Joey Veerman: ‘Natuurlijk was ik verbaasd, ik zou liegen als dat niet zo is’

Zaterdag, 23 oktober 2021 om 23:47 • Laatste update: 23:58

Henk Veerman werd zaterdagavond buiten de basiself gelaten bij sc Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. en kwam uiteindelijk een kwartier voor het einde als invaller binnen de lijnen Trainer Johnny Jansen zei voorafgaand aan het duel in Stadion Galgenwaard dat men ‘op dit moment wat minder tevreden is’ over de spits. De reserverol van Henk Veerman zorgde voor verbazing bij Joey Veerman, terwijl de spits zelf niet weet wat hij precies ‘extra moet brengen’.

“Natuurlijk was ik verbaasd, ik zou liegen als dat niet zo is. We zitten bij elkaar in de auto en dan heb je het erover. Hij heeft toch gewoon vijf goals gemaakt in acht wedstrijden. Dus dan zou je niet verwachten dat je op de bank wordt gezet”, zegt Joey Veerman voor de camera van ESPN. Jansen en Henk Veerman gaan maandag met elkaar in gesprek. “Ze zullen er wel uit komen. Ik denk dat Henk ook wel wat durft te zeggen tegen de trainer. Ze moeten er wel uit komen, ze hebben geen keuze.”

“Henk is ziek geweest, maar we zijn ook wat minder tevreden op dit moment", zo verklaarde Jansen voorafgaand aan het duel de reserverol voor Henk Veerman. “Ik verwacht gewoon meer van Henk op dit moment, in algemene zin. Meedoen in balbezit, meedoen bij balverlies. Op dit moment heeft hij daar gewoon een mindere periode in. Ik vind het op dit moment onvoldoende. Hier praten we wekelijks met elkaar over. Hoe willen we het zien? Op een gegeven moment maak je daar een keuze in. Henk heeft die keuze ontvangen en ik hoop dat hij heel boos is. Zodat wanneer hij erin komt, hij uit een ander vaatje gaat tappen.”

Henk Veerman wordt na afloop geconfronteerd met de woorden van zijn trainer. “Als de trainer dat zegt, moeten we dat aanpassen. Voor mij is het wel vervelend dat ik vorige week doodziek was en wél speelde tegen Ajax. Het is extra zuur dat ik dan de week erop niet speel. Met het te weinig brengen zal hij het niet over één wedstrijd hebben. Als hij dat vindt, zullen we dat snel moeten aanpassen. Ik heb geen idee, maandag gaan we de beelden daarover bekijken. In mijn ogen heb ik geen aanleiding gegeven, maar dat zullen de beelden ongetwijfeld laten zien. Je kunt altijd meer brengen. Dat ga ik doen.”

De verslaggever van ESPN confronteerde Henk Veerman met het feit dat hij clubtopscorer van Heerenveen is. “Ja, dus het is enorm zuur als de trainer je er van af haalt. Daar ben ik niet blij mee, dat mag duidelijk zijn. Als hij dit vindt, moeten we het gaan aanpassen. Anders ga ik niet meer spelen. Zo reëel moeten we ook zijn. Natuurlijk vind ik het kut, sorry dat ik het zeg. Dat je niet speelt en hoort dat je te weinig doet. We hadden voor de wedstrijdbespreking een kort gesprek en hij zei dat we maandag er over gaan zitten. Ik ben wel benieuwd wat zijn bevindingen zijn.”

Jansen was tevreden over de invalbeurt van Henk Veerman, maar was wel van mening dat hij een kwartier voor tijd de 1-2 had moeten maken. “Dat had ik zelf ook liever gedaan. Ik had ‘m er enorm graag ingegaan. Met iets meer geluk in mijn leven was dat gebeurd”, reageert Henk Veerman. Ook Joey Veerman vond het ‘jammer’ dat die kans niet verzilverd werd. “Dat zit dan net even niet mee. Misschien komt dat doordat hij net twee of drie minuutjes in het veld staat. Als hij al langer op het veld had gestaan, had hij ‘m wellicht wel gemaakt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties

Iedereen die Heerenveen een beetje volgt, zal hier niet verbaasd over zijn. Henk Veerman voegt voetballend zeer weinig toe, alle ballen springen van zijn voet en combinaties zijn daardoor bijna niet mogelijk. Geen goals betekent geen enkele toegevoegde waarde. Om aanvallend wat meer stootkracht te krijgen, is een meevoetballende spits zoals Siem de Jong nodig. De vleugels zijn nog niet helemaal op niveau en hebben echt ondersteuning nodig. Wat dat betreft heeft Jansen gelijk gekregen vandaag, want Heerenveen deed vandaag voetballend niet onder voor Utrecht en vergat zichzelf met minimaal één punt te belonen.

24 oktober 2021 om 00:27

Vond Heerenveen vandaag idd goed spelen. Liep wel lekker voorin ook, Was echt een gelijk opgaande wedstrijd

24 oktober 2021 om 16:08

JuventusPuglia, ja, het is jammer dat de enige bal op goal in de tweede helft erin ging. In de eerste twintig minuten had je natuurlijk achter moeten staan, maar vanaf de 1-1 werd het spel echt beter en vanaf die 20e minuut vond ik Heerenveen ook beter dan Utrecht.

24 oktober 2021 om 08:06

Ook al heeft Jansen gelijk, dan zou je hem vooraf toch even uitleggen waarom hij niet speelt in plaats dat via de media te doen. Vindt het echt heel knullig dat ESPN Henk Veerman moet vertellen waarom zijn trainer hem passeerde.

24 oktober 2021 om 16:04

Romarky, Henk Veerman doet alsof zijn neus bloedt, maar Siem de Jong heeft op de training al meerdere keren als spits gespeeld deze week. Daarbij is deze kritiek niet nieuw, die speelt al veel langer. Henk Veerman werd vorige week, ondanks een achterstand, ook vervangen door Siem de Jong. Het komt echt niet als een verrassing, dus Henk kan zelf ook nauwelijks verrast zijn. Het probleem is juist dat hij zich gedraagt als een amateur: Hij vindt het allemaal wel best, is te weinig bezig om zichzelf te verbeteren en niet zelfkritisch. Dat is geen nieuws, want ook Streppel, Foppe de Haan en nu Johnny Jansen stipten dat al aan. Zo won hij de concurrentie strijd niet eens van één van de matigste spitsen van de laatste 15 jaar, Mitchell Te Vrede. Hij vindt zelf dat hij het goed heeft gedaan, maar Veerman heeft dit seizoen nauwelijks een fatsoenlijke bal kunnen vasthouden, er is geen enkele kaats mogelijk en het spel stopt daardoor richting de aanval. Dit elftal is niet goed genoeg om met een spits te spelen die zelf niet aan het spel meedoet. Veerman is snel, zeer sterk en heeft een hard schot. Koppen kan hij zeer matig ondanks zijn twee meter, iets wat natuurlijk goed trainbaar is maar daarom juist bij Veerman onderontwikkeld. Hij heeft echt de mogelijkheden om een prima spits voor Heerenveen te zijn, maar de dingen waar je voornamelijk hard voor moet werken, beheerst hij onvoldoende. Het interview met hem was dan ook typerend voor hem, want hij heeft 'geen enkel idee' wat er beter zou kunnen. Alsof hij niet dagelijks met Jansen werkt en de afgelopen jaren doof is geweest.

24 oktober 2021 om 10:14

Voetbal zone de koning in het verzinnen van Catchy Headlines, en daar gaan jullie nu ruzie om maken. Chapeau.

24 oktober 2021 om 00:13

Het artikel gaat ook over Joey Veerman. Ik vraag me dan oprecht af je het artikel gelezen hebt, want het waren duidelijk ook woorden van Joey Veerman over de situatie.

24 oktober 2021 om 00:29

Het verhaal gaat over het feit dat Henk Veerman buiten de basis is gelaten. Niet alleen maar op de plaatjes afgaan.

24 oktober 2021 om 02:57

Ik vraag me dus serieus af of jij zelf het artikel gelezen hebt...

24 oktober 2021 om 07:43

Wat klets je nou? Het artikel gaat toch over Joey Veerman die spreekt over de situatie van Henk Veerman. Dan is het toch niet gek dat er een foto geplaatst wordt van de persoon aan het woord?

24 oktober 2021 om 08:18

Nee het artikel gaat over Henk Veerman, waar ook Joey spreekt, en zijn mening geeft.
Toontje lager mag wel, als je het niet zo goed snapt!

24 oktober 2021 om 08:34

De titel: Joey Veerman: 'Natuurlijk was ik verbaasd, ik zou liegen als dat niet zo is'. Dan is het niet vreemd dat ze kiezen voor een afbeelding van de persoon die gequote wordt. Ik snap het prima, maar ik vind het erg logisch dat men kiest voor een foto van Joey Veerman. Wat snap ik volgens jou niet?

24 oktober 2021 om 09:48

Het gaat over Henk, waar Joey ook even z'n mening geeft. Dat voetbalzone doet overkomen dat het over Joey gaat doen ze volgens mij puur voor de clicks. Want gaat over Henk dus ik snap niet waarom er geen foto van Henk op de bank staat, maar een foto van Joey (waar het maar een paar zinnen over gaat)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC19-3
11.Willem II18-7
12.AZ174
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger141
T. HalilovićMiddenvelder143
J. VeermanMiddenvelder142
H. VeermanAanvaller145
B. NygrenAanvaller110
N. MadsenMiddenvelder100
F. StevanovićAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

25 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 sc Heerenveen 14 5 0 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 14 3 0
2020/2021 St. Pauli 0 0 0 0
2019/2020 St. Pauli 22 11 1 0
2019/2020 St. Pauli II 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Terugkeer in de Eredivisie lonkt voor Sydney van Hooijdonk

SC Heerenveen is in de zoektocht naar een winterse versterking uitgekomen bij Sydney van Hooijdonk, weet de Leeuwarder Courant. Volgens het dagblad is de aanvaller van Bologna 'een serieuze optie' voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren