Tyrell Malacia redt Feyenoord met fraai doelpunt in Friesland

Zondag, 24 oktober 2021 om 16:21Dominic Mostert • Laatste update: 16:28

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zondagmiddag nipt gewonnen. De ploeg van Arne Slot won met 2-3 in Friesland en neemt daardoor de vierde plek in de Eredivisie in. Tyrell Malacia maakte op fraaie wijze het winnende doelpunt. Het was een welkome zege voor Feyenoord, na de 2-1 nederlaag bij Vitesse en het 2-2 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers hebben negentien punten verzameld; FC Utrecht staat op de derde plek met twintig punten en een wedstrijd meer gespeeld. Cambuur lijdt de derde nederlaag op rij en bevindt zich op de elfde plaats.

Slot gaf in Leeuwarden de voorkeur aan Fredrik Aursnes, die daarmee Alireza Jahanbakhsh op de reservebank hield. Het was de thuisploeg die beter aan het duel begon en binnen vijf minuten spelen op voorsprong moest komen. Justin Bijlow wist echter tot tweemaal toe te redden op een inzet van Erik Schouten van dichtbij. Namens Feyenoord schoot Aursnes rakelings naast. Beide ploegen waren duidelijk zoekende in het eerste kwart van de wedstrijd, waarna het Cambuur was dat halverwege de eerste helft brutaal de leiding nam.

Een vlijmscherpe counter bracht de bal via Issa Kallon bij David Sambissa, waarna laatstgenoemde beheerst afrondde. Heel lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, daar Bryan Linssen de stand al snel gelijktrok. Op aangeven van Marcus Pedersen kopte de spits knap raak achter doelman Sonny Stevens. Het was alweer het vijftiende kopdoelpunt van de aanvaller sinds de start van het seizoen 2018/19, waarmee hij er twee meer heeft gemaakt dan wie dan ook in de Eredivisie. Op slag van rust kwam Feyenoord voor het eerst op voorsprong, toen Aursnes op aangeven van Guus Til de linkerhoek vond: 1-2.

Zo goed als Feyenoord de eerste helft beëindigde, zo teleurstellend was de start van de tweede. Opnieuw was Sambissa het eindstation van een tegenaanval van de thuisploeg. Tom Boere won op het middenveld een kopduel van Marcos Senesi en bediende Jamie Jacobs, die op zijn beurt Sambissa lanceerde. Oog in oog met doelman Bijlow bleef de Fransman kalm: 2-2. Hij werd de eerste speler van Cambuur in deze eeuw die tweemaal scoorde in een wedstrijd tegen een club uit de traditionele top drie.

Een ongehinderde Boere liet een goede kans op de 3-2 liggen, omdat hij rond de strafschopstip te gehaast uithaalde na voorbereidend werk van Jacobs, waarna Feyenoord opnieuw op voorsprong kwam. Het doelpunt kwam nota bene van Tyrell Malacia, die in 103 eerdere officiële wedstrijden voor Feyenoord slechts drie doelpunten maakte. De linksback mocht opstomen op de helft van Cambuur en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied diagonaal raak. Orkun Kökçü liet een goede schietkans halverwege de tweede helft onbenut. Spelers van Feyenoord liepen in de slotfase op hun laatste benen, maar hielden de voorsprong desondanks zonder al te veel problemen vast. Linssen liet na om in een counter de 2-4 te maken, toen hij van afstand ver naast het lege doel van Cambuur schoot, nadat doelman Stevens meekwam met een corner.


Poll

Verdiende Feyenoord de overwinning op SC Cambuur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door birotor)

Nou redden… dit was gewoon een verdiende zege, moesten er sowieso nog 2/3 goals bij gemaakt worden.

Probleem is dat Feyenoord de laatste wedstrijden bij elke bal op doel een tegendoelpunt krijgt.

24 oktober 2021 om 16:26

De laatste weken is er inderdaad erg matig verdedigt. Vooral Senesi lijkt erg laks.

24 oktober 2021 om 16:31

Ja, fouten. Maar ook wat pech. Die 2-2. Boere valt om, dan valt de bal op zijn voet, die stuiterd voor iemand zijn voeten die daarna een wereldbal geeft. Ook de twee goals van rkc waren rare goals. Er zitten ook wel vaak tegengoals bij waarbij je denkt hoe bestaat het? Niet alleen slecht verdedigen, ook een beetje de hoek waar de klappen vallen.

24 oktober 2021 om 16:37

Alsnog mag dit ons niet overkomen. 6 tegengoals tegen NEC, RKC en Cambuur. Met alle respect voor deze clubs (waar ik niks tegen heb) maar dat mag gewoon niet. Het stond aan het begin van het seizoen zo lekker en natuurlijk sommige tegengoals zijn zeer ongelukkig, maar ze mogen gewoon niet vallen.

24 oktober 2021 om 17:44

7 (nec: 3, Cambuur/rkc: elk 2)

24 oktober 2021 om 17:33

En bij iedere wedstrijd minimaal 5/6 100 procent kansen missen.

Terechte overwinning, maar wat is het weer billenknijpen als feyenoorder. Ik snap ook echt niet waarom zo'n idioot als linssen dan die laatste gigantische kans zo grandioos om zeep moet helpen...

24 oktober 2021 om 16:26

Niet alleen Linssen, ook Kokcu en Aursness die gewoon een 100% kans om zeep helpen.

24 oktober 2021 om 16:29

Omdat ie er helemaal doorheen zat natuurlijk. Totaal onnodig om hem zo te noemen

24 oktober 2021 om 16:32

Als iemand zeker krediet heeft opgebouwd laatste halfjaar van vorig seizoen en dit seizoen is het Lissen wel.

Pure klasbak, alleen dat laatste balletje had hij anders kunnen oplossen. Maar goed, erg makkelijk om direct weer op hem te zeiken natuurlijk.

24 oktober 2021 om 19:29

De bal daarvoor had ook naar Sinistera gemoeten twee 100% kansen echt verpest.

24 oktober 2021 om 16:34

Tuurlijk missen we veel kansen maar heb jij echt zitten billenknijpen? Ik had echt geen moment het gevoel dat Feyenoord die wedstrijd nog weg zou geven. Het was eerder een godswonder dat we niet met meer voor stonden. Vooral Linssen die op het einde gewoon 2 100% kansen weet te verpesten. Ik had eigenlijk nog tot de laatste minuut vertrouwen dat we er nog minimaal 1 in zouden prikken.

24 oktober 2021 om 16:37

wel veel leuker om naar te kijken dan vorig seizoen. er kunnen idd dingen beter maar we hebben geen hele geweldige selectie maar pakken toch enorm veel punten onder Slot. de man verdiend echt veel credits voor wat Feyenoord momenteel presteert imo

Die laatste bal van Linssen zei alles over Feyenoord vandaag. Niet meer over praten. Nu een weekje vrij. Volgende week weer knallen.

24 oktober 2021 om 16:28

Exact. 3 punten en weer door.

Terechte overwinning, maar we maken het ook weer veel te spannend. Cambuur goed tegenstand geboden alsnog, maar aan het einde denk ik de terechte winnaar.

Nou, dat we het hier zó moeilijk hadden vandaag ligt echt volledig aan onszelf. Bijzonder zwak en moeizaam in de passing en afronding. Maar goed, na zoveel energie gegeven te hebben afgelopen donderdag zijn de 3 punten het belangrijkste. Wel echt een heer-lijke goal van Malacia!

24 oktober 2021 om 16:34

Vond het eigenlijk een halve blunder van de keeper. Die bal kwam recht op hem af.

24 oktober 2021 om 16:38

Ja, op zich.. Toch een puik schot van Malacia.

Het kan ook nooit normaal.

Hoezo kwam Feyenoord onterecht op voorsprong vlak voor rust? Doelpunt van Malacia was wel houdbaar overigens

Verder jammer wat we niet meer doelpunten hebben gemaakt. Tegendoelpunten blijven continu persoonlijke fouten, daar valt weinig tegenop te verdedigen...

24 oktober 2021 om 16:27

Cambuur had 4 1000% kansen gecreerd, maar niet heus. Helemaal niks gecreerd Lekker laten gaan, weet niet waar de verslaggever naar gekeken heeft. We hebben hier terecht de drie punten opgehaald.

24 oktober 2021 om 16:36

Die verslaggever spoort echt niet. Cambuur heeft behoudens de 2 goals 1 extra kans gehad

24 oktober 2021 om 16:31

Het is alweer weggehaald. En terecht. Wat een onzin

24 oktober 2021 om 17:35

Die commentator ook tijdens de wedstrijd. Die praatte ook de hele tijd alsof het een gelijkopgaande wedstrijd was en Cambuur geweldig goed met Feyenoord meespeelde 🤡

Zo op het tandvlees lopen die jongens en toch wisselt hij niet. Zo'n Nelson kun je toch ook in minuut 75 brengen als je ziet dat Sini met de tong op de schoenen loopt?

24 oktober 2021 om 16:32

Jaa heel apart. Echt een nadeel van Slot. En dan breng je Nelson 1 minuut voor tijd binnen.. vind ik altijd zo zielig.

24 oktober 2021 om 16:37

Hij is bezig de grenzen op te zoeken van de spelers. Ze moeten fit worden.

Drie punten, aan het eind van het seizoen praat niemand er meer over. Erg leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, middagje billenknijpen voor de Feyenoordsupporters. Leuke spelmentaliteit van Cambuur. Toch een leuke toevoeging aan de Eredivisie (m.u.v. het kunstgras).

Toornstra laat toch wel zien hoe belangrijk hij is, wat een geweldenaar. Past perfect bij het voetbal dat Slot wilt spelen. Vandaag ook weer qua inzet aangetoond dat hij de terechte aanvoerder is.

24 oktober 2021 om 16:35

Achja de kunstgraskwestie. Bij het live meepraten klaagde iedereen er ook over. Houd toch eens op te klagen erover, wat maakt het uit. Het veld in de Johan Cruijff Arena is ook deels kunstgras, nou en? Je moet gewoon voetballen en we moeten eens ophouden met altijd maar de schuld te geven aan kunstgras.

24 oktober 2021 om 16:40

Kunstgras maakt het voetbal gewoon een ander spelletje. Het zou een zegen zijn als alle clubs dalijk gewoon op echt gras voetballen (en ja, ik snap vooralsnog de financiële kwestie).

24 oktober 2021 om 16:43

Volgens mij gaan ze in het nieuwe stadion wat ergens volgend jaar klaar moet zijn spelen op natuurgras. Sowieso vind ik Cambuur een leuke ploeg om in de Eredivisie te hebben.

24 oktober 2021 om 16:44

Moeten we dan ook hybride velden verbieden, zoals die van Ajax of zou zoiets dan wel kunnen?

24 oktober 2021 om 16:45

Ja klopt, in het nieuwe stadion komt als het goed is natuurgras. Maar de bouwplannen voor dat nieuwe stadion duren al jaren. Elke keer komt er weer een partij bij of er stapt er weer eentje uit.

24 oktober 2021 om 16:42

Nog even volhouden. De planning is nu dat in het eerste kwartaal van 2022 de eerste paal van het nieuwe stadion in de grond wordt geslagen. Als het klaar is hebben we echt gras en kan iedereen stoppen met zeuren.

terechte overwinning van Feyenoord, ze konden de wedstrijd veel makkelijker uitspelen, maar net zoals tegen rkc en nec geef je de goals veelste makkelijk weg, Cambuur heeft 2 kansen gehad en dat waren gelijk 2 goals. Feyenoord weer onzuiver voor de doel. 3 punten zijn binnen en weer door.

Als je er 5/6 maakt hoor je niemand. Veel meer kansen tegen een armoedig Cambuur. Beloon je zelf eerder en gooi die wedstrijd op slot

Tis wel spannend zeg de laatste tijd. Duidelijk te weinig diepte in de selectie na die Europese potjes al spelen we het vandaag wel slecht uit. Hadden er net als tegen Rkc nog wel 5 meer kunnen maken.

Helaas. Puntje was toch mooi geweest. Tuurlijk is Feyenoord sterker. Mag het? Onze doelstelling is handhaving. Elk puntje is er dan een. Of het nou verdiend geweest zou zijn of niet. Ach ja. Je koopt er allemaal toch niks voor. Volgende ronde nieuwe kansen.

Mooi publiek daar in Leeuwarden!

Prima en dikverdiende overwinning. En dat in een uitwedstrijd na een Europese wedstrijd.Maar hoe is het mogelijk dat je tegen zo’n dramatisch slecht Cambuur 2 doelpunten en een grote kans weg geeft?En dat je zelf maar 3 keer scoort slaat ook nergens op. Je moet er zelf gewoon 7/8 maken waardoor het nooit meer spannend word. En dan druk ik het nog zacht uit denk ik gezien de kansen.Nu is het ook nooit echt spannend geweest want Cambuur had werkelijk niets in te brengen tegen het positiespel van Feyenoord. Die hebben echt 80 van de 90 minuten achter de bal en Feyenoord aangerend. Maar met aardig wat strijd en die opportunistische lange ballen kan hij toch zomaar verkeerd vallen. Nadat ze ook eerder al 2x totaal uit het niets scoorden.Uiteindelijk toch weer een keer de 3 punten na 2 wedstrijden met zeer onterecht puntverlies.Sinisterra wel weer fantastisch vandaag.

Er wordt hier door de Feyenoord supporters wel heel denigrerend over Cambuur gesproken. Tuurlijk waren ze beter en hadden ze de wedstrijd allang in het slot moeten gooien. Maar ze doen nu net of ze Cambuur helemaal weggespeeld hebben met fantastisch positiespel haha. Dat viel echt wel mee. Als Boere die 3-2 binnenschiet dan was het nog moeilijk geworden voor ze. En dat gezeik over dat kunstgras weten we nu ook wel een keer. Het is toch nu wel een keer bekend dat we over 2 jaar gelukkig weer op natuurgras spelen ?? Desalniettemin gefeliciteerd met de verdiende 3 punten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder128
J. ToornstraMiddenvelder123
J. BijlowKeeper120
B. LinssenAanvaller128
L. SinisterraAanvaller114
A. JahanbakhshAanvaller101
C. DessersAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren