Zeljko Petrovic loopt helemaal leeg: ‘Er is nul respect in Nederland'

Zondag, 24 oktober 2021 om 10:26Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:14

Zeljko Petrovic vindt dat er in Nederland nul respect is voor grote Nederlandse trainers, zo zei hij bij Goedemorgen Eredivisie. De voormalig trainer van onder meer ADO Den Haag, RKC Waalwijk en assistent-trainer van Feyenoord vindt het respectloos hoe met name de Nederlandse media omgaan met trainers als Guus Hiddink, Dick Advocaat en Louis van Gaal en denkt dat er nooit meer een generatie komt die een andere generatie aan een mooie baan helpt in het buitenland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door misseva88)

Wat was dit een vermoeiend begin van de uitzending zeg. Petrovic probeerde een punt te maken, dat kant nog wal raakte en hij bleef maar doorgaan. Snap wel dat hij geen vaste tafelgast is...

24 oktober 2021 om 10:38

Pfff man is echt vervelend.

Maar ehhh Bert v Marwijk past toch niet in dat rijtje? Wat heeft hij gepresteerd?

24 oktober 2021 om 10:44

Europese prijs met Feyenoord, grootheid in dortmund en dan heb je nog de finale in 2010 met NL. Dus jawel, van Marwijk hoort wel degelijk in dit rijtje!

24 oktober 2021 om 10:47

Laatste europese prijs voor een NL voetbalclub: UEFA cup 2002 met Feyenoord.
2de van de wereld met Oranje in 2010.

Dat kan elke hansworst zeker...

24 oktober 2021 om 11:15

Thechosen revenga

Bedoel natuurlijk in het buitenland. Volgens Petrovic hebben ook andere trainers dankzij v Marwijk banen in het buitenland te danken.

Bij Guus en Dick begrijpelijk. Maar van v Marwijk over de grens was toch niet echt heel bijzonder?

24 oktober 2021 om 11:31

Uhhhh wat heeft Bert van Marwijk gepresteerd??? Dit moet een grap zijn. Uefa cup met feyenoord, dortmund uitmuntend gepresteerd, wk finale met.oranje , wk kwalificatie met SA. Kom op zeg!

24 oktober 2021 om 13:54

Bert van Marwijk is geen grootheid in Dortmund, presteerde heel matig. Had geen klik met Akki Watzke en moest dus vertrekken.

24 oktober 2021 om 13:59

V Marwijk heeft met Dortmund meer successen geboekt dan Klopp en Tuchel bijvoorbeeld. En ik durf best te stellen dat de voetballers van Feyenoord van toen hun carriere te danken hebben aan de successen onder v Marwijk(uiteraard had V Marwijk zn aandeel) . V Hooijdonk en Thomasson zullen hem eeuwig dankbaar zijn bijvoorbeeld!

24 oktober 2021 om 14:00

Dat was in zn laatste seizoen ja, toen stonden ze 9e en was de koek duidelijk op

24 oktober 2021 om 14:01

Van Marwijk was dan ook de coach gedurende een ongelooflijk moeilijke periode in Dortmund, waarin de oude garde stopte of noodgedwongen verkocht moest worden en de club arm was als een kerkrat waardoor er geen waardige vervangers gehaaldkonden worden.goed, wellicht had hij spelers als Van der Gun en Smolarek niet mee moeten nemen maar het is ook niet zo dat hij veel andere opties had. Bert heeft in mijn optiek naar behoren gepresteerd in Dortmund gezien de staat van de club in die tijd.

24 oktober 2021 om 14:09

@Techosen1Ik hoop dat je niet serieus bent, en reageert vanuit je onderbuikgevoel.Jürgen Klopp won 2 Duitse Titels, 1 DFB Pokal, en 2 Supercups met BVB. Haalde de CL Finale 2013.Thomas Tuchel won 1 DFB Pokal met BVB.Bert van Marwijk won niets met BVB en moest vertrekken, ondanks dat zijn contract voortijdig werd verlengd.Jon Dahl Tomasson kwam van NUFC naar Feyenoord, waar hij geen succes had. Na Feyenoord bekandde Tomasson bij AC Milan, Villarreal en VfB Stuttgart, voordat hij weer naar Feyenoord terugkeerde. Een uitstekend Feyenoord niveau, meer niet. Van Hooijdonk had met 31 al heel wat clubs versleten voor hij naar de Kuip kwam.

24 oktober 2021 om 14:11

@HijNietDaar komen de excuses weer.Jürgen Klopp begon ook met middelmatige spelers bij een failliete club en won daarna 2x de Titel

24 oktober 2021 om 10:56

Kun je er ook inhoudelijk op ingaan of is dat te moeilijk?

24 oktober 2021 om 11:03

Waarom zou ik inhoudelijk ingaan op iets wat ik onzin vind? En waarom zou dat te moeilijk voor mij zijn?

24 oktober 2021 om 10:58

Petrovic vind ik sowieso heel erg irritant. Hopelijk is dit zijn laatste keer ook. Gewoon niet meer uitnodigen.

24 oktober 2021 om 14:25

Petrovic is irritant, omdat hij de feiten benoemd?

24 oktober 2021 om 11:02

Hij was volgens mij erg boos op de presentatrice of Hans die 'Advocaatje' zei en liep vervolgens helemaal leeg. Plaatsvervangende schaamte.

24 oktober 2021 om 12:30

Zoooo..hij moest nog net niet aan de beademing. Hij zou maar met zijn vrouw willen vrijen en zij zit nog lekker aan de telefoon met een vriendin aan het praten.😅🤣
Juist hierom zou ik al niet samen willen werken met hem. Zou leuk zijn in een gezelschap, want als je aangeschoten bent, dan hoor je hem op den duur niet meer.

Och Petrovicje, wat maak je je weer druk om niets.

24 oktober 2021 om 11:07

Petrovic dat weet je van tevoren. Die Guus Hiddink die is helemaal de weg kwijt, zal waarschijnlijk wel met leeftijd te maken hebben maar hij is een zuurpruim geworden. Hij doet gewoon net of hij Ajax Dortmund niet gezien heeft. Deze man volgt al het voetbal en kijkt alles terug maar toevallig heeft hij deze wedstrijd niet gezien. Bij NL was het drama, bij curacao was hij achter de rug om bezig. Sneu om te zien maar de leeftijd zorgt toch wel voor verandering van personen.

24 oktober 2021 om 15:08

Ken iemand die dicht betrokken is bij dat elftal. Raar mannetje geworden. Wispelturig als de neten.

Dubieuze baantjes mag je prima bekritiseren. Als je teert op succes van jaaaaren geleden, maar daarnaast gefaald hebt mag je dat prima bekritiseren. Overigens vind ik er wat van dat mensen disrespectvol gebruiken ipv respectloos. Ik hoop dan maar dat het een letterlijke overname is ipv zelfbedacht door VZ. Dat woord staat symbool voor de taalverloedering in dit land.

24 oktober 2021 om 10:56

Misschien handig als je ontopic blijft? Hij trekt toch de vergelijking met Engeland en het buitenland waar oudere trainers inderdaad met veel meer respect behandeld worden. De enige verloedering die in Nederland plaatsvindt is het gebrek aan respect voor ouderen in de opvoeding van kinderen(die in deze tijd meer worden opgevoed door hun mobieltje dan iets anders). Alles wat oud is moet weg en is het niet waard om naar te luisteren want het is niet van deze tijd. Met deze instelling kunnen we nooit van ouderen leren wat eigenlijk juist de functie is van mensen met ervaring, dat ze het namelijk kunnen overbrengen op de jongere generatie.

Petrovic heeft een heel goed punt en we kunnen beter maar eens luisteren ipv gal spuwen.

24 oktober 2021 om 11:00

Revenga ga toch weg joh. Er is in Nederland enorm veel respect voor de betreffende trainers. Te veel zelfs. Iedere andere trainer die vorig seizoen zo'n belabberd seizoen had gedraaid was met zijn hoofd op het hakblok komen te liggen, maar Dick mocht aan blijven modderen zonder dat er vanuit de media kritiek kwam. Ja, van Pierre, maar die werd door de rest afgezeken

24 oktober 2021 om 11:10

En dan heb jij het over zijn 2de seizoen bij Feyenoord?
Je vergeet even dat hij gewoon krediet had doordat hij in het eerste seizoen een enorm sterke reeks had neergezet en de bekerfinale had gehaald. Verder was het materiaal niet om over een huis te schrijven, dat het nu zo goed gaat onder Slot is ook gevolg van het werk van Advocaat. Het is niet alsof de spelers niets geleerd hebben in die jaren en Slot komt, zegt een paar magische woorden en het loopt ineens als een trein.
Dat Slot nu zulk goed werk verricht betekent niet dat Advocaat het dramatisch deed.
Het is meer dan logisch dat een trainer met zoveel ervaring als Advocaat meer krediet heeft dan een trainer met minimale ervaring zoals een Jaap Stam.

24 oktober 2021 om 11:31

Het zijn maar voetbaltrainers ik snap niet waar die kreet om zoveel respect vandaan komt, alsof ze een standbeeld verdienen voor een duurbetaalde hobby. Ze krijgen kritiek als ze slecht presteren, ze worden op handen gedragen als ze iets goed doen. Maar het is maar een voetbal trainer… De voetbalwereld ben je zo goed als je laatste prestatie, zo simpel werkt dat en daar profiteren ze ook optimaal van. Respect werkt twee kanten op, dat argument dat de jeugd geen respect heeft voor alles wat oud is vind ik heel bekrompen, zo’n misplaatste boomer opmerking. Als er ergens vanuit een hoek weinig respect en begrip komt is het juist vanuit ouderen voor de jeugd.

24 oktober 2021 om 11:37

Advocaat won vaak met hakken over de sloot en was in z’n eerste seizoen alleen PSV-thuis tegengekomen (dit is bijna altijd winst voor Feyenoord). Verder had hij echt alleen maar de mindere goden waar hij tegen speelde.. In het tweede seizoen kreeg hij eindelijk een beetje tegenstand en toen trok hij steeds vaker aan het kortste eind. Nee, Advocaat heeft het naar mijn mening niet goed gedaan bij Feyenoord

24 oktober 2021 om 14:34

Een NLer heeft in de regel moeite met zijn eigen zwaktes, er is snel schaamtegevoel. Vanuit deze optiek is de kritiek op anderen makkelijk te verklaren en vaak respect voor
anderen minimaal. Er heerst steeds meer "een afzeikcultuur", waardoor men zichzelf beter voelt.

24 oktober 2021 om 12:53

Ik vind je denkbeelden over taalverloedering wel komisch. De manier waarop een taal wordt gesproken en de vervorming en verbastering van woorden is iets dat zo oud is als de tijd zelf. Het zijn meestal de wat oudere mensen die moeite hebben met dergelijke verandering en dan zich maar beroepen op een vermeend ideaalbeeld van hoe een taal moet worden gesproken en geschreven.

Ontopic: De baankeuze van Advocaat is bizar. Is het voor het geld uit het straatarme Irak? Wilde hij graag nog een WK pakken (irak stond er immers goed voor in de poule toen Advocaat kwam). Ik weet het niet, maar het risico ontvoert te worden door Islamitische Staat zou ik nooit pakken. Zeker niet als je al miljonair bent en je ook bij je kinderen en kleinkinderen kan zijn.

24 oktober 2021 om 13:35

Nee bongiorno, het is gewoon een verloedering. Er wordt teveel Engels gesproken op scholen. Zelfs op de basisschool worden er Engelse lessen gegeven. Laten we de kinderen eerst onze prachtige taal leren.
Ook hier op vz zie je veel Engelse woorden voorbijkomen. Hele zinnen soms. Vaak terwijl er prima Nederlandse woorden gebruikt kunnen worden.
Vooral bij het geschreven woord vind ik dat er enorme verloedering van de Nederlandse taal is. Noem mij maar een oude lul maar ik ben trots op de Nederlandse taal.

Ontopic Dick is gewoon een voetbaldier en houdt van een avontuur. Die man kan niet zonder die kriebels leven. Als je zoveel geld heb ga je echt niet voor het geld naar Irak. Dat geloof ik niet.

24 oktober 2021 om 15:02

Tsja, je zegt eigenlijk precies wat ik zeg- een taal verandert en ouderen noemen het verloedering terwijl er helemaal geen objectieve standaard is voor hoe een taal 'hoort' te zijn. Het is gewoon een weerzin tegen verandering. Dat mag gewoon, maar laten we dan die nonsens over 'verloedering' een keer laten voor wat het is.

Disrespect is geen Nederlands woord. En al dat geneuzel over respect en eer altijd. Wat een fragiel zelfbeeld moet je hebben om altijd maar te moeten emmeren over eer en respect. Getuigt van een zwak karakter als je het mij vraagt. Lekker boeiend, Advocaatje of Guusje. Het zijn maar voetbaltrainers.

24 oktober 2021 om 10:56

Disrespect is wel degelijk een Nederlands woord.

24 oktober 2021 om 11:22

Eh nee. Het is 'respectvol', 'respectloos' en in Petrovic' betoog een 'gebrek aan respect'. 'disrespect' is een foeilelijk anglicisme.

24 oktober 2021 om 11:30

Afc

Disrespect is nu wel gewoon een NL woord.

Een leenwoord wat gewoon algemeen gebruikt. Staat ook gewoon in het NL woordenboek.

24 oktober 2021 om 11:33

In dat geval, Mr Krillin, ben het daar geenszins mee eens! Laten we samen werken aan het uitbannen van dit soort lelijkheid!

24 oktober 2021 om 11:39

Niet in mijn woordenboek, al moet ik zeggen dat het niet de laatste druk is. Dat mensen het gebruiken zal best. Onze arme taal wordt maar verkracht.

24 oktober 2021 om 11:45

Dit is zo’n woord wat er maar gewoon in opgenomen is om mensen tegemoet te komen. Vreselijk.

24 oktober 2021 om 13:40Migi,
Ik probeer hier op vz ook wel eens mensen te wijzen op hun gebruik van Engelse woorden. Het gaat mij echt vaak te ver. Linksbuiten wordt leftwinger genoemd, dat soort onzin. Hele zinnen in het Engels. Vooral uitdrukkingen. Daar waar wij prima Nederlandse uitdrukkingen voor hebben.
Ik spreek en schrijf zelf ook geen perfect Nederlands maar je zal mij heel zelden Engelse termen zien gebruiken.

Beste redactie. Het woord disrespectvol bestaat niet. Het is respectloos. Als je Engels wilt, spreek dan Engels.

Is "respectloos" het woordje dat de auteur van dit artikel zoekt?

Petrovic.
Een man die goed kon ballen
Maar als ik hem op tv hoor dan is het ALTIJD hetzelfde.
Altijd weer Advocaat en nog wat die hij ophemelt en klagen over anderen die hen in zijn ogen niet adoreren
Jammer hij moet dat eens loslaten

24 oktober 2021 om 11:26

Klopt. Was een erg goede speler, maar de plaat blijft al hangen sinds hij gestopt is. Die ongerichte verontwaardiging kost hem zoveel energie dat het zijn trainerscarriere schaadt.

Wat een misplaatste arrogantie van deze vent zeg. Heel leuk dat zijn maatjes vroeger belangrijk waren, maar dat maakt hun niet heilig. Als zij het zo belangrijk vinden om gerespecteerd te worden dan moeten ze misschien maar wat beter hun best doen om mensen hun respect te verdienen. Op de wind van gisteren kun je vandaag niet zeilen.

24 oktober 2021 om 15:57

Elk persoon verdient in beginsel alle respect., maar dat begrijpt niet iedereen.

Hoezo zou iedereen id wereld bekritiseerd mogen worden maar trainers die wat gepresteerd hebben in het verleden niet? Het zullen wellicht in voetballand grote namen zijn, maar voetbal is maar een klein onderdeeltje vd hele wereld. Er worden zelfs koningen en premiers naar hartelust met de grond gelijk gemaakt, terwijl die over het algemeen meer gepresteerd hebben dan de gemiddelde namen die hier voor bij komen...

24 oktober 2021 om 10:59

En is dat dan iets goeds? Omdat iedereen wordt afgezeken MOET iedereen worden afgezeken? Ik snap deze logica niet heel goed.

24 oktober 2021 om 11:10

Ah kritiek leveren is direct afzeiken? Ik snap deze logica niet echt goed.

24 oktober 2021 om 11:19

Hij heeft het toch over "met de grond gelijk maken" ?
Of vind jij dat hetzelfde als kritiek hebben op iemand?

24 oktober 2021 om 11:27

Als jij iemand met de grond gelijk maakt dan hoeft dat niet te betekenen dat je iemand aan het afzeiken bent. Ook met terechte kritiek kan je iemand met de grond gelijk maken. En hij heeft het erover dat iedereen bekritiseerd mag worden.

24 oktober 2021 om 11:51

Enige waar ik in meega met Petrovic zijn die verkleinwoordjes voor namen. Dat vind ik heel sneu en een zwaktebod. Iemand is het niet eens met een column van v Hanegem en dan is hij ineens Willempie. Hou op, je hebt niet met hem geknikkerd, hou het inhoudelijk.

24 oktober 2021 om 11:52

Blijkbaar is het voor jou heel lastig om inhoudelijk te blijven maar ik denk dat het niet veel zin heeft om hier als een stel taalpuristen een discussie te voeren over afzeiken vs bekritiseren vs "met de grond gelijk maken".
Mijn punt is toch vrij duidelijk? Omdat iedereen bekritiseerd, afgezeken, "met de grond gelijk gemaakt" is dat dan goed?
Omdat het bij iedereen gebeurd MOET iedereen het maar accepteren en moeten we het bij iedereen doen?

24 oktober 2021 om 12:20

Voor mij is het inderdaad heel lastig om inhoudelijk te blijven. Fijne zondag toegewenst...

24 oktober 2021 om 15:59

@Ducktaildo Dat is het probleem dus, altijd weer muggeziften, linksom of rechtsom. We vinden altijd wel wat.

24 oktober 2021 om 16:02

@Revenga
Hier ga ik hekemaal in mee.
Ik mis ook vaak een stukje empatisch vermogen bij de criticasters.

Babbelzieke Joegoslaaf, nog steeds. Wat een dramatica is deze vermoeiende man.

Kritiek hebben is niet hetzelfde als respectloos zijn Petrovic, dat kan prima hand in hand gaan. Neemt niet weg dat er genoeg zijn die idd te weinig respect hebben voor anderen, maar dat staat er los van.

Om kunnen gaan met kritiek levert juist respect op, en (goede en terechte) kritiek leveren ook en moet altijd boven kunnen en gebeuren

Vervelende vent die petro, hij doet net of dit alleen in Nederland is en wij hier geen respect hebben , kijk bijvoorbeeld nu eens hoe Ronald Koeman behandeld wordt in Spanje, overal ben je zo goed als je laatste wedstrijd en dat is niet alleen in Nederland petrovic,die alleen maar parasiteert op het succes van hoofdtrainers, bah wat n kwal .

24 oktober 2021 om 16:04

Op zich heb je gelijk, ware het niet dat er in NL vaker op de man gespeeld wordt.

Petrovic lijkt respect tonen soms wel eens te verwarren met heldenverering. Ook mensen waar je respect voor hebt kan je bekritiseren of een koosnaampje geven. Als Dick Advocaat 'dickie' wordt genoemd is dat geen gebrek aan respect, wat een kolder.

24 oktober 2021 om 11:24

Hiddink wordt in Zuid-Korea op handen gedragen.
Nu zeg ik niet dat dat in Nederland moet gebeuren maar het kan wel IETS meer die kant op toch?
En waar trek je de grens ook, Advocaat 'dickie' noemen....tja, moet kunnen.
Marco Van Basten 'pannekoek' noemen? Wanneer wordt een koosnaampje ordinair pestgedrag?

24 oktober 2021 om 11:48

Hoezo kan het wel iets meer die kant op? Het zijn maar voetbaltrainers hoor, waar hebben we het in godsnaam over.

24 oktober 2021 om 11:59

Oke, we hoeven dus voor niemand respect te hebben, iedereen die iets van goed werk probeert te verrichten afzeiken. Zoals Petrovic al aanhaalt zijn wij in Nederland daar gewoon extreem in en weet je wat voor een situatie je creëert? Dat Nederlands beste trainers Nederland gewoon gaan mijden, waarom zou ik in Nederland werken terwijl ik in het buitenland veel meer respect krijg?
Ga vooral zo door met gal spuwen op de Nederlandse voetbaltrainers en er blijft niet veel meer over.
Het zijn maar voetbaltrainers.... Deze uitspraak laat zien dat Petrovic een punt heeft. zulke uitspraken zou je niet zien in het buitenland, daar is het van, je moet luisteren naar je trainer. Dit is iemand met veel ervaring waar je van kan leren.

24 oktober 2021 om 14:13

Er was één iemand die in een kwade bui Van Basten een pannenkoek noemde, dat is niet iets wat hij meermaals door mensen in of buiten de media is genoemd. Om nu net te doen alsof heel Nederland spandoeken heeft zitten naaien of bekladden waarin ze hem een pannenkoek noemen waarmee Van Basten weggepest is slaat nergens op.

Volgens mij wordt iemand als Hiddink overal waar hij komt met respect behandeld. Hij hoeft nergens ondergedoken te zitten na een slechte laatste cyclus als bondscoach van Nederland. Advocaat kon afgelopen zomer op twee zenders het EK analyseren, ook niet iemand die compleet is uitgekotst in eigen land. Van Basten wordt enorm serieus genomen als analist. Rudi Dil heeft z'n eigen column en mag wekelijks z'n mening geven op televisie.

We kunnen wel dwepen met landen als Italië en Zuid Korea, maar dat zijn ook landen waar je als 17-jarige niet zo maar met de aanvoerdersband om de landstitel in de lucht mag tillen. We kennen hier het credo dat 'als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg'. Leeftijd en daarmee ervaring speelt in onze sport, met name in het voetbal, een wat minder doorslaggevende factor. Dat houdt in dat we jongelingen eerder de kans geven, maar ook dat structureel matig tot slecht presterende mensen eerst moeten presteren voor ze weer het hoogste woord mogen hebben.
En zelfs dan nog hebben we voor de aanstelling van Van Gaal als bondscoach de situatie gehad dat iemand als Ten Cate op een schild werd gehesen als één van de favorieten om die functie te krijgen.

24 oktober 2021 om 16:09

@Revenga Je hebt goede inzichten en argumenten. Men zou inderdaad een beetje meer "out of te box" moeten gaan denken.Inderdaad is er in het buitenland meer respect en waardering voor sporters/trainers en hun prestaties.

24 oktober 2021 om 11:24

Hiddink wordt in Zuid-Korea op handen gedragen.
Nu zeg ik niet dat dat in Nederland moet gebeuren maar het kan wel IETS meer die kant op toch?
En waar trek je de grens ook, Advocaat 'dickie' noemen....tja, moet kunnen.
Marco Van Basten 'pannekoek' noemen? Wanneer wordt een koosnaampje ordinair pestgedrag?

Petrovic is net zo vervelend als vroeger naar de kerk gaan op zondag

Wat Ongelooflijk slap weer van Hiddink: hij heeft de wedstrijd wegens een afspraak op dinsdag niet kunnen zien.
Nou ja dat kan
Maar als je hoort en leest 4-0
dan ga je later de wedstrijd alsnog bekijken toch?
Zeker een trainer, een liefhebber; iemand die in de voetballerij betrokken wil blijven.
Zooo slap
Bommel en Schmidt kijken ook nooit hielden en houden zich niet bezig met Ajax.
Come on boys grow up

24 oktober 2021 om 11:47

Ga je hier nou ook al beginnen

24 oktober 2021 om 11:52

Welke kwibus gaat er nou een hele wedstrijd terug kijken nadat ie al is gespeeld? Dat is werk voor analisten, niet voor iemand die een keer ergens aanschuift. Je kunt online prima ruime samenvattingen vinden.

Nouja, wat je op een forum hoopt te zien is:
Inhoudelijke discussie over het onderwerp namelijk, er is een gebrek aan respect voor oudere trainers in het voetbal.

Wat je hier ziet:
Mensen die vallen over het woord disrespect ipv respectloos.
Mensen die er niet inhoudelijk op ingaan maar enkel op de persoon Petrovic spelen, hij is een babbelzieke Joegoeslaaf, dramatica, vervelend, arrogant, parasiteert op hoofdtrainers, irritant.

Denk dat dat laatste ook weer bevestiging is voor het gebrek aan respect voor ouderen, waar je ook Petrovic onder mag rekenen, hij is namelijk iemand die zijn strepen al verdient heeft in het voetbal.
Moet hij/iemand dan wereldprestaties geleverd hebben om respect te verdienen?
Ik denk het niet, ik denk dat we in het algemeen gewoon meer respect voor de oudere generatie moeten hebben en dat dit meer met de paplepel moet worden ingegeven ipv de opvoeding volledig uit handen geven aan social media. Het is niet stoer om een 70 jarige af te zeiken.

24 oktober 2021 om 11:59

Een zeventigjarige verdient op basis van leeftijd niet meer of minder respect dan een twintigjarige. Daar heeft juist heel lang de fout gezeten. Wie oud was werd automatisch gezien als een autoriteit en iemand om naar te luisteren terwijl jonge mensen hun mondje moesten houden en maar gehoorzamen. Onzin! Respect verdien je door je gedrag en kun je ook weer verliezen. Het is niet stoer om af te zeiken nee, ook niet als je een Noa Lang bv afzeikt, of een Depay. Net zo sneu. Zijn ook heus niet alleen jonge mensen die Guusje of Dickie roepen, dat is al een rare aanname.

24 oktober 2021 om 12:34

17-jarige vs een 20-jarige is wel een hele aparte vergelijking en gaat niet echt op in deze discussie ofwel?

Bij voorbaat verdienen ouderen meer respect, waarom omdat ze normaal in het verleden zichzelf al hebben bewezen en dit niet elke dag opnieuw kunnen ook vanwege die leeftijd.
Dat is hetgeen waar een jongeling rekening mee dient te houden en dit moet ook door ouders in de opvoeding worden meegegeven.
Jongeren verdienen respect maar moeten zich nog wel voor de maatschappij bewijzen in zekere zin, daar zijn ze immers jong voor.

24 oktober 2021 om 16:14

@Revenga. Ik denk dat er veel haat en afgunst (ik verafschuw deze begrippen) tov Petrovic bestaat, omdat hij binnen zijn mogelijkheden veel heeft bereikt. Chapeau Ook Petri.

Ik kan die Petrovic best wel begrijpen.
Kom veel in her buitenland en ik kan je beloven dat een Van Basten bijv daar nog niet eens alleen de straat over kan ondanks dat het ongeveer 30 jaar geleden is dat hij in de schijnwerpers stond. We hebben allemaal gevestigde namen hier waar andere landen over dromen om zulke mensen als ambassadeur te hebben voor hun voetbal. Dan hebben we hier veronica inside die alles en iedereen met de grond gelijkt maakt 😂

Het codewoord respect is weer eens gevallen. Respect betekent niet dat er geen kritiek geleverd kan worden. Ik heb ontzettend veel respect voor het werk van Overmars en Ten Hag bijvoorbeeld, maar zal geen kans ongemoeid laten ze voor de sokken te fietsen zonder eerst m’n fietsbel te gebruiken.

Die Fresia en Hans dachten Petrovic even de les te lezen omdat anders morgen Johan Derksen weer commentaar heeft. Hou je niet met politiek bezig ezels.

Het zal er vooral mee te maken hebben dat een trainersloopbaan erg lang kan zijn en de meeste niet hun hele loopbaan top presteren. Hiddink heeft echt fantastische dingen gedaan maar wordt nu vooral herinnerd aan zijn mislukte periode bij Oranje. Dat is zonde, maar ik wil het niet meteen respectloos noemen.

24 oktober 2021 om 12:46

Ik herinner hem liever aan z'n goede periode bij Oranje. Toen had hij ook één van de beste nationale elftallen te wereld.

Dit is typisch iets Nederlands, en gebeurd helaas niet alleen bij grote trainers maar ook bij grote voetballers etc. Wij zijn er goed in om alles wat Nederlanders bereiken een negatief tintje te geven. Waar andere landen meer nationale trots uitdragen, en helden koesteren geven wij deze een trap na.

24 oktober 2021 om 13:59

Dat vind ik onwaar. Je hoeft natuurlijk ook niet de grond te kussen waar ze op lopen. Een coach is nou eenmaal zo goed/slecht als z'n laatste avonturen. Dat is in Nederland echt niet anders dan in andere landen. Verder doe jij eigenlijk hetzelfde door een verhaal over Nederlanders een negatief tintje te geven. Het is allemaal echt niet zo slecht met ons gesteld, hoor.

24 oktober 2021 om 16:18

Dat geloof ik minder. Ik geloof dat er weing landen zijn die hun voetballers meer hypen als wij in NL doen. Ook zie ik veel overdreven chauvinisme.

Wat een vermoeiende man die Petrovic

Vind het juist goed wat hij zegt. Altijd eerlijk die man. Hadden wij Nederlanders maar wat meer respect voor mekaar.

Vond het prima wat hij zei, kon er toch geen woord van verstaan. Denk dat het een aardig ventje is die Zeljko.

Mensen moeten eens ophouden met het smeken om respect. Dan heb je simpelweg niet genoeg zelfvertrouwen. Waarom zou je je druk maken over wat een ander van je vindt? Als hij die energie had gebruikt voor z'n eigen, had hij geen andere coaches nodig gehad om baantjes te krijgen. Daarnaast is de media in Nederland niet anders dan in andere landen. Sensatie en rumoer verkoopt, dus zo verpakt men een verhaal. Dan hoef je lang niet altijd respect te verwachten.

Zjelkotje gaat NL wel ff opvoeden naar ZIJN normen, sodemieter lekker op man, met je dronkemansgelal.. Geen touw aan vast te knopen en 0 respect voor het karakter vd Nederlander..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

406 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ga nergens van uit, maar het liefst speel ik voor Nederland’

Pascal Struijk wil in 2022 met het Nederlands elftal naar het WK en hoopt op een belletje van de KNVB. De verdediger van Leeds United behoorde echter nog geen enkele keer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren