Assist Ünüvar gaat de wereld over: ‘Er is helemaal geen ruimte daar!’

Zaterdag, 23 oktober 2021 om 08:10Yanick Vos • Laatste update: 08:17

Naci Ünüvar zorgde vrijdagavond voor het hoogtepunt bij de wedstrijd tussen FC Eindhoven en Jong Ajax. In de 91ste minuut gaf hij een wonderschone assist op de 0-3 van Victor Jensen. Het achttienjarige Ajax-talent stond tegenover twee verdedigers, toen hij Jensen met een briljante hakbal in scoringspositie bracht. Op Twitter bedankt Ünüvar zijn club voor de inspiratie in een reactie op een video van Ajax, waarin technische hoogstandjes tegen Borussia Dortmund elkaar in hoog tempo opvolgen.

Bij een 0-2 voorsprong kwam Ünüvar terecht in het vijandelijke strafschopgebied. Terwijl de ESPN-commentator dacht dat de aanvallende middenvelder op zoek was naar een schot, deed Ünüvar iets onverwachts. “Nog maar eens kijken, hoe hij dat voor elkaar krijgt”, aldus de commentator als de herhaling wordt ingestart. “Er is helemaal geen ruimte daar om die bal bij Jensen te krijgen. Met zijn rug naar het doel en dan doet hij dit… Geweldig!” Het was de tweede assist van Ünüvar deze wedstrijd. Hij stond ook al aan de basis van de 0-1, eveneens gemaakt door Jensen.

Ünüvar meldde zich vrijdagavond nog op Twitter en haalde daar een video Ajax-video van de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-0) aan. In deze video worden verschillende hakballen van onder meer Steven Berghuis, Antony, Sébastien Haller en Noussair Mazraoui achter elkaar afgespeeld. “Bedankt voor de inspiratie”, aldus Ünüvar, wiens assist op Twitter veelvuldig wordt gedeeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door xiii)

Waanzinnig. Hier moet elke liefhebber van genieten!

23 oktober 2021 om 08:25

Geweldig inderdaad, maar zal een assist van een speler uit een Jong elftal werkelijk waar "de wereld" over gaan of is dit weer de opportunisme van de schrijver in Ajax-shirt.

23 oktober 2021 om 08:50

En zo een reactie van een zure persoon in AZ-shirt

23 oktober 2021 om 08:52

Ligt eraan wat de wereld over gaan is. De beelden zijn op Twitter in best wat talen ge-retweet, gaat dus wel over de landgrenzen. Ook is het niveau waarop iets plaats doet vinden niet per se reden om niet viraal te gaan, hoe vaak hier beelden komen van een wedstrijd op een lager niveau omdat iets vreemds/geks/geniaals gebeurt. Nouri met schijnschot in de YL bijvoorbeeld ging toch echt viraal, dat was op lager niveau dan dit. Maar denk dat het vooralsnog overdreven is ja, maar zoiets kan snel ontploffen.

23 oktober 2021 om 09:01

De hele wereld over.....
Ik krijg er pukkels van.

23 oktober 2021 om 09:02

Of het de wereld over zal gaan, dat vind ik persoonlijk niet zo interessant. Ik kijk puur naar de klasse van de speler. Als Messi of Ronaldinho het doen, dan komt het kwijl uit ieders mond gelopen. Ik kan gewoonweg genieten van zo'n actie en hoe effectief het is. Zulke individuen geven het voetbal net iets extra's. En of het iemand is met een Ajax-shirt, ja dat maakt het voor mij wel net wat leuker uiteraard, maar als hij een ander tenue aan heeft, dan kan ik daar net zo van genieten hoor, maar dan gelieve niet tegen Ajax

23 oktober 2021 om 09:24

Dan krijg je vaak pukkels denk ik..

23 oktober 2021 om 09:25

Gebruik clearasil zal vast helpen

23 oktober 2021 om 10:45

Nee hoor, dit is gewoon een vrij normale reactie van een lid, die ja, toevallig voor Az is en het een geweldige actie vind die weer eens veel te groots word aangedikt.

23 oktober 2021 om 11:18

Dat mag niet Tinus, hier op voetbalzone. Louter positivisme omtrent Ajax is gewenst, anders krijg je een kluitje leden over je heen! Desalniettemin heerlijke assist, maar de wereld over vind ik em dan weer niet speciaal genoeg voor. We draaien weer eens door.

23 oktober 2021 om 11:46

Van mij mag je kritisch zijn hoor, al ben ik hier waarschijnlijk niet de maatstaf. Wat goed is, is goed. En wat niet, niet!

23 oktober 2021 om 12:03

Het gaat niet om mooie de actie an sich, of om Ajax, maar het gaat om het hypen uit puur chauvinisme.

23 oktober 2021 om 12:25

Heel raar ja, chauvinisme op een Nederlandse voetbalsite....

23 oktober 2021 om 12:28

Puur realisme van Tinus. Als de verhoudingen in Bederland omgedraaid waren, zou jij je daar na een tijd toch ook aan storen?

23 oktober 2021 om 12:37

Tinus dan is het vast ook weleens opgevallen dat het taalgebruik hier wel vaker aangedikt wordt. Hoe vaak er wel niet ergens een “wereldgoal” gemaakt wordt, of andere superlatieven worden gebruikt, mag enige naam hebben. En gebeurt bij heel veel goals van heel veel clubs. Dus ja, het zuurgehalte is er wel degelijk. Voetbalzone leeft van clicks en overdrijft daarom. Big deal.

23 oktober 2021 om 13:32

Ik begrijp dat je als Ajacied hier spontaan een orgasme van krijgt maar kijk even naar de snelheid , dit gebeurt zo vaak op jeugdvelden.
Het is een leuke actie maar lukt nooit op een hoog niveau.

23 oktober 2021 om 13:33

Dat men louter positief moet zijn over Ajax is onzin, maar Tinus is louter negatief over Ajax. Als Peer Koopmeiners dit zou doen en dezelfde titel staat erboven, dan krijg je deze reactie niet van Tinus, simpel zat. Er zijn hier zat types die alles ophemelen van Ajax, maar er zijn er haast net zo veel die alles aangrijpen om Ajax af te kraken. Achja het is maar waar je je vrije tijd aan wilt besteden. Als er een wondergoal in Estland gemaakt wordt, of een keeper begaat een blunder in Saudi Arabië, dan staat het hier ook gewoon op Voetbalzone en is er niemand die loopt te klagen dat het de wereld over gaat.

23 oktober 2021 om 12:27

Van de actie geniet ik 100%. Van het ophemelen van talenten op deze manier geniet ik allerminst. Ik snap dat het de grootste club van Nederland is, maar houd het als VZ zijnde gewoon lekker objectief.

23 oktober 2021 om 20:41

Ja, hoe doet hij dat toch? Het was dezelfde Ünüvar die zich verbaasde dat bij destijds o19 zo weinig spelers van 16 of jonger zaten. Nu zie je dat die kritiek is aangetrokken. De nieuwe jeugdbeleidmakers gaan nog een stukje verder. Bij Feyenoord 1 zitten nu al 2 spelers van 16 en 17 Milambo en Lennard Hartjes. Dat er nog vele mogen volgen. Wie weet op den duur gaat Feyenoord o21 in de KKD spelen. Nu gaat het slecht, maar er gaat vast een ommekeer komen. Wie weet dit seizoen. Het is wel vaker gebeurd dat het begin slecht ging en ineens zaten jeugdteams in een flow.

Hij laat het nu eindelijk weken achter elkaar zien. Gaat hij dan toch die stap naar het eerste zetten? Zoveel potentie deze jongen, maar was fysiek nog veel te zwak.

23 oktober 2021 om 08:23

Geweldige assist, en hij is inderdaad wat aan het op krabbelen. Grootste probleem blijft natuurlijk zijn fysiek, hij is erg klein gebleven. Dan moet je dat ergens mee compenseren maar hij mist dan ook nog een snelheid en explosiviteit. Dit soort acties zijn natuurlijk prachtig , maar hij voetbalt veel te veel vanuit stilstand en mist de dynamiek die tegenwoordig gevraagd word.

23 oktober 2021 om 09:05

Alain Giresse was 1,62 m, Xavi 1,70 m. Beide wereldtoppers. Lengte zegt niks.

23 oktober 2021 om 09:24

En je hebt nu ook o.a. Kante en Veratti waar lengte niet veel uitmaakt. Die twee hebben dan wel wat meer body en een andere positie op het middenveld, maar zijn hun tegenstanders altijd te slim af.

23 oktober 2021 om 10:43

Klein zijn betekent inderdaad niet dat je kansloos bent, maar het zegt zeker wel wat. Het wordt er in ieder geval niet makkelijker op om door te breken.

23 oktober 2021 om 10:47

@Dieknappen “dan moet je het ergens mee compenseren” staat er duidelijk, kwestie van lezen. Die spelers hadden dat overduidelijk.

23 oktober 2021 om 12:08

Ga jij effe vertellen hoe ik dat moet lezen. Dat had ik al met 2 voorbeelden uitgelegd.

23 oktober 2021 om 08:26

Wat mensen vaak doodleuk vergeten is dat hij pas afgelopen juni 18 jaar is geworden. Vorig seizoen na de corona door blessures een minder half jaar, maar dat is zeker geen schande in je eerste profseizoen als 17-jarige. Misschien dat het achteraf dom is geweest dat Ten Hag hem liet debuteren op zijn 16de. Zelfde deed hij destijds met Gravenberch. Die debuteerde ook op zijn 16de om vervolgens nog 2 jaar bij Jong Ajax te voetballen.

23 oktober 2021 om 09:17

Haaland scoorde toen al In de CL tegen Liverpool. Wat goed is komt snel, leeftijd is niet belangrijk. Zie ook Seedorf.

23 oktober 2021 om 09:49

Daar noem je een paar namen. Kom op zeg, is dat nu de ondergrens voor elke jonge voetballer? Het overgrote deel heeft meer tijd nodig.

23 oktober 2021 om 10:05

Tja en Dumfries was tot zijn 18e? nog amateur. En speelt nu bij Inter. De een legt een totaal andere weg af dan de ander.

23 oktober 2021 om 10:14

Hahah Haaland is een freak of nature man. Bij hem zat iedereen zijn verstand te verkijken, wat die als kind eigenlijk nog al presteerde bij RB Salzburg in de CL. Dat kun je nu toch niet ineens als maatstaf gaan nemen? Dat zijn uitzonderlijke talenten die je wereldwijd eens in de paar jaar ziet opstaan. Feit is gewoon dat Unuvar nog altijd piepjong is en alle tijd heeft om uiteindelijk uit te groeien tot een belangrijke speler voor Ajax. Niet iedereen komt even snel, ook niet als ze goed zijn. Zie bijvoorbeeld Frenkie de Jong, Dumfries, of een Jaap Stam (edit: of Van Nistelrooij inderdaad!) vroeger.

23 oktober 2021 om 10:30

Die knappen

"wat goed is komt snel"

Toen Kluivert als tiener de CL finale besliste, speelde ene v Nistelrooij anoniem ergens in Den Bosch voor paar honderd toeschouwers....

23 oktober 2021 om 12:10

Bij NLse talenten zoeken we altijd opvallend veel excuses en alibies,hebben we meer geduld nodig.Frenkie is nog steeds niet verder in z'n ontwikkeling.

23 oktober 2021 om 12:25

De zin die we constant hoorde waarom Frenkie niet veel kon voorstellen. Toen nog je telefoon opgevreten?

23 oktober 2021 om 12:54

En met deze woorden heeft scout Die Knappen Virgil van Dijk bij FC Groningen destijds opzij geschoven.....en ook anderen hebben genoeg voorbeelden gegeven die al duidelijk aangeven dat jouw uitspraak heel relatief is. Ja er zijn megatalenten die heel snel gaan, er zijn er genoeg die meer tijd nodig hebben.
On topic; heerlijke actie, genieten voor elke voetballiefhebber.

23 oktober 2021 om 13:06

Jij bent wel van de generalisaties zo te zien? ‘Wat goed is komt snel’ en ‘Lengte zegt niks’, zijn niet eens bijna altijd waar. Als je klein bent en weinig hebt om fysiek te compenseren, dan wordt het voetbal gewoon een stuk lastiger. Tuurlijk zullen er altijd wereldtopper zijn die ondanks dit nadeel nog een mooie carrière hebben gehad, maar het is zeker een nadeel

23 oktober 2021 om 08:30

Hij heeft heel lang stil gestaan en leek de laatste stap maar niet te kunnen maken. Maar laatste weken lijkt het kwartje te zijn gevallen. Ik hoop dat hij zn talent eindelijk kan gaan aflossen. Want het is echt een heerlijke speler. Qua flair is t bijna een copy van appie.

23 oktober 2021 om 08:37

"zoveel potentie deze jongen, maar was fysiek nog veel te zwak".

Je hebt hem kennelijk niet zo vaak zien spelen, hij is fysiek helemaal niet zo zwak als jij beweert. Zijn probleem was dat hij de stap van het jeugd- naar het profvoetbal niet goed heeft verteerd en dat had voornamelijk te maken met de veel hogere intensiteit van het profvoetbal. Daar had hij simpelweg niet genoeg duurvermogen voor opgebouwd, dat was bijv. ook goed te zien toen hij met Ajax mee was op trainingskamp. Sontje Hansen en Brian Brobbey kampten met exact hetzelfde probleem, waardoor zij zelfs bij Jong Ajax al moeite hadden om de 90 minuten vol te spelen en bij de A selectie is dat Brobbey zelfs niet éã©n keer gelukt. Ajax heeft die spelers volgens een speciaal en aangepast programma laten trainen en bij Ãœnuvar begint dat steeds meer zijn vruchten af te werpen. Hij behoeft steeds minder vaak voortijdig te worden gewisseld en ook twee wedstrijden in een week kan hij steeds beter aan. Voorheen werd hij altijd op de linkerflank gezet omdat hij daar minder behoefde te lopen, maar tegenwoordig kan hij ook een positie op het middenveld aan en speelt hij steeds vaker op 10. Hij speelt de laatste maanden echt heel goed en als hij zo doorgaat, verwacht ik hem nog dit seizoen bij de A selectie, misschien zelfs al voor of vlak na de winterstop.

23 oktober 2021 om 08:47

Wat jij omschrijft heeft dus alles te maken met zijn fysiek.

23 oktober 2021 om 10:33

@Afcaajax0164, het heeft te maken met doseren, temporiseren, momenten kiezen, sneller denken, slimmer zijn. Ja inhoud is iets fysieks, desondanks is het 80% mentaal/techniek. Omdat slimme technische mensen nu eenmaal veel minder hoeven te lopen, waardoor fysiek van secundair belang is.

23 oktober 2021 om 11:16

Je laatste zin is erg verwarrend, kun je dat toelichten?

23 oktober 2021 om 12:05

@Bongiorno, spelers die meer inzicht hebben dan de tegenstander zullen anticiperen in plaats van reageren. Die zien waar de ruimtes ontstaan en zorgen met een paar stappen dat ze een ruimte af dekken of juist in lopen. Door deze paar stappen besparen ze zichzelf een sprint in zowel verdedigend als aanvallend op zicht. Alvarez o.a. Is daar heel goed in, staat verdedigend altijd op de juiste plek. Technische mensen met inzicht kunnen vervolgens ook de bal vanaf die positie een goed vervolg geven, denk hier in aan bijvoorbeeld Timber. Die zat bijna elke aanvoer naar Haaland er voor omdat hij zag waar de bal heen ging. Vervolgens heeft hij ook techniek genoeg om het voetballend tot een goed einde te brengen.

Dan zie je dat een speler van 1,70 hoog en net een half jaar basisspeler gewoon een fysieke top spits aftroeft.

23 oktober 2021 om 09:54

Deze jongen moet dit seizoen constant worden en goed presteren. Laat je hem volgend jaar naast Berghuis zijn ding doen. Daarvan moet hij keren en fysiek een stuk sterker worden. Als hij dat doet heb je over een jaar of 2 de natuurlijke opvolger van Berghuis in huis en kan hij het stokje overnemen

Statistieken zien er eindelijk goed uit maar hij mist volgens mij wel snelheid/diepgang. Zou hem wel 6 maanden bij Heerenveen of Willem 2 willen zien.

23 oktober 2021 om 10:19

Verwacht dat daar zijn toekomst ook ligt

Haha de wereld over. Wel mooie assist trouwens.

Door blessureleed is zijn ontwikkeling een jaar stil komen te staan maar echte grote talenten komen toch weer boven drijven. Kwestie van tijd en hij mag als beloning minuten in het 1e gaan maken.

Dit seizoen eindelijk fit en lijkt ook de volgende stap te hebben gemaakt in zijn ontwikkeling. De laatste weken steeds betrokken bij een goal dus hij doet het nu goed en dat op de '10' positie. Het middenveld van Jong gister heeft echt veel potentie met Unuvar Taylor en Fitz-Jim. Dit zijn ook een van de weinigen van JAjax die ik een basisspeler zie worden in het Ajax 1

23 oktober 2021 om 11:48

De lat is bij Ajax de laatste jaren een stuk hoger gelegd voor de talenten en om die rede breken er jaarlijks maar 2 soms 3 spelers door als ze geluk hebben. Ünüvar heeft het talent om door te kunnen breken.

24 oktober 2021 om 04:46

Jaa daarom dus zijn er maar weinigen die ik Ajax 1 zie halen als basisspeler.

Allemaal leuk en aardig deze jongen zal nooit ajax 1 halen komt echt veel te veel tekort met alleen talent kom je er niet fysiek zal hij echt gigantisch aan moeten werken.

23 oktober 2021 om 10:49

Daar ben ik ook bang voor. Ajax is inmiddels ook zo goed (en rijk) dat een aanvaller al Europese/wereld-top moet zijn om kans te maken.

Ajax fans : is hij niet klaar voor het eerste elftal ?? Beauty assist.

Nounou de wereld over? Dat wordt ook alleen maar gezegd omdat hier 60-70% van de bezoekers van die internetajacieden zijn. Als een speler van PSV zo een bal gaf dan kwam daar geen artikel over.

Vind hem wel oké maar nou ook weer niet super mooi. Het is gewoon een pass, En niet een of andere zieke steekbal met effect wat ik verwachte

Sodejuuu. Wat een brute actie zeg. Heerlijk man. Hiervoor kom je naar het stadion.

Achabar deed bij Dordrecht ook ongelooflijke dingen en bij Feyenoord tegen psv ook. Het zijn uitzonderlijke mooie momenten. Muhren ook. Het is niet maatgevend voor consistentie in kwaliteit brengen in wat gevraagd wordt in topvoetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Aanvaller, 18 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren