 om 22:27

Omdat dat ook de enige conclusie is die ik, helaas, kan trekken. Echt nergens zeg ik dat je moet doen alsof het aan het eind van het seizoen hosanna zal zijn, nergens. Ik zeg alleen dat je op dit moment nog niet kan doen alsof het seizoen al is gespeeld, zoals je doet, en achter je vertrouwen moet houden in je club. Het kan nog wel eens heel mooi uitpakken voor jullie. En ja, misschien ook niet, maar nu al de handdoek in de ring gooien is gewoon een teken van zwakte. En ik noem je vooral Calimero in de hoop op een tegenreactie bij je los te maken, een beetje pit los te maken, maar blijkbaar ben je gewoon een slappe hap. Een geboren verliezer. Als het in mijn persoonlijke leven tegen zit, accepteer ik dat, kijk ik waarin het zit, ga daarmee aan de slag, probeer me te verbeteren en ga door om dat te realiseren. Geen excuses. Ik ben daarin hard voor mezelf, omdat ik onder elke omstandigheid het maximale wil presteren. Bij jou heb ik het idee dat dat niet zo leeft, je liever excuses zoekt dan redenen om jezelf te verbeteren/te blijven strijden en je al snel neerlegt bij verlies. Ook goed hoor, ieder zijn ding, maar het toont in mijn ogen geen karakter en is niet topclub waardig. Doe ermee wat je wilt verder (gezien je reacties waarschijnlijk niks), maar zeg niet dat ik niet mijn best gedaan heb of (als jullie toch "voor jou ineens/onverwachts) weer meedoen om de titel dat ik het niet heb gezegd.

24 oktober 2021 om 23:39

Een typische populistische reactie van De Toekomst.. Een beetje iemand de les lezen.. altijd sneu…om nog niet eens te beginnen over de ironie: zeggen dat vijfveterlijn excuses zoekt terwijl juist jij degene was die de prestaties van frank de boer en bergkamp verdedigde (we mochten niet meer verwachten want ja, spelersmateriaal).. De ironie 😂

25 oktober 2021 om 10:28

@vijfmeterlijn

Götze deed het vorig jaar goed, maar is nu ook geen schim meer van wat hij was. Het probleem waar deze jongen al jaren mee rondloopt, veel te wisselvallig.

Daarbij blijf je Gakpo en Madueke jullie beste 2 spelers noemen. Maar Madueke behoort absoluut niet tot jullie beste spelers. Hij presteert echt helemaal niets meer laatste tijd.

25 oktober 2021 om 10:30

HAHA mij een geboren verliezer noemen anoniem op een forum. Klasse reactie kerel. Knap dat je een conclusie kan trekken over mij in een paar comments. Al mijn respect voor jou kwijt. Leuk dat je via mijn mening over het huidige psv van de afgelopen maanden mijn levensloop weet en hoe ik erin sta.

24 oktober 2021 om 21:37

@DeToekomst Helemaal mee eens, die 4 punten zeggen niet alles, wel als je 30 doelpunten na 10 wedstrijden achter staat op je directe concurrent en ook nog afgestraft wordt. Er zijn inderdaad altijd wel smoesjes, maar blessures zijn onderdeel van het voetbal. Bij het juist investeren van je geld in de juiste spelers kan je op termijn groeien en groeien. Alleen lijken mij Schmidt en al zeker John De Jong niet geschikt zijn voor het topsportklimaat dat ze altijd pretenderen uit te oefenen. Daar gaat het al mis, niet dit seizoen maar al jaren. De doelstelling om dichter bij Ajax te komen lijkt ook dit seizoen weer verder uit zicht.

24 oktober 2021 om 22:27

Grappig. Toen Ajax met 4-0 verloor voor de Johan Cruijff Schaal las ik alleen maar excuses vanuit Ajax-kamp; net in de voorbereiding, spelers nog niet aan elkaar gewend, weinig getraind, eerste serieuze match, sterkhouders ontbraken etc. etc. En nu zijn excuses ineens topclub-onwaardig en is het calimero-gedrag?

24 oktober 2021 om 23:06

Niet elke reden hoeft een excuus te zijn he. Je zou r goed aan doen dat verschil voor ogen te houden. Er zijn immers objectieve redenen aan te wijzen waarom Ajax vandaag gewonnen heeft en wat mij betreft benoemt Schmidt die ook gewoon. Kwalitatief gewoon minder vandaag.

Tja klopt natuurlijk wel met Gakpo en Madueke die er niet zijn, ook al was Madueke sinds de JC Schaal al niet best. Alleen deze excuses gaan PSV niet verder brengen. Ook een Utrecht kon het op wilskracht en een goeie tactiek volhouden en dan wonnen ze ook nog. PSV laat zich naar de slachtbank leiden. Kom op na 2-0 moet je het maar gewoon dicht timmeren en gewoon de wedstrijd dood maken. Ze gaan doodleuk met zijn alle nog naar voren en laten zoveel ruimtes achter. Dan krijg je 5-0 op je broek. Dat is gewoon heel slecht gedaan.Ik weet nog goed dat vGinkel zich na de JCS echt het mannetje vond omtrent de fitheid van Ajax. Wat gaat hij vervolgens als een gieter af zeg haha.

24 oktober 2021 om 21:41

Haha klopt inderdaad. Moet ook zeggen dat ik al die hosanna dat PSV dichter bij Ajax zou zijn gekomen onzin vond. Het verschil tussen Ajax en PSV in beiden wedstrijden was, was dat Ajax in beiden wedstrijden tot uitgespeelde kansen is gekomen. De rode kaart in de JC schaal bracht daar natuurlijk een einde aan. Maar behouden wat blaffen van PSV met afstandschoten en recht op de keeper. Hebben ze nauwelijks tot geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Van Ginkel had zich inderdaad toen wel wat mogen inhouden, met een gigantisch aantal verschil kampioen. Meen 16 wordt je niet zomaar.

24 oktober 2021 om 21:41

Ook dat is voetbal, ene moment heb je een grote mond en soms krijg je het weer terug in je gezicht. Ik heb veel vrienden die voor Ajax zijn, jarenlang belachelijk gemaakt voor het niet winnen van een prijs in 5 jaar tijd, nu moet ik op de blaren zitten. Dat is voetbal.

Niks aan de hand, morgen weer een dag. Kan gebeuren. Dit is de tendens nu in Eindhoven. Al 3 wedstrijden verloren doelsaldo net +5 en 17 goals tegens. Europa sta je ook slecht voor. PSV moet helemaal niet eens meer kijken naar Ajax hebben daar niks te zoeken. Daar heerst een topsportklimaat in Eindhoven niet. Ze moeten alles geven voor die 2e plek, hou maar Feyenoord achter je dat wordt nog een hele kluif.

Verdomme mag je zowat je hele eigen elftal samenstellen, de luxe die zijn voorgangers niet hadden en dan kom je met zulke subtopper praatjes aan. Je hebt spelers gehaald die flink wat salaris kosten. Houd een op met excuses en kom met een plan. Je speelt 34 wedstrijden en daarvan zijn er maar 2 tegen Ajax. Die andere 34 heb je in eigen hand en helemaal als je ziet dat je zoveel spelers hebt kunnen halen afgelopen 2 seizoenen. Niemand..... Directie PSV: topsport mentaliteit

Ik kan slecht tegen de reden "we hebben minder rust". Als ze zich geplaatst hadden voor de CL, hadden ze meer rust gehad, dus hand in eigen boezem steken. Ajax heeft gewoon, door beleid, een betere selectie. Indien iedereen dit blijft bij PSV zou het nog spannend kunnen worden in de NL competitie, maar ik denk dat het aftellen wordt naar de volgende schaal voor Ajax. @ psv. Zorg gewoon dat je 2e in de competitie worst, dan speel je over 2 jaar sowieso weer CL.

24 oktober 2021 om 21:32

Klopt wat je zegt, maar ze doen nu alsof het alleen om fitheid gaat, maar ze wonnen met relatief veel rust ook niet van Monaco (een mindere tegenstanders dan Dortmund) en hadden in de afgelopen week net zoveel wedstrijden als Ajax. De excuses vandaag zijn dus echt kansloos en topclub onwaardig.

25 oktober 2021 om 00:07

Het gaat grotendeels eigenlijk wel om fitheid. Dat je een lastige wedstrijd hebt na Europees te hebben gespeeld vind ik vrij logisch. Dat Psv vandaag na 60 minuten op was, dat kan gewoon niet. Dan weet je gewoon niet hoe je je spelers fit moet krijgen of gebruik je een tactiek die te veel energie kost. Beide opties heb je echter in eigen hand.

Ik heb het interview gezien, en dit is wel een heel creatieve rewrite, maar heeft niets te maken met wat Schmidt zei.

Kan die man ze spullen pakken en opdonderen
Dat slappe gelul van hem

Het probleem is even pijnlijk als simpel voor psv. Ze missen versus Ajax de kwaliteit en hebben bovendien een trainer die het verschil tactisch niet kan maken. Psv moet hopen op een dip bij Ajax, anders is het snel klaar met de titel.

24 oktober 2021 om 21:50

Dit is wel een erg pijnlijke waarheid. Het kwaliteitsverschil is simpelweg te groot geworden over de tijd.

Dat ze aanvallend moeite hadden dat kan ik enigszins begrijpen, maar de verdediging was op oorlogssterkte. In augustus won PSV wel, maar liet de achterste linie ook gaten vallen. Zeker in de eerste helft. Schmidt zoekt telkens naar excuses en daarom lees je steeds vaker over "calimero's". Er is nog een lange weg te gaan, maar op deze manier maakt de PSV trainer van zichzelf een karikatuur.

24 oktober 2021 om 21:53

Is onderdeel van de excuusmentaliteit die heerst onder het technisch bewind van Schmidt en TD John De Jong. Je mist spelers, maar 5 tegengoals krijg je niet zomaar. Als je Ten Hag bekijkt hoe kritisch hij nog kan zijn na een 5-0 zege op de directe concurrent. Dan denk ik dat daar het verschil zit tussen recht in de spiegel kijken, de latten verleggen. In plaats van een trainer en technisch hart die altijd excuusjes zoeken. Ajax had 10 jaar geleden geen cent te makken, maar heeft door sportief en financieel beleid gemanifesteerd tot waar ze nu staan. Ontzettend knap natuurlijk.

24 oktober 2021 om 21:58

Ze zijn echt absurd goed in smoesjes. En Gotze doet leuk mee. Zo kan ik ook wel 2 seizoenen Psv coach zijn, elke keer maar smoesjes naar voren halen. Man presteren moet je, die Schmidt doet alsof ie een krappe selectie heeft. Heeft genoeg spelers gekregen en alles. Zeker vergeleken met zijn voorgangers!

24 oktober 2021 om 22:07

Van een salarisplafond is al een tijdje amper sprake bij PSV, anders zij het wel via tekengeld uitgesmeerd alsnog miljoenen. Zo'n Zahavi verdiend circa 3 miljoen per jaar. Gotze 2,5 en vast nog wel wat spelers met eigenlijk overbetaalde salarissen t.o.v. de kwaliteit. Daar zit het pijnpunt bij PSV in de vorm van Schmidt en De Jong. Het geld verkeerd uitgeven door voornamelijk De Jong is dan een mooi voorbeeld hoe de aansluiting met Ajax daadwerkelijk wordt misgelopen.

24 oktober 2021 om 22:36

Zahavi verdient 1 miljoen per jaar, hoe kom je bij die rare bedragen als ik het vragen mag?

25 oktober 2021 om 00:19

@psvlld denk dat het misverstand komt door de kosten van 6mln in twee jaar. 4mln was echter tekenpremie. Dus hij krijgt over twee jaar gezien 6mln dus 3mln per jaar. Maar puur officieel loon is 1mln/jaar inderdaad.

Het is ook gewoon kwaliteitsverschil. Een topspits legt die bal er in de beginfase gewoon in en dan sta je 1-0 voor na 10 minuten, dan had Ajax nog maar terug moeten zien te komen. Het was gewoon veel en veel te lamlendig van de kant van PSV. Het strijdplan werd halfbakken uitgevoerd en er was totaal geen scherpte. Als Ajax dat voelt, slaan ze genadeloos hard toe.

25 oktober 2021 om 00:10

Ik denk niet echt dat de 1-0 veel verschil had uitgemaakt. Psv zou een voorsprong echt niet verdedigd kunnen hebben. Als Tadic in de laatste minuut nog je verdedigers weet uit te sprinten weet je eigenlijk hoe laat het is.

Ik denk dat PSV ook naar zich zelf mag kijken. Als je kijkt dat ze de afgelopen jaren spelers binnen haalde die landurig geblesseerd waren en als je dan een coach hebt die volgasvoetbal wilt spelen is dat vragen om problemen. En dan met het wisselbeleid is lijk me ook niet goed voor het inbouwen van automatisme.
Als je dan bv keek naar het seizoen waar Ajax ook 3 voorrondes moest spelen en uiteindelijk tot de halve finals CL kwam , die gingen daar toen veel beter mee om . Ook toen speelde Ajax veel wedstrijden en hadden ze ook niet zo'n sterke bank.

Kom op Roger trek eens een grote jongens broek aan. Of ga lekker in de 2e Bundesliga een degradatiekandidaat trainen.

Even een andere discussie asjeblieft, waarom is iedereen zo lyrisch over Gravenberch?! Ik zie idd een getalenteerde speler maar ik zie ook een lange slungel die er te vaak ogenschijnlijk ongeïnteresseerd bij loopt, zijn tegenstander te gemakkelijk laat lopen bij (het vele) balverlies, zelden scoort, ook als hij in een riante scoringspositie komt.
Hij wekt dus bij mij de indruk dat hij zichzelf ook heel goed vindt en zich derhalve mag onttrekken aan een gezonde arbeidsethiek welke spelers als Kudus en Daramy duidelijk wel aan de dag leggen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Veerman geniet van ‘straaljagers’ bij PSV; analisten adviseren Schmidt

Joey Veerman heeft zondagmiddag zijn debuut gemaakt in het shirt van PSV. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder begon in het Eredivisie-duel met FC Groningen (0-1 winst) op de bank, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren