Erik ten Hag geniet met volle teugen: ‘Wat hij doet, is bijna allemaal raak’

Zondag, 24 oktober 2021 om 19:47 • Laatste update: 19:53

Erik ten Hag is uitermate goed te spreken over het optreden van Steven Berghuis in de wedstrijd tussen Ajax en PSV (5-0). De aanvallende middenvelder nam de openingstreffer voor zijn rekening en de oefenmeester zag dat ‘bijna alles wat hij doet raak is’. Berghuis zegt zich zelf lekker te voelen op de positie van aanvallende middenvelder, waar hij Davy Klaassen voorlopig buiten de basiself houdt.

“Dat bepaalt de trainer”, reageert Ten Hag voor de camera van ESPN als hij gevraagd wordt naar de positie van Berghuis in zijn elftal. “Ik ben heel erg blij met wat hij laat zien, ik heb weer enorm van hem genoten. Voor rust had een aantal jongens het echt moeilijk aan de bal. Maar wat hij doet, is bijna allemaal raak. Balvast, juiste keuzes, heel veel goede spelverplaatsingen, een schitterende goal: hij speelt geweldig op dit moment. Fantastisch om te zien en voor hem om te beleven.”

“Je moet erin blijven investeren. Ik geniet van het moment, maar het kan ook weleens anders zijn”, zegt Berghuis zelf tegenover ESPN. Hij zegt zich lekker te voelen op de positie van aanvallende middenvelder. “Ik heb het gevoel dat al mijn kwaliteiten tot uiting komen. In de as van het veld, met twee buitenspelers, ik kom veel in scoringspositie en kan het spel verleggen. 'Daarmee wordt ook het spel van Ajax sneller.”

“Dinsdag (tegen Borussia Dortmund, red.) was een heel hoog niveau. Je weet dat het niet zo gemakkelijk is om dat weer te laten zien”, zo analyseert Berghuis de wedstrijd tegen PSV. Ajax nam met de ruime overwinning wraak op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, die begin augustus in een 0-4 overwinning voor de Eindhovenaren eindigde. “Zoiets leeft wel, de trainer had ons er ook op gewezen. Het geeft extra energie.”

"We moesten ons echt in de wedstrijd knokken", zo deelde Ten Hag zijn visie over de wedstrijd tegen PSV. "Het is goed voor onze ploeg om dat een keer mee te maken, om te overleven. Een aantal zat totaal niet in de wedstrijd. Remko Pasveer sleepte ons er doorheen. Na de geweldige goal van Berghuis werd het makkelijker. Bij de 1-0 geloofde PSV er nog in, na de 2-0 was het klaar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door cas1)

Dit Ajax is belachelijk. Ajax-Dortmund 4-0, Ajax-PSV 5-0. Na tien speelronden 25 punten, een doelsaldo van +35 en in de Champions League uit drie duels 9 punten en een doelsaldo van +10. Ik ben als Ajacied zo ongelooflijk trots!

24 oktober 2021 om 19:56

Je vergeet Sporting 5-1 en Cambuur 9-0 ook te benoemen.

24 oktober 2021 om 19:57

Suarez

Meest bizare we hebben nu grote kans om ook uit te winnen bij Dortmund. Sta je na 4 matches op 12 goals en niet meer in te halen.

Kan je laatste 3 wedstrijden gewoon met aantal andere spelers spelen zoasl Schuurs, Rensch, Taglifico, Klaassen, Kudus, Neres, Mohammed

Wat een luxe (verwacht niet dat hij veel wisselt, maar wel leuk om over te dromen )

24 oktober 2021 om 20:00

Gorter, Rensch, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Timber, Taylor, Klaassen, Neres, Kudus en Daramy lijkt me leuk. Kudus als valse 9 wou Ten Hag al vaker proberen, Timber als CVM is iets van de laatste tijd en Gorter gun je zijn debuut. Maar toch even afkloppen. Het is en blijft Ajax. Eerst maar even doorgaan.

24 oktober 2021 om 20:28

Bovendien kan je Harding wat geld en punter pakken natuurlijk in de CL. Ook niet onbelangrijk....

24 oktober 2021 om 20:03

En vergeet niet, slechts 2 doelpunten tegen...bizar

24 oktober 2021 om 20:34

En in de CL ook maar 1 tegen. En alle 3 waren ze nog houdbaar ook haha

24 oktober 2021 om 21:12

Het Bayern van Nederland is nu wel een goede benaming denk ik zo.

Doet het ook erg goed op die positie. Zei ik in de tijd dat hij bij AZ speelde ook al dat ik hem daar het beste vond passen. Nu min of meer noodgedwongen op die plek terecht gekomen en komt daar uitstekend uit de voeten. Ik zou het in het NL elftal ook wel willen zien.

De aanvallende creativiteit op het middenveld is niet echt heel erg groot aanwezig bij de spelers die daar normaal spelen.

24 oktober 2021 om 20:00

olie Ja presteert boven verwachting!

Had ook wel discussie met Feyenoorders erover. Die claimden zou absoluut niet kunnen. Gaf ook aan, bij Ajax is anders met zeer goede spelers om je heen.

Maar dat hij zo hoog niveau haalt, die man snoert alle monden.

Ook sommige Ajacieden zagen hem ook niet zitten. Die zullen wel stil zijn.

24 oktober 2021 om 20:38

Sommige? Dat was ongeveer 90% een jaar geleden

24 oktober 2021 om 20:54

Ik zat toch wel bij de 10%, maar dan nog had ik niet gedacht dat hij zo goed zou spelen. Ik was meer van, mooi om er bij te hebben zeker voor dat geld, lekker dat je kan wisselen zonder dat je minder wordt. Nu is dat nog steeds maar gaat Berghuis eruit en komt Klaasen haha.

Wat een koopje is Berghuis gebleken.

24 oktober 2021 om 19:56

En een goede vondst om hem op 10 te zetten. Niet dat Klaassen het slecht deed, maar Berghuis brengt veel meer voetbal en creativiteit in de ploeg

24 oktober 2021 om 20:15

Klaassen was geblesseerd en Berghuis en Anthony fit. Niet een vondst maar toeval. Anders had hij of Anthony nu gebankt.

25 oktober 2021 om 10:21

Tuurlijk wel een vondst want men zei nog dat hij niet op 10 kon spelen. Ten Hag dacht daar anders over en vanaf dat moment is Berghuis niet meer weg te denken uit de basis.

24 oktober 2021 om 20:22

Beste aankoop sinds Tadic, helaas

25 oktober 2021 om 10:19

Kan me nog herinneren toen men hem ging uitlachen na die 0-4 nederlaag om de JC schaal. En zie hem nu stralen hahahah

Wie had ooit gedacht dat Steven Berghuis voor Ajax zou spelen, en dan ook nog op deze manier. Bij Feyenoord was hij al goed, nu alleen maar beter.

24 oktober 2021 om 19:59

Hij was bij Feyenoord al sinds 2017 zo goed, het valt nu alleen meer op. En gelukkig is dat gezeik over zijn gedrag een beetje verstomd. Het is een prima gozer

24 oktober 2021 om 20:06

Het niveau wat Berghuis nu haalt bij Ajax in combinatie met zijn ploeggenoten die hem wel begrijpen, heeft hij bij Feyenoord nooit gehaald. Nu maakt hij zelfs Europees het verschil in de CL en werkelijk bija elke wedstrijd een van de beste

24 oktober 2021 om 20:13

Er is dan ook geen enkele reden om het gedrag van die gozer te bespreken de laatste tijd. Hij gedraagt zich prima en er is geen greintje frustratie bij hem te bespeuren.

24 oktober 2021 om 20:50

@Bobiku29: hij staat nu ook een stuk relaxter voor de camera (logisch ook, weinig downs gehad als team).

24 oktober 2021 om 22:21

Joey, dat vind ik echt onzin. Bij Feyenoord heeft hij geweldige wedstrijden gespeeld. Nu lijkt er vooral meer oog voor te zijn, ook omdat zijn ploeg als geheel zo goed draait. Ik heb hem bij Feyenoord ook fenomenale potten tegen PSV zien spelen. Berghuis speelt al jaren zo goed en ik word er een beetje moe van dat mensen doen alsof Ajax hem in twee maanden gevormd heeft tot een andere speler, haha

25 oktober 2021 om 07:53

Bobiku29 hij is zeker nog steeds dezelfde Berghuis qua inzet op het veld maar ook zeker wel een speler die echt zoveel beter in zijn prestaties geworden is sinds hij als centraal aanvallende middenvelder speelt... Daarnaast hoort dit Ajax echt wel bij de beste 10 ploegen ter wereld op dit moment en vind ik zelfs dat ze beter voetballen dan drie seizoenen terug maar of dat dit seizoen gaat uitmonden op het bereiken van het heel ver komen in de Champions League net zoals in dat seizoen is nog maar de vraag maar ze hebben zeker een kans om hetzelfde kunstje weer opnieuw te flikken als ze zo blijven voetballen en hun wedstrijden blijven winnen!25 oktober 2021 om 10:18

Hij had ook nooit de kans om het te halen. Dit team draait simpelweg stukken beter. Het is makkelijker voetballen. Met Berghuis, Tadic en Haller (zelfs ook nog Antony) heb je gewoon een ongekend hoog rendement in huis.

Berghuis op 10 is gewoon de juiste keuze, ik hoop dat hij in Oranje ook op 10 mag spelen. Klaassen zal de concurrentie aan moeten gaan met Gravenberch en Wijnaldum en van beide heren moet hij dit kunnen winnen op dit moment.

24 oktober 2021 om 19:58

Ik mag aannemen dat Van Gaal ook zit te genieten van Berghuis op 10. Alleen we hebben amper een fatsoenlijke rechtsbuiten bij Oranje en dan wordt het schuiven...

24 oktober 2021 om 20:02

FCBogarde

Maar v Gaal had wel wat bizare uitspraken, zoals hij mag blij zijn dat hij speeltijd kreeg en Berghuis is bij mij alleen rechtsbuiten.

Benieuwd of hij eigenwijs blijft.

Maar zou Berghuis op 10 wel werken met Depay voor hem?

Denk Depay en Klaassen wat completer.

24 oktober 2021 om 20:21

Gravenberch speelt hij er echt niet uit .Ik snap niet hoe je daar bij komt ..

Wat me wel een beetje stoort, Berghuis die vaak gewisseld word voor Klaassen, puur omdat het Klaassen is. Ik snap dat je iedereen tevreden wil houden. Maar haal Gravenberch er een keer uit. Laat Antony een keer staan en haal Tadic er af. Dan heb ik het niet over zo’n belangrijke wedstrijd als vandaag uiteraard. Verder niks op Ten Hag aan te merken. Wereld trainer die nog jaren mag blijven. Wat een machine heeft hij er nu al zo vroeg in het seizoen van gemaakt.

24 oktober 2021 om 20:01

Dat komt omdat Klaassen op 10 belangrijker en beter is dan op de plek van Gravenberch. Klaassen moet minuten maken om ook in ritme te blijven. Je kan echt makkelijk rouleren met hun. Gravenberch heeft gewoon vlieguren nodig. Is soms slecht in de passing, maar wordt wel steeds beter. Tadic is gewoon de captain. En word never nooit gewisseld. Mits niet fit. En Tadic zocht zijn 100ste goal vandaag

24 oktober 2021 om 20:16

Berghuis is de nieuwe Vd Vaart. Maakt niet uit hoe die speelt. Na een uur wordt ie vervangen door een simpele draver.

24 oktober 2021 om 20:36

Migi, vind dat je Klaassen hiermee tekort doet. Hij heeft steeds meer overzicht, steeds betere en langere passes (deed ie nooit) en qua kort spel is ie echt heel goed. Heeft alleen de kwaal alleen maar in de as op de helft vd tegenstander te willen spelen. Als ie nou ook nog eens meer wisselt qua positie, zoals ie toevallig de laatste twee wedstrijden al een beetje deed, wordt ie steeds beter op 10. Die concurrentie doet heel goed.

24 oktober 2021 om 21:12

Ja is ook zo, maar heel erg Berghuis fan zijn is mijn ding. Bedoel voor dat ie eruit moet voor iemand met loopvermogen.

24 oktober 2021 om 21:38

Op een gegeven moment kan je het niet meer verkopen om gravenberch wél te laten staan.

Berghuis er nu uit halen staat gelijk aan een kogel door je eigen voet jassen; maw dat begrijpt Klaassen ook wel. Vorig seizoen was Alvarez ook echt een stuk minder, maar nu valt alleen gravenberch op in negatieve zin.

Klaassen heeft ook in Oranje een streep voor op Gravenberch.

Alleen een winnend team is ook niet gemakkelijk aan te passen, maar gravenberchs lichaamstaal straalt ook een beetje te veel negativiteit uit. Het lukt ff net niet. Geeft niet, maar dan moet je wel gewoon ff banken

24 oktober 2021 om 23:44

Aan de bal is Gravenberch op dit moment wat minder maar zonder bal is hij wel gewoon goed bezig, alleen dat valt minder op.. Zijn looplijnen zijn goed, staat altijd vrij, vandaag en ook tegen Dortmund zet hij overal druk, is overal op het veld te vinden, is fel.. Hem nu banken zou dom zijn, vertrouwen houden en dan komt het voetballende gedeelte vanzelf weer.. Een middenveld met Klaassen en Berghuis werkt niet denk ik

24 oktober 2021 om 23:52

Zonder bal gewoon goed is niet goed genoeg meer. Ik denk dat klaassen de gaten ook kan dichtlopen. Maar het niveau dat ajax aan de bal momenteel aantikt is van zulk hoog niveau, maar met een zeer kleine foutmarge.

Dat zag je vorig jaar met Alvarez, begin van dit seizoen met Haller en nu met Gravenberch. Het is dodelijk voor het spel wat Ajax wil spelen.

Ik denk dat klaassen daarin op dit moment nog meer in kan brengen.

Berghuis op 10 is echt gewoon een gouden zet, aangezien het hele elftal beter voetbalt maar bijvoorbeeld Haller sindsdien ook een stuk beter speelt.

Hoe jammer ook voor Klaassen, wat ook gewoon een zeer goede speler is en van wie ik ook een groot fan ben. Maar Berghuis moet gewoon op 10 blijven staan en vind Gravenberch al langere tijd tegenvallen, maar die zal er ten eerste niet uitgehaald worden omdat hij desondanks alles toch een behoorlijk kapitaal vertegenwoordigd, ten tweede uit de jeugd van Ajax komt en Klaassen ook, maar Gravenberch heeft de toekomst, ten derde omdat Gravenberch (ondanks dat ik kritisch ben op hem en hij ook gewoon minder speelt) genoeg potentie heeft om beter te worden en spelen en ten vierde omdat ik denk dat een middenveld met zowel Klaassen als Berghuis niet zal functioneren.

Dan denk ik dat je Berghuis erg gaat beperken in zijn spel en dat zal het spel van Ajax niet ten goede komen. Maar Klaassen zal vast wel aan basisplaatsen komen dit seizoen, alleen niet meer als onbetwiste basisspeler want ik verwacht dat ten Hag geregeld spelers rust zal geven en spelers zoals Klaassen, Neres, Tagliafico, Daramy, Kudus, etc. basisplaatsen zal geven.

Waarschijnlijk niet allemaal tegelijk, maar wel met enige regelmaat.

24 oktober 2021 om 19:58

Ik vind Gravenberch al dit hele seizoen matig. Het wordt verbloemd omdat Ajax alles en iedereen platwalst, maar hij verprutst enorm veel en het is echt heel slordig allemaal. Tegen Dortmund vond ik hem ook al de dissonant en vandaag deed hij weer veel fout. Het lijkt me niet meer dan terecht dat hij een keer kind van de rekening wordt.

24 oktober 2021 om 20:19

Eens maar ik denk omdat ze of willen verlengen of verkopen hem wel moeten opstellen. En ik erger mij ook aan zijn nonchalance maar hij doet ook veel goed.

Een mooie en terechte overwinning. Nu is ineens niet Psv de concurrent, maar Feyenoord.
Ger Brandts zal zijn best doen om Slot te halen. Schmidt heeft alles gekregen wat hij wilde en nog is het spel niets. Opvolger van Bommel

24 oktober 2021 om 20:48

Wij zijn helemaal geen concurrent. Kijkende naar onze selectie en die van jullie komen wij wel een stukje te kort. Ook het afmaken van kansen bvb. Wij verliezen punten en krijgen het lastig tegen Cambuur omdat je verzuimd er 5/6 te maken. Ook dat is een kwaliteit

25 oktober 2021 om 11:54

Ja, is wel waar. Ik bedoel meer dat als je een ploeg moet noemen die voor de tweede plaats gaat en het waarschijnlijk ook gaat redden het Feyenoord is.
Je ziet wat men wil. Dat ontbreekt bij Psv. Het middenveld doet maar wat en het is afwachten wat Madueke en Gakpo doen
Feyenoord heeft een echte spits nodig, geen hardwerkende renner, schopper
Het is voor mij onbegrijpelijk dat Linssen onbedreigd is

Had al hoge rendementen bij Feyenoord maar maakt het bij Ajax ook waar en in de wedstrijden waar het om doet. Ontzettend knap van hem om na een gewaagde overstap toch vrij snel iedereen te overtuigen bij Ajax en speelt toch niet de minste. Klaassen uit de basis. Al zal Klaassen met dit drukke schema genoeg aan het spelen toekomen.

Dat ie mee zou kunnen bij Ajax had ik verwacht maar dat ie dit zou doen in (Europese) top wedstrijden totaal niet. Ik hoop echt dat Louis van Gaal een oplossing zoekt voor rechts en hem op 10 zet. De manier waarop hij het spel versnelt en diepte zoekt missen we compleet bij Oranje. Frenkie en Wijnaldum hebben dit niet in hun spel en Klaassen wordt daarom ook nauwelijks in stelling gebracht.

Simpelweg de beste speler voor de nr 10 positie. Berghuis. Klaassen is toch wat beperkter en een type draver. Berghuis is een soort Ziyech-achtige speler. Kwaliteitsverschil daargelaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

62 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 5 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren