Sangaré kijkt uit naar weerzien met ‘maat’: ‘We wisselen niet veel woorden'

Zaterdag, 23 oktober 2021 om 14:59Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:03

De topper tussen Ajax en PSV betekent ook een Ivoriaans onderonsje. Ibrahim Sangaré heeft met PSV de achtervolging op zijn landgenoot Sébastien Haller van Ajax ingezet. De middenvelder en spits spreken elkaar in Nederland weinig, maar kunnen goed met elkaar overweg bij de nationale ploeg, zo vertelt Sangaré tegen ESPN. Volgens de PSV'er is het duel van zondag allermist bepalend voor de titelstrijd.

Volgens Sangaré zegt de uitslag van zondag niets over het verloop van de competitie. "Het verschil op de ranglijst is maar een of twee punten. We spelen tot het eind van het seizoen om de titel', aldus Sangaré. "Ajax tegen PSV is altijd een wedstrijd geweest met veel spanning en hindernissen. Het is een soort derby en derby's moet je zien te winnen. Ajax is onze belangrijkste concurrent", weet de controlerende middenvelder.

Sangaré kreeg vorig seizoen veel kritiek te verwerken, maar bemoeit zich steeds meer met het aanvalsspel van PSV en dat komt hem op lovende woorden te staan. "Vorig jaar was ik nog een nieuweling in het land en in de competitie", benadrukt de Ivoriaan. "Nu ben ik meer gewend en weet ik een beetje hoe het er hier aan toegaat. Sporters krijgen altijd kritiek. Ik richt me altijd op mezelf. Het harde werken werpt dan vanzelf zijn vruchten af. Ik merk dat ik progressie boek en dat het beter gaat."

Voor Sangaré wordt het duel met Ajax een weerzien met Haller, met wie hij ook samen afreist voor interlands met de nationale ploeg van Ivoorkust. "Ja, dat is mijn maat", vertelt de PSV'er. "We zijn concurrenten. We plagen elkaar. Maar als we op het veld staan, is het ieder voor zich. Dan wil je alleen maar winnen. Dan is het de beste die wint, maar we blijven vrienden. We wisselen niet zoveel woorden uit, maar bij het Ivoriaanse elftal kunnen we veel praten en wisselen we wel veel woorden met elkaar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Fijn dat hij terug is morgen, dan staat je middenveld toch een stuk steviger. Hopen dat er aanvallend ook wat geforceerd kan worden. Ik denk niet dat we resultaat halen, al vind ik wel een beetje dat Vertessen onderschat wordt. Van Madueke (in huidige vorm) naar Vertessen is echt geen mega verschil. Hij is inderdaad wat blind voor de goal, maar naast zijn snelheid weet hij zichzelf soms verassend knap uit een situatie te werken en is hij fysiek ook best wel sterk, niet zomaar van de bal te krijgen.

23 oktober 2021 om 15:21

TV11 Of wordt Vertessen niet overschat door de PSV fans, omdat hij in jeugd een groot talent was.

23 oktober 2021 om 15:25

Ik vind hem wel echt progressie maken. Denk vooral in de counter dat ie heel gevaarlijk kan worden, morgen. Ik zie het nog wel in hem zitten.

23 oktober 2021 om 15:29

Boris

Dan komt hij er voorbij via de counter en schiet wild over ipv rustig plaatsen of opzij spelen.

Vind dat hij te veel overzicht mist.

In de jeugd met zijn fysiek en snelheid was hij een plaag.

Benieuwd morgen Vertessen vs Blind.

23 oktober 2021 om 15:35

Hij was vroeger in de jeugd altijd een van de grotere talenten en scoorde er op los, is toen zwaar geblesseerd geweest voor meer dan een jaar en toen gestagneerd, maar ik vind hem wel beter worden de laatste tijd. Tegen Ajax heeft hij gelukkig al 2 keer eerder het doel weten te vinden, waarvan 1 goal afgekeurd. Hopen dat hij morgen weer het doel treft.

23 oktober 2021 om 15:44

Die goal van hem in de Arena was echt van grote klasse. Jammer dat hij nog zo grillig is, maar komt hopelijk wel goed. Die kans tegen Monaco mocht opzich wel op goal Uit bij Graz was ook een prima goal.

23 oktober 2021 om 16:10

@ Mateja_memphis: Als Vertessen tegen Benfica thuis zijn grote klasse had getoond, had PSV nu ook CL gespeeld. Daar kreeg hij een dubbele kans. De eerste ging tegen de keeper en de rebound ging naast of over.

23 oktober 2021 om 16:13

Klopt en als PSV in de zomer gewoon op tijd een goede spits had gehaald, dan had Vertessen die kans helemaal niet gekregen en Zahavi die bal niet van 3 meter op de lat geschoten. Geen risico genomen wat nu resulteert in de Conference League na de winter. Keurig toch, mooi toernooi!

23 oktober 2021 om 17:00

Mateja

"keurig toch, mooi toernooi"

Na de winter wel toch. Zijn de zwakste broeders weg en PSV zou een van de kanshebbers zijn.

Succes is succes toch.

Veel PSV-ers vierden de JC schaal ook als prijs, dan is conference winnen of finale halen helemaal goed

23 oktober 2021 om 17:08

Finale tegen Bodo/Glimt! Nu al zin in!!

23 oktober 2021 om 18:37

Beetje denigrerende comment voor mijn gevoel. Omdat je met 4-0 op je ballen hebt gehad is het ineens geen prijs meer ?

Blij dat hij weer terug is. Pijnlijk van die rode kaart in Graz. Nu moeten we zonder Gakpo en (waarschijnlijk) Madueke uit winnen bij Monaco, anders zit het EL avontuur er weer zo goed als op. Zie het niet gebeuren.. Morgen nog even langs het slachthuis en het seizoen is alweer klaar.

23 oktober 2021 om 15:12

Zo zeker ben ik niet over morgen hoor. Kan me de wedstrijden afgelopen seizoen (2x gelijkspel) nog goed herinneren. Verwacht absoluut geen gelopen race. Ben wel benieuwd wat PSV aanvallend kan brengen, zonder Gakpo en Madueke is het een stuk minder voorin.

23 oktober 2021 om 15:24

@4ever. Ik denk dat het dan vooral lastiger wordt om de bal vast te houden. Gakpo heeft bijvoorbeeld niet alleen een actie, maar kun je ook een bal aanspelen om even vast te houden. Dat heb je bij Bruma en Vertessen veel minder. Dan moet je dus goeie ballen in de diepte achter de verdedigers leggen. Vooral bij Blind denk ik.

23 oktober 2021 om 15:25

@Boris vaak wordt gedacht dat Blind zwakste schakel is van het elftal.

Maar uiteindelijk komt hij niet vaak in de problemen op linksback.

En ook als je achter Blind gooit, slager Martinez ruimt dan op

23 oktober 2021 om 15:28

Verdedigend wel de zwakste, toch? Niet?

23 oktober 2021 om 15:30

Boris

Red zichzelf vaak door slim opgesteld te staan. Gewoon een hele slimme verdediger.

23 oktober 2021 om 15:50

@Boris19: op snelheid wel, maar zoals MrKrillin terecht zegt, komt hij alsnog weinig in de problemen doordat hij slim opgesteld staat.

23 oktober 2021 om 17:10

@4ever4ajax,

Een grote kanttekening. Antony liet het vorig seizoen nauwelijks zien in grote wedstrijden, waar hij nu in grote westrijden wel extra vleugels lijkt te krijgen. En dat Ajax eindelijk gewoon een smerige counterplowg kan opstellen als het er op aan komt (wat Ten Hag al vaker dan eens heeft gedaan gedurende een wedstrijd, snelheid op de vleugels en dan Tadic spits voor het wegsteken). Zit nooit helemaal rustig op de bank aan de vooravond van wedstrijden tegen PSV, maar heb er een beter gevoel over dan gebruikelijk deze keer.

23 oktober 2021 om 15:14

Morgen kunnen jullie zomaar winnen. Ik zat tegen Dortmund met een geruster hart in het stadion dan ik zondag zal doen. PSV is altijd lastig voor ons. Ik verwacht echt zeker geen walk over of zo en zal blij zijn als ze uiteindelijk winnend het veld afstappen.

23 oktober 2021 om 15:21

@4everAjax en Toekomst. Gakpo is bij ons de enige samen met Sangare dan die de laatste weken nog goed niveau haalt. Gotze kan excelleren als de ploeg lekker loopt, maar neemt ze niet op sleeptouw. Gakpo wel. Wellicht dat PSV weer vroeg een goal kan maken en dat het spannend kan blijven, hopen op hoge druk van Ajax en veel ruimte voor Vertessen. Komen we achter, dan wordt het feest voor jullie.

23 oktober 2021 om 15:28

Klopt allemaal wat je zegt, maar tegen Ajax zijn jullie altijd op je best. Dan kunnen spelers als Bruma, Zahavi, Vertessen, Van Ginkel en Brums ineens weer opleven. Nogmaals, morgen zit ik met meer spanning op de tribune.

23 oktober 2021 om 15:35

Ahja dat is het lekkerste toch. Eerst spanning en daarna feest. Succes kerel, ik zit natuurlijk ook weer vol spanning morgen en hoop op het beste. Ben wel blij dat Max daarna nog komt als het mis gaat. Weekend hopelijk goed afsluiten!

23 oktober 2021 om 15:40

Echt bizar dat veel PSVers al blij zijn als de nederlaag morgen niet al te groot wordt lijkt het. Ik moet het nog zien morgen. PSV is altijd lastig voor Ajax. Zullen wel weer heel compact spelen en met snelheid voorin voor de counter. En dat Madueke et niet bij is is met zijn vorm de laatste weken eerder winst dan verlies. Gakpo is wel echt een aderlating. We gaan het zien morgen.

23 oktober 2021 om 16:01

Vind het zelf ook vrij negatief van mijn mede-voetbalzone-psv’ers. Maar goed, ik ben zo’n fan die er altijd wel in gelooft.

23 oktober 2021 om 16:30

Ik ben groot fan en ik denk dat m'n kritiek terecht is. Jaar 2 van Schmidt, aan het begin van de zomer direct een paar goede versterkingen, maar nooit meer een rechtsback en spits gehaald. Ik denk echt dat het ons de CL heeft gekost. Dan nu toch weer een verval, want we mogen blij zijn dat we niet al veel meer punten achter staan. Monaco thuis is voor mij de druppel geweest, maar goed wat ik al zei morgen weer vol hoop en spanning, anders heeft het toch geen zin.

23 oktober 2021 om 19:04

Ik heb wel goede wedstrijden in Amsterdam bijgewoond. Maar ik moet zeggen dat PSV op dit moment gewoon niet goed genoeg is. Zahavi lang uit vorm. Gakpo geblesseerd. Madueke veel talent maar weer geblesseerd. Van Ginkel die misschien 10km in een wedstrijd maakt maar geen enkel sprint duel wint en veels te traag is. Drommel die tot nu toe niet beter dan Unnerstall lijkt. Vinicius die net binnengekomen is maar ook niks heeft laten zien waarom hij een basisplaats verdient. Doelpunt tegen Monaco van Gakpo kwam eigenlijk uit een mislukte aanname van hem. Waar is Romero? Bruma die heel beperkt is en kan niet goed combineren in de kleine ruimtes. Max die een actie maakt en dan geen bal kan terugleggen voor de inkomende middenvelder. Hoop natuurlijk dat ik het fout zie en dat ineens alles gaat lukken.

23 oktober 2021 om 15:19

Kom op, man, niet zo negatief. Achterin zo lang mogelijk de boel dichthouden en voorin counteren. Zonder Gakpo en Madueke zijn we niet ineens slechter dan Utrecht en die wisten ook een resultaat te halen. Zag net trouwens dat de toto weinig vertrouwen in winst psv heeft. Haha. Was wel een betje waard.

23 oktober 2021 om 15:29

Boris, ik ben er gewoon eerlijk gezegd weer redelijk klaar mee na donderdag. Weer hetzelfde gevoel als na Benfica. Belangrijk moment en weer niet toe slaan. Utrecht was natuurlijk een incident, maar goed uiteraard hoop ik dat het de goede kant op valt morgen. Heb er alleen totaal geen vertrouwen in. Zoals we zingen succes is niet alles in het leven, maar het wordt wel weer eens een keer tijd Dit seizoen alweer paar keer niet thuis gegeven terwijl het wel moest en zeker niet onmogelijk was. Benfica 10 man (60 min) en Monaco is ook zeker geen hoogvlieger.

23 oktober 2021 om 15:24

Mateja

"seizoen is alweer klaar"

Valt mee man. 4 punten verschil en wij moeten nog naar AZ uit en ook Feyenoord nog.

Welke opstelling verwacht je morgen?

4222 met Vertessen en Gotze op de flanken

of toch 4231 en dan Vertessen en Bruma of Doan op de flanken?

Benieuwd of ook v Ginkel eens gepasseerd wordt.

Ook benieuwd of Obisipo opgesteld wordt voor meer defensie en Boscali dan middenveld samen met Sangare.


23 oktober 2021 om 15:27

Doan niet fit. Dus ik denk Vertessen en Bruma en Zahavi spits. Boscagli op middenveld zie ik liever niet. Die laat zoveel stelen vallen. Ik hoop op Propper Sangare. Denk Boscagli gewoon achterin en Obispo bank.

23 oktober 2021 om 15:33

doan ook niet fit?

Zo zit niet mee.

Er liepen wel paar leuke talenten bij Jong PSV, gaan er paar mee van dat team?

Fonfana, Ledezma dat soort jongens

23 oktober 2021 om 15:37

Krillin, verwacht ze met Ramalho en Obispo. Sangare Boscagli, Gotze en hopelijk Propper ipv Van Ginkel. Zahavi en Vertessen als spitsen. 442 versterkt middenveld.

23 oktober 2021 om 15:39

Fofana en Sambo zijn allebei geblesseerd. Fofana tot de winterstop. Sambo de rest van het seizoen. Antonisse en Öppegard ook geblesseerd volgens mij. Ledezma is net fit. Ik zou misschien Sealy en Bakayoko meenemen, die doen het de laatste tijd goed in Jong PSV.

23 oktober 2021 om 15:41

Sealy maakt gisteren hattrick, maar als die 90min speelt gaat ie vast niet. Romero ook bijna hele wedstrijd gespeeld. Fofana niet fit denk. Speelt laatste tijd niet bij Jong en ook niet bij 1 op de bank.

23 oktober 2021 om 15:44

Ik verwacht ook met Boscagli op t middenveld. Om het verdedigende blok te versterken en om een extra passer daar te hebben. Van Ginkel zal ook wel spelen, dus Propper blijft bank. Want Gotze en Sangare spelen sowieso natuurlijk.

23 oktober 2021 om 15:48

Het zou nou echt geweldig zijn als ze een keer lef tonen en gewoon 1 op 1 spelen en proberen de vrije man te vinden op het middenveld. Ramalho op Haller, Obispo op Antony, Teze op Tadic en Sangare op Berghuis. En ze dan ook gewoon echt aanpakken. Vrije man vinden op een versterkt middenveld en die ballen achter de verdediging leggen. Mwene naar de bank.

23 oktober 2021 om 15:52

In principe zou je dan met Gotze Propper en Boscagli genoeg voetbal hebben, kan je zelf nog overwegen op Max te passeren voor Bruma. Zahavi en Vertessen voorin.

23 oktober 2021 om 17:21

@Mateja, dat zou echt zelfmoord zijn. Je gaat dan namelijk van hetzelfde spelprincipe uit als Ajax. Alleen dan met verdedigers die echt minder zijn aan de bal (wat je voor dat principe nodig hebt). Leuk dat aanpakken, maar eigenlijk maak je er een hele grote een op een wedstrijd van op het hele veld en eigenlijk komt het dan gewoon aan op techniek en positiespel.

23 oktober 2021 om 18:43

Ja, ik zie liever 3 echte verdedigers Teze Ramalho en Obispo, dan Mwene en Max. Denk dat als Ajax geen overtal kan creëren op het middenveld en de verdedigers spijkerhard op de man gaan spelen, dat je Ajax best kan ontregelen.

23 oktober 2021 om 16:31

Het seizoen is echt nog niet klaar als Ajax 4 punten voorsprong heeft op PSV. Ik hoop niet dat PSV zelf zo gaat denken, dan wordt het een heel saai seizoen bovenin.

Hopen dat Sangaŕe ervoor kan zorgen dat we er niet afgaan met 5-0. Hopelijk kunnen we ook nog af en toe gevaarlijk worden uit de counter met de snelle Vertessen.

23 oktober 2021 om 17:13

Haha jullie hebben er vertrouwen in. Psv is zelden makkelijk voor ajax, ik ben er zeker niet gerust op

23 oktober 2021 om 17:21

Ajax is op dit moment veel sterker. PSV heeft het al moeilijk tegen PEC, terwijl Ajax nog maar 2 doelpunten tegen heeft dit seizoen. Ik zie Ajax weer het kampioenschap pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren