Afkeurende reacties op spandoek voorafgaand aan Ajax - PSV: ‘Schandalig’

Zondag, 24 oktober 2021 om 17:19 • Laatste update: 21:31

Een groot spandoek dat door de Ajax-supporters voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV werd getoond, zorgt voor de nodige afkeurende geluiden op social media. Op het doek zijn twee PSV’ers afgebeeld met een eierschaal op het hoofd, zoals tekenfilmfiguur Calimero. Op de buik van hun shirt is ‘Brainfart Aidshoven’ te lezen in plaats van het gebruikelijke 'Brainport Eindhoven' en met name dat zorgt voor de nodige kritiek.

“Brainfart Aidshoven. Tja”, zo schrijft Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, aanvankelijk op Twitter. Later voegt hij toe: “Brainfart Aidshoven. Zoiets zou eigenlijk niet bij de kernwaarden van een club moeten passen. Vind ik dan, maar wie ben ik. Misschien een ouwe zeur, maar een beetje meer creativiteit lijkt me best mogelijk.”

Ajax Life, het officiële account van de Supportersvereniging Ajax, schrijft aanvankelijk dat ‘de creatieve Ajacieden weer hard gewerkt’ hebben. “Wij zien ook een zekere tekst in het spandoek. Het mag duidelijk zijn dat die wat ons betreft ook achterwege had moeten blijven..”, zo wordt er in een volgende tweet toegevoegd. In de reacties vallen er ook de nodige afkeurende reacties van Ajax-fans te lezen, die de tekst ‘Brainfart Aidshoven’ onder meer als ‘schandalig’ bestempelen.

Ook Hélène Hendriks laat via Twitter haar afkeuring blijken over het spandoek. De presentatrice had klaarblijkelijk een foto geplaatst van het spandoek, zonder de tekst te hebben gelezen. "Tekst op spandoek gelezen en daarom m’n vorige tweet + foto verwijderd. Dan maar even een nieuwe tweet. ‘Hopen op een zinderende wedstrijd’", schrijft Hendriks. David Endt, voormalig teammanager, stelt dat het spandoek 'geen Ajax-stijl' heeft. "Kleurrijk, maar zeer slechte smaak door een afschuwelijke ziekte te koppelen aan stadsnaam. Dat is geen Ajax-stijl. Vindingrijkheid is mooi, maar vraagt om klasse."Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Dit is toch gewoon middelbare school niveau? 'Aidshoven', wat grappig zeg...

24 oktober 2021 om 17:25

Hahaha ja het is zó sneu. Scherpe spanddoeken zijn altijd leuk en toegestaan, maar dit is zo'n treurig niveau. Brainfart Aidshoven. Man man man.

24 oktober 2021 om 17:36

Het erge is nog, dat volwassen mannen hier uren aan hebben gewerkt en het nog steeds grappig vinden. Ik heb medelijden met hun familie.

24 oktober 2021 om 17:37

Scherpe spandoeken zijn inderdaad prachtig maar Aidshoven is toch gezien de controversie van een bepaalde politicus in de laatste weken toch echt beneden alle peil. Dit moet iemand van Ajax toch ook goedkeuren? en kan wat vind de KNVB van dit soort spandoeken? Totaal smakeloos van desbetreffende Ajax fans.

24 oktober 2021 om 17:38

Haha medelijden is het juiste woord inderdaad. Dan vond ik die van NEC nog ludieker. Hoelanger je het herhaalt hoe sneuer het wordt: Brainfart Aidshoven 😂😂

24 oktober 2021 om 17:39

Dat met die politicus heb ik gemist denk ik? Wat is de link daarmee?

24 oktober 2021 om 17:50

Je kan even een item van Humberto tan opzoeken over deze uitspraken dus ik denk dat dat fragment wel genoeg informatie geeft over wat er is gebeurd.

24 oktober 2021 om 18:01

Oooh dat. Ja Baudet maakt de fout dat hij op poep blijft kauwen in plaats van uitspugen of doorslikken. Dan krijg je dit.

24 oktober 2021 om 18:26

Wat nog erger is, dat het wordt toegestaan in het stadion! Ze hadden het direct in beslag moeten nemen, dan maak je pas een statement.

24 oktober 2021 om 18:28

Het ergste vind ik nog dat iemand bij Ajax blijkbaar zo'n spandoek heeft goedgekeurd, of de tekst op het shirt moet later nog zijn toegevoegd. Indien dat niet het geval is, ga ik ervan uit dat iemand volgende week zijn/haar baan kwijt is.

24 oktober 2021 om 18:48

Stadionverbod voor 10 jaar.

24 oktober 2021 om 17:26

Toch bijzonder dat de supportersgroepen een strijd aan lijken te gaan wie er het meest triest is.

24 oktober 2021 om 17:39

Jammer van dat Aidshoven idd, niveau van niks.. Brainfart Eindhoven had ik nog wel kunnen waarderen.

24 oktober 2021 om 17:48

Wat een schande, prachtig doek vond het ook prachtig.. tot ik zojuist hoorde wat er op de shirtjes stond.. zo zonde..

24 oktober 2021 om 18:06

Dat is ook echt niveautje kleuters. Prima de Calimero’s maar de tekst is echt debiel.

24 oktober 2021 om 18:42

Brainfart is aardig gevonden. Aidshoven daarentegen....

24 oktober 2021 om 20:51

Brainfart aardig gevonden? Kom op man, super suf. Kleuterniveau

Zonde, van die grote spandoeken zijn vaak leuk, vooral als de supporters de gezamenlijke hersencellen inzetten om dan niet zoiets te doen.

24 oktober 2021 om 17:41

Haha, zo'n reactie kan ik wel waarderen. En terecht, was geen hoog niveau...

En dan ook nog die eierdoppen. Lekker hypocriet

Moeten dit soort grote spandoeken niet eerst door club en overkoepelende organisatie worden goedgekeurd? Bij Feyenoord laatst ook dat een spandoek eerst door Feyenoord zelf en ook nog door de Uefa moet worden gekeurd. Of is dit puur en alleen bij Europese wedstrijden?

24 oktober 2021 om 18:58

Vaak spuiten ze de tekst er later bij. Weet niet of dat hier ook gebeurt is.

Behoorlijk triest wat mij betreft al komt het gemiddelde IQ op dat soort tribunes toch niet boven de 60 uit, je kan het ze allemaal niet eens kwalijk nemen.

Wat een niveau zeg, bah. Tenenkrommend. Er zijn dus honderden mensen geweest die uren hebben gespendeerd aan dit spandoek en al die tijd hebben kunnen bedenken dat dit misschien niet grappig is. Eerst die ludieke actie van psv vanochtend met de Frank Lammers video, en dan krijg je dit terug.

Het is kinderachtig, niet grappig en een vleugje sneu maar verder niet iets om je druk om te maken lijkt me. Hoop dat ze geen straf krijgen maar worden uitgedaagd om bij Feyenoord thuis wel met een grappig spandoek te komen.

Afbeelding is wel leuk gedaan eerlijk gezegd maar die tekst slaat natuurlijk nergens op.

24 oktober 2021 om 18:00

Komt waarschijnlijk doordat de makers geen idee hebben welke letters ze gebruikt hebben gezien het bijna kleuterschool niveau van de tekst.
Moet zeggen dat de afbeelding bijna een geniale steek is, maar de tekst op de shirts maakt dat het juist een treurig doekje word.

Ben je een week druk bezig met een geweldig spandoek, laat je door een of andere idioot de tekst verzinnen. Dieper kun je niet zinken als supporter.

Dat woord is echt schandalig. De rest van het spandoek is verder ok. Maar ga niet met aids spotten. Walgelijk

24 oktober 2021 om 17:48

De rest vind je wel oke? Vind het nodeloos provocerend en van kinderlijk niveau. Over en weer wat jennen is leuk maar dit is gewoon beledigen.

24 oktober 2021 om 18:59

De rest was prima. Alleen moet je geen ziekte toevoegen die zoveel leed veroorzaakt heeft.

Ajax supporters in het stadion so wie so het allerslechtste vandaag. Ook die mafkees met megafoon die te veel aandacht trekt met zijn geschreeuw. Sfeer maken doe je samen en dat ontstaat organisch. Dit is allemaal zo gemaakt man.

Is dit nou alles wat ze konden verzinnen met een vak vol supporters die met de koppen bij elkaar een leuke aktie gingen verzinnen?
Zou er niet eens aandacht aan geven, zie ook het logische en humoristische er niet van in, misschien dat ik wat gemist heb ergens..

Die van dat PSV-filmpje, dat ligt meer in mijn hoek over wat leuk en creatief is.

Ben je lekker mee als de club ajax zijnde. Dacht dat die spandoeken eerst goedgekeurd moesten worden voordat ze in een stadion getoond mochten worden? Verwacht een afkeurende reactie van Van der Sar. Die heeft zich in het verleden ook sterk gemaakt tegen het gebruik van het woord k*nker in stadions. Als die aids laat gaan is het duidelijk wat een scheinheilig mannetje het is. Of dat die doodsbang is voor de harde kern.

24 oktober 2021 om 18:19

Ahhh denk je dat Ajax daar iets aan doet dan?

Lijkt we of deze club daar niet op gecontroleerd word en de rest wel.

Over Feyenoord vallen ze over het minste.

Ik hoop dat ze gewoon bestraft worden puur omdat ze het toelaten.

Brainfart is leuk, aidshoven is triest. Zegt genoeg over het niveau dat dit soort spandoeken maakt, maar nog meer over de Ajax directie dat ze dit toestaan. Of zouden ze weer bang zijn voor de harde kern.

Tja wat verwacht je van de Calimero’s uit Amsterdam.

Is ook tof als je iemand in je familie hebt die aids heeft.

Kansloos volks meer kan ik er niet van maken.

Leuk spandoek, maar dat 'aidshoven' had er niet op gehoeven. Dat is echt onnodig kwetsend.

Het is een schande dat ze dit bij ajax toe staan.

Ik vind de reactie van David Endt ook echt no go, als je van "geen smaak" spreekt. Het is gewoon een onbeschofte tekst.

Maximaal 1 bericht aan wijden denk.

Uiteraard te triest voor woorden tis echt overal bedroevend hoor

Hoe is het mogelijk dat dit goed gekeurd wordt? Dit is een immens groot doek of degene die de tekst moet lezen is analfabeet?

Brainfart is al bedenkelijk...maar kom op zeg...aidshoven? Kan daar niet om lachen als Ajacied zijnde...gewoon het niveau van een kleuter zeg!

Dat je nog een Calimero afbeeld tot daaraantoe...de rest is gewoon onsmakelijk.

24 oktober 2021 om 19:35

Aah dus jou opmerking over analfabeten is niet kwetsend? Terwijl je klaagt over een tekst zou ik toch iets beter op mijn woorden letten lijkt mij.

24 oktober 2021 om 20:01@jajoh89,

Hoe kwets ik hiermee een analfabeet? Het is niet zo dat opeens iemand wel kan lezen niet dan? Ik zeg toch niet dyslectisch?

Maar blijkbaar vindt je aidshoven wel kunnen? De wereld op zijn kop! Dat is namelijk kwetsend voor iedereen die aids heeft of aan is gestorven.

Degene die dit controleren hebben dus of schijft aan wat er op het doek staat, of zijn dus analfabeet een andere conclusie kan je niet trekken.

Ajax moet zich distantiã«ren van zulke lui. Dat is niet meer grappig maar zeer onsmakelijk en asociaal! Dat soort uitspraken worden gedaan door tokkies, niet mensen met enig IQ.

24 oktober 2021 om 21:57

In je reactie nu maar de tokkies over één kam scheren? Generaliseren is wel echt je ding hè.

Uit mijn reactie op jou komt nergens mijn mening over dit incident naar voren. In plaats van volgende keer een ongefundeerde aanname te doen in je het mij ook vragen.

Ik vind het zelf weinig van smaak getuigen. Net als dat ik het van weinig smaak vind getuigen dat je analfabeten benoemt en tokkies. Snap dat je je mening kracht bij wil zetten maar nergens voor nodig lijkt mij.

25 oktober 2021 om 03:01Je weet toch dat we woorden in een taal gebruiken voor iets uit te drukken nietwaar? Het woord analfabeet is in deze context geheel de juiste zonder een analfabeet hiermee te kwetsen omdat het niet om een analfabeet gaat maar als voorbeeld dat indien degene die dit goedkeurt niet analfabeet is het te gek voor woorden is dat dit gebeurt!

Je kan wel een heel woordenspel ervan trachten te maken, maar jij bent juist degene die aan het generaliseren is! Ik benoemd enkel Feiten!

Niets meer of minder. Dat jij daar aanstoot aan neemt is echt jou probleem!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren