Ronaldo openhartig: ‘Mensen die dat niet willen zien, mogen mij niet’

Zaterdag, 23 oktober 2021 om 13:26Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:28

Een openhartige Cristiano Ronaldo heeft in een uitgebreid interview met Sky Sports onder meer verteld over mensen die hem haten, het vervolg van zijn interlandcarrière en zijn woede-uitbarsting na het gelijkspel tegen Everton (1-1). De Portugese superster is nog niet van plan om een stapje terug te doen en hoopt dit seizoen met Manchester United om de prijzen te spelen. "Ik ga nog van heel veel mensen de monden snoeren", klinkt het zelfverzekerd uit de mond van Ronaldo.

De aanvaller is van mening dat het tijd nodig heeft voordat United weer als vanouds gaat presteren. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer draait tot dusver een wisselvallig seizoen en moet in de Premier League genoegen nemen met de zesde plek. "We zitten in een fase waarin een aantal belangrijke veranderingen heeft plaatsgevonden", merkt Ronaldo op. "De club heeft mij gekocht, Raphaël Varane en Jadon Sancho. Die aanpassing heeft tijd nodig, maar ook het systeem waarin we nu spelen. Maar ik denk dat we stap voor stap moeten beseffen dat alles mogelijk is."

Ronaldo greep deze week nog maar weer eens een hoofdrol in de Champions League door United met een kopbal voorbij Atalanta (3-2) te helpen. "In de Champions League heb ik de meeste doelpunten, de meeste overwinningen, assists... alles. Maar ik wil doorgaan. Ik voetbal graag. Ik voel me goed om mensen blij te maken", stelt de Portugees. "Stoppen als international? Het is mijn tijd nog niet om een stap terug te doen. Waarom? Het is niet wat mensen willen, het is niet wat ik wil. Ik voel dat ik nog in staat ben om te sprinten, om te dribbelen en te schieten. Daar denk ik pas aan als de kracht er niet meer is, maar die heb ik nog steeds."

De sterspeler benadrukt dat hij is teruggekeerd om met United prijzen te winnen. "Ik weet wanneer het team mijn verdediging nodig heeft", vertelt hij. "Mijn rol binnen de club is om te winnen, het team te helpen en doelpunten te maken. Ook verdedigen maakt onderdeel uit van mijn werk. De mensen die dat niet willen zien, mogen mij niet. Maar om eerlijk te zijn, ik ben 36, ik win alles, dus ik ga me geen zorgen maken over de mensen die slechte dingen over me zeggen. Ik slaap 's nachts goed en ga met een goed geweten naar bed. Die mensen moeten daar vooral mee doorgaan, want ik zal nog vele monden snoeren."

Kritiek is onderdeel van de business, meent Ronaldo. "Ik maak me daar geen zorgen over. En ik zie het als een goede zaak om eerlijk te zijn. Als mensen zich zorgen over mij of over mij praten, is dat omdat ze mijn potentieel en waarde binnen het voetbal nog steeds kennen. Dus het is goed. Ik zal je een voorbeeld geven: als je op een school zit en je bent de beste leerling, zal de slechtste leerling altijd zeggen dat hij je niet mag. Ik denk dat het belangrijkste is dat ik nog steeds gelukkig ben en van voetbal geniet."


Poll

Op hoeveel doelpunten eindigt Cristiano Ronaldo dit seizoen in de Premier League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door magikhetwete)
23 oktober 2021 om 16:27

Ik hoop wel dat de club snel afscheidt neemt van Ole. Een betere coach haalt nog meer uit Ronaldo.

Dat is zo mooi aan Cristiano, de wil om door te blijven vechten, zijn confidence, mensen noemen het arrogantie, ik noem het pure strijdersmentaliteit.

Het blijft een fenomenen maar tegelijkertijd een ontzettend onzeker manneke. Overal wil hij dit overcompenseren met zulke uitspraken. Vind het sowieso grappig als iemand over zichzelf moet zeggen hoe goed hij wel niet is. Laat dit lekker aan anderen over.

23 oktober 2021 om 13:43

Dit moet hij niet doen. Zijn prestaties en doelpunten spreken voor zich. Dit soort uitspraken waarin hij over zichzelf aan het vertellen is hoe goed hij is, doen daar alleen maar afbreuk aan.

Geweldige voetballer om naar te kijken, extreem fit, neusje voor de goal en een fantastische drive. Maar waar ik me aan stoor is het verongelijkte als hij een keer niet van de scheidsrechter krijgt wat hij wil en zijn ongekende arrogantie in woorden (want volgens mij is het buiten die uitspraken een hele aardige en lieve jongen).

23 oktober 2021 om 14:24

Zelfvertrouwen heeft hem gebracht waar hij nou staat wereldtop, dus onzeker dat is flauwekul, anders kan je niet de beste zijn...

23 oktober 2021 om 14:44

Zo onzeker dat hij onder de grootste druk op belangrijke momenten er staat en de ballen er in prikt haha

23 oktober 2021 om 14:50

Hoezo onzeker? Hij geeft zelf aan dat de kritiek die hij krijgt juist iets is wat hij wil? Dat is juist het tegenovergestelde van onzeker.

23 oktober 2021 om 15:13

Haha onzeker manneke, doe mij eens een beetje van wat jij rookt. Ronaldo mag dit prima zeggen, want hij heeft ook gewoon gelijk.

23 oktober 2021 om 15:27

Het is voornamelijk heel Nederlands om dat niet te doen. In andere landen word je gek aangekeken als je jezelf niet de beste zijn. Overtuigd zijn van eigen kunnen noem je dat.

23 oktober 2021 om 20:56

Dus ibrahimovich is ook een onzeker manneke? Ik heb juist veel repsect voor de sporters die durven te zeggen wat z denken die durven uit te spreken wat ze gaan betekenen voor de sport

Hoe die overzich zelf praat.. in de cl heb ik de meeste: goals, overwinningen, assist ... geweldige voetballer, maar een narcistische mannetje. Hoop dat Messi zowiezo nog het aantal assisten gaat overtreffen. Lijkt me ook een betere illustratie tussen het tijdperk messi en Ronaldo

23 oktober 2021 om 13:41

Ronaldo heeft dan ook 144 wedstrijden meer gespeeld en toch heeft Messi nu al meer assists en niet penalty goals. Niks tegen Ronaldo ofzo maar Messi is in dat opzicht al relatief beter. Laat staan aantal dribbels, gecreëerde kansen, vrij trappen, solo goals, buiten de 16 goals etc. Messi is zoveel completer, voetballend beter als Ronaldo. Alleen qua koppen dan weer niet.

23 oktober 2021 om 13:49

Fysiek denk ik ook niet. Denk dat Messi op zn 36e compleet op is

23 oktober 2021 om 13:49

Hij had het gewoon over de CL.

23 oktober 2021 om 13:56

Waar heb jij het over Messi is 34 en is nog steeds uitzonderlijk goed. Hij zal na het Wk wel afscheid gaan nemen van het Argentijnse elftal is mijn verwachting. Maar hij zal ook zolang mogelijk door willen spelen.

23 oktober 2021 om 15:52

Zolang Ronaldo nergens mee stopt zal Messi ook niet stoppen, geloof mij dat Messi echt niet zomaar gaat stoppen om Ronaldo nog meer records en doelpunten te laten maken.

23 oktober 2021 om 13:54

Liever zijn arrogantie -wat ik zelfvertrouwen vind- dan zo'n idioot die zich als God ziet.

24 oktober 2021 om 02:10

Het is slecht geknipt en geplakt door voetbalzone.. maar ronaldo werd gevraagd of hij denkt aan het stoppen met internationaal voetbal aangezien hij onlangs de topscorer aller tijden is geworden.. daarop antwoordde ronaldo verbaasd met; waarom? Ik heb toch ook de meeste goals, assists en alles van de champions league.. daar stop ik toch ook niet mee.

De context wordt vaker bij ronaldo anders geschetst om een beetje commotie te creëeren.. en het werkt.

De drive die Cristiano heeft is zeker iets om van onder de indruk te zijn, maar het is ondanks de sterke aankopen van United deze zomer alsnog gebleken dat er iets van vastigheid ontbreekt in de ploeg. Het soort vastigheid dat een toptrainer vaak kan bieden. Ze moeten bij United echt eens gaan overwegen om voor een 'resultatencoach' zoals Conte of misschien zelfs Zidane te gaan. Heel andere spelopvattingen, maar objectief meer tactisch inzicht en peoplemanagement-skills dan een Solskjaer, die volgens mij liever het vaderfiguur speelt dan dat ie harde keuzes maakt in een overvolle ploeg vol matige spelers. Een Martial die seizoen na seizoen mag doorpruttelen, een Fred, Lingard, van de Beek, Jones, Bailly die weinig tot niets aan de ploeg toevoegen en niet goed genoeg zijn om de titel te bestormen. En ja, die titel mag je na een half miljard aan investeringen wel eens bestormen.

Het feit dat je terugkeert naar de sterkste competitie ter wereld. Met zoveel goede teams als Chelsea, Liverpool, City.

Bewijst maar eens dat hij nog lang niet klaar is. Maar dat zal goed komen. United heeft nog niet de start gehad maar goed heb ergens nog de geloof erin

23 oktober 2021 om 13:42

Enerzijds wel, maar is het niet een beetje dom om naar de PL te gaan wetend dat daar klasbakken als Salah, Vardy, Kane etc spelen, ik zie Ronaldo echt niet de topscorer worden. Salah met stipt favoriet, en ook Vardy en Kane (langzaam begonnen) zullen waarschijnlijk boven Ronaldo eindigen. Hij gaat eigenlijk een strijd aan die hij hoogstwaarschijnlijk niet kan winnen.

Deze generatie is verwend met Ronaldo en Messi in 1 periode. Vergis je niet, ze houden het al 15 jaar vol op topnivo, ongeevenaard! Maradona, pele, cruijff, wie dan ook. Max 10 jaar, en dat is al waanzinnig.

Zullen we nog zulke spelers meemaken?
Ik denk het wel, t voetbal wordt professioneler. Mentaal gebied, lichamelijk gebied, de mens is al zover wat dat betreft, terwijl t nog meer te leren heeft.

De man is vol zelfvertrouwen en vol van zichzelf, maar erg realistisch is die niet in mijn optiek, zie United namelijk niks winnen behalve de FA cup en misschien wint Ronaldo een individuele prijs, maar hij wilt bepaalde stats toch altijd benadrukken hoe geweldig hij wel niet is. Laat hem eerst maar eens zorgen dat United mee doet om de PL titel en de CL titel.

Tja ik zie het gewoon niet met Solskjaer eerlijk gezegd. Heeft na bijna 3 jaar nog steeds geen idee hoe die wil spelen. Het is gewoon teren op individuele kwaliteiten. Dat Bruno een geniale ingeving heeft of Ronaldo aanspelen in de lucht. Ik denk dat ze zo wisselvallig blijven. United heeft een uitstekende selectie maar ze spelen echt bagger voetbal.

23 oktober 2021 om 14:23

Ja Ronaldo zou gewoon eerlijk moeten zijn en naar bestuur moeten gaan dat ole als coach gewoon niet geschikt is. Fernandes geweldige speler maar neemt bij elke pass enorme risico, als het lukt komt er een goal uit maar als je hem verliest kan de tegenstander meteen counteren en voor De Gea komen. Al moeten wij juist blij zijn met zulke speler die niet op zijn frenkies alles terug en naar achteren spelen, juist koesteren dus daar moet ik geen kritiek op geven

Een waanzinnig voetballer, een pracht atleet en een domme domme jongen. Alleen maar dingen zeggen om olie op het vuur te gooien en voedingsbodem te geven aan mensen die je niet zo mogen. Zeg gewoon dat je het een waanzinnig leuk spelletje vind en dat je gaat proberen te winnen, scoren en records te pakken. Dan kom je wat sympathieker over en qua resultaat op het veld verandert er niets. Ik heb absoluut respect voor de voetballer Ronaldo en voor veel van zijn daden, maar ik vind het zo jammer dat die reageert zoals die doet op van alles.

24 oktober 2021 om 04:08

Ah, dus hij moet zich nep voordoen om goed over te komen bij het gros van het publiek die mensen veroordelen vanuit de basis van de persoon die zij zijn, waar iemand dan buiten valt?

Nee ik zou me rot lachen. Ik begrijp hem wel. Ik zou zelfs expres kinderachtige uitspraken doen als 'ze zijn gewoon jaloers' puur om al die roddeltantes die we 'mannen' noemen te stangen.

25 oktober 2021 om 08:20

Ligt eraan, als hij graag geliefd is wel als het hem niet kan schelen niet. Ik ben zelf niet geliefd, zal me nooit anders voordoen maar ik ben me tenminste bewust van het gedrag doet en kan dus kiezen wat ik doe qua uitingen. Ronaldo kan of wil dat niet, prima. Maar ik denk niet dat mensen jaloers zijn, ze vinden hem gewoon een eikel en dat is hun goed recht.

Het is ook je goed recht om expres kinderachtige uitspraken te doen en mensen te stangen. Als jij daar een gelukkig mens van wordt, niemand houd je tegen. Ik zou het niet doen, totaal niet de behoefte om andere mensen een rotgevoel te geven om mijn eigen ego te voeden.

Okay.. door de arrogantie heen gekeken, hoop ik voor hem dat die prijzen gaat pakken met man utd.

23 oktober 2021 om 14:26

Zelfvertrouwen is wat anders dan arrogantie, arrogant is hij nooit geweest, al maakt media dat wel ervan 7 jaar geleden werd daarom zo gehaat gelukkig is dat veel minder geworden het gehaat, al zijn er natuurlijk altijd van die kleuters die wel gaan haten.

Dit team heeft echt wel een boel kwaliteit ondertussen. Deze selectie is minder sterk dan City maar zijn in theorie goed genoeg om mee te strijden voor de titel. Alleen moeten ze dan wel van smeagol af en eindelijk een goede coach aanstellen. Ik snap het bestuur ook echt niet, met Moyes, LVG en Mourinho was er erg weinig geduld en dan heb je deze zoutzak die imo veruit de slechtste uit het lijstje is en ook het zwakste presteert als je kijkt naar het relatieve verband tussen investeringen/transfers en resultaten.

23 oktober 2021 om 17:12

Is natuurlijk puur omdat Solskjaer een clubicoon is die United de treble bezorgde. Is dan altijd lastiger om zo iemand de laan uit te sturen dan een manager die geen geschiedenis heeft bij de club.. al zie ik hem persoonlijk ook liever gaan. Zidane op 1, anders Conte graag!

23 oktober 2021 om 17:38

Ik ben een enorme fan van Zidane maar ik zie hem geen successen hebben met dit United. Hij is een peoplemanager eerste klasse en haalt het beste uit zijn sterren. Het ontbreekt United echter aan de sterren ivm de concurrentie wil Zidane succesvol zijn. zidane stel je imo aan wanneer je de beste selectie hebt maar het er niet uit komt. Conte lijkt me dan inderdaad een betere optie. Gasperini wil ik in Engeland zien

23 oktober 2021 om 18:17

Ik snap wat je zegt, maar zou Zidane niet het maximale uit bijv Ronaldo, Bruno en Pogba halen. Als die drie gaan draaien zit je goed. Conte zie ik ook graag komen.. al is alles nu beter als Ole. Lijkt me een hele aardige vent, maar heeft gewoon niet de kwaliteiten van een topcoach en lijkt ook alsof hij iedereen maar te vriend wil houden. Als coach bij een topclub moet je knopen door durven hakken en daarmee bepaalde mensen teleurstellen (zoals Donny, maar wees dan eerlijk en zeg dat hij ergens anders kan gaan kijken).

Hij maakt zich geen zorgen om mensen die slechte dingen over hem zeggen, maar hij wil ze wel de mond snoeren... Beetje tegenstrijdig, maar goed, als dit zijn drijfveer is, prima toch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. Wan-BissakaVerdediger130
Bruno FernandesMiddenvelder134
David de GeaKeeper130
S. McTominayMiddenvelder110
FredMiddenvelder101
Cristiano RonaldoAanvaller104
M. GreenwoodAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3890 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 10 4 3 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Zlatan Ibrahimovic adviseert Kylian Mbappé over diens toekomst

Als het aan Zlatan Ibrahimovic ligt, verlaat Kylian Mbappé Paris Saint-Germain komende zomer transfervrij voor Real Madrid. Volgens de spits van AC Milan heeft de 22-jarige Fransman een ‘meer gestructureerde omgeving...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren