Aad de Mos: ‘Ik denk dat Roger Schmidt hem niet zo goed kende’

Zaterdag, 23 oktober 2021 om 19:32Chris Meijer

Aad de Mos denkt dat Roger Schmidt Marco van Ginkel aanvoerder van PSV heeft gemaakt omdat hij de middenvelder ‘niet zo goed kende’. Als het aan de oefenmeester in ruste ligt, krijgt Davy Pröpper de voorkeur boven Van Ginkel op het middenveld van de Eindhovenaren. Ook Hans Kraay junior, Mario Been en Arnold Bruggink constateren in het programma De Eretribune van ESPN dat Van Ginkel het bij vlagen moeilijk heeft bij PSV.

Kraay brengt Van Ginkel ter sprake in het praatprogramma door zijn rol bij de winnende treffer tijdens het duel tussen PSV en AS Monaco (1-2). Van Ginkel verzuimde om in te grijpen, waarna Sofiane Diop op aangeven van Caio Henrique de Monegasken een overwinning bezorgde. “Ik heb daar niet zoveel mensen over gehoord, maar ik vind Van Ginkel de grote schuldige. Hij trekt zijn been terug, Van Ginkel heeft niet getackeld.”

“Je moet daar overal dwars doorheen tackelen, maar hij springt er overheen. Dit is een levensbepalende tackle. Dit bepaalt of je boven Monaco in de stand staat en je trekt je been terug. Ik vind het niet kunnen”, geeft Kraay te kennen. Presentator Jan Joost van Gangelen stelt dat het ‘soms lijkt alsof Van Ginkel het niet meer kan’. Kraay reageert: “Hij loopt lekker, hij loopt soepel. Het lijkt alsof hij af en toe last heeft van zijn knie.”

“Je weet dat hij goed kan voetballen en iets extra’s kan brengen, dat zie je niet zo vaak meer. Dan kom je heel snel tot de vraag of hij nog zo fit is als hij was”, vervolgt Been. Hij krijgt bijval van Bruggink: “Je ziet dat hij problemen krijgt in de wedstrijden waarin het tempo omhoog gaat en hij sneller moet handelen.”

“Ik had hem geen aanvoerder gemaakt”, zo haakt De Mos in. “Ik denk dat Schmidt hem niet zo goed kende, maar op basis van zijn reputatie en het verleden die keuze gemaakt heeft. In wedstrijden waar het er om ging heeft hij het niet laten zien. Ik denk dat Pröpper op dit moment een betere keuze zou zijn. Maar ik plaats mijn vraagtekens bij meer keuzes. Vinícíus had ik bijvoorbeeld niet laten beginnen tegen Monaco.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door marchello020)

Ik denk ook dat de enige reden waarom van Ginkel mag blijven staan is omdat hij aanvoerder is wat eigenlijk geen reden zou mogen zijn. Pröpper kan echt niet slechter zijn, van Ginkel heeft per wedstrijd zo veel balverlies, dat kun je echt niet goedpraten. Ook kwa veldspel voegt hij vrij weinig meer toe. Het is een geweldige jongen met een goeie mentaliteit en ik ben hem dankbaar voor die geweldige jaren, maar van Ginkel lijkt gewoon op.

23 oktober 2021 om 19:41

Sinds feyenoord is het echt niks meer. Maar toch voor feyenoord heeft hij een aantal goede wedstrijden gespeeld. Laat hem lekker ff banken en zet propper erin misschien komt van ginkel dan weer beter terug

23 oktober 2021 om 19:43

Sorry maar wie heeft voor Feyenoord gespeeld?

23 oktober 2021 om 19:45

Hij bedoelt voor en na de wedstrijd tegen Feyenoord denk ik.

23 oktober 2021 om 20:26

Voor Feyenoord zat heel het team in een flow. Nu het even minder loopt hoort hij als aanvoerder het voortouw te nemen. Maar hij speelt al wekenlang onzichtbaar. Voor zijn blessures was hij een bikkelaar met stootkracht voorin maar ook dat lijkt verdwenen. Zelfs zijn afstandschoten zijn even slap als zijn spel. Denk dat Propper en zelfs Thomas momenteel meer toe kunnen voegen op die positie.

23 oktober 2021 om 21:36

Tja een speler met zoveel blessures achter de rug moet je ook niet laten bikkelen

Dat zie je in deze situatie ook, hij springt er over heen, omdat er al twee spelers in de tackel liggen

Als hij die bal blokt dan is er niets aan de hand

23 oktober 2021 om 19:53

Ik zei het laatst in ook al, op deze manier voegt hij nog minder toe dan Rosario. Tuurlijk wat overtrokken want hij kan tenminste wel vaak zijn eigen teamgenoten vinden, maar het is allemaal tergend sloom en heel safe. Dat is niet wat wij als PSV zijnde nu nodig hebben, zeker niet als je Pröpper op de bank heb. Ik denk serieus dat Thomas die positie momenteel nog beter kan invullen dan van Ginkel indien Pröpper niet fit is.

Het word inderdaad tijd propper te proberen ipv van ginkel. Maar ik had afgelopen zomer toch geinvesteerd in een jonge goede voetballende middenvelder naast sangare. Van ginkel en propper is elke keer afwachten of ze fit zijn

23 oktober 2021 om 19:56

Makkelijk praten achteraf. Volgens mij was t gros dolblij met deze twee aankopen. Maar ik ben het eens over van ginkel. Maar propper heeft nog niet eens een kans gehad.

23 oktober 2021 om 20:39

Inderdaad zeker op de positie van vGinkel mist Psv momenteel een spelmaker. Iemand als Joey Veerman had daar denk ik niet misstaan.

23 oktober 2021 om 20:49

En Van Ginkel en Gotze omdraaien? Van Ginkel is niet echt een speler die het spel maakt, maar was als 10 altijd wel belangrijk voor PSV.

Hoezo zou hij Van Ginkel niet goed kennen? Vorig seizoen liep hij toch ookal rond bij de ploeg? Denk ook niet dat Schmidt zoveel rare keuzes heeft gemaakt op het middenveld. Pröpper zou Van Ginkel op termijn kunnen vervangen maar die was de afgelopen tijd ook niet altijd fit. Als die wat meer ritme krijgt en Van Ginkel pakt zijn niveau niet op dan gaat Propper gewoon spelen.

Er is niets wat de basisplaats van Van Ginkel rechtvaardigt. Hij doet het heel het seizoen al zwak en blinkt nergens in uit. Ik vraag mijzelf daarom al een tijdje af op basis waarvan hij onbetwiste basisspeler is en aanvoerder? Ik zie hem niets doen wat de alom bekritiseerde Rosario niet kon. Propper heeft altijd geweldige passes, inzicht en een groot loopvermogen gehad. Die hoort, zacht gezegd, veel vaker te spelen. Ik ben het voor het eerst volledig eens met Aad de Mos. Gek dat hiervoor niemand kritiek op hem had.

Ik zou Propper na morgen ook eerder een plek geven dan vGinkel, die valt echt enorm tegen zeg.

Ik ben geloof ik een van de weinigen maar ik vind Van Ginkel dus helemaal niet zo slecht spelen. Overigens: als iemand geen moeite heeft met het wisselen van 'grote namen' dan is Schmidt dat wel. En dan ook nog suggereren dat Schmidt hem niet goed kent, werkt notabene al meer dan een jaar met hem

Aadje, Aadje, Aadje, je haalt zelf een situatie aan, maar dan ga je volstrekte onzin uitkramen

“Je moet daar overal dwars doorheen tackelen, maar hij springt er overheen."

Er liggen al 2 man op de grond , beiden in de tackle (zie ook fragment bij dit artikel)

Hoe kan van Ginkel dan in godsnaam ook nog een tackle in gaan zetten?

Dat kan dus helemaal niet

Hij had die bal moeten blokken, zorgen dat hij nergens meer heen kan.. Maar hij springt er overheen

Maar tackelen? Kijk nou zelf, daar is helemaal geen reden toe en geen ruimte voor

Aadje ziet het wel goed, dat van Ginkel niet ingrijpt, maar de oplossing ziet hij dan weer helemaal niet

Aad, het is zoals het is, je bent een net-nietje... Al voetballer, als trainer en als analist

Dat je dat dan 60 jaar kan volhouden is wel erg knap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

192 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren