Vitesse geeft zege op Tottenham dramatisch vervolg tegen Go Ahead Eagles

Zondag, 24 oktober 2021 om 16:25 • Laatste update: 16:35

Vitesse heeft de overwinning op Tottenham Hotspur van afgelopen donderdag geen passend gevolg kunnen geven. De Arnhemmers leden zondagmiddag een 1-2 nederlaag tegen Go Ahead Eagles, door een benutte strafschop van Luuk Brouwers in blessuretijd. Vitesse blijft door de nederlaag op de zesde plaats van de ranglijst staan, terwijl de ploeg uit Deventer naar de tiende plaats in de Eredivisie klimt.

De supporters van Vitesse konden zondagmiddag al vroeg juichen in GelreDome. Al in de derde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een benutte strafschop van Lois Openda, nadat scheidsrechter Dennis Higler na inmenging van de VAR een knullige handsbal van Go Ahead-middenvelder Jay Idzes had geconstateerd. Het duurde vervolgens pas tot de 23e minuut tot de volgende kans van de wedstrijd zich aandiende. Een vrije trap van Iñigo Córdoba werd echter over de linkerkruising getikt door Vitesse-doelman Markus Shubert.

Een minuut later kreeg de thuisploeg de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Eli Dasa schoot de bal, na goed voorbereidend werk van Yann Ghobo, op het doel van Warner Hahn. Laatstgenoemde kon de inzet van de Israëlische verdediger echter uit de linkerhoek keren. Met een klein halfuur op de klok kreeg Marc Cardona nog een grote kans om de ploeg van trainer Kees van Wonderen op gelijke hoogte te brengen. Na een goede steekbal van Ragnar Oratmangoen schoot hij de bal tegen Schubert aan, waarna Cordoba de rebound in het zijnet zag belanden.

Al vroeg in de tweede helft kon Oussama Darfalou het verschil namens Vitesse alsnog op twee doelpunten brengen. De spits zag zijn poging echter op de paal belanden, nadat hij eerst Idzes mooi wist uit te kappen. Na geklungel van Matus Bero was het vervolgens echter Go Ahead dat de stand, licht tegen de verhouding in, weer in evenwicht bracht. Bero verspeelde de bal aan Brouwers die vervolgens Cordoba met een steekbal voor het Arnhemse doel zette. De Spaanse aanvaller faalde niet en maakte daarmee zijn vierde doelpunt van het seizoen. Oratmangoen kreeg in de 62e minuut de mogelijkheid de bezoekers op voorsprong te brengen. Zijn inzet uit een corner ging echter in het zijnet.

Go Ahead groeide vervolgens in de wedstrijd. Elf minuten voor tijd kreeg invaller Martijn Berden al een mogelijkheid om de bezoekers de overwinning te schenken. Na een verre ingooi in de diepte was Schubert echter alert. De uitgekomen doelman was net iets eerder bij bal dan de doorgelopen Berden. Dat er uiteindelijk toch nog een winnaar kwam, was te danken aan een overtreding van Schubert op Berden binnen het strafschopgebied. Brouwers bezorgde Go Ahead in blessuretijd vanaf elf meter een 1-2 overwinning, ondanks dat Schubert nog dichtbij kwam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door orwell)

Tja zo kennen we Vitesse weer

24 oktober 2021 om 16:34

Precies, deksel op de neus. Vreselijk om naar te kijken

24 oktober 2021 om 16:47

En toch drie puntjes tegen Feyenoord. Liever winnen van een directe concurrent en verliezen van Go Ahead dan andersom 😘

24 oktober 2021 om 17:13

Waar jij al blij mee bent zeg....

24 oktober 2021 om 19:53

Winnen van Feyenoord. En verliesen van Eagles. Leuk. Nog leuker dat je dan zegt dat Feyenoord een concurrent is met deze instelling!

24 oktober 2021 om 20:14

Hahaha concurrent goeie. Winst tegen Feyenoord idd omdat we ons mee lieten slepen in jullie anti voetbal. Wedstrijd duurde 115 minuten omdat de wedstrijd steeds stil gelegd werd. Super blij dat Eagles jullie pak slaag heeft gegeven

24 oktober 2021 om 21:41

Pak slaag is overdreven. 2 bonuspunten te veel is eerder op zijn plek. Morgen jarig en dit was 1 van de beste vervroegde cadeaus die ik heb gehad. Komoptan Kowet!

24 oktober 2021 om 23:18

Haha grapjas, feyenoord is echt geen concurrent voor Vitesse, feyenoord eindigt top 3, vitesse mag al blij zijn met play offs Europees voetbal!

25 oktober 2021 om 00:54

Feyenoord gaat waarschijnlijk samen met Utrecht en AZ strijden om de plaatsen 3-5. Nu al zeggen dat Feyenoord in de TOP-3 eindigt is behoorlijk voorbarig.

Het is toch ongelooflijk weer.

Never nooit een penalty. Je ziet aan Zijn linkervoet al dat hij valt voor Schubert er is. Ongelofelijk, slecht gespeeld, maar ook veel discutabele arbitrale beslissingen

24 oktober 2021 om 16:33

Natuurlijk wel gewoon oliedom van Schubert

24 oktober 2021 om 16:35

100% penal.. oliedom van schubert, überslim van die van go ahead!

24 oktober 2021 om 16:37

Je zag dat Schubert zich ook inhield vanaf Zuid. Echt de meest achterlijke beslissing van heel veel rare beslissingen. Wie er ook valt, overtreding. Valt iemand wat meer overdreven? Ja, dat is geel. Vitesse was slecht, maar dat de scheids nóg slechter kon zijn.

24 oktober 2021 om 16:40

Onzin, is gewoon een penalty. Waardeloos van Schubert zoals gebruikelijk. Verder zeker met je eens dat de scheidsrechter vandaag ook absoluut waardeloos was.

24 oktober 2021 om 16:41

Achja jullie hebben sowieso dit seizoen al genoeg beslissingen meegekregen onder andere tegen Groningen. Dusja dan kan het ook een keer tegenzitten

24 oktober 2021 om 16:43

@Hazardos. En toch: Los van of die nou eerder valt of niet, raakt Schubert hem ook nog op zijn enkel. Kijk de beelden maar terug Tuurlijk doet Kuipers het express hij ziet de keeper en kan nergens meer heen dus gaat er langs maar dat is wel Voetbal. Gewoon slim gespeeld, Vitesse speelde niet al te best en hebben het volledig aan zichzelf te danken.

24 oktober 2021 om 20:25

" Los van of die nou eerder valt of niet" Maar dat is nu net het punt. Als die speler namelijk al eerder valt, dan laat hij zich bewust vallen en dat is een overtreding. Als Schubert hem daarna dan raakt maakt dan niet meer uit, de eerste overtreding bepaald dan immers wie de vrije trap krijgt. Het had dan dus een vrije trap voor Vitesse moeten zijn en niet een strafschop voor de Eagles. Helaas kijkt de VAR nooit naar dit soort schwalbes en kijkt het alleen maar naar degenen waar ook tijdens de val geen contact is (de VAR maakt deze fout dus consequent). Persoonlijk erger ik me wel aan dat spelers met dit soort schwalbes structureel weg komen. Zo'n speler laat zich namelijk bewust al eerder opzettelijk vallen voor het geval er misschien toch net geen contact is. Op de camera kan het dan alsnog niet goed te zien zijn of er wel/geen contact is, waardoor ze denken alsnog een strafschop te kunnen versieren op die manier. Maar dat jezelf laten vallen om te laten lijken alsof je al geraakt bent is gewoon een overtreding. Dus technisch gezien heeft Hazardos gelijk dat het geen strafschop was, al wordt hier wel altijd een gegeven, dus verbaasd zou hij er ook niet over moeten zijn.

Edit: en even voor de duidelijkheid, het blijft gewoon heel dom in komen van de keeper.

24 oktober 2021 om 16:44

Die eerste was er wel 1 dan volgens jou?

24 oktober 2021 om 20:28

Die eerste was inderdaad een strafschop, de speler van de Eagles slaat de bal weg voor de aanvaller van Vitesse. Je ziet op de herhaling goed dat hij nog een slaande beweging naar de bal maakt. Die slaande beweging hoort ook niet bij een normale loopbeweging of iets dergelijks, dus dat is strafbaar hands en dus een terechte strafschop.

24 oktober 2021 om 21:43

De VAR moest er nog aan te pas komen, in de KKD was het niks . Na het zien van de samenvatting ben ik het met je eens

24 oktober 2021 om 19:05

Ik ben zelf keeper, uiteraard niet op dit niveau, maar die keeper van Vitesse moet in die hoek van de 16 nooit duiken naar de bal. Daardoor geeft hij de tegenstander de kans om tussen de bal en de keeper te komen, en dan is het lichtste tikje vanuit keepers perspectief een overtreding dus penalty. Als je boos wilt zijn op iemand, geef dan vooral jullie keeper de schuld, en niet de scheids!

24 oktober 2021 om 19:42

Geen antwoord op mijn vraag, vond je die 1e er wel 1 dan?

24 oktober 2021 om 19:43

Verder wel met je eens. Als je gewoon op je lijn blijft loopt Kuipers hem vanzelf over de lijn. Hij haalt er het maximale uit en voor ons zijn dit kostbare bonuspunten. Een fan hier boven wint liever van Feyenoord en verliest deze...

24 oktober 2021 om 20:00

Ehm. Is dat zo gek? Als ik moet kiezen tussen drie punten tegen Feyenoord en nul tegen GAE, of drie tegen GAE en nul tegen Feyenoord, is dat toch een redelijk logische keuze? We eindigden nog boven Feyenoord vorig seizoen. Dat kunnen hele belangrijke punten zijn .

24 oktober 2021 om 21:44

Hadden het dan geen 6 moeten zijn? In Deventer is iig niets te halen voor jullie. Ik vind je redenering dan ook kant noch wal raken

Vitesse heeft nooit hun spel kunnen spelen vandaag, weinig kansen om de wedstrijd dood te maken

24 oktober 2021 om 16:43

Exact mijn gedachte… in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden niet de mogelijkheden gepakt om tegenstander kaarten aan te naaien, tientallen meters door te rollen en zelf te schoppen naar alles wat beweegt… of natuurlijk te profiteren van een dubieus var momentje…

Geen schande. Go ahead is 1 van de beste ploegen van de eredivisie.

Na elke wedstrijd in Europa is Vitesse zo enorm zwak. Je ziet duidelijk dat die extra belasting een grote impact heeft op de resultaten in de competitie.

24 oktober 2021 om 16:37

Volgens mij won Vitesse van Feyenoord na een Europese wedstrijd?

24 oktober 2021 om 16:38

Maar verloor van Willem II en Twente. En Feyenoord speelde toen uiteraard ook een Europese wedstrijd

24 oktober 2021 om 16:39

Het ligt ook niet aan Europa. Vitesse speelt al jaren véél beter tegen een Feyenoord/PSV/nu zelfs Tottenham, maar dan komt Go Ahead of Fortuna naar Arnhem en dan kunnen ze weer niks .

24 oktober 2021 om 20:29

Willem II hoort niet helemaal in dat rijtje thuis Tim00w, toen speelde Vitesse bewust met een B-elftal om spelers te sparen voor de return tegen Anderlecht.

24 oktober 2021 om 17:51

Is ook zo Tom, de selectie van Vitesse is ook simpelweg niet breed genoeg om dit op te vangen. Elke speler die je vervangt wordt het team zo veel slechter van en als er dan toevallig ook nog wat schorsingen en blessures bij komen (bazoer en Wittek vandaag) wordt het helemaal een drama. Ze hebben gegokt in de zomer op een aantal nieuwe jongens (baden Frederiksen, Domgjoni, Yapi, Von Moos en Ghobo) waarvan tot nu toe alleen Ghobo (die vandaag een slechte dag had) van toegevoegde waarde is gebleken. Vitesse lijkt ook elke keer in de loop van de wedstrijd in dezelfde valkuil te trappen waar ze het hele middenveld laten wegvallen waardoor je alleen nog maar over de flanken kan spelen. Dan moet je het gokken op afvallende ballen en dat deze goed terecht komen, maar je hebt eigenlijk ook gewoon het materiaal om zelf meer het spel te maken (vooral tegen alle tegenstanders uit het rechter rijtje).

Maar goed, typerend Vitesse om een topresultaat neer te zetten tegen Tottenham en vervolgens ronduit waardeloos te spelen tegen Go Ahead, waar veel weddende supporters altijd vooraf al op in kunnen zetten en er dan tenminste nog een leuk centje aan verdienen. Nu moet ik wel zeggen dat de scheids ook niet meehielp, want Higler was echt op dreef met heel irritant prominent aanwezig te zijn en uitermate inconsistent te fluiten (waar overigens beide kanten last van hadden).

En we zijn weer terug. Snelle 1-0 en daarna niks meer creëren. Altijd maar achteruit lopen. Waarom met 5 verdedigers tegen GAE spelen? We moeten die ploeg gewoon op kunnen rollen. Ook fijn dat schubert weer terug is in zijn waardeloze vorm. Die gozer is zo rammend slecht. Wat doet hij daar?

24 oktober 2021 om 16:37

Ik snap het ook niet. Vitesse heeft toch gewoon aardig voetballende spelers in de selectie zitten? Tegen GAE en ook vorige week tegen ons kunnen ze gewoon na de 1-0 de voorsprong uitbreiden als ze doordrukken. Lijkt me erg frustrerend om te zien als supporter zijnde, want er zit veel meer in.

24 oktober 2021 om 16:42

Jaa is ook super frustrerend. Tegen PEC en Groningen ging het goed, maar dat was ternauwernood. Werden daar ook gewoon weggespeeld. Feyenoord hielden we ook maar net stand, NEC had ook een levensgrote kans op de 1-1. Vitesse gaat gewoon achterover hangen na een doelpunt. We hebben die seizoen nog geen een keer met meer dan 1 doelpunt verschil gewonnen. Ik denk dat dat genoeg zegt.

24 oktober 2021 om 16:46

En dan heb je er een Darfalou rondlopen die bij vvv amper kon meekomen

24 oktober 2021 om 16:53

Zeker. Er lopen ook aardig wat spelers rond die gewoon niet goed genoeg zijn. Van onze aanval is eigenlijk alleen Openda voldoende. Hij is echter niet een goaltjesdief. We zijn nu 10 wedstrijden bezig en onze topscorers hebben allebei 3 doelpunten. Dat is gewoon niet voldoende voor een club als Vitesse. Maar ben ook niet tevreden over het systeem. Je merkte dat als bazoer meer als middenvelder speelt en niet als verdediger dat het veel beter loopt. Toch blijft Letsch vasthouden aan de 532.

24 oktober 2021 om 17:08

Ja klopt, ik vind het ook raar dat je eigenlijk met twee spitsen speelt, terwijl 3vd4 spitsen eigenlijk niet voldoen

24 oktober 2021 om 17:16

Ja, maar het nadeel is dat we niet echt kunnen wisselen naar een ander systeem. We hebben niet echt vleugelspelers. We kunnen een 442 spelen, maar dat is het ook. Gewoon gegokt op 1 paard en verloren.

Deze week is toch wel typerend voor Vitesse, al een aantal seizoenen lang. De ene dag kunnen ze van een ploeg als Tottenham winnen en de andere dag verliezen ze van een promovendus. Ik denk dat Vitesse de meest wisselvallende ploeg in de geschiedenis van het voetbal is.

Geen hele goeie wedstrijd. Zeker aan vitrage kant. Amper inzet naar mijn idee.
Ook eagles lang niet altijd sterk, maar toch weer 3 bonuspunten. Zeker door de hele makkelijke gegeven penalty.

24 oktober 2021 om 16:55

Veel inzet hoeft vitrage ook niet te tonen. Beetje lekker hangen en klaar. Goed omschreven dus...

24 oktober 2021 om 17:52

Hang mijn zooitje maar in de vitrage vanavond

Waarom mag Higler nog Eredivisie fluiten? Ik erken echt wel dat Vitesse in 180 minuten ook niet had gewonnen, maar deze man maakt echt élke wedstrijd helemaal kapot. Als hij op het wedstrijdformulier staat weet je al dat het een kutwedstrijd wordt.

24 oktober 2021 om 16:43

Vooral dat ie die overtreding vooraf aan die enorme kans van eagles in de eerste helft niet zag was typerend

Knappe overwinning van de Eagles. Ik vind de penalty erg discutabel. Vitesse oogde vandaag zwak en Go Ahead heeft daar, met enig geluk, goed van geprofiteerd.

Jaaaa wat lekker. Zo ontzettend trots op de ploeg, hier kun je alleen maar van genieten. Higler was echt, in mooi Nederlands, onthutsend.

Terechte uitslag, vond Schubert ook denk ik…

Wel leuk dat ze bij elke wedstrijd van de Eagles, Mike Snoei als analist neerzetten. De verliezend trainer van de Graafschap. Die man heeft nog geen goed woord gesproken over Go Ahead maar hij druipt af naar huis vanavond. Wat een misselijkmakend mannetje is dat zeg. En nog trainer bij ons gweest

Vitesse zal met deze doelman nog veel punten gaan verliezen.
Wat heeft die TD bezielt om zo'n doelman binnen te halen, was er dan niets beter te vinden of moest het speciaal een landgenoot zijn.

24 oktober 2021 om 19:02

Helemaal met je eens wat een ongelooflijke druif is dat en deze mening is niet gebaseerd op alleen deze wedstrijd maar minimaal op de laatste 4. Schandalig zwak hey

Zijn wij dan ook beter dan de Spurs?

Ik had het al voorspeld, typisch Vitesse dit. Een verlies waar ik mee kan leven, of de penalty nou wel of niet terecht was. Gelukkig was het niet zo druk en kon ik de weg naar de bar goed vinden 🍻

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse22-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger130
S. TronstadMiddenvelder130
L. OpendaAanvaller135
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper10
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren